Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Από τον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων απόψε στο Βαλομάνδρι του δήμου Πιαλείων

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

Κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του Σχεδίου Νομού για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την αρμόδια Υπουργό, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος, ο οποίος και προήδρευσε στη συνεδρίαση τόνισε τα ακόλουθα:...
«Είναι γνωστό και αποδεκτό από όλους ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης και περιοριστικών πολιτικών υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους και κυρίως των Δημοσίων Υπηρεσιών Υγείας, γιατί αυξάνονται οι χρήστες, αφού το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μειώνεται και η δυνατότητα προσφυγής στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας περιορίζεται ή καθίσταται αδύνατη. Είναι ακόμη γνωστό, ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που ανέλαβε προ οκτώ μηνών κληρονόμησε πάρα πολλά προβλήματα. Επισημαίνω τα τεράστια χρέη των νοσοκομείων σε τρίτους, τις οφειλόμενες εφημερίες πάνω από δέκα μηνών στους γιατρούς, τη μη εφαρμογή του ψηφισθέντος προ εξαμήνου από τότε νέου μισθολογίου και τον μη υπολογισμό των υπερωριών βάση αυτού, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τις ανεξέλεγκτες σπατάλες, την πρωτόγνωρη κακοδιοίκηση και πολλά άλλα.
Είναι επίσης αλήθεια ότι έγιναν έως σήμερα από την τωρινή κυβέρνηση σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση αυτών των επειγόντων προβλημάτων παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Υπενθυμίζω την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, την καταβολή των οφειλομένων για πολλούς μήνες εφημεριών, υπολογισμένων μάλιστα με το νέο μισθολόγιο, τη ρύθμιση των χρεών, τη μείωση της τιμής των φαρμάκων, τις προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, τη θέσπιση της λίστας φαρμάκων και άλλα. Είναι αλήθεια ότι παρατηρήθηκε πρόβλημα από την περικοπή του κονδυλίου των εφημεριών κατά 10% περίπου στα πλαίσια του περιορισμού των δαπανών που είναι πολύ μικρότερο ποσοστό από τις περικοπές σε άλλους τομείς αλλά πρέπει να γίνει προσπάθεια αντιμετώπισής τους με συμπληρωματική έγκριση και με καλύτερη και δικαιότερη κατανομή των εφημεριών ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ειδικότητας και του κάθε τμήματος.
Υπάρχει, όμως, ανάγκη επιτάχυνσης των βημάτων και επίσπευσης των παρεμβάσεων από το Υπουργείο για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το παρόν σχέδιο νόμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιτρέψτε μου, όμως, στη σημερινή διαδικασία να κάνω κάποιες ουσιαστικές παρατηρήσεις και να καταθέσω περιληπτικά συγκεκριμένες προτάσεις, γιατί αναλυτικότερα θα μιλήσω κατά τη συζήτηση, επεξεργασία και ψήφιση του νομοσχεδίου στην επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ειδικότερα για την καλύτερη αντιμετώπιση του χρονίζοντος ζητήματος των εφημεριών θεωρώ απαραίτητη την πλήρη αλλαγή του προτύπου εφημέρευσης στα νοσοκομεία, αφού σε καμία άλλη χώρα του δυτικού κόσμου και όχι μόνον δε γίνονται έτσι οι εφημερίες, ούτε αποτελούν τρόπο ενίσχυσης του εισοδήματος των γιατρών ούτε μέσω των εφημεριών ασκείται σε μεγάλο ποσοστό η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Πρέπει, λοιπόν, εκτός των άλλων, να γίνει σύντομα πράξη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία και οι εφημερίες τους και πρέπει να ενταχθούν όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, στρατιωτικά, ΙΚΑ, πανεπιστημιακά κλπ στα ΕΣΥ για να υπάρχει σωστός συντονισμός και αρμονική συνεργασία. Για να γίνουν, όμως, αυτά πρέπει να ενοποιηθούν οι κλάδοι υγείας των ταμείων και η περίθαλψη που θα παρέχεται να είναι καθολική, ίδια και καλού επιπέδου για όλους τους ασφαλισμένους μέσα από τον ενιαίο φορέα που θα δημιουργηθεί.
Τέλος, ιδιαίτερης σημασίας θεωρώ τη θέσπιση κινήτρων ενδιαφέροντος, γνώσης και προσφοράς στους λειτουργούς του ΕΣΥ ταυτόχρονα με την έμπρακτη αποδοκιμασία της άγνοιας, της αδιαφορίας και της οκνηρίας από κάποιους υπαλλήλους σε αυτό. Αυτή η ισοπέδωση λειτουργεί ως αντικίνητρο, απογοητεύει τους συνεπείς εργαζόμενους και μειώνει συνολικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να αμείβεται το ίδιο ένας χειρουργός που ξέρει και χειρουργεί διαρκώς και μάλιστα με κίνδυνο καθημερινά με κάποιον άλλον που δεν ξέρει ή δεν θέλει να πιάσει νυστέρι και αποφεύγει το περιστατικό και το χειρουργείο. Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι μιας μονάδας αιχμής που λειτουργεί εντατικά και νυχθημερόν να έχουν τις ίδιες αποδοχές με αυτούς κάποιας άλλης που έχει ελάχιστη δουλειά. Ολοκληρώνοντας, λοιπόν, θα πρότεινα να εξεταστεί η χορήγηση οικονομικού κινήτρου σε κάθε κλινική και μονάδα ανάλογα με την προσφορά και την παραγωγικότητα με βάση και τα διεθνή στάνταρ και η κατανομή του να γίνεται αναλογικά και δίκαια σε όλο το προσωπικό της.»
Από το Πολιτικό Γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

5o Αντάμωμα Απανταχού Λιοπρασιτών

Στα πλαίσια του ετήσιου Ανταμώματος ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει και
φέτος τριήμερες εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Οι
εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 6,7 και 8 Αυγούστου 2010. Το πρόγραμμα των
εκδηλώσεων έχει ως εξής:...
...Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
Λαϊκή βραδιά με την ορχήστρα <<Βασίλης Τσιτσάνης>>.
Σάββατο 7 -8-2010
Δημοτική βραδιά με την ορχήστρα του Γ. Γκουζιωτη. Συνοδεύουν στο κλαρίνο ο
Ζιακος Γ. και στο βιολί ο Κώστας Γκικας.
Κυριακή 8-8-2010
Παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα του τόπου μας
Έκθεση παλιάς φωτογραφίας
Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το χωριό μας.
Στείλτε μας έως τη Κυριακή 1 /8 μέχρι πέντε φωτογραφίες ,σε ηλεκτρονική
μορφή στο info@liopraso.gr Το θέμα τους πρέπει να έχει άμεση σχέση με
πρόσωπα, στιγμές, τοπία, εκδηλώσεις του χωριού μας. Το έπαθλο για τον νικητή
θα είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Καλώς να ανταμώσουμε και φέτος…

Διαβάστε περισσότερα...

2012

Στις 1-4 Ιουλίου
στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο,
στο Μύλο Ματσόπουλου
θα προβάλλεται καθημερινά στις 21.45
η ταινία
"2012" ...
Γενική είσοδος 6 euro, φοιτητικά- μαθητικά 4 euro.
ΕΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
Σκηνοθεσία: ΡΟΛΑΝΤ ΕΜΕΡΙΧ
Ηθοποιοί:ΤΖΟΝ ΚΙΟΥΖΑΚ, ΟΛΙΒΕΡ ΠΛΑΤ, ΓΟΥΝΤΙ ΧΑΡΕΛΣΟΝ, ΑΜΑΝΤΑ ΠΙΤ, ΝΤΑΝΙ ΓΚΛΟΒΕΡ
Ποτέ στην ιστορία μια χρονολογία δεν ήταν τόσο σημαντική σε τόσους πολιτισμούς, σε τόσες θρησκείες, επιστήμονες και κυβερνήσεις. Το 2012 είναι μια επική περιπέτεια για έναν παγκόσμιο κατακλυσμό που φέρνει το τέλος του κόσμου και αφηγείται την ηρωική μάχη των επιζώντων για επιβίωση
Το 2012 πιστεύεται από πολλούς ότι είναι η χρονιά της αποκάλυψης, λόγω του ότι η 21η Δεκεμβρίου του 2012 σηματοδοτεί το τέλος του ημερολογίου των Μάγια. Για το γεγονός αυτό υπάρχουν πολλές αναφορές σε διάφορες επιστημονικές, θρησκευτικές και άλλες πηγές. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης των ταινιών ‘Ημέρα Ανεξαρτησίας’ και ‘Μετά την Επόμενη Ημέρα’ Ρόλαντ Έμμεριx ζωντανεύει τις προβλέψεις των Μάγια το ερχόμενο Νοέμβριο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2010
• 1-4 Ιουλίου 2012 ΕΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ 158΄
• 5-7 Ιουλίου SOUL KITCHEN KΩΜΩΔΙΑ 101΄
• 8-11 Ιουλίου ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ
• 12-14 Ιουλίου ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ 110
• 15-18 Ιουλίου Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 110΄
• 19-21 Ιουλίου Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ KΩΜΩΔΙΑ 94
• 22-25 Ιουλίου Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΙΨ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 154΄
• 26-28 Ιουλίου ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ 142΄
• 29 Ιουλ.-1 Αυγ. ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 130΄
• 2-4 Αυγούστου IRON MAN 2 ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 125΄
• 5-8 Αυγούστου ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ 138΄
• 9-13 Αυγούστου SHERLOCK HOLMES ΚΩΜΩΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ 129΄
• 16-18 Αυγούστου Ο ΠΕΡΣΙ ΤΖΑΚΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 120΄
• 19-22 Αυγούστου ΝΗSOS KΩΜΩΔΙΑ 100΄
• 23-25 Αυγούστου PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ 117΄
• 26-29 Αυγούστου Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 107΄
• 30 Αυγ-1 Σεπτέμβ. ROBIN HOOD ΕΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ 141΄
• 2-5 Σεπτεμβρίου Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ KΩΜΩΔΙΑ 94΄
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκες στην Εξουσία !

Για το φετινό καλοκαίρι το Δημοτικό μας Θέατρο επέλεξε να παρουσιάσει την παράσταση «Γυναίκες στην Εξουσία !» που βασίζεται στην υπέροχη κωμωδία του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες.
Ένα εντυπωσιακό και...
...σουρεαλιστικό σκηνικό στο πίσω μέρος του Μύλου Ματσόπουλου θα εντάξει διαλεκτικά με ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο την παράσταση.
Κωμικές καταστάσεις, έξυπνοι και χυμώδεις διάλογοι, που προκαλούν αβίαστα το γέλιο, σε μια παράσταση με απρόοπτα, μεταμφιέσεις, ανατροπές, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια που θα διασκεδάσει τους θεατές όλων των ηλικιών.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η παράσταση είναι προσαρμοσμένη σε μια κοντινή σ’ εμάς εποχή.
Οι γυναίκες βλέποντας το κατάντημα της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης από ένα πολιτικό σύστημα που είναι ήδη διεφθαρμένο, αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια του. Οργανώνονται, κλέβουν τα ρούχα των αντρών τους, παρουσιάζονται στη βουλή μεταμφιεσμένες σε άνδρες και καταφέρνουν να πάρουν την εξουσία της πόλης. Οι άνδρες τους ξυπνούν, δεν βρίσκουν τα ρούχα τους και αναγκαστικά φορούν τα ρούχα των γυναικών τους. Έχοντας πλέον την εξουσία στα χέρια τους οι γυναίκες, εφαρμόζουν ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα που βασίζεται στην κατάργηση της περιουσίας, στην επιβολή της ισότητας, στην καθιέρωση των συσσιτίων αλλά επεκτείνεται ακόμη και στην κοινοκτημοσύνη… των ερωτικών συντρόφων, και στην προστασία των δικαιωμάτων στον έρωτα για τις γριές και τις άσχημες γυναίκες…
Σκηνοθεσία: Στέφανος Νταλάσης, Σκηνικά: Στέργιος Στάμος,
Μουσική: Ανδρέας Τσέγας, Κοστούμια: Ντιάνα Ψάλλα, Αργυρώ Ποντίκα,
Χορογραφίες: Μαρία Γαδετσάκη, Φωτισμοί: Νίκος Κουνάβας,
Οργάνωση παραγωγής: Βικτωρία Καραμουζη.
Παίρνουν μέρος οι Ηθοποιοί: Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, Σία Φαράκη, Αντονέλλα Χήρα, Βίκυ Ιακωβάκη, Μαρία Γαδετσάκη, Ελένη Ποζιού.
πληροφορίες: 24310 20000
Η παράσταση θα παρουσιαστεί από 7 Ιουλίου έως και 14 Ιουλίου στο Μύλο Ματσόπουλου στις 21.30 (πληροφορίες στο τηλ. 24310 20000).
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγαλειώδη η συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ 28-6-10

Μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα έξω από τα κεντρ. γραφεία της ΔΕΗ έχοντας κατεύθυνση και προορισμό το Υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα.
Τόσο η συγκέντρωση όσο και...
...η ομιλία του Πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου θύμιζε εποχές μεταπολίτευσης που το συνδικαλιστικό κίνημα ενέπνεε και καθοδηγούσε το μαζικό λαϊκό κίνημα..
Σίγουρα καθοριστικό ρολό για αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ οφείλεται και στον Πρόεδρο Νίκο Φωτόπουλο,που είναι στο τιμόνι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ένας ανυποχώρητος αγωνιστής αλλά και μεγάλη ελπίδα για την αναγέννηση συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος.
Με μεγάλη συμβολή σε όλη αυτή την πορεία των αγώνων της ΓΕΝΟΠ είναι και το σωματείο της ΕΤΕ ΔΕΗ, το δυναμικότερο κομμάτι της και το μεγαλύτερο εργατοτεχνικό σωματείο της χώρας.
Πηγή: www.vathiprasino.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Το γλεντάνε με τη λήξη της σχολικής χρονιάς το ΣΔΕ


Τώρα στη Μυσταγωγία Διαβάστε περισσότερα...