Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ποιο μέρος των Τρικάλων προτείνετε για την αυριανή εξόρμηση της Πρωτομαγιάς;

Γράψτε δεξιά στο chat. Γράψτε επίσης αν η αυριανή ημέρα συνδυάζεται με εκδηλώσεις στις περιοχές σας για να σας επισκεφθούμε. Διαβάστε περισσότερα...

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα πιο αυστηρά μέτρα

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των νέων αυστηρότερων οικονομικών μέτρων που ζητά η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκείμενου να επισπευσθεί η αποδέσμευση της βοήθειας, έχει ήδη αρχίσει, με την ανακοίνωση τους μάλιστα να μην αποκλείεται να γίνει ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας όμως έπονται...
...Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να ξεσηκώσουν τα επιπλέον μέτρα που όπως διέρρευσε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς φορείς και όπως επιβεβαίωσε η ΑΔΕΔΥ, έχουν ήδη δρομολογηθεί. Οι εργαζόμενοι στέλνουν το πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση στον αυριανό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται και να ενδυναμώνονται την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει πανελλήνια 24ωρη απεργία. Κεντρικά συνθήματα των εργαζομένων, τα «την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες» και «όλοι μαζί μπορούμε»
Αύριο, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ συγκεντρώνει τις δυνάμεις του στην πλατεία Συντάγματος. Αντίστοιχα την Τετάρτη, 5 Μαΐου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση για τις 11.00 επίσης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα οι προσκείμενοι στο ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στο Πεδίον του Άρεως προκειμένου να ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
«Τα μέτρα είναι αναγκαία για την προστασία της χώρας, για το μέλλον μας, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του ΛΑ.ΟΣ., για την εξωτερική πολιτική. Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως «είναι πατριωτική η ευθύνη που την αναλαμβάνουμε με όποιο πολιτικό κόστος». Στο μεταξύ, χθες μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε πως «θα περάσουμε πολλές δυσκολίες στο μέλλον».
Όπως έγινε γνωστό μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους κοινωνικούς φορείς, με μαχαίρι στον 13ο και 14ο μισθό στον δημόσιο τομέα, αλλά και στη 13η και 14η σύνταξη τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα, περαιτέρω περικοπές σε δώρα και επιδόματα τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους, πάγωμα των μισθών, αύξηση του ορίου απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, φαίνεται πως θα πληρώσουν οι Έλληνες εργαζόμενοι το «τίμημα» της ευρωπαϊκής βοήθειας. Μέτρα που πέφτουν επίσης στο τραπέζι οι νέες αυξήσεις σε ΦΠΑ καθώς και στους έμμεσους φόρους σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να δέχεται πιέσεις ώστε να καταλήξει σε μέτρα το συνολικό ύψος των οποίων θα φτάσει τα 23 δισ. ευρώ, δηλαδή το 10% του ΑΕΠ, στην επόμενη διετία.
Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που εξετάζονται είναι:
Μισθολογικά – Εργασιακά
■«Μαχαίρι» στον 13ο και ο 14ο μισθό στο Δημόσιο, ενώ εξετάζεται ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα ενσωματωθούν στους 12 μισθούς αλλά ως «μπόνους παραγωγικότητας» είτε να καταργηθεί εντελώς ο 14ος μισθός
■Πάγωμα για 3 χρόνια στους μισθούς του Δημοσίου και ίσως και του ιδιωτικού τομέα
■Περικοπή της τάξης του 15% σε όλα τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων
■Περικοπή στις αποζημιώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα ■Κατάργηση της προσφυγής στη Διαιτησία του ΟΜΕΔ στις περιπτώσεις που οι εργοδότες δεν συμφωνούν στην υπογραφή ικανοποητικών αυξήσεων.
■Απελευθέρωση του ορίου απολύσεων
Ασφαλιστικό
■Περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης τόσο για τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα, όδο και για αυτούς του ιδιωτικού
■Περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων
■Εισφορά 5-10% στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ
■Πλαφόν 2.000 ευρώ στις συντάξεις
■Επιτάχυνση της εξίσωσης των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο
■Φορολογικό
■Αύξηση του ΦΠΑ από το 21% που είναι μετά την άυξηση του Ιανουαρίου, στο 23% ή ακόμη και στο 25%
■Μεταφορά εμπορευμάτων από τη φορολόγηση χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό
■Αυξήσεις στους έμμεσους φόρους σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα
Δημοσιονομικά
■Κατάργηση θέσεων σε οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται
■Μη ανανέωση των συμβάσεων των 87.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου στον δημόσιο τομέα, πέραν των απολύτα απαραίτητων
■Επιπλέον περικοπή των λειτουργικών εξόδων του Δημοσίου
■Αναστολή της επιπλέον χρηματοδότησης του 1 δις. ευρώ που έχει εξαγγελθεί για την παιδεία ■Κατάργηση της β' δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης (που ανέμεναν να πάρουν 2,5 εκατ. πολίτες
■Μειώσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ
■Μείωση κατά 50% του τέλους για την ΕΡΤ
Στο τραπέζι του διαλόγου έχει φέρει επίσης η τρόικα των επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την αποδέσμευση της βοήθειας
Στο μεταξύ, την ίδια στιγμή που τα σενάρια για τα μέτρα που έρχονται εξετάζονται από το άτυπο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει το μεσημέρι στην Αθήνα, η Ευρώπη συνεχίζει τις διαβουλέυσεις για την αποδέσμευση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάι, να δηλώνει σήμερα πως η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το πακέτο βοήθειας έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται.
Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συναντηθούν την Κυριακή στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα της Ελλάδας, ανακοίνωσε σήμερα από την Σανγκάη ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ.
Βέβαιος ότι η Ελλάδα «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να την ανόρθωση της οικονομίας δήλωσε σήμερα από το Πεκίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
«Οι ελληνικές αρχές θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διορθώσουν τις φορολογικές και δημοσιονομικές ανισορροπίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι «η Αθήνα κάνει σταθερή πρόοδο προς την κατεύθυνση εξομάλυνσης των ανισορροπιών».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ηandelsblatt, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε αναμένεται να ωθήσει τις γερμανικές τράπεζες
στην αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.
Συρρικνώνεται το spread – Άνοδος στο χρηματιστήριο
Συρρικνώνεται σήμερα το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds, ενώ παράλληλα άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για οριστικοποίηση της συμφωνίας στήριξης της Ελλάδας εντός των επόμενων ημερών.
Στις 14:40 ώρα Ελλάδος, το spread διαμορφωνόταν στις 607 μ.β. Την ίδια όρα ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαμορφωνόταν στις 1.852 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του +1,28%.
Πηγή: www.tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Theatro Thes-festival

1η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλίας.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ διοργανώνει για πρώτη φορά το Theatro thes-festival (Thessaly theatre festival) ήτοι την 1η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλίας.
Στοχεύοντας στην σύμπραξη των καλλιτεχνών της περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιείται η...
...1η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλίας. Από την άλλη το κοινό της πόλης μας θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει τις θεατρικές παραστάσεις που δημιούργησαν οι θεατρικοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια. Μια συνάντηση που θα λειτουργήσει επιπλέον ως αφετηρία ζυμώσεων και αναζητήσεων ανάμεσα στους καλλιτέχνες και στο κοινό, αλλά και στην δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας και ανταλλαγών ανάμεσα στα θεατρικά σχήματα. Επιπλέον θα διερευνηθεί η δυνατότητα σύμπραξης και συμπαραγωγών που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
• 4, 5 Μαΐου ώρα 22.30
«Εγώ… η άλλη», μουσική παράσταση,
Bar Theater Company (Βόλος)
Suita art café
• 7, 8, 9 Μαΐου, ώρα 21.30 «Δάφνες και πικροδάφνες» των Δ. Κεχαΐδη και Ε. Χαβιαρά, Θέατρο Όψεις (Καρδίτσα)- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου Αίθουσα Δημοτικού Κιν-φου

• 11, 12,13 Μαΐου ώρα 21.30
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ –Εξυπερύ, Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.
Αίθουσα Δημοτικού Κιν-φου
16 Μαΐου, ώρα 21.30 «Ο σκηνοθέτης» μονόλογος του Μάκη Λαχανά, «off art productions» (Λάρισα). Αίθουσα Δημοτικού Κιν-φου
Παράλληλες εκδηλώσεις-παραστάσεις Θεατρικών Εργαστηρίων Δ.Θ.
• 15 Μαΐου ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
• 29, 30 Μαΐου Η ΚΥΡΑ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ
• 5,6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ: Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, τηλ. 24310 20000
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αντιδήμαρχος Τάκης Παζαΐτης κοντά στους εκκολαπτόμενους οδηγούς

Με την βελτίωση των καιρικών φαινομένων το τελευταίο διάστημα τέθηκε και πάλι σε πλήρη λειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Τρικκαίων στην περιοχή της Μπάρας (έναντι του Ναού Αγίου Νεκταρίου). Το Πάρκο που είναι από...
...τα καλύτερα και πληρέστερα της Ελλάδας παρέχει πολύπλευρη διδασκαλία σε στους μικρούς επισκέπτες του όσον αφορά την κίνηση εντός ή και εκτός των οδών της πόλης και τους μαθαίνει να προφυλάσσονται από τους κινδύνους που παραμονεύουν από τα τροχοφόρα.
Φετινή καινοτομία των μαθημάτων που γίνονται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Τρικάλων είναι η εξοικείωση των μικρών μαθητών με την οδήγηση και η εκμάθηση των σημάτων που θα συναντούν όταν πλέον θα ενηλικιωθούν στους δρόμους. Σε καθημερινή βάση πολλοί μαθητές σχολείων με τους συνοδούς δασκάλους τους επισκέπτονται το Πάρκο και αποκομίζουν γνώσεις που αύριο θα τους είναι απαραίτητες είτε θα βρίσκονται στη θέση του οδηγού είτε διερχόμενοι τις οδούς των πόλεων.
Το Πάρκο επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Τάκης Παζαΐτης ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την λειτουργία του, από τον περιποιημένο χώρο αλλά και από τα μαθήματα που γίνονται εκεί. Μιλώντας μάλιστα με δασκάλους και μαθητές που βρίσκονταν εκεί, ανέφερε ότι πολλά από τα τροχαία ατυχήματα στα οποία η χώρα μας είναι - δυστυχώς - «πρωταθλήτρια» θα είχαν αποφευχθεί εάν από μικροί μαθαίναμε να οδηγούμε σωστά.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα του Σκοπευτικού Ομίλου Ορεστιάδας σε αγώνα Level 1

Μεθαύριο Κυριακή 2 Μαΐου θα διεξαχθεί αγώνας Πρακτικής Σκοποβολής Level 1. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 στο σκοπευτήριο του ομίλου στο...
...Νεοχώρι και θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ή απλά να γνωρίσουν το άθλημα. Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση Λέγκα για Καλλικράτη

Ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης», έκανε την ακόλουθη δήλωση: H διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας είναι μία αναγκαιότητα που θα πρέπει να προσαρμόσει και να...
...εναρμονίσει τις πολιτικές και διοικητικές δομές με τα ανθρωπογεωγραφικά δεδομένα της εποχής. Αποτελεί ένα όραμα που δεν πρέπει να απαξιωθεί, να ξεθωριάσει και να οδηγήσει σε διάσταση των δομών αυτών με τις τοπικές κοινωνίες.
Η δημοσιοποίηση του χωροταξικού του σχεδίου ‘Καλλικράτης’ ήρθε δυστυχώς να προσθέσει στα προβλήματα που εντοπίστηκαν στους άλλους δύο πυλώνες του σχεδίου, που είναι οι πόροι και οι αρμοδιότητες.
Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο έρχεται να διαψεύσει τις υψηλές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν αφού εμφανώς προσπαθεί να ανακατανείμει τις αρμοδιότητες χωρίς τους απαραίτητους πόρους.
Παράλληλα ο χωροταξικός του σχεδιασμός αναδεικνύει την έλλειψη ενιαίων κριτηρίων αλλά και αρχών χωροθέτησης αφού εμφανώς αναδεικνύει εξαμβλώματα που γεννήθηκαν στο κομματικό σωλήνα.
Δεν ήμουνα, ούτε είμαι της άποψης ότι το σχέδιο αυτό θα έπρεπε να ικανοποιήσει το κάθε ευκαιριακό, καιροσκοπικό και μικροπολιτικό αίτημα, ούτε ακόμη την όποια εκλογική αριθμητική.
Υπ’ αυτή την έννοια ο αριθμός των νέων ΟΤΑ δεν θα μπορούσε να είναι ανοικτός. Γιατί απλά η ικανοποίηση του ενός αιτήματος όταν γίνεται χωρίς κριτήρια απαιτεί την ικανοποίηση και των άλλων.
Δεν μπορεί όμως αυτό να ισχύει για ορισμένους.
Όπως επίσης δεν μπορεί να δημιουργούνται Δήμοι με δημότες που δεν πρόκειται να γνωρίσουν ποτέ τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου τους.
Στόχος του Καλλικράτη θα έπρεπε να είναι η δομική και λειτουργική επαναθεμελίωση των αυτοδιοκητικών μονάδων. Δυστυχώς οι παρεμβάσεις που έγιναν στη λογική της ευκαιριακής και ιδιοτελούς ανασυγκρότησης των ΟΤΑ αδικούν το εγχείρημα, και γκριζάρουν την εικόνα του.
Έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, η κυβέρνηση ας αναλογισθεί τις ευθύνες της και μέσα από μια ουσιαστική διαβούλευση και μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις, να αφουγκρασθεί τη φωνή της τοπικής κοινωνίας και να αποδείξει στην πράξη, ότι η διοικητική/εδαφική πολιτική στο χώρο της αυτοδιοίκησης δεν εξαντλείται στη χρήση μεθόδων πολιτικής γεωγραφίας για την ικανοποίηση πολιτικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων.
Ελπίζω και εύχομαι να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις έτσι ώστε να μην χρειαστεί σύντομα ένας «Ικτίνος», για να αποδείξει και να επιβεβαιώσει πόσο πολύ αναλώσιμος είναι ο θεσμικός πληθωρισμός που είδαμε να εφαρμόζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια.
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

EKEI ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ !!! ΕΝΤΕΛΩΣ

Σύντροφοι ξεχάστε τον εμφύλιο και τακτικές του σχεδιασμού και του οργανωμένου ,αυτά συμβαίνουν στο μυαλό σας και πουθενά αλλού .
Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης άνθρωποι !! εμείς ; οι του ΛΑ.Ο.Σ ;γιατί; ζητάμε το αυτονόητο δεν είστε σε άλλο...
...κόσμο κύριοι ούτε είστε υπεράνω των νόμων της Πατρίδος και της δημοκρατίας , συμμετέχετε με τους Βουλευτές σας στο κοινοβούλιο ,αν και η κ. Παπαρήγα αρνείται οιονδήποτε έλεγχο στα οικονομικά του κόμματος σας.
Αν και αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα γεγονότα στην πόλη μας που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση δεν διάβασα καμιά συγκεκριμένη απάντηση παρά γενικολογίες αοριστίες και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Μιλάτε για Γυάρο, Μακρόνησο και άλλα λοιπά σας πληροφορώ συντρόφια ότι αδυνατώ να απαντήσω γιατί απλούστατα δεν είχα γεννηθεί εκείνη την εποχή.
Εσείς βέβαια που τα
υποστήκατε δικαιώστε και σύνταξη εθνικής αντιστάσεως δεν ξέρω βέβαια αν έχουν πλαισιώσει τις τάξεις σας και 80χρονοι και 90χρονοι που ζούσαν τότε .
Το να μιλάμε για εφαρμογή του νόμου είναι δικαίωμα που μας παρέχει το σύνταγμα και δεν καταλαβαίνω ,γιατί σας ενοχλεί ;Για τις συκοφαντίες που λέτε δεν τα καταλαβαίνω εσείς δεν τα κάνατε ; προβοκάτσια ήτανε ;
Τα περί αντικομουνισμού δεν τα καταλαβαίνω δεν αναφέρθηκα παρά μόνο στο ΠΑΜΕ .ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ
Πάντως για πληθώρα εργατών και απλών ανθρώπων που πλαισιώνουν το ΠΑΜΕ να μου επιτρέψετε να διαφωνήσω οι ίδιοι είστε σε όλες τις εκδηλώσεις .
ΟΣΟ για την αντεπίθεση τώρα σας πληροφορώ ότι στην πόλη μας δεν εδρεύουν μονοπώλια και πολυεθνικές ούτε εμείς είμαστε εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας .Απλοί άνθρωποι είμαστε που ανησυχούμε για εμάς, τα παιδιά μας και για την Πατρίδας .
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ε.α
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ .
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα λεωφορεία για το Αστικό ΚΤΕΛ

Σε συζητήσεις η διοίκηση για την ανανέωση ολόκληρου του στόλου οχημάτων-Παρουσιάστηκε χθες στα Τρίκαλα το νέο όχημα της ΜΑΝ.
Στην προσπάθεια που καταβάλλει το Αστικό ΚΤΕΛ Ν. Τρικάλων για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων...

...και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων του. Ήδη η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρίες οι οποίες κατασκευάζουν λεωφορεία και αναζητά το καλύτερο ώστε να αντικατασταθούν σταδιακά τα οχήματα που σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων και του Νομού. Χθες παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα το νέο όχημα της ΜΑΝ με την οποία συνεργάζεται παραδοσιακά εδώ και 50 χρόνια το Αστικό ΚΤΕΛ Ν. Τρικάλων. Πρόκειται για το ΜΑΝ Lion City το οποίο συνδυάζει νέα, υψηλή τεχνολογία, είναι φιλικό στο περιβάλλον εκπέμποντας χαμηλούς ρύπους, φιλικό για τα ΑμΕΑ, ενώ συνδυάζει αξιοπιστία και άνεση.
Η ΝΙΚΑΣ Α.Ε. είναι ο νέος αντιπρόσωπος της εταιρίας στη χώρα μας και ήδη βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ για να προχωρήσει η συνεργασία. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας «έχουμε μια παραδοσιακή συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων το οποίο είναι από τους καλύτερους πελάτες μας και πιστεύω πως σύντομα θα μπορέσουμε να έρθουμε σε συμφωνία».
«Εξετάζουμε τις προτάσεις που υπάρχουν» λέει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Δημ. Ιωάννου «και με τους ανθρώπους της ΜΑΝ υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας μας, με ανανέωση του στόλου, προς όφελος πάντα του επιβατικού κοινού». Οι οδηγοί του Αστικού ΚΤΕΛ δοκίμασαν το νέο όχημα στους δρόμους της πόλης, εκτελώντας μάλιστα συγκεκριμένα δρομολόγια και δήλωναν αργότερα απόλυτα ικανοποιημένοι από την συμπεριφορά του σε πραγματικές συνθήκες κίνησης μέσα στην πόλη.
Από το Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή 9 Μαΐου ο Σταΐκιος δρόμος 30 χιλιομέτρων στο Περτούλι

Ένας ακόμη μεγάλος αγώνας διεξάγεται στο Νομό Τρικάλων. Ο καθιερωμένος Σταΐκιος δρόμος 30 χιλιομέτρων, διοργανώνεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία στο πανέμορφο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του Περτουλίου. Ακολουθεί τη διαδρομή:...
...Χιονοδρομικό Περτουλίου – Βλάχα – διασταύρωση Στουρναρέϊκα – Νεραϊδοχώρι δασικός δρόμος – Περτούλι – Χιονοδρομικό Περτουλίου. Στον αγώνα παίρνουν μέρος αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι απολαμβάνουν τη διαδρομή. Ο αγώνας διεξάγεται την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 και βασικός διοργανωτής είναι ο Σ.Ο.Χ.Τ. (Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων). Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Διαβάστε περισσότερα...

Τα κινητά βλάπτουν τα παιδιά

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα προειδοποίησε ένας κορυφαίος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης. Ο καθηγητής Λόουρι Τσάλις επισήμανε ότι τα παιδιά δεν είναι «μικροί ενήλικοι» και ότι δεν πρέπει να τους δίνουμε κινητά πριν από...
...την ηλικία των 12 ετών. Ακόμη και τότε, οι έφηβοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να στέλνουν μηνύματα κειμένου μάλλον, παρά για να μιλούν, πρόσθεσε ο καθηγητής, ο οποίος είναι γιατρός και ειδικεύεται στις επιπτώσεις των ακτινοβολιών.Δήλωσε ακόμη πως, ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα απ΄ ό,τι οι ενήλικοι στην ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα, το ενδεχόμενο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Ο καθηγητής Τσάλις, πρώην επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από την κυβέρνηση Ερευνητικού Προγράμματος για την Κινητή Τηλεπικοινωνία και την Υγεία (ΜΤΗR), δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι πιθανό, επειδή το ανοσοποιητικό σύστημά τους εξακολουθεί να αναπτύσσεται και επειδή γνωρίζουμε ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα σε άλλα πράγματα, για παράδειγμα στο υπεριώδες φως. Αν ένα παιδί εκτεθεί υπερβολικά στο φως του ήλιου, είναι πιο πιθανό να πάθει καρκίνο του δέρματος απ΄ ό,τι ένας ενήλικος που έχει υποστεί την ίδια έκθεση. Είναι πιο ευαίσθητα σε ρυπαντές. Υπάρχει η σκέψη ότι μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο».
Ερευνα. Οι συστάσεις διατυπώθηκαν καθώς η ΜΤΗR αρχίζει μια 30ετή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα παρακολουθηθεί η χρήση κινητών τηλεφώνων σε σχέση με την υγεία σε 250.000 Ευρωπαίους (από τους οποίους οι 100.000 είναι Βρετανοί). Δεδομένα για τον αριθμό των κλήσεων και τη διάρκειά τους θα διασταυρωθούν με στοιχεία για την υγεία ώστε να διαπιστωθεί αν τα κινητά προκαλούν ή επιδεινώνουν καρκίνους, περιλαμβανομένων αυτών του αυτιού, του δέρματος και του εγκεφάλου.
Πηγή: yourbaby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα απόσπασμα για τους σημερινούς Ραγιάδες

-Ω! σεις ραγιάδες Έλληνες, κλέφτες κι αρματολοί
αδικημένα στίγματα, παράσιτα του κόσμου,
όπου χρόνους περάσατε πνιγμένους μες στο δράμα.
Υποταγμένοι, νηστικοί, χωρίς τιμή και δόξα,
στου αυτοκρατόρου τη ματιά να...

...φαίνεστε σαν ζα
και να φεγγοβολάνε απάνω σας της τυραννίας
τα δεσμά!

Ξυπνάτε, ωρέ! Ξυπνάτε!

Ξυπνάτε και θωράτε τον οχτρό που μας βαρεί,
που θέλει σώνει και καλά άπιστους να μας κάνει,
χωρίς πατρίδα, λευτεριά, χωρίς καμιά ιστορία,
που θα μας δώσει μιαν αυγή, ρίγος για λευθερία!

Της τυραννίας ο καημός, ωρέ, μες στο πετσί μας μπήκε,
αιώνες τώρα τέσσερις, παππούς,
προπάππος, παραπάππος, κόρη, μητέρα και γιαγιά
όλοι αυτοί μοχθήσανε και χάθηκαν και χάνονται,
γι’ αυτό το μεγαλείο, που λένε λευτεριά!

Κι εμείς; Εμείς ωρέ, τι κάνουμε;
Ποιος είναι αυτός που μυξοκλαίει;
Για σηκωθείτε, ωρέ! Καιρός είναι πια τ’ άρματα
να ζωθούμε για να βαρέσουμε και να συντρίψουμε
ούλους μας τους οχτρούς.

Και αρετή έχουμε, βρε! Και τόλμη και ψυχή!
Όπλα να κάνουμε ετούτα τ’ αγαθά και λάβαρο
να σκώσουμε όλοι μαζί αντάμα της λευτεριάς
σημαία. Όπου το αίμα μας κυλά σε ποταμούς
κι αχνίζει, σκούζει και κράζει δυνατά
με την τρανή διάτα!

Σκωθείτε και ξυπνάτε, ωρέ, ξυπνάτε!
Καιρός να σταματήσουμε τούτη τη μορραγία
και ν’ αναπνεύσουμε κι εμείς τιμή κι ελευθερία.
Γι’ αυτό σας κράζω δυνατά απ’ της ψυχής τα μύχια
και σας προστάζω με καημό κι ανείπωτη λατρεία
γι’ αυτό που λένε λευτεριά, τιμή και ισοτιμία!
(Germania 1973)
Βάιος Φασούλας
Ε.Ο. Καλαμπάκας 134
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
τηλ: +30 24310 72132
www.fasoulas.de
pelasgos@fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

"Ουζμπεκιστάν: Στιγμές ταξιδίου" – η έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Γκισάκη ταξιδεύει στην Καρδίτσα

Η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Γκισάκη με τίτλο "Ουζμπεκιστάν: Στιγμές ταξιδίου". Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάστηκε τον Μάρτιο στην...
...Λάρισα από τη Φ.Λ.Λ. στα πλαίσια της διοργάνωσης “Φωτογραφικές Διατυπώσεις 2010”. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου της ΛΕ.Φ.Κ.Κ. στη Δημοτική Αγορά και θα διαρκέσει από Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 μέχρι και Δευτέρα 03 Μαΐου 2010.
Η Ελένη Γκισάκη έχει γεννηθεί στη Λάρισα και είναι interior designer. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά πολλά χρόνια. Από το 2008 είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται κυρίως στα πρόσωπα, τους χώρους, τα ερείπια ως κατάλοιπα διαδρομών και ιστορικότητας. Φωτογραφική της δουλεία έχει παρουσιάσει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις που διοργάνωσε η Φ.Λ.Λ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010, στις 8.30 μ.μ.
Συντονισμός έκθεσης: Αφροδίτη Παπαθανασίου
Επιμέλεια έκθεσης: Κώστας Μάντζιαρης
Οργάνωση: Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας, Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Φωτάδας (24 φωτό) Πέμπτη 22-4-10

Δείτε όλες τις φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/24-22-4-10.html Διαβάστε περισσότερα...