Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Μεγάλη επίδειξη μόδας απόψε στα Τρίκαλα.


Τελείωσε πριν από λίγο η επίδειξη μόδας που διοργανώθηκε με επιτυχία από το Σ.Ε.Ο. (Σώμα Ελληνικού οδηγισμού) παράρτημα Τρικάλων. Παρουσιαστής της επίδειξης, ήταν ο Τρικαλινός ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας, ο οποίος αποθεώθηκε από το γυναικείο πληθυσμό… Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κοσμικό κέντρο “Thessalis” στο νέο περιφερειακό Μεγαλοχωρίου. Περισσότερα για την εκδήλωση αύριο, με πολύ φωτογραφικό υλικό και βίντεο. Δείτε 10 ενδεικτικές φωτό.
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτάδα – Πρόδρομος 2-3

Τελείωσε πριν από λίγη ώρα το παιχνίδι Φωτάδα – Πρόδρομος, όπου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν με 2-3. Το 0-1 έγινε στο 8’ με αυτογκόλ. Το 1-1 έκανε ο Γιώργος Φαρμάκης στο 48’. Ο Χ. Καμπλιώνης έκανε στο 63’ το 1-2.
Το 1-3 έγινε από τον Γκαραγκάνη στο 83’ και το τελικό 2-3 έκανε στο 90’ με χτύπημα φάουλ ο Πανάγος. Από τον αγώνα υπάρχει το σχετικό βίντεο με τις καλύτερες φάσεις και θα το ανεβάσουμε αύριο στο διαδίκτυο, μαζί με περισσότερο φωτορεπορτάζ.
Διαβάστε περισσότερα...

Βραβεύτηκαν σήμερα οι διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά»


Τελείωσε πριν από λίγη ώρα η εκδήλωση που διοργάνωσε η «Ελληνική Μαθηματική Εταιρία», σε συνεργασία με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου βραβεύτηκαν οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης δημοτικού, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 34 σχολεία του Νομού Τρικάλων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος, η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Σούλα Μερεντίτη, η Αντιδήμαρχος Τρικάλων κα. Ελένη Αργυροπούλου – Καλλιάρα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (παράρτημα Τρικάλων) κ. Κώστας Βαγενάς, με όλο το Δ.Σ., εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των σχολείων, καθώς και πολύς κόσμος. Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Γεώργιος Δημάκος, αναπληρωτής καθηγητής μαθηματικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και Αντινομάρχης Αττικής. Στα παιδιά εκτός από τον έπαινο δινόταν κι ένα μικρό δωράκι. Από την εκδήλωση υπάρχει πλήρες φωτογραφικό υλικό με όλες τις βραβεύσεις. Όποιοι επιθυμούν να τους αποσταλούν φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση και δε οποιοδήποτε μέγεθος, να επικοινωνήσουν με τα τηλ. Κιν. 6976658568 και 6977200738 Το βράδυ θα έχουμε περισσότερο φωτορεπορτάζ.
Διαβάστε περισσότερα...

«Πρώτα ο Πολίτης»! Μετά τα stage!!

Ο καπιταλιστικός οδοστρωτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από τα δημοσιονομικά ελλείμματα θα μας στρωματοποιήσει όλους.
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας.
Στις αμάσητες κομματικές «τούρτες» που σερβίρονται στους Πολίτες δεκαετίες τώρα, «τούρτες» κατασκευασμένες με κουτόχορτο και κλούβια αβγά, αλλά με την πολύ προκλητική και προσεγμένη γαρνιτούρα, «πρώτα ο Πολίτης», άλλο ένα «ευρωκερασάκι» είχε προστεθεί, γνωστό ως «stage», ικανό να αποτινάξει όλη τη βρωμιά των κομματικών «τουρτών» αποδεκατίζοντας το περιεχόμενο, που εκτός το κουτόχορτο και τα κλούβια αβγά, τινάχτηκαν στον αέρα και οι νέοι, «συμβασιούχοι» νεοδημοκράτες, όπως λέγεται...
Η νέα κυβέρνηση με τις εξαγγελίες και το πρόγραμμά της, στην προσπάθειά της να αποδεκατίσει τα «stage» (και καλώς το έκανε), προκειμένου να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, τα μόνα που πέτυχε ήταν να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό εντυπώσεων στα «δικά της παιδιά» που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τα φρόντισε, να κάνει μια τρύπα στο νερό, να διχάσει την ελληνική κοινωνία και να βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι.
Παρεμπιπτόντως, το μεγάλο δυστύχημα είναι ότι η ελληνική κοινωνία έχει μοιραστεί σε δυο «πόλους»: των «πρασίνων» και των «γαλάζιων». Για τους άλλους, τους μη ενταγμένους στις κομματικές νομενκλατούρες δεν γίνεται λόγος. Αλλά ακόμα και στους ενταγμένους στον «πράσινο «πόλο», γνωρίζουμε περιπτώσεις ανθρώπων πραγματικών αγωνιστών από δημιουργίας του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος» που και οι ίδιοι και τα παιδιά τους μείνανε στο περιθώριο.
Επανερχόμενοι στο θέμα της κατάργησης των «stage», επαναλαμβάνουμε πως καλώς έγινε. Θα γίνονταν ακόμα καλλίτερα αν η νέα κυβέρνηση φρόντιζε για τα νέα παιδιά που τα εκμεταλλεύτηκαν με τους πιο εξευτελιστικούς τρόπους όσο αφορά τα …ημερομίσθια, την ασφάλισή τους, τις ώρες εργασίας, νέα παιδιά που κράτησαν όρθιες τις διεφθαρμένες δημόσιες υπηρεσίες, τώρα δέχονται ακόμα ένα χαστούκι παραπάνω. Από κει και μετά γίνεται λόγος για την καταπολέμηση της ανεργίας!! Αυτό και αν δεν είναι παραμύθι μεγάλων μεγεθών…
Όμως αυτό το «όμως» που προέκυψε από τους εκτοξευόμενους νέους, δε την αφήνει αλώβητη. Καλή μεν η κατάργηση των «stage», εγκληματική δε η εκτόξευση των νέων στο περιθώριο. Τα επιχειρήματα που προβάλει η νέα κυβέρνηση δεν μας πείθουν. Απεναντίας η απόγνωση των «πεταγμένων» νέων μεταφέρεται στο σύνολο της κοινωνίας. Και δεν πέρασαν οι πρώτες εκατό μέρες…
Κι όπως διαβάζουμε και στις εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό τύπο και ακούμε στα ραδιόφωνα και βλέπουμε στις τηλεοράσεις, αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι η ελληνική κοινωνία εναντιώνεται σθεναρά και το «Πρώτα ο Πολίτης» δεν είναι παρά μια χιλιομασημένη τσίχλα, αλλοιωμένη από τις μασέλες των Ελλήνων «αρχόντων», περιφερειαρχών της ΕΕ και των ελληνικών τζακιών. Αυτή την κατάργηση ζητά ο Πολίτης που σήμερα μέσα από τις θέσεις α ν ε ρ γ ί α ς σε βάρος των νέων ανθρώπων βιώνει.
«Πρώτα ο Πολίτης» λοιπόν, (κομματικό μότο) αφού πρώτα θα πρέπει να δούμε το αφτί μας, μετά μας φέρανε και τα περιβόητα «stage»,- προπαρασκευαστικά εργοτάξια υποδούλωσης της νοημοσύνης των Πολιτών, μέχρι την επόμενη δημιουργία ενός άλλου ευρωπαϊκού τεχνάσματος, ποιος ξέρει τι, η αλχημεία κι αυτή εξελίσσεται. Θέατρο λοιπόν ο μήνας που περάσαμε αλλά και αυτός που έρχεται φέρνει μεγάλες «παγωνιές».
Καλό μήνα.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβριος 01 2009
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το βίντεο της παρακάμερας από τον αγώνα Α.Σ. Τρίκαλα Κολοσσός Ρόδου 87-75




Διαβάστε περισσότερα...

Γάμος – βάπτιση

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Μεγάρχης Τρικάλων, έγιναν τα Στέφανα του Δημήτρη Παπαγιαννόπουλου και της Ασπασίας Τσάλη. Μετά τα Στέφανα έγινε η Βάπτιση του παιδιού τους που πήρε το όνομα Ιωάννης. Κουμπάρα και Νονά είναι η Παναγιώτα Κάραλη. Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο «Στεφανής».
Ευχόμαστε στο ζεύγος κάθε ευτυχία, να τους ζήσει ο Γιάννης και με μια κορούλα.
Ο γάμος έγινε το Σάββατο 17-10-09. Δείτε 18 φωτό.


Διαβάστε περισσότερα...