Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ

Από την Πέμπτη
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία
ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2009 ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ...
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος. Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου. Ηθοποιοί: Χρήστος Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής. 96 λεπτά.
Ο πατέρας, η μητέρα και τα τρία τους παιδιά ζουν σε μια μονοκατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται, βαριούνται και αθλούνται έτσι όπως οι γονείς τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Τα παιδιά επίσης πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα που πετάνε πάνω από το σπίτι είναι παιχνίδια και ότι τα ζόμπι είναι μικρά κίτρινα λουλούδια. Ο μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα, η οποία δουλέυει σαν φρουρός security στο εργοστάσιο του πατέρα. Ο πατέρας κανονίζει τις επισκέψεις της στο σπίτι με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιού. Όλη η οικογένεια, και ιδιαίτερα η μεγάλη κόρη, λατρεύει την Χριστίνα. Μια μέρα η Χριστίνα κάνει δώρο στην μεγάλη κόρη μια στέκα για τα μαλλιά ζητώντας της κάτι άλλο σε αντάλλαγμα.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ:
ΣΚΟΤΕΙΝΟ, ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΔΡΑΜΑ, ΜΑΥΡΗ ΣΑΤΙΡΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ… ΜΙΑ ΤΟΛΜΗΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ. ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΩΝ.
Χρήστος Μήτσης-Αθηνόραμα
Πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία με μερικές πολύ καλές ιδέες …Ο Λάνθιμος ξέρει να τοποθετεί εκεί που πρέπει την κάμερά του και να στήνει ωραία, ασυνήθιστα πλάνα, αλλά και να δημιουργεί την αλλόκοτη ατμόσφαιρα που απαιτεί μια τέτοια ιστορία. … ΝΙΝΟΣ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
Ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου του 2009 ό,τι η «Αναπαράσταση» του Θόδωρου Αγγελόπουλου του 1970. …Η νέα ελληνική avant garde βάζει ταφόπλακα, γυρίζει σελίδα και πορεύεται μπροστά. Τώρα το μπαλάκι στον θεατή που φαρσοκωμωδία κυνηγά. Τέρμα τα φραγκοδίφραγκα παιδιά. Υπάρχει μεγάλο ελληνικό σινεμά! …Ο Λάνθιμος συνθέτει και πηγαινοέρχεται από το ένα στο άλλο επίπεδο σαν αίλουρος κατασκευαστής. Διατηρώντας συνεχώς και αδιαλείπτως το ίδιο αυστηρό ύφος. Από εδώ προκύπτει η αφασία. Από εδώ η ομοιομορφία. Από εδώ η υποταγή και προγραμματισμένη μαζική κουλτούρα. Από εδώ- ακόμα- και ο σίριαλ κίλερ. Από εδώ όμως και η ανυπακοή, η αναρχία. Το είπα και στην αρχή. Ο «Κυνόδοντας» με τον σουρεαλισμό του Μπουνιουέλ. Με το χειρουργικό νυστέρι του Χάνεκε. Με τον υπόγειο τρόμο ενός θρίλερ χωρίς σπλάτερ. Τέλεια. …Τίποτα απ΄ όλα αυτά, αν η κατασκευή δεν ήταν ο πλήρης ορισμός ομοιογένειας, αποστείρωσης, καθαρότητας και αυστηρότητας. Όλα και όλοι, εποχούμενοι στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Λάνθιμου. Η σκηνογραφία και ενδυματολογία της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου. Η φωτογραφία του Θύμιου Μπακατάκη. Και φυσικά τα «όργανα» αυτού του σεξτέτου δωματίου. Ναι, ο Χρήστος Στέργιογλου και η Μισέλ Βάλεϊ. Όμως, αποκάλυψη η Αγγελική Παπούλια, ο Χρήστος Πασαλλής, η Μαίρη Τσώνη και η Άννα Καλαϊτζίδου. Όταν ο προπονητής θέλει και μπορεί, η ομάδα κερδίζει χωρίς τον διαιτητή. Τελειώνω με μια ευχή. Όπως και το νέο ελληνικό σινεμά, έτσι και ο θεατής. Να γυρίσει σελίδα, γιατί δεν πάει άλλο. Πεθαίνουμε από τη μούχλα! Δ. Δανίκας-ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Έτοιμο το κυνοκομείο στη Σωτήρα.

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί ο Σταθμός Φύλαξης Αδέσποτων Σκύλων στην Σωτήρα τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Τάκης Παζαΐτης προσκειμένου να διαπιστώσει ότι έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των σκύλων από τον προηγούμενο χώρο φύλαξης στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη...
Ο Αντιδήμαρχος διαπίστωσε ακόμη ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμη ξεχωριστού κτίσματος στον χώρο που αφορά την φύλαξη των νεογέννητων κουταβιών και με τον οποίο το νέο κυνοκομείο θα είναι υπερπλήρες.
Ο κ. Παζαΐτης εξέφρασε την ικανοποίηση από την ταχύτατη ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών για την κατασκευή του Σταθμού Φύλαξης Αδέσποτων Σκύλων καθώς επίσης από την χωρίς προβλήματα μεταφορά των σκύλων, τομέας στον οποίο η συμβολή και βοήθεια των μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων ήταν καθοριστική. Η μεταφορά των ζώων έγινε εφικτή μετά και την τοποθέτηση του σκέπαστρου στον εξωτερικό χώρο όπου θα φιλοξενούνται οι σκύλοι, εργασία με την οποία ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κύριου χώρου του Σταθμού.
Να σημειωθεί ότι στο νέο κυνοκομείο μεταφέρθηκαν ήδη περίπου 60-70 σκυλιά στα οποία θα παρέχεται καθημερινά τροφή και περιποίηση από μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων αλλά και από ένα εξειδικευμένο άτομο για την περίθαλψή τους. Επίσης σταδιακά θα μεταφέρονται εκεί τα υπόλοιπα αδέσποτα σκυλιά τα οποία θα περισυλλέγονται από τους δρόμους των Τρικάλων.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτική επίσκεψη από εταίρους της Τσεχίας, Ρουμανίας και Κύπρου.

Στα πλαίσια του έργου «Digital Cities» ο Δήμος Τρικκαίων, ως επικεφαλής εταίρος του έργου, φιλοξενεί στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2010, τους εταίρους από τους δήμους Jesenik της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Brasov της Ρουμανίας και Παραλιμνίου της Κύπρου...
Η διήμερη εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη αφορά την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας που κατέχει ο Δήμος Τρικκαίων στην υλοποίηση και χρήση ψηφιακών υπηρεσιών με τους εν λόγω εταίρους που επιθυμούν να εφαρμόσουν παρόμοιες πρακτικές. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Τρικκαίων, ως πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά πρωτοπόρος στο τομέα της ηλεκτρονικής δημοκρατίας και διακυβέρνησης, θα έχει την ευκαιρία να εκπαιδεύσει τους εταίρους στα ζητήματα της εφαρμογής «eDialogos». Το «eDialogos», που χρησιμοποιείται στο Δήμο Τρικκαίων και προσφέρεται στους Τρικαλινούς πολίτες ήδη από το 2007, αποτελεί το εργαλείο για την ψηφιακή διαβούλευση των πολιτών όσον αφορά σημαντικά ζητήματα του τόπου και έχει ήδη αποκτήσει σημαντική επιρροή στις αποφάσεις των αιρετών του Δήμου. Ως μια ευρέως αναγνωρισμένη πρακτική στην Ελλάδα, το «eDialogos» αποκτά τους υποστηρικτές του και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσελκύοντας τους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς σε διάφορες χώρες οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το Δήμο μας θέλοντας να αποκομίσουν εμπειρία και την τεχνογνωσία της χρήσης του συγκεκριμένου εργαλείου.
Οι εταίροι μας θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια αυτής της διήμερης συνάντησης να γνωρίσουν όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το «eDialogos», αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τις περισσότερες από τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται από τον Δήμο Τρικκαίων. Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, οι εταίροι μας θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, καθώς και να επισκεφθούν τα Μετέωρα.
Η ομάδα των εταίρων αποτελείται από τους:
Eleni Evang. Tsissiou – Accountant (Paralimni)
Gabriela Vlad – Local Coordinator (Brasov)
Daniela Moosa – Communicator officer (Brasov)
Cosmas Cosma – EU Project Manager (Paralimni)
Radek Sedlacek – DC Coordinator (Jesenik)
Petr Mudra – Head of IT Department (Jesenik)
Διαβάστε περισσότερα...

Ο «Καλλικράτης» στα εγκληματικά δίχτυα του Κράτους

Ο «Καποδίστριας» 1 «πέθανε» (*Γ`- 1ο)
-Αφιέρωμα στους Πολίτες του δικομματισμού-
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
«Αυτό που φοβούμαι δεν είναι η στρατηγική του εχθρού μου, αλλά οι γνώμες μας και τα σφάλματά μας"(Θουκυδίδης A144).
Θα ξεκινήσουμε με μια παροιμία (όσο ακόμα μπορούμε να τις αναφέρουμε) που λέει: «όλα τα ’χει η Μαριωρή ο «Καποδίστριας» της έλειπε…» η μάλλον τη θέση του «Καποδίστρια» 2 την παίρνει ο «Καλλικράτης», ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες της Αρχαιότητας. Αλλά, πώς να το κάνουμε; Μόνο η αρχαία Ελλάδα έβγαζε αρχιτέκτονες;...
Πού να πιάσουν χαρτωσιά αυτοί οι αρχαίοι(που χάρη τους μας γνωρίζει ο κόσμος) μπροστά στους «σύγχρονους» «ευρωσοσιαλιστές» ή «διεθνοσοσιαλιστές» του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος»; Μάλιστα με έναν πρόεδρο που στην ατζέντα του έχει μόνο τους «εθνικούς στόχους», μεταξύ των οποίων και τον «Καλλικράτη» που αν μπορούσε να ακούσει και να έβλεπε τα μασκαραλίκια που συμβαίνουν στη Χώρα του, θα έτριζαν τα κόκαλά του.
Παρεμπιπτόντως, κάποτε στη Γερμανία, όταν οι πρωταγωνιστές της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας ήταν στις …δόξες τους, μια παρέα αποδήμων Ελλήνων συζητώντας τα φασιστικά δρώμενα… (θα θυμάστε, τότε με τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, ο τότε πρόεδρος του Πασόκ κ. Κ. Σημίτης, «σοσιαλιστής» κι αυτός, βρίσκονταν στις ΗΠΑ για το γιορτασμό των 50χρονων του ΝΑΤΟ!! (κι αυτό για μας τους Έλληνες μετανάστες ήταν το κερασάκι στην τούρτα των ιμπεριαλιστικών… δόξων) είχαμε πει πως, όλα να αναποδογυριστούν και να διαλυθούν, πχ όπως στη Γιουγκοσλαβία, η Ελλάδα, όπως τη γνωρίζαμε απ’ την ιστορία της δεν θα είχε να αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα, αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις μας διαψεύδουν. Ο εν λόγω νέος διοικητικός χάρτης-«Καποδίστριας 2!» ή «Καλλικράτης» προσφέρεται για τους «εθνικούς» στόχους, όπως αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Πασόκ κ. Γ. Παπανδρέου στην εκδήλωση (11.01.2010) που είχε ο «βετεράνος» της Αριστεράς κ. Λ. Κύρκος (άλλη «αριστερή» φυσιογνωμία κι αυτή-ταφόπλακα της «ανανεωτικής» Αριστεράς).
Λοιπόν, ο πρώτος προπαρασκευαστικός «Καποδίστριας» «πέθανε!». Φτιαγμένος και αυτός από αρχιτέκτονες των εν Ελλάδι «πρασίνων», δεν άντεξε. Βέβαια για άλλους ήταν «επιτυχημένος», για άλλους αποτυχημένους και για άλλους ένα προπαρασκευαστικό στάδιο, το οποίο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής τού αρχιτεκτονικού «Καποδιστριακού μεγαλείου», η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση μιλούσε για αποδόμηση των «Καποδιστριακών» Δήμων και Κοινοτήτων όταν θα γίνονταν κυβέρνηση, αλλά αντί να ασχοληθεί με την αποδόμηση του πασοκικού «Καποδίστρια» ασχολήθηκε και με την «εγκατάσταση» του «Καποδίστρια» 2 –Υπουργός εσωτερικών. κ. Παυλόπουλος, ο οποίος παρέδωσε τη σκυτάλη στο συνάδελφό του κ. Γ. Ραγκούση και στην αποδόμηση του Κράτους και της ελληνικής κοινωνίας, της οποίας, αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς αιδώ ασχολείται η σημερινή κυβέρνηση των …σοσιαλιστών.
Εν πάση περιπτώσει σημασία έχει ένα πράγμα. Ότι με την εφαρμογή των «Καποδιστριακών» Δήμων η επαρχία, που έτσι και αλλιώς βρίσκονταν στο στάδιο της ερήμωσης, με την εφαρμογή των συνενώσεων η ερήμωση ολοκληρώθηκε. Βέβαια έγιναν και κάποια εργάκια για τα οποία δεν βρίσκομαι το λόγο να αναφερθούμε απ’ τη στιγμή που η ερήμωση των χωριών δε σταμάτησε.
Πολλές φορές μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά ομιλίες βουλευτών των κομμάτων εξουσίας κατά τις προεκλογικές τους εκστρατείες στα χωριά με έντονο το …ενδιαφέρον τους που παρουσίαζε η ερήμωση και επίσης με έντονη την… αντιπαράθεση μεταξύ τους και τα ποικίλα «θα» τους, ως σημεία αναφοράς, εστιάζονταν στη συγκράτηση της εγχώριας μετανάστευσης και την καλυτέρευση των ζωής των πληθυσμών της επαρχίας.
Σήμερα το Πασόκ, το κόμμα των Πολιτών, το όλα για τον Πολίτη, το κόμμα των πράσινων πολιτικών και χίλια δυο άλλα κουραφέξαλα, η επιλογή αυτού του νέου προσδιορισμού μέσω του «πεθαμένου» «Καποδίστρια» και την αντικατάστασή του από έναν «μεταλλαγμένο»… εκσυγχρονιστικά «νεκροθάφτη», τον «Καλλικράτη», που και αν ακόμα δεχτούμε πως σαν προγράμματα είναι καλά, τα πράγματα αλλάζουν στην εφαρμογή τους.
Ενδιαφέρον μας προκάλεσε όταν διαβάζουμε πως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλά με αισιοδοξία για το νέο πρόγραμμα «Καλλικράτης», όπως διαβάζαμε και παλιότερα με τον προηγούμενο Πρόεδρο που μας έλεγε (μας παρότρυνε ή μας αλλοίωνε τη νοημοσύνη) ότι πρώτα είναι η ΕΕ., το σπίτι μας… και είχε δίκιο, καλή του ώρα, μόνο που εμείς αργά το καταλάβαμε τι εννοούσε μέχρι που ήρθαν οι μηχανισμοί της ΕΕ στα σπίτια μας.
Κοντός ψαλμός αλληλούια! Οι Πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον τους «πολιτικούς» που κομματικοποίησαν την Ελλάδα. Αυτά που πάθανε αυτή τη φορά (αναφερόμαστε στους υποστηριχτές του δικομματισμού) είναι μοναδικά στο είδος τους και από μια άποψη καλά να πάθουν. Μόνο που αυτό το πάθημά τους μεταφέρεται σε όλη την κοινωνία και οι μη ψηφοφόροι των κομμάτων εξουσίας τι χρωστάνε να πληρώνουν αμαρτίες άλλων. Αυτοί και τα κόμματά τους που έχουν τα γένια να έχουν και τα χτένια. Αυτούς και μόνο αυτούς να φορολογήσει το πασοκικό κατεστημένο φτάνει να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
Ας ξυπνήσουν επιτέλους.

*Γ` = Αρχείο, Α` και Β` =Κεντρική και Τοπική Εξουσία-Κράτος και Δήμος…!
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιανουάριος 12 2010
pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Βάιος Φασούλας
Ε.Ο. Καλαμπάκας 134
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
τηλ: +30 24310 72132
http://www.blogger.com/www.fasoulas.de
pelasgos@fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

“Όχι” στο δικαίωμα ψήφου και στην υπηκοότητα στους μετανάστες από την δημοκρατική Γαλλία

Αντίθετα με την ελληνική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης από την Γαλλία και ούτε έχει τις "αποικιακές" ενοχές και υποχρεώσεις, η γαλλική κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση...
Αντίθετα με την ελληνική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης από την Γαλλία και ούτε έχει τις "αποικιακές" ενοχές και υποχρεώσεις, η γαλλική κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.
Εμείς εδώ με ορισμένους ψευτοκουλτουριάρηδες της Μ.Κ.Ο που εκμεταλλεύονται την ευαισθησία του Πρωθυπουργού για θέματα μετανάστευσης και ανθρωπισμού είμαστε έτοιμοι να δώσουμε Ιθαγένεια.
Κάνουμε έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό στους Βουλευτές του Πασόκ ,του Κ.Κ.Ε να μη ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα και να μην είναι αυτοί που θα βάλουν τέλος στην φυλή μας .
Ο Ορισμός της Ιθαγένειας κατά τον Ηρόδοτος είναι "όμαιμον, ομότροπον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον κοινή Ιστορία .
Καλούμε τους Βουλευτές μας να μας πούνε με ποιους από αυτούς που θέλουν να τους δώσουμε Ιθαγένεια εμείς οι Ελληνες έχουμε κοινή Ιστορία ,Γλώσσα, Θρησκεία , έχουμε το ίδιο αίμα είμαστε από την ίδια φυλή και με ποιους έχουμε τα ίδια ήθη και έθιμα .
Ο Έλληνας είναι φιλότιμος είναι ανθρωπιστής είναι γνώρισμα της φυλής μας, σας θυμίζω τη αμέριστη βοήθεια που δώσαμε όταν αυτοί οι άνθρωποι είχαν πρωτοέρθει στην Πατρίδας μας .
Σήμερα η Πατρίδα μας είναι στο στόχαστρο και της Ε.Ε και ενώ έχουμε τόσα οικονομικά προβλήματα χωρίς να υπάρχει λόγος θέλουμε να προσθέσουμε και άλλα . Ξέρετε τα ποσά που στοιχίζουν οι λαθρομετανάστες; είναι τεράστια .
Ο πρόεδρος του Πακιστάν ευχαριστεί το πρέσβη μας για την Ιθαγένεια που θα δώσουμε στους συμπατριώτες του. Είναι ο ίδιος που για να γλυτώσουν αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν από το Πακιστάν κυνηγημένοι ,είναι Πακιστανοί δεν είναι Έλληνες αλλά αυτοί οι άνθρωποι για να αποκτήσουν διαβατήρια της Ε.Ε θα κάνουν τα πάντα .
Δεν πρέπει να δώσουμε Ιθαγένεια πρέπει να το καταλάβουμε ,αν κάποιος θέλει να μείνει στην πατρίδα μας του αρκεί η κάρτα παραμονής και μπορεί να αποκτήσει υπηκοότητα με αίτηση του αν το επιθυμεί χωρίς να τον υποχρεώσουμε να απαρνηθεί την Ιθαγένεια του, να τον κάνουμε κάτι το οποίο δεν είναι ούτε θα γίνει . Το Σύνταγμα είναι αυτό που καθορίζει πως κάποιος μπορεί να πάρει την υπηκοότητα αν το επιθυμεί και σας υπενθυμίζω, οτι μπορεί κάποιος να πάρει όσες υπηκοότητες θέλει ,αλλά την Ιθαγένεια δε την παίρνεις δεν την αποκτάς δεν χαρίζεται ,με αυτήν γεννήθηκες και με αυτή πεθαίνεις .
Καταλαβαίνω τις πιέσεις που δέχεται η Ελληνική κυβέρνηση για τους μετανάστες όλοι αυτοί όμως που πιέζουν την Ελληνική κυβέρνηση και μας κατηγορούν για δήθεν καταπίεση των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν θέλουν ούτε έναν μετανάστη στη Πατρίδας τους και όταν κάποιος ξεφύγει το στέλνουν πίσω πακέτο.
Πρέπει να λύσουμε το μεταναστευτικό αλλά όχι εις βάρος μας. Όπως συστήνει Ευρωπαϊκή Ένωση ,ποσόστωση, η Γαλία έχει 3,5 εκατομύρια μετανάστες εκτός Ε.Ε κυρίως όμως από τις αποικίες της τις κατακτήσεις της, δηλαδή (δικούς της) ,σε ποσοστό κατοίκων 63 εκατομμυρίων .Το ποσοστό είναι περίπου 3 % και τους έχει γονατίσει. Εμείς στην Ελλάδα χωρίς να έχουμε επίσημα στοιχεία έχουμε 750 χιλιάδες (νομίμους) μετανάστες και περίπου 2. εκατομμύρια λαθρομετανάστες σε ένα ποσοστό Ελλήνων δέκα (10).εκατομυρίων, τα ποσοστά είναι πέρα κάθε κριτικής ,και χωρίς να είμαστε ικανοί να σταματήσουμε την συνεχιζόμενοι ροή και μόνο με την απόδοση της Ιθαγένειας θα διπλασιαστούν , δεν θα το λύσει το πρόβλημα η απόδοση της Ιθαγένειας όπως μερικοί κακώς πιστεύουν θα το διογκώσει .Γιατί να πάει κάποιος στην Ιταλία όπου κινδυνεύει να απελαθεί με συνοπτικές διαδικασίες και δεν θα προτιμήσει την Ελλάδα ,αφού και διαβατήριο θα πάρει και ασφάλιση θα έχει και θα αποφασίζει για τους Έλληνες με την ψήφο του.
Πέρα από κόμματα και πολιτικές όχι στην Ιθαγένεια το θέμα είναι εθνικό και είναι καθαρά θέμα επιβίωση της Φυλής μας.
Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ
Διαβάστε περισσότερα...

Η Πράσινη Γωνιά ευχαριστεί τον Κ. Ευαγγελακόπουλο

Τα μέλη του Δ.Σ. της Πράσινης Γωνιάς «Έπιπλο Τζέγκας» αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον προπονητή Κώστα Ευαγγελακόπουλο για την απολύτως πετυχημένη ως τώρα συνεργασία τους...
Στα δυόμισι χρόνια που περάσαμε μαζί ζήσαμε πολύ καλές στιγμές, όπως η άνοδος της ομάδας μας στην Α2 ΕΣΚΑΘ και η πολύ καλή πορεία στο δεύτερο τη τάξη πρωτάθλημα της Θεσσαλίας την περσινή σεζόν. Ο Κ. Ευαγγελακόπουλος μας έκανε σοφότερους γύρω από το άθλημα του μπάσκετ που όλοι αγαπάμε. Τον θεωρούμε κεφάλαιο για το τρικαλινό μπάσκετ και είμαστε βέβαιοι πως κάποια στιγμή στο μέλλον οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά.
Χρέη υπηρεσιακού προπονητή έως το τέλος της φετινής σεζόν αναλαμβάνει ο Σάκης Τζιατζιάς, με βοηθούς τους Δημήτρη Παπανδρέου και Στέφανο Τζιατζιά.
Διαβάστε περισσότερα...

Α.Δ. Γρεβενών – Α.Δ. Τρικάλων 3-2

Την Τρίτη 12-01-2010, διεξήχθη η 4η αγωνιστική του 3ου Ομίλου του Πανελληνίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου αγωνίσθηκαν στο γήπεδο του Δ.Δ. Καρπερού Γρεβενών, οι ομάδες των Αστυνομικών Διευθύνσεων ΓΡΕΒΕΝΩΝ και ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ενώ ρεπό είχε η ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ...

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε αυτή της Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ με σκορ 3-2 (ημίχρονο 3-0).
Το σκορ άνοιξε για την ομάδα των Γρεβενών ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Παναγιώτης στο 25΄ λεπτό της αναμέτρησης και διεύρυνε ο μόνιμος σκόρερ της ομάδας ΔΟΥΜΑΣ Ευριπίδης στο 31΄ και 40΄ , ενώ για τα Τρίκαλα μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΔΕΡΜΑΝΗΣ με δύο τέρματα στο 63΄ και 81΄ λεπτό του αγώνα.
Συνθέσεις:
Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Καστανίδης, Λάππας, Χαντάβας, Λαμπρόπουλος, Κύρκος, Κακούσιος, Χριστοδούλου, Ιωαννίδης, Δούμας, Λάλος, Γκέτσιος. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Λάχανος, Νικολόπουλος, Γράβαλος, Τσιάτσιος, Ντάνας, Ταμπακάκος, Κόντος. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: Ισαακίδης Γιώργος.
Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Αγραφιώτης, Μήτραινας, Γκουλιάφας, Χασιώτης, Χασιώτης, Λίτος, Δερμάνης, Τσιούλης, Καραλής, Θεοδώρου, Θεοδωράκης. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Καρατζάς, Παπανικολάου. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: Καρατζάς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΗΘΟΙ: ΑΛΕΞΙΟΥ, ΖΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ: ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ Αθανάσιος
Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η βαθμολογία του 3ου ομίλου, διαμορφώνεται ως εξής:
1. Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Βαθμοί 6
2. Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ -//- 6
3. Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ -//- 0
Την επόμενη αγωνιστική (5η), αγωνίζεται η Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ με την Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ενώ ρεπό έχει η ομάδα της Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ.
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες του αγώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:
http://greveniotis.gr/ και http://trikalaola.blogspot.com/
Εμείς από την πλευρά μας συγχαίρουμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους μας για την νίκη τους και ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Χασίων κ. ΝΑΖΟ Ανδρέα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ευάγγελο, αλλά και όλους τους κατοίκους του Καρπερού για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που παρείχαν στους ποδοσφαιριστές των ομάδων.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης
Διαβάστε περισσότερα...

Στα Τρίκαλα σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου

Τον τομέα του ΕΚΑΒ στα Τρικάλα επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος κ. Νίκος Παπαευσταθίου, προερχόμενος από επίσκεψή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το ΕΚΑΒ Λάρισας και Καρδίτσας. Ο Πρόεδρος συνοδευόταν από το διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη...
Σε ολιγόλεπτη συνάντησή του με τα πληρώματα των ασθενοφόρων στα Τρίκαλα, αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με τη μη διέλευση των οχημάτων από τα Τέμπη και στο σχέδιο αντιμετώπισης, με το ΕΚΑΒ να καλύπτει νευραλγικά σημεία εναλλακτικών διαδρομών, όπως συμβαίνει τώρα στη γέφυρα Μουργκανίου, όπου στο σημείο βρίσκονται πάντα ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ένα όχημα της Πυροσβεστικής και ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Μίλησε για έκτακτες προσλήψεις ή μετακινήσεις προσωπικού, για την κάλυψη αυτών των αναγκών και ενίσχυση ακόμα και των Κ.Υ. του Νομού, εκτός των 232 ατόμων που δεν έχουν ακόμη ορκιστεί. Για το στόλο των ασθενοφόρων, είπε πως πέρυσι ακυρώθηκε διαγωνισμός μειοδότη, για μη συμφέρουσα προσφορά, την οποία παρέπεμψε ο ίδιος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και μάλιστα από έρευνα αγοράς, η αγορά θα μπορεί να γίνει με 13 εκ. ευρώ, αντί για 20 που ήταν από τον μειοδότη. Ίσως η αγορά των νέων ασθενοφόρων, νε γίνει μετά από ένα εξάμηνο. Για τη δωρεά ενός ασθενοφόρου στον τομέα της Καλαμπάκας, είπε πως έχουν γίνει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή και με τις προϋποθέσεις που θέτουν οι δωρητές. Επίσης μίλησε για την ενδεχόμενη μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Τρικάλων και για τις εναλλακτικές λύσεις που προτάθηκαν από τον δήμαρχο Τρικάλων κ. Μιχάλη Ταμήλο. Τόνισε πως δεν είναι δυνατόν μια τέτοια ευαίσθητη υπηρεσία, να βρίσκεται συνεχώς μετακινούμενη. Ακόμη ο κ. Παπαευσταθίου συζήτησε με τα πληρώματα για εργασιακά θέματα που απασχολούν τον τομέα Τρικάλων.
(Δείτε το σχετικό βίντεο και το φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη).
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το 2ο μέρος του φωτορεπορτάζ από τον χορό των Ηπειρωτών με 17 εικόνες

Διαβάστε περισσότερα...

Κατάμεστο το κτήριο του Γ’ ΚΑΠΗ στην κοπή της πίτας.

Όλοι έδωσαν το παρόν στην κοπή της πίτας του Γ’ ΚΑΠΗ στο πάρκο Ματσόπουλου. Ευχές απηύθηναν:...
Η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κα Πόπη Ντιροκάλτση, καθώς επίσης οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. του ΚΑΠΗ, υπεύθυνοι χορευτικού, χορωδίας κ.α. (βλ. βίντεο). Το παρόν έδωσαν και οι αδελφές εθελόντριες. Στις 28 του μήνα έχει οριστεί ο ετήσιος χορός του Γ’ ΚΑΠΗ στο Πύλης Μέγαρο. Δείτε μερικές φωτό και οι υπόλοιπες δείτε της μέσα από το βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...