Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ρίγη συγκίνησης στην αποψινή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων για το Ύψωμα 731

Ενδεικτικές φωτό
Διαβάστε περισσότερα...

Από την κατάθεση στεφανιών στην πρωινή εκδήλωση στη ΣΜΥ για το Ύψωμα 731


Ενδεικτικές φωτό
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μη καταπιεσμένες γυναίκες του Πυργετού το γλέντησαν στη «Μυσταγωγία»

Ενδεικτική φωτό
Διαβάστε περισσότερα...

Μόνο για γυναίκες το χθεσινό γλέντι του «Ασκληπιού» στη ΣΚΑΛΑ

Ενδεικτική φωτό
Διαβάστε περισσότερα...

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδρομή μας στην Ξάνθη

Από τους φίλους του Σιδηροδρόμου.
Ρεκόρ συμμετοχών σημείωσε η εκδρομή μας στην όμορφη ακριτική πόλη της Ξάνθης. Εβδομήντα ακριβώς μέλη και φίλοι του συλλόγου μας πήραν μέρος στην εξόρμηση του περασμένου Σαββατοκύριακου.
Ξεκινήσαμε στις...
...οκτώ το πρωί του Σαββάτου από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης μας με το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης και στις έντεκα παρά τέταρτο φτάσαμε στην συμπρωτεύουσα. Αφού ξεκουραστήκαμε στα νέα καταστήματα εστίασης του σταθμού της Θεσσαλονίκης επιβιβαστήκαμε λίγο μετά τις δώδεκα στο ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ και ξεκινήσαμε για το δεύτερο μέρος του ταξιδιού μας προς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Διασχίσαμε πολλά όμορφα μέρη δίπλα στις λίμνες της Δοϊράνης και της Κερκίνης και απολαύσαμε το ανεπανάληπτο τοπίο των στενών του ποταμού Νέστου. Στην περιοχή αυτή δεν υπάρχει αυτοκινητόδρομος και ο μόνος τρόπος για να περάσει κάποιος από εκεί είναι ο σιδηρόδρομος.
Το απόγευμα λοιπόν φτάσαμε στην πόλη της Ξάνθης όπου μας περίμενε το πούλμαν για να μεταφερθούμε στα Ξενοδοχεία μας.
Το βραδινό το αφιερώσαμε στην ανακάλυψη της πόλης και ιδιαίτερα στην πανέμορφη συνοικία της παλιάς πόλης με τους γραφικούς δρόμους και τα ωραία σπίτια κατάλοιπα της παλιάς εποχής, όταν η πόλη χάρη στην καλλιέργεια και στην επεξεργασία του καπνού άκμαζε και είχε φτάσει να έχει πληθυσμό κοντά στις ενενήντα χιλιάδες κατοίκους.
Η βραδιά μας έκλεισε με την απαραίτητη επίσκεψη στα μεζεδοπωλεία της παραδοσιακής συνοικίας, τα οποία προσφέρουν εξαιρετικό μενού σε πολύ καλές τιμές.
Την Κυριακή το πρωί αφού πήραμε το πρωινό μας επισκεφθήκαμε το λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης το οποίο στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο δίδυμο σπίτι δύο αδελφών καπνεμπόρων, που ήταν γόνοι μιας αστικής οικογένεια της εποχής τους.
Εκεί μπορέσαμε να πάρουμε πολλές πληροφορίες για την ιστορία της πόλης και για την περίοδο της μεγάλης ακμής της, όταν ζούσαν μαζί εκεί Έλληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι και Οθωμανοί και όλοι μαζί ασχολούνταν με την επεξεργασία και την εμπορία του καπνού.
Είδαμε επίσης πολλές λεπτομέρειες όσον αφορά τη λειτουργία ενός τέτοιου σπιτιού, το διάκοσμό του, τη διαρρύθμιση τη λειτουργία και τις ανέσεις που αυτό προσέφερε στους ενοίκους του.
Μετά την ξενάγηση και αφού οι περισσότεροι ψώνισαν τα φημισμένα γλυκά της πόλης, επιβιβαστήκαμε στο διόροφο πούλμαν του ΚΤΕΛ της Ξάνθης με προορισμό το Πόρτο Λάγος. Εκεί στη λίμνη Βιστωνίδα, που πρόσφατα ελέω ηγουμένου Εφραίμ έφερε τα πάνω κάτω στη χώρα, επισκεφθήκαμε τα εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και της Παναγιάς της Παντάνασσας και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα πολλά υδρόβια πτηνά που εξακολουθούν να τσαλαβουτούν στη λίμνη αυτή, αγνοώντας μάλλον την επίδραση των νερών της στην… πολιτική κατάσταση της χώρας μας.
Επιστρέφοντας από τη λίμνη πέσαμε πάνω στο παραδοσιακό παζάρι της Ξάνθης που την Κυριακή μεταφέρεται στο Πόρτο Λάγος. Δεν χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία να ανακατευτούμε με τον ντόπιο κόσμο τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους και να ψωνίσουμε αντικείμενα της τοπικής και όχι μόνο παραγωγής.
Η ώρα όμως είχε περάσει και επιβαλλόταν μια τελευταία εξόρμηση στα ταβερνάκια της παλιάς πόλης, ώστε στις πέντε χορτάτοι από κάθε άποψη να επιβιβαστούμε στο τρένο της επιστροφής. Και πάλι μέσα από την κοιλάδα του Νέστου κατευθυνθήκαμε προς τις Σέρρες με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Εκεί το τρένο μας απέκτησε νέα ηλεκτροκίνητη μηχανή και προστέθηκαν σε αυτό και άλλα τέσσερα βαγόνια, αλλά και πάλι ο κόσμος ήταν τόσο πολύς, ώστε παρά τα εννέα πια βαγόνια της αμαξοστοιχίας, να υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες όρθιοι επιβάτες.
Τελικά τρία τέταρτα μετά τα μεσάνυχτα φτάσαμε στη Λάρισα, όπου μας υποδέχτηκε σφοδρή χιονόπτωση. Αφήσαμε λοιπόν το τρένο μας να συνεχίσει το ταξίδι του μέσα στη νύχτα προς την Αθήνα κι εμείς με δύο πούλμαν επιστρέψαμε στα Τρίκαλα κουρασμένοι μεν αλλά ευχαριστημένοι και πλήρως ικανοποιημένοι από την επιτυχία της εξόρμησής μας.
Το νέο ραντεβού δόθηκε για την μεθεπόμενη Κυριακή στις 21 του Μάρτη για μια ημερήσια εξόρμηση με το τοπικό δρομολόγιο στο λιμάνι του Βόλου για τσιπουράκι.
Η αναχώρηση θα γίνει στις οκτώ το πρωί και η επιστροφή στα Τρίκαλα προαιρετικά στις πέντε το απόγευμα ή στις εννέα το βράδυ. Το εισιτήριο κοστίζει με επιστροφή 10,70 ευρώ και μπορεί να το πάρει όποιος θέλει από τον σταθμό ή το πρακτορείο της πόλης μας ή μπορεί να επικοινωνήσει με το σύλλογο, ώστε να μπει στο ομαδικό εισιτήριο του συλλόγου.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2431074271.
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η κοπή της Βασιλόπιτας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Τρικάλων στην αίθουσα της Λ.Α.Φ.Τ.
Πέντε χρόνια τώρα η ΛΕΔ καταξιώθηκε στη συνείδηση της τρικαλινής κοινωνίας
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους...

...ο Δήμαρχος Τρικκάιων κ. Ταμήλος, ο αντινομάρχης κ. Αλεξίου, ο διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Θ. Τσέλιος καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής του τόπου, την εκπαίδευσης και των σωμάτων ασφαλείας.
Ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Λουκάς Σκύφτας απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Τρικκαίων, τόνισε ότι στο πρόσωπό του τιμάται όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για το ενδιαφέρον και την προσφορά τους στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.
Τη μέγιστη βοήθεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης πρόσφεραν και τα μέλη της Λέσχης που προσπαθούν να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα και το πνεύμα των Ειδικών Δυνάμεων καθώς και τη στενή σχέση με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη. Σε αυτό εξάλλου αναφέρθηκαν και οι επίσημοι στους χαιρετισμούς τους στην εκδήλωση.
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, τόνισε ότι η προσφορά των ενεργών μελλών την ΛΕΔ υπόσχεται πολλά για την ανοδική πορεία της Λέσχης και την προσήλωση στα ιδεώδη των Ειδικών Δυνάμεων
Από το Γραφείο Τύπου της ΛΕΔ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΕΓΚΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ

Eυθύνες στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τίνα Μπιρμπίλη για τη διακοπή των έργων μερικής μεταφοράς υδάτων από τον άνω ρου του Αχελώου προς τη Θεσσαλία, απέδωσε ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας.
Ο πρώην Υφυπουργός κατά την...
...παρέμβασή του στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης της ΠΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα, τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο, μέχρι σήμερα, προσωποποιείται στην Υπουργό Περιβάλλοντος.
Η κα. Μπιρμπίλη, υπενθύμισε ο βουλευτής της Ν. Δ, όχι μόνο δεν έχει πάρει δημόσια θέση, αλλά τουναντίον έχει ξορκίσει την ολοκλήρωση του έργου, δηλώνοντας από το βήμα της Βουλής, ότι το δίλημμα για την ολοκλήρωση του έργου του Αχελώου δεν υφίσταται, και πως αυτό πρέπει να αντικατασταθεί από το αυτονόητο δίλημμα «νερό ή όχι νερό».
Ο Τρικαλινός πολιτικός υπογράμμισε ότι η σκοπιμότητα του έργου έχει κριθεί και πως αυτή δεν μπορεί να απειλείται από τις προθέσεις του εκάστοτε Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Κι αυτό για δύο λόγους: Πρώτον γιατί αποτέλεσε στρατηγική αναπτυξιακή επιλογή υπερτοπικού χαρακτήρα, όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, και δεύτερον γιατί τα έργα έχουν φτάσει σε βαθμό ολοκλήρωσης σχεδόν 80%.
«Τα όποια πισωγυρίσματα αποτελούν εμπαιγμό», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Λέγκας, δηλώνοντας ότι σήμερα, που το έργο είναι ουσιαστικά έτοιμο, τα διαχειριστικά σχέδια που ζητούνται, θα πρέπει να αποτελέσουν τυπικά προαπαιτούμενα που θα επιβεβαιώνουν την περιβαλλοντική του διάσταση και τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα, καθόσον η εκτροπή του Αχελώου αφορά το 25% των νερών που τώρα χύνονται στη θάλασσα. Τη στιγμή μάλιστα, που για να αποφευχθεί η περαιτέρω υποβάθμιση του υπόγειου υδροφορέα, ο οποίος σήμερα ξεπερνά τα 250 μέτρα, θα πρέπει να σταματήσουν να καλλιεργούνται εκτάσεις 800 χιλιάδων στρεμμάτων στο Θεσσαλικό κάμπο.

Συμπληρωματικά, τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ, ακόμη και στην περίπτωση που γίνουν όλα τα προβλεπόμενα δυνατά έργα, θα πρέπει επίσης να περικοπούν 450 χιλιάδες καλλιεργημένα στρέμματα., ενώ είναι πανθομολογούμενο ότι η περιβαλλοντική κακή κατάσταση του Πηνειού ποταμού χρειάζεται άμεση ανάταξη, η οποία μπορεί να επέλθει μόνο από τα νερά του Αχελώου.
Ο Ν. Λέγκας υπογράμμισε ότι η συνάντηση της ΠΑΣΕ με τον Πρωθυπουργό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα, με στόχο να ξεκαθαρίσει το θέμα της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης σχετικά με την ολοκλήρωση των έργων.
Η τοποθέτηση του Ν. Λέγκα συνάντησε την αποδοχή των παρισταμένων εκπροσώπων φορέων και των μελών της ΠΑΣΕ, ενώ ο Νομάρχης Μαγνησίας ζήτησε οι παρατηρήσεις αυτές να συμπεριληφθούν στο τελικό ψήφισμα.

Από το πολιτικό γραφείο. Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ομογενειακός Τύπος μέσα στον Παγκόσμιο Ελληνισμό

Του Μιχάλη Λυμπερόπουλου, Κύπρος
Οι αφετηρίες του απόδημου και του γηγενούς ελληνισμού, χάνονται, και συγχέονται μεταξύ τους στο βάθος του χρόνου, και η παράδοση, άρρηκτα συνδέει την αχλή του μύθου, με την αυγή της ιστορίας.
Λίγη και χέρσα η ελληνική γή...
Λίγες κοιλάδες και πολλά νησιά, διάσπαρτα στο κυρίαρχο τοπίο, βουνό, και θάλασσα. Πόλεις - κράτη που συγκρούονται, Αχαιοί, Δωριείς και Ίωνες, δημοκρατία, εναντίον ολιγαρχίας.
Όταν οι πόροι δεν καλύπτουν τις ανάγκες, η συγκυρία δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες, όταν η διαλεκτική του Σωκράτη και της ιστορίας ετοιμάζεται ν’ αφήσει τον λόγο για το σπαθί, κάποιοι, προτιμούν το κουπί και το πανί, και σαλπάρουν πέρα από τη θάλασσα. Έτσι, γεννιέται η Μεγάλη Ελλάδα στη Κάτω Ιταλία, και η Ελληνική Ιωνία, αποικία, και εστία του Ελληνισμού μέχρι το 1924.
Το σπαθί του Μέγα Αλέξανδρου του Μακεδόνα, οδηγεί τον αρχαίο Ελληνισμό στην ιστορική του κορύφωση, στις εσχατιές του κόσμου.... Εκεί, παραλαμβάνεται από τον μύθο, και γίνεται το σπαθί του Ισκεντέρ.
Η Βυζαντινή αυτοκρατορία είναι τόσο μεγάλη και ρευστή, που οι απόδημοι δεν καταγράφονται, εκτός βέβαια από τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο, τους επώνυμους, που ξεφεύγουν από την πικρή δόξα της άλωσης, για να προλάβουν την Αναγέννηση.
Στην Τουρκοκρατία πάλι, τα πράγματα δεν αλλάζουν. Η Γη λίγη και διάσπαρτη, πολλή καταπίεση, στενοί οι ορίζοντες, ορατή διέξοδος, το βουνό και η ξενιτιά. Έτσι, πολλοί παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς, δημιουργώντας μια άλλη Ελλάδα, έξω από τα καθιερωμένα γεωγραφικά σύνορα, που αποτελεί από μόνη της, όχι μόνο μια ζώσα πραγματικότητα, αλλά και ένα συγκλονιστικό γεγονός.
Και στον αιώνα μας, οι απόδημοι σε τέσσερις Ηπείρους, Βόρειο και Νότιο Αμερική, Ευρώπη, Αφρική Αυστραλία, από εργάτες του σιδηροδρόμου και παιδιά για όλες τις δουλειές, πάντα όμως Έλληνες, μερικοί περισσότερο από τους γηγενείς, είναι πλέον επιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, εργάτες και επαγγελματίες. Η σύγχρονη Μεγάλη Ελλάδα!!!, η δεύτερη Ελλάδα των επτά εκατομμυρίων Ελλήνων της διασποράς!!!!.
Οι Έλληνες, θαλασσοπόροι αλλά και πειρατές, χρυσωρύχοι και έμποροι, επιστή-μονες και εργάτες, με φήμη που ταξίδευε ακόμα εκείνη την εποχή από τη μια άκρη του Ατλαντικού στην άλλη, πρωτοπαλίκαρα του Μπουλιβάρ, πρωταγωνιστούν στο ιστο-ρικό της νεότερης μετανάστευσης του Ελληνισμού.
Τα αίτια που οδήγησαν τα βήματα των Ελλήνων σε κάθε σημείο της Γής, έχουν τις ρίζες τους, στο ελληνικό δαιμόνιο, αλλά και σε πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν ιστορικές εποχές, και στη μεγάλη φτώχεια της Ελλάδος, που αναγκαζόταν να διώχνει τα παιδιά της στα ξένα.
Ιστορικά θα αναφέρουμε, ότι ο πρώτος Έλληνας που έφτασε στην Βόρεια Αμερική, ήταν ο Τόμ Θόδωρος, που σκότωσαν οι Ινδιάνοι το 1528 στη Φλώριδα, κι η πρώτη μεγάλη μετανάστευση έγινε το 1763 ως τα 1768. Όσο για τον πρώτο Έλληνα που βρέθηκε στην Αμερική, ήταν ο Νικόλαος ο Έλληνας, το 1510.
Και ενώ πολλοί καθημερινά μιλούν για τα 7.000.000 του απόδημου Ελληνισμού που βρίσκονται διάσπαρτα σε πάνω 143 χώρες του κόσμου, λίγοι είναι εκείνοι που μι-λούν για τα Ομογενειακά Μέσα Μαζικής ενημέρωσης και ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν κάτω από ποιες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αγωνίζονται για να διατηρήσουν στέρεους τους δεσμούς των Ελλήνων της διασποράς, με την μητέρα πατρίδα.
Καθημερινά κάποιοι αφανείς ήρωες του Ομογενειακού τύπου με μελάνι αλλά και «αίμα καρδιάς» στα 4 σημεία της γης, δίνουν ένα υπέροχο αγώνα. Έναν αγώνα που αντικατοπτρίζει την αγωνία των αποδήμων να αντισταθούν στην αλλοτρίωση που τους απειλεί και να κρατήσουν ζωντανή την Ελληνική γλώσσα, την ιστορική μνήμη, τις παραδόσεις, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, την ταυτότητα τους.
Μια προσπάθεια συγκινητική και ελπιδοφόρα καθώς πασχίζουν ν’ αρθρώσουν το δικό τους ιδιαίτερο ελληνικό λόγο. Φωτοδόχος πηγή είναι για τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας, ο Ομογενειακός Τύπος, και γέφυρα ανάμεσα στην παλιά και στην νέα πατρίδα, αλλά και στις γενιές των μεταναστών.
Η ποικιλία των απόψεων, ο πλούτος των πληροφοριών, ο προβληματισμός για τα ζητήματα που απασχολούν το Έθνος αλλά και οι πληροφορίες για την καθημερινή ζωή του μετανάστη, ενίσχυσαν την εθνική συνείδηση, και κράτησαν ζωντανή την κοινωνία των αποδήμων.
Ο Ομογενειακός Τύπος ήταν αυτός που υποδεχόταν τις καραβιές των με-ταναστών στις υπερπόντιες χώρες, και ειδικότερα στην Αμερική. Οι ομογενειακές εφη-μερίδες της εποχής εκείνης, σ’ όλη την Αμερικανική επικράτεια, Ατλαντίς, πρώτη έκδοση 3 Μαρτίου 1894, Εθνικός Κήρυκας, 2 Απριλίου 1915, στη Νέα Υόρκη, και τ’ άλλα μικρότερης κυκλοφορίας έντυπα και περιοδικά, όπως, η «Ελλάς», ο «Ελληνικός Αστήρ», η «Αθηνά», ο «Λοξίας» η «Θεσσαλονίκη,» ο «Ειρηνικός», στο Σικάγο, ο «Προμηθεύς» στη Καλιφόρνια, και στον Άγιο Φραγκίσκο, ήταν αυτά που ενδιαφέρθηκαν άμεσα και έντονα για τα προβλήματα των Ελλήνων μεταναστών.
Ο Ομογενειακός τύπος ήταν αυτός που επεσήμανε από την αρχή την ανεπαρκή εκπαίδευση τους και τις δυσκολίες προσαρμογής των απαίδευτων χωρικών, αγροτών, στο αστικοβιομηχανικό περιβάλλον των ΗΠΑ και κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους εντάξει μέσα στο κλίμα της αμερικανικής κοινωνίας.
Φύλακας άγγελος του κάθε μετανάστη ήταν ο ομογενειακός Τύπος στα χρόνια του μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος, και έσωσε χιλιάδες παιδιά από το σύστημα της πατρωνίας, το οποίο εκμεταλλευόταν εφήβους που τους χρησιμοποιούσαν σε στιλβωτήρια και ως πλανόδιους ανθοπώλες, τόσο στις μεγαλουπόλεις, όσο και στις μικρότερες πόλεις των ΗΠΑ για λίγα σεντς την εβδομάδα.
Αλλά και στην Αυστραλία, τον ίδιο ρόλο διαδραμάτισε ο Ομογενειακός τύπος που φέτος συμπληρώνει 93 χρόνια παρουσίας, στην μακρινή αυτή Ήπειρο. Στις 6 Ιου-νίου του 1913, στα Ελληνικά καφενεία της Μελβούρνης έκανε δειλά- δειλά την εμφάνιση της μια μικρόσωμη Ελληνόφωνη εφημερίδα, η «Αυστραλία», το πρώτο ελληνικό φύλλο που κυκλοφορούσε στην Πέμπτη Ήπειρο. Εκδότης και συντάχτης, διεκπεραιωτής και τυπογράφος, ο έλληνας της Αιγύπτου, Στρατής Βερλής.
Να σημειωθεί ότι την εποχή που ξεκίνησε ο Βερλής την εφημερίδα του, οι συνθήκες δεν ήσαν καθόλου ευνοϊκές για τέτοια εγχειρήματα Όμως το γέννημα θρέμμα του Ελληνισμού της Αιγύπτου, Μυτιληνιός στη καταγωγή, ο πρωτοπόρος εκείνος συμπατριώτης μας, Στρατής Βερλής, δε τα έβαλε κάτω. Έτσι με την εφημερίδα «Αυστραλία», δόθηκε η δυνατότητα να αποκτήσει η νεαρή παροικία τη δική της φωνή, το δικό της μέσο έκφρασης.
Η «Αυστραλία» θα φέρνει νέα από τη μακρινή πατρίδα που όλοι λαχταρούσαν. Θα μιλούσε για τα προβλήματα, τα επιτεύγματα, και θα ήταν ο συνδετικός κρίκος, που θα έφερνε τον ένα κοντά στον άλλο, και θα ενίσχυε τις προσπάθειες περαιτέρω συγκρότησης και ανάπτυξης της παροικιακής ζωής.
Και μετά την εφημερίδα, «Αυστραλία», ο Ομογενειακός τύπος μεγάλωνε συνε-χώς με κάθε νέα καραβιά μεταναστών.
Από το 1942 ως σήμερα, κυκλοφόρησαν πάνω από 70 εφημερίδες, 25 περιοδικά, αναρίθμητα βιβλία, λευκώματα και άλλα έντυπα.
Το ίδιο έλαμψε ο Ομογενειακός Τύπος, στον Καναδά, στην Λατινική Αμερική, στην Αφρική και στην Ευρώπη. Πάντα παρόν και παντού. Με τον Ομογενειακό Τύπο, η Ελλάδα αποδεικνύεται ότι βρίσκεται παντού.
Από την Κύπρο, ως την μακρινή χώρα των Ίνκας, και στις στέπες των Ασιατικών Δημοκρατιών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, από τη Φιλανδία ως τις ΗΠΑ, τον Κανα-δά, την Λατινική Αμερική, την Αφρική, αλλά και την μακρινή Αυστραλία.
Διαποτισμένος με Ελλάδα, με το πνεύμα και την αγάπη προς τη μητέρα πατρίδα, αποτελεί τον σπουδαιότερο πρεσβευτή της χώρας μας, σε ολόκληρο τον κόσμο, και πο-λύτιμο κληροδότημα των Αποδήμων στο μητροπολιτικό Ελληνισμό.
Ο Ομογενειακός Τύπος είναι αυτός που γαλούχησε τις γενιές των μεταναστών με τα Εθνικά οράματα, που πρόβαλε τα έργα του πνεύματος, που στάθηκε συμπαραστάτης στα κελεύσματα δύσκολων στιγμών.
Ο Ομογενειακός τύπος είναι η καρδιά του απόδημου Ελληνισμού και αυτή την καρδιά είναι καθήκον και υποχρέωση, όλων μας να την κρατήσουμε ζωντανή. Να την διατηρήσουμε ζωντανή, γιατί μόνον όσο αυτή χτυπά, θα μπορούμε να μιλάμε για Από-δημο Ελληνισμό.
06-03-2010 http://www.greeknews.com.c
y/
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή επιστολή προς την Ομογένεια

Αγαπητοί Έλληνες και Φιλέλληνες όπου γης,
Στην παρούσα διεθνή συγκυρία η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας εξαιρετικά σοβαρής οικονομικής κρίσης. Κερδοσκοπικά οικονομικά παιχνίδια και δηλώσεις για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας από τα χείλη του Έλληνα πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν.
Η εικόνα της χώρας το τελευταίο διάστημα δέχεται επιθέσεις από...
...τα διεθνή ΜΜΕ, μαζί με προτροπές για την πώληση νησιών μας, ακόμα και του Παρθενώνα. Όλα τούτα προκαλούν σε όλους μας αισθήματα λύπης, αγανάκτησης και εύλογα ερωτηματικά. Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν και γιατί βρίσκεται στο στόχαστρο η Ελλάδα;
Προτρέπω τον καθένα από εσάς, που υπηρετεί με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται και με όποια μέσα διαθέτει, να συνδράμουμε την Ελλάδα σε αυτή την στιγμή που μας χρειάζεται. Να συνδράμουμε ηθικά.
Ίσως πολλοί από εμάς να έχουμε γευτεί την αναποτελεσματικότητα του Κράτους στις συναλλαγές μας, να έχουμε απογοητευτεί από την αντιμετώπιση που λαμβάνουμε, να ακούμε καθημερινά ιστορίες για το πόσο αναξιόπιστη είναι η χώρα.
Μα η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει μόνον την οικονομική κρίση, αλλά τον κίνδυνο μιας γενικότερης κοινωνικής και πολιτισμικής αλλοτρίωσης. Και εκεί χρειάζεται η δική μας παρέμβαση και συνδρομή για να καλύψουμε το ηθικό και πνευματικό έλλειμμα. Πρέπει όλοι να ανατρέξουμε στις Ελληνικές αξίες, τις οποίες οφείλουμε να διαδώσουμε στον σύγχρονο κόσμο που τόσο πολύ τις έχει ανάγκη.
Η οικονομική στήριξη για όσους από εμάς έχουμε την δυνατότητα είναι ένας τρόπος βοηθείας. Ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, ετέθη επικεφαλής της εκστρατείας για το «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας», αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου της Βουλής, Κυρίου Φίλιππου Πετσάλνικου.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Ελλάδα έχει την μοναδικότητα να αποτελεί ένα σύμβολο πολιτισμού παγκόσμιας ακτινοβολίας, με πολύτιμη ιστορική παρακαταθήκη.
Εκείνο που πρώτιστα χρειάζεται είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι αντιδρώντας σε κάθε ανοίκεια επίθεση που δέχεται η χώρα μας. Στις κοινωνίες όπου ζούμε, πρέπει να λειτουργήσουμε με μια φωνή ως οι πρεσβευτές όλων εκείνων των ιδεωδών που συνθέτουν τον πολιτισμό μας. Να θυμίσουμε ότι η ελληνική παρουσία σε όποια γωνιά του κόσμου υπάρχει, λειτουργεί δημιουργικά για το σύνολο της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο δράσης. Να θυμίσουμε ότι όλοι μας φέρουμε την ευθύνη μιας ανεκτίμητης κληρονομιάς, στις αρχές της οποίας θεμελιώθηκε η Παγκόσμιας Πολιτισμική Κληρονομιά.
Ο κίνδυνος της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας δημιουργεί επιπτώσεις, σε κάθε τομέα της ζωής των Ελλήνων, στην επιβίωση του συνταξιούχου, του μικρομεσαίου επαγγελματία, του αγρότη ,της πολύτεκνης οικογένειας, στο μέλλον των παιδιών μας. Μα περισσότερο στην διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας στην διεθνή διπλωματία.
Δίχως της δυνατότητα της οικονομικής αυτοδυναμίας είναι δύσκολη η επί ίσοις όροις αντιμετώπισή της χώρας και στο μέτωπο των ανοιχτών εθνικών μας θεμάτων, όπως είναι η ονομασία της πΓΔΜ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό Ζήτημα, η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, η προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων μας στην Αλβανία, την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, η στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι λοιπόν η συνδρομή όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού, που θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση στην πρώτη γραμμή του αγώνα όπως το έχουν πράξει μέχρι σήμερα. Ο Ελληνισμός ανά τον κόσμο καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού, οι ομογενειακές μας οργανώσεις, οι Φιλέλληνες, συνεπικουρούμενες και από το ΣΑΕ, αλλά και ο κάθε ένας από εμάς, που πρέπει να πρωτοστατήσει σε αυτή την πρωτοβουλία, με συντονισμένες προσπάθειες και δράσεις, έχουμε χρέος να εργαστούμε για την ανατροπή των δεδομένων που δημιουργεί η οικονομική, ηθική και πνευματική κρίση αλλά και για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Το 1821 έγραφε ο Άγγλος Φιλέλληνας Percy Shelley στον Πρόλογο του έργου του “ΕΛΛΑΣ” : «Είμαστε όλοι Έλληνες οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, οι τέχνες μας έχουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα, αν δεν ήταν η Ελλάδα θα είμαστε ακόμη σκλάβοι ..Ήταν μια στιγμή μέγιστης εξιδανίκευσης της Ελλάδας υπερασπιζόμενη το λαό της στον αγώνα της ανεξαρτησίας κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Κινητοποιήθηκε όλη η Ευρώπη. Η Ελλάδα-όχι μόνον για τους ποιητές αλλά και για όσους την μελετούσαν επιστημονικά-ήταν „το ελληνικό θαύμα“ Ο θαυμάσιος αυτός τόπος όπου τον 5ον αιώνα σχεδόν από το μηδέν άνθισαν η δημοκρατία , οι τέχνες, η φιλοσοφία, η ιστοριογραφία, το θέατρο, εν ολίγοις ο πολιτισμός, αυτή η Ελλάδα από υπερβολική αγάπη πέρασε στο μύθο.»
Αυτός ο θαυμάσιος τόπος λοιπόν, η χώρα μας, από όπου όλοι ξεκινήσαμε για να φτάσουμε σε μακρινές πατρίδες, μας χρειάζεται, και με ομοψυχία πρέπει να είμαστε δίπλα της, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις , μικροκομματικές σκοπιμότητες και από οτιδήποτε άλλο μας χωρίζει.
Η Ελλάδα και όσα συμβολίζει, είναι κεφάλαιο ανεκτίμητο, τόσο για εμάς που φέρουμε περήφανα την Eλληνική καταγωγή, για την νέα γενιά των Ελλήνων, συνεχιστών της μακραίωνης παράδοσής μας, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα που οικοδόμησε πάνω στις ελληνικές αξίες την δική της ξεχωριστή πολιτισμική φυσιογνωμία.
Δρ.Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας Παγκοσμίου ΣΑΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Prost, Europa! Prost! Stop! Όναγροι! Ούννοι και ανθέλληνες Stop!

05 Μαρτίου 2010 Βερολινέζικο τετ α τετ Παπανδρέου & Μέρκελ
«Για σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους…»
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Ο …Ευρωπαϊκός πανσπερμισμός, εξοπλισμένος με στοιχεία φραμασονίας και αμοραλι-σμού, φατρίας και οπορτουνισμού, φασισμού και...

...ρατσισμού, τοκογλυφικού, τυχοδιωκτισμού και «σύγχρονου» ιμπεριαλισμού, με τα λεπρά κατάλοιπα του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και τον μανδύα του ρηχού ευρωπαϊκού πολιτισμού, προκειμένου να καλύπτει τις ασχήμιες της, κινήθηκε ως διελκυστίνδα στις «πυραμίδες» της «Παγκοσμιοποιημένης εκσυγχρονιστικής αγοράς» (φασιστοσιωνιστικού κεφαλαίου) μεταθέτοντας, μέσω εξανδραποδισμένων αχταρμάδων, το κέντρο βάρους της «πολιτισμένης» Ε.Ε, σε Χώρες -κράτη μέλη της, με πρώτο μέλημά της τη βάρβαρη καταλήστεψη όχι μόνο των εθνικών οικονομιών- αρπαγή περιουσιών του δημοσίου, αλλά και την ταπείνωση και τον ευτελισμό σε μια Χώρα, όπως η Ελλάδα, που ενώ άλλη ήταν η Μοίρα της, όμως απ’ τους αδίστακτους αρπάχτρες εξελίχτηκε σε ασήμαντη ζητιάνα χάρη των ανθελλήνων «πολιτικών» που την… «υπηρέτησαν» και την οδήγησαν σε αδιέξοδα.
«Αχ Ελλάδα, Ελλαδούλα, τριανταφ’λλιά μ’ και ρούσα,
πέρδικα μ’ θεών μανούλα, σ’ αδειάσανε απ’ ούλα.
Και σ’ αρμέγουνε τα στήθη και σου στύβουν την καρδιά
σε πουλάνε μύθους κι ήθη και σου πνίγουν τη λαλιά
Τη φωνή σου δεν ακούω, μήτε νιώθω τους παλμούς
κι ούλα τα κουδούνια κρούω, για να διώξω τους εχθρούς»
(Απόσπασμα απ’ το «Ιστορίες απ’ το μαντρί του Μήτρου- Ο Μήτρος, ο τράγος και ο Μπίλη» απ’ αφορμή το ταξίδι του Κλίντον στην Ελλάδα τον Οκτώβρη του 1999)
Δεν έχει τελειωμό η λίστα της ντροπής και της ταπείνωσης που σαρώνει την Ελλάδα και τους Πολίτες της, την οποία, παρά τους τεράστιους ευρωπαϊκούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς που διαθέτει, την άφησαν κυριολεκτικά ανοχύρωτη και ευάλωτη σε επιδρομές οικονομικού «εί-δους» μεγάλων μεγεθών από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς- Διεθνείς Τράπεζες όπως η Goldman Sachs, (Γκόλντμαν και Σαξ ιδρυτές της εν λόγω τράπεζας 1869. (Περισσότερες πληροφορίες γνωρίζουν οι Έλληνες «πολιτικοί» και όχι μόνο οι πρωθυπουργοί),η J.P. Morgan, η Deutsche Bank και άλλες.
Η εφτάχρονη χούντα των συνταγματαρχών δικάστηκε και καταδικάστηκε από τη φρέ-σκια δημοκρατία. Σήμερα, 36 χρόνια μετά που η δημοκρατία παρουσιάζεται πως έχει…. ανα-πτυχτεί και συνεχίζει το έργο των αρχαίων προγόνων της, πότε θα δικάσει τους κλέφτες που μας καταλήστεψαν κατά κράτος, που μας διέσυραν στη χρεοκοπία και μας παραδίνουν σε το-κογλύφους;
Μεταξύ των τραγελαφικών και επικίνδυνων συμβάντων που αυτές τις μέρες περνά η Χώρα μας… -πάλι ξαναλέμε ότι η Χώρα μας πλέον δεν υφίσταται όπως τη γνωρίζαμε μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό και τους αγώνες της…- πέρα, λοιπόν, από τις διαθέσεις και ορέξεις των ονάγρων του made in USA ευρωπαϊκού προτεκτοράτου σε βάρος της Ελλάδας, πέρα από το μεγάλο εγκληματικό ρεζίλη που δημιούργησαν οι όναγροι ευρωάτλαντες τοκογλύφοι και ανθέλληνες ληστές, φτάνει η σημερινή «σοσιαλιστική» κυβέρνηση (εξάρτημα των Βρυξελών) να ανοίξει έναν «κουμπαρά» προσφέροντας ο καταδικασμένος Πολίτης τον οβολό του προκει-μένου να σωθεί η Ελλάδα απ’ τη χρεοκοπία και την περιθωριοποίησή της απ’ τα «σύγχρονα» ευρωπαϊκά αρπαχτικά. Αυτή είναι μια επιπλέον ταπεινωτική-εκμηδενιστική προσβολή για τους απανταχού Έλληνες που για την πατρίδα (αυτή τη λέξη την πιπιλίζου συχνά οι αλχημιστές που μας κυβερνούν) έχουν δώσει και το αίμα τους και σήμερα τους (μας) έχουνε στεγνώσει. Από την πλευρά μας είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και εξηγούμαστε. Όπως ήδη έχουμε προαναφέρει, τη σαπίλα που δημιούργησαν τα λαμόγια, αυτοί να την πληρώσουν και όχι ο λαός, που δυστυχώς, δεν παύει να είναι θύμα και παράλληλα, εδώ και τώρα, να διεκδικήσει ο πρωθυπουργός από τους Γερμανούς το χρέος που άφησε η ναζιστική κατοχή.
Ένα άλλο τραγελαφικό και εξίσου εγκληματικό είναι και η κρατική τηλεόραση που οι μισθοί των δημοσιογράφων (πολλοί εξ’ αυτών δεν ξέρουν ούτε ελληνικά) κυμαίνονται από 65 χιλιάδες ευρώ μέχρι 257 χιλιάδες το χρόνο!! Πέρα από το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί «επι-στήμονες» με 3,4,5,6, και 7 θέσεις εργασίας, μερικοί... διδάσκουν τα παιδιά μας στα Πανεπι-στήμια και το μόνο σίγουρο είναι πως τα διαμορφώνουν σε λαμόγια. Επίσης η κρατική τηλεό-ραση εισπράττει από κάθε καλύβα που ηλεκτροδοτείται τον ανάλογο φόρο. Αυτός ο φόρος που, θέλει δε θέλει, πληρώνει ο Έλληνας Πολίτης είναι καθαρή ληστεία που φουσκώνει τις κοιλιές και τα μεριά ιθυνόντων και των παρεών των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Η σημερινή κυβέρνηση, η οποία σήμερα κρατά φωτιά στα χέρια της που και τους Πολί-τες θα κάψει αλλά κι αυτή θα λαμπαδιάσει, αντί να στήσει «κουμπαρά» που μας ταπεινώνει, τα λεφτά, όπως σωστά λέει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είναι εδώ. Πως θα τα εξοικο-νομήσει είναι πολύ απλό: Πρόεδροι, πρωθυπουργός, υπουργοί και υφυπουργοί, βολευτές και ευρωβολευτές, διευθυντές και διοικητές όλων των οργανισμών, γραμματείς και φαρισαίοι και άλλοι πολλοί της κομματικής Ελλάδας, στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης και λοιπών παρα-γώγων να τους δοθεί μηνιαίος μισθός των τριών χιλιάδων ευρώ. Επίσης ένα λουκέτο στην κρα-τική τηλεόραση. Stop των επιχορηγήσεων σε... ιδρύματα τύπου Μητσοτάκη και Σημίτη και παράλληλα η αναζήτηση και σύλληψη των ληστών και να δικαστούν στην πλατεία συντάγμα-τος να τους δει ο κόσμος.
Ας κάνει αυτά τα βήματα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Πασόκ και κομμάτια να γίνουν τα σκληρά μέτρα και ας βάλει κι άλλα τόσα. Τότε οι Πολίτες θα πιστέψουν και θα πουν πραγματικά χαλάλι τη θυσία που κάνουμε και θα βραβεύσουν το έργο του. Σε διαφορετική πε-ρίπτωση το παιχνίδι γέρνει υπέρ των ευρωονάγρων και το μόνο που μένει είναι ο σχηματισμός Εθνικής Κυβέρνησης. Τώρα.
Δεν μας έρχεται καλά να μην αναφερθούμε και στη ΝΔ, που λιγότερο ή περισσότερο από το Πασόκ συμμετέχει στο έκτρωμα-διαφθορά-απάτη0εθνική ληστεία. Έτσι λοιπόν ο πρό-εδρος της ΝΔ στην προσπάθειά του να «αντιπαρατεθεί» (κύριε πρόεδρε, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει) με τα σκληρά μέτρα του Πασόκ, πιπιλίζοντας ένα παλιό και γνωστό παραμύθι, ανέφερε πως η ΝΔ πλήρωσε τα λάθη της. Απαντούμε στον κ. Σαμαρά ότι η ΝΔ όχι μόνο δεν πλήρωσε για τη δίνη που έφεραν λαμόγια της ΝΔ στον τόπο μας, αλλά εκεί που ήταν να πήγαι-ναν κάμποσοι στα σίδερα και να τους κατάσχουν ό, τι περιουσιακά στοιχεία έχουν, κυκλοφο-ρούν με θρασύτητα ανάμεσά μας, έχουν εξασφαλίσει παχυλούς μισθούς και με λίγα μόνο χρό-νια «υπηρεσίας» σε βολευτικούς θώκους θα έχουν μηνιαίες συντάξεις όμοιες με εκείνες των αγροτών και εργατών σε δωδεκάμηνο επίπεδο. Η ΝΔ, κύριε πρόεδρε, δε δικαιούται να ασκεί «κριτική» στο Πασόκ, όπως δε δικαιούται ούτε το Πασόκ προς τη ΝΔ τη στιγμή που τα σίδερα της φυλακής δεν είχαν την ευκαιρία υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν λαμόγια μεγάλων μεγε-θών που εξαπάτησαν το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία.
Αν λοιπόν σήμερα δικαιούται κανείς την άσκηση κριτικής προς τα «δημιουργήματά» τους, αυτό είναι ένα τμήμα του λαού που ποτέ δεν τους ψήφισε γιατί ποτέ δε τους εμπιστεύτηκε από τη «γέννησή» τους ακόμα, της δεκαετίας του 1970. Ας μη μιλάνε λοιπόν οι νεοδημοκράτες και πασόκοι, δεν πείθουν πλέον ούτε τα λόγια τους ούτε τα …έργα τους.
Όσο για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του Πασόκ, αυτός έχει πράγματι πολλές δυ-σκολίες και τα ρίζικα τον τρυγούν. Ένα από αυτά είναι ότι δεν μπορεί να την «κοπανίσει» (κρίμα δεν είναι να μην αφήσει κι αυτός ιστορία, τι στην ευχή τζάκι είναι) όπως οι προηγούμε-νοι πρωθυπουργοί, κ. κ. Καραμανλής και Σημίτης, κι αυτό θα μας ταλαιπωρήσει αν όχι αποδε-κατίσει εάν και εφόσον, όπως προαναφέραμε, δε λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Ένα άλλο παρα-μύθι είναι ότι Πολίτες του λένε για την πατρίδα πάρτα όλα αρκεί να σωθεί. Αυτό βέβαια το λέει και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης, τρομάρα του, αυτός έχει που έχει χάσει και τα αβγά και τα καλάθια και επί πλέον ξεφεύγει από τα καθήκοντά του έναντι των «λαθρομετανα-στών!».
Τέλος, προς χαλάρωση, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το «Ο περιπλανώμε-νος» του Αλέξανδρου Σούτσου:
»Της αγνώμονος Ευρώπης καί σεις γαύροι διπλωμάται,
»Τήν μικρότητα του έθνους, ξένοι, μή καταγελάτε !
»Αυτουργοί τού συνεχούς του εξευτελισμού και πένθους
»Εις το στάδιον ο Έλλην ίσως τρέξει πάλι ένθους
»Το αδάμαστόν του γένους ίσως ενωθεί εκ νέου
»Από κορυφών του Αίμου μέχρις άκρων του Μαλέου,
»Εύξεινον καί Προποντίδα
»Υπό τήν αυτήν συνέχων θριαμβευτική αψίδα…
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Μάρτης 05 2010 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΑΚΑΦΛΙΑΔΩΝ

Μετά το "κύκνειο άσμα" της αγαπημένης μας ομάδας μέσα στην έδρα του ΠΑΟΝΕ, ήρθε η ώρα όλων μας να επιμεριστεί ο καθένας τις ευθύνες μας.
1. Βαγγέλης Πλεξίδας: Ίσως ο μοναδικός πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα, που πραγματικά έχει "ματώσει" η τσέπη του για το σωματείο. Έβγαλε την ομάδα από την...
...αφάνεια και το "βούρκο" με μεγάλο κόστος και χωρίς βοηθειες από κανέναν. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, τα λεφτά δεν κάνουν ομάδες! Μόνο ο σωστός προγραμματισμός και η πολλή δουλειά παράλληλα με το οικονομικό μπορούν να αποφέρουν την επιτυχία. Επίσης η ηρεμία και η στήριξη πρός το ποδοσφαιρικό τμήμα και όχι οι "καφενειακές" συζητήσεις με τον κάθε μαλ... (πιπέρι στη γλώσσα!)που νομίζει ότι ξέρει το αντικείμενο και ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου. Επίσης, σωστοί συνεργάτες, άνθρωποι του ποδοσφαίρου και κυρίως άτομα που γουστάρουν και ξέρουν αυτό που τους αναθέτεις να κάνουν. Με λίγα λόγια ο καθένας να έχει το ρόλο του! Τeam manager και άλλοι "αυλοκόλακες" στον ...Καιάδα! Και τελευταίο και καλύτερο: Σ-Ε-Β-Α-Σ-Μ-Ο-Σ προς όλους!

2. Ποδοσφαιρικό τμήμα ΑΟΤ: Υποτίθεται ότι όλοι ήρθατε με όνειρα και φιλοδοξίες για την ομάδα, αλλά δεν είδαμε το κάτι παραπάνω απ'ολους, μόνο βολτίτσα στην Ασκληπιού και...μαγκιά. Μέσα στο γήπεδο (βγάζουμε 3 ματς Καρδίτσα,Ηρακλή και Καλλιθέα για το Κύπελλο) άψυχοι και χωρίς πάθος.Όλοι σας ξέρετε ότι αξίζετε παραπάνω, ότι μπορούσατε να δώσετε το παραπάνω αλλά καταφέρατε να χάσετε από ομάδες που το μπάτζετ τους είναι κάτω από το δικό μας κατα 50%-60%. Μοναδικό διπλό στη Θέρμη, με γκολ από τα 25 μέτρα... Είστε περήφανοι; Πιστεύετε ότι αδικείστε με τις αποδοκιμασίες; Το μόνο ελαφρυντικό είναι οι συνεχείς αλλαγές προπονητών και η διοικητικο-team managerίστικη "συμβουλή" στα αποδυτήρια.Όσο για τους προπονητές, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κανέναν.Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάντια.

3. Σακαφλιάδες: Στηρίξαμε όσο μπορέσαμε την προσπάθεια της ομάδας, μέσα-έξω πάντα δίπλα σας, κι εσείς μας πικραίνατε με συνεχόμενες ισοπαλίες και ήττες. Σας αποθεώσαμε μετά από μεγάλες νίκες (καρδίτσα - Ηρακλή) αλλά και ήττες (Καλλιθέα), γιατί παίξατε με τσαμπουκά, δείχνατε ποιοί είστε, τι αξίζετε πραγματικά αλλά φροντίζατε πάντα να μας ξενερώνετε...αμέσως μετά. Ακόμα και τώρα εμείς ζούμε για την Κυριακή, για τον ΑΟΤ και μόνο...για κανέναν άλλο!

Συμβουλή: Φέτος η χρονιά πήγε χαμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι παρατάμε την προσπάθεια. Συνεχίζουμε δυνατά, να "χτίσουμε" ομάδα με μέλλον και όχι "εφήμερες" χαρές. Σωστός προγραμματισμός και πολλή δουλειά, όχι στις αποχωρήσεις παικτών που θα επιβαρύνουν την ομάδα με τυγχόν "προσφυγές". Δεν ξεχνιέται και δεν χωνεύεται εύκολα η Δ' Εθνική!
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ !
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΟΤ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ!
TO ΔΣ
ΣΑΚΑΦΛΙΑΔΕΣ CLUB
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΤΩΧΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ !!!!

Διαβάζοντας τα Τρικαλινά νέα τοπική εφημερίδα των Τρικάλων και το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Καραποστόλη έμαθα το εξής καταπληκτικό !! Τονίζει λέει ο κ. Βλαχογιάννης Ηλίας νομάρχης Τρικάλων ότι επιθυμεί να πετύχουν τα μέτρα αν και αυτός θίγεται από τον συντελεστή φορολόγησης αφού...
...όπως είπε οι νομάρχες παίρνουν σήμερα καθαρά 4200 ευρώ και με τον νέο συντελεστή θα παίρνουν 2500 ευρώ καθαρά μάλλον δεν τον συμφέρει !!! .

Πριν μερικές ημέρες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος Μιχάλης σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής εφημερίδος των Τρικάλων μας είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι μετά την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης δεν συμφέρει πλέον να παίρνει τον μισθό του.

Τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν πατριώτες , εδώ η Πατρίδα χάνετε και οι κ.κ τοπικοί Άρχοντες μας κάνουν γνωστό ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά γιατί δεν θα ζουν πλέον αξιοπρεπώς ,αυτό δηλαδή από εδώ και πέρα έως τον Νοέμβριο, γιατί μέχρι τώρα περίπου για οκτώ χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα.

Να μην ξεχνάμε στην συνεδρίαση της ΤΕΔΚ ομόφωνα και άσχετα με τις πολιτικέςτους πεποιθήσεις άπαντες οι Άρχοντες του νομού συμφώνησαν να ζητήσουν όχι φορολόγηση με τον συντελεστή 40 % που προτάθηκε απο την κυβέρνηση αλλά με τον ίδιο όπως των Βουλευτών.

Αν καταλάβατε καλά Πατριώτες θέλουν τα μέτρα να ισχύσουν για όλους τους Έλληνες εκτός από αυτούς .

Αν και οι ίδιοι έχουν κρατικά αυτοκίνητα , οδηγούς, γραμματείς δεν πληρώνουν για τηλεφωνήματα ,λαμβάνουν εκτός έδρας για μετακινήσεις εκτός και εντός νομού και με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού έχουν γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να το κάνουν .

Είναι τουλάχιστο υποκριτικό ακόμη και για δημοσίους υπαλλήλους που παίρνουν αντιμισθίες τουλάχιστον μέχρι τώρα ,να λένε τον πόνο τους περιμένοντας τον (συνήθη ύποπτο μισθωτό ή συνταξιούχο) να τους λυπηθεί και να πληρώσει μόνον αυτός .

κ.κ Αρχοντες δεν σας βάζει κανείς με το ζόρι ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ , εσείς σκοτώνεστε να μας σώσετε και είδαμε που μας καταντήσατε , όποιος δεν επιθυμεί να συνεχίσει το έργο του η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα .

Μην μας απειλείτε κιόλας ,να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούν κάποιοι άλλοι που θα θελήσουν με λιγότερα χρήματα να προσφέρουν στον τόπο και στην Πατρίδα μας .

Αλήθεια αν δεν σας φτάνει η αποζημίωση και τα προνόμια των θέσεων σας ,μπορείτε να επιστρέψετε στις δουλειές σας και στις συντάξεις σας θα έχετε προσφέρει μια ακόμη υπηρεσία στην φτωχή Πατρίδα μας ίσως την μεγαλύτερη.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ

Με τιμή
Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ
Διαβάστε περισσότερα...