Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΕ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ

Πλήθος συμμετοχών των μελών του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων είχαμε σε διάφορους λαϊκούς αγώνες δρόμου και βουνού το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, όπως και την Κυριακή 6 Ιουνίου που πέρασε. Η συμμετοχή σε αγώνες , η ευκαιρία για αποδράσεις εκτός νομού και η χαρά της παρέας των...
...δρομέων αποτέλεσαν, όπως πάντα μεγάλα κίνητρα για συνεχείς εξορμήσεις.
Έτσι την Κυριακή 16 Μαΐου είχαμε τον 1ο Αγώνα Δρόμου «Δίον» που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’ σε συνεργασία με το Δήμο Δίου (14,3χλμ.) και συμμετείχαν οι δρομείς: ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΚΟΥΡΙΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΑΣΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ . Την ίδια ημέρα στον 6ο Γύρο Νέας Σμύρνης (7.5χλμ.) συμμετείχε η αθλήτρια του συλλόγου ΚΟΝΤΟΤΟΛΗ ΜΑΡΙΝΑ.
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είχαμε στην Κέρκυρα την πολυπληθέστερη φετινή αποστολή του συλλόγου με 26 δρομείς, όπου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαΐου ο 5ος Αχίλλειος Αγώνας Δρόμου (10 & 21χλμ). Ο αγώνας είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, σε μία πανέμορφη διαδρομή ανάμεσα στα χωριά περιφερειακά του Δήμου Αχιλλείου και η μεγάλη συμμετοχή μας, σε συνδυασμό με την άψογη φιλοξενία των ντόπιων έδωσε την ευκαιρία στα μέλη του συλλόγου να περάσουν ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο στο καταπράσινο νησί. Όσον αφορά τις συμμετοχές η ΓΡΑΤΣΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1.32.43 ήταν 1η στη Γενική κατηγορία Γυναικών, ενώ διακρίθηκαν και οι: ΘΕΜΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1.56.00 1ος στην κατηγορία άνω 70 ετών, ΑΚΡΙΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2.10.47 2ος στην κατηγορία 61-70 ετών, ΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 1.32.43 2ος στην κατηγορία 51-60 ετών, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1.42.12 3ος στην κατηγορία 51-60 ετών, ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 1.48.17 1η στην κατηγορία 31-40 ετών, ΚΟΝΤΟΤΟΛΗ ΜΑΡΙΝΑ 2.04.22 3 3η στην κατηγορία 31-40 ετών. Οι υπόλοιπες συμμετοχές είχαν ως εξής: ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΡΗΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΟΥΚΟΒΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΡΟΥΣΙΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΓΙΩΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΡΕΒΕΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΤΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΖΟΥΤΖΟΥΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΤΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΟΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΛΛΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΔΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ.
Την Κυριακή στις 30 Μαΐου διεξήχθη ο 17ος Δρόμος Υγείας 16,5χλμ, που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου στην περιοχή των Αλυκών Βόλου. Η αποστολή του συλλόγου ήταν εξίσου δυναμική με 15 δρομείς να δίνουν το παρόν, ενώ στη συνέχεια πολλά από τα μέλη παρέτειναν τη διαμονή τους επισκεπτόμενοι κοντινές παραλίες, ενώ πολλοί τίμησαν και τα πασίγνωστα τσιπουράδικα της περιοχής. Στον αγώνα συμμετείχαν οι: ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΡΟΥΣΙΑΜΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΤΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (1η στην κατηγορία 31-40), ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΠΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΟΚΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΚΟΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΘΕΜΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1ος στην κατηγορία άνω των 70 ετών), ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΟΝΤΟΤΟΛΗ ΜΑΡΙΝΑ (3η στην κατηγορία 31-40), ΔΙΒΑΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΚΑΒΡΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΣΑΚΚΑΣ ΝΙΚΟΣ.
Τέλος την Κυριακή 6 Ιουνίου σε μία πανέμορφη διαδρομή με καταπληκτική θέα και γεμάτη οξιές, έγινε στο Εμπόριο της Κοζάνης ο 2ος Ορειβατικός Μουρίκιος Δρόμος 24χλμ. Στον αγώνα από το σύλλογό μας διακρίθηκαν ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΡΙΣΤΑΝΑΣ που με χρόνο 1:56:41 κατέλαβε την 4η θέση στη γενική κατάταξη και την 1η θέση στην κατηγορία του, ο ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ που με χρόνο 2:04:27 πήρε την 1η θέση στην κατηγορία του, ο ΘΕΜΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που ως συνήθως πήρε την 1η θέση στην κατηγορία άνω των 70 με χρόνο 3:01:04 και ο ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ που τερμάτισε στην 3η θέση στην κατηγορία του με χρόνο 2:48:59. Συμμετείχαν επίσης: ΡΟΥΣΙΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΦΑΓΚΡΙΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΦΑΓΚΡΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΚΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΚΡΙΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. Μετά το τέλος του αγώνα δόθηκε γεύμα σε όλους τους αθλητές, ενώ όλοι οι δρομείς είχαν να λένε για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση του αγώνα.
Επόμενος αγώνας, που πολλά μέλη του συλλόγου αναμένεται να δώσουν το παρόν όπως κάθε χρόνο είναι ο Καραϊσκάκειος Δρόμος (25χλμ) το Σάββατο 26 Ιουνίου, στο Μαυρομάτι Καρδίτσας που γίνεται στα πλαίσια του 43ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ» Η εκκίνηση θα δοθεί στις 6.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας , και ο τερματισμός είναι στην πλατεία του Μαυροματίου μπροστά στον επιβλητικό έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ

Ο ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 11,00΄ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ
ΒΛΑΧΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση παρουσίασης βιβλίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντοκώμης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοκώμης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου των Ανδρέα Αθανασιάδη και Χρήστου Μιχαηλίδη "Γεννηθείς εις Καύκασον Ρωσίας".
Ομιλητές:...
...Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος ΕΤ-3
Καλεντερίδης Σάββας, συγγραφέας, εκδότης εκδόσεων ΙΝΦΟΓΜΩΜΩΝ
Κωνσταντακόπουλος Δημήτρης, δημοσιογράφος Κόσμος του Επενδυτή, ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Συντονιστής της εκδήλωσης ο Καρυπίδης Θεόδωρος, δημοσιογράφος του FLASH TV
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, το Σάββατο, 12 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Κοβεντάρειο.
Πρόλογος του εκδότη
Το ανά χείρας πόνημα «Γεννηθείς εις Καύκασον Ρωσίας» των Ανδρέα Αθανασιάδη και Χρήστου Μιχαηλίδη είναι ένα φιλόδοξο συγγραφικό και εκδοτικό εγχείρημα, αφού μέσα από τις 384 σελίδες του επιχειρείται η συνολική ιστορική πλαισίωση της περιπετειώδους πορείας μιας ομάδας ανθρώπων, που ξεκίνησαν από τον Πόντο, το 1878, για να εγκατασταθούν στο Κυβερνείο Καρς του Καυκάσου, να παραμείνουν εκεί για περίπου σαράντα χρόνια, όπου θα απορροφήσουν δημιουργικά πολιτισμικές και ιδεολογικές επιρροές της περιοχής και της ιστορικής συγκυρίας, και στη συνέχεια να κινήσουν για το ταξίδι προς την προαιώνια πατρίδα, την Ελλάδα.
Η περιπέτειά τους όμως δεν σταματά εκεί, αφού το ελληνικό κράτος δεν διέθετε την απαραίτητη παιδεία και πρακτική ώστε να κατανοήσει την ιστορία και τη νοοτροπία των ανθρώπων αυτών και να δημιουργήσει αντίστοιχες υποδομές για την υποδοχή και ενσωμάτωσή τους. Στην Ποντοκώμη Κοζάνης δε, όπου εγκαταστάθηκαν οι ήρωές μας, η διαδικασία της ομαλής κοινωνικής και πολιτισμικής ενσωμάτωσης των ανθρώπων αυτών δυσχεραινόταν ακόμα περισσότερο από τη θέση του οικισμού, στα όρια της περιοχής εγκατεσπαρμένης με τα χωριά των Σλαβόφωνων της Εορδαίας.
Το γεγονός αυτό, που παρατηρείται και σε άλλες περιοχές όπου εγκαταστάθηκαν Καυκάσιοι, δηλ. πληθυσμοί Ελλήνων που προέρχονται από το Καρς, καθορίζει σε κάποιο βαθμό και την πολιτική συμπεριφορά αλλά και τη στάση των Ποντοκωμιτών απέναντι στο ελληνικό κράτος την περίοδο του Μεσοπολέμου και κυρίως την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου, όπου παίζεται η κύρια πράξη του δράματος.
Οι Ποντοκωμίτες, παθιασμένοι αγωνιστές και ιδεολόγοι, μπαίνουν στη φωτιά της Αντίστασης και παρασύρονται στη δίνη των τραγικών εξελίξεων του εμφύλιου σπαραγμού και της μετεμφυλιακής περιόδου, πληρώνοντας βαρύ τίμημα.
Ενώ η κοινωνία της Ποντοκώμης προσπαθεί να σβήσει τα σημάδια αυτής της περιπετειώδους και τραγικής ιστορικής διαδρομής και να απολαύσει τους καρπούς της τελευταίας και μόνιμης, όπως πίστευαν, ιδιαίτερης πατρίδας, πριν καλά-καλά συμπληρωθούν εκατό χρόνια από τον τελευταίο Ξεριζωμό, ετοιμάζεται για μια άλλη μετεγκατάσταση, τη φορά αυτή υπό την πίεση της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων λιγνίτη που υπάρχουν κάτω από το χωριό.
Ακριβώς αυτή τη στιγμή, που οι ταινιόδρομοι της ΔΕΗ προετοιμάζονται να εξαφανίσουν την Ποντοκώμη από το χάρτη, τη στιγμή που η κοινωνία του χωριού, θέλοντας και μη, ετοιμάζεται να δεχτεί αυτή την καινούργια μεγάλη αλλαγή, έρχεται το εγχείρημα των συγγραφέων του παρόντος βιβλίου να σκιαγραφήσει την ιστορία των Καυκασίων του χωριού, θησαυρίζοντας πολύτιμες πληροφορίες, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαν χαθεί στους 'ταινιόδρομους' της Ιστορίας.
Ελπίζουμε η έκδοση αυτή, η οποία είναι εξαντλητικά τεκμηριωμένη, εκτός του ότι διασώζει πολύτιμα ιστορικά στοιχεία, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, να συμβάλλει στην πολυπόθητη ενότητα του λαού μας, αφού η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας είναι το πιο πολύτιμο και στέρεο εργαλείο για την εξασφάλισή της.
Με εκτίμηση
Εμμανουηλίδης Ευάγγελος
Υπεύθυνος Τύπου Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη
Τηλεφωνο Επικοινωνίας 6937565794
www.pontokomi.com και http://pontokomicom.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσιάστηκε χθες το βράδυ το βιβλίο του Βάϊου Φασούλα “ΜΑΡΙΝΑ”

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων, παρουσιάστηκε χθες βράδυ ένα ξεχωριστό έργο του συμπολίτη Βάϊου Φασούλα, “ΜΑΡΙΝΑ” Ένα έργο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, της ζωής στη μεταπολεμική περίοδο και της ξενιτιάς, . Η ηρωίδα Μαρίνα, είναι η ίδια η γυναίκα του...
...συγγραφέα, που παίζει καθοριστικό ρόλο στις κρίσιμες αποφάσεις της οικογένειας και ο συγγραφέας εξιστορεί με κάθε λεπτομέρεια την κάθε στιγμή γεγονότων και ζωής της καθημερινότητας. Το έργο προλόγισε η φωνή του απόδημου Νώε Παρλαβάντζας, δημοσιογράφος της ΕΡΑ 5. Αποσπάσματα του έργου, απήγγειλε η κα Λένα Σαββίδου, ενώ παρίσταντο και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος. Συντονιστής ήταν ο Παναγιώτης Γεροκώστας από το βιβλιοπωλείο “Αλφαβητάρι”.
Στο τέλος οι διοργανωτές γευμάτισαν σε ταβέρνα στα Μανάβικα.
Διαβάστε περισσότερα...