Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

4o Αντάμωμα Απανταχού Λιοπρασιτών Τρικάλων.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λιοπράσου Ν. Τρικάλων διοργανώνει από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου 2009, το 4ο Αντάμωμα Απανταχού Λιοπρασιτών. Ένα σύνολο πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009
Λαϊκή βραδιά με τη δεκαμελή ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης.
Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
Δημοτική βραδιά με τους Γιάννη Γκουζιώτη και Χρήστο Αγριόδημο στο τραγούδι, στο βιολί ο Κώστας Γκίκας και στο κλαρίνο ο Δημήτρης Μιχαλές.
Κυριακή 9 Αυγούστου 2009
Γιορτή παραδοσιακών Λιοπρασίτικων γεύσεων.Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία ενός νεανικού ροκ συγκροτήματος, αφιερωμένη στη νεολαία του χωριού.
Το "ΤρίκαλαΟΛΑ" θα είναι εκεί για να καταγράψει τις ωραίες στιγμές των Λιοπρασιτών με φωτό και βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιάννης Κούρος θα τρέξει για τα «Δαφνηφόρεια» των 275χλμ. Τέμπη - Δελφούς.

Μια ξεχωριστή διαδρομή, συνυφασμένη με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, για τον μεγάλο Έλληνα δρομέα Γιάννη Κούρο. Ο υπερμαραθωνοδρόμος των πολυάριθμων παγκόσμιων ρεκόρ στις υπεραποστάσεις, θα επιχειρήσει να τρέξει τη διαδρομή Τέμπη – Δελφοί των 275χλμ. Ο Γιάννης Κούρος, συνοδεία ενός Γάλλου συναθλητή του, θα τρέξει τη «Δαφνηφόρεια» διαδρομή που γινόταν στην αρχαιότητα για τον εξαγνισμό του θεού του φωτός. Η διαδρομή θα καλυφθεί σε 3 ημερήσιες πορείες (16/7 Τέμπη -Δομοκός, 17/7 Δομοκός - Γραβιά και 18/7 Γραβιά - Δελφοί). Ο Γιάννης Κούρος θα δώσει συνέντευξη τύπου στη Νομαρχία Λάρισας, το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης 15-7-2009. Η εκκίνηση θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 16-7-2009, στις 07:15 περίπου από τα διόδια των Τεμπών. Η διανυκτέρευση της Τετάρτης θα γίνει στην ιστορική κοινότητα των Αμπελακίων. Το όλο εγχείρημα διοργανώνεται από το δήμο Δελφών, με τη συμβολή των Νομαρχιών Λάρισας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Τον Γιάννη Κούρο και το συναθλητή του, θα συνοδεύουν δύο αυτοκίνητα με το ανάλογο προσωπικό από τον δήμο Δελφών και με επιβαίνοντα τον δρομέα και βοηθό του Γιάννη Κούρου Βασίλη Χαλκιά. Επίσης στην αποστολή θα συμμετέχουν ενεργά με ένα άλλο αυτοκίνητο, οι δρομείς του συλλόγου δρομέων Τρικάλων, Λάκης Μπαρτζιώκας και Νίκος Σαλέπης. Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχει κάλυψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ε.Κ.Α.Β.
Το site «ΤρίκαλαΟΛΑ» θα είναι σε online σύνδεση και θα σας ενημερώνει με συνεχείς αναρτήσεις, συνοδευόμενες με φωτογραφίες της στιγμής, σε όλη τη διαδρομή. Θα προσπαθήσουμε να σας δίνουμε και βίντεο, αν αυτό καταστεί δυνατόν μέσω τεχνολογίας.
Διαβάστε περισσότερα...