Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Σε λίγη ώρα στο trikalaola το θέμα με την Ιερά Μονή του Αγίου Προκοπίου

Σε λίγη ώρα αποκλειστικά στο trikalaola, θα δείτε το βίντεο από την Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου Πύλης Τρικάλων, καθώς και το τι ειπώθηκε στη γενική συνέλευση των κατοίκων, που έγινε απόψε στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΟΚ Κοζάνης – Αμαζόνες 1-2

Φουλ για άνοδο τα κορίτσια του Θανάση Κατράνα, που συνεχίζουν να ελπίζουν.
Tα εύκολα δύσκολα παρά λίγο να κάνουν οι Αμαζόνες. Η κατοχή μπάλας και οι ατέλειωτες φάσεις που είχαν δημιουργηθεί στην εστία της Κοζάνης, καρποφόρησαν μόλις...
...στο 60'. Το 1ο ημίχρονο ήταν βασανιστικά άστοχο για την ομάδα μας. Όμως οι Αμαζόνες με ηρεμία και ψυχραιμία, κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με την Βανέσα Αναστασοπούλου. Από εκεί και πέρα τα πόδια των κοριτσιών λύθηκαν, και επιτέλους το άγχος έφυγε. Έπειτα από 10 λεπτά με έναν εκπληκτικό συνδυασμό της μπάλας, Τέλλιου – Σακελλάρη – Αναστασοπούλου – Γιουβρή -Γιαννούλα, (με την τελευταία να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι με πλασέ), οι Αμαζόνες είχαν πλέον την ελευθερία των κινήσεων. Όμως ένα λάθος της άμυνας μας έφερε την ομάδα της Κοζάνης στο 90' να σκοράρει και να διαμορφώνει το τελικό 1-2.
Της Όλγας Παπαδημητρίου
Φωτό αρχείου
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Το ποιητικό αριστούργημα του Εξυπερύ, ένα έργο πανανθρώπινο που αγαπήθηκε όσο λίγα, ανεβάζει τη φετινή θεατρική περίοδο το Δημοτικό μας Θέατρο. Μια θεαματική παράσταση, γεμάτη ήχους, μουσική και χρώματα, που προσκαλεί...

...μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον γοητευτικό και παραμυθένιο κόσμο του αγαπημένου Μικρού Πρίγκιπα και το περιπετειώδες ταξίδι του στο σύμπαν, μέσα από την φιλία, την αγάπη, την φαντασία και την παιδική αθωότητα.
Η παράσταση αυτή αποτελεί την νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του Δημοτικού μας Θεάτρου και συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες, ηθοποιοί και δημιουργοί.
Το έργο παρουσιάστηκε σε καθημερινές πρωινές παραστάσεις για μαθητές: ενώ θα παρουσιαστεί για το ευρύτερο κοινό την Πέμπτη 25, Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 20.00 στην αίθουσα Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου. Πληροφορίες 24310 20000.
Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων δίνει ιδιαίτερο βάρος στην παραγωγή έργων για τα παιδιά και τους νέους:
α) επιλέγει θεατρικά έργα διαχρονικά που παντρεύουν την ποίηση με τη δυναμική της σκηνικής εικόνας
β) στοχεύει με τη σοβαρή προετοιμασία στο συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα έτσι που να ανταποκρίνεται στα δραματουργικά και παιδαγωγικά κριτήρια μιας ολοκληρωμένης θεατρικής δουλειάς που αγγίζει εξίσου τα παιδιά και τους μεγάλους.
Μέσα από αυτή τη θεατρική πρακτική και πράξη προέκυψε η ιδέα και στη συνέχεια η επιλογή του Μικρού Πρίγκιπα του Εξυπερύ για την φετινή χρονιά
Το ραντεβού μας με το κοινό των μικρών φίλων της πόλης μας και της περιφέρειας, προκαθορισμένο πάντοτε, μοιάζει να προετοιμάζεται με τόσο προσεκτικά βήματα και την ίδια αγάπη που η αλεπού «διδάσκει» στον Μικρό Πρίγκιπα.
Μ’ αυτόν τον τρόπο το ποιητικό αριστούργημα του Εξυπερύ, ένα έργο πανανθρώπινο, που τροφοδοτεί την φαντασία μικρών και μεγάλων εντάσσεται αρμονικά στην πορεία του Δημοτικού Θεάτρου.
Και ταυτόχρονα είναι ένα έργο με μοναδική πυκνότητα μηνυμάτων και εικόνων που ενεργοποιεί απίστευτα πολυεπίπεδες αναγνώσεις και φαντασιακές ταχύτητες και αποτελεί πρόκληση στο σκηνικό του ανέβασμα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΘΕΛΑ- ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣΗΣ, ΣΤΙΧΟΙ: ΗΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣΗΣ, ΣΚΗΝΙΚΑ: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΟΣ,
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΓΑΣ, ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΪΣΗ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΓΑΔΕΤΣΑΚΗ, ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΑΒΑΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΙΑ ΦΑΡΑΚΗ, ΑΝΤΟΝΕΛΛΑ ΧΗΡΑ, ΜΑΡΙΑ ΓΑΔΕΤΣΑΚΗ, ΒΙΚΗ ΙΑΚΩΒΑΚΗ, ΕΛΕΝΗ ΠΟΖΙΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΤΕΓΟΥ.
Κριτικές:
Η παράσταση κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί από εξαιρετική έως άριστη, καθώς όλοι οι συντελεστές της έχουν δώσει πολύ από την αθωότητα της παιδικής τους ψυχής, αποδίδοντας τέλεια στη σκηνή, τις λεπτεπίλεπτες, ευαίσθητες και συνάμα δυνατές εικόνες-μηνύματα που υπάρχουν στο βιβλίο. Εξαίρετη η σκηνοθεσία του Στέφανου Νταλάση, εξαιρετικές και ακούραστες οι ερμηνείες των ηθοποιών, πολύ καλές οι χορογραφίες της Μαρίας Γαδετσάκη, εξαιρετικά τα σκηνικά του Στέργιου Στάμου. Θαυμάσιος ο Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος στις ερμηνείες - όλες ζωντανές - των τραγουδιών, σε στίχους του Τρικαλινού ποιητή Ηλία Κεφάλα και μουσική του Τρικαλινού συνθέτη Ανδρέα Τσέγα. Της Λέλας Κατεχάκη –Πρ. Λόγος
Οι συντελεστές του Τρικαλινού Δημοτικού θεάτρου, έχουν μια αναπάντεχα ωραία «προσφορά» για μικρούς, αλλά και μεγάλους συμπολίτες […] Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό παραμύθι, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. […] Στις άχαρες μέρες που ζούμε και προσκρούουμε από το «έλλειμμα και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, είναι μια «όαση» ανθρώπινης ευαισθησίας και περισυλλογής. Η έξοχη προσπάθεια του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων πρέπει να τύχει της προσοχής και της στήριξης όλων μας. Ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Του Γιάννη Κεμανίδη - Η ΕΡΕΥΝΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Καταζητείται για εγκατάλειψη θύματος τροχαίου στα Τρίκαλα, οδηγός με Daewoo Matiz

Σημ. Το μήνυμα είναι δημοσιευμένο στο group του Facebook “LOVE Trikala”
Όποιος δει χρυσαφί Daewoo Matiz χτυπημένο στο μπροστινό μέρος στα Τρίκαλα, ας ειδοποιήσει την αστυνομία, το αυτοκίνητο αυτό αναζητείται από την Τροχαία για εγκατάλειψη θύματος τροχαίου! Σας παρακαλούμε όποιος...
...γνωρίζει κάτι ή έχει δει αριθμό κυκλοφορίας ή ήταν μπροστά στο συμβάν που έγινε το Σάββατο μεσημέρι, στην διασταύρωση των οδών Βούλγαρη και Δεληγιώργη, ας ειδοποιήσει την Τροχαία Τρικάλων.
Τη φωτό τι βρήκαμε στο about.com
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία και αίτημα επανόρθωσης δυσφημιστικού δημοσιεύματος του Συνδικαλιστικού Σωματείου «Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΑΒ»

Προς: Διαχειριστή του Blogg «Τρωκτικό»
Αξιότιμε κύριε

Προς μεγάλη λύπη και έκπληξή μας διαβάσαμε δημοσίευμα που αναρτήσατε την 17.03.2010 με τον τίτλο «Αλαφροχέρηδες στο ΕΚΑΒ!», κάτω δε από τον τίτλο μια φωτογραφία ασθενοφόρου με τα διακριτικά του ΕΚΑΒ. Το δημοσίευμα ανήκει σε...
...ανώνυμο συντάκτη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι σε τροχαίο ατύχημα που του συνέβη «πριν από τρία χρόνια», τον περισυνέλλεξε ασθενοφόρο της υπηρεσίας μας (ΕΚΑΒ) και ότι μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όταν παραδόθηκαν τα προσωπικά του είδη στην σύζυγό του «διεπίστωσε ότι έλειπε το ρολόι του τύπου «Rolex». Επίσης ότι δήθεν λίγο καιρό αργότερα και η γνωστή τραγουδίστρια Δ. Βανδή «κατήγγειλε ότι μετά την μεταφορά της από το ΕΚΑΒ σε τροχαίο διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά από την τσάντα της 3000 ευρώ». Στην συνέχεια ο συντάκτης του δημοσιεύματος βασιζόμενος στα παραπάνω συμπεραίνει ότι «κάποιοι σωτήρες μας από το ΕΚΑΒ θεωρούν ότι για το θεάρεστο έργο που επιτελούν πρέπει να αμείβουν τους εαυτούς τους με το κατιτίς παραπάνω από τον μισθό τους» και καλεί όσους είχαν κάποια παρόμοια προσωπική εμπειρία να βγουν στην ιστοσελίδα σας να το δημοσιοποιήσουν. Στο τελευταίο δε κομμάτι προβαίνει σε γενικεύσεις περί παρόμοιας ανέντιμης νοοτροπίας σε όλο τον δημόσιο τομέα, για ηθική κρίση, ανάγκη κάθαρσης κλπ.
Στην προκειμένη περίπτωση, αν μπορούμε καλώς να αντιληφθούμε ο εν λόγω ανώνυμος πολίτης που υπογράφει «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ», αφήνει να υπονοηθεί χωρίς πάντως να το λέει καθαρά και ρητά, ότι εναντίον του τελέστηκε η αξιόποινη πράξη της κλοπής από συναδέλφους μας που τον διακόμισαν με ασθενοφόρο σε συγκεκριμένη ώρα, τόπο και χρόνο, η οποία πράξη μάλιστα θεωρείται από την νομοθεσία ως ατιμωτική και επισύρει την οριστική απόλυση του δράστη, αν είναι δημόσιος υπάλληλος. Θα θέλαμε να πληροφορηθούμε αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατ’ αρχήν υπέβαλε μήνυση κατά των συγκεκριμένων υπαλλήλων, δηλαδή των μελών του πληρώματος του συγκεκριμένου ασθενοφόρου που τον διακόμισε, όπως θα έπραττε οποιοσδήποτε θιγόμενος εφ’ όσον είχε σοβαρές ενδείξεις ή υπόνοιες ότι πράγματι συνέβη κάτι τέτοιο. Επίσης αν απευθύνθηκε στην διοίκηση του ΕΚΑΒ για να πληροφορηθεί τα στοιχεία των ανωτέρω συναδέλφων μας, όπως επίσης αν ζήτησε την συνδρομή της υπηρεσίας μας για την διερεύνηση του ζητήματος, την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης και την δίωξη τους εφόσον προέκυπταν επιβαρυντικά στοιχεία. Θέλουμε να πληροφορήσουμε τον συντάκτη του κειμένου ότι το ΕΚΑΒ δεν είναι υπηρεσία ασύντακτου κράτους, αλλά ο εθνικός μας φορέας προνοσοκομειακής περίλθαψης και η λειτουργία του διέπεται από νόμους και εσωτερικό κανονισμό. Συνεπώς εάν γνωστοποιούσε την ημέρα, την ώρα και τον τόπο του ατυχήματος, αμέσως θα του εγνωστοποιούντο από την διοίκηση τα ονόματα και τα πλήρη στοιχεία των υπαλλήλων που επελήφθησαν του συγκεκριμένου περιστατικού, τα οποία ως γνωστόν δεν είναι κρυφά ούτε απόρρητα, αλλά διαθέσιμα σε κάθε πολίτη ανά πάσαν στιγμή. Αλλά ακόμη και σ’ εμάς, δηλαδή προς το σωματείο αν απευθυνόταν επίσης θα φροντίζαμε να του τα γνωστοποιήσουμε αμέσως και να του παράσχουμε κάθε δυνατή συνδρομή. Ακόμη και σήμερα, δηλαδή τρία χρόνια μετά το ατύχημά του, όπως ισχυρίζεται, αν μας πει το όνομά του και την ημερομηνία του περιστατικού δεσμευόμαστε δημόσια να του γνωστοποιήσουμε τα στοιχεία των συναδέλφων μας που τον συνέδραμαν. Τα ίδια ερωτήματα θέτουμε και ως προς το αναφερόμενο περιστατικό της τραγουδίστριας Δ. Βανδή, την οποίαν επίσης προσφερόμαστε να συνδράμουμε, αν πράγματι έχει προβεί σε καταγγελία παρόμοιου περιστατικού και αν ο συγκεκριμένος αναγνώστης δεν ανέλαβε αυτοβούλως και αυθαιρέτως τον ρόλο του εκπροσώπου ή του συνηγόρου της. Να είστε βέβαιοι ότι αν υπάρχουν συνάδελφοί μας που πράγματι έχουν υποπέσει σε τέτοια παραπτώματα, είμαστε οι πρώτοι που δεν θα ανεχθούμε την παραμονή τους στην ενεργό υπηρεσία. Αν όμως τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβαίνει θεωρούμε ότι η ανώνυμη διασπορά τέτοιων φημών και καταγγελιών, οι οποίες θίγουν και προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα, την τιμή και υπόληψη χιλιάδων εργαζομένων στο ΕΚΑΒ (ή και οπουδήποτε αλλού) απλά και μόνον προς εντυπωσιασμό, δεν αρμόζει στην άσκηση υπεύθυνης και σοβαρής δημοσιογραφίας, αντίκειται σαφώς στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν προσθέτει τίποτε στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού το οποίο αντίθετα απλά αποπροσανατολίζει και το εθίζει στον κιτρινισμό και την παραπληροφόρηση. Επίσης εάν οι «αναγνώστες» σας θέλουν να κάνουν κοινότυπη ηθικολογία και «διαφθορολογία», οι αναφορές στην υπηρεσία μας δεν προσφέρονται για την επιτέλεση του έργου αυτού, όπως επίσης σαφώς δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα η διατύπωση υπονοιών αξιοποίνων πράξεων, όπως κλοπής, που αν θεωρηθούν βάσιμες, δεν γίνεται πλέον λόγος για διαφθορά, αλλά για κοινούς κακοποιούς.
Τέλος θεωρούμε ότι με το παραπάνω δημοσίευμα απαξιώνετε άδικα και ασύστατα ένας φορέας της δημόσιας υγείας με αναμφισβήτητα σπουδαίο κοινωνικό έργο, στον οποίο με αυτοθυσία, υπευθυνότητα και ευαισθησία προς τον πόνο των συνανθρώπων μας εργαζόμαστε η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς. Επίσης θεωρούμε ότι η απαξίωση αυτή δεν ωφελεί κανέναν, αντίθετα μπορεί να αποβεί βαρύτατα βλαπτική για την δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο.
Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για το παραπάνω δημοσίευμα.
Σας ζητούμε να δημοσιεύσετε την απάντησή μας αυτή προς επανόρθωση, καθώς και να μας γνωστοποιήσετε τα στοιχεία του συντάκτη του δημοσιεύματος.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνου Θόδωρος

Ο Γ. Γραμματέας Κιτσόπουλος Αλέξης Διαβάστε περισσότερα...

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.
Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια...
1. Θέλω να υπενθυμίσω τη συμφωνία την οποία κάναμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, μάλιστα, όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά και των 27 χωρών. Η συμφωνία τότε ήταν ότι η Ελλάδα, μετά από μια αξιολόγηση η οποία και έγινε θα έχει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθεροποίηση και τη στήριξη, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωζώνης.
2. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Η άλλη πλευρά αυτής της απόφασης έλεγε, πολύ συγκεκριμένα, ότι θα υπάρξουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθεροποίηση και τη στήριξη της Ευρωζώνης. Άρα, λοιπόν, από την πλευρά μας, η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε. Η άλλη πλευρά αυτής της συμφωνίας είναι ακριβώς η αποφασιστικότητα της Ευρώπης να στηρίξει την Ευρωζώνη, όχι απλά την Ελλάδα, αλλά την Ευρωζώνη, γιατί είμαστε μέρος μιας οικονομικής οικογένειας.
3. Γι' αυτό λέω ότι είναι η ώρα της Ευρώπης. Και αυτή την ώρα θα τη συζητήσουμε, αυτή την πρόκληση θα τη συζητήσουμε σίγουρα σε λίγες ημέρες.
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ: ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΙΚΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ, ΟΜΩΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ: ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΜΑΣ, ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ.
Από την σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο 34οΤακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ
Να μετατρέψουμε την μεγαλύτερη κρίση που περνάει η χώρα μας στην πρόσφατη ιστορία της, σε ευκαιρία για όλη την ελληνική κοινωνία
Η κρίση που περνάει η Ελλάδα σήμερα, είναι η μεγαλύτερη στην πρόσφατη ιστορία της. Αν όμως δουλέψουμε μαζί, μπορούμε αυτή την κρίση να την μετατρέψουμε σε μια μεγάλη ευκαιρία, ίσως τη μεγαλύτερη που είχαμε ποτέ, για να πάμε την Ελλάδα εκεί όπου μας αξίζει - και μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα, παρ' όλα όσα γράφονται καθημερινά, σε διεθνές επίπεδο. Η διάσωση της οικονομίας μας και η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας, είναι απαραίτητη συνθήκη για να χτίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει
1. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω, ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της καθημερινής μάχης, τους ανθρώπους της εργασίας. Ποτέ μου δεν θα έπαιρνα οποιαδήποτε απόφαση, άδικη για τους πολλούς. Όμως, τι είναι τελικά σήμερα αδικία; Το να κάνουμε θυσίες σήμερα, για να σταθούμε στα πόδια μας, για να θέσουμε γερές βάσεις για το μέλλον, ή αυτό που θα συνέβαινε σε όλους μας, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε συνταξιούχο, αν αγνοούσαμε την κατάσταση και αφήναμε τη χώρα να βυθιστεί ακόμα πιο βαθιά στην κρίση; Θα ήταν μια θέση, μια πράξη, βαθιά ανεύθυνη.
2. Αυτή η Κυβέρνηση έλαβε εντολή, την εντολή του Ελληνικού λαού, να ανατρέψει τα πάντα στη χώρα, να επαναφέρει τη δικαιοσύνη στην κοινωνία. Και αυτό κάνει. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη για την κοινωνία σημαίνει πάνω απ' όλα - και είναι προϋπόθεση, μάλιστα - σωτηρία για την πατρίδα μας. Σημαίνει να έχουμε εμείς το δικαίωμα να ορίζουμε την τύχη μας. Σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, δίκαιο είναι καταρχήν να σώσουμε το σπίτι μας.
3. Η διάσωση της οικονομίας μας και η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας, είναι απαραίτητη συνθήκη για να χτίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. που δικαιούνται όλοι εκείνοι που σήμερα βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα, λόγω εγκληματικών πρακτικών, αλλά και μιας σαθρής νοοτροπίας, που μας οδήγησε στα όρια της παρακμής.
Τέλος εποχής. Με την κυβέρνησή μας τελειώνει οριστικά η εποχή μιας σαθρής νοοτροπίας, που μας οδήγησε στα όρια της παρακμής.
1. Η εποχή της σπατάλης, της πελατειακής διασπάθισης των χρημάτων, της μίζας σε βάρος του δημόσιου προϋπολογισμού, σε βάρος της τσέπης του πολίτη, τελειώνει, και τελειώνει οριστικά. Η αντίδρασή μας, απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε εδώ όπου βρισκόμαστε σήμερα, θα είναι άμεση και αποφασιστική και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε νυχθημερόν.
2. Από τη μεριά μου, έχω δεσμευθεί ότι, στη χώρα, όλα πλέον θα αλλάξουν. Από τον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η χώρα και το πώς λειτουργεί το κράτος, μέχρι το μοντέλο της οικονομίας και, από τη διοικητική μεταρρύθμιση, με την οποία θέλουμε να δώσουμε αποκεντρωμένα εξουσίες στην Περιφέρεια, μέχρι τη ριζική καταπολέμηση φαινομένων όπως η διαφθορά, η πελατειακή αντίληψη, η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή, που μας οδήγησαν σήμερα εδώ όπου είμαστε.
Πολλοί εργαζόμενοι, το ξέρω, έχουν χάσει σήμερα το δικαίωμα να ονειρεύονται. Για το λόγο αυτό, έχουμε ήδη ξεκινήσει και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας παντού για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.
1. Οι θέσεις εργασίας μειώνονται εδώ και χρόνια. Εργοδότες καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς καμία ποινή, ειδικά τα εργασιακά δικαιώματα των πιο αδύναμων. Άλλοι, δεν αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες ο εργαζόμενος, τους τις έχει εμπιστευτεί, για να τις αποδώσουν στο Ασφαλιστικό του Ταμείο.
2. Για το λόγο αυτό, έχουμε ήδη ξεκινήσει και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας παντού.
-Κατ' αρχήν, με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, με την ενδυνάμωση της Επιθεώρησης Εργασίας, κάνουμε το πρώτο βήμα για την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων. Για να έχει ο εργάτης πραγματικά δικαιώματα, όχι μόνο στα χαρτιά.
-Θα συνεχίσουμε, με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους, προκειμένου να δώσουμε ώθηση και κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Να καταπολεμήσουμε την ανεργία, που σήμερα μας απειλεί όλο και περισσότερο και ειδικότερα τους νέους.
-Παράλληλα, το επόμενο δίμηνο, προκηρύσσουμε προγράμματα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη διάσωση των υγιών επιχειρήσεων από την οικονομική κρίση, μέσα από την κατάρτιση των εργαζομένων σε θέματα εξοικονόμησης πόρων, πράσινης διαχείρισης, εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.
-Ταυτόχρονα, ανοίξαμε το ΤΕΜΠΜΕ, σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε μικρές επιχειρήσεις και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αλλά μαζί και τους εργαζόμενους σε αυτές.
Εάν υπάρξουν υπερβολές ή αδικίες στις πολιτικές μας, εδώ είμαστε να τα διορθώσουμε, προς το συμφέρον του πολίτη.
1. Οι στόχοι που θέσαμε δεν είναι εύκολοι. Και γνωρίζουμε όλοι καλά, ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν θα αλλάξουν ως δια μαγείας, από τη μια μέρα στην άλλη. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, και από όλους μας, για να πετύχουμε.
2. Εάν υπάρξουν ή υπερβολές ή αδικίες, εδώ είμαστε να αναγνωρίσουμε και λάθη, και να τα διορθώσουμε προς το καλύτερο, προς το συμφέρον όλων, υπηρετώντας τους πολλούς, υπηρετώντας τον κάθε πολίτη, τα δικαιώματά του, την ελληνική οικονομία και την ευημερία του τόπου.
Είμαστε σε πόλεμο ενάντια σε εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη θέση της χώρας μας, αλλά και ενάντια στον κακό μας εαυτό, τα μικροσυμφέροντα.
1. Η κατάσταση είναι εμπόλεμη. Δίνουμε μάχη με τα συμφέροντα και εντός και εκτός συνόρων, που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη θέση, την αδυναμία στην οποία σήμερα βρίσκεται η Ελλάδα. Όμως, κάνουμε πόλεμο και με τον κακό μας εαυτό, με τον ατομικισμό μας, με το μικροσυμφέρον μας, με τις εύκολες λύσεις, που μεταθέτουν τα προβλήματα στους συμπολίτες μας ή στα παιδιά μας, για να αφυπνίσουμε και την συλλογική μας συνείδηση.
2. Σε αυτό τον πόλεμο, δεν υπάρχει περιθώριο κάποιοι να μείνουν στα μετόπισθεν. Ο καθένας έχει το δικό του ρόλο, το δικό του μετερίζι, αλλά και τη δική του ευθύνη. Αν όμως όλοι, συντεταγμένα, παλέψουμε σε αυτή τη μάχη, αυτό τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε.
3. Ξέρω, γνωρίζω πολύ καλά, ότι οι μέρες που περνάμε, αλλά και οι μέρες που έρχονται, θα είναι δύσκολες. Όμως, θέλω να ξέρετε - και το λέω από εδώ, από το βήμα της ΓΣΕΕ - και δεσμεύομαι σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους πολίτες, ότι οι κόποι μας θα πιάσουν τόπο. Θα πιάσουν τόπο και θα αλλάξουμε τη χώρα.
4. Τώρα, ας ανταποκριθούμε στην πρόκληση, για να βγούμε από τη σημερινή κρίση. Να ξέρετε, όμως, ότι με τις μεγάλες τομές που κάνουμε, θα έχουμε αλλάξει οριστικά τον ρου της χώρας μας και θα έχουμε δημιουργήσει μια κοινωνία Δικαίου, ώστε σε τρία χρόνια από τώρα να έχουμε γυρίσει οριστικά σελίδα, έχοντας βάλει στέρεες βάσεις για την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της ευημερίας. Μια Ελλάδα, που θα μας κάνει όλους υπερήφανους.
ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
1. Όλοι θυμόμαστε πριν μερικές εβδομάδες το προσβλητικό για τη χώρα μας εξώφυλλο και την ανυπόστατη αρθρογραφία του γερμανικού περιοδικού Focus.
2. Τώρα αποκαλύπτεται μία παράμετρος που εξηγεί πολλά πράγματα: Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα, υπάρχει οικονομική οφειλή του ΕΟΤ προς το συγκεκριμένο περιοδικό, που ανέρχεται στο ποσό των 264.817 ευρώ και αφορά διαφημιστικές καταχωρήσεις, έντυπες και ηλεκτρονικές, δύο μηνών, κατά το 2008!
3. Ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία εκτός από τα άλλα που μας κληροδότησε, μας κληροδότησε και ένα τεράστιο χρέος στον ΕΟΤ. Και ενώ ο ΕΟΤ θα έπρεπε να είναι η διαφήμιση της χώρας μας και η προβολή του καλύτερου προσώπου της χώρας μας, έχει γίνει, με τη διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας και με τις τεράστιες οφειλές που μας άφησε, η χειρότερη δυσφήμιση που θα μπορούσαμε να έχουμε ως χώρα. Και αυτό δεν αφορά μόνο στις διαφημιστικές καταχωρήσεις που οφείλουμε σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στον κόσμο, αλλά και στα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, όπου μας απειλούν με εξώσεις και κατασχέσεις.
4. Σε κάθε περίπτωση, η επίθεση του περιοδικού Focus ήταν παντελώς ανοίκεια και αδικαιολόγητη. Ακόμη περισσότερο αδικαιολόγητο όμως είναι όταν με τις πολιτικές σου, δίνεις αφορμές στους άλλους να σε διασύρουν. Αυτό το έγκλημα επιτέλεσε εις βάρος της χώρας μας η κυβέρνηση Καραμανλή. Σε όλα τα επίπεδα. Τα αποτελέσματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής παλεύουμε κάθε μέρα τους τελευταίους 5 μήνες να ανατρέψουμε...
ΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ., ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ...
1. Η κυβέρνηση πήρε μία πολύ σημαντική απόφαση: όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και οι ταξιτζήδες, να φορολογούνται πλέον βάσει των εσόδων και των εξόδων τους. Τέρμα στις εξαιρέσεις.
2. Κάποιοι ταξιτζήδες αρνούνται να αποδεχθούν ότι ήρθε η ώρα όλοι οι Έλληνες να φορολογηθούν ανάλογα με τα πραγματικά τους εισοδήματα. Ότι ήρθε το τέλος της εποχής όπου μισθωτοί και συνταξιούχοι ήταν τα συνήθη φορολογικά «κορόιδα».
3. Το τραγικό είναι ότι στο πλευρό τους βρίσκεται επίσημα η Ν.Δ., όπως μαρτυρά η παρουσία των αρμοδίων για την οικονομία τομεαρχών της ΝΔ στις κινητοποιήσεις τους, κατ'εντολή του νέου αρχηγού της Ν.Δ...
4. Και είναι τραγικό γιατί είναι ακριβώς αυτή η μικροκομματική, η πελατειακή νοοτροπία του να «φροντίζουμε» πάση θυσία «τα δικά μας παιδιά» που κατέστρεψε τη χώρα. Δυστυχώς ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. αποδεικνύεται κάθε μέρα άξιος συνεχιστής αυτής της νοοτροπίας που αποθέωσε η κυβέρνηση Καραμανλή...
Μας αστάλει από τον κ. Περικλή Πελεκάνο
Διαβάστε περισσότερα...

3 μοναχές συγκατοικούν με 1 μοναχό… στον Άγιο Προκόπιο Πύλης Τρικάλων

Ανάστατοι οι κάτοικοι του Αγίου Προκοπίου Πύλης Τρικάλων για το μοναστήρι του χωριού.
Το μοναστήρι του Αγίου Προκοπίου βρίσκεται μέσα στο χωριό Άγιος Προκόπιος του δήμου Πύλης Τρικάλων. Τον περασμένο Αύγουστο εγκαταστάθηκαν εκεί 3 μοναχές μαζί με 1 μοναχό. Αυτό κίνησε την περιέργεια των κατοίκων, οι οποίοι αντιδρούν και απορούν πως ένας μοναχός γίνεται να...
...ζει στον ίδιο χώρο με τις μοναχές… Οι κάτοικοι, όπως μας είπαν, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον χλευασμό μερικών κατοίκων, που είναι μάρτυρες του Ιεχωβά, λέγοντας διάφορα για την συγκατοίκηση του μοναχού με τις μοναχές. Για το θέμα, οι κάτοικοι του χωριού θα έχουν σήμερα γενική συνέλευση, στην οποία θα αποφασίσουν τι κινήσεις θα κάνουν για να εξακριβώσουν τι ακριβώς συμβαίνει… Σημ . Το trikalaola θα παρευρεθεί στη συνέλευση και θα καταγράψει ακριβώς τι γίνεται με το θέμα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Η τοπική πολιτική κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας προσκαλεί τους πολίτες της Μαγνησίας να παραβρεθούν σε εκδήλωση στο νέο Στέκι της Οικολογίας, που στεγάζεται στην οδό Κ. Καρτάλη 153, δίπλα στον κινηματογράφο ΛΙΝΤΟ. Η εκδήλωση θα...
...πραγματοποιηθεί την Τέταρτη 24 Μαρτίου 2010, στις 19:00, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου. Το θέμα της εκδήλωσης αφορά τη διαχείριση των δασών και τα προβλήματα που προκαλούνται στα δάση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, λόγω της απουσίας αποτελεσματικής προστασίας τους.
Η εκδήλωση θα είναι η πρώτη που θα διοργανωθεί στον χώρο που δημιουργήθηκε από την ΤΠΚ Μαγνησίας των Οικολόγων Πράσινων για να στεγάσει το Στέκι της Οικολογίας, έναν χώρο αφιερωμένο στην πράσινη σκέψη και πολιτική. Έτσι, θα συμπέσει με τα εγκαίνια του χώρου που θα πραγματοποιηθούν στην έναρξη της εκδήλωσης. Αναλυτικά το πρόγραμμα θα είναι το ακόλουθο:
19:00 – 19:15 Εγκαίνια του Στεκιού – Σκοπός λειτουργίας (Τάκης Κολώνιας)
19:15 – 19:30 Χαιρετισμοί
19:30 -19:45 Τοπικά θέματα δασικής πολιτικής (Θ. Παρδαλίδης)
19:45 – 20:00 Οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τα δάση (Β. Νάκου)
20:00 – 20:15 Δασικοί δρόμοι και προβλήματα που δημιουργούν (Κ. Τσίπης)
20:15 – 20:30 Τοποθέτηση προσκεκλημένων
20:30 – 21:00 Συζήτηση
Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας
Διαβάστε περισσότερα...

Η Πρωτοβουλία Πολιτών στο Κιλελέρ

Η πρωτοβουλία Πολιτών για τη Λαϊκή Εξέγερση των Αγροτών στα Τρίκαλα το 1925 παρευρέθηκε την Κυριακή στο Κιλελέρ. Ξεδίπλωσε πανό με το σύνθημα «ΚΙΛΕΛΕΡ 1910 – ΤΡΙΚΑΛΑ 1925» και διένεμε στα ΜΜΕ το παρακάτω κείμενο...
...ΚΙΛΕΛΕΡ 1910 - ΤΡΙΚΑΛΑ 1925
Είμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια μνήμης από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών του 1910.
Είμαστε επίσης εδώ για να καταστήσουμε γνωστό ένα άλλο σημαντικό γεγονός για τον αγώνα αυτό, που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 1925 στα Τρίκαλα. Το γεγονός αυτό παραμένει καλά κλειδωμένο στο ντουλάπι της λήθης.
Σήμερα επιχειρούμε ένα βήμα, ώστε η Ιστορική Εξέγερση του Τρικαλινού Λαού το 1925 να βγει από το ντουλάπι της λήθης και να αποκτήσει επιτέλους τη θέση που της αξίζει.
Συμπληρώθηκαν 85 χρόνια από την ιστορική αυτή εξέγερση που συγκλόνισε όχι μόνο τα Τρίκαλα, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο. Αν το Κιλελέρ υπήρξε σταθμός στον αγώνα των Θεσσαλών αγροτών για να απαλλοτριωθούν τα τσιφλίκια και να αποκτήσουν γη αυτοί που την καλλιεργούσαν, η εξέγερση των Τρικάλων σηματοδοτεί το σταθμό του αγώνα για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων.
Η εξέγερση στα Τρίκαλα το 1925 υπήρξε η πρώτη στην Ελλάδα κοινή εργατο-αγροτική εξέγερση. Πρόκειται για «αρραβώνα αίματος εργατιάς- αγροτιάς», όπως έγραψαν οι ιστορικοί.
Στις 2 Φεβρουαρίου 1925 συγκεντρώθηκαν οι γεωργοί και οι εργάτες στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, για συμπαράσταση προς τους αγρότες του Καστρακίου Καλαμπάκας, οι οποίοι είχαν καταλάβει μοναστηριακά κτήματα.
Μετά τις ομιλίες ορίστηκε τριμελής επιτροπή, για να επιδώσει στο νομάρχη το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Όλοι οδηγήθηκαν προς τη νομαρχία.
Ο νομάρχης δεν δέχτηκε να παραλάβει το ψήφισμα. Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν πέτρες προς τη νομαρχία και να ζητούν από το νομάρχη με φωνές, να παραλάβει το ψήφισμα. Εκείνος κάλεσε το στρατό για να επιβάλει την τάξη.
Ο διοικητής του 5ου ΣΠ αντισυνταγματάρχης Χρήστος Καβράκος, με 100 στρατιώτες, 2 οπλοπολυβόλα και μερικούς αξιωματικούς περικύκλωσαν τους διαδηλωτές. Σε σύσκεψη του νομάρχη με τον αντεισαγγελέα και το Χρήστο Καβράκο αποφασίστηκε η βιαία διάλυση του πλήθους. Εκείνοι δεν έφευγαν και ο διοικητής διέταξε πυρ κατά του πλήθους. Σκοτώθηκαν τέσσερις εργάτες, δύο αγρότες και ένα κοριτσάκι 12 χρονών. Τραυματίστηκαν πάνω από 25.
Στο Κιλελέρ γιορτάζεται κάθε χρόνο η επέτειος των γεγονότων της αγροτικής εξέγερσης του 1910. Πλήθος επισήμων και αγροτών τιμούν την εκδήλωση με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο κενοτάφιο.
Στα Τρίκαλα το 1973 η δικτατορική ηγεσία του ΓΕΣ επέβαλε να τιμάται εκείνος που διέταξε πυρ εναντίον των αγροτών και εργατών συμπατριωτών του. Οι νεκροί και τραυματίες στα Τρίκαλα είναι πολύ περισσότεροι από τους αντίστοιχους στο Κιλελέρ. Όμως δεν τιμώνται. Ούτε καν αναφορά γίνεται για αυτούς.
Για την Πρωτοβουλία Πολιτών Τρικάλων.
Νικόλαος Γκόγκος* 21-3-2010
*Ο Νικόλαος Γκόγκος είναι υποναύαρχος ΠΝ εα και νομαρχιακός σύμβουλος Τρικάλων. Τ/Φ 6949613599.
Διαβάστε περισσότερα...

Η φιλοσοφία της αρπαχτής σε μια παρτίδα «Τάβλι»

-Ο Τρικαλινός ηθοποιός Βασίλης Νανάκης πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση του Δ. Κεχαϊδη στο θέατρο Αργώ στο Μεταξουργείο...
...Μετά τη συμμετοχή του στην πολυσυζητημένη ιστορική ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή Βαθιά», ο Τρικαλινός ηθοποιός Βασίλης Νανάκης πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη, σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου.
Δύο άνδρες, ο Φώντας και ο Κόλιας ( Βασίλης Νανάκης και Γιάννης Παπαϊωάννου αντίστοιχα), παίζουν ένα παιχνίδι εξόντωσης σε μια αυλή του Θησείου, ένα καυτό αυγουστιάτικο απόγευμα, ακολουθώντας το δικό τους όνειρο, ένα «greek dream», όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης. Τα ζάρια χορεύουνε στο τάβλι, ενώ ο καφές έχει κρυώσει. Ο Φώντας, ο λαχειοπώλης («που μοιάζει με τους στυγνούς τύπους με τα laptop σήμερα», σύμφωνα με τον Ρέτσο ) θέλει να πιάσει την καλή με απάτη. Επεξεργάζεται το «σενάριο» να βγάλουν τη γυναίκα του σπιτιού στο κλαρί. Ο συναισθηματικός Κόλιας, άνθρωπος του ενστίκτου, ονειρεύεται να εκδώσει ένα βιβλίο για την αντιστασιακή του δράση. «Είναι από τους ανθρώπους που από εδώ και πέρα θα απαγορεύεται να υπάρχουν. Τέρμα το όνειρο», ξεκόβει απότομα ο σκηνοθέτης της παράστασης.
Η συναισθηματική κατάσταση των χαρακτήρων δεν αποδίδεται ρεαλιστικά, αλλά μέσα από κώδικες. «Στη σκηνή γίνεται ένας αγώνας για να φτάσεις στο υπερεαλιστικό. Αυτό που προέκυψε, στα όρια της κωμωδίας, δεν είναι εξπρεσιονιστικό, αλλά πραγματικότητα», αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης. «Είναι κωμωδία όχι επειδή κοροϊδεύουμε τους ήρωες. Το κωμικό προκύπτει από την υπερβολή, η οποία στο τέλος αποκτά κάτι το υπερβατικό». Οι ηθοποιοί είναι μακιγιαρισμένοι τόσο έντονα, που μοιάζει να φορούν προσωπεία. «Είναι αυτονόητο το ότι θέατρο = μάσκα. Μάσκα = μίμηση. Μίμηση = ψευδαίσθηση, μην πω το απόγειο της ψευδαίσθησης: Καρναβάλι! Με άλλα λόγια, στο έργο του Κεχαΐδη με ενδιέφερε έντονα το γκροτέσκο στοιχείο».
Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 15 Μαρτίου στο θέατρο «Αργώ» στην οδό Ελευσινίων 15 στο Μεταξουργείο (Αθήνα) και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Μαϊου. Μετά την Κυριακή του Πάσχα οι παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά, εκτός από Δευτέρα και Τρίτη.
Σκηνικά - κοστούμια: Σίμος Παπαναστασόπουλος. Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος. Μουσική: Σπύρος Αραβοσιτάς.
Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 2105201684.
Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρό τροχαίο στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων πριν από λίγο

Το τροχαίο συνέβη πριν από 20 λεπτά περίπου, έξω από την Εθνική τράπεζα της κεντρικής πλατείας. Ηλικιωμένη γυναίκα προσπάθησε να διασχίσει τη διάβαση πεζών, από την πλευρά της Κονδύλη και...
...παρασύρθηκε από φορτηγό. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου αυτή την ώρα δύνονται οι πρώτες βοήθειες. Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το βίντεο και το 2ο μέρος το φωτορεπορτάζ από το κελάρι Περγαντή


Στο προηγούμενο δημοσίευμα είδατε μερικές φωτό από τη γιορτή κρασιού στο κελάρι Περγαντή. Δείτε τώρα το βίντεο και το...
...2ο μέρος του φωτορεπορτάζ εδώ στο σύνδεσμο του "trikalaola 2":
http://trikalaola2.blogspot.com/2010/03/2_22.html

Άλλη στιγμή θα έχουμε κι άλλο φωτορεπορτάζ

Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε 4 βίντεο από το FORUM για την εκπαίδευση με ομιλητή τον Γιώργο Μπαμπινιώτη

Αξίζει να δείτε τα 4 βίντεο από το 1ο Πανελλήνιο FORUM για την εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο τριήμερο 19,20,21- 3-2010, στα εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ στα Τρίκαλα. Ο κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης αναλύει τα πάντα γύρο από την εκπαίδευση στην...
Ελλάδα. Από την ομιλία υπολείπεται ένα ακόμη βίντεο.
Δείτε τα βίντεο:
Εδώ:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis?feature=mhw4#p/u/4/u7lHgbdB7J8
Εδώ:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis?feature=mhw4#p/u/3/mQ2Y1C7FJHo
Εδώ:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis?feature=mhw4#p/u/2/Zt_iSNHhBs4
Εδώ:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis?feature=mhw4#p/u/1/qsOLO_azbKQ
Σημ. Τα βίντεο μπορείτε να τα βλέπετε και απευθείας δεξιά στην οθόνη σας στο TV trikalaola
Διαβάστε περισσότερα...