Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Είχε Άγιο ριψοκίνδυνος φωτορεπόρτερ από την Καλαμπάκα

Παραλίγο να χάσει τη ζωή του ο φωτορεπόρτερ της εφημερίδας «ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» της Καλαμπάκας κ. Θεοδόσης Σκαρλάτος. Χθες το πρωί, ενώ βρισκόταν κοντά στο εκκλησάκι της Αναλήψεως, που βρίσκεται κάτω από την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα, προσπάθησε να βγάλει φωτογραφίες από διαφορετική οπτική γωνία, δεν πρόσεξε, παραπάτησε και...
...κατρακύλησε σε ορθοπλαγιά 50 μέτρων περίπου, όπου Κατάφερε να στηριχτεί από ένα δεντράκι. Το συμβάν αντιλήφθηκε η σύζυγός του κ. Σκαρλάτου, η οποία σοκαρισμένη ειδοποίησε την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Μετά από πολύωρη προσπάθεια, οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον άτυχο φωτορεπόρτερ και να τον μεταφέρουν ασφαλή στο ασθενοφόρο. Ο κ. Σκαρλάτος, τυχερός στην ατυχία του, μετά και τις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις που του υποβλήθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου νοσηλεύεται, έχει στο σώμα του πολλές κακώσεις – θλάσεις, χωρίς ευτυχώς να είναι κάτι σοβαρό. Ο κ. Σκαρλάτος μετά από αυτό το συμβάν, μας δήλωσε πως όταν αναρρώσει πλήρως, θα συνεχίσει το φωτορεπορτάζ που άφησε στη μέση και ήταν η αιτία που παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Ευχόμαστε στον καλό φίλο Θεοδόση Σκαρλάτο γρήγορη ανάρρωση και φυσικά να μην σταματήσει να κάνει αυτό που του αρέσει να κάνει χρόνια τώρα. Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ-ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το δρόμο Παναγίτσας – Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Φαρκαδόνας, εγκαινίασε την Παρασκευή 9-4-2010 ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, παρουσία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μαγκούφη, του πρώην προέδρου της ΛΑΡΚΟ κ. Σκρέκα, του Δημάρχου Φαρκαδόνας κ.Τόλιου και πλήθος κόσμου.
Ο δρόμος που ολοκληρώθηκε σε...

...πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είναι μήκους περίπου 3 χλμ. και κατασκευάστηκε με χρήματα της Ν.Α. Τρικάλων.
Αρχικά έγινα ο καθιερωμένος αγιασμός και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Τόλιο, τον πρώην πρόεδρο της ΛΑΡΚΟ κ. Σκρέκα, τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μαγκούφη και το Νομάρχη Τρικάλων κ. Βλαχογιάννη.Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:
«Είναι μια ιστορική Μονή και υπήρχε και ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων για την κατασκευή του δρόμου και πιστεύω ότι με την κατασκευή του προσφέρουμε σημαντική υπηρεσία και για την ανάδειξη του ιστορικού Μοναστηριού, αλλά και θα είναι ένας δρόμος αναψυχής για τους κατοίκους.
Η Νομαρχία έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην κατασκευή οδικού δικτύου και ειδικά σε οικισμούς, μοναστήρια και απομακρυσμένες περιοχές, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των περιοχών με την κατασκευή των υποδομών που το θεωρούμε προαπαιτούμενο.
Αυτή η προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα συνεχιστεί και με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, των δημοτικών αρχόντων και των Βουλευτών».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Τόλιος τόνισε:
«Εγκαινιάζουμε σήμερα αυτό τον δρόμο που είναι πολύ χρηστικός για τους θρησκευτικούς επισκέπτες της Μονής, αλλά θα δώσει τη δυνατότητα και στους πολίτες να επισκέπτονται αυτό το όμορφο τοπίο. Είναι ένα έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ύστερα από αίτημα του Δήμου μας, υλοποιήθηκε με τη συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και θέλω και δημόσια να τους ευχαριστήσω γιατί έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».
Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας
Από την ιστοσελίδα της Νομαρχίας
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός ο Πολωνός Πρόεδρος σε αεροπορικό δυστύχημα

Συνετρίβη το αεροσκάφος του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, καθώς πλησίαζε στο αεροδρόμιο Σμόλενσκ στη δυτική Ρωσία. Νεκροί είναι οι 97 επιβαίνοντες στο πολωνικό προεδρικό αεροσκάφος τύπου Tupolev TU - 154, μεταξύ των οποίων ο Πολωνός πρόεδρος και η σύζυγός του.
Μεταξύ των ονομάτων των επιβατών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που δημοσιεύθηκε από την πολωνική κυβέρνηση, βρίσκονται αυτά του...
...αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού Φραντσίσκεκ Γκαγκορ, του επικεφαλής των επιχειρησιακών δυνάμεων της Πολωνίας στρατηγού Μπρόνισλαβ Κβιατκόφκι, καθώς και του αρχηγού του στρατού και του αρχηγού της αεροπορίας. Πένθος μιας εβδομάδας κηρύχθηκε στην Πολωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κάτω Βουλής Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι. Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος κήρυξε τη Δευτέρα ως ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία.
«Το αεροσκάφος κατέπεσε σε απόσταση 300 μέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης. Σε αυτό επέβαιναν 97 άτομα, μεταξύ τους οκτώ μέλη του πληρώματος. Όλοι είναι νεκροί», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου.
Οι αρχές εντόπισαν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους. «Οι καταγραφείς καθώς και παράμετροι της πτήσης του αεροσκάφους και ηχητικό υλικό βρέθηκαν στο σημείο της καταστροφής. Πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της καταστροφής, διενεργείται ήδη», διευκρίνισε Ρώσος υπουργός.
Παράλληλα, η σορός του Κατσίνσκι βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής στη δυτική Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, που επικαλείται ανώτερη πηγή των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας. Οι σοροί των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στη Ρωσία, ανάμεσα τους και αυτή του Πολωνού προέδρου και της συζύγου του θα μεταφερθούν στη Μόσχα για να αναγνωριστούν, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό λόγω της πυκνής ομίχλης, που επικρατούσε στην περιοχή, γι' αυτό και προτάθηκε στον Πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα. Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμολένσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ. Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, απέχοντας περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.
«Σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας διαπίστωσε ότι το πλήρωμα είχε αυξήσει την ταχύτητα καθόδου», δήλωσε ο Αλεξάντερ Αλιόσιν, ανώτατος αξιωματικός της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. «Ο επικεφαλής της ομάδας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έδωσε εντολή στο πλήρωμα να θέσει το αεροσκάφος σε οριζόντια θέση και όταν το πλήρωμα δεν εφάρμοσε την εντολή αυτή, ο επικεφαλής έδωσε αρκετές φορές εντολές στο πλήρωμα να οδηγήσει το αεροσκάφος σε άλλο αεροδρόμιο. Παρά τις εντολές αυτές, το πλήρωμα συνέχισε την πορεία καθόδου. Δυστυχώς αυτή κατέληξε σε τραγωδία», επισήμανε.
Στην περιοχή έχει σπεύσει ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σαϊγκού καθώς και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τασκ. Στην περιοχή του δυστυχήματος μετέβη και ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πούτιν θα επιθεωρήσει το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος και θα συναντηθεί εκεί με τον Πολωνό ομόλογό του.
Εξάλλου, για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης τυχόν τραυματιών και ανεύρεσης των αιτίων της καταστροφής ενημερώνεται ο πρόεδρος Μεντβέντεφ και ο Πούτιν, ο οποίος είχε συναντηθεί στις 7 του μηνός με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ στο Κατίν. Και οι δύο υπέβαλαν τα συλλυπητήριά τους, ενώ παράλληλα υποσχέθηκαν μία ενδελεχή έρευνα για αυτή την τραγωδία και στενή συνεργασία με την πολωνική πλευρά.
Η πολωνική αντιπροσωπεία επρόκειτο να πραγματοποιήσει τιμητική επίσκεψη στο μνημείο των θυμάτων της τραγωδία του Κατίν, όπου με εντολή του Ι.Στάλιν σφαγιάσθηκαν περίπου 4.000 Πολωνοί στρατιωτικοί.
Σήμερα, στη Βαρσοβία θα πραγματοποιηθεί έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. «Προς το παρόν αυτομάτως ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι αντικαθιστά προσωρινά τον πρόεδρο», πρόσθεσε.
Τα συλληπητήρια του εξέφρασε πλήθος πολιτικών αρχηγών, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος, εκ μέρους της ισπανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΦΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Συνάντηση είχαν τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για τη μερική εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου (ΠΑΣΕ) με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ Αντώνη Σαμαρά στη Λάρισα με σκοπό να συζητηθούν οι εξελίξεις στο θέμα της μερικής μεταφοράς νερού από τον Άνω ρου του Αχελώου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν...

...ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ και Νομάρχης Καρδίτσας κ Φώτης Αλεξάκος, ο Αντιπρόεδρος και Νομάρχης Λάρισας κ Λουκάς Κατσαρός, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και Νομάρχης Τρικάλων κ Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Νομάρχης Μαγνησίας κ Απόστολος Παπατόλιας, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ Γιώργος Κωτσός, ο πρώην Νομάρχης κ Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας κ Ντίνος Διαμάντος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας κ Αθανάσιος Κοκκινούλης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού κ Γεώργιος Λαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ Σωκράτης Αναγνώστου , ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας κ Κώστας Σκορδάς, ο πρώην Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ Κώστας Γκούμας, και ο Γενικός Γραμματέας της ΝΑ Καρδίτσας κ Απόστολος Γκούβης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ Χρήστος Ζώης και κ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο κ Κων/νος Κόλλιας αναπλ. υπεύθυνος τομέα Αγροτικού ΝΔ, ο πρ. Βουλευτής Γιάννης Μανώλης και ο πρ Γραμματέας της ΝΔ κ Λευτέρης Ζαγορίτης.
Αρχικά ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ κ Φώτης Αλεξάκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΝΔ για τη συνάντηση και τη δυνατότητα που τους έδωσε να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα της μερικής μεταφοράς νερού από τον Άνω ρου του Αχελώου στη Θεσσαλία. Στη συνέχεια, εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες των Θεσσαλών για την τύχη του έργου, οι οποίες απορρέουν από την πρόσφατη άδικη απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ με την οποία διατάχθηκε η προσωρινή διακοπή των εργασιών και από τις αμφίσημες δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης.
Στη συνέχεια ο κ Αλεξάκος ανέφερε ότι το έργο του Αχελώου έχει απαντηθεί με θετικό τρόπο πολιτικά από όλες τις κυβερνήσεις από το 1983 μέχρι σήμερα και τεχνοκρατικά πολλές φορές, με πιο πρόσφατο το σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής των ποταμών Αχελώου και Πηνειού Θεσσαλίας που ενσωματώθηκε στο Νόμο 3481/2006.
Επίσης ανέφερε ότι η μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου, ενώ ξεκίνησε πριν 26 χρόνια ως έργο αναπτυξιακό και αρδευτικό, έχει εξελιχθεί σε περιβαλλοντικό αφού τα νερά του: α) μπορούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο ερημοποίησης της Θεσσαλίας από την εξάντληση των υπόγειων υδατικών αποθεμάτων, την υφαλμύρωση του τμήματος αυτών που βρίσκονται στην Ανατολική Θεσσαλία και την νιτρορύπανση αυτών που έχουν απομείνει. β) θα μειώσουν την ρύπανση του Πηνειού ποταμού με τη διατήρηση της οικολογικής παροχής, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, που αυτή μηδενίζεται. γ) θα παρέχουν στην Εθνική οικονομία 400 ΜW πράσινης ενέργειας από την λειτουργία των υδροηλεκτρικών εργοστασίων. Το έργο επίσης εξελίχθηκε σε υδρευτικό, αφού από τα νερά του προσδοκούν να υδρευτούν το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και όλες οι περιοχές των αξόνων Λάρισας – Βόλου και Λάρισας – Φαρσάλων, που κάθε καλοκαίρι υποφέρουν.
Τόνισε επίσης ότι στη Θεσσαλία δίνεται έμφαση στη χρηστή διαχείριση του νερού για την άρδευση αναφέροντας ότι η πλειοψηφία των αγροτών (στην Ανατολική Θεσσαλία σε ποσοστό 80% ) χρησιμοποιεί την στάγδην άρδευση.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ επεσήμανε ότι η απεμπλοκή του έργου από τις δικαστικές διενέξεις και η ταχεία ολοκλήρωσή του πέραν των λόγων ουσίας είναι επιβεβλημένη και από την μέχρι τώρα εξέλιξη των εργασιών οι οποίες βαίνουν προς το τελικό στάδιο αφού έχει ολοκληρωθεί το 75% του φράγματος της Συκιάς και το 86% της σήραγγας εκτροπής.
Τέλος ζήτησε από τον κ Σαμαρά να εκφράσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την υποστήριξη του κόμματός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου στη Θεσσαλία και να ασκήσει από την πλευρά του πίεση προς την κυβέρνηση να δρομολογήσει άμεσα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που κατατείνουν στην ταχεία ολοκλήρωση των έργων.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι Θεσσαλοί Νομάρχες. Ο Νομάρχης Λάρισας κ Λουκάς Κατσαρός αναφέρθηκε στην εθνική σημασία του έργου και στο γεγονός ότι όλοι οι Θεσσαλοί, ανεξαρτήτου κομματικής προελεύσεως, είναι ενωμένοι στον κοινό στόχο της ολοκλήρωσης του έργου.
Ο Νομάρχης Τρικάλων κ Ηλίας Βλαχογιάννης αναφέρθηκε καταρχήν στη διγλωσσία που υπάρχει στα μέλη της Κυβέρνησης. Επεσήμανε επίσης ότι με την άδικη απόφαση του ΣτΕ σταματάει και το έργο της Μεσοχώρας που είναι ήδη τελειωμένο και δε συσχετίζεται με το έργο της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο.
Ο Νομάρχης Μαγνησίας κ Απόστολος Παπατόλιας ανέφερε ότι το έργο είναι εθνικής σημασίας και πέραν της πολιτικής βούλησης απαιτείται η νομική θωράκιση του έργου ώστε να μην είναι ευάλωτο στις δικαστικές προσφυγές.
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων στην τοποθέτησή του έδωσε έμφαση στον υδρευτικό χαρακτήρα του έργου που επεκτείνεται και πέραν του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας στους οικισμούς που βρίσκονται στον άξονες Λάρισας- Βόλου και Λάρισας- Φαρσάλων.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υπολοίπων μελών της ΠΑΣΕ.
Ο κ Σαμαράς αφού άκουσε τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων τόνισε πως στηρίζει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο και ότι η θέση αυτή εκφράζει το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Ανέφερε επίσης πως θα ασκήσει πίεση στον Πρωθυπουργό να κάνει δεκτό το αίτημα της ΠΑΣΕ για συνάντηση μαζί του.
Τέλος ανέφερε ότι θα βοηθήσει χρησιμοποιώντας τα κοινοβουλευτικά μέσα ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες και οι δράσεις που απαιτούνται για να υπάρξει ταχεία ολοκλήρωση του έργου.
Δελτίο τύπυ ΠΑΣΕ
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Βανδαλισμοί και απειλητικά συνθήματα για τη ζωή του ήταν το επισκεπτήριο «αγνώστων» στο γραφείο δικηγόρου που έχει συνυπογράψει με συναδέλφους του προσφυγή για το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Πηγαίνοντας στο γραφείο του στο κέντρο της Κατερίνης σήμερα το...
...απόγευμα ο δικηγόρος Χρήστος Ζουμπουλίδης, μέλος των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιός τους στην Πιερία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, βρήκε την επαγγελματική του επιγραφή κατεστραμμένη και απειλητικά συνθήματα γραμμένα στο ασανσέρ. Ο ίδιος συνδέει το γεγονός με τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη προσφυγή, καθώς δεν είχε ποτέ προστριβές με κανέναν από την τοπική κοινωνία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού. Υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα κάθε πολίτη να ασκεί ειρηνικά τα δικαιώματά του, ακόμη κι αν αυτό τον φέρνει σε αντιπαράθεση με παγιωμένες πρακτικές και αντιλήψεις. Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό βίας στην Κατερίνη ιδιαίτερα ανησυχητικό και εκφράζουμε την ελπίδα να μη συνδέεται με μισαλλόδοξα κηρύγματα κύκλων που ταυτίζουν αυθαίρετα τη θρησκευτική πίστη με την έλλειψη ανοχής στο διαφορετικό.
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ?

Αυτό είναι που προσφέρει η Ελλάδα στους μετανάστες και πρόσφυγες;
(...κι όμως αυτοί ζητάνε ένα διαβατήριο για τον κόσμο μας)
Το δεκαπεντάχρονο Aφγανάκι πριν το Πάσχα στα Πατήσια σκοτώθηκε αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια γιατί η πολιτεία μας δεν του επέτρεψε να έχει πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης πολιτικού ασύλου όπου θα...
...απολάμβανε και τα δικαιώματα σε τροφή, στέγη και περίθαλψη που του παρέχονται λόγω της αιτήσεως αυτής (Τόσες ευρωπαϊκές οδηγίες έχουν ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο για την πρόσβαση στο πολιτικό άσυλο, για τους ανήλικους αλλοδαπούς για ποιο λόγο για να μην εφαρμόζονται; Γι' αυτό καταδικάζεται η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη παραβίασή τους)
Σήμερα έχουμε «την καθαρή αυτοκτονία» ενός Γεωργιανού 20 χρονών στο Βόλο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος της Ν.Ιωνίας. Γιατί όμως ήταν κρατούμενος. Είχε εκτίσει ποινή για ποινικό αδίκημα (χρήση πλαστών εγγράφων) και είχε αποφυλακιστεί πριν δυο εβδομάδες από τις φυλακές της Κασσαβέτειας και δεν του είχε επιβληθεί δικαστική απέλαση. Μόλις όμως βγήκε τον «περίμενε» διοικητική απέλαση επειδή δεν είχε έγγραφα παραμονής και έτσι φυλακίστηκε πάλι. Πώς όμως εκδόθηκε απόφαση διοικητικής απέλασης εναντίον του αφού όπως πληροφορηθήκαμε δια του τύπου από το έτος 2009 ο ίδιος είχε κάνει αίτηση πολιτικού ασύλου και οι αιτούντες πολιτικό άσυλο απαγορεύεται από το νόμο να απελαθούν;
Αυτά είναι τα κενά και οι αντιφάσεις του νόμου, οι πάγιες πρακτικές της αστυνομίας κατόπιν «άνωθεν εντολών» διαπιστώνεται όμως ότι έτσι παίζονται ζωές και τελικά χάνονται ζωές και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες.
Γι΄αυτό ζητάμε και διεκδικούμε:
«Νόμιμα χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες, όχι νόμους ημίμετρα αλλά νόμους που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα συνολικά και δεν θα το καμουφλάρουν»
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Τα σημερινά αποτελέσματα της Α’ Ερασιτεχνικής

Ελευθεροχώρι – Παραληθαίοι (γηπ. Φωτάδας) 2-1
Φλαμουλι - Νεοχωρι 2-2
Καλύβια – Δόξα Μεγάρχης 3-0
Φαρκαδόνα – Άγ. Οικουμενιος 2-1
Πετρωτό - Γενεσι 4-0
Μεγαλοχώρι - Πυργετός 6-2
Αχιλλέας Μπάρας- Βαλτινό 2-0
Δήμητρα Απόλλων - Φήκη 2-0
Διαβάστε περισσότερα...

Φλαμούλι – Νεοχώρι 2-2 (17 φωτό)

Πολύ καλό ματς με πολλές καλές φάσεις, έγινε σήμερα στο Φλαμούλι, όπου η τοπική ομάδα ήρθε ισόπαλη 2-2 με το Νεοχώρι. Τα γκολ: το 0-1 έγινε στο νωρίς στο 6’ με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο...

...Τασιούλης. Το Φλαμούλι ισοφάρισε με πέναλτι που εκτέλεσε ο Νήτας στο τέλος του ημιχρόνου. Στο 52’ ο Παναγιώτου πέτυχε το 2-1 για το Φλαμούλι και το 2-2 έγινε στο 60’ με κοντινό πλασέ από τον Τέλιο (βλ. φωτό). Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/2-2.html
Διαβάστε περισσότερα...

Ελευθεροχώρι – Παραληθαίοι 2-1 (γήπεδο Φωτάδας) 16 φωτό

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο Φωτάδας, η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Ελευθρεροχωρίου, νίκησε με 2-1 τους Παραληθαίους. Τα γκολ:...
...Το 0-1 έγινε στο 30’ από τον Νικολούσιο. Ισοφάρισε το Ελευθεροχώρι στα τελευταία λεπτά του 1ου ημιχρόνου με τον Τζέγκα και το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Κώστας Μαράβας στο 86’. Το διαιτητικό τρίο : Γρατσάνης, Κόκαλης, Στεφόπουλος. Δείτε το φωτορεπορτάζ με 16 φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/2-1-17.html Διαβάστε περισσότερα...

Καλύβια – Μεγάρχη 3-0 (16 φωτό)

Εύκολο μεσημέρι για τους παίχτες του Δημήτρη Γκένα, καθώς τα Καλύβια επιβλήθηκαν τη Δόξα Μεγάρχης με 3-0. Ο Μπούγας πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ και...
...ένα ο Παπαπαναγιώτου. Σημειοτέο πως το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα λεπτά, καθώς ένας παράγοντας της Μεγάρχης επιτέθηκε στον επόπτη. Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/3-0-16.html Διαβάστε περισσότερα...

Το «ξεπέτσιασε» το αρνί ο Γιάννης Χλωρός…

http://mavreli.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ (ΑΟΤ vs Mακεδονικός 11/04/10 - 16:00)

•Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Τρικάλων «SAKAFLIADES CLUB» καλεί τον κόσμο του ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ να δώσει το παρόν στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου την Κυριακή, στο πλευρό της αγαπημένης μας ομάδας κόντρα στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.
•Έφτασε η ώρα να αποδείξουμε σε...
...κάποιους «ανεγκέφαλους» να μην τα βάζουν μαζί μας και να δούνε τι σημαίνει ΛΑΟΣ του ΑΟΤ!
•Υποχρέωση όλων μας η ΕΝΘΕΡΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ μας στο γήπεδο!
•Ας στηρίξουμε τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της αρρώστιας μας, στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλουν για την άνοδο στη Β’ ΕΘΝΙΚΗ!
•Μόνο ΕΜΕΙΣ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!
Όλοι Στο Πλευρό Του ΑΟΤ !
Σημ: Παρακαλούμε τον μεγαλομέτοχο (και παραιτηθέντα πρόεδρο Βαγγέλη Πλεξίδα),να ανακοινώσει τα εισιτήρια που θα κοπούν και τα έσοδα να δοθούν ως πριμ στους ποδοσφαιριστές. Επίσης να συγκριθούν με τις έδρες των πρωτοπόρων ομάδων στη Γ’ Εθνική (Αν/ση Γιαννιτσών, Βέροια, Εορδαϊκού και Επανομής).
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σωτ. Χατζηγάκης στηρίζει την εθελοντική δράση

Επισκέφτηκε το Παράρτημα Τρικάλων του Ερυθρού Σταυρού και στάθηκε στην ανάγκη της κοινωνικής συνοχής σε μια δύσκολη συγκυρία για όλους
Τα γραφεία του Παραρτήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Ο κ. Χατζηγάκης θέλησε...
...και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει τον εθελοντισμό και την εθελοντική δράση, πράγματα που αποκτούν ξεχωριστή σημασία στην σημερινή ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομικά και όχι μόνο, συγκυρία. «Είμαι εδώ για να υπογραμμίσω συμβολικά δύο στοιχεία» είπε ο κ. Σ. Χατζηγάκης «το πρώτο το μεγάλο έργο του Ε.Ε.Σ. σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, κάτω από το ανανεωτικό και δημιουργικό πνεύμα της νέας Προέδρου του Τμήματος Τρικάλων. Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με το γενικότερο κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Ε.Ε.Σ. σήμερα, σε μια εποχή που ο ατομικισμός έχει επικρατήσει και εκτοπίζει την συλλογικότητα, σήμερα που το κοινωνικό στοιχείο, έχει απομακρυνθεί από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Υπάρχει όμως αυτή η συλλογική προσπάθεια του Ε.Ε.Σ. που βοηθά και στηρίζει ένα κοινωνικό έργο και είναι αυτό πολύ σημαντικό ως μήνυμα που πρέπει να στηρίξουμε όλοι για να περάσει στην κοινωνία».
Η Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων του Ε.Ε.Σ. κα Τζένη Λιάγκα, ευχαρίστησε τον κ. Σ. Χατζηγάκη για την έμπρακτη στήριξη του εθελοντισμού και σημείωσε πως «σήμερα βρισκόμαστε εδώ όχι μόνο για να ανταλλάξουμε ευχές για να συζητήσουμε για τις προτεραιότητες που υπάρχουν στο έργο μας σε μια εποχή που οι ανάγκες των συνανθρώπων μας, συνεχώς αυξάνονται».
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ"

Πρόσφατα δημιουργήθηκε μία ομάδα ενεργών πολιτών των Τρικάλων, πέρα από κομματικές ταυτότητες, που με σημείο αναφοράς τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες, θα προσπαθεί να παρεμβαίνει δημόσια μέσα από την ανάληψη δράσεων, πρωτοβουλιών και...
...επεξεργασιών σε σχέση με αυτά.
Η πρώτη μας στόχευση αφορά τη επικείμενη εκ μέρους του Δήμου δημιουργία πάρκινγκ στην πλατεία του πρώην ΚΤΕΛ, μέσω της οποίας προσπαθούμε να αναπτύξουμε και τις προτάσεις μας γενικότερα για την καταπάτηση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων της πόλης και το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο του πολεοδομικού ιστού.
Για καλύτερη και πληρέστερη πληροφόρηση των ΜΜΕ σας στέλνουμε αντίγραφο της αφίσας και του φυλλαδίου που έχουμε ετοιμάσει και πού άμεσα σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε για την πληρέστερη ενημέρωσή και ευαισθητοποίηση των πολιτών και παρουσίαση των προτάσεών μας.
Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον να μας δοθεί η δυνατότητα για μία ευρύτερη ενημέρωσή σας σχετικά με την γενικότερη παρουσία της ομάδας μας και των επιδιώξεών της.
Φιλικά
ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ"
Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλιάτικες ευχές από το Νομάρχη Καρδίτσας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα...