Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Την χαϊδέψανε, την κουρέψανε και μετά την μαγειρέψανε… στη γιορτή της.

Η γιορτή προβατίνας άρχισε σήμερα στις 7:30 μ.μ. και συνεχίζεται αυτή την ώρα. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο εκπολιτιστικός σύλλογος Σκεπαριωτών «οι Βρυσοπούλες». Περισσότερα αύριο, με πολλές φωτό και βίντεο. Διαβάστε περισσότερα...

Τελείωσε πριν μία ώρα, με τις ομορφότερες αναμνήσεις, η εκδήλωση των παλαιμάχων του Α.Ο. Φωτάδας.

Είναι στιγμές που ένας αρθρογράφος, προβληματίζεται τι τίτλο να βάλει στο άρθρο του, για να δώσει κάποια έμφαση. Ακόμη πιο δύσκολο, είναι να μπορέσει να εκφραστεί για το θέμα, με λέξεις και προτάσεις, μέσα από το πλούσιο Ελληνικό λεξιλόγιο, που να είναι αντάξια του θέματος. Αυτό συνέβη κι εδώ στο θέμα μας. Πρώτον γιατί κι εγώ, ο υπογράφων του άρθρου Νίκος Σαλέπης, αποτελούσα κομμάτι της βραδιάς, σαν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Φωτάδας από το 1983 και δεύτερον, η βραδιά συγκαταλέγεται στις τρεις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, που έζησα και γεύτηκα, μέσα από τα ιδανικά και την ηθική ικανοποίηση, που μου πρόσφερε «ΜΟΝΟΝ» η ενασχόληση με τον αθλητισμό.
Η εκδήλωση – γιορτή, πραγματοποιήθηκε στην οικογενειακή ταβέρνα «ΣΥΜΠΟΣΙΟ», ενός παλαιμάχου νεότερων γενεών, του Νίκου Φαρμάκη (Μαντζάνας).
Αυτό που παρατηρήσαμε, ήταν η έκδηλη ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα αυτών που βραβεύτηκαν. Η αναφορά βέβαια, γινόταν στους παλαίμαχους του1950 και του ’60. Στην εκδήλωση φυσικά, παρευρέθηκαν και παλαίμαχοι νεότερων περιόδων, σημερινοί ποδοσφαιριστές, αλλά και φίλοι της ομάδας.
Μπορεί το πρόγραμμα να ανέφερε ως έναρξη 9:30 μ.μ. και να άρχισε τελικά στις 10:30, οι παλαίμαχοι όμως, ήταν εκεί από τις 9:00! για να μη χάσουν ούτε στιγμή από την μοναδική αυτή εκδήλωση. Για όλους αυτούς, ίσως αυτή η στιγμή, να ήταν η ομορφότερη της ζωής τους, που μόνο μέσα από τη δραστηριότητά τους σαν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, γεύτηκαν. Μαζί με τους παλαίμαχους, βρέθηκε και η νεότερη γενιά ποδοσφαιριστών της Φωτάδας. Παρόν ήταν ο παίχτης του Ολυμπιακού Γιώργος Νικλητσιώτης, ο οποίος βραβεύτηκε για την μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του και ως παίχτης του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος παρέλαβε και το αναμνηστικό, για λογαριασμό του αείμνηστου παππού του, Γιώργο Νικλητσιώτη, από τον οποίο πήρε και το όνομα.
Καλεσμένοι ήταν και οι γνωστοί προπονητές – γυμναστές, κ. Κώστας Σγάρας, κ. Χρύσανθος Σταυριανού και κ. Γιάννης Κοντονάσιος, που διετέλεσαν ως προπονητές στον Α.Ο. Φωτάδας και βραβεύτηκαν για την προσφορά τους. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό, ο εμπνευστής της και παλαίμαχος του Α.Ο. Φωτάδας, κ. Γιώργος Τσιανάκας, ο οποίος αναφέρθηκε στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της παλιάς καλής εποχής και για το λόγο που γίνεται η εκδήλωση. Αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ. Γιώργου Τσιανάκα, θα τον διαβάσετε σε μορφή jpeg μαζί με τις φωτό του θέματος. Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι προπονητές, οι παλιοί Πρόεδροι, παράγοντες του Α.Ο. Φωτάδας, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιδένδρου, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και παράγοντας Στέφανος Καπλάνης, καθώς και ο δήμαρχος Καλλιδένδρου κ. Κώστας Γκαμπλιώνης. Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις των τιμώμενων προπονητών, Προέδρων και ποδοσφαιριστών. Τα αναμνηστικά ήταν προσφορά από το δήμαρχο Καλλιδένδρου κ. Κώστα Γκαμπλιώνη, ο οποίος ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής, των ομάδων του Ασπροβάλτου και Δενδροχωρίου. Αφού όλοι οι παρευρισκόμενοι χόρτασαν κουβέντα και είχαν όλοι κάτι να αναφέρουν από τα παλιά, στο τέλος η βραδιά έκλεισε με χορό και τραγούδι που κράτησε μέχρι αργά.
Οι βραβευθέντες
Προπονητές:
Κώστας Σγάρας, Χρύσανθος Σταυριανού και Γιάννης Κοντονάσιος.
Πρόεδροι: Ευταξίας Φαρμάκης (Αναγνώρισε την ομάδα το 1976), Γεώργιος Πρεβέντας (παπής), Κωνσταντίνος Μπούγλας (απουσίαζε), Δημήτριος Νικλητσιώτης (απουσίαζε), Στέργιος Γκόγκος (φούρναρης) και Γιώργος Τσιόκας (απουσίαζε).
Ποδοσφαιριστές του ’50 – ’60: Στέφανος Χαρίσης (Ιερέας – τερματοφύλακας), Κώστας Πρεβέντας, Αθανάσιος Μπούγλας, Δημήτριος Θεοδοσίου, Ευάγγελος Καπλάνης, Βασίλειος Φαρμάκης, Γεώργιος Βακουφτσής, Θεόδωρος Νικλητσιώτης, Βασίλειος Γεωργατσέλης, Νίκος Ζησόπουλος, Ιωάννης Χαρίσης, Αθανάσιος Οικονόμου, Γεώργιος Πρεβέντας (μαραγκός), Δημήτριος Γιώτας, Αποστόλης Γεωργατσέλης, Σταύρος Τσιουμάνης, Στέφανος Τσιουμάνης, Βασίλειος Σαλέπης (my father), Δημήτριος Καλιακούδας (εκπροσωπήθηκε), Αθανάσιος Σκότρας (εκπροσωπήθηκε) και Δημήτριος Κυριάκος (εκπροσωπήθηκε).
Ποδοσφαιριστές που δεν παρευρέθηκαν: Αθανάσιος Καρανίκας, Ηλίας Τσιόκας, Χρήστος Νικλητσιώτης, Ηλίας Χούτος, Βασίλειος Ζησόπουλος, Ευθύμιος Τσιόκας, Φώτιος Περιστέρης, Κώστας Τσιανάκας (Αυστραλία) και Στέργιος Γεωργατσέλης.
Απεβιώσαντες: Γεώργιος Νικλητσιώτης (τουρλής), Παναγιώτης Μπίλλας και Κώστας Χαρίσης.
Στα μέσα της εβδομάδας, στο «ΤρίκαλαΟΛΑ» θα αναρτηθούν όλο το φωτογραφικό άλμπουμ της βραδιάς, καθώς και όλο το βίντεο σε ενότητες.
Διαβάστε περισσότερα...