Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ενημέρωση για τη γρίπη και τον εμβολιασμό, έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Σήμερα στις 1 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, έγινε ενημέρωση στο νοσηλευτικό προσωπικό, για τη νέα γρίπη και για την αναγκαιότητα εμβολιασμού που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 16-11-2009.
Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε η μητέρα του κ. Κώστα Καραμανλή.

Η Αλίκη Καραμανλή κατέληξε σήμερα σε ηλικία 90 ετών, ενώ νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ερρίκος Ντυνάν με σοβαρά προβλήματα υγείας, από την επόμενη μέρα των Εθνικών εκλογών. Μάλιστα ο πρώην Πρωθυπουργός είχε πεί στον Γιώργο Παπανδρέου μπροστά στις κάμερες πως η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν καλή.
Πηγή: troktiko

Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεισαν όλα τα σχολεία στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola, που επιβεβαιώσαμε πριν από λίγο, στη γειτονική Βουλγαρία έκλεισαν προς το παρόν όλα τα σχολεία, από την έξαρση της γρίπης, καθώς υπήρξαν 13 θάνατοι.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η εξάπλωση της νέας γρίπης είναι πλέον γεγονός. Να μη μας πιάνει πανικός… αλλά μας πιάνει. Αυτό που έχουμε δει σε διάφορα έργα επιστημονικής φαντασίας για εξάπλωση κάποιου ιού, που σκορπίζει τον τρόμο, πεθαίνουν άνθρωποι και μπαίνουν σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις, πιθανώς να το δούμε να γίνεται πράξη και ‘δώ, ίσως σε πιο ήπιο βαθμό. Αυτό θα συμβεί αν υπάρξει ή έξαρση της νέας γρίπης, όπως εκτιμά το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας, αλλά δε γνωρίζει κανείς φυσικά, πως θα εξελιχθεί αυτή η έξαρση.
Αλλά εμείς, καλό είναι να εφαρμόζουμε (που δε τα εφαρμόζουμε λόγω αμέλειας) τα μέτρα καθημερινής υγιεινής. Φύλαγε τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά.
Τα συμπτώματα της νέας γρίπης, είναι τα ίδια περίπου από μια απλή ίωση, όπως: Πονόλαιμος, βήχας, συνάχι, πυρετός, πονοκέφαλος, δύσπνοια. Καλό είναι να επισκεφθούμε πρώτα τον οικογενειακό μας γιατρό και αν χρειαστεί να πάμε στο Νοσοκομείο.
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν το σπίτι ριζώνει...

Η φωτό από παλιό σπίτι στα Τέμπη, που ρίζωσε στην πάροδο των χρόνων.
Διαβάστε περισσότερα...

Χιονισμένη κορυφή Αγράφων.

Μία από τις κορυφές των Αγράφων με φρέσκο χιόνι, όπως φαίνονταν χθες το πρωί με τηλεφακό από τα Τρίκαλα.
Διαβάστε περισσότερα...