Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Καταγγελίες πολιτών. Θέμα: Καταγγελία για δηλητηριασμένα σκυλιά στον Κλεινοβό της Καλαμπάκας.

Το θέμα μας το έστειλε πολίτης του δήμου Κλεινοβού Καλαμπάκας με κωδικό: stefanos karabinas
Καλησπέρα σας
Είμαι δημότης Κλεινοβού. Την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 20 σκυλιά από την περιοχή μας βρεθήκαν δηλητηριασμένα από δολώματα με κυάνιο !!
Αναρωτηθήκαμε ποιανού έργο είναι !!
Ποιος έχει συμφέρον στην αρχή της κυνηγητικής περιόδου να εξοντώσει όλα τα σκυλιά που είναι στην περιοχή (ακόμα και των βοσκών).
Βρέθηκαν δολώματα στην περιοχή (κρέατα με αμπούλα μέσα).
Κτηνοτρόφοι αγανακτισμένοι ετοιμάζονται να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν βρουν τον υπεύθυνο Τα σκυλιά είναι εργαλεία τις δουλειές τους (φύλακες στα κοπάδια).
Εστάλει στο trikalaola 26-8-09 08:32μ.μ.
Το θέμα είναι χωρίς φωτό.
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελίες πολιτών. θέμα: Τρίκαλα έξυπνη (?) πόλη.

Το παρακάτω θέμα μας το έστειλε ο πολίτης με τον κωδικό: slong. Από το κείμενο δεν προσθέσαμε, ούτε αφαιρέσαμε κάτι.
Πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη, απ’ τους λίγους πλέον ελεύθερους χώρους στο κέντρο των Τρικάλων. Αξιοποιείται μοναδικά από τον Δήμο Τρικάλων με τη στέγαση (παρανόμως) του κυνοκομείου Τρικάλων... τι κι αν είναι εντός σχεδίου πόλεως? τι κι αν δεν πληρεί τους κανόνες προστασίας της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος (αυτοψία Διεύθυνσης Υγείας, έγγραφο με ΑΠ 2593/26/6/2009)? Τι κι αν έχει υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων πέριξ του οικοπέδου? (συνεχής θόρυβος, δυσοσμία, έντομα) . Ανύπαρκτες υποδομές, έλλειψη πεζοδρομίου, σκουπίδια και ετοιμόρροπα κτίρια. Αν κάποιοι εκφράζουν τα ζωοφιλικά τους αισθήματα κρατώντας πενήντα και εξήντα ζώα σε μικρό, αφιλόξενο αστικό περιβάλλον είναι άξιοι της μοίρας τους...Τις "εμπνεύσεις" αυτές όμως πληρώνουν με τον ύπνο τους και την ησυχία τους οι κάτοικοι πέριξ του οικοπέδου..Τις πληρώνουν οι πιτσιρικάδες που χάρηκαν με την κατασκευή του skate park, αλλά απέκτησαν ανταγωνιστές στο πρόσωπο των αδέσποτων.Την πληρώνει το Δημοτικό κουκλοθέατρο , το οποίο μένει άδειο πλέον τις Πέμπτες και κάνει παραστάσεις με 2 και 3 παιδιά.Την πληρώνουν τα δυστυχή τετράποδα που δεν έχουν χώρο και τις κατάλληλες εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να στοιβάζονται και να ναι εκτεθειμένα με μεγάλες θερμοκρασίες.Η απάντηση είναι γνωστή , στο τέλος του μήνα θα γίνει η μεταφορά... βέβαια το μήνα δεν τον αναφέρουν για ευνόητους λόγους...Ντροπή και μόνο σ αυτούς που θεωρούν ότι η έξυπνη πόλη μπορεί να βρωμάει και να θορυβεί... σ' αυτούς που μας βάζουν το δίλημμα παιδιά ή σκυλιά, λες και δεν μπορούν να συμβιώσουν σε όμορφο περιβάλλον...στο βίντεο η καθημερινή συναυλία των τετράποδων φίλων http://www.youtube.com/watch?v=L99Gzuy8nhI και στις φώτο τα χάλια τους τα μαύρα. Θυμήθηκα μόλις ότι στο ίδιο αδιέξοδο είχε περιέλθει και στην Κολοκοτρώνη αντίστοιχος χώρος... εκεί μας λύτρωσε το ογκώδες κατάστημα... για να δω τι έχουν στο μυαλό τους άραγε....???
Οι 5 φωτό που μας έστειλε ο πολίτης. Υπάρχουν κι άλλες 5
Το θέμα μας εστάλει στις 27-8-09 05:48 μ.μ.
Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στον Παλαιόπυργο Τρικάλων.

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 8:25 περίπου, στον Παλαιόπυργο Τρικάλων. Ο Γκόντας Νικόλαος 82 ετών, προσπαθώντας να διασχίσει τον κεντρικό δρόμο, έξω από την εκκλησία πεζός, παρασύρθηκε από διερχόμενο δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε η 57χρονη Μαρία Νταμπάκου. Αποτέλεσμα της παράσυρσης, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός και των δύο, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από το τμήμα τροχαίας Τρικάλων.
Και οι δύο τραυματίες είναι κάτοικοι Παλαιοπύργου.
Νεότερη ενημέρωση (12:10): Ο 82χρονος Γκόντας Νικόλαος λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Διαβάστε περισσότερα...

«Απολύομαι και τρελαίνομαι…» απόψε με τους ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ από την Πύλη.

Μία ακόμη μοναδική συναυλία (που τελείωσε πριν λίγο), με τους ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ, δόθηκε απόψε (26-8-09) στην Πύλη Τρικάλων, στα πλαίσια των «Τσιτσανίων 2009». Αποθέωση από τους δεκάδες φίλους του συγκροτήματος, που είχαν κατακλίσει τον αμφιθεατρικό χώρο στην πλατεία της Πύλης. Δείτε τις πρώτες φωτό της βραδιάς και οι υπόλοιπες θα προστεθούν στο trikalaola.gr όταν θα βγει στον αέρα. Το βίντεο θα προστεθεί τις επόμενες ημέρες. Απόψε ο φακός άργησε να πάει στη συναυλία, λόγω... Φανουρόπιτων και μόλις που πρόλαβε τους ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ επάνω στη σκηνή. Αυτή την ώρα όλο το team των ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ, αναπληρώνει τις θερμίδες που έχασαν στη συναυλία, μαζί με την παρέα του δημάρχου Κώστα Κουφογάζου.
Εμείς από το trikalaola για να μην κάνουμε ΖΙΚ_ΖΑΚ αύριο το πρωί, θα πρέπει να σας αφήσουμε… Καλή σας νύχτα.
Διαβάστε περισσότερα...