Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Σημαντικά έργα για δύο δήμους του Νομού Τρικάλων, εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

Τους δήμους Βασιλικής και Πιαλείων επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, εξαγγέλλοντας σημαντικά αρδευτικά έργα. Το δημαρχείο Βασιλικής το επισκέφθηκε το απόγευμα και εξήγγειλε αρδευτικά έργα σε δ.δ. του δήμου. Το βράδυ επισκέφθηκε το δημαρχείο Πιαλείας, όπου εξήγγειλε την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στα δ.δ. του Ελευθεροχωρίου, Φήκης και Λιλής. Επίσης, εξήγγειλε το έργο αγροτικής οδοποιίας στο δ.δ. της Φιλύρας. Ο κ. Χατζηγάκης ανακοίνωσε επίσης πως το υπουργείο μελετά μέτρα στήριξης των αγροτών, αλλά και των κτηνοτρόφων. Ο δήμος Πιαλείων ως γνωστό, καλύπτει περίπου το 70% της παραγωγής κρέατος στο Νομό Τρικάλων. Στο δημαρχείο Πιαλείων παρίσταντο ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Αντινομάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης και οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι Γιώργος Γεωργίου, Αχιλλέας Αλεξίου και Δημήτρης Τσίγκας. Από πλευράς δήμου Πιαλείων παρίσταντο ο δήμαρχος κ. Χρήστος Μάμαλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ηλίας Μητσιάκης και Ευάγγελος Κεραμίδας, ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μαράβας, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. Μετά την επίσκεψη στο δημαρχείο, ο κ. Χατζηγάκης μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους, δείπνισαν στην ταβέρνα «Το Αυλάκι» στη Φήκη.
Σημ. Ο φακός του trikalaola βρέθηκε στη ταβέρνα την ώρα που ο υπουργός μαζί με το επιτελείο του έφευγαν, ενώ προλάβαμε το δήμαρχο μαζί με τους Αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τη δήλωση του δημάρχου Πιαλείων κ. Χρήστου Μάμαλη, για την επίσκεψη του υπουργού σε ανάλυση 640X480. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο του You Tube: http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/uploads/0/-__kFBl_24k

Διαβάστε περισσότερα...

Δυνατή μπόρα έπληξε πριν λίγο τα Τρίκαλα.

Δυνατή μπόρα έπληξε πριν λίγο την πόλη των Τρικάλων και τα περίχωρα, συνοδευόμενη από πολλούς κεραυνούς. Έπεσε μεγάλη ποσότητα βροχής μέσα σε μία ώρα περίπου. Στα Τρίκαλα είχε να βρέξει από τις 30 Ιουνίου και η σημερινή βροχή ήταν αναζωογονητική για τις καλλιέργειες και τα αποθέματα νερού του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Συγχρόνως η θερμοκρασία έπεσε τώρα γύρο στους 24 βαθμούς. Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στην Ε.Ο. του Δομοκού.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων που κινούνται στον Ε.Ο. που περνά από τον Δομοκό. Μόλις αρχίζουν οι στροφές ερχόμενοι από το Ν. Μοναστήρι, στο δρόμο κινούνται μεγάλα φορτηγά που μεταφέρουν χύμα ντομάτα. Από μερικές καρότσες των φορτηγών φεύγουν ζουμιά ντομάτας που πέφτουν στο δρόμο. Από το δεξί ρεύμα κυκλοφορίας είναι εμφανείς η διαφορά επάνω στο δρόμο.
Προσοχή στους οδηγούς να μην αναπτύσσουν ταχύτητα, διότι ο δρόμος γίνεται ολισθηρός και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Διαβάστε περισσότερα...

Έκοψαν κορδέλες χωρίς γιατρούς στο νέο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων.

Αυτό διαπίστωσε ο φακός του trikalaola, όταν χρειάστηκε να του πάρουν την αρτηριακή πίεση χθες βράδυ… και πήγε στο νέο Κέντρο Υγείας, στο χωριό Καινούργιο, του δήμου Καμένων Βούρλων. Όταν ρωτήσαμε το φύλακα που υπήρχε εκεί, γιατί είναι κλειστό το Κ.Υ., μας είπε πως "...οι γιατροί έχουν άδειες και θα ανοίξει τέλος του μήνα". Δε συνεχίσαμε να ρωτάμε και φύγαμε. Κάποιος άλλος πολίτης που πήγε τις προηγούμενες ημέρες, του ανέφεραν πως οι γιατροί είναι ακόμη ειδικευόμενοι και διάφορα άλλα ακαταλαβίστικα, τρέχα Γηρευόπουλε δηλαδή.
Γι’ αυτό λοιπόν μην πάθετε τίποτα, μέχρι τέλος του μήνα… όπου θα τελειώσουν οι άδειες των γιατρών…
Μάλλον τις κορδέλες των εγκαινίων τις έκοψαν για τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, δηλαδή με το που θα βλέπει ο ασθενής το κτήριο, θα γιατρεύεται αυτομάτως…
Όταν θα έρθουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, να ξανακάνουν εγκαίνια, για να μάθει ο κόσμος, γιατί τώρα δεν ξέρει πως ακόμη δεν λειτουργεί το Κ.Υ. και θα πεθάνει κανένας απ’ έξω από την πόρτα!
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν ξεχνούν το χωριό τους, τα ήθη και τα έθιμα στον Αετό Τρικάλων.

Το παραδοσιακό 3ήμερο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στον Αετό Τρικάλων (παλιά ονομασία Δοβρόϊ), αναβίωσε φέτος με κάθε λεπτομέρεια. Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, στις 12 το βράδυ, αναβίωσαν τα «Κάγκελα», ένα παλιό έθιμο που υπάρχει στα χωριά των Τζουμέρκων. Όλοι οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνονται όλοι στην πλατεία του χωριού και χορεύουν με τα χέρια διασταυρωμένα.
Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρόν, ο βουλευτής Τρικάλων κ. Χρήστος Χάϊδος και ο Αντινομάρχης Τρικάλων κ. Ντίνος Κοτρώνης.
Το πλούσιο φωτορεπορτάζ είναι του συνεργάτη του trikaloala Ηλία Κουτσογιάννη.
Όλο το άλμπουμ θα το δημοσιεύσουμε άλλη μέρα μαζί με παραλειπόμενα.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν τους έκαναν τη χάρη να βγουν τα μεγάλα γριβάδια...

Με 420 και 380 gr. ανά ψάρι, την έβγαλαν ο 1ος και ο 2ος νικητής, του 2ου διαγωνισμού ψαρέματος, που διεξήχθη στην πανέμορφη λίμνη Λογγά, του δήμου Τυμφαίων Τρικάλων. Τα μεγάλα γριβάδια δεν έκαναν την τιμή στους διαγωνιζόμενους να εμφανιστούν κι έτσι αρκέστηκαν σε δύο μικρότερα που έπιασαν. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 10 ερασιτέχνες αλιείς. 1ος Νικητής με το μεγαλύτερο ήταν ο Σπύρος Γκουγκοστάμος και 1ος νικητής με την μεγαλύτερη ποσότητα ήταν ο Ευθύμης Γκουζιώτης. Παρόν ήταν και δήμαρχος Τυμφαίων κ. Τάσος Κουφοχρήστος, ο οποίος απένειμε τα κύπελλα στους δύο νικητές. Από λάθος συνεννόηση, πήγαμε μετά τη λήξη του διαγωνισμού και δεν προλάβαμε να πάρουμε φωτογραφίες, βίντεο και να ψαρέψουμε φυσικά. Μπορεί να μην πιάσαμε γριβάδι, πιάσαμε όμως μία καραβίδα, αλλά την πετάξαμε πάλι μέσα για να μεγαλώσει. Οι πρώτες φωτό είναι του κ. Γιώργου Κατσαρού και τον ευχαριστούμε. Οι υπόλοιπες είναι του trikalaola που τραβήξαμε λίγο αργότερα.
Άντε και του χρόνου. Διαβάστε περισσότερα...