Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Το αδιαχώρητο απόψε στο εξωκκλήσι της Παναγίας στο Βαλτινό Τρικάλων.

Πολλά τα χωριά στα Τρίκαλα που τιμάται σήμερα και αύριο η Μεγαλόχαρη η Μάνα όλων, η Παναγία. Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης και γιορτάζετε απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλη την Οικουμένη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, επικράτησε το αδιαχώρητο στο γραφικό εξωκκλήσι της Παναγίας, στο Βαλτινό Τρικάλων. Το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και στη συνέχεια μοιράστηκε στους πιστούς, η πατροπαράδοτη αλάδωτη φασολάδα. Το εκκλησάκι είναι χτισμένο μέσα σε ένα σπάνιο δασάκι, αποτελούμενο από αιωνόβια δέντρα δρυ με την ονομασία "Μέλιγος". Εκεί ήταν ο παλιός οικισμός του Βαλτινού, το Παλαιοχώρι.
Αύριο Σάββατο, ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου, θα τελεστεί η Πανηγυρική θεία Λειτουργία.
Διαβάστε περισσότερα...

Σφοδρή μετωπική σύγκρουση πριν μισή ώρα στο 5ο χλμ. Τρικάλων – Καλαμπάκας

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ Ι.Χ. παλαιού μοντέλου αυτοκινήτου, με αγροτικό φορτηγάκι, σημειώθηκε σήμερα στις 2:30 περίπου το μεσημέρι, στο 5ο χλμ. Τρικάλων – Καλαμπάκας. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν οι δύο οδηγοί των αυτοκινήτων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Για το συμβάν ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική υπηρεσία Τρικάλων, όπου απεγκλώβισε τον έναν από τους δύο οδηγούς μαζί με το πλήρωμα του ασθενοφόρου. Για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής λόγο, το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Βαριά τραυματίστηκε ο οδηγός του Ι.Χ. Κωνσταντίνος Μανώλης από την Αθήνα και ελαφρά ο Γεώργιος Παΐλας, οδηγός του αγροτικού από την Καλαμπάκα.
Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από το You Tube σε ανάλυση 640X480. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/ZdRmWSxpxiM Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθηκε φίδι «δραπέτης» 5 μέτρων από την Πυροσβεστική υπηρεσία Τρικάλων…

Μια πρωτοφανή ιστορία εκτυλίχθητε χθες βράδυ στην πόλη των Τρικάλων. Στις 10:30 μ.μ. η πυροσβεστική υπηρεσία Τρικάλων δέχθηκε μία παράξενη κλήση. Έντρομος, κάτοικος της οδού Καρδίτσας, στα Τρίκαλα, τηλέφώνησε στην Πυροσβεστική για να τους πει πως βλέπει ένα φίδι τεραστίων διαστάσεων που έπιασε όλο το δρόμο και παρακαλούσε να έρθουν να το πιάσουν. Ξαφνιασμένοι στο τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Τρικάλων, έκαναν αμέσως την επιβεβαίωση του τηλεφωνήματος και αμέσως έσπευσαν στο σημείο που υπόδειξε ο πολίτης που πήρε τηλέφωνο. το μεγάλο. Πανικόβλητοι και οι πυροσβέστες εκείνη τη στιγμή δεν ήξεραν τι να κάνουν και πώς να συμπεριφερθούν στο φίδι, το οποίο δεν γνώριζαν καν τις αντιδράσεις του. Κάλεσαν και άλλους άνδρες για να μπορέσουν να το πιάσουν. Όταν ήρθαν και οι υπόλοιποι άνδρες, άρχισε η επιχείρηση σύλληψης του φιδιού. Τελικά μετά από πολύωρη προσπάθεια και εκτιμώντας τις αντιδράσεις του φιδιού, οι άνδρες της Π.Υ. Τρικάλων, κατάφεραν να βάλουν το φίδι πρώτα μέσα σε ένα τσουβάλι, πιάνοντάς το με μία διχάλα και μετά μέσα σε ένα κλουβί για κατοικίδια. Μετά μεταφέρθηκε στο κέντρο της Π.Υ. Αμέσως ο διοικητής της Π.Υ. Τρικάλων, κ. Σεραφείμ Αθανασίου, ο οποίος συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στην επιχείρηση, ειδοποίησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τρικάλων κ. Αλέκο Πολυμερόπουλο. Ο κ. Πολυμερόπουλος πήγε αμέσως στο κέντρο της Π.Υ. Τρικάλων όπου παρέλαβε το φίδι και το μετέφερε στο μηχανοστάσιο του δήμου Τρικάλων. Σήμερα το πρωί δημοσιοποιήθηκε το θέμα και εβρέθει τελικά το αφεντικό του φιδιού, που είναι ο κ. Γιώργος Γιούτσος κάτοικος Τρικάλων. Ο κ. Γιούτσος έχει το φίδι στο σπίτι του σαν κατοικίδιο και με τη μετακόμιση που έκανε χθες, το φίδι απόδρασε χωρίς να γίνει αντιληπτό. Ο κ. Γιούτσος το αναζητούσε απεγνωσμένα συνεχώς, αλλά δεν κατάφερε να το βρει. Ο κ. Πολυμερόπουλος έδωσε εντολή να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος στο ζωολογικό κήπο Τρικάλων και από το μηχανοστάσιο, μεταφέρθηκε στι 11 ή ώρα στο ζωολογικό κήπο. Κατόπιν συνεννόησης του αντιδημάρχου και του κ. Γιούτσου, το φίδι θα κρατηθεί για μερικές ημέρες στο ζωολογικό κήπο Τρικάλων για να το δούνε οι πολίτες.
Το φίδι είναι Αφρικανικός Πύθωνας είναι περίπου 5 μέτρα, 10 χρονών και ζυγίζει περίπου 60 κιλά.
Δείτε το σχετικό βίντεο, μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο του You Tube, σε μειωμένη ανάλυση, λόγο τεχνικού προβλήματος. Άλλη στιγμή θα προσπαθήσουμε να το αναρτήσουμε σε πλήρης ανάλυση. Κάντε κλικ εδώ: http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/qmlVx_rLuBs
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμη χορεύουν στη γραφική Βαστουνιά Μουζακίου Καρδίτσας.

Μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορός απόψε στη Βατσουνιά Μουζακίου. Ο τοπικός εκπολιτιστικός σύλλογος, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία, μουσικοχορευτική βραδιά με τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η πλατεία του χωριού γέμισε από κόσμο, που διψούσε για διασκέδαση και αυτό φάνηκε πάνω στην πίστα που ήταν συνεχώς γεμάτη.
Αύριο θα προστεθεί το βίντεο και άλλη μέρα το πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ με όλες τις παρέες.
Διαβάστε περισσότερα...

Κατακλύστηκε από κόσμο το κέντρο της Οιχαλίας χθες βράδυ.

εκάδες Νεοχωρίτες, μεταξύ αυτών και πολλοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται κυρίως στη Γερμανία, παρακολούθησαν χθες βράδυ συναυλία με λαϊκή ορχήστρα, αποτελούμενη από Λαρισινούς καλλιτέχνες που έγινε στο κέντρο του χωριού. Η πολύ καλή ορχήστρα, ερμήνευσε διάφορα λαϊκά τραγούδια νέα και παλιά, που είχαν μεγάλη αποδοχή στο κοινό. Όλα τα γύρω μαγαζιά ήταν γεμάτα, κυρίως από νεολαία που αυτή την εποχή στο Νεοχώρι η παρουσία είναι αισθητή. Παρόν και ο δήμαρχος Οιχαλίας κ. Θανάσης Ζιώγκος, ο οποίος βέβαια αισθάνονταν ικανοποιημένος, από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.
Δείτε το σχετικό βίντεο σε ανάλυση 640x480, μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο του You Tube. Κάντε κλικ εδώ:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/1/x6fxkxBgFPM
Το άλμπουμ των φωτογραφιών θα προστεθεί άλλη στιγμή. Διαβάστε περισσότερα...