Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Φωτορεπορτάζ και το βίντεο από τον αγώνα Αίολος – Φοίνικας.

Δείτε το βίντεο με φάσεις από τον αγώνα Αίολος – Φοίνικας Λάρισας, που έγινε την Κυριακή 25-10-09 και 10 φωτό.




Διαβάστε περισσότερα...

Μερικές ακόμη εικόνες από τη σημερινή νεροποντή.


Δείτε μερικές ακόμη εικόνες από τη σημερινή νεροποντή, με το φακό του συνεργάτη μας Βάϊο Φασούλα από το δέλτα Καλαμπάκας. Δείτε περισσότερες...
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων καλεί τα μέλη του να παραστούν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Ν. Τρικάλων (οδός Καραϊσκάκη)
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.
Στο αγωνιστικό μέρος , άθλος μπορεί να χαρακτηριστεί η συμμετοχή του έμπειρου αθλητή του Συλλόγου Κώστα Φαγκρίδα στον υπερμαραθώνιο ορεινό αγώνα δρόμου 105 χλμ. που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Παρανέστι της Δράμας...

Ήταν μια πολύ δύσκολη δοκιμασία,
μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες ,σε δύσβατα μονοπάτια
και σε μεγάλο υψόμετρο.
Στην ίδια περιοχή και την ίδια ημέρα σε άλλο αγώνα μήκους 32 χλμ. που πραγματοποιήθηκε, ο Βαγγέλης Μπαρτζιώκας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατάφερε να τερματίσει ανάμεσα στις πρώτες θέσεις .
Στο όμορφο νησί της Νάξου την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Τάχος συμμετείχε σε αγώνα 26 χλμ. που διέσχιζε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και πραγματοποίησε επίσης πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας ανάμεσα στις πρώτες θέσεις.
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου διεξάγεται στην Αθήνα ο 27ος Κλασικός Μαραθώνιος δρόμος, στη διαδρομή Μαραθώνας- Παναθηναϊκό Στάδιο και παράλληλα αγώνες 5 και 10 χλμ.
Ο Σύλλογος Δρομέων θα συμμετέχει με αρκετούς αθλητές
του και αναμένεται να καταλάβει μια καλή θέση στην γενική
κατάταξη των Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξαν οι ουρανοί σήμερα στα Τρίκαλα.


Έντονη βροχόπτωση για πολλές ώρες, σημειώθηκε σήμερα σε όλο το Νομό Τρικάλων. Έβρεχε συνεχώς από τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να πλημυρίσουν διάφορα σημεία που υπάρχει πρόβλημα σε κάθε βροχόπτωση. Όλοι οι δρόμοι ήταν επικίνδυνοι για τους βιαστικούς οδηγούς, καθώς στα περισσότερα σημεία σχηματίζονταν λιμνούλες και τα αυτοκίνητα έχαναν την επαφή με το οδόστρωμα. Μέσα στην πόλη των Τρικάλων σημειώθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς στα ποτάμια της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Αυτή την ώρα η βροχή σταμάτησε και ο ουρανός φωτίζεται από το ολόγιομο φεγγάρι, όπως βλέπετε στη Φωτό. Νέα ενημέρωση 20:45. Προσοχή στους οδηγούς διότι αυτή την ώρα αρχίζει να πέφτει πυκνή ομίχλη.
Διαβάστε περισσότερα...

Cosmote : Τα περιορισμένα «απεριόριστα»…


Στις λεπτομέρειες κρύβεται ο… διάβολος με τα νέα προγράμματα συμβολαίου της Cosmote, παρότι το μάρκετινγκ της εταιρείας, μέσω του σχετικού δελτίου Τύπου που διανεμήθηκε πρόσφατα, υπόσχεται με αρκετές δόσεις –μάλλον παραπλανητικής…- μεγαλοστομίας «μια νέα εποχή ελεύθερης επικοινωνίας» και παροχή της δυνατότητας στους συνδρομητές «να μιλούν και να γράφουν όσο θέλουν, με όποιους θέλουν, με πάγια που ξεκινούν μόνο από 15€»...

Το «Sofokleous10» αποκαλύπτει σήμερα το βασικό τέχνασμα της Cosmote, που διαφοροποιεί σημαντικά τα νέα της προγράμματα σε σχέση με τα αντίστοιχα της Wind, η οποία «έσυρε το χορό» του ανταγωνισμού στα προγράμματα συμβολαίου, παρέχοντας (με το Wind XL) και με πάγια χρέωση 90 ευρώ το μήνα 1.000 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα, 1.000 λεπτά για βίντεο κλήσεις προς όλους, 1.000 SMS προς όλους, 1.000 MMS προς όλους και 1.000 MB για τη χρήση internet από το κινητό.
Η Cosmote, αντίθετα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από μια… βασανιστικά προσεκτική ματιά στις λεπτομέρειες των νέων τιμοκαταλόγων των προγραμμάτων συμβολαίου «Cosmote Απεριόριστα», μόνο… απεριόριστες κλήσεις προς όλους δεν υπόσχεται!
Συγκριτικά, μάλιστα, με την απλούστατη «αρχιτεκτονική» των χρεώσεων της Wind, τα προγράμματα της Cosmote κρύβουν ένα «λαβύρινθο» λεπτομερειών για τις επιμέρους χρεώσεις, που ο καταναλωτής οφείλει να εξερευνήσει πριν πάρει τις αποφάσεις του, για να μη βρεθεί αργότερα προ εκπλήξεων.
Ειδικότερα, η Cosmote προσφέρει μεν 1.500 λεπτά ομιλίας σε όλα τα προγράμματα, με πάγια από 15-195 ευρώ το μήνα, αλλά αυτός ο δωρεάν χρόνος αφορά μόνο τις κλήσεις προς αριθμούς του δικού της δικτύου και προς τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας, για τα προγράμματα από 35 ευρώ πάγιας χρέωσης και πάνω.
Ωστόσο, για τις κλήσεις προς τα άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ισχύουν σοβαροί περιορισμοί, τους οποίους δεν φροντίζει να ξεκαθαρίσει αρκετά στο σχετικό δελτίο Τύπου η εταιρεία, αλλά θα πρέπει κανείς να μελετήσει προσεκτικά τον τιμοκατάλογο για να τις διαπιστώσει:
- Στο πρόγραμμα με πάγιο 15 ευρώ δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα δωρεάν κλήσεων σε τρίτες εταιρείες, ενώ για τα προγράμματα μέχρι και τα 100 ευρώ παγίου προσφέρεται δωρεάν χρόνος μέχρι 700 λεπτά προς τρίτα δίκτυα.
- Έτσι, για να έχει κανείς 1.000 ευρώ ομιλίας προς τρίτα δίκτυα κινητής, τα οποία η Wind προσφέρει με 90 λεπτά πάγιας χρέωσης, θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα Cosmote Απεριόριστα 125, πληρώνοντας πάγιο 125 ευρώ, δηλαδή 39% υψηλότερο από αυτό που θα πλήρωνε στην Wind!
- Αντίστοιχα, στα SMS η Cosmote εμφανίζεται επίσης «σφιχτή», καθώς για τα προγράμματα μέχρι και με 70 ευρώ πάγιας χρέωσης προβλέπεται δυνατότητα αποστολής δωρεάν μηνυμάτων μόνο προς το δίκτυο της ίδιας της εταιρείας. Για να αποκτήσει κανείς τη δυνατότητα αποστολής δωρεάν μηνυμάτων (1.500 τον αριθμό) προς τρίτα δίκτυα, θα πρέπει να περάσει σε πάγιο τουλάχιστον 85 ευρώ, δηλαδή αρκετά υψηλό για το μέσο συνδρομητή, αλλά πάντως ανταγωνιστικό σε σχέση με τα 90 ευρώ που ζητεί η Wind για τα 1.000 δωρεάν μηνύματα.
- Σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις του κινητού ίντερνετ, η Cosmote δίνει δωρεάν όγκο για κατέβασμα δεδομένων μέχρι 1 GB μόνο για τα «ακριβά» προγράμματα, με πάγιο από 100 ευρώ και πάνω, ενώ από την Wind προσφέρεται ο ίδιος όγκος δεδομένων για το πρόγραμμα με πάγιο 90 ευρώ. Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, ότι ακόμη και με το κορυφαίο πάγιο των 195 ευρώ, η Cosmote προσφέρει πάλι 1 GB για το ίντερνετ.
Στην πραγματικότητα, δηλαδή, η Cosmote έχει φροντίσει να «βαφτίσει» μεν τα νέα προγράμματά της με την ελκυστική λέξη «Απεριόριστα», αλλά ο συνδρομητής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις επιμέρους χρεώσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις κλήσεις προς τρίτα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, καθώς το «απεριόριστο» της επικοινωνίας αποδεικνύεται σχετικό.
Σε κάθε περίπτωση, ο ανταγωνισμός και η μείωση των εσόδων από σταθερή και κινητή τηλεφωνία εκτιμώνται από τους αναλυτές ως οι δύο σοβαρότερες απειλές στα οικονομικά μεγέθη του ΟΤΕ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η μέση εκτίμηση των αναλυτών που ερωτήθηκαν είναι ότι τα καθαρά κέρδη του τρίτου 3μήνου, που δημοσιεύονται την Πέμπτη, θα είναι μειωμένα κατά 18%, στα 164,8 εκατ. ευρώ. Οι απογοητευτικές οικονομικές επιδόσεις αντανακλώνται και στη μετοχή του ΟΤΕ, που μένει στάσιμη από την αρχή του χρόνου, ενώ την ίδια περίοδο ο Γενικός Δείκτης έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν κατά 50%.

Πηγή: sofokleous10.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Δ. Αβραμόπουλος

"Εγώ δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της κρίσης. Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης", δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Αβραμόπουλος, αποσύροντας την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Από το γραφείο Τύπου του κ. Αβραμόπουλου ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:…

«Στις 13 Οκτωβρίου, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος, θέτοντάς την, στην κρίση των φίλων και των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.
Θεώρησα, ότι η κρίση που ακολούθησε τη συντριπτική ήττα της παράταξής μας, αποτελεί ταυτόχρονα τη μεγάλη της ευκαιρία να μετατρέψει τη διαδικασία εκλογής σε απαρχή μιας πορείας ανανέωσης και της παράταξής μας και του πολιτικού μας συστήματος.
Για το λόγο αυτό, επέμεινα, από την αρχή σε μία αναγκαία προϋπόθεση: να ανοιχτεί το Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθεια να πείσω τους συνυποψηφίους μου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.
Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ελάμβανε τις αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές του Καταστατικού μας, αποδέχθηκα μία λύση που, ενώ δεν απηχούσε τις πραγματικές προσωπικές μου απόψεις, έκρινα, ότι ήταν επιβεβλημένη στο όνομα της αποτροπής άμεσου κινδύνου για τη συνοχή της παράταξής μας.
Με την τροπή που παίρνουν, ακόμα και σήμερα τα πράγματα, μετά την προχθεσινή Συνεδρίαση, θεωρώ, ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα στην Κεντρική Επιτροπή, παίρνοντας αποφάσεις, που υπαγορεύει η συνείδηση και οι αρχές μου με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του.
Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης.
Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης.
Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους, που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του.
Για το λόγο αυτό, αποσύρω τη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος.
Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας δεν πρέπει να εξελιχθούν σε διαδικασίες οποιασδήποτε αμφισβήτησης και κυρίως της αποτελεσματικότητας των αναγεννητικών προσπαθειών της παράταξής μας.
Είναι αυτή, μία ακόμα σημαντική συνεισφορά μου την κρίσιμη τούτη ώρα, στην ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος της ηγεσίας, με τρόπο, όμως, που να συνδυάζει την επιλογή της νέας ηγεσίας με την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων ταυτότητας και ιδεολογίας.
Επιλέγω, δηλαδή, η περαιτέρω συμβολή μου να είναι συμβολή αρχών και ιδεών, μακριά από δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλία.
Παραμένω σταθερά στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας».
Λίγο πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη μη διεκδίκηση της Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Αβραμόπουλος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς όλα τα στελέχη του ανά την Ελλάδα, τα οποία στήριξαν την υποψηφιότητά του:
«Θέλω με όλη μου την καρδιά να σ΄ ευχαριστήσω για την τιμητική, στο πρόσωπό μου στήριξη της υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Θέλω να γνωρίζεις, ότι αυτή η σχέση τιμής, μας σφραγίζει και μας δένει με ισχυρούς δεσμούς φιλίας.
Ωστόσο, κάτω από τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και τα οποία περιγράφονται στη δήλωση που επισυνάπτεται, θεωρώ, ότι η υποψηφιότητά μου, δεν ανταποκρίνεται στους σκοπούς που έχουμε θέσει.
Μετά την ανακοίνωση, που θα γίνει σε λίγο, είσαι ελεύθερος να κάνεις την όποια επιλογή σου, με γνώμονα τη συνείδησή σου και τα δικά σου κριτήρια.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά για την παράταξή μας. Και αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος, που στις τάξεις της, βρίσκονται και αγωνίζονται πολίτες της δικής σου αξίας».
Πηγή: tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το βίντεο από το χθεσινό αγώνα Φωτάδα – Πρόδρομος 2-3



Διαβάστε περισσότερα...