Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων.











































































































Μια ακόμη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων, έφτασε στο τέλος της. Δύο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής εκλογικής αναμέτρησης. 1ον η έντονη αντιπαράθεση των δύο ομάδων στην προεκλογική περίοδο και 2ον η μεγάλη αποχή από τις εκλογές, που έφτασε στο 50%. Από τα 2.600 περίπου μέλη που αριθμεί ο Σύλλογος, εψήφισαν 1.322. Στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες 26 Απρίλη 2009, στο 100% των έγκυρων ψηφοδελτίων, αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης (βάση αλφαβητικής σειράς του ενιαίου ψηφοδελτίου), κατανεμήθηκαν ως εξής:
Αθάνατος Γεώργιος του Ευαγγέλου 621
Γεωργίου Ιωάννης του Κωνσταντίνου 501
Γεωργολιός Χρήστος του Σωτηρίου 647
Γκότσιος Δημήτριος του Αθανασίου 517
Ιακωβάκης Δημήτριος του Βάϊου 655
Κοσμάς Γεώργιος του Κωνσταντίνου 609
Μάρκος Σταμούλης του Δημητρίου 480
Μεσιακάρης Απόστολος του Κωνσταντίνου 711
Μούρος Βασίλειος του Νικολάου 473
Μπάκος Ευάγγελος του Θεοδώρου 482
Νιαβής Βασίλειος του Στεφάνου 593
Παληγιάννης Γεώργιος του Βασιλείου 94
Παπαδημητρίου Νέστορας του Βασιλείου 629
Πολυγένης Γεώργιος του Στεφάνου 495
Ρουσιαμάνης Χρήστος του Σωτηρίου 680
Σαργιώτης Ιωάννης του Βασιλείου 580
Σχορετσιανίτης Ιωάννης του Ηλία 651
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γκατζιός Ευθύμιος του Κωνσταντίνου 575
Κοθράς Παναγιώτης του Παντελή 651
Μηλίτσης Πέτρος του Θωμά 582
Σπίντζος Βασίλειος του Σωτηρίου 482
Από την πρώτη ομάδα εκλέγονται: Γεωργολιός Χρήστος, Ιακωβάκης Δημήτριος, Κοσμάς Γεώργιος, Μεσιακάρης Απόστολος, Παπαδημητρίου Νέστορας, Ρουσιαμάνης Χρήστος και Σχορετσιανίτης Ιωάννης. Από την δεύτερη ομάδα εκλέγεται μόνον ο Αθάνατος Γεώργιος.
Για την ελεγκτική επιτροπή εκλέγονται οι δύο υποψήφιοι της νικήτριας ομάδας: Κοθράς Παναγιώτης και Μηλίτσης Πέτρος.
Η νικήτρια ομάδα, κατάφερε να πείσει την πλειοψηφία των κυνηγών, στον προεκλογικό της αγώνα, προβάλλοντας τα επιχειρήματά της και τις προτάσεις της. Ο προεκλογικός αγώνας είχε μεγάλη διάρκεια και υπήρξε έντονη αντιπαράθεση από τις δύο ομάδες. Ένα έχει σημασία, πως όλοι θα συμβάλουν για την εύρυθμη λειτουργία του πολυμελούς Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων με την μακρόχρονη ιστορία. Οι εκλογές φέτος διεξήχθησαν στο κτήριο του Εργατικού κέντρου Τρικάλων. Προηγήθηκε της ψηφοφορίας η γενική συνέλευση που άρχισε να γίνεται στις 11 το πρωί. Το κυνήγι που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χόμπι και δεν γίνεται κατ’ ανάγκη όπως στα παλιά χρόνια. Πρέπει να υπάρχουν οι περιορισμοί που ισχύουν και να εφαρμόζονται απ’ όλους τους κυνηγούς. Το κυνήγι το διέπουν νόμοι και κανόνες που αν εφαρμόζονται κατά γράμμα, τότε θα υπάρχει επάρκεια θηραμάτων, σεβασμός προς την άγρια πανίδα και γενικότερα στη φύση. Ο κυνηγός γίνεται ένα με τη φύση και αν δεν τη σεβαστεί, θα χάσει ο ίδιος από αυτή τη δραστηριότητα. Το κυνήγι είναι ένα από τα πιο ακριβά χόμπι και απ’ αυτό ζουν χιλιάδες οικογένειες. Αν ο ίδιος ο κυνηγός δεν προσέξει, τότε δεν θα έχει. Οι κυνηγοί φροντίζουν από μόνοι τους, να εμπλουτίζουν την άγρια πανίδα με διάφορα θηράματα. Η πλειοψηφία των κυνηγών, σέβεται τους περιορισμούς που υπάρχουν. Μία άλλη μερίδα όμως, παρανομεί εις βάρος των άλλων κυνηγών και της φυσικής ισορροπίας της άγριας πανίδας. Οι κυνηγετικοί σύλλογοι, έχουν φροντίσει να πατάξουν αυτή την παρανομία, προσλαμβάνοντας θηροφύλακες, τους οποίους πληρώνουν οι ίδιοι οι σύλλογοι. Εν αναμονή λοιπόν των προεκλογικών δεσμεύσεων, από την πλειοψηφούσα ομάδα, για το καλό των κυνηγών, του κυνηγιού και της φύσης. Κάτω στην οθόνη σας, προβάλλεται το σχετικό βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...