Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Ο Δημ. Ιωάννου επανεκλέχτηκε πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ

Στις κάλπες προσήλθαν την Κυριακή οι μέτοχοι του Αστικού ΚΤΕΛ Ν. Τρικάλων προκειμένου να εκλέξουν την νέα τους διοίκηση. Ο κ. Δημήτρης Ιωάννου επανεκλέχτηκε στο αξίωμα του προέδρου καθώς...
...επικράτησε του έτερου υποψηφίου κ. Κώστα Παπαβασιλείου. Ο κ. Ιωάννου έλαβε 12.500 ψήφους (σ.σ. ο κάθε μέτοχος εκπροσωπεί από 1.000 ψήφους και στις κάλπες την Κυριακή προσήλθαν συνολικά 16) έναντι 3.000 του κ. Παπαβασιλείου. Για την θέση του αντιπροέδρου επανεκλέχτηκε ο κ. Κώστας Τσίντζος με 11.000 ψήφους έναντι 5.000 του κ. Στέργιου Βουτσελά.
Πέραν των κ.κ. Ιωάννου και Τσίντζου στο πενατεμελές Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι κ.κ. Κώστας Λιάκας, Χρήστος Κομματάς και Γιώργος Καρράς, ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι οι κ.κ. Γεώργιος Γούλας, Ιωάννης Αποστόλου και Δημήτριος Καρυδόπουλος.
Με το πέρας της διαδικασίας ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τους μετόχους οι οποίοι "για άλλη μια φορά δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Ωστόσο σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε καλούμαστε όλοι μαζί να εργαστούμε για να διατηρήσουμε το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων σε υψηλό επίπεδο και να εξακολουθήσουμε να ανοίγουμε θέσεις εργασίας για νέους και νέες της περιοχής μας. Στοχεύουμε πάντα στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε την συμπαράσταση αν μη τι άλλο των τοπικών αρχών".
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΠΑΣΟΚ: ο ορατός "Σάιλοκ"

«Σε ένα έθνος, όπως και σε μια γυναίκα, δε συγχωρείται η στιγμή της αδυναμίας, που ο πρώτος τυχόν τυχοδιώκτης θα μπορούσε να τη βιάσει» (Καρλ Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ)
Η πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού κράτους από τον οίκο Moody’s, είναι αποτέλεσμα της αμείωτης έντασης του «αδελφοκτόνου» οικονομικού ανταγωνισμού μεταξύ...
...δολαρίου/ΗΠΑ και ευρώ/Γερμανίας/ΕΕ. Είναι, επίσης, αναγνωρίσιμη ένδειξη της δυσαρέσκειας των ΗΠΑ στην τάση προσέγγισης της Κίνας, μέσω Ελλάδας, στα ευρωπαϊκά συμφέροντα και την ευρωπαϊκή αγορά, όπως αυτή διαφαίνεται από την επίσκεψη και τις διαβουλεύσεις της COSCO στην Ελλάδα και τις 14 συμφωνίες που υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της Κίνας με την ελληνική κυβέρνηση.
Η Ελλάδα, χώρα-κράτος ευρωπαϊκό-μεσογειακό-βαλκανικό, βρίσκεται γεωστρατηγικά και οικονομικο-πολιτικά στο επίκεντρο του πολύμορφου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών κέντρων δύναμης, επειδή βρίσκεται στον άξονα των προσβάσεων των κεντρικών ευρωπαϊκών δυνάμεων προς την Ευρασία και τις χώρες του Ινδικού και του Κάτω Ειρηνικού, όπου μετατοπίζεται το κέντρο βάρους της παγκόσμιας πολιτικής κλπ κλπ. Η μεταλλαγή των οικονομικο-στρατιωτικών δογμάτων ΗΠΑ-Ρωσίας, ο νέος ρόλος στην παγκόσμια κονίστρα Κίνας-Ινδίας κλπ., η εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας που, υπό τη σκιά του δόγματος Νταβούτογλου, αμβλύνει τις επιπτώσεις των συνθηκών του Μοντρέ στα ρωσικά συμφέροντα κλπ., εμπλέκουν άμεσα το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος στο διεθνή ανταγωνισμό...

Αντώνης Χάλαρης
Η συνέχεια στο www.akep.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το βίντεο από την ομιλία του Κώστα Μαράβα στην Πύλη


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΜΦΩΝ

Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιεί την Τρίτη 22 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ η μουσική σχολή του δήμου Γόμφων στο Πύλης Μέγαρο, είναι πιστεύω σκόπιμο να αναφέρουμε λίγα λόγια για τη σχολή.
Η ανάγκη για την δημιουργία...
...μουσικής σχολής στο δήμο μας εκφράστηκε για πρώτη φορά στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε απ’ τον ΠΟΔΓ τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2000 στο σύνολο των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου του δήμου μας. Ποσοστό 90% επιθυμούσε να μάθει μουσικό όργανο, 41% να συμμετέχει σε χορωδία, και 28% να συμμετέχει σε ορχήστρα του δήμου.
Με τα στοιχεία αυτά, η δημιουργία μουσικής σχολής ήταν επιβεβλημένη. Για την πρώτη σχολική χρονιά (2000-2001) λειτούργησε ως παράρτημα της μουσικής σχολής του δήμου Καλαμπάκας. Σύντομα όμως αναγνωρίζεται απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού και δημοσιεύεται η απόφαση ιδρύσεως στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τον φθινόπωρο του 2001 λειτουργεί αυτόνομα με διευθύντρια την Τασία Κασιώλα και είναι η πρώτη μουσική σχολή σε Καποδιστριακό δήμο σε όλη την Ελλάδα με πάνω από εκατό εγγεγραμμένους μαθητές.
Τον Μάρτιο του 2003 αναστέλλεται η λειτουργία της, για να λειτουργήσει ξανά τον Οκτώβριο του 2007 σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας και διευθυντή τον Θανάση Πετσούλα. Απ’ το 2008 διευθύντρια αναλαμβάνει η Όλγα Κουτσαλιάρη.
Σήμερα η σχολή μαζί με τα τμήματα μουσικής προπαιδείας πλησιάζει τους ενενήντα μαθητές, διδάσκονται όλα σχεδόν τα όργανα, θεωρία σε όλες τις τάξεις και μουσική προπαιδεία σε παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου. Υπάρχουν μικρές ορχήστρες μπουζουκιών, κιθάρας, αρμόνιων, κλαρίνου και κρουστών.
Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς που εμπιστεύτηκαν τη μουσική μόρφωση των παιδιών τους στη σχολή μας και δείχνουν έτσι, πέρα απ’ την αγάπη για τα παιδιά τους, το ενδιαφέρον τους για την πολιτιστική άνοδο του τόπου τους . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διευθύντρια και τους δασκάλους που μοχθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Φυσικά τίποτα δεν θα γίνονταν χωρίς την πολιτική βούληση του δημάρχου μας Νικολάου Παλλαντζά που είναι συνεχώς δίπλα μας.
Στην εκδήλωση της Τρίτης θα εμφανιστούν κατά σειρά Τάξη πιάνου (Γεωργίου Αδάμου) Τάξη κιθάρας (Παναγιώτη Μεγαρχιώτη) Τάξη Αρμονίου (Γεωργίου Αδάμου) Τάξη κλαρίνου (Γιάννη Μπάου) Τάξη μπουζουκιού (Θανάση Νικολάου - Αποστόλη Τυράκη) Τάξη κρουστών (Θωμά Μαυραντζά)
Μετά την εμφάνιση των τέξεων της σχολής, θα ακολουθήσει χορός για όλους με δημοτική και λαϊκή ορχήστρα στην οποία θα συμμετέχουν και παιδιά της σχολής.
Είσοδος ελεύθερη για τους δημότες.
Ο ΠΟΔΓ θα προσφέρει αναψυκτικό – καφέ στους παρευρισκόμενους.
ΧΟΡΗΓΟΙ: Δ Η Μ Ο Σ Γ Ο Μ Φ Ω Ν COSMOTE
Διαβάστε περισσότερα...

2ος Πανελληνιονίκης ο παλαιστής Κώστας Βράκας του Σ.Β.Α.Τ.

Σταθερή αξία ο παλαιστής Κώστας Βράκας κατέκτησε μετάλλιο για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Ένα βήμα από την κορυφή έφτασε ο αθλητής του Σ.Β.Α.Τ. Κώστας Βράκας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης εφήβων 2010 στην κατηγορία των 55 κιλών.
Ο αθλητής κατέλαβε την...
...δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.
Τον αθλητή συνόδευσαν ο προπονητής του Δημ. Ζαϊράκης, ο πρόεδρος Περικλής Πελεκάνος και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Β.Α.Τ. Χρήστος Γρούτσος και Σωτήρης Ρούβαλης.
Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή Κώστα Βράκα και στον προπονητή του για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων 2010 από το Δ.Σ. του Σ.Β.Α.Τ.
Σ.Β.Α.Τ.
Διαβάστε περισσότερα...