Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΛΟΚΟ… ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Παρέμβαση στο ΕΣΡ για αποκλεισμό από δελτία και εκπομπές μετά τις εκλογές
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) κ. Ιωάννη Λασκαρίδη είχε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος για το ζήτημα του αποκλεισμού του κόμματος από τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα μετά...
...τις εκλογές του Οκτωβρίου. Η συνάντηση ακολούθησε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν προ ημερών, για το θέμα, οι ΟΠ προς το ΕΣΡ και τις διευθύνσεις των καναλιών εθνικής εμβέλειας.
Με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε το ίδιο το ΕΣΡ για το μήνα Δεκέμβριο ’09, οι αναφορές στους Οικολόγους Πράσινους είναι σχεδόν μηδενικές στα κεντρικά δελτία των καναλιών εθνικής εμβέλειας. Η κατάσταση με τις ενημερωτικές εκπομπές των ίδιων καναλιών είναι ακόμη χειρότερη, μια και η συμμετοχή των ΟΠ στις ενημερωτικές εκπομπές αυτών είναι απλώς ανύπαρκτη…
Ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδης ενημέρωσε τον Ν.Χρυσόγελο ότι διενεργείται έρευνα για τις αιτιάσεις των ΟΠ και για τους προηγούμενους μήνες του 2009 και πως το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου.
Να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ έχει εκδώσει από το 2006 την οδηγία 1-2006 με την οποία αποσαφηνίζει ότι η ισότιμη παρουσίαση των κομματικών απόψεων εξασφαλίζεται όταν ο χρόνος που καλύπτουν αυτές κατανέμεται κατά προσέγγιση στην αναλογία της προτίμησης του εκλογικού σώματος, όπως αυτή προκύπτει από τις εκάστοτε εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές. Επίσης οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη συνολική διάρθρωση του προγράμματος και ιδίως των ειδησεογραφικών τους εκπομπών και των εκπομπών πολιτικού διαλόγου, έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την πολιτική πολυφωνία και την παρουσίαση των απόψεων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για κάθε ζήτημα που καθίσταται αντικείμενο πολιτικής αντιδικίας.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΣΡ τα δεδομένα πολιτικής πολυφωνίας για το μήνα Δεκέμβριο και συγκεκριμένα από το Κεντρικό Δελτίο που αφορούν τους Οικολόγους Πράσινους είναι:
ΝΕΤ
0,9%
MEGA
0,1%
ANTENNA
0,5/5
ALPHA
0,1%
ALTER
0,1%
ΣΚΑΪ
0,2%
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΕ Α.Ο. Τρίκαλα Δελτίο τύπου

«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα επιβάλει πρόστιμο 30.000 ευρώ για την απουσία του ποδοσφαιρικού τμήματος από το γήπεδο της Κρανούλας. Μην πιστέψει κανείς πως δεν θα πληρωθούν τα πρόστιμα, αφού οι αδιάφοροι ποδοσφαιριστές έχουν υπογράψει τον εσωτερικό κανονισμό...
Από εδώ και πέρα όσοι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Τρίκαλα συνεχίσουν στην ομάδα, μετά τη νέα ντροπιαστική ήττα , καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Εάν καταφέρουν και πετύχουν τους στόχους για τους οποίους ήρθαν στα Τρίκαλα και που σε καμία περίπτωση δεν το βλέπουμε μέχρι στιγμής, τότε η διοίκηση θα προσπαθήσει να είναι κοντά τους αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει προσπάθεια από κανέναν. Ζητάμε εμείς συγγνώμη από τον αγνό φίλαθλο κόσμο των Τρικάλων, αφού κανένας από τους παίκτες, όχι μόνο δεν τιμά την ιστορική φανέλα του ΑΟ Τρίκαλα αλλά δεν είχαν και την προσωπικότητα να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη από τους Τρικαλινούς που δίνουν από το υστέρημα τους για να παρακολουθήσουν την ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το ποιοι θα παραμείνουν στον ΑΟ Τρίκαλα καθώς θα πραγματοποιηθούν διακοπές συμβολαίων». Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι ορίζονται: ΥΠΕ και Πρ. ΟΚΑΝΑ, ορισμός Διοικητή-Υποδιοικητή ΕΚΕΠΥ, Προέδρου-Αντιπροέδρων ΕΚΑΒ και Πρ. Κ.Ψ.Υ.

Επιστολές Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τον Πρ. Επιτροπής Κοινων. Υποθέσεων της Βουλής με τις προτάσεις για τις θέσεις των Διοικητών των 7 ΥΠΕ και Πρ. ΟΚΑΝΑ, ορισμός Διοικητή-Υποδιοικητή ΕΚΕΠΥ, Προέδρου-Αντιπροέδρων ΕΚΑΒ και Πρ. Κ.Ψ.Υ. ...
Α. Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό κατέθεσε την πρόταση για τις θέσεις των Διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, οι οποίοι επελέγησαν σύμφωνα με τις διαδικασίες της Ανοικτής Διακυβέρνησης.Αναλυτικά προτείνονται:-Για την 1η ΥΠΕ (Αττικής) ο κ. Αναστάσιος Χατζής.-Για την 2η ΥΠΕ (Πειραιά και Αιγαίου) η κα Χριστίνα Παπανικολάου. -Για την 3η ΥΠΕ (Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) ο κ. Χρήστος Ζηλίδης. -Για την 4η ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) ο κ. Αριστείδης Μπουσουλέγκας. -Για την 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) ο κ. Πέτρος Τομάρας. -Για την 6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νησιών, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) ο κ. Παναγιώτης Γκούμας. -Για την 7η ΥΠΕ (Κρήτης) ο κ. Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης.
Β. Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προτείνει για Πρόεδρο του Οργανισμού Καταπολέμησης και Αντιμετώπισης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) την κα Μινέρβα-Μελπομένη (Μένη) Μαλλιώρη, σύμφωνα με τις διαδικασίες της Ανοικτής Διακυβέρνησης.
Γ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ανοικτής Διακυβέρνησης επελέγησαν, και ορίζονται από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Mαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: -Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ( ΕΚΕΠΥ) ο κ. Δημήτριος Πύρρος και Υποδιοικητής ο κ. Ιωάννης Ξενέλης.- Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο κ. Ιωάννης Ροτζιόκος και Αντιπρόεδροι οι κ. Παναγιώτης Τζανετής και Παναγιώτης Κορμάς-Πρόεδρος του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής ο κ. Νικηφόρος Αγγελόπουλος.
Ακολουθούν συνοπτικά βιογραφικά:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣ Γεννήθηκε το 1950 , Παιδίατρος, έχει διατελέσει Μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Γεννήθηκε το 1952, Βιοπαθολόγος, έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Γενική Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μέλος του Δ.Σ. του "Θριασίου" και είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΛΙΔΗΣΓεννήθηκε το 1960, είναι Επίκουρος Καθηγητής του Α΄ ΤΕΙ Λάρισας, έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΠΕΣΥΠ Θεσσαλίας και Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής του ΠΕΣΥΠ Ηπείρου.
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΕΓΚΑΣ Γεννήθηκε το 1945, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ. και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος ΚΕΣΥ, Μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΕΔΠ του Α.Π.Θ., Πρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και Γενικός Διευθυντής Β' ΠΕΣΥ.
ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΜΑΡΑΣ Γεννήθηκε το 1955, καθηγητής Μάρκετινγκ ΤΕΙ Αθήνας και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας" και Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣΓεννήθηκε το 1948, Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρρυγγολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών ΩΡΛ και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Στέγης Υγειονομικών Ελλάδος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΑΚΗΣΓεννήθηκε το 1945, Iατρός Aκτινολόγος, έχει διατελέσει Bουλευτής Ηρακλείου και Πρόεδρος του Βενιζέλειου-Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και Αντιδήμαρχος Ηρακλείου.
ΜΙΝΕΡΒΑ-ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΜΑΛΛΙΩΡΗ Γεννήθηκε το 1952, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει διατελέσει Ευρωβουλευτής, Ειδική Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ την περίοδο 1997-1999.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΥΡΡΟΣ Γεννήθηκε το 1961, Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΚΑΒ, Ορθοπεδικός Χειρουργός, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Ιατρική Επειγόντων Περιστατικών και Καταστροφών (WADEM), Μέλος του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας και έχει διατελέσει Ιατρικός Διευθυντής Τομέα Εγκαταστάσεων και Διευθυντής Πολυκλινικής του "Αθήνα 2004" καθώς και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα".
ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΕΛΗΣ Γεννήθηκε το 1946, Ιατρός ΩΡΛ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Νεύρο-ωτολογικής Εταιρείας και Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Εταιρείας ΩΡΛ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΤΖΙΟΚΟΣΓεννήθηκε το 1953, Διευθυντής της Αντιφυματικής Μονάδας Πνευμονολογίας- Φυματιολογίας του Νοσοκομείου "Αγία Όλγα" και έχει διατελέσει Διοικητής- Πρόεδρος του Νοσοκομείου "Ασκληπιείο Βούλας", Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία" και Γενικός Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ Γεννήθηκε το 1951 ετών, Επιμελητής Α΄- Γενικός Χειρουργός, έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΡΜΑΣ Γεννήθηκε το 1968, Xειρουργός Oρθοπεδικός, Mέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεννήθηκε το 1943, Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Διαβάστε περισσότερα...

Sakafliades Club Trikala. Επίσημη ανακοίνωση του Συνδέσμου μας, μετά το παιχνίδι.

Νομίζαμε πως οι εποχές που χάναμε σε γήπεδα όπου δίπλα από τον ''αγωνιστικό χώρο’’ βοσκάγανε πρόβατα και αγελάδες ανήκαν στο παρελθόν.
Δυστυχώς κάποιοι σήμερα φρόντισαν να μας επαναφέρουν στην μνήμη τις περασμένες μαύρες σελίδες της αγαπημένης μας ομάδας με την ήττα με κάτω τα χέρια από την συμπαθή σε όλη την Ελλάδα...
...Δόξα Κρανούλας.
• Ως πότε κύριοι παίχτες του http://www.facebook.com/l/53e86;Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ θα φταέι η κακοτυχία ;
• Ως πότε κύριοι παίχτες του http://www.facebook.com/l/53e86;Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ θα φταέι η διαιτησία ;
• Ως πότε κύριοι παίχτες του http://www.facebook.com/l/53e86;Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ θα φταίει ο κακός αγωνιστικός χώρος ;
• Ως πότε κύριοι παίχτες του http://www.facebook.com/l/53e86;Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ θα φταίει ο Πλούτωνας στον Άρη ;
• Ως πότε κύριοι παίχτες του http://www.facebook.com/l/53e86;Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ θα φταίει ο κακός μας ο καιρός ;Ο κόμπος έφτασε στο χτένι κύριοι ! Η υπομονή έχει και τα όρια της.
Πότε θα συνειδητοποιήσετε ποια φανέλα φοράτε ; Πότε θα σταματήσετε να επιλέγετε παιχνίδια ; Πότε θα αποδείξετε ότι είστε οι καλύτεροι παίχτες της κατηγορίας ;Δεν μας νοιάζει αν είστε πληρωμένοι ή απλήρωτοι. Δεν μας νοιάζει αν φοβάστε ότι θα σπάσετε τα πόδια σας σε βούρκους σαν το σημερινό! ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΣΑΣ !Απλά τα πράγματα από εδώ και στο εξής.12 Χ 3 = 36 βαθμοί. Αν οι ψιλικατζήδες τις κατηγορίας επιτρέψουν το πρωτάθλημα να παιχτεί επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα θα έρθει στα ΔΥΟ ΣΤΕΝΑ.Εμείς είμαστε τρελοί και το πιστεύουμε. ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ;Περιμένουμε την απάντηση σας μέσα στο γήπεδο. Ελπίζουμε να μας τρελάνετε ακόμη περισσότερο.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η΄ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ !Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΟΤ Η ΦΑΝΕΛΑ . . .
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το βίντεο από το απογευματινό γυναικών του Συλλόγου Γαρδικίου Τρικάλων.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση, καθώς και όλες τις φωτογραφίες (σε μορφή βίντεο) που προστέθηκαν στο τέλος του βίντεο. Για το θέμα είχαμε...
...αναφερθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα στις 17-1-2010. Κάντε κλικ εδώ:
http://trikalaola.blogspot.com/2010/01/blog-post_8389.html
Διαβάστε περισσότερα...

Η κοπή πίτας και ο χορός των απόστρατων Πυροσβεστών.

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (30-1-2010), η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των απόστρατων πυροσβεστών, στην ταβέρνα...
...«Καταφύγιο». Παρόν στην εκδήλωση ήταν και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τσέλιος. Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Του Στέφανου Παπαθανασίου
Σ’ αυτή την κρίσιμη οικονομική και όχι μόνο συγκυρία που διανύουμε, σχεδόν ολόκληρη η κοινωνία συζητάει για λιγότερη γραφειοκρατία, μικρότερο και επιτελικό κράτος, διαφάνεια και αποκέντρωση.
Το νέο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης...
<<Καλλικράτης>>, που αλλάζει την αρχιτεκτονική δομή της αυτοδιοίκησης και προχωράει σε μεγάλες αλλαγές στον διοικητικό χάρτη της χώρας, γενικά κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις για ένα σύγχρονο κράτος και μια ισχυρή Τ.Α.

Οι νέοι Δήμοι που θα προκύψουν πρέπει να κινούνται στη λογική των ισχυρών διοικητικών ενοτήτων που με διάφανο, ποιοτικό και αποτελεσματικό τρόπο να έχουν επίκεντρο τον δημότη, να εξυπηρετούν τις ανάγκες του, να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και να δίνουν αναπτυξιακή προοπτική στο Δήμο τους.

Το ζωντανό χωριό και η στήριξη της δραστηριότητας των δημοτών τους, προβάλλει σαν επιτακτική ανάγκη.

<<Καλλικράτης>>, το όνομα ενός εκ’ των δύο αρχιτεκτόνων του Παρθενώνα, είναι και η κωδική ονομασία της νέας αρχιτεκτονικής των Δήμων.

Με το νέο πρόγραμμα, θεμελιώνεται η δευτεροβάθμια περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τη θέση των 76 σημερινών Νομαρχιών θα πάρουν 13 περιφέρειες με επικεφαλής τον αιρετό περιφερειάρχη και τους τοπικούς αντιπεριφερειάρχες. Επίσης από τους 1034 Δήμους δημιουργούνται περίπου 370 νέοι Δήμοι, ενώ παράλληλα θα παραμείνουν 2.000 νομικά πρόσωπα από τα 6.000 που υπάρχουν σήμερα. Επιπλέον θεμελιώνονται έως 7 γενικές διοικήσεις που θα αντικαταστήσουν τις 13 σημερινές κρατικές περιφέρειες.

Οι γενικές διοικήσεις θα έχουν αρμοδιότητες που δεν θα μπορούν να ασκηθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως περιβαλλοντική πολιτική, πολεοδομία, δασική ή μεταναστευτική πολιτική κ.λ.π.

Οι 13 περιφέρειες θα ασκούν αρμοδιότητες που θα έχουν σχέση με την διαχείριση περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων, αναπτυξιακό σχεδιασμό,υποδομές,μεταφορές,επικοινωνίες,ενέργεια,φυσικούς πόρους,τουρισμό,γωργία,κτηνοτροφία, πολιτική προστασία κ.λ.π.
Οι 370 Δήμοι περίπου που θα προκύψουν με το νέο σχέδιο, θα διαθέτουν οργανωμένες υπηρεσίες, που θα τους βοηθούν να ασκούν αποτελεσματικά τις νέες αρμοδιότητές τους.

Πρέπει δηλαδή, να διαθέτουν υπηρεσίες, όπως :
Ø Προγραμματισμού
Ø Οικονομική υπηρεσία
Ø Τεχνική υπηρεσία
Ø Υπηρεσία διοίκησης-διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού
Ø Περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας
Ø Νομική υποστήριξη
Ø Πληροφορική

Οι νέες αρμοδιότητες που θα αναλάβουν οι Δήμοι πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται και από τους αντίστοιχους πόρους και θα είναι:
Ø Πρόνοια-προστασία δημόσιας υγείας
Ø Πολεοδομικές εφαρμογές
Ø Σχολικά κτίρια
Ø Υγειονομικός έλεγχος
Ø Πολιτική προστασία
Ø Τοπικές οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες
Ø Θεμελίωση δημοτικού Κ.Ε.Π-κάρτα δημότη-διοικητικής βοήθειας στο σπίτι.

Τέλος με θεσμούς όπως η υποχρεωτική ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο, το νέο σύστημα διοίκησης των νέων Δήμων και θεσμούς όπως του συνηγόρου του δημότη και τη θεσμοθέτηση πόρων με υπουργική απόφαση, στα τοπικά συμβούλια με υπόλογο τον Πρόεδρο του Τ.Σ, θα εξασφαλιστούν στους Δήμους υπηρεσίες που θα ικανοποιούν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά και θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της συμμετοχής του πολίτη και των θεσμών και διαδικασιών της τοπικής δημοκρατίας.
Σημ. Ο Στέφανος Παπαθανασίου είναι Αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Γόμφων.

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΤΣΙΚΕΣ

(χο χο ωραίος τίτλος…)
Από την Πέμπτη
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία
ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΤΣΙΚΕΣ
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Γκραντ Χέσλοβ με τους:.
..
...Τζορτζ Κλούνεϊ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κέβιν Σπέισι, Τζεφ Μπρίτζες.
Ένας δημοσιογράφος ψάχνει να βρει την μεγάλη είδηση, όταν συναντάει τυχαία τον Lyn Cassidy. O Cassidy ισχυρίζεται ότι υπήρξε μέλος του στρατού των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα μιας ειδικής μονάδας που χρησιμοποίει υπερφυσικές δυνάμεις στις αποστολές της. Ένα από τα ιδιαίτερα ταλέντα των μελών αυτής της ειδικής μονάδας είναι ότι έχει την ικανότητα να σταματήσει την καρδία μας κατσίκας απλά και μόνο κοιτώντας την επίμονα .Τώρα ο ιδρυτής του προγράμματος αγνοείται και αποστολή του Cassidy είναι να τον εντοπίσει.Κριτικές: Σατιρική, μαύρη κωμωδία, σχόλιο πάνω στον πόλεμο του Ιράκ σχετικά με μια περίεργη Ειδική Μονάδα Στρατού, που αντιμετωπίζει τον εχθρό χρησιμοποιώντας μεταφυσικές δυνάμεις. Απολαυστικές όλες οι ερμηνείες…. Στην όλη επιτυχία της ταινίας συμβάλλουν και οι εξαιρετικές ερμηνείες όλων των ηθοποιών, με επικεφαλής τον Τζορτζ Κλούνι, απολαυστικό σ' έναν ρόλο που συνδυάζει το συναίσθημα με το παράλογο, και που δείχνει, κάθε φορά, την ολοένα μεγαλύτερη γκάμα ερμηνείας του. ΝΙΝΟΣ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ –ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Έχει σούπερ καστ και σας βεβαιώνω ότι είναι πολύ μακριά από όλες τις άλλες τις υπόλοιπες .Ένα ατελείωτο γέλιο από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα μπορούσε πολύ χοντρικά να πει κάποιος πως αυτή εδώ είναι μια εξαιρετικά υψηλού επιπέδου σάτιρα, παρωδία συγχρόνως αλλά πάνω από όλα μια πραγματική κωμωδία ανθρώπων που τους αρέσουν τα γέλια και όχι τα χαχανητά…. Επίσης το απόλυτο κέντημα του σεναρίου που κατορθώνει να δώσει αληθοφάνεια, τρέλα , αλλά και σάρκα και οστά στους χάρτινους ήρωες, όχι μόνο με το μπλέξιμο της υπόθεσης αλλά και με το θαυμάσιο διάλογο, υπηρετείται πολύ σωστά από τον σκηνοθέτη και από μια πολύ καλή παραγωγή –εντύπωση μου έκανε η φωτογραφία και το μοντάζ– αλλά και από μια ομάδα ηθοποιών σούπερ σταρ όπως ο Κλούνεϊ, όπως ο Σπεϊσι , ο Μαγκρέκορ και ο Μπρίτζες, που φαίνεται καθαρά πάνω από όλα ότι το κάνουν πάρα πολύ κέφι.

Ι.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ-ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...