Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Σε 4 γήπεδα βρέθηκε σήμερα ο φακός του trikalaola.

Αύριο θα υπάρξει το σχετικό φωτορεπορτάζ από το βούρκο των γηπέδων…
Διαβάστε περισσότερα...

Κόπηκε σήμερα το μεσημέρι η πίτα στη θεραπευτική στέγη «Πυξίδα»

Περισσότερα αύριο.
Διαβάστε περισσότερα...

Την πίτα έκοψε σήμερα το βράδυ ο σύλλογος γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα.

Περισσότερα αύριο το βράδυ μαζί με το βίντεο από την εκδήλωση.
Διαβάστε περισσότερα...

Στα Τρίκαλα σήμερα η κ. Χρύσα Αράπογλου

Περισσότερα αύριο μαζί με το βίντεο της συνέντευξης.
Διαβάστε περισσότερα...

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα ο κ. Χατζηγάκης.


Συνέντευξη τύπου και συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΑΣ είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, στο ξενοδοχείο Divani.
«Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς οδηγεί την αγροτική οικονομία της χώρας μας σε αδιέξοδο και στην χρεοκοπία»...
υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Σωτήρης Χατζηγάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στα Τρίκαλα.
Ο κ. Χατζηγάκης άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ κατά τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στη γενικότερη αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηγάκης τόνισε:
Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντί ν’ ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, αντί να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, που πλήττει όλο τον αγροτικό κόσμο, έχει επιδοθεί όλους αυτούς τους μήνες σε ένα αγώνα δρόμου επίρριψης ευθυνών στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.
Η αδράνεια την κυβέρνησης και σ’ αυτόν τον τομέα είναι πρωτοφανής.
Το ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση ζητούσε από το 2004 έως το 2009, οι Κυβερνήσεις της ΝΔ να λαμβάνουν αποφάσεις για κατ’ εξαίρεση καλύψεις ζημιών με έκδοση σχετικών ΚΥΑ (ΥΠΟΙΟ-ΥΠΑΑΤ) σε επίπεδο χώρας, οριζόντια για όλες τις καλλιέργειες και όλα τα προϊόντα.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν 10 ημέρες προχώρησε στην έκδοση ΚΥΑ (ΥΠΑΑΤ-ΥΠΟΙΟ) για επιλεκτική κάλυψη ζημιών σε ορισμένους νομούς, όταν οι ίδιες ζημιές διαπιστώνονταν και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Η κάλυψη ζημιών στην ελαιοπαραγωγή σε λίγους νομούς και όχι σε όλους έχει προκαλέσει την δίκαιη διαμαρτυρία των ελαιοπαραγωγών της Πελοποννήσου και της Κρήτης, όταν η κ. Μπατζελή απεφάσισε αποζημίωση στο Νομό που εκλέγεται (Φθιώτιδα).
Ο κ. Χατζηγάκης έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου της ΝΔ στον αγροτικό τομέα, ασκώντας έντονη κριτική στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα:
Η Κυβέρνηση της ΝΔ στήριξε τους αγρότες μας με επιπλέον αποζημιώσεις ύψους 500 εκατ. €. Το ΠΑΣΟΚ τότε, ασκώντας μια απαράδεκτα ανεύθυνη αντιπολίτευση –αντίθετη στα συμφέροντα της χώρας και των αγροτών– υποστήριζε ότι τα χρήματα που δόθηκαν στους παραγωγούς δεν ήταν αποζημιώσεις, αλλά ενισχύσεις.
Αυτή την ανεύθυνη στάση κρατούσε τότε το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που εμείς κάναμε μια σημαντική αναδιανομή και στηρίζαμε μία παραγωγή η οποία είχε υποστεί τρομακτικές ζημιές.
Σήμερα, η Ε.Ε. έρχεται και νομιμοποιεί την πολιτική μας, εγκρίνοντας τη χορήγηση ενισχύσεων μέχρι 15.000€ ανά καλλιέργεια.
Ας μας απαντήσει η κ. Μπατζελή: Θα εφαρμόσει το μέτρο αυτό; Αν ναι, από πότε και ποιοι θα πάρουν τα χρήματα;
Επιδοτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης από Ε.Ε.
Οι Κυβερνήσεις της ΝΔ τις κατέβαλλαν σε όλους τους Έλληνες αγρότες κάθε χρόνο το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου στο σύνολό τους.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διά της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης περιόρισε φέτος την προκαταβολή από 48% έως 60% μέχρι τέλους Δεκεμβρίου 2009 και τα υπόλοιπα, κατά δήλωσή της, τον Μάρτιο του 2010.
Οι αγρότες ασφυκτιούν χωρίς ρευστότητα.
Η κα Μπατζελή οφείλει να κάνει την αυτοκριτική της, αντί να μεταφέρει ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδοτήσεων.
Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ έχασε πολύτιμο χρόνο αναλισκόμενο σε εξεύρεση τρόπων δυσφήμισης του έργου της προηγούμενης Κυβέρνησης, αντί να «σηκώσει τα μανίκια» και να δουλέψει προς όφελος των αγροτών και να εκμεταλλευθεί τις δομές που δημιουργήθηκαν επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, αναθέτοντας στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. την εκτέλεση του «αγροτικού κτηματολογίου», δηλαδή την παραγωγή των νέων χαρτογραφικών υποβάθρων και την ολοκλήρωση των διαδικασιών ψηφιοποίησης, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις ΕΑΣ της χώρας.
Αυτή ήταν η μοναδική διέξοδος και λύση, ούτως ώστε να ανταποκριθούμε στις σχετικές υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ε.Ε. και να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην καταβολή των επιδοτήσεων που δικαιούνται οι Έλληνες αγρότες.
Ωστόσο, η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ προτίμησε να δώσει βάρος στη δυσφήμιση του έργου της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ΠΑΣΕΓΕΣ –η οποία άλλωστε είχε την κύρια εποπτεία της ψηφιοποίησης.
Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»
Η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε δεσμευθεί ότι το σύνολο των πιστώσεων του Προγράμματος θα φθάσει στα 7 δις ευρώ.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το περιορίζει στα 5,8 δις ευρώ με αποτέλεσμα την δραματική μείωση των οικονομικών αντοχών κάθε μέτρου του Προγράμματος.

Νέοι Αγρότες – Πριμ Πρώτης Εγκατάστασης
Η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε αυξήσει τα αρχικά 100 εκ.€ που προβλέπονταν στο μέτρο αυτό του Π.Α.Α. και τα είχε φθάσει στα 275 εκ.€, εντάσσοντας 8.500 νέους αγρότες σ’ όλη τη χώρα.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απόφαση της Υπουργού ΑΑΤ, περιόρισε τις σχετικές πιστώσεις στα 100 εκ.€ και «πέταξε έξω» από την υπαγωγή στο μέτρο 5.500 νέους αγρότες.

Επενδύσεις για υλοποίηση επενδύσεων στον δευτερογενή τομέα (Μέτρο 123Α του Π.Α.Α.)
Η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε προκηρύξει το μέτρο αυτό με συνολική πίστωση 600 εκ.€.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απόφαση της Υπουργού ΑΑΤ, ανέβαλε την υλοποίησή του, μη αποδεχόμενη την υποβολή σχετικών προτάσεων και μελετών, έχοντας σαν αποτέλεσμα την «από-επένδυση» στη γεωργία.

Κατασκευή μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων στη χώρα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, μετά από συνεργασία με τους κ.κ. Νομάρχες και Περιφερειάρχες της χώρας, είχε προγραμματίσει και εντάξει στο Πρόγραμμα σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα, ύψους 1,2 δις€ σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε ότι κανένα έργο δεν θεωρείται εντεταγμένο και όλα θα κριθούν από μηδενική βάση.

Μικρά έργα Δήμων και ΟΤΑ (ΟΠΑΑΧ και LEADER)
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, σε κάθε Δήμο της χώρας, είχε αιτιολογήσει και προεγκρίνει συγκεκριμένα έργα.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τ’ ακυρώνει όλα και προχωρά σε ριζικές αλλαγές και ανακατανομή από την αρχή του ΠΑΑ «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Οι Τ.Ε.Δ.Κ. της χώρας διαμαρτύρονται έντονα στην Υπουργό ΑΑΤ.

Χορήγηση άτοκων δανείων σε κτηνοτρόφους
Η Κυβέρνηση της ΝΔ χορήγησε άτοκο δάνειο ύψους 300 εκ.€ σ’ όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας, πενταετούς διάρκειας.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρ’ όλο που έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χορήγηση ενισχύσεων μέχρι 15.000€ ανά κτηνοτρόφο, αποφάσισε να μην χορηγήσει οιοδήποτε ποσό για την ενίσχυση των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Χορήγηση άτοκων δανείων σε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών
Η Κυβέρνηση της ΝΔ χορήγησε 150 εκ.€ σε ΕΑΣ της χώρας για αγορά σιτηρών και καλαμποκιού και 60 εκ.€ για αγορά οινοποιήσιμων σταφυλιών.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται καμία ικανοποίηση σχετικού αιτήματος, ούτε αυτού των ΕΑΣ των ελαιοπαραγωγικών περιοχών για αγορά ελαιολάδων όταν η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή.

Κάλυψη απωλειών εισοδήματος σε ορισμένα αγροτικά προϊόντα
Κατά την φετινή περίοδο είναι μειωμένες οι εμπορικές τιμές σε σιτάρια, καλαμπόκια, ελαιόλαδα κ.α.
Ενώ η Κυβέρνηση της ΝΔ στήριζε το εισόδημα των αγροτών με καταβολή αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκφράζει αδυναμία και «εγκαταλείπει» τον αγροτικό κόσμο της χώρας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχο τη διασφάλιση της ελάχιστης εγγυημένης τιμής για τα κύρια αγροτικά μας προϊόντα, είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πρόσθεση ενός νέου ασφαλίσιμου κινδύνου στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος αναφέρεται στις δυσμενείς επιπτώσεις από στρεβλώσεις στις συνθήκες αγοράς των αγροτικών προϊόντων.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να συνεχίζει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.

Διάλυση των Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ
Από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ είναι διαλυμένες.
Από τους τρεις Γενικούς Γραμματείς, μόνον ένας έχει αναλάβει, ο δεύτερος έχει μόνον ανακοινωθεί και δεν έχει αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του, ενώ ο πρώτος τη τάξει Γενικός Γραμματέας δεν έχει διορισθεί ακόμα.
Νέες Διοικήσεις στους εποπτευόμενους Οργανισμούς δεν έχουν επιλεγεί ακόμα, απλά έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις σε μερικούς από αυτούς.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών από 7% σε 11% από 1/1/2010.
Η ρύθμιση αυτή, ακόμα δεν έχει ψηφισθεί.
Ας μας απαντήσει η κα. Μπατζελή: Θα υλοποιηθεί τελικά η δέσμευση αυτή του ΠΑΣΟΚ; Και αν ναι, πότε;
Οι πρώτες 100 ημέρες ανέδειξαν πολλές αδυναμίες της Κυβέρνησης: είναι άτολμη, ασυντόνιστη, χωρίς πρόγραμμα και λύσεις και κάποιους υπουργούς να αυτοσχεδιάζουν. Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρό συντονιστικό κέντρο.
Η κληρονομιά των 100 πρώτων ημερών της Κυβέρνησης είναι η αναξιοπιστία της τόσο απέναντι στην Ε.Ε., όσο και απέναντι στο Ελληνικό λαό, αφού οι προεκλογικές υποσχέσεις αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου με μοναδική στόχευση στον ευκαιριακό εντυπωσιασμό των ψηφοφόρων.
Σας θυμίζω τους προεκλογικούς ισχυρισμούς του Γ. Παπανδρέου «έχουμε τις λύσεις, έχουμε τα λεφτά».
Απέναντι στην αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ είπε την αλήθεια.
Ο Κώστας Καραμανλής είπε όλη την αλήθεια για την κρισιμότητα της κατάστασης η οποία επέβαλλε την ανάγκη μιας φρέσκιας εντολής στην Κυβέρνηση, για να πάρει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή της.
Γι’ αυτό η ΝΔ προσέφυγε στις εκλογές.
Από όσα υποσχέθηκε προεκλογικά το ΠαΣοΚ ότι θα έκανε μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της διακυβέρνησής του οι περισσότερες ρυθμίσεις βρίσκονται ήδη στις καλένδες.
Συγκεκριμένα, ιδού μερικές από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ:
1 Το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.
2 Το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες. 3 Το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί ότι θα συνέχιζε κανονικά το μέτρο της απόσυρσης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Όχι απλώς δεν πραγματοποίησε την υπόσχεση αυτή, αλλά γίναμε μάρτυρες ενός πραγματικού αλαλούμ και στο ζήτημα αυτό.
4 Το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί την κατάργηση του Ειδικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.
5 Το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί την αλλαγή του τρόπου είσπραξης των τελών κυκλοφορίας που είχε ανακοινωθεί από τον κ. Γ. Σουφλιά. Ούτε αυτό το έπραξε.
6 Το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό. 7 Το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, σταδιακά, στο 70% του βασικού μισθού. Αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται ουδεμία τέτοια πρόθεση από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.
8 Το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων για τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, την εγκατάσταση της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και των όρων κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης. Φυσικά και σʼ αυτά τα πολύ σημαντικά ζητήματα έκανε πίσω ως Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και τώρα σιωπεί.
Ο δημαγωγικός, ωστόσο τρόπος που χειρίστηκε όλα αυτά τα ζητήματα προεκλογικά, ζημίωσε τη χώρα, ζημίωσε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και φυσικά εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση.
9 Το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί την δημιουργία μιας μεγάλης τράπεζας την οποία θα ελέγχει το Δημόσιο με συγχώνευση τραπεζών όπως η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
10 Το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί την δημιουργία μιας διεθνούς επιτροπής προσωπικοτήτων υπό τον αρχιτέκτονα Χοσέπ Αθεμπίγιο για τα θέματα χωροταξίας, οικιστικής πολιτικής και δασοπροστασίας.
11 Το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί την φορολόγηση με χαμηλό συντελεστή των κερδών που παραμένουν στις επιχειρήσεις ώστε να διευκολυνθούν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
12 Το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξει κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Την αλήθεια τη γνωρίζουμε όλοι μας σήμερα...
13 Το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί την άμεση είσπραξη τμήματος των ανείσπρακτων βεβαιωμένων φόρων και οφειλών που ανέρχονται σε 31 δισ. ευρώ.
Όλα αυτά και πολλά ακόμη, αποδεικνύουν πως μοναδικό μέλημα του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά ήταν να χαϊδέψει τα αφτιά των πολιτών
Από το γραφείο του κ. Χατζηγάκη
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρά 2 άτομα με μηχανή πριν από λίγο στα Τρίκαλα.

Σε τροχαίο που έγινε πριν από λίγο στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Πύλης (από Πηγή προς Λυγαριά, έξω από την ταβέρνα το ΑΡΒΑΛΙ), σκοτώθηκαν δύο νερά άτομα...

Η μηχανή καρφώθηκε πάνω σε ένα 4Χ4.
Συμπληρωματική ενημέρωση: οι δύο άτυχοι νεαροί ήταν αδέλφια.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια.
Διαβάστε περισσότερα...

Η φωτογραφία της ημέρας… σκουάξ – σκουάξ

Παπάκια έγιναν οι ποδοσφαιριστές στα περισσότερα γήπεδα σήμερα στα Τρίκαλα και έπαιζαν πόλο, όχι ποδόσφαιρο. Και επειδή ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, δείτε τη φωτό που μιλά από μόνη της.
Σημ. Η φωτό είναι από τον σημερινό αγώνα της Α’ Ε.Π.Σ. Τρικάλων
Γενέσι – Άγιος Οικουμένιος 4-0

Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεισε στο ΑΟΤ ο Χρυσάφης

"Ο ποδοσφαιριστής Γιάννης Χρυσάφης ανήκει από σήμερα στο δυναμικό του ΑΟ Τρίκαλα, Γεννήθηκε στις 16 /3/1981 και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή". Ο Χρυσάφης ξεκίνησε την καριέρα του από την Μαρκό το 2000...
Ο 29χρονος μέσος έχει εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία της Ελλάδας καθώς έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε ΟΦΗ, Πανηλειακό, Άρη Πανθρακικό, Λεβαδειακό αλλά και Παναιτωλικό πρόσφατα στην Β'Εθνική.Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας τόνισε πως έρχεται με φιλοδοξίες στον ΑΟΤ,θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να βοηθήσει στους πρωταγωνιστικούς στόχους της ομάδας, θέλει να ευχαριστήσει τον μεγαλομέτοχο του ΑΟΤ Βαγγέλη Πλεξίδα για την επιμονή του να τον εντάξει στο δυναμικό της και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. "Ήταν πολύ δύσκολο να πω όχι στην πρόταση των Τρικάλων, ήταν πολύ καθαρή και άκρως επαγγελματική η προσέγγιση του Νίκου Γαλανακόπουλου" τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την ΠΑΕ Α.Ο. Τρίκαλα
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός πραγματικότητας…

Σχολιάζει ο Δημήτρης Μπουντούρης
Στην Ελλάδα, ο μέσος εργαζόμενος του Ιδιωτικού τομέα αλλά και ο νέος των stage του Δημοσίου, ίσα - ίσα που τα βγάζει πέρα με δουλειά 12 μήνες τον χρόνο. Και το βουλώνει και λέει κι ευχαριστώ... Στην ίδια χώρα, ο Αγρότης (που ναι, τόσα του χρωστάμε..) θέλει να τα βγάζει πέρα δουλεύοντας 6 μήνες τον χρόνο. Και επειδή προφανώς αυτό δεν γίνεται, έχει μάθει να αντιδράει κλείνοντας δρόμους.Το θέμα είναι ότι φέτος υπάρχει μια διαφορά. Τα Τέμπη θα είναι κλειστά μέχρι και το Πάσχα (άλλο θέμα κι αυτό...) και η κυκλοφορία γίνεται από "παρακαμπτήριες επαρχιακές οδούς". Και τι έγινε με αυτό; Ο αγρότης αυτό ξέρει να κάνει, αυτό κάνει. Μόνο που είναι ξύπνιος και δεν πάει στα Τέμπη όπως κάθε χρόνο, αλλά κλείνει τις "παρακαμπτήριες επαρχιακές οδούς". Και έτσι η κίνηση γίνεται από "κατσικόδρομους".. Και τι έγινε με αυτό; Ορίστε: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λαμίας με 45 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λαμία - Αθήνα, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη μεταξύ των χωριών Δαμάστα και Ηράκλεια.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλοί από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Λαμίας.Το λεωφορείο ακολουθούσε παρακαμπτήριο δρόμο, λόγω του αποκλεισμού της εθνικής οδού από αγρότες. troktiko.blogspot.com Όμως οι αγρότες μας είναι "ευαίσθητοι" .. Άνοιξαν τα μπλόκα για εξυπηρετηθούν οι τραυματίες. Νόμιζα ότι σε αυτή τη χώρα μόνο οι πολιτικοί της είναι εκτός πραγματικότητας... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (3D)

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος στα πλαίσια των ειδικών προβολών για τα παιδιά (ΣΙΝΕΑΚ) θα προβάλλει αυτή τη Κυριακή σε δύο προβολές 11.30 (πρωί) και 17.30 (απόγευμα), στη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου, την μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίωνΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (3D)...

Γενική είσοδος 4 ευρώ.
Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο ταξίδι στο διάστημα και θα επιστρέψουν στη γη μετά από πολύ γέλιο.
Στις 16 Ιουλίου του 1969, το διαστημικό πρόγραμμα της NASA πραγματοποιούσε την πρώτη προσγείωση ανθρώπου στην επιφάνεια της Σελήνης. Οι αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ, "Μπαζ" Άλντριν και Μάικλ Κόλινς ήταν οι ήρωες της ιστορικής αυτής αποστολής. Αυτό που δεν έγινε ποτέ γνωστό όμως, είναι πως στο ίδιο διαστημόπλοιο κατάφεραν να μπουν κρυφά τρεις θαρραλέες μύγες, που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας για πάντα.
Ο σκηνοθέτης Μπεν Στάσεν, ο οποίος ειδικεύεται σε τρισδιάστατα θεάματα,
παρουσιάζει την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, που έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου με τεχνολογία 3-D.
Διαβάστε περισσότερα...

Τον δήμαρχο τον παίξανε στο «Μένουμε Ελλάδα»?

Στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" μας παρουσιάζουν θετικά, σαν το ΠΕΚΙΝΟ της Ελλάδας από τα πολλά ποδήλατα που κυκλοφορούν στην πόλη μας!...

Το μόνο που μένει είναι τώρα να γίνει ένα σωστό δίκτυο για ταποδήλατα! Πρέπει να γίνουμε το Βερολίνο της Ελλάδας! Το Βερολίνο έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τους καλύτερους ποδηλατοδρόμους στον κόσμο.
Υ.Γ. Πάντως ντροπή σε αυτούς που παρκάρουν πάνω στους ποδηλατοδρόμους έστω και στους ελάχιστους που έχουμε στην πόλη μας.
Σημ. Το παραπάνω σχόλιο μας το έστειλε φίλος από το Facebook, ενώ η φωτογραφία με το δήμαρχο Μιχάλη Ταμήλο πάνω στο ποδήλατο, μας την έστειλε ένα πουλάκι…
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα Σάββατο ο χορός του Εκπολιτιστικού Συλλόγου και του Α.Ο. Φωτάδας.

Σήμερα στις 8:30 το βράδυ, στο Πύλης Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Φωτάδας και του Α.Ο. Φωτάδας.
Διαβάστε περισσότερα...

Βελτίωση στο κλειστό Γυμναστήριο και κολυμβητήριο Τρικάλων.

Υπογράφηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση Κλειστού Γυμναστηρίου & Κολυμβητηρίου Αθλητικού Κέντρου Μπάρας Τρικάλων» και ήδη τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες για την ανακαίνιση και αποκατάσταση της πισίνας και γενικότερα των χώρων του μεγάλου αθλητικού κέντρου της πόλης μας...
Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος και ο κ. Χρήστος Παπαγεωργίου εκπρόσωπος της κοινοπραξίας «Χρήστος Παπαγεωργίου & Ευάγγελος Τσόλης» που έχει αναλάβει το έργο, παρουσία και του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού κ. Βασίλη Νάκη.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν αφορούν την αντικατάσταση του παλαιού μηχανολογικού και αποδυτηριακού εξοπλισμού, την αποκατάσταση του λεβητοστάσιου, και την ανακατασκευή και ανανέωση των χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων. Ακόμη θα αντικατασταθούν τα πολυκαρβουνικά πλακίδια καθώς και τα πλακίδια της πισίνας με νέα.
Με τις εργασίες ανακαίνισης του Κλειστού Κολυμβητηρίου στην Μπάρα, αποκαθίσταται το παλαιότερο κλειστό Αθλητικό Κέντρο των Τρικάλων προκειμένου να διατίθεται χωρίς προβλήματα στους αθλούμενους πολίτες της πόλης μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...