Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Ανοιχτή επιστολή από το Σ.Α.Ε. για τις προκλητικές δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών

Ανοιχτή επιστολή της ΟΕΚ Γερμανίας προς την Καγκελάριο, κα Άνγκελα Μέρκελ και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, κ.Γκίντο Βέστερβελλε, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του CDU και του FDP...
Έκκληση προς την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβελλε, να παρέμβουν, μετά από τις προκλητικές δηλώσεις δύο υψηλόβαθμων στελεχών, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU και του Κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών FDP, απευθύνει με ανοιχτή επιστολή η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ), Γερμανίας, μία ημέρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Στην επιστολή, που υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΟΕΚ, Ταμίας του ΣΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Δημητρίου και ο Γενικός Γραμματέας, κ.Μανώλης Ανέστης, εκφράζεται αγανάκτηση για τις δηλώσεις του μέλος του Προεδρείου του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Γιόζεφ Σλάρμανν, και του υψηλόβαθμου στελέχους των συγκυβερνώντων Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Φρανκ Σαίφλερ, που εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας έδωσαν στον «κίτρινο» Τύπο της Γερμανίας αφορμή να ζητήσει να βγει «Η Ελλάδα στο σφυρί» και να εκτιμήσει την αξία του Παρθενώνα σε 100 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Πριν από λίγες μέρες η ΟΕΚ Γερμανίας είχε απευθύνει και άλλη επιστολή προς την κα Μέρκελ και τον κ. Βέστερβελλε, με την ευγενική παράκληση να καθησυχάσουν την γερμανική κοινή γνώμη, με κατάλληλες δηλώσεις, και να μην απαντήσουν σε τυχόν οξείες αντιδράσεις από την Ελλάδα στις απρόκλητες επιθέσεις από μερίδα του γερμανικού Τύπου.

Ακολουθεί το κείμενο της ανοικτής επιστολής, που δόθηκε σε ακριβή μετάφραση από την ΟΕΚ Γερμανίας:

«Αξιότιμη κυρία Δρ. Μέρκελ!
Αξιότιμε κύριε Δρ. Βέστερβελλε!

Αποκρούομε με αγανάκτηση και αποτροπιασμό τις πρόσφατες δηλώσεις αναφορικά με την Ελλάδα, στις οποίες προέβησαν οι κύριοι Γιόζεφ Σλάρμανν, εκπρόσωπος της συντηρητικής πτέρυγας στο προεδρείο του CDU, και Φρανκ Σαίφλερ, ειδικός περί τα οικονομικά, σημαίνον στέλεχος του FDP και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εποπτείας χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Για όσους είχαν ακόμη αμφιβολίες καταφάνηκε ποιοί είναι οι υποβολείς μερικών κονδυλοφόρων που ασχολήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ανοίκεια με την Ελλάδα: Κερδοσκόποι και διαδρομιστές της βουλής.

Πριν λίγες μέρες σας απευθύναμε ευγενικά την παράκληση να καθησυχάσετε την γερμανική κοινή γνώμη με κατάλληλες δηλώσεις και να μην απαντήσετε σε τυχόν οξείες αντιδράσεις από την Ελλάδα στις απρόκλητες επιθέσεις από μερίδα του γερμανικού τύπου.

Οι γεμάτες δηλητήριο όμως δηλώσεις των κομματικών σας στελεχών που αποβλέπουν σε βλάβη των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών μας, προσέλαβαν πολιτικές διαστάσεις, οι οποίες μας αναγκάζουν να σας απευθύνομε δημοσίως έκκληση να ανακαλέσετε στην τάξη και να απομονώσετε αυτούς τους εμπρηστές που βρίσκονται στους κόλπους των κομμάτων σας.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για κερδοσκόπους, οι οποίοι έχουν στοιχηματίσει ότι θα κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα και θα καταρρεύσει το ευρώ και τώρα φοβούνται ότι θα χάσουν όσα έπαιξαν. Στα γραφεία μας έχουν καταφθάσει αμέτρητα μηνύματα συμπάθειας από Έλληνες και προπάντων Γερμανούς που ζούν στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν θυμώσει και αηδιάσει με το περισσό θράσος και την ανικανότητα εξαγωγής διδαγμάτων από την ιστορία της Γερμανίας.

Σεις ως πρόεδροι του CDU και του FDP αντιστοίχως, μπορείτε να είστε υπερήφανοι για τέτοιες τοποθετήσεις ή μήπως πρέπει μάλλον να ντρέπεστε γι’ αυτές;

Δεν χρειάζεται κανείς πολλή φαντασία για να προβλέψει ότι οι κύριοι αυτοί που ξέρουν τάχα τόσο καλά το πτωχευτικό δίκαιο θα δεχθούν από τον ελληνικό τύπο φροντιστηριακά μαθήματα πάνω στο κεφάλαιο της νομικής επιστήμης περί συμψηφιστικών αποσβέσεων ενοχών. Και η εξέλιξη αυτή εμάς ειλικρινά μας λυπεί.

Κατά τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο απέτυχε η προσπάθεια της δια των όπλων προσαρτήσεως της Ελλάδας στο Γ΄ Ράϊχ. Γι αυτό φρόντισαν οι πατεράδες μας. Εμείς οι σημερινοί Έλληνες, μαζί και η Ελληνική Διασπορά, θα φροντίσουμε ώστε οι γύπες αυτοί που κάνουν τις γύρες τους πάνω από τη χώρα μας να μην επιτύχουν τον στόχο τους – αυτή τη φορά μέσω ενός οικονομικού πολέμου. Με τέτοιες δηλώσεις οι πολιτιστικά πτωχευμένοι αυτοί ψιλικατζήδες μόνο το λιλιπούτειο πολιτισμικό τους ανάστημα επιδεικνύουν.

Όφειλαν αυτοί και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται να γνωρίζουν ότι η παγκόσμια ιστορία του πολιτισμού πάνω σε κάθε ένα από τα ελληνικά νησιά, και ιδιαίτερα πάνω στην Ακρόπολη, έχει αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα της: Υπόδειγμα – δεν διατίθεται!

Με την έκφραση της εξαίρετης τιμής και τις καλύτερες ευχές μας για την προσωπική σας ευημερία, διατελούμε

Κωνσταντίνος Δημητρίου
Πρόεδρος

Μανώλης Ανέστης
Γραμματέας

Πατήστε εδώ να διαβάσετε την είδηση στα γερμανικά.Appeal to Chancellor Angela Merkel and Minister of Foreign Affairs of Germany, Guido Westerwelle addressed by the Federation of Greek Communities in Germany, in response to the provocative statements made by senior officials of the CDU and FDP

An appeal was made to Chancellor Angela Merkel and Minister of Foreign Affairs of Germany, Guido Westerwelle, to intervene in light of the provocative statements of two senior officials of the Christian Democratic Union CDU and the Free Democratic Party FDP, a day before the visit of the Prime Minister in Berlin.

The letter, which was signed by the President of the Federation of Greek Communities in Germany (OEK), Mr. K. Dimitriou and the General Secretary, Mr. A. Manolis, is an expression of outrage on the statements which were made by Josef Schlarman, a member of the coalition government’s Christian Democratic Union Party and Frank Schäffler from the government’s Free Democratic Party, or FDP, coalition partner, who on the occasion of the forthcoming visit of the Prime Minister of Greece, gave the tabloids the opportunity to request that “Greece should fall under the hammer” and estimate the value of the Parthenon in 100 billion Euros.

A few days ago, the Federation of Greek Communities in Germany, had addressed another letter to Ms. Merkel and Mr. Westerwelle, kindly requesting them to appease the German public opinion, with appropriate statements and refrain from answering any acute reactions from Greece towards the uncalled for attacks coming from a portion of the German Press.
Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη κεκλισμένων των θυρών γίνεται αυτή την ώρα στο δημαρχείο Πύλης.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος, για τις καταστροφές στο Ροπωτό, από τη συνεχιζόμενη καθίζηση του εδάφους. Στη σύσκεψη συμμετέχει...
...κι ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και με άλλα στελέχη της Νομαρχίας. Διαβάστε περισσότερα...

Συνέντευξη τύπου των Οικολόγων Πράσινων σήμερα το βράδυ στα Τρίκαλα


Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα το βράδυ στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο, μέλη των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής τον κ. Νίκο Χρυσόγελο και την κα Ιωάννα Κοντούλη. Μετά τη συνέντευξη τύπου, ακολούθησε ευρεία συζήτηση μεταξύ...
...των μελών, ενόψει και του αυριανού Πανελλαδικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Μετροπόλ στη Λάρισα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι μίλησαν για την οικονομική κρίση, τα αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης, για τις επικείμενες αυτόδιοικητικές εκλογές, στις οποίες οι θα κατέβουν αυτόνομα, αλλά και μπορεί να υπάρξει και συζήτηση για ενδεχόμενες συνεργασίες, επίσης συζήτησαν και για άλλα θέματα της τρέχουσας πολιτικής ατζέντας.
Δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξη στο δεκάλεπτο βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τι κάνει το σπουργίτι στον καθρέπτη… (σημερινό βίντεο)

Νομίζοντας πως στο τζάμι που καθρεφτίζεται βρίσκεται άλλο σπουργίτι, τσιμπά στον...
Το βίντεο είναι σημερινό (Παρασκευή 5-2-2010). Διαβάστε περισσότερα...

Απόδραση του ΣΟΧΤ αύριο στη Βασιλίστα Γρεβενών

Αυτό το Σάββατο 6 Μάρτη ο σύλλογός μας διοργανώνει εκδρομή στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας. Για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που θέλουν να...
...συμμετάσχουν η τιμή είναι 20 euro (μετακίνηση με λεωφορείο και κάρτα lift).
δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στο τηλ:
6972423897 Ψωμάς Σπύρος
Διαβάστε περισσότερα...

Αναμόρφωση στο κτήριο του δημαρχείου Τρικάλων

Υπογράφηκε στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων η σύμβαση του έργου «Αναμόρφωση Δημαρχιακού Καταστήματος Τρικάλων» σύμφωνα με το οποίο θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης στο Δημαρχείο της πόλης μας και στον πρώτο του όροφο.
Την σύμβαση υπέγραψαν...

...αφενός ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος και αφετέρου η κ. Στυλιανή Γκουλιοπούλου ως εκπρόσωπος της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 73.882,33 ευρώ και στις εργασίες του προβλέπεται περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Η διαμόρφωση των χώρων των τουαλετών, η επίστρωση όλων των δαπέδων με νέα πατώματα καθώς και αλλαγή των κουφωμάτων των γραφείων του ορόφου.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Αιτήματα περιπτερούχων στο δήμαρχο Τρικάλων

Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο επισκέφθηκαν χθες ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπολών Ελλάδας κ. Κώστας Κόγιας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαστών Περιπτέρων Ν. Τρικάλων κ. Κώστας Νάκος προκειμένου...
...να του θέσουν υπόψιν τα προβλήματα του κλάδου των περιπτερούχων στην πόλη και το Νομό μας.
Οι εκπρόσωποι των περιπτερούχων ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και την βαθειά κρίση που απειλεί τους περισσότερους από αυτούς. Τόνισαν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών περιπτέρων, παρόλη την πολύωρη καθημερινή απασχόληση, αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας με το μέλλον τους να είναι αβέβαιο.
Ζήτησαν να υπάρξει στήριξη και από την πλευρά του Δήμου μας στις μικρές αυτές οικογενειακές επιχειρήσεις για να μην προστεθούν και άλλοι στον μακρύ κατάλογο των ανέργων της χώρας μας.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του επεσήμανε ότι στηρίζει τον κλάδο των περιπτερούχων και ότι στο μέτρο του δυνατού θα κάνει ότι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πόλη μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μαθητές του 31ου Δημοτικού στο δημαρχείο Τρικάλων

Το Δημαρχείο Τρικάλων επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές του 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου και κ. Έφη Δήμου. Τους μαθητές υποδέχθηκε...
...στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος ο οποίος και τους ενημέρωσε για την λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του. Πρόσθεσε δε ότι μέλημα όλων των κατοίκων της πόλης μας, ακόμη και των μικρών συμπολιτών μας, είναι η διατήρηση της καθαριότητας και του πρασίνου της, γι’ αυτό και τους ζήτησε να μην διστάζουν να υποδεικνύουν τα όποια προβλήματα βλέπουν στη γειτονιά τους.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΙΝΕΑΚ: ΣΡΕΚ Ο ΤΡΙΤΟΣ

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος στα πλαίσια των ειδικών προβολών για τα παιδιά (ΣΙΝΕΑΚ) θα προβάλλει αυτή τη Κυριακή σε δύο προβολές 11.30 (πρωί) και 17.30 (απόγευμα), στη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου, την μεταγλωττισμένη ταινία...
...κινουμένων σχεδίων
ΣΡΕΚ Ο ΤΡΙΤΟΣ
Γενική είσοδος 4 ευρώ.
Η συνέχεια που όλοι περιμέναμε…Η ταινία που κατάφερε να αλλάξει την άποψη πως τα καρτούν είναι μόνο για παιδιά τριτώνει και οι αγαπημένοι μας ήρωες επιστρέφουν σε μια εποχή δύσκολη για…βασιλείες: Γιατί… όταν ο Σρεκ παντρεύτηκε τη Φιόνα, το μόνο που δεν περίμενε ήταν να γίνει ο επόμενος Βασιλιάς της Πέρα Πέρα Χώρας. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνον και έτσι, από τη μια στιγμή στην άλλη… ο θρόνος τον καλεί! Ο μόνος τρόπος να γλιτώσει είναι να βρει, με τη βοήθεια των πιστών του φίλων, του Γαϊδάρου και του Γάτου, έναν άξιο διάδοχο για το θρόνο… Και ο ξάδερφος της Φιόνα, ο νεαρός Άρτι μπορεί φαινομενικά να πληροί τις προδιαγραφές, αλλά απαιτείται πολύ δουλειά ώσπου να εξελιχθεί σε ικανό βασιλιά… Και σα να μην του έφταναν αυτά… ο Σρεκ καλείται να αντιμετωπίσει και τις ευθύνες μιας πατρότητας
Διαβάστε περισσότερα...

Στα Τρίκαλα σήμερα ο Νίκος Χρυσόγελος των Οικολόγων Πράσινων

Στα Τρίκαλα βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων κ. Νίκος Χρυσόγελος. Ο κ. Χρυσόγελος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις...
6 μ.μ. στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο για Αχελώο, οικονομία και για άλλα καυτά θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Διαβάστε περισσότερα...

Νέες εικόνες καταστροφής στο Ροπωτό Τρικάλων

Δείτε μερικές χαρακτηρίστηκες εικόνες από το καταστροφικό φαινόμενο της καθίζησης στο Ροπωτό Τρικάλων, που είναι συνεχώς...

....σε εξέλιξη. Τις εικόνες μας τις έστειλε ο καλός φίλος Νίκος Τσιαμπαλής.
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΑΡΔΙΚΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟ...

Για άλλη μια χρονιά, τέταρτη συνεχόμενη, οι νέοι Γαρδικιώτες της πρωτεύουσας και οι φίλοι τους ανταμώθηκαν σε μια εκδήλωση που φαίνεται να βγαίνει κερδισμένη στη μάχη με τη φθορά του χρόνου. Στην κατάμεστη -από 150 περίπου άτομα- αίθουσα της Αδελφότητας Γαρδικιωτών Αθηνών - Πειραιώς στον Πειραιά, στο 4ο Αντάμωμα Νέων, αγαπημένοι φίλοι του χωριού...
...και της παράδοσης περάσαμε μια αξέχαστη βραδιά, με το κέφι και το χορό να κρατά ως το πρωί. Μια βραδιά που μας θύμισε το αυθόρμητο εκείνο πρώτο μας αντάμωμα του Μάρτη του 2007, όταν ξεκίνησαν όλα. Πάντα με τη συνοδεία των δημοτικών τραγουδιών του τόπου μας, αλλά και όλης της Ελλάδας, από μια κομπανία νέων μουσικών με σεβασμό στην παράδοση.
Φέτος όμως, η εκδήλωση αυτή είχε κάτι το ξεχωριστό. Την έναρξη έκανε ένα άλλο μουσικό σχήμα, και αυτό απαρτιζόμενο από νέους μουσικούς, μεταξύ των οποίων και Γαρδικιώτες. Ένα σχήμα έντεχνο και λαϊκό, άλλο ένα νεανικό μουσικό σχήμα που κάνει την πρώτη του εμφάνιση στους κόλπους της Αδελφότητας, με τις Μαρία Μπαταγιάννη και Αγγελική Κώτσιλα στο τραγούδι, τον Τάσο Δερέσκο στο μπουζούκι, τον Άρη Μπαταγιάννη στην κιθάρα, τον Κώστα Αποστολέα στην κιθάρα και το βιολί και τον Χρήστο Ασλάνογλου στο τουμπελέκι, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Κας Αγάθης Κωστίδη. Πολλή χαρά και ελπίδα μας έδωσαν τα παιδιά, μαθητές λυκείου ακόμα, με τη νεανική φλόγα και το πολλά υποσχόμενο ταλέντο τους, κερδίζοντας τα χειροκροτήματα της μεγάλης μας παρέας.
Και μετά από την όμορφη αυτή έκπληξη, τη σκυτάλη πήραν τα δημοτικά, με τον Αχιλλέα Χαχάμη, το Δημήτρη Τσιάκαλο και το Γρηγόρη Χατζηλυμπέρη στο τραγούδι, τον Γιώργο Κολτσίδα στο κλαρίνο, το Γιάννη Σούλτη στο βιολί, τον Θοδωρή Γιαννόπουλο στο λαούτο και το Γιώργο Ντίνα στο ντέφι/τουμπελέκι. Όλα τα παιδιά μέλη μιας μεγάλης παρέας νέων δημοτικών μουσικών που γεννήθηκε το 2007 σε αυτό το αντάμωμα και συνεχώς μεγαλώνει και συνεχίζει ακάθεκτη το σεργιάνι της στην παραδοσιακή μας μουσική. Το κέφι και η διάθεση για χορό εξέπληξαν ακόμα και τους πλέον αισιόδοξους, με την πίστα συνεχώς γεμάτη. Ακούστηκαν τραγούδια αυθεντικά, γνήσια ασπροποταμίτικα, αλλά και ευρύτερα γνωστά, τραγούδια παλιακά, που όμως φάνηκε να αγγίζουν σε βάθος την καρδιά των νέων ανθρώπων, οι οποίοι σε εποχές ψεύτικες δείχνουν να αναζητούν ακούσματα αυθεντικά, μουσικές αληθινές.
Και εκεί γύρω στις 5 το πρωί, βρεθήκαμε όλοι μια παρέα να τραγουδάμε τραγούδια της τάβλας, ή άλλα μερακλίδικα, τραγούδια της ψυχής. Ανανεώσαμε δε, για άλλη μια φορά, το ραντεβού μας για την επόμενή μας συνάντηση. Και, παρά την πίεση της σκληρής καθημερινότητας και τις ασφυκτικές υποχρεώσεις της σύγχρονης ζωής, ελπίζουμε να έχουμε και στο μέλλον ευκαιρίες για τέτοια γλέντια.
Αδιάψευστος μάρτυρας όλων αυτών, τα videos που ήδη είναι στη διάθεσή σας στο you tube, που μπορείτε να τα αναζητήσετε με τις λέξεις κλειδιά “4ο Αντάμωμα Νέων Αδελφότητα Γαρδικιωτών”. Εξαιρετικά αφιερωμένα, για άλλη μια χρονιά, σε όσους δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας. Ευχαριστούμε δε θερμά όσους ήταν εκεί και μας χάρισαν τόσο όμορφα συναισθήματα. Και του χρόνου!
Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης

Επίσης δείτε όλα τα βίντεο από την εκδήλωση:

http://www.youtube.com/watch?v=Z0G7D8U_NQk

http://www.youtube.com/watch?v=J-1FYtfriFY

http://www.youtube.com/watch?v=ozEXo9zA0tg

http://www.youtube.com/watch?v=xyyGYWZ4VGk

http://www.youtube.com/watch?v=m4p2CU83l54
Διαβάστε περισσότερα...