Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΚΟΣ

Επίσκεψη αγάπης
Μια επίσκεψη… διαφορετική από τις συνηθισμένες, δέχτηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ήφαιστος» χθες το πρωί και αυτή δεν ήταν άλλη από τον άνθρωπο που σήκωσε ολόκληρα τα Τρίκαλα στο πόδι με τον άθλο του, τον Στέλιο Βάσκο.
Τον τρικαλινό υπεραθλητή υποδέχτηκαν στο Κέντρο η...
...πρόεδρος της ΔΕΚΑ, Νίτσα Καταβούτα, ο διευθυντής της ΔΕΚΑ, Γιάννης Σιακαβάρας και η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ, Αγγελική Ίτσιου.
Τα παιδιά του «Ήφαιστου» χειροκρότησαν θερμά τον Στέλιο ο οποίος τα χαιρέτησε όλα ένα προς ένα. Στη συνέχεια ο τρικαλινός ποδηλάτης τιμήθηκε από το ΚΔΑΠ με μια αναμνηστική πλακέτα ενώ δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά τα δώρα τα οποία έφτιαξαν τα παιδιά του Κέντρου για αυτόν.
Όλοι φυσικά ήταν εντυπωσιασμένοι από τον απίστευτο άθλο του Στέλιου ενώ δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις σε ότι αφορά το πώς ο Βάσκος αντιμετώπισε τις δυσκολίες του αγώνα αλλά και πως αντλούσε δύναμη από την αγάπη του κόσμου κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Του Κώστα Τσέκλημα
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Βουλή φέρνει ο Ν.Λέγκας τη φημολογούμενη μετακίνηση του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.


Με αφορμή την κατάθεση σχετικής ερώτησης του στη Βουλή, αδιαπραγμάτευτη χαρακτηρίζει ο Ν. Λέγκας τη διατήρηση της έδρας του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων ενώ επισημαίνει ότι...
...είναι ανεδαφική και προκλητική ακόμη και η συζήτηση του θέματος.
Ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα. Διαμαντοπούλου, δε στέκεται μόνο στην ανάγκη διευκρίνησης των προθέσεων της κυβέρνησης σχετικά με την έδρα λειτουργίας του συγκεκριμένου Πανεπιστημιακού Τμήματος, αλλά, επικαλούμενος τη διεθνή αναγνώριση του ακαδημαϊκού έργου που επιτελείται στους κόλπους του, ζητά την ενίσχυση του.
Ο πρώην Υφυπουργός υπογραμμίζει και την έντονη ανησυχία τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των φορέων της πόλης και του Νομού, αποτέλεσμα των φημολογούμενων συγχωνεύσεων πανεπιστημιακών τμημάτων στο πλαίσιο ενός «Καλλικράτη για την Παιδεία».
Ο Ν. Λέγκας σημειώνει ότι το εν λόγο Πανεπιστημιακό Τμήμα, εκτός από το γεγονός ότι έχει ενσωματωθεί στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της περιοχής, ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα ενός Νομού, ο οποίος έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στον Ελληνικό Αθλητισμό.
Λειτουργεί δε με τους πλέον σύγχρονους όρους διεθνώς, όπως προκύπτει από εξωτερική αξιολόγηση με τη συμμετοχή διεθνών επιστημόνων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και παρουσιάζει αξιοζήλευτες επιδόσεις στην Έρευνα και την Καινοτομία, οι οποίες το κατατάσσουν στην κορυφαία θέση στο είδος του πανελλαδικώς. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στην υποδειγματική συνεργασία του με το Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης, την οποία οι διεθνείς αξιολογητές θεώρησαν ως μοντέλο ακαδημαϊκής ανάπτυξης.
Ο Τρικαλινός πολιτικός δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι στις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τόπος, η λειτουργία με τους ανωτέρω όρους, ενός Πανεπιστημιακού Τμήματος αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των δυνατοτήτων που έχει η Περιφέρεια και κατ’ επέκταση η χώρα, ρωτά την αρμόδια Υπουργό αφενός αν αληθεύουν οι πληροφορίες που θέλουν να μετακινείται η έδρα του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και αφετέρου ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη πανεπιστημιακών τμημάτων, όπως το συγκεκριμένο, τα οποία έχουν διακριθεί διεθνώς τόσο για το ακαδημαϊκό τους έργο όσο και για τις επιδόσεις τους στην Έρευνα και την Καινοτομία.
Σε δήλωσή του για το θέμα ο Ν. Λέγκας τονίζει:
«Η διατήρηση της έδρας του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ ακόμη και η συζήτηση του θέματος είναι ανεδαφική και προκλητική.
Αν είναι αλήθεια ότι κάποιοι σκέφτονται, για τους όποιους λόγους, αντί για την ενίσχυση της λειτουργίας, τη μετακίνηση και υποβάθμιση Πανεπιστημιακών Τμημάτων με διεθνή αναγνώριση, κάτι δεν πάει καλά.
Αντί αυτά τα μυαλά, επιτρέψτε μου να τα χαρακτηρίσω αρρωστημένα, να σκέφτονται το πώς θα αναπτυχθεί και το δεύτερο Τμήμα των ΤΕΦΑΑ, το πώς θα περάσουμε από την οργάνωση – δομή τμήματος, στην οργάνωση – δομή Σχολής πάνω στην οποία θα «κουμπώσει» πολύ καλύτερα το Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης, ενισχύοντας το πρωτοπόρο έργο του σημερινού Τμήματος, προσπαθούν να ικανοποιήσουν μικρόπνοες επιδιώξεις.
Στο όνομα μιας δήθεν νέας «μεταρρύθμισης» η οποία θα πνίξει ένα ακόμη πετυχημένο παράδειγμα που αναπτύχθηκε σε μια περιφερειακή τοπική κοινωνία.
Στο όνομα μιας δήθεν νέας «μεταρρύθμισης» η οποία έρχεται βεβαίως και σε πλήρη αντίθεση με τις ταυτόχρονες μεγαλοστομίες περί ενίσχυσης της Περιφέρειας, της Έρευνας και της Καινοτομίας».
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη μουσικοχορευτική βραδιά απόψε στο Γλύνος Τρικάλων

Το trikalaola κάλυψε μεγάλος μέρος της εκδήλωσης ζωντανά. Διαβάστε περισσότερα...