Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Πολιτιστική εκδήλωση με χορευτικά στη Μεγάρχη του δήμου Φαλώρειας Τρικάλων (18 φωτό και βίντεο)


Αμέσως μετά τον αποψινό Μέγα Εσπερινό που εψάλει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μεγάρχης, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου τα χορευτικά του δήμου Φαλώρειας, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από...
...διάφορα μέρη της Ελλάδας, υπό τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου κ. Καλογράνα. Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο Αντινομάρχης Τρικάλων κ. Αχιλλέας Αλεξίου, ο δήμαρχος Φαλώρειας κ. Αντώνης Ντιντής, καθώς και τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι. Δείτε τις 18 εικόνες στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html Διαβάστε περισσότερα...

«Απαιτούμε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων φτάνει πια ο εμπαιγμός»


Μόνιμα αναρτημένο το πανό έξω από τα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων από τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Σε απόγνωση οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα εφημεριών από τον περασμένο Δεκέμβρη. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν από πλευράς των Νοσοκομειακών γιατρών και μεθαύριο Παρασκευή θα γίνει...
…συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου, όπου έχουν προσκληθεί ενώσεις εργαζομένων κ.α. φορείς για την ανάδειξη του προβλήματος. Στην κάμερα του trikalaola μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών κ. Βαγγέλης Μπαντής. Δείτε στο βίντεο τι ανέφερε ο κ. Μπαντής. Διαβάστε περισσότερα...

Η Εκδρομή μας στις Μηλιές του Πηλίου.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την περασμένη Κυριακή η εκδρομή μας στο Πήλιο για να κάνουμε την βόλτα μας με τον θρυλικό «μουτζούρη», το τρενάκι του Εβαρίστο ντε Κίρικο.
Μαζευτήκαμε πρωί πρωί στο σταθμό της πόλης μας και αφού ξεναγηθήκαμε στο...
...εσωτερικό του μουσειακού βαγονιού, που σιγά σιγά με τη φροντίδα του συλλόγου μας παίρνει την τελική του μορφή, ξεκινήσαμε πενήντα ακριβώς μικροί και μεγάλοι, φίλοι και μέλη του συλλόγου, με πολύ ευχάριστο καιρό και με τελικό προορισμό το σταθμό των Άνω Λεχωνίων για να επιβιβαστούμε στον παραδοσιακό συρμό του Πηλίου.
Εκεί συναντήσαμε και πολλούς άλλους επιβάτες, Έλληνες και ξένους και όλοι μαζί γεμίσαμε τα τέσσερα βαγόνια του τρένου.
Το σφύριγμα της μηχανής έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει το ταξίδι μέσα στο ανοιξιάτικο καταπράσινο τοπίο του Πηλίου. Καθώς το τρένο ανέβαινε χαϊδεύοντας τα κλαδιά των ελαιόδεντρων, το βλέμμα απλώνονταν στο γαλάζιο του Παγασητικού με τις πανέμορφες ακρογιαλιές του.
Περάσαμε την μεγάλη πέτρινη κοιλαδογέφυρα και πολλές άλλες μικρότερες και μετά από διαδρομή μισής ώρας σταθμεύσαμε στη στάση της Άνω Γατζέας για πορτοκαλάδα και νερό. Στο σημείο αυτό λειτουργεί και Μουσείο Ελιάς, που αρκετοί από τους επιβάτες το επισκέφθηκαν.
Μετά από λίγο το τρένο πήρε και πάλι τον ανήφορο, περάσαμε μέσα από το τούνελ και αμέσως χτύπησε ο συναγερμός και το τρένο ακινητοποιήθηκε. Έπρεπε να περιμένουμε ένα ζευγάρι τουριστών που είχε ξεχαστεί στο Μουσείο και μετά έτρεχε με τα πόδια για να μας προλάβει. Αφού πήραμε μαζί μας και τους χαμένους το ταξίδι συνεχίστηκε, με τους επιβάτες κρεμασμένους από τα ανοικτά παράθυρα να μην χορταίνουν να φωτογραφίζουν το τοπίο. Το τρένο περνώντας πάνω από τη μεγάλη μοναδική στον κόσμο καμπύλη σιδερένια γέφυρα μπήκε στις δωδεκάμισι το μεσημέρι στον τερματικό σταθμό των Μηλεών. Εκεί αφού φωτογραφίσαμε την αναστροφή της μηχανής πάνω στην περιστροφική πλάκα του σταθμού, πήραμε το ανηφορικό καλντερίμι για την πλατεία του χωριού. Ο πλάτανος της πλατείας μας χάρισε τη δροσερή του σκιά για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας.
Πολλοί από μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την πολύ αξιόλογη εκκλησία του χωριού με το μοναδικό τέμπλο, την περίτεχνη αγιογράφηση και την καταπληκτική της ακουστική, που την χρωστάει στα υπόγεια πηγάδια με νερό που έχει κάτω από το δάπεδό της και στα ενσωματωμένα στους εσωτερικούς της τρούλους πιθάρια.
Η κάθοδος ήταν εξίσου όμορφη με την άνοδο και τελικά αφού βγάλαμε και τις αναμνηστικές φωτογραφίες στα Άνω Λεχώνια φύγαμε για το Βόλο, όπου στην παραλία είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα μεγάλα ιστιοφόρα, που από πολλές χώρες κατέπλευσαν στο λιμάνι της πόλης για να ξεκινήσουν το αγωνιστικό ταξίδι τους για την Κωνσταντινούπολη και τη Βάρνα της Βουλγαρίας.
Ήταν η ώρα που το κοινό ελεύθερα ανέβαινε στα πλοία και βέβαια δεν αφήσαμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Και στο τέλος γίναμε μάρτυρες του απόπλου της Αργούς, του μοναδικού αυτού πλεούμενου που ναυπηγήθηκε όπως ακριβώς η αρχαία της πρόγονος μόνο με ξύλα και σκοινιά χωρίς δηλαδή μεταλλικά εξαρτήματα.
Με όλα αυτά τα ωραία πέρασε η ώρα και αναχωρήσαμε για τα Τρίκαλα όπου φτάσαμε στις εννέα και μισή το βράδυ με το μυαλό μας να ταξιδεύει από τώρα στην επόμενη εκδρομή μας που μάλλον θα είναι στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο κατ’ απαίτηση των μελών και φίλων του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα οικονομικά του Tvxs και το μέλλον του. Του Σ. Κούλογλου

Πάνω από 1.000 φίλοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του Tvxs για οικονομική βοήθεια, με νέες εγγραφές Μελών Χωρίς Σύνορα, οικονομικές ενισχύσεις μέσω του Pay Pal και καταβολών σε τράπεζες και...
...αποστολή SMS. Από αυτούς, τρεις φίλοι (λεπτομέρειες στη συνέχεια) κέρδισαν τα διήμερα που προσφέρουμε ως ανταπόδοση στη στήριξη και τη συμμετοχή στην εκστρατεία μας. (Αναγκαία διευκρίνιση σε ένα σχόλιο του Ξαναμμένο Στρείδι που αναρωτιέται γιατί το Tvxs ζητάει βοήθεια "αφού μπορεί να προσφέρει διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία". H προσφορά των διημέρων γίνεται, γιατί από τη διαφήμιση της Cocomat δεν εισπράττουμε χρήματα, αλλά διανυκτερεύσεις σε καλά ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία).
Θα προσπαθήσω να ανοίξω τη συζήτηση, απαντώντας σε ερωτήματα ή σχόλια και άλλων φίλων (προκαταβολική συγγνώμη γιατί είναι αδύνατον να απαντηθούν όλα – θα χρειαζόταν wikipedia), όπως του DrAluca:
Με μεγάλη μου χαρά να προσφέρω και εγώ τον οβολό μου. Όμως έχω απορία. Γιατί τώρα; Τι ακριβώς συνέβη και το Τvxs τώρα χρειάζεται στήριξη οικονομική;
H απάντηση είναι εύκολη: γιατί οι διαφημίσεις και τα διαφημιστικά έσοδα ακολουθούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά το Tvxs δεν μπορεί να… προσφύγει στο Δ.Ν.Τ., όπως προτείνει ο Manikakos. Όσο για το ερώτημα του george23
Πώς χαρακτηρίζεται ανεξάρτητος ένας φορέας ενημέρωσης στον οποίο παρουσιάζεται φάτσα-φόρα η διαφήμιση μιας τράπ... (μπλιαχ!);
H απάντηση είναι ότι, στις μέρες μας, η διαφήμιση είναι από τις πιο διαφανείς πηγές χρηματοδότησης. Μια ακόμη καλύτερη πηγή είναι, στο γραπτό Tύπο, είναι τα έσοδα από τις πωλήσεις, αλλά στο Ίντερνετ οι αναγνώστες δεν πληρώνουν. Αυτό προσπαθούμε να λύσουμε, ζητώντας την ενίσχυση και μελετώντας άλλες λύσεις που θα αναπτύξω στη συνέχεια, αφού δώσω πρώτα μια εικόνα για τα οικονομικά.
Το σχετικό ερώτημα για τα οικονομικά τέθηκε από τους red snapper και bobfisher. Στο Tvxs εργάζονται αυτήν τη στιγμή 11 άτομα και, για να μην φαλιρίσει, χρειάζεται μηνιαίως τον διπλάσιο αριθμό σε χιλιάρικα. Δεν μιλάω για κέρδη, για αυτά ούτε λόγος να γίνεται, αλλά για οικονομική επιβίωση, γιατί ακόμα και το Ίντερνετ, για μια προσπάθεια όπως το Τvxs, είναι ακριβό σπορ. Σωστά επισημαίνει η chrisppa ότι
εμείς που μπήκαμε και μάλιστα από την αρχή της δημιουργίας του... (που) εδώ και ενάμισι χρόνο έχουμε πάθει κύρτωση, λουμπάγκα, τενοντίτιδες, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, παίρνουμε χάπια για τα νεύρα… συμβάλλαμε καταλυτικά στην επιτυχία του... Χωρίς την επισκεψιμότητα αυτή, κανένας δεν θα έδινε διαφήμιση.
Το θέμα είναι ότι σήμερα και, παρά την μεγάλη επισκεψιμότητα, κανείς δεν δίνει διαφήμιση. Οσο και αν μοιάζει παράδοξο η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, χώρια ότι αυξάνει τις απαιτήσεις για ποιοτική δημοσιογραφία μεγάλώνει την κατανάλωση bandwidth και επομένως τα έξοδα.
Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο noChaser, αλλά συνοψίζει πολύ καλά τη σημερινή κατάσταση:
Το Τvxs είναι η μόνη ελληνική προσπάθεια που δεν κατασκευάστηκε για να βγάλουν χρήμα οι ιδιοκτήτες του. Τα banners υπάρχουν, αλλά συγκριτικά με άλλα παρόμοια site είναι λίγα, που σημαίνει πως πληρώνουν μόνο το απαιτούμενο bandwidth με το hosting... από εκεί και πέρα, επιπλέον κόστη είναι το developing, administering και, φυσικά, το ίδιο το δημοσιογραφικό έργο.
Όσο για το δημοσιογραφικό, είναι εμφανές πως δεν ανεβαίνει ό,τι θέμα να ’ναι (π.χ. ζούγκλα κά...), αλλά υπάρχει μια διαρκώς εργαζόμενη ομάδα που διυλίζει την καθημερινή παρτούζα εθνικών και διεθνών ειδήσεων. Αυτοί οι άνθρωποι πως θα αμειφθούν για τη δουλειά τους;
Οι εργαζόμενοι στο Tvxs έχουν ξεπεράσει τον ευατό τους αλλά δεν είναι δα και μάγοι: για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η δουλειά τους, να παραχθούν περισσότερα ρεπορτάζ και βίντεο, να στρατευθούν μόνιμοι άρθρογράφοι και για να γίνουν αποστολές σε άλλα μέρη της Ελλάδος ή στο εξωτερικό χρειάζονται χρήματα. Το ποσό που μαζέψαμε από την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας δεν αρκεί σε καμιά περίπτωση να καλύψει τις ανάγκες μας. Ούτε μπορεί κανείς να κάνει συνεχώς οικονομική εξόρμηση. Η λύση που εξετάζουμε σοβαρά –και θα θέλαμε τη γνώμη σας– είναι η εξής: Μετά από κάποιο αριθμό άρθρων και σχολίων την ημέρα/ το μήνα, πρόσβαση στα υπόλοιπα άρθρα και σχόλια, καθώς και δυνατότητα επιπλέον σχολιασμού, να έχουν μόνο τα Μέλη Χωρίς Σύνορα (3,9 ευρώ το μήνα συνδρομή) ή με SMS (1 ευρώ για 24 ώρες).
Αυτή είναι η καλύτερη και ίσως η μοναδική, στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης της διαφημιστικής δαπάνης, φόρμουλα για να διατηρήσει το Tvxs την ανεξαρτησία του. Ποτέ δεν μπορεί να υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων ανάμεσα σε ένα μέσο ενημέρωσης και όσους το παρακολουθούν ή και το κρίνουν. Οσοι όμως θεωρούν ότι το Tvxs αξίζει να επιβιώσει σαν ένας αδέσμευτος πόλος ενημέρωσης μέσα στη ζούγκλα των ελληνικών ΜΜΕ μπορούν, μέχρι να συζητήσουμε και να ολοκληρώσουμε την επεξεργασία της νέας πρότασης, να μας ενισχύσουν χρησημοποιώντας τους υπάρχοντες τρόπους.
ΣΚ
ΥΓ 1: Προς ad astra, koula και άλλους που διαμαρτυρήθηκαν για διαγραφές, με αφορμή το παρακάτω ερώτημα του DrAluca:
Αν εγώ π.χ. δώσω ένα μεγάλο ποσό, αυτό μου δίνει και το δικαίωμα να εκφράζομαι όπως θέλω; Δηλαδή π.χ. μπορώ να βρίζω ασύστολα χωρίς να διαγραφεί ο λογαριασμός μου;»
Το χρήμα δεν είναι το παν σε αυτή την ζωή, αλλά οι όροι χρήσης είναι. Με όποιον τους παραβιάζει, πολλές φορές βρίζοντας ή προσβάλλοντας τους άλλους (εκκρεμεί αγωγή κατά του Tvxs ύψους 270.000 ευρώ για κάποια σχόλια, χώρια οι δικηγόροι κ.λπ.) οι δρόμοι μας δυστυχώς χωρίζουν. Αφήστε που, για να αποφύγουμε και νέα προβλήματα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος από εμάς ασχολείται κάθε μέρα αποκλειστικά με τα σχόλια.
ΥΓ 2: Από τον φίλο taraxias διατυπώθηκε ερώτημα γιατί δεν έδωσε το Tvxs βοήθεια, μέσω δημοσιεύσεων, στους απολυμένους της Ολυμπιακής, την οποία ο ίδιος μας ζήτησε στις αρχές Ιανουαρίου. Η απάντηση είναι ότι δόθηκε ακριβώς τις ίδιες μέρες και στη συνέχεια.
http://tvxs.gr/node/42284/
http://tvxs.gr/node/53492/
http://tvxs.gr/node/53765/
http://tvxs.gr/node/55763/
ΥΓ 3: Από Spin
Υπάρχει ανώτατο όριο για την κατάθεση κάποιου χρηματικού ποσού; Εάν όχι, θα δημοσιεύσετε τα ποσά και τους χορηγούς σας κάποια στιγμή; Το ρωτάω γιατί για να είναι κανείς ανεξάρτητος θα πρέπει να απορρίπτει μεγάλα χρηματικά ποσά
Το θέμα είναι μάλλον... επιστημονικής φαντασίας και γι’ αυτό όρια δεν υπάρχουν στην κατάθεση ποσού. Φυσικά, οι χορηγίες είναι διαφορετική ιστορία και γι’ αυτές πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.
ΥΓ 4: Από mauri.nuxterida
an den kanw lathos o kalos mas o kurios kouloglou dioristike sto sumboulio tis ERT. apo ekei kai mono prepei na pairnei toulaxiston 250.000 euro to xrono (ektos apo ta tuxera! ;)
Έχω δηλώσει 10 φορές και είναι ευρέως γνωστό ότι η θέση είναι άμισθη, αλλά ο άνθρωπος το βιολί του, θυμίζοντας την αγαπημένη μου γελοιογραφία που συνοδεύει, ως υστερόγραφο, την ανάρτηση.
Πώς μπορείτε να ενισχύσετε:
Συνέχεια στο
www.tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθοδόν προς το χάος (2) Φτάσαμε!!

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
''Ποιος είδε κράτος λιγοστό /Σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει /και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς, / Να ’χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα /και δόξης τόσα μνήματα;
Να ’χει κλητήρες για...
...φρουρά / και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε /τον κλέφτη να γυρεύουνε;” (Γ. Σουρής)
Το προπαρασκευαστικό-μεταβατικό στάδιο των κατασκευαστών των κομμάτων εξουσίας που μας οδήγησε στην πόρτα της κοινωνικής εξαθλίωσης το ξεπεράσαμε. Το «Καθοδόν προς το χάος-Αναμείνετε!» (15-04-2010) έγινε, φτάσαμε!! Φτάσαμε σημαίνει βαλτώσαμε. Και στον πάτο του βούρκου που μας ρίξανε υπάρχει και δίνη που σε τραβάει όλο και πιο βαθιά, πιο κάτω και από τον πάτο… σκέψου, κι εκεί φτάσαμε. Ποιος ή ποια δύναμη μπορεί να βρεθεί και να μας επαναφέρει στον πάτο του βάλτου, τουλάχιστον, κι από κει μπορεί, λέμε μπορεί, πατώντας ο ένας πάνω στον άλλο γλιτώσουμε;
Το ΔΝΤ; Η Ευρωπαϊκή Ένωση; Η Γερμανία που προξένησε τη δίνη του βάλτου; Η Γερμανία που η …πολιτική της συμπεριφορά έναντι της Ελλάδας ξεσκέπασε το πραγματικό της προσωπείο; Αυτή, τουλάχιστον σαν ευρωπαϊκή χώρα, χώρα που προσπαθεί και επιδιώκει την ηγεμονία για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων, μια χώρα που δεν είναι αθώα από μπιζνοσκάνδαλα φρέσκα και παλιά, όπως τα έξοδα κατοχής του φασιστικού στρατού και πιστώσεις που οφείλει στην Ελλάδα και που ο έλληνας πρωθυπουργός μας λέει πως, δεν είναι η συγκυρία κατάλληλη για τέτοιου είδους διεκδίκηση, η «κυρία» Γερμανία δεν έπρεπε να μιλά.
Οι Έλληνες, θεωρώντας ότι δεν μπορεί εξ’ αιτίας του παρανοϊκού Χίτλερ να μισούνται οι λαοί, της δώσανε συγχωροχάρτι. Τώρα αυτή τι κάνει; Αν με τις δόλιες πολιτικές της δεν αναμοχλεύει τους λαούς τι άλλο τους κάνει; Εν ονόματι του «ευρωπαϊκού γίγνεσθαι» τους ξεβρακώνει και τους ταπεινώνει;
Αλλά, Πολίτες, αυτοί όπως και να λέγονται, τη δουλειά τους κάνουν. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, την ταφόπλακα στον ευρωβάλτο τα… ελληνικά εξανδραποδισμένα κόμματα εξουσίας μας την έριξαν και μας έθαψαν. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς πεθαμένος για να γλιτώσει τη δίνη του βαλτώματος. Τέτοιου είδους θαψίματος μόνο ζώντες τη νιώθουν:
Πολτοποιημένος λαός και σαβανωμένος με τα σαχλά και βρώμικα κομματικά σεντόνια μέσω των κοινωνικοοικονομικών, ιστορικών, εθνικών και προπάντων πολιτιστικών ιμάντων μας πέταξαν στο βούρκο της «Παγκοσμιοποίησης» και της «ελεύθερης» αγοράς και μας έθαψαν με πρώτο θύμα τον πολιτισμό. Από κει ξεκίνησαν˙ απ’ την αποδόμηση του πολιτισμού!! Φέτα στη φέτα την έφαγαν, την Ελλάδα, και μαζί της τρώνε και τους πολίτες.
Άξιο απορίας είναι η βοή που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία όπου κι αν αυτή υφίσταται. Όποιον πολίτη, εργάτη αγρότη, μεσαίο, νέο άνεργο, γέρο συνταξιούχο, ρωτήσεις να μάθεις τη γνώμη του για το ΔΝΤ, για την Ε.Ε, για τη Γερμανία, για τα κόμματα της Ελλάδας και γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, η απάντησή τους είναι ο θυμός και η οργή, η αποδοκιμασία και η απογοήτευση, η απόγνωση, ο χλευασμός και ο αποτροπιασμός ιδιαίτερα για τους ΛΗΣΤΕΣ που ακόμα κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Βέβαια στην αστική δημοκρατία επιτρέπονται οι ληστρικές δράσεις. Για τον «πολιτικό» απατεώνα-ληστή-κλέφτη δεν υπάρχουν σίδερα. Κι εδώ είναι το μέγιστο της απορίας: οι χουντικοί της εφταετίας δικάστηκαν και καταδικάστηκαν και έτσι έπρεπε. Τη σημερινή «δημοκρατική» χούντα ποιος θα τη δικάσει; Αλήθεια, αυτά δε τα βλέπουν οι ελίτ των κομμάτων εξουσίας. Είναι τόσο αφελείς; Είναι τόσο αλλήθωροι και βλάκες; Μπα! Δε το πιστεύουμε. Έχουν γνώση των πραγμάτων. Μάλιστα σε σχέση με την επτάχρονη χούντα απ’ την πτώση της μέχρι σήμερα, οι σημερινές κυβερνήσεις την έχουν ξεπεράσει. Την οδήγησαν στο χάος και το φτάσαμε. Από κει και μετά το που λέει η κυβέρνηση ότι ο λαός είναι στο πλευρό της καλά θα κάνει να μάθει να λέει την αλήθεια. Ας πάψουν να αγιάζουν τα γένια τους. Στο παιχνίδι με τη φωτιά δε υπάρχει διέξοδος και στο χάος που μας οδήγησαν δεν υπάρχει γι’ αυτούς πόρτα φυγάδευσης. Αυτά τα μηνύματα δεν τα έχουν λάβει ακόμα; Ας μην υποτιμούνε τη νοημοσύνη του λαού διότι θα τον βρούνε μπροστά τους. Και τότε δεν τους σώζει τίποτα.
Να πιάσουν τους κομματικούς ληστές και τους κλέφτες να τους χώσουν φυλακή και να κατάσχουν τις εν Ελλάδι περιουσίες του… αν έχουν. Τους ξέρουνε. Να διεκδικήσουν τα χιτλερικά δάνεια κατοχής. Τώρα. Να παρθούν τα ευρωσκληρά-ανθελληνικά μέτρα πίσω. Να πιάσουν τους άθλιους φοροφυγάδες που τους γνωρίζουν πόσες μασέλες έχουν και να αφήσουν τη γριούλα που πουλάει το μαϊντανό στο παζάρι ήσυχη στο δικό της χάλι. Να δώσουν πρωτοβουλίες σε υπερκομματικούς τεχνοκράτες και να διώξουν από το κοινοβούλιο, που το κάνανε κομματικό μαντρί, υπουργούς, υφυπουργούς, διοικητές, διευθυντές, γραμματείς και φαρισαίους και ως δείγμα καλής θέλησης, να σταματήσουν, τώρα την προέλαση του «Καλλικράτη» όπου κομματικοποιεί την Ελλάδα και που τα αρμόδια επιτελεία έχουν άγρια μεσάνυχτα για το χάρτη της Ελλάδας. Να καταργήσουν το κρατικό κανάλι που το πληρώνουν οι πολίτες και έχουν κάνει πλούσιες τις όμορφες τηλεπαρουσιάστριες και πλούσιους τους ... ειδήμονες δημοσιογράφους που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ την ημέρα!! και παράλληλα δημοσιογράφοι που τρέχουν και δε σώνουν τους κοροϊδεύουν με μισθούς ντροπής. Και ακόμα περισσότερο να αφήσουν το σαχλό ύφος, τους κορυφαίους σαχλούς εμπαιγμούς και το άθλιο θεαθήναι ότι θέλουν να βάλουν την Ελλάδα στο δρόμο της. Όλα αυτά και άλλα πολλά μυρίζουν, αηδιάζουν, προκαλούν και οι δρόμοι γεμίζουν από τη οργή του λαού. Αυτά τα μέτρα φτάνουν να σωθεί η Ελλάδα. Τότε και μόνον τότε θα μπορεί να λέει η σημερινή κυβέρνηση ότι έχει τον ελληνικό λαό στο πλευρό της. Τώρα δεν τον έχει. Δεν μπορεί να τον έχει όσο και αν προσπαθούν τα φερέφωνα των ΜΜΕ και προπάντων οι καναλάρχες με πρώτο το κρατικό κανάλι να μας παραπληροφορούν. Αίσχος! Την ταφόπλακα που έριξαν οι απ’ εδώ και οι από κει στην ελληνική κοινωνία μόνο ο λαός πλέον μπορεί να την αναποδογυρίσει.
Αυτή είναι η βοή που κυριαρχεί στις μέρες μας και οι «πολιτικοί» μας παραμυθιάζουν. Το βουλιάζουμε ή σωνόμαστε δικαιούται να το αποφασίσει μόνο ο λαός. Φτάνει να συνειδητοποιήσει ότι πλέον φτάσαμε…
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Απρίλης 15 2010 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΣΙΝΑΡΙΔΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ

Η IN ART GALLLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Τσιναρίδη Κων/νου, την Πέμπτη 13/05/2010, στις 20:00, Παγκάλου 9, (πλατεία Λαναρά).
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως 31/05/2010.
Τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία του καλλιτέχνη.
Η βραδιά θα συνοδεύεται από....
...ντουέτο βιολιών.
Ωράριο λειτουργίας:
ΔΕ ,ΤΕ, ΠΑ: 11:00-14:30 KAI 19:00-22:00 , ΤΡ, ΠΕ , ΣΑ : 11:00 – 14:30
Με τιμή, Έφη Μπάρδα , Αφοί Αργυρόπουλοι
Πληροφορίες στο τηλ. : 6974778466
Βιογραφικό
Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1955 Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσολονίκης και σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων ως Ακτινολόγος.Τα πρώτα μαθήματα της ζωγραφικής τα πήρε στην Πάρμα της Ιταλίας κατά την διάρκεια των πρώτων του σπουδών εκεί.
Στην πρώτη του ζωγραφική περίοδο χρησιμοποιούσε αραιωμένο ελαιόχρωμα που το εκτόξευε με ιατρική σύριγγα στο μουσαμά, δίνοντας έτσι ομοιογενή όγκο στο κυρίως θέμα, πάνω σε συγκεκριμένες φόρμες. Για τη πρωτότυπη αυτή δουλειά του βραβεύτηκε δύο φορές από την Ένωση Ελλήνων Δημοσιογράφων. Η μέθοδος αυτή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για ψυχοθεραπευτικούς λόγους.
Στη δεύτερη ζωγραφική του περίοδο χρησιμοποιούσε μικτή τεχνική, με σύριγγα, σπρέι και πινέλο.
Στην τρίτη ζωγραφική του περίοδο χρησιμοποιεί πινέλο. Παρουσιάζονται επίσης και αρκετά έργα με παστέλ. Τα θέματα του είναι Υπερεαλιστικά. Στους πίνακες του εναλλάσσονται φιγούρες αέρινες σε ονειρικά τοπία με φιγούρες γκροτέσκες και σκληρές, αντιπροσωπεύοντας αξίες, χαμένα ιδανικά, φιλοσοφικές έννοιες και προσωπικές τοποθετήσεις.
Σήμερα χρησημοποιεί όλες τις μεθόδους ξεχωριστά.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Καλλιτεχνών.
Στοιχεία για τον Κώστα Τσιανρίδη και το έργο του περιέχονται: στην Εγκυκλοπαίδεια "Σύγχρονοι Γιατροί Καλλιτέχνες" (Εκδόσεις Λίτσας, 1994 σελ. 196-9). Πίνακας του έχει γίνει εξώφυλλο στο εικαστικό περιοδικό "ΕΙ" (τεύχος 3,1996). Πίνακας του έχει γίνει οπισθόφυλλο σε ενημερωτικό έντυπο για τη Δωρεά Μυελού των Οστών. Πίνακας του έχει γίνει εξώφυλλο σε εργασία της Γυναικολογικής Κλινικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου "ΜΕΤΑΞΑ" με θέματα την Αμηνόρροια.
Επίσης έχει κάνει 20 ατομικές εκθέσεις & πολλές ομαδικές.
Διαβάστε περισσότερα...

Ομιλία Ν. Λέγκα για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού

Η πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, κατά το 1ο τετράμηνο του έτους, μόνον για διθυραμβικούς πανηγυρισμούς δεν προσφέρεται καθόσον η απουσία αναπτυξιακών μέτρων αλλά και μέτρων τόνωσης της αγοράς επιταχύνουν την ύφεση ενώ...
...κινδυνεύει να εξανεμιστεί το όποιο δημοσιονομικό όφελος δημιουργείται.
Ο Τρικαλινός πολιτικός, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τόνισε ότι διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα του 1ου τετράμηνου του 2010, μένει με την εντύπωση ότι είμαστε, ήδη, σε πολύ καλύτερη θέση από τους δύσκολους στόχους που έχουν τεθεί.
Αν όντως όλα βαίνουν καλώς είναι λογικό και αναμενόμενο να αναρωτηθεί κανείς προς τι τα επιπλέον 4,8 δισ. ευρώ μέτρα του Μαρτίου και τα επιπλέον 5,8 δισ. ευρώ μέτρα του Μαΐου για το 2010. Και γιατί ενώ είχε μπει στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά 4,5 μονάδες η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα δημιουργώντας ένα μαξιλάρι 5,5 επιπλέον μονάδων, υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
«Εδώ δεν μιλάμε για δίκτυ ασφαλείας, αλλά για μαξιλάρι που αντί να υπάρχει ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης κάτω από το κεφάλι του ασθενούς, έχει ήδη τοποθετηθεί στο πρόσωπο του και δεν τον αφήνει να αναπνεύσει»
Ο Ν. Λέγκας σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος που εμφανίζεται, το πομπώδες 40%, δεν έχει βάση. Καθώς, το πρώτο τετράμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009 το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μειώνεται κατά 1.483 εκατ. Ευρώ, εισπράχθηκαν έσοδα από την έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων ύψους 711 εκατ. Ευρώ, μειώθηκαν οι επιστροφές φόρων κατά 475 εκατ. Ευρώ, χορηγήθηκε χαμηλότερο δώρο Πάσχα εφέτος, ενώ από την άλλη επιβαρύνθηκε το Α' τρίμηνο του 2009 με 294 εκατ. Ευρώ, εξαιτίας της τακτοποίησης υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου προς την Ο.Α. σε εκτέλεση απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου.
Τα δε καθαρά έσοδα προ των επιστροφών παρά τα μέτρα (αυξήσεις ΦΠΑ, αποδείξεις, εντατικοποίηση φοροεισπρακτικού μηχανισμού) δεν πιάνουν τον στόχο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) για αύξηση 10,9% και υστερούν κατά 5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες .
Αν ληφθεί ακόμη υπόψη ότι το πρώτο τρίμηνο του 2009 οι επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΟΓΑ) ήταν αυξημένες κατά 553 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με το πρώτο τρίμηνο του 2010, όπου είχαμε την τεχνητή επιβράδυνση τους , ότι έχει μεταφερθεί ένα μεγάλο μέρος της είσπραξης των τελών αυτοκινήτων από το τέλος του 2009 στις αρχές του 2010 και ότι διατέθηκαν αυξημένα κονδύλια για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής στους χαμηλοσυνταξιούχους άνεργους και ΑΜΕΑ (300 εκατ.€), συμπεραίνεται ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του 2010 δεν δικαιολογούν θριαμβολογίες και εφησυχασμούς. Τουναντίον απαιτούν μεγαλύτερη ένταση έτσι ώστε οι φιλόδοξοι στόχοι να γίνουν εφικτοί, και να μην πάει στράφι η όλη προσπάθεια.
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ίδιο έργο θεατές… απλώς άσπρισε πάλι ο αγωγός στον Άγιο Κωνσταντίνο (τώρα)

Όπως μας ενημέρωσαν πριν από λίγο περαστικοί πολίτες, για πολλοστή φορά, ο αγωγός που βρίσκεται στην πεζογέφυρα του Αγίου Κωνσταντίνου άσπρισε και...
...και φυσικά τα άσπρα λύματα που πέφτουν μέσα, είναι άγνωστης προέλευσης… Η σημερινή φωτό από το σημείο. Διαβάστε περισσότερα...

3on3 στην Πράσινη Γωνιά

Το τριήμερο 14-15-16 Μαΐου η καρδιά του μπάσκετ χτυπά στην πιο αθλητική γειτονιά της πόλης.
Η ώρα που όλοι οι φίλοι του μπάσκετ περίμεναν έφτασε. Το τριήμερο 14-15-16 Μαΐου η καρδιά του αθλήματος χτυπά στην Πράσινη Γωνιά. Εκεί, στα ανοιχτά γήπεδα του 5ου Γυμνασίου, αναβιώνουν μάχες αιωνίων αντιπάλων και το…
...streetball γίνεται ξανά πραγματικότητα.
Είναι η Τρίτη χρονιά που διοργανώνεται το συγκεκριμένο τουρνουά και φέτος υπάρχει μια… έξτρα κατηγορία. Αυτή των γυναικών, έρχεται να προστεθεί στους «ερασιτέχνες» και στους «επαγγελματίες»… Όλα είναι ανοιχτά! Οι συμμετοχές ήδη ξεπερνούν τις 40 και προλαβαίνετε και εσείς να δηλώσετε συμμετοχή στο 6979432593. Το αποκορύφωμα βέβαια του τουρνουά είναι ο διαγωνισμός τριπόντων, το απόγευμα της Κυριακής. Όσοι πιστοί μπασκετικοί… προσέλθετε!!!
Βασίλης Αλεξίου
Διαβάστε περισσότερα...

«Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ!»

Μια γόνιμη συνεργασία του Συλλόγου Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων με την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων.
Τρίκαλα 10 Μαΐου 2010
Την περασμένη Τρίτη 6 Μαΐου στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της πόλης μας ο Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων συμμετείχε επιτυχώς στην...
...ξεχωριστή εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών των Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ) για την παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας, με την οποία προβλήθηκε το λογοτεχνικό έργο 42 Ελλήνων Ομογενών Λογοτεχνών, σκορπισμένων σ’ όλο τον πλανήτη μας και ενωμένων ταυτόχρονα με μια μοναδική ιδέα, «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ!»
Βασικός συντελεστής της όμορφης αυτής λογοτεχνικής βραδιάς ήταν ο Πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ, ο πολυβραβευμένος για τα λογοτεχνικά έργα του κ. Βάϊος Φασούλας, φίλος και μέλος του Συλλόγου μας, ο οποίος από την ίδρυσή του είναι κοντά μας, αφού το σύνθημα της ΕΕΛΣΠΗ, «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ!» εκφράζει απόλυτα και συνδυάζεται αρμονικά με το σύνθημα του Συλλόγου μας «Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΩΝΕΙ», το οποίο προβάλλουμε πάντα μέσα από τις πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις μας.
Αυτή τη φορά, στην παραπάνω εκδήλωση συμμετείχε ενεργά η νεολαία του Συλλόγου μας. Μεταξύ άλλων, αποσπάσματα από τα λογοτεχνικά έργα της ελληνικής διασποράς ακούστηκαν και από την 17χρονη μαθήτρια Γιάννα Κιριλιτσένκο, «μία καλλονή από τη Ρωσία», όπως τη χαρακτήρισε ένας από τους εκλεκτούς προσκαλεσμένους και παρουσιαστής της βραδιάς, πασίγνωστος στην ελληνική διασπορά, δημοσιογράφος της ΕΡΑ 5, Νώε Παρλαβάντζας και συνέχισε: «που ήρθε μικρή στην Ελλάδα, την αγάπησε παράφορα και μέσα σε μια τετραετία έμαθε άψογα Ελληνικά, ερωτεύθηκε τη λογοτεχνία και από τότε απαγγέλλει, ως έτοιμη ηθοποιός, τα δύσκολα λυρικά και πεζά αριστουργήματα του ελληνικού λόγου!»
Συμφωνούμε απόλυτα με τις παρακάτω σοφές επισημάνσεις του κ. Ν. Παρλαβάντζα: «Αυτός δεν είναι ο στόχος του οικουμενικού ελληνισμού; Να ενσωματώνει στους κόλπους του, να μυεί στην ομορφιά και την ελευθερία της πολυσήμαντης διαχρονικής του Παιδείας τους λαούς όλου του κόσμου;»
Την επομένη επακολούθησε δείπνο εργασίας μεταξύ του Προέδρου της ΕΕΛΣΠΗ κ. Βάϊου Φασούλα, του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλών και του δημοσιογράφου της ΕΡΑ 5 κ. Νώε Παρλαβάντζα, ο οποίος χρόνια ασχολείται και γνωρίζει άριστα τα προβλήματα των Ελλήνων Ομογενών στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να ανοίξει ο δρόμος για ενδιαφέρουσες συνεργασίες μεταξύ μας στο μέλλον, όπως επιστημονικές ημερίδες, συμπόσια, σεμινάρια και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σχετικά με τον Ελληνισμό της πρώην ΕΣΣΔ και τις ελληνορωσικές σχέσεις.
Ευχαριστούμε εγκάρδια τον φίλο Βάϊο Φασούλα και την ΕΕΛΣΠΗ για την ιδέα συμμετοχής του Συλλόγου μας στην παραπάνω λογοτεχνική βραδιά, που εκτός από την ευχάριστη και χρήσιμη εμπειρία της «νέας ηθοποιού» μας, Γιάννας Κιριλιτσένκο, ο Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων έγραψε ακόμη μια όμορφη σελίδα στην πολιτιστική ζωή του και μας γέμισε με πίστη και ελπίδα για νέες ποιοτικές συνεργασίες στον τόπο μας, για τον τόπο μας, για τον ασύνορο πολιτισμό και τις τέχνες που ενώνουν!
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΩΣΟΦΙΛΩΝ
ΚΑΙ ΡΩΣΟΦΙΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Διαβάστε περισσότερα...