Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Πραγματοποιήθηκε απόψε η κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα.

Παρουσία στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε απόψε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο φρούριο Τρικάλων. Ομιλητές ήταν, ο εκπρόσωπος του «Κόκκινο» κ. Κοσμάς Πάνος και ο Γραμματέας της Κ.Ε. κ. Δημήτρης Βίτσας.
Δείτε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση.
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το βίντεο του 1ου ημιχρόνου από τον αγώνα Πηγή – Ασπροκκλησιά.

Προστέθηκε το βίντεο από το 1ο ημίχρονο του αγώνα Πηγής – Ασπροκκλησιάς που έληξε
2-0. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο του You Tube:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/wNs6OPgZ86k
Διαβάστε περισσότερα...

Αφού ψηφήστε την Κυριακή, κάντε και μία βόλτα με το ελικόπτερο…

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα, όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο δημοσίευμα. Η ομάδα των ιδιοκτητών ελικοπτέρων, αποφάσισε να ξαναέρθει το επόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου των εκλογών και το μεθεπόμενο 10 και 11. Ελπίζουν οι καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές, τουλάχιστον σε ένα από τα δύο Σαββατοκύριακα, για να μπορέσει ο κόσμος που θα βρεθεί στη λίμνη Πλαστήρα, να κάνει βόλτα με τα ελικόπτερα πάνω από τη λίμνη. Θα είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία, τουλάχιστον αυτοί που δεν έχουν ανέβει ακόμη σε ελικόπτερο. Ο χώρος που θα σταθμεύσουν τα ελικόπτερα, θα είναι στην καφετέρια που βρίσκετε δίπλα από τη λίμνη, στα Καλύβια Πεζούλας. Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος της ομάδας ο κ. Χρήστος, θα μπορεί όποιος επιθυμεί να κλείσει και δωμάτιο σε καλή τιμή, μέσω του κ. Χρήστου. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το κιν. 6970508312 Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το βίντεο από το 2ο ημίχρονο του αγώνα Κρηνίτσα – Παλαιόπυργος.

Δείτε το βίντεο από το 2ο ημίχρονο του αγώνα Κρηνίτσα – Παλαιόπυργος 2-2 που έγινε χθες το πρωί στις 11 στο γήπεδο της Κρηνίτσας. Στο βίντεο δεν φαίνονται τα δύο πρώτα γκολ, καθώς μπήκαν με την έναρξη του ημιχρόνου και δεν προλάβαμε τις φάσεις.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο του You Tube: http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/zhLrHkKsXM0
Διαβάστε περισσότερα...

Ο συμπολίτης Κώστας Κρομύδας σε νέα τηλεοπτική σειρά.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα, αρχίζει η νέα καθημερινή τηλεοπτική σειρά του MEGA «Η ζωή της άλλης». Στη νέα σειρά θα δούμε και τον συμπολίτη μας Κώστα Κρομμύδα. Ο Κώστας εκτός από την υποκριτική ασχολείται και με άλλες δραστηριότητες, στις οποίες θα αναφερθούμε άλλη στιγμή. Στη σειρά θα πρωταγωνιστήσει και η Κάτια Δανδουλάκη που επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στις τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Κώστα θα έχεις ένθερμο κοινό από τα Τρίκαλα.
… H Κάτια αφήνει το εγγόνι της σε ένα ορφανοτροφείο και σκηνοθετεί το θάνατό του... Η Ελπίδα μεγαλώνει με την επιθυμία να ανακαλύψει την ταυτότητά της και παράλληλα ονειρεύεται να κατακτήσει τον κόσμο της μαγειρικής. Η Ξένια, η καλύτερή της φίλη, ονειρεύεται τη δόξα και το χρήμα. Μαζί θα αφήσουν το ορφανοτροφείο που μεγάλωσαν για να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και να ζήσουν τη ζωή τους. Μόνο που όταν η Ξένια ανακαλύψει κρυφά πως η ζάπλουτη Κάτια, που έχει τη μεγαλύτερη επιχείρηση catering της χώρας είναι η γιαγιά της Ελπίδας, θα αποφασίσει να ζήσει...τη ζωή της άλλης. Πόσο μακριά όμως μπορεί να φτάσει ένα ψέμα; H προδοσία, το όνειρο και ο έρωτας, σε ένα ντόμινο από ψέματα και αποκαλύψεις στη νέα καθημερινή δραματική σειρά του mega με την ανεπανάληπτη Κάτια Δανδουλάκη στη μεγάλη της τηλεοπτική επιστροφή.
Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Όθωνας Μεταξάς, Αθηνά Οικονομάκου, Μάνος Παπαγιάννης, Ευδοκία Ρουμελιώτη Κώστας Αποστολάκης, Βασίλης Κούκουρας, Κώστας Κρομμύδας, Ασπασία Μηλιαράκη, Νίκη Παλληκαράκη, Κατερίνα Σαβράνη, Οδυσσέας Σταμούλης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Δώρα Χρυσικού και στον ρόλο του Δρ Ανδρόνικου ο Μιχάλης Μητρούσης.Πρωτότυπο σενάριο: Pablo Serra & Erika JohansonΔιασκευή σεναρίου: Γιώργος ΧρυσοβιτσάνοςΣκηνοθεσία: Δημήτρης ΑρβανίτηςΕκτέλεση Παραγωγής: ΑΝΩΣH
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το βίντεο από τον αγώνα Μεγάλο Κεφαλόβρυσο – Λεπτοκαρυά 0-1

Δείτε το βίντεο από το 1ο ημίχρονο του αγώνα Μεγάλο Κεφαλόβρυσο – Λεπτοκαρυά 0-1 που έγινε χθες Κυριακή στις 11:00.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο του You Tube:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/6jqFhkombig
Διαβάστε περισσότερα...

Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μονής»

Τον δρόμο της οριστικής αξιοποίησης παίρνει το ακίνητο της Αγίας Μονής που η κ. Σοφία Μπούμπα μεγαλόψυχα δώρισε πριν από μερικά χρόνια στον Δήμο Τρικκαίων προκειμένου να φιλοξενηθεί εκεί το Πολιτιστικό Κέντρο της συνοικίας. Όπως είναι γνωστό, το μεν οικόπεδο βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο προκειμένου να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τον σκοπό του, όμως το κτίριο είναι παλαιό χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχέδιο, και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η κατεδάφισή του και η κατασκευή νέας καλαίσθητης οικοδομής στη θέση του.
Σήμερα λοιπόν στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μονής» μεταξύ του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλου και εκπροσώπου της εταιρείας «Π. Σγουραλής & ΣΙΑ Ε.Ε.», έργο που όπως ανέφεραν οι κατασκευαστές θα ξεκινήσει ευθύς μετά τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 217.281,62 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από το πρόγραμμα «Θησέας».
Η ανάδειξη του εργολάβου, εν προκειμένω της εταιρείας «Π. Σγουραλής & ΣΙΑ Ε.Ε.», έγινε μετά από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο αλκοολισμός ως κοινωνικό φαινόμενο.

Ο αλκοολισμός ως κοινωνικό φαινόμενο της σύγχρονης εποχής και οι συνέπειές του στην υγεία, στην κοινωνικοποίηση, στην ψυχική ισορροπία, στην επαγγελματική σταδιοδρομία, στην οικογενειακή ζωή κ.α. του ατόμου, θα αποτελέσουν αντικείμενο των εργασιών ημερίδας με τίτλο ‘Στρατηγικές Αντιμετώπισης των Συνεπειών της Χρήσης Αλκοόλ’ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. Η ημερίδα διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Μελέτης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., υπεύθυνη κυκλοφορίας στην Ελλάδα του σκευάσματος Ναλτρεξόνης (Nalorex), το οποίο συμβάλλει στην απεξάρτηση από αλκοόλ και οπιοειδή.
Η ημερίδα αυτή, με συμμετοχή ομιλητών-εκπροσώπων παγκοσμίων και ευρωπαϊκών οργανισμών και υπηρεσιών στοχεύει στην ενημέρωση, στην ανταλλαγή απόψεων και στην ευαισθητοποίηση του ιατρικού κόσμου, της κοινής γνώμης και των εμπλεκόμενων φορέων, σε θέματα που αφορούν στις συνέπειες από τη χρήση αλκοόλ, με σκοπό την ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης και διαχείρισής τους. Συγχρόνως φιλοδοξεί να βοηθήσει στη δικτύωση των ΜΚΟ που ασχολούνται με το αλκοόλ και τις συνέπειες της χρήσης του.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
9.30-10.20 Τελετή Έναρξης – Χαιρετισμοί
(Σταύρος Καλαφάτης, Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, Διευθυντής Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνών και Άθλησης, Αναστάσιος Μάνθος, Πρύτανης Α.Π.Θ.,
10.20-10.50 Αλκοόλ και Ευρώπη από τη σκοπιά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Lars Meller, Περιφερειακός Σύμβουλος Οργανισμού Υγείας Ευρώπης για το Αλκοόλ και τα Ναρκωτικά)
10.50-11.10 Στόχοι, θέματα και εργαλεία της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αλκοόλ (Marjatta Montonen, εκπρόσωπος Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Καταναλωτών)
11.10-11.25 Διάλειμμα με καφέ
11.25-11.45 Συνέπειες της χρήσης αλκοόλ (επικίνδυνη, επιβλαβής χρήση και εξάρτηση από το αλκοόλ) (Ιωάννης Διακογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής του Α.Π.Θ.)
11.45-12.15 Πρόσφατες Εξελίξεις της Εθνικής Στρατηγικής για το αλκοόλ στην Ελλάδα (Θωμάς Παπαρηγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)
12.15-12.45 Η κατανάλωση του αλκοόλ και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα (Ιωάννα Σιάμου, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά)
12.45-13.00 Διάλειμμα
13.00-13.20 Εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων βραχείας παρέμβασης (Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Ψυχίατρος)
13.20-13.50 Αλκοόλ και Οδήγηση (Δημήτριος Μαργαρίτης, Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών)
13.50-15.00 Διάλειμμα – Ελαφρύ Γεύμα
15.00-15.30 Παρακολουθώντας την εμπορεία του αλκοόλ-αναγκαιότητες και αποτελεσματικότητα (Ιωάννης Μπουτάρης, Οινοποιός, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, W.E. van Dalen, Διευθυντής Ολλανδικού Ινστιτούτου για τη Στρατηγική Αντιμετώπισης του Αλκοόλ)
15.30-15.45 Φαρμακολογία της βαριάς επεισοδιακής κατανάλωσης αλκοόλ (Μαρία Μυρωνίδου-Τζουβαλέκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας του Α.Π.Θ.)
15.45-16.05 Μείωση της επικίνδυνης (βαριάς επεισοδιακής) κατανάλωσης αλκοόλ στους νέους-παραδείγματα καλής πρακτικής (Walter Farke, Γερμανικό Κέντρο για προβλήματα εξάρτησης)
16.05-16.20 Θεραπεία των διαταραχών χρήσης του αλκοόλ (Ελευθέριος Μέλλος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Πρόγραμμα Αθηνά)
16.20-16.30 Διάλειμμα με καφέ
16.30-17.30 Ο ρόλος των ΜΚΟ στην πρόληψη και στη διαμόρφωση στρατηγικών για το αλκοόλ
Δραστηριότητες του Eurocare στις Βρυξέλλες – σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (Mariann Skar, Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση του αλκοόλ)
Δραστηριότητες των ΜΚΟ σε εθνικό επίπεδο/τοπικό επίπεδο στην Ελλάδα (εκπρόσωποι των ΜΚΟ)
17.35-18.00 Συμπεράσματα – Λήξη της Ημερίδας
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ημερίδα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλέφωνο 6979004490 για χορήγηση δωρεάν πρόσκλησης.
Βασίλης Ντόβας
Επιστημονικός συνεργάτης
φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ

Μέλος Ε.Ο.Δ. (Ελληνική ομάδα διάσωσης) Διαβάστε περισσότερα...

Ελέγχεται για σκάνδαλο ο 7ος του Επικρατείας της ΝΔ

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Παναγιώτης Λιαργκόβας, τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, παρ’ ότι διεξάγεται έρευνα για εμπλοκή του σε υπόθεση κακοδιαχείρησης κοινοτικών κονδυλίων, όπως αναφέρει η εφημερίδα, «Πρώτο Θέμα». Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, κατηγορείται με επώνυμη καταγγελία για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ και πλήθος νομικών και διοικητικών παρατυπιών. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι καταγγελίες είναι σε γνώση του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα έδωσε, μέσω του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Αργύρη Καρρά, εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση και στη συνέχεια να ενημερωθεί. Η πρωθυπουργική εντολή διαβιβάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στις 20 Αυγούστου 2009, αλλά προτού ολοκληρωθεί η έρευνα και ο καταγγελλόμενος καθηγητής υποβάλει εγγράφως τις απαντήσεις του, τοποθετήθηκε την περασμένη Κυριακή στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού προκαλεί κάποια ερωτηματικά δεδομένης της συζήτησης που επικράτησε στο εσωτερικό του κόμματος για «καθαρά ψηφοδέλτια». Στην επώνυμη επιστολή, υπογεγραμμένη με το όνομα Λ. Συμεωνόπουλος, περιγράφονται παρανομίες, παρατυπίες και αδιαφάνεια στη διαχείριση κονδυλίων από το Κέντρο Μεταφοράς και Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για μη κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία απευθύνεται στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας και στηρίζει την εύρεση καινοτόμων λύσεων με στόχο να βελτιωθούν η παραγωγή και η ανταγωνιστικότητα στην αγορά. Ο κ. Λιαργκόβας ήταν πρόεδρος του Κέντρου, θέση την οποία κατέλαβε με διαδικασίες, που όπως αναφέρει το έγγραφο δεν ήταν νομότυπες, καθώς δεν είναι μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, όπως ορίζει το καταστατικό του Κέντρου. Οι καταγγελίες, που είναι πολλές και σοβαρές, και συνεπικουρούνται από επιστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, προς τους ενδιαφερόμενους φορείς 15 μέρες αφού η πρώτη επιστολή φτάνει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Η επιστολή που υπογράφεται και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Παυλή – είναι ο άνθρωπος που είχε την ιδέα της δημιουργίας του Κέντρου και της συμμετοχής σε αυτό του πανεπιστημίου – αναφέρεται με λεπτομέρειες σε πλήθος παρατυπιών από το Κέντρο και κάνει έκκληση στους ενδιαφερόμενους φορείς να βρεθεί μία λύση καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν είχαν κατατεθεί απολογιστικές εκθέσεις για συγκεκριμένα έργα και θα χρειαστεί να επιστραφούν τα χρήματα στην ΕΕ. «Αναθέτει στον εαυτό του έργα, δεν παραδίδει τίποτα και όταν καλείται να δώσει εξηγήσεις παραιτείται», αναφέρει στην επιστολή για τον κ. Λιαργκόβα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας απορρίπτει τις καταγγελίες του Δημήτρη Παυλή και αναφέρει πως οι αποφάσεις του Κέντρου ήταν όλες ομόφωνες και ότι ο ίδιος ο κ. Παυλής έχει υπογράψει τις αποφάσεις που τώρα καταγγέλει. Η «Ελευθεροτυπία», αναφέρει ότι το Κέντρο, φέρεται να έχει κατασπαταλήσει κονδύλια ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, υπό τη διοίκηση του καθηγητή Π. Λιαργκόβα, του (αποσπασμένου εκπαιδευτικού) Ι. Τζουμέρκα και του Ευ. Κρητικού, τοπικού παράγοντα της Ν.Δ. Και οι τρεις πριν αναλάβουν τη διοίκηση του Κέντρου διηύθυναν μία αναπτυξιακή εταιρεία (το Ινστιτούτο Αειφόρου Ανάπτυξης και Αναγέννησης) της Αρκαδίας που ανέπτυσσε δραστηριότητα στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο. Η καταγγελία που υπογράφεται με το όνομα «Λ. Συμεωνόπουλος» (πιθανώς πρόκειται για ψευδώνυμο προσώπου που γνωρίζει καλά τι συμβαίνει, αναφέρει η εφημερίδα) περιγράφει αναλυτικά αποφάσεις της διοίκησης του Κέντρου για προγράμματα δήμων και κοινοτήτων, αλλά και επαγγελματικών φορέων, με διαδικασίες αδιαφανείς. Επιπλέον, καταγράφει εγκρίσεις μελετών που δεν έχουν καν υποβληθεί και αναθέσεις έργων χωρίς διαγωνισμούς σε εταιρείες που έχουν ευνοηθεί σκανδαλωδώς. Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ν. Αγγελόπουλος, που πήρε εντολή να εξετάσει τις καταγγελίες, δηλώνει ότι ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές έδειξε ότι όλες οι πράξεις της διοίκησης του Κέντρου ήταν σύννομες και καθώς το πόρισμα ήταν απαλλακτικό, δεν υπήρξε τυπικό κώλυμα για την υποψηφιότητα του Π. Λιαργκόβα. Το Κέντρο, πάντως, έχει ήδη αναστείλει τη δραστηριότητά του και μάλλον θα κλείσει οριστικά, καθώς η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφάσισε το ίδρυμα να αποχωρήσει απ' αυτό.
Πηγή: tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...