Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Τα βρήκε σκούρα ο Πρόεδρος από την Περιφερειάρχη…

Η αφορμή, το σηκωμένο δάχτυλο, το οποίο σήκωσε ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, κ. Τάκης Ιωάννου σε έντονο ύφος, μετά από κάποια αμφισβήτηση, κατά της Νέας Περιφερειάρχη κας Πόπης Γερακούδη. «…δεν θα μου δείχνετε εμένα το δάχτυλο έτσι… δεν είναι η κατάλληλη στιγμή…», είπε στον Πρόεδρο η κα Γερακούδη και ακολούθησε ένας τετ α τετ διάλογος, ο οποίος ήταν...
...έντονος. Τελικά είχαμε αίσιο τέλος, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των εθελοντών πυροσβεστών (Ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος). Η σκηνή εκτυλίχθητε στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων, την περασμένη Κυριακή στη Καλαμπάκα. Πάντως εμείς δε ακούσαμε και πολλά, μόνο είδαμε…
Νομίζουμε πως οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση Σ. Χατζηγάκη για το αγροτικό πρόβλημα

Διαπιστώσεις και προτάσεις του τρικαλινού βουλευτή και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα παρέμβαση, με διαπιστώσεις και προτάσεις, στο μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο επιχειρεί ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. «Δυστυχώς, η τροπή που έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι αγροτικές κινητοποιήσεις, αποδεικνύει την αδυναμία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης Παπανδρέου να...

...διαχειριστεί μια σοβαρή κρίση, όπως είναι το αγροτικό πρόβλημα, και να δώσει λύσεις σε βασικά πολιτικά ζητήματα» λέει ο κ. Σ. Χατζηγάκης και εξηγεί: «Διαπιστώνεται όλο αυτό το διάστημα η πλήρης αδυναμία, η απόλυτη ανικανότητα, η αναλγησία και η άγνοια της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ απέναντι στο αγροτικό πρόβλημα, αλλά και απέναντι στον τρόπο αντιμετώπισης του Έλληνα αγρότη.
Είναι αδιανόητο να εμφανίζεται η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή και να δηλώνει ευθαρσώς από τηλεοράσεως, μετά από δώδεκα ημέρες αγροτικών κινητοποιήσεων, ότι ακόμα δεν έχει καταλάβει ποια είναι τα αιτήματα των αγροτών!
Είναι αδιανόητο ότι η Κυβέρνηση και το ανεκδιήγητο δίδυμο Μπατζελή-Καρχιμάκη, αντί να ενσκύψουν στο αγροτικό πρόβλημα το μόνο που κάνουν είναι να παραχαράζουν τις θέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, να συκοφαντούν και να ψευδολογούν, ακόμα και εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, όπως κάνουν με την περίπτωση του πακέτου των 500 εκ. €, όπου στην ουσία προτρέπουν την Ε.Ε. να επιβάλει πρόστιμο στη χώρα μας, ισχυριζόμενοι ότι δεν επρόκειτο για αποζημιώσεις, αλλά για κρατικές ενισχύσεις! Στο βωμό, δηλαδή των κομματικών τους επιδιώξεων, που είναι η αποδυνάμωση των αγροτών και η κατασυκοφάντηση του έργου των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, θυσιάζουν –για άλλη μια φορά– τα συμφέροντα και την αξιοπιστία της χώρας μας, παραβλέποντας μάλιστα το γεγονός ότι μερικούς μήνες αργότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Απόφασή της (της 28/10/09) επέτρεψε την καταβολή ποσού μέχρι και 15.000€ ανά γεωργική εκμετάλλευση.
Είναι αδιανόητο ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντί να «σηκώσει τα μανίκια» και να δουλέψει προς όφελος των αγροτών και να εκμεταλλευθεί τις δομές που δημιουργήθηκαν επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση του «αγροτικού κτηματολογίου», έχασε πολύτιμο χρόνο αναλισκόμενη σε εξεύρεση τρόπων δυσφήμισης του έργου της προηγούμενης Κυβέρνησης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην ολοκληρωθεί –με αποκλειστική ευθύνη της ίδικας της Κυβέρνησης και της ΠΑΣΕΓΕΣ– η ψηφιοποίηση τον Δεκέμβριο και να καταβληθούν στους αγρότες μόνον το 1,2 δις από τις επιδοτήσεις που δικαιούνται.
Τέλος, είναι αδιανόητο τρεισήμισι μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης να παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης! Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες ανέλαβε καθήκοντα ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου, ενώ παραμένει ακέφαλος ένας από τους κατεξοχήν αρμόδιους οργανισμούς για την ψηφιοποίηση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ!
Κατόπιν τούτων και για ν’ αποφύγουμε το τέλμα στο οποίο εισέρχεται αυτή τη στιγμή ο αγροτικό τομέας της χώρας μας, προτείνουμε τα εξής:
Πρώτον. Η λύση για τις επιδοτήσεις που έπρεπε να είχαν δοθεί στους αγρότες τον Δεκέμβριο.
Η Κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να δώσει με ταμειακή διευκόλυνση το 1 δις που χρωστάει σήμερα στους αγρότες, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού μόνο κατά 6-7 εκατ €, ώστε να καλυφθούν οι τόκοι μέχρι τον Μάρτιο. Σε περίπτωση υπέρβασης του ποσού των επιδοτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, θα μπορούσε να υπάρξει συμψηφισμός με άλλες επιδοτήσεις του ιδίου ή του επομένου έτους.
Δεύτερο. Η Κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει τις διαδικασίες που είχε ξεκινήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ για την πρόσθεση ενός νέου ασφαλίσιμου κινδύνου στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος αναφέρεται στις δυσμενείς επιπτώσεις από στρεβλώσεις στις συνθήκες αγοράς των αγροτικών προϊόντων, με στόχο τη διασφάλιση της ελάχιστης εγγυημένης τιμής για τα κύρια αγροτικά μας προϊόντα.
Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα παρέχονταν στον αγροτικό κόσμο η απαραίτητη ασφάλεια και σιγουριά για την απρόσκοπτη συνέχιση των παραγωγικών τους δραστηριοτήτων –σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως είναι η σημερινή.
Τρίτο. Βεβαίως και φέτος δεν μπορούν να δοθούν επιπλέον αποζημιώσεις από την Κυβέρνηση, όπως έγινε πέρσι για να καλυφθούν οι μεγάλες ζημιές που είχε υποστεί η παραγωγή των αγροτών κατά το 2008. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ θα μπορούσε –σύμφωνα πάντοτε με τις υπάρχουσες δημοσιονομικές δυνατότητες– να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που της δίνει η ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία (με την απόφαση της 28/10/09) για καταβολή ποσού μέχρι και 15.000€ ανά γεωργική εκμετάλλευση –με συμψηφισμό με άλλες ενισχύσεις που έχουν δοθεί από τις αρχές του 2008.
Τέταρτο. Δύο σημαντικές τομές στη λειτουργία της ΠΑΣΕΓΕΣ
Επειδή είναι θλιβερό να συνεχίζει να εμφανίζεται η ΠΑΣΕΓΕΣ σαν γραμμική προέκταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θεωρούμε ότι έχει έρθει η ώρα για δύο βασικές τομές:
Θα πρέπει να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε οι αγροπατέρες, που επί δεκαετίες κρατούν καρέκλες δήθεν εκπροσωπώντας τον αγροτικό κόσμο, να μην μπορούν να εκλέγονται πέραν των δύο θητειών.
Θα πρέπει να καταργηθεί η επιχορήγηση που δίνει το ΥπΑΑΤ, μέσω του ΕΛΓΑ, στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ώστε να κινηθεί αυτοδύναμα με βάση τις εισφορές των μελών της, των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας.
Πέμπτο. Ενιαιοποίηση αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος
Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ θα πρέπει ν’ αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ολοκληρώσει την επεξεργασία που ήδη είχε κάνει η Κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να εξορθολογιστεί και να γίνει διαφανής η λειτουργία των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων στη χώρα μας, από τον Πρωτοβάθμιο Αγροτικό Σύλλογο, τις Δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέχρι τις Τριτοβάθμιες Συνομοσπονδίες Αγροτοσυνδικαλιστικών Οργανώσεων.
Και έκτο. Ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβούλιου Αγροτικής Πολιτικής.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεσμοθέτησε τον διάλογο με τους αγρότες μέσα από το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής (ΕΣΑΠ). Η ΠΑΣΕΓΕΣ, μάλιστα, τότε με επιστολή της είχε διαμαρτυρηθεί για την αυξημένη συμμετοχή των νέων αγροτών στο όργανο αυτό. Με την ενεργοποίηση του ΕΣΑΠ, οι αγρότες θα μπορούν να συμμετέχουν έμπρακτα στη διαμόρφωση της Αγροτικής Πολιτικής.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Ένστολη Πανελλαδική κινητοποίηση των Πυροσβεστών

Κοινωνικές διαστάσεις έχει πάρει η πρόθεση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλαγής του ωραρίου εργασίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων (από 24ωρο σε 8ωρο) στο σύνολο των υπηρεσιών της Ελλάδος. Κεραυνός εν αιθρία έπεσε , αλλάζοντας άρδην τις ζωές των πυροσβεστών και των οικογενειών τους που καλούνται πλέων να αντιμετωπίσουν μια ακόμη πρόκληση. Και αυτό γιατί δεν είναι μόνο υπηρεσιακής φύσεως θέμα , αλλά επηρεάζει την οικογενειακή και...
...προσωπική ζωή όλων. Επίσης πέρα από το ωράριο οι πυροσβέστες απειλούνται να χάσουν και άλλα ...κεκτημένα στον βωμό της δημόσιας εξυγίανσης και του οικονομικού συμμαζέματος που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιτύχει.Οι πυροσβέστες ως απλοί άνθρωποι ,καθημερινά κάνουν έναν ασταμάτητο αγώνα, από την μια στη δουλεία τους και από την άλλη στο σπίτι τους. Καλούνται να σώζουν ζωές διακινδυνεύοντας την δική τους και από την άλλη με τις λίγες απολαβές που έχουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Σε όλο τον κόσμο οι πυροσβέστες απολαμβάνουν, για την προσφορά τους, τον σεβασμό και τον θαυμασμό της κοινωνίας , αλλά πάνω από όλα έχουν την στήριξη (ηθικά και οικονομικά) της ίδιας της πολιτείας. Πολιτικές αυτού του τύπου υποδεικνύουν την απαξίωση, την περιφρόνηση και ασέβεια προς τα άτομα αυτά αλλά και τις οικογένειες τους. Οι δημόσιοι αυτοί υπάλληλοι που δεν ξέρουν τι θα πει Σαββατοκύριακο και γιορτές, νύχτα ,κρύο και βροχή, κούραση και αϋπνία , αυτοί οι άνθρωποι πλασμένοι σαν από σίδερο εκτελούν το καθήκον τους όταν όλοι οι υπόλοιποι τρέχουν να σωθούν. Πώς μπορείς να ανταμείψεις κάποιον που είναι πρόθυμος να δώσει και τη ζωή του για την σωτηρία ενός μικρού παιδιού; Πως μπορείς να στηρίξεις ηθικά κάποιον που καθ ημερινά κάνει θυσίες για τον συνάνθρωπο του; Σίγουρα όχι με μέτρα εκδικητικά. Όχι με μέτρα που έχουν σκοπό να εκφοβίσουν και να υποβαθμίσουν ακόμα πιο πολύ την αξιοπρέπεια αυτών των ατόμων. Και αυτό γιατί η αλλαγή του ωραρίου δεν φαίνεται να λύνει τα προβλήματα επάνδρωσης ή κακής λειτουργίας της υπηρεσία, αλλά να τα επιδεινώνει. Πώς θέλουμε έναν πυροσβέστη σωστό στη δουλεία του, όταν δεν τον εφοδιάζουμε με τα κατάλληλα μέσα; Πώς θέλουμε να σβήνουν οι φωτιές, όταν φτύνουμε τα άτομα που στέλνουμε να τις σβήσουν. Ποντάροντας στο φιλότιμο τους; Αυτό θα πεθάνει μαζί με το 24ωρο.Το 24ωρο είναι εφεύρεση των αξιωματικών και όχι των πυροσβεστών σε καιρούς που η επάνδρωση των υπηρεσιών ήταν οριακή. Τότε λοιπόν αλλάζοντας τις ώρες από 8 σε 24 κέρδισαν σε επάνδρωση από τα άτομα της τέταρτης βάρδιας που αφομοιώθηκε από τις άλλες. Σήμερα αλλάζουν κάτι που τότε το έκαναν για να καλυφθούν οι ίδιοι και τώρα δεν τους κάνει. και ο μεγάλος απών. ο πυροσβέστης.Όλες οι υπηρεσίες πλην της πόλης των Αθηνών δούλευαν 24ωρη βάρδια λόγω της απόστασης και λόγω της έλλειψης προσωπικού με την σύμφωνη γνώμη του Αρχηγείου αλλά και των υπαλλήλων. Φανταστείτε τώρα τον πυροσβέστη που δουλεύει στο Λαύριο, στο Αεροδρόμιο, στην Νέα Μάκρη, στο Μαρκόπουλο στην Ελευσίνα (Ε.Μ.Α.Κ) και μένει στην Αθήνα (περίπου 50χιλ απόσταση) να σχολάει το πρωί και το μεσημέρι στις 2.00 να πρέπει να είναι ξανά στην υπηρεσία του για βάρδια. Βάλτε μέσα το καλοκαίρι τις επιφυλακές που μόλις φτάνεις σπίτι σου μετά από λίγο σε παίρνουν τηλέφωνο να ξαναπάς μέσα γιατί έχει φωτιά σε εξέλιξη. Επίσης όλα τα πυροσβεστικά κλιμάκια που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στην επαρχεία λειτουργούν 24ωρο διότι οι υπάλληλοι είναι από γειτονικές πόλεις και δέχτηκαν να μετατεθούν εκεί με την διαβεβαίωση ότι το ωράριο θα είναι αυτό. Το κόστος των μετακινήσεων θα είναι εξαντλητικό για τον πυροσβέστη που έχει να πάρει αύξηση 2 χρόνια και αμείβεται αισχρά σε σχέση με άλλους δημοσίους υπαλλήλους που κάθονται μπροστά σε ένα PC και πίνουν το καφεδάκι τους η δεν πάνε πολλές φορές καθόλου για δουλειά (βλέπε ΕΡΤ). Ο σεβαστός αρχηγός μας αφού έλυσε όλα μας τα προβλήματα το μόνο που του έμεινε είναι το ωράριο και έχει πάρει το θέμα προσωπικά για την αλλαγή του.!!!!!!!! Μάλιστα μας ειρωνεύτηκε λέγονταν αυτολεξεί (Όπως πηγαίνουν τόσοι δάσκαλοι με μεταθέσεις σε απομακρυσμένες περιοχές και μένουν εκεί χωρίς να έχουν οικονομικά κίνητρα ας πάνε και οι πυροσβέστες! Αν δεν βγαίνουν οικονομικά ας κοιμούνται μέσα στις υπηρεσίες για δύο χρόνια ή όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους! Αν εφαρμοστεί πλήρες πενθήμερο θα χάσουν λεφτά οι πυροσβέστες!)Για όσους δεν τον γνωρίζουν ποιός είναι δείτε το περσινό δημοσίευμα http://www.fire.gr/portal/downloads/pdf/RealNews.pdf όταν ήταν υπαρχηγός στην μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στην Αττική.Ξεκινάμε τον αγώνα μας με την ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00
Σας ευχαριστώ
Ένας Έλληνας Πυροσβέστης
Διαβάστε περισσότερα...

Πω πω! καλούδια που θα έχει το βραδινό πάρτι στο χιονοδρομικό Περτουλίου.

Καλά ρε παιδιά, για σκι θα έρθουμε ή θα φάμε του σκασμού! Λοιπόν, αφού θα κάνετε τις απαραίτητες κατεβασιές και κολοτούμπες, σας περιμένει ένα καζάνι σπέσιαλ φασολάδα (με πολλά μπομπόλια μέσα), λουκάνικα χωριάτικα, τυρί φέτα, ζεστός τραχανάς, άφθονο κρασί και...
...πολλές ακόμη εκπλήξεις!!! Ε δεν τα μαρτυράμε όλα… Όλα αυτά σε μια αξέχαστη βραδιά, το ερχόμενο Σάββατο στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Μάλλον θα είμαστε κι εμείς εκεί, για τη φασολάδα, όχι τίποτα άλλο δηλαδή…
Διαβάστε περισσότερα...

Ιδού η κλοπή κύριοι της ΕΠΟ…

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την απίστευτη κλοπή που έγινε εις βάρος της ομάδας μας στο παιχνίδι με την Βέροια.Φαίνεται ξεκάθαρα τόσο στο βίντεο του αγώνα, όσο και στις φωτογραφίες πως οι ποδοσφαιριστές των Τρικάλων σταματάνε να παίζουν ποδόσφαιρο, αφού βλέπουν δεύτερη μπάλα στο γήπεδο, ελέγχουν σε εκείνο το σημείο την κατοχή της μπάλας και...
…περιμένουν από τον διαιτητή να σφυρίξει και να διακόψει το παιχνίδι.Φωτο 1 - Σημεία 1 & 2 φαίνονται καθαρά και οι δύο μπάλεςΦωτο 2 - Σημείο 3 ποδοσφαιριστής των Τρικάλων έχει σταματήσει και δείχνει την δεύτερη μπάλα Σημείο 4 παίκτης της Βέροιας πάει να την βγάλει εκτός τερένΦωτο 3 - Σημείο 5 Ο παίκτης της Βέροιας δειώχνει την δεύτερη μπάλα εκτός. Σημείο 6 Ένας ακόμη παίκτης των Τρικάλων φωνάζει ματαίως για την παράβαση... Ο Αγγελάκης δεν διέκοψε, όπως θα έπρεπε το παιχνίδι με συνέπεια να δεχτούμε δεύτερο γκολ. Η φωτό δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ και αποδεικνύει το «έγκλημα» εις βάρος.Μόνο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται αυτά κύριοι της ΕΠΟ. Να παίζεται αγώνας με δύο μπάλες ποδοσφαίρου.Εκείνο που φαίνεται επίσης ξεκάθαρα, αν και η θέση της βιντεοσκόπισης δεν είναι και η κατάλληλη, είναι το ότι στο ακυρωθέν γκολ του Χανιώτη, ο σκόρερ έρχεται από πίσω και δεν υπάρχει σε καμμία περίπτωση οφσάιντ…Φωτο 4 - Σημείο 1 Οπαίκτης της Βέροιας φαίνεται καθαρά πως είναι στην ίδια ευθεία με τον Χανιώτη (Σημείο 2) που έρχεται από πίσω...Ο Αγγελάκης είναι ακόμη στους πίνακες;Για ακόμη μια φορά ΝΤΡΟΠΗΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO Οι δηλώσεις στην Βέροια , οι δυο μπάλες ,το άκυρο γκολ ,και η ήττα για τον ΑΟΤ
Διαβάστε περισσότερα...

Πόλεμος στον Πηνειό…

Χιλιάδες αγριόπαπιες και μερικές μπεκάτσες, έκαναν την εμφάνιση τους τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή μας, λόγω του πολικού ψύχους και του χιονιά, που επικρατεί στα βόρεια της χώρας και στη Βουλγαρία. Το μεγαλύτερο πέρασμα έγινε...
...το Σάββατο, με το λίγο χιονάκι που έριξε. Όσοι κυνηγοί βγήκαν το Σάββατο και την Κυριακή ήταν τυχεροί, ενώ η παρέα μας που πήγε σήμερα, πάπαλα…
Αλέκο γύρνα πίσω, δεν έχει τίποτα σήμερα, τζάμπα ήρθες…
Άντε και του χρόνου, τέτοιο πέρασμα δεν θα ξαναδούμε φέτος.
Κόπηκαν οι αγροτικοί δρόμοι στον Παραπόταμο!
Από την μεγάλη προσέλευση των κυνηγών με τα αυτοκίνητά τους, οι αγροτικοί δρόμοι ιδίως στο δέλτα Παραποτάμου, παρουσιάζουν αυτή την εικόνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Έκοψαν την πίτα και χόρεψαν οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν την Περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, στο Πύλης Μέγαρο, οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ. Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε χορός με τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας. Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ και...

...οι υπόλοιπες φωτογραφίες θα προστεθούνε στο βιντεάκι που ανεβάσουμε άλλη στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα φιλαράκια

Μερικά πράγματα είναι ανεξίτηλα στο χρόνο, όπως μια πραγματική φιλία. Τι σαν έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, μέσω της εκπομπής της ΝΕΤ «Ταξιδεύοντας με την Μάγια Τσόκλη», τι σαν έγινε βουλευτής επικρατείας, η Μάγια παραμένει ένας απλός άνθρωπος και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Πάντα με το χαμόγελό της και...
...τον πράο χαρακτήρα που την διακρίνει, δεν ξεχνά τις πραγματικές φιλίες. Την περασμένη Κυριακή, στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, που έγινε στο HOTEL DIVANI στην Καλαμπάκα, η κα Μάγια Τσόκλη συνάντησε το φιλαράκι από τα παλιά, τον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΕΡΕΥΝΑ Λάζαρο Μάμαλη. Ο Λάζαρος περίμενε την Μάγια στα Τρίκαλα και αφού χαλάρωσαν με ένα καφεδάκι, πήγαν μαζί στην εκδήλωση στην Καλαμπάκα.
Φίλε Λάζαρε, δε κάνεις καμιά καθάρα να πάμε κι εμείς κανένα ταξιδάκι (θα προτιμούσα Σαφάρι)με την Μάγια, να βγάλουμε καμιά καλή φωτογραφία;
Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη της κας Μάγιας Τσόκλη στο ΒΗΜΑ on line δημοσιευμένη την περασμένη Κυριακή:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=311349&dt=24/01/2010
Διαβάστε περισσότερα...

Κάλυψη εκδηλώσεων από το trikalaola

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν εκδηλώσεις.
Ενημερώστε μας έγκαιρα για την εκδήλωση του συλλόγου σας ή του σωματείου σας, για να έρθουμε να καλύψουμε την εκδήλωσή σας με φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία θα αναρτήσουμε στο trikalaola. Στείλτε τις ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις που αφορούν οποιοδήποτε σύλλογο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και θα αναρτώνται στη σελίδα του trikalaola ΔΩΡΕΑΝ φυσικά. Αυτό το χρονικό διάστημα πολλές εκδηλώσεις συλλόγων γίνονται και εκτός Νομού Τρικάλων, αλλά και στο εξωτερικό από τους Έλληνες μετανάστες. Ότι φωτογραφικό - ενημερωτικό υλικό υπάρχει από αυτές τις εκδηλώσεις, στείλτε το στο trikalaola.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: κιν. 6977200738 και 6976658568
e-mail :
salepisn@otenet.gr
Ο διαχειριστής
Νίκος Σαλέπης
Διαβάστε περισσότερα...

Η κοπή του συλλόγου «Φλόγα»

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (24-1-10) στο «Αετών Μέλαθρον», η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου «Φλόγα»...
Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από χορευτικά της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων. Παρόν ήταν και πολιτικά πρόσωπα του Νομού Τρικάλων.
Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης στις ΗΠΑ για τη διάσκεψη του ΝΑΤΟ

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος ως μέλος της μικτής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΝΑΤΟ θα λάβει μέρος στις εργασίες της Επιτροπής Άμυνας και Ασφαλείας του οργανισμού αυτού...

Τα κύρια θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τις εργασίες της Επιτροπής είναι, μεταξύ άλλων, η ΝΑΤΟϊκή δράση στο Αφγανιστάν, η κατάσταση ασφαλείας στο Πακιστάν και η στρατηγική για την Μη-Διασπορά των πυρηνικών και των Όπλων Μαζικής Καταστροφής.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Χατζηγάκης θα έχει επαφές με ανώτατα ΝΑΤΟϊκά στελέχη, καθώς και με Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους και πολιτικούς.
Ο πρώην υπουργός θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Κυριακή.
Από το γραφείο του κ. Χατζηγάκη
Διαβάστε περισσότερα...

Στο κόκκινο τρεις στις τέσσερις μεγάλες τράπεζες!

Μόνο η Εθνική Τράπεζα καλύπτει το κόστος των κεφαλαίων της με τις αποδόσεις από παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες, ενώ οι άλλες τρεις μεγάλες τράπεζες της χώρας θα βρίσκονταν ήδη στο κόκκινο, αν δεν είχαν εξασφαλίσει...
...μεγάλα κέρδη από τις τοποθετήσεις τους σε ομόλογα.
Μια αρκετά «γκρίζα» εικόνα της πραγματικής κατάστασης των ελληνικών τραπεζών, πίσω από τις «λαμπερές» ανακοινώσεις για την κερδοφορία τους, αποκαλύπτουν οι εκθέσεις των ξένων οίκων. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη έκθεση της Unicredit, που τονίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν σοβαρή υστέρηση στην ποιότητα των κερδών τους, καθώς σε μεγάλο ποσοστό αυτά προέρχονται από τα ομόλογα και δεν είναι επαναλαμβανόμενα:
- Σε ποσοστό 40% κατά μέσο όρο τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών προήλθαν κατά το γ’ τρίμηνο του έτους από τα ομόλογα. Αυτές οι τοποθετήσεις χρηματοδοτούνται κυρίως από τη φθηνή ρευστότητα της ΕΚΤ.
- Χωρίς τα κέρδη από τα ομόλογα, μόνο η Εθνική Τράπεζα έχει αρκετές εισροές από τις βασικές τραπεζικές εργασίες για να καλύψει το κόστος των κεφαλαίων της!
- Η ρευστότητα από την ΕΚΤ θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί τους επόμενους μήνες με ακριβότερο χρήμα από ιδιωτικές πηγές. Σε αυτή την περίπτωση, τις σοβαρότερες απώλειες θα υποστεί η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς υπολογίζεται ότι για κάθε 50 μονάδες βάσης ανόδου του κόστους χρηματοδότησης μπορεί να χάσει το 20% των εκτιμώμενων κερδών της για το 2010. Στην καλύτερη θέση, αντίθετα, είναι η Εθνική, που για κάθε 50 μ.β. πρόσθετου κόστους χρηματοδότησης θα χάνει το 2% των κερδών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Unicredit, οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη πολύ σημαντικά ανοίγματα στην ΕΚΤ, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και την αξία των χαρτοφυλακίων ομολόγων που διατηρούν. Η Εθνική έχει δανεισθεί 9,5 δις. ευρώ, με χαρτοφυλάκιο ομολόγων αξίας 18 δις. ευρώ και βρίσκεται στην καλύτερη θέση, ενώ και η Πειραιώς εμφανίζει δανεισμό από την ΕΚΤ χαμηλότερο από την αξία των ομολόγων της (5 δις ευρώ, έναντι 6,2).
Μεγάλη στενότητα ρευστότητας φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν η Alpha και η Eurobank: η πρώτη έχει δανεισθεί 9 δις. ευρώ από την ΕΚΤ, με χαρτοφυλάκιο ομολόγων αξίας μόλις 3 δις. ευρώ, ενώ για την Eurobank τα αντίστοιχα ποσά είναι 6 και 5 δις. ευρώ.
Αυτό σημαίνει, όπως σημειώνει η Unicredit, ότι ήδη οι δύο τράπεζες έχουν φθάσει στο σημείο να χρηματοδοτούν τραπεζικές εργασίες με δανεισμό από την ΕΚΤ, αντί να περιορίζουν αυτό το δανεισμό για να χρηματοδοτούν τις σχετικά ασφαλέστερες τοποθετήσεις σε ομόλογα. Στην περίπτωση της Alpha, πάντως, αυτή η «ασυμμετρία» φαίνεται ότι εξηγείται εκ του γεγονότος, ότι η τράπεζα χρησιμοποιεί ρευστότητα της ΕΚΤ για να παρέχει διατραπεζικά δάνεια.
Σε σημείωμα που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ο οίκος Fitch επισημαίνει ότι η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ θα καταστήσει πιο δύσκολη την αναπροσαρμογή του χρηματοδοτικού μείγματος των ελληνικών τραπεζών.
«Οι ελληνικές τράπεζες, ιδίως αυτές με μεγαλύτερη εξάρτηση στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ, αντιμετωπίζουν την πρόκληση να αντικαταστήσουν τη χρηματοδότηση αυτή με πιο παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης, όπως οι καταθέσεις των πελατών, εκδόσεις χρέους ή διατραπεζικά repos, αλλά και να βελτιώσουν την συνολική τους ρευστότητα», σχολιάζει η Fitch.
«Αδυναμία να το πράξουν θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθοδικές πιέσεις στις αξιολογήσεις, επιπλεόν των υφιστάμενων θεμάτων όπως η επιδείνωση της ποιότητας των παγίων και η υποχώρηση της κερδοφορίας», τονίζει.
Πηγή: banksnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...