Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Πολυκοσμία στην πρώτη συγκέντρωση του Κώστα Μαράβα στην Πύλη

Τελείωσε πριν από 10 λεπτά η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Κώστα Μαράβα στην...
...Πύλη. Δύο ενδεικτικές φωτό. Διαβάστε περισσότερα...

Μόλις τελείωσε ο διεθνής αγώνας mountain bike στα Περτουλιώτικα λιβάδια

Δείτε 4 ενδεικτικές φωτό και περισσότερα άλλη στιγμή, με περισσότερες φωτό και βίντεο
Διαβάστε περισσότερα...

Παρακολουθείτε στην κάμερα ON LINE τον αγώνα mountain bike

Απονομές και τέλος αγώνα Διαβάστε περισσότερα...

Μηνύματα ελπίδας στο συμβολικό αγώνα Δάσκαλοι – ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (6 φωτό και βίντεο)


Ένας ξεχωριστός ποδοσφαιρικός αγώνας διεξήχθη χθες το απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μπαλκούρας. Οι δάσκαλοι των Τρικάλων και περσινοί Πανελλήνιοι Πρωταθλητές Ελλάδος, στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα δασκάλων, αντιμετώπισαν την ομάδα του ΚΕ.ΘΕ.Α. – ΕΞΟΔΟΣ, μια ομάδα που αγωνίζεται πραγματικά να σταθεί νικητής της ζωής, στον καθημερινό αγώνα κατά των ναρκωτικών. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας δόθηκε για την...
...παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και ήταν καθαρά συμβολικός. Στο τέλος του αγώνα δόθηκε μια μικρή δεξίωση. Για την ιστορία. Το 1-0 έκανε ο Νταράλας, το 2-0 ο ίδιος παίχτης, ο Παππάς έκανε το 3-0, το 3-1 πέτυχαν τα παιδιά της ΕΞΟΔΟΥ, το 5-1 έγινε από τον Τάμπα με ωραίο τεχνικό πλασέ και το τελικό 6-1 έγινε από τον Χρήστο Τρικάλη μετά από καρφωτή κεφαλιά. Στην κάμερα του trikalaola μίλησε ο αρχηγός των δασκάλων Δημήτρης Νταούλας, ο οποίος παρόλο που δέχθηκε αλλεπάλληλα πραξικοπήματα από τον Δημήτρη Μπαρμπάτση, παραμένει αρχηγός.... Δείτε τις 6 φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/06/6.html Διαβάστε περισσότερα...

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΑΟΤ Βαγγέλης Πλεξίδας

Σάββατο, 19 Ιούνιος 2010 16:52
«Με την σημερινή παρούσα επιστολή υποβάλω την παραίτησή μου από την ΠΑΕ Τρίκαλα μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας μου στο ιστορικό σωματείο.
Είναι αλήθεια ότι αυτά τα χρόνια περάσαμε πολλές όμορφες στιγμές και...
...ελάχιστες κακές ενώ καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο για την Β΄ Εθνική κατηγορία.
Δυστυχώς όμως οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δε μου επιτρέπουν να συνεχίσω στον ΑΟ Τρίκαλα, την ομάδα που αγάπησα και αγαπώ τόσο πολύ.
Όλο αυτό το διάστημα γράφτηκαν πολλά και ειπώθηκαν ακόμα περισσότερα για εμένα και ο πόλεμος της επικοινωνιακής λάσπης συνεχίστηκε από εκείνους που δεν ανέχονταν την επιτυχία του ΑΟ Τρίκαλα.
Δεν πειράζει όμως. Απάντησα με έργα και όχι με λόγια και θέλω να τους ευχαριστήσω που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να με αμφισβητούν.
Παραδίδω την ομάδα στον Τρικαλινό λαό με ψυχολογία και πνεύμα νικητή, με σεβασμό από τους αντιπάλους, με θετική αύρα και με ένα κόσμο συσπειρωμένο.
Ευχαριστώ όλα τα μέλη του ΔΣ, τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ και φυσικά τους προπονητές αλλά και τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τους απλούς Τρικαλινούς οι οποίοι στερήθηκαν από το εισόδημα τους και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΕ και αυτοί είναι οι μέτοχοι αλλά και τους φιλάθλους που πλήρωναν το εισιτήριο τους για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.
Ελπίζω να δικαίωσα τις προσδοκίες τους.
Απλά θέλω να σημειώσω το εξής. Οι χιλιάδες φίλοι του ΑΟ Τρίκαλα θα πρέπει να καταλάβουν πως αυτοί και μόνο αυτοί μπορούν να γίνουν η κινητήριος δύναμη του ΑΟΤ και να φτάσουν την ομάδα ακόμη ψηλότερα.
Παραδίδω λοιπόν την ΠΑΕ στον Τρικαλινό λαό χωρίς το παραμικρό οικονομικό αντίκρισμα, σεβόμενος την ιστορία του συλλόγου και τους χιλιάδες οπαδούς της. Πιστεύω πως και χωρίς εμένα ο ΑΟ Τρίκαλα θα συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.
Με τιμή, Βαγγέλης Πλεξίδας 19/6/2010
Διαβάστε περισσότερα...

Το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Δανειζόμενες τον τίτλο από το έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», όλο και περισσότερες ομάδες πολιτών αντιδρούν στις οικονομικές εξελίξεις και δεν πληρώνουν διόδια, εισιτήρια, ΕΡΤ κλπ. Ενώ, λοιπόν, έρευνα δείχνει ότι...
...πλέον επτά στους δέκα Έλληνες διαχειρίζονται σήμερα τα οικονομικά τους με φειδώ και σωφροσύνη, ο Mark Boyle, ιδρυτής της κοινότητας Freeconomy, εξηγεί πως κατάφερε να ζήσει χωρίς χρήματα τους τελευταίους 18 μήνες.
«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»
Δεν πληρώνω διόδια
Το κίνημα πολιτών που είπε «όχι» στα διόδια ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και αρχικά είχε στόχο τα διόδια Κορίνθου-Πατρών. Γρήγορα δημιουργήθηκε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Μέτωπο Ενάντια στα Διόδια και οι Επιτροπές Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια σε όλη την χώρα. Οι επιτροπές έχουν προχωρήσει σε πολυάριθμες κινητοποιήσεις «ανοίγοντας» διόδια σε διάφορες περιοχές.
H μη πληρωμή των διοδίων δεν αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ωστόσο η εταιρεία μπορεί να διεκδικήσει κάποια στιγμή δικαστικά από τον κάθε οδηγό να της καταβάλει το ποσό που κατά την διέλευση του δεν πλήρωσε.
Δεν πληρώνω ΕΡΤ
Ανάλογο κίνημα έχει δημιουργηθεί και για την ΕΡΤ, μάλιστα υπάρχει και αντίστοιχη σελίδα στο facebook.
Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη σελίδα, «η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να μην πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις (π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να απαιτήσεις να πληρώσεις μόνο το δεύτερο.
Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο».
Όσοι δηλώνουν ότι δεν πληρώνουν ΕΡΤ ισχυρίζονται πως δεν έχουν τηλεόραση είτε πως θεωρούν ότι η συγκεκριμένη χρέωση είναι «χαράτσι», σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».
Δεν πληρώνω εισιτήρια
Οι «Ρομπέν των εισιτηρίων» στο Μετρό έχουν προκαλέσει πτώση στα έσοδα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ 3%. «Αφού το εισιτήριο έφτασε το 1 ευρώ, ας εκμεταλλευτούμε τη διάρκεια της μιάμισης ώρας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά», υποστηρίζουν και ανταλλάσσουν τα εισιτήριά τους.
Η εταιρία τονίζει ότι πρόκειται για παράνομη πράξη που επιφέρει μέχρι και φυλάκιση 3 μηνών. Το νομικό πλαίσιο σχετικά με την παραχώρηση επικυρωμένου εισιτηρίου στο μετρό αναλύεται σε προηγούμενο άρθρο του e-lawyer στο tvxs.
Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη μέλη των Επιτροπών Ακρίβεια – STOP πραγματοποίησαν σειρά διαμαρτυριών στην πόλη, αντιδρώντας στις πρόσφατες αυξήσεις στα εισιτήρια που πραγματοποίησε ο ΟΑΣΘ και τον ανάγκασαν να πάρει πίσω τις αυξήσεις.
7 στους 10 «μετρούν» τα ευρώ
Λιγότερες αγορές, μείωση των αποταμιεύσεων και σπανιότερες έξοδοι για διασκέδαση μέτρησε έρευνα της Focus Bari που δημοσιεύεται στο «Βήμα». Το 47% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τα χρήματα που έχει στην άκρη για να τα βγάλει πέρα, το 72% πως δαπανά χρήματα πιο προσεκτικά (το 21% δεν άλλαξε τον τρόπο που ξοδεύει, το 7% περνά πιο άνετα) ενώ το 75% συγκρίνει τιμές περισσότερο από παλιά.
Το 56% αγοράζει μόνο τα απολύτως απαραίτητα, το 68% όσα έχουν αξία για εκείνον/η, το 77% συγκρίνει ποιότητα-μάρκα, το 72% προτιμά μάρκα σε προσφορά, το 56% τη φθηνή μάρκα. Ακόμα, το downloading ταινιών αυξήθηκε κατά 48%, η διασκέδαση εντός σπιτιού κατά 51%, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών κατά 42% και το chatting/κοινωνικά δίκτυα κατά 52%.
Παράλληλα, οι έξοδοι ελαττώθηκαν (σινεμά 46%, κλαμπ 42%, φαγητό 38% και συναυλίες-θέατρο 33%). Τέλος, το 56% των ερωτηθέντων κάνει online αγορές ενώ το 65% συγκρίνει τιμές στο ίντερνετ.
Το παράδειγμα της κοινότητας Freeconomy
O Mark Boyle είναι ο ιδρυτής της κοινότητας Freeconomy και διατείνεται ότι έχει ζήσει χωρίς χρήματα τους τελευταίους 18 μήνες. Το βιβλίο του «The Moneyless Man» δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την Oneworld. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην κοινότητα και με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής ίσως αυτά να είναι αρκετά.
Πως γίνεται όμως ένας άνθρωπος να ζήσει τόσο καιρό χωρίς χρήματα; Ο Mark Boyle τα κατάφερε μέσω της Freeconomy. Η κοινότητα έχει 21.037 μέλη σε 143 χώρες. Τα μέλη της μοιράζονται 336.393 δεξιότητες, 65.980 εργαλεία και 337 χώρους. Για να συμμετάσχει κανείς στην κοινότητα δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα απλό sign up. Ο καθένας δηλώνει τις δεξιότητες, τα εργαλεία και τους χώρους που ο ίδιος είναι διατεθειμένος να μοιραστεί και το χρόνο κατά τον οποίο είναι διατεθειμένος να το κάνει. Έπειτα μπορεί να ψάξει ότι εκείνος χρειάζεται. Μία δεξιότητα, ένα εργαλείο ή ένα χώρο. Μία λίστα ανθρώπων σε κοντινή απόσταση, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μοιραστούν αυτό που ο άλλος χρειάζεται εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή. Ένα μήνυμα μέσω του site, στη συνέχεια, είναι αρκετό.
«Αν παραγάγαμε το δικό μας φαγητό δεν θα σπαταλούσαμε το ένα τρίτο, όπως κάνουμε σήμερα. Αν κατασκευάζαμε τους δικούς μας πίνακες και καρέκλες δεν θα τους πετούσαμε για να αλλάξουμε τη διακόσμηση. Αν μπορούσαμε να δούμε το παιδί που εργάζεται υπό στρατιωτική παρουσία σε σκλαβοπάζαρο θα σκεφτόμασταν δύο φορές πριν αγοράσουμε καινούργιο τζιν. Τα χρήματα, ως μέθοδος συσσώρευσης πλούτου επέτρεψαν στους ανθρώπους την εκμετάλλευση των τραπεζών, των προσώπων, του περιβάλλοντος και των ζώων. Έχει υποκαταστήσει τις κοινότητες, τους φίλους και τις οικογένειες ως νούμερο ένα πηγή ασφάλειας για τους ανθρώπους» αναφέρεται στο site της κοινότητας.
Ως στόχο, η Freeconomy προβάλει την επανασύνδεση των ανθρώπων στις τοπικές κοινωνίες μέσω της μοιρασιάς. Η μοιρασιά πόρων είναι καλύτερη για το περιβάλλον, εξοικονομεί χρήματα ενώ δημιουργεί και φιλίες μεταξύ ανθρώπους που ζουν κοντά. Η κοινότητα χαρακτηρίζει την κατάσταση win-win-win.
Όλα όσα τα μέλη της κοινότητας μοιράζονται μεταξύ τους είναι φυσικά δωρεάν και δεν ανταλλάσσουν μεταξύ τους ποτέ χρήματα παρά μόνο αγαθά ή υπηρεσίες. Τα μέλη της Freeconomy βοηθούν ο ένας τον άλλο αλλά όχι για το κέρδος. Η γνωριμία με άλλους ανθρώπους, η απόκτηση καινούργιων δεξιοτήτων, η ανταλλαγή εργαλείων και γενικώς η προσφορά στους άλλους που ανταποδίδεται με προσφορά είναι το κεντρικό μέλημα της κοινότητας.
Philosofree
Η φιλοσοφία στην οποία στηρίζεται η Freeconomy την διαφοροποιεί από τις άλλες μορφές εναλλακτικής οικονομίας. Την ώρα που οι άλλοι επικεντρώνονται στην έννοια της ανταλλαγής, η Freeconomy βασίζεται σε μία λογική «Pay-it- Forward» («Ξεπλήρωσέ/Προώθησε το στον επόμενο») αλλά και σε μία λογική ανιδιοτέλειας.
Πολλοί είναι βέβαια αυτοί που θα ανησυχήσουν. Για παράδειγμα πως μπορεί ένα μέλος να εγγυηθεί ότι κάποιος στον οποίο πρόσφερε βοήθεια θα του ανταποδώσει την εύνοια. Η απάντηση είναι κανείς. Η ιδέα της κοινότητας βασίζεται στην εμπιστοσύνη για τους ανθρώπους κι αυτή η εμπιστοσύνη είναι η μόνη εγγύηση. Όσον αφορά το ζήτημα που σίγουρα τρομάζει τους περισσότερους, δηλαδή κατά πόσον όσοι συμμετέχουν είναι ασφαλείς. Τα μέλη της κοινότητας έχουν το δικαίωμα να αφήσουν στον διαδικτυακό τόπο αναφορές για άλλα μέλη. Αν κάποιος έχει πολλά θετικά μηνύματα, τότε ο παράγοντας του κινδύνου ελαχιστοποιείται. Ωστόσο, η κοινότητα δεν μπορεί να εγγυηθεί την αυθεντικότητα των μελών. Αυτό που προτείνει είναι κατά την πρώτη επαφή με κάποιον άγνωστο κάθε μέλος να έχει μαζί του κάποιο φίλο ή να ειδοποιεί ότι έχει συνάντηση με κάποιον Freeconomist.
Πηγή: tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υψηλούς «στόχους» έχει βάλει ο Κώστας Μαράβας

Είναι ο πρώτος που έχει βάλει «στόχο» το δημαρχιακό θώκο στο νέο δήμο Πύλης. Απομένει να δούμε αν ο πρώην δήμαρχος Πιαλείων θα έχει την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. Εκτός αν δηλώσει ανεξάρτητος. Να δούμε αν θα τα καταφέρει. Σήμερα έχει την...
...πρώτη ανοιχτή ομιλία στην Πύλη. Πάντως σε ένα πραγματικό στόχο, δε νομίζουμε πως θα ξεπερνούσε τον νυν δήμαρχο Πιαλείων Χρήστο Μάμαλη, καθώς ο δεύτερος είναι και κυνηγός. Διαβάστε περισσότερα...

Αντίστροφη μέτρηση για νέα διάσωση τραπεζών


Μέσα στον Ιούλιο δημοσιεύονται αποτελέσματα των νέων stress test για όλες τις ελληνικές τράπεζες – Ενεργοποιείται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, νέα συμφωνία για «πακέτο» στις αδύναμες τράπεζες προαναγγέλλει ο...
...Χ. Αλμούνια – Προληπτικό «σφίξιμο» των κανόνων ελέγχου εξαγορών τραπεζών από την ΤτΕ, ενόψει αναγκαστικών «γάμων»
Στο τραπεζικό σύστημα της χώρας περνά πλέον ο διεθνής «προβολέας» δημοσιότητας για την ελληνική οικονομία, καθώς όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση περνά προς το παρόν με επιτυχία τα τεστ των ελεγκτών της «τρόικας» και είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της χώρας με τη δεύτερη δόση του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ. Υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, προετοιμάζουν την επόμενη φάση του σχεδίου σταθεροποίησης του πιστωτικού συστήματος, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε κρατικοποιήσεις τραπεζών, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και σε αναγκαστικούς «γάμους», για να διασωθούν αδύναμες τράπεζες.
Ο αρμόδιος επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίμ Αλμούνια, προανήγγειλε χθες και επίσημα την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για μια νέα συμφωνία της Αθήνας με την Κομισιόν, μετά την αντίστοιχη για το «πακέτο» των 28 δις. ευρώ:
n Η αύξηση του κόστους δανεισμού μεταξύ των τραπεζών θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένες κυβερνήσεις σε νέα παρέμβαση διάσωσης τραπεζών οι οποίες μέχρι σήμερα δεν είχαν προσφύγει σε κρατική βοήθεια, δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, εκτιμώντας ότι ορισμένες τράπεζες, κυρίως μερικές ισπανικές και ελληνικές, είναι πιθανόν να ζητήσουν βοήθεια.
n Από την κλιμάκωση της κρίσης το Σεπτέμβριο του 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει τουλάχιστον 4,13 τρισ. ευρώ σε σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης τραπεζών. «Ενδεχομένως να έχουμε και λίγη δουλειά παραπάνω», δηλώνει τώρα ο Αλμούνια, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι πιθανόν να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο κρατικό σχέδιο για τις τράπεζες, δεδομένου ότι το μνημόνιο συνεργασίας με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ είχε εκπονηθεί εν μέρει με την πρόθεση αυτή και προβλέπει νέες κεφαλαιακές ενισχύσεις μέχρι του ποσού των 10 δις. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. «Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα. Αλλά υποψιάζομαι ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε ένα νέο κρατικό σχέδιο διάσωσης σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες», τονίζει ο επίτροπος Ανταγωνισμού.
«Στριπτίζ» για τις τράπεζες
Η διαδικασία διάσωσης τραπεζών συνδέεται στενά με το… «στριπτίζ» για τα οικονομικά στοιχεία όλων των ευρωπαϊκών τραπεζών, το οποίο αποφασίσθηκε την Πέμπτη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς οι ηγέτες των «27» αποφάσισαν να κάνουν τα πάντα για να διευκολύνουν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στο τραπεζικό σύστημα και στο ευρώ.
Η «ακτινογραφία» φερεγγυότητας όλων των τραπεζών στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στον επόμενο μήνα, με μια απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών. «Θα διενεργήσουμε ελέγχους προσομοίωσης ακραίων συνθηκών (stress tests) τράπεζα προς τράπεζα και θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη των συζητήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ουσιαστικά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να ακολουθήσουν με καθυστέρηση ενός έτους το δρόμο της αμερικανικής διοίκησης Ομπάμα, που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα προχώρησε σε stress test και έδωσε τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα.
Στο τέλος της διαδικασίας, πάντως, αν όλα εξελιχθούν καλά, θα έρθει αναπόφευκτα η ώρα της αλήθειας για αρκετές αδύναμες τράπεζες. Και οι εθνικές κυβερνήσεις, αλλά ενδεχομένως και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, θα χρειασθεί να δείξουν άμεσα την αποφασιστικότητά τους να ενισχύσουν με νέα κεφάλαια τις προβληματικές τράπεζες, ή να επιβάλλουν συγχωνεύσεις, για να δημιουργηθούν ισχυρότερα ιδρύματα. Οι αγορές θα παρακολουθούν στενά και αυτή τη διαδικασία, για να διαπιστώσουν αν και σε ποιο βαθμό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να κρατήσουν στα πόδια του το τραπεζικό σύστημα.
Για τις ελληνικές τράπεζες, η διαδικασία των stress test προβάλλει εξαιρετικά απειλητική, καθώς αυτή τη φορά οι έλεγχοι θα διενεργηθούν με βάση πολύ πιο «μαύρα» σενάρια, από αυτά που είχε χρησιμοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος στους περυσινούς αντίστοιχους ελέγχους. Όποιες τράπεζες βρεθούν στην «κόκκινη γραμμή» θα πρέπει να λάβουν άμεσα κεφαλαιακές ενισχύσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εκδίδοντας προνομιούχες μετοχές σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές. Ουσιαστικά, αυτές οι τράπεζες θα περάσουν προσωρινά στον έλεγχο του Ταμείου, χωρίς να είναι βέβαιο πότε θα επανέλθουν στον ιδιωτικό τομέα.
Επιπλέον, η διαδικασία θα πρέπει να εξελιχθεί με τρόπο που θα αποφευχθεί μια νέα δοκιμασία της υπομονής και της ψυχραιμίας των Ελλήνων καταθετών: κάθε επαναφορά των συνθηκών πανικού, που επικράτησε αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες της αβεβαιότητας, μπορεί από μόνη της να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη για τις ελληνικές τράπεζες, προειδοποιούν τραπεζικά στελέχη.
Τράπεζες σε… θερμοκοιτίδα
Σε απλά υποκαταστήματα της ΕΚΤ μετατρέπει η κρίση τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες, ιδιαίτερα μετά την τελευταία «βροχή» υποβαθμίσεων από την Moody’s, αναζητούν εναγωνίως αποδεκτά καλύμματα για να συνεχίσουν να αντλούν τους «ποταμούς» ρευστότητας από την Φραγκφούρτη, που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίοι για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Τα στοιχεία της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αποκαλυπτικά της σημερινής τραγικής κατάστασης του άλλοτε κραταιού τραπεζικού συστήματος της χώρας, που βασίζει πλέον αποκλειστικά τη λειτουργία του στη «γενναιοδωρία» της Ευρωτράπεζας, που με τη σειρά της είναι υποχρεωμένη να στηρίζει πέρα από κάθε αποδεκτό, μέχρι πρόσφατα, όριο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, για να αποτρέψει ένα επικίνδυνο τραπεζικό και δημοσιονομικό ντόμινο στην Ευρωζώνη:
n Τον Μάιο, οι ελληνικές τράπεζες είχαν αισίως συγκεντρώσει χρηματοδοτήσεις 90 δις. ευρώ (37,5% του ελληνικού ΑΕΠ!) από την ΕΚΤ. Για να γίνει αντιληπτή η έκταση αυτής της πρωτοφανούς στην ιστορία της Ευρωζώνης «μετάγγισης» ρευστότητας σε ένα εθνικό τραπεζικό σύστημα, αρκεί να αναφερθεί, ότι τον ίδιο μήνα οι ισπανικές τράπεζες, που επίσης βρίσκονται σε δεινή θέση και δραστηριοποιούνται σε μια οικονομία τετραπλάσια της ελληνικής, είχαν αντλήσει «μόνο» 86 δις. ευρώ.
n Η απαξίωση των στοιχείων ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών που είναι αποδεκτά για αναχρηματοδότηση από την ΕΚΤ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: χρειάσθηκαν τίτλοι ονομαστικής αξίας 123 δις. ευρώ να δεσμευθούν στην ΕΚΤ, για να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες τα 90 δις. ευρώ (αυτό αντιπροσωπεύει ένα «κούρεμα» της τάξεως του 27% στους τίτλους που δεσμεύθηκαν). Δηλαδή, οι τράπεζες έχουν ενεχυριάσει στην ΕΚΤ τίτλους, που η ονομαστική τους αξία φθάνει το μισό ΑΕΠ της χώρας!
Η «βροχή» υποβαθμίσεων από την Moody’s, που φαίνεται ότι εντάσσεται στο ευρύτερο κερδοσκοπικό σχέδιο κατά της Ευρωζώνης, προκαλεί ήδη μια νέα, ιδιαίτερα σοβαρή «αιμορραγία» ρευστότητας στις τράπεζες, η οποία μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με νέες «γενναιόδωρες» παρεμβάσεις της ΕΚΤ, για τις οποίες όμως θα χρειασθούν πρόσθετα καλύμματα πολλών δισεκατομμυρίων από τις τράπεζες, τα οποία είναι πλέον απορίας άξιον πώς θα εξευρεθούν –σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο ετοιμάζεται να προσφέρει νέες εγγυήσεις για την έκδοση τραπεζικών ομολόγων, τα οποία θα «στηθούν» αμέσως στο «παράθυρο» χρηματοδότησης της ΕΚΤ.
Η υποβάθμιση των κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΚΤ, οδηγεί αμέσως σε ένα «κούρεμα» της τάξεως του 5% στην ονομαστική αξία των ομολόγων που έχουν δεσμεύσει οι τράπεζες στην ΕΚΤ. Αυτό, όμως, φαίνεται ότι είναι, παραδόξως, το μικρότερο πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών στην παρούσα φάση, αφού το πραγματικό… αιματοκύλισμα αποτιμήσεων γίνεται στους τίτλους ιδιωτικού τομέα που έχουν δεσμευθεί στην ΕΚΤ ως καλύμματα χρηματοδότησης. Η αξία αυτών των τίτλων ξεπερνά τα 80 δις. ευρώ και είναι υπερδιπλάσια της αξίας των κρατικών ομολόγων που έχουν δεσμευθεί στην ΕΚΤ.
Αξιολογούνται αυστηρά οι αγοραστές
Ενόψει του νέου κύματος συγχωνεύσεων στις τράπεζες, θα ελέγχονται με νέους, αυστηρότερους κανόνες οι πάσης φύσεως τραπεζικοί «γάμοι» από την Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με προσχέδιο νόμου που δόθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας.
Η ρύθμιση θα καθιερωθεί σε μια κρίσιμη περίοδο για το τραπεζικό σύστημα, όπου αφενός προβλέπεται ότι η κρίση θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις και εξαγορές ανάγκης και αφετέρου αναμένεται ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά θα «ανοίξουν την όρεξη» σε πάσης προέλευσης επίδοξους αγοραστές τραπεζών, ενδεχομένως ακόμη και σε διαχειριστές χρήματος από ύποπτες πηγές.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 11 του προσχεδίου, θα έχει πλέον την υποχρέωση να αξιολογεί όλες τις κοινοποιήσεις απόκτησης συμμετοχής σε τράπεζες πάνω από το 5% ή πάνω από τα όρια του 10%, 20%, του 1/3 ή του 50% του μετοχικού κεφαλαίου και να αποφαίνεται για την καταλληλότητα του αγοραστή με βάση το σύνολο των ακόλουθων κριτηρίων:
1.Τη φήμη του υποψήφιου αγοραστή,
2.Τη φήμη και την εμπειρία οποιουδήποτε προσώπου θα διευθύνει τις δραστηριότητες της τράπεζας μετά την απόκτηση της προτεινόμενης συμμετοχής,
3.Τη χρηματοοικονομική ευρωστία του αγοραστή,
4.Την ικανότητα του πιστωτικού ιδρύματος που εξαγοράζεται να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας,
5.Το βαθμό κατά τον οποίο υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες, ότι επιχειρείται να διαπραχθεί, έχει διαπραχθεί ή επιχειρήθηκε να διαπραχθεί νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, αλλά και αν η προτεινόμενη απόκτηση συμμετοχής είναι δυνατόν να αυξήσει αυτό τον κίνδυνο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο σφίγγει ο κλοιός του ελέγχου και για τις «πονηρές» περιπτώσεις επιθετικών εξαγορών, όπου πολλά φυσικά ή νομικά πρόσωπα κινούνται ανεξάρτητα για την απόκτηση σημαντικής συμμετοχής σε μια τράπεζα. Σε αυτή τν περίπτωση, αν οι υποψήφιοι αγοραστές κινούνται συντονισμένα, έστω και αν δεν συνδέονται μεταξύ τους, υποχρεώνονται να γνωστοποιούν στην ΤτΕ τα ποσοστά μετοχών που συγκεντρώνουν σαν να επρόκειτο για ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
Πηγή: sofokleous10.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι απόφοιτοι της ΣΜΥ του 1984 θα επισκεφθούν τη σχολή το ερχόμενο Σάββατο


Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 οι απόφοιτοι της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τάξης 1984 θα πραγματοποιήσουν εθιμοτυπική επίσκεψη στη Σχολή τους.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:...
α. Άφιξη Αξιωματικών ΣΜΥ τάξεως 1984 ώρα 11:00
β. Δεξίωση
γ. Ενημέρωση
δ. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Επιμνημόσυνη δέηση για τους απόντες συμμαθητές.
ε. Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Σχολής.
στ. Περιήγηση στο χώρο της Σχολής (Διάρκεια:30λεπτών στην Αίθουσα βαρών, Κουρείο, Αίθουσα Πληροφορικής –Μελετητήρια, Εστιατόρια, Εργαστήρια Τεχνικών, Διοικητήριο, Προθήκη Στρατηγού Καβράκου, μουσειακός οπλισμός, Λόχος Σπουδαστριών).
ζ. Αναχώρηση την 12:30 Ω.
Η ΣΜΥ μεταστάθμευσε στα Τρίκαλα το 1975 από τη Σάμο και εγκαταστάθηκε στο στρατόπεδο Στρατηγού Καβράκου στα ανακαινισθέντα παραδοσιακά λιθόκτιστα κτίρια του 1910 όπου παλαιότερα είχε την έδρα του το ηρωικό 5ο Σύνταγμα Πεζικού το οποίο έγραψε λαμπρές σελίδες δόξας τις Ελληνικής Ιστορίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τάξη 1984 είναι η πρώτη Τάξη της ΣΜΥ διετούς φοιτήσεως βάση υπουργικής απόφασης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ/4 Ιουν 1982.
Στις 25 Οκτ 1982 κατατάχθηκαν 282 Διοικητικοί και στις 26 Οκτ 1982 κατατάχθηκαν 168 Τεχνικοί ως Μαθητές Ιης. Το καλοκαίρι του 1983 ονομάζονται Μαθητές ΙΙας και οι μεν Διοικητικοί συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στα Τρίκαλα οι δε Τεχνικοί στην Πάτρα σε Ειδικά Σχολεία.
Στις 22 Ιουνίου 1984 αποφοίτησαν 450 Μόνιμοι Λοχίες Διοικητικοί και Τεχνικοί όλων των Όπλων και Σωμάτων του Ελληνικού Στρατού.
Κατά την τελετή αποφοίτησης τα πτυχία στους απόφοιτους Μόνιμους Λοχίες απένειμε ο τότε Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Δροσογιάννης.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Κώστας Βράκας του Σ.Β.Α.Τ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων ελληνορωμαϊκής πάλης.

Στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Ελασσόνας σε συνεργασία με τον ομώνυμο Δήμο,
θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής.
Η διοργάνωση θα λάβει χώρα το διήμερο 19-20 Ιουνίου 2010.
Ο δύο φορές Πανελληνιονίκης παλαιστής του Σ.Β.Α.Τ. έβαλε φέτος τον πήχη ψηλά με στόχο το χρυσό αφού τα δύο προηγούμενα χρόνια κατέκτησε το χάλκινο και το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 55 κιλών.
Δουλεύοντας σκληρά όλη τη χρονιά με τον προπονητή του Δημήτρη Ζαϊράκη ευελπιστεί στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου που θα του δώσει το εισιτήριο για την είσοδό του στην εθνική ομάδα.
Το Δ.Σ. του Σ.Β.Α.Τ. είναι δίπλα στον αθλητή στηρίζοντας την προσπάθειά του καθώς και οι χορηγοί Τριακαλά και Gremeria VIENNA Τρικάλων.
Διαβάστε περισσότερα...

5Ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΟΛΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΕΛΑΪΔΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
Για φέτος ο σύλλογος μας εξασφάλισε χαμηλές τιμές στα ξενοδοχεία όπως και την παραχώρηση ενός πούλμαν για την μεταφορά αθλητών από την Αθήνα (ενημερωθείτε από τους συλλόγους σας)
Όλοι οι αθλητές μετά τον τερματισμό θα λάβουν...
...συλλεκτικό χυτό μετάλλιο αφιερωμένο στον δήμο ΜΕΝΕΛΑΙΔΟΣ 1883 -2010
Δίπλωμα συμμετοχής
Μπλουζάκι με αναφορά στον αγώνα
Δώρα χορηγών
Μετά το τερματισμό μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις εγκαταστάσεις του υδροθεραπευτηρίου (πισίνα spa πάρτε μαγιό μαζί σας)
Θα ακολουθήσει δείπνος(προσφορά του Δήμου) παρουσίαση χορευτικών και λαικοδημοτικό γλέντι
Στους τρεις πρώτους αθλητές άνδρες και γυναίκες θα γίνει απονομή μεταλλίων και Κυπέλλων
Στην εκδήλωση μας θα υπάρχει οικονομική συμμετοχή υπέρ του Συλλόγους μας με το συμβολικό ποσό των 5 ΕΥΡΩ το άτομο
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος
ΚΕΝΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

υπεύθυνος τμήματος
ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Διαβάστε περισσότερα...

Πριν από λίγη ώρα τελείωσε η εκδήλωση στη Φωτάδα

Πανδαισία παραδοσιακών χορών απόψε στη Φωτάδα Τρικάλων, όπου το trikalaola μετέδωσε ζωντανά την εκδήλωση. Δείτε 3 ενδεικτικές φωτό και άλλη στιγμή θα υπάρξει περισσότερο φωτορεπορτάζ, καθώς και...
...ολιγόλεπτο βίντεο, γι’ αυτούς που δεν είδαν τη ζωντανή μετάδοση.
Διαβάστε περισσότερα...