Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Προστέθηκε το βίντεο από την μουσικοχορευτική βραδιά στο γήπεδο του Πρίνου.

Μουσικοχορευτική βραδιά με τη Λούλα Παππά, διοργανώθηκε από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του δήμου Κόζιακα Τρικάλων, στο γήπεδο του Πρίνου στις 7-8-09. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Κόζιακα. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, Πρίνους, Γενεσίου και Προδρόμου, είχαν καντίνες με σουβλάκια, λουκάνικα, ποτά και αναψυκτικά . Ο κόσμος διασκέδασε μέχρι πρωίας. Φωτορεπορτάζ είχαμε στο προηγούμενο δημοσίευμα. Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από το You Tube σε ανάλυση 640X480. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Το πλήρες άλμπουμ θα αναρτηθεί άλλη στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το βίντεο από το 4ο αντάμωμα Λιοπρασιτών Τρικάλων.

Μια όμορφη μουσικοχορευτική βραδιά, διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 7-8-09, στο Λιόπρασο Τρικάλων. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον τοπικό εκπολιτιστικό σύλλογο, ήταν στα πλαίσια του 4ου ανταμώματος Λιοπρασιτών με αφιέρωμα στα 25 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Τρικαλινού καλλιτέχνη Βασίλη Τσιτσάνη. Συμμετείχε η 10μελής ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης». Την δεύτερη βραδιά 8-8-09, το πρόγραμμα περιλάμβανε δημοτική βραδιά, με τους Γκουζιώτη, Γκίκα, Αγριόδημο. Την Κυριακή 9-8-09 το απόγευμα, είχαμε πανδαισία παραδοσιακών γεύσεων, με πίτες, γλυκά και άλλα πολλά τοπικά εδέσματα. Στη συνέχεια δόθηκε Rock συναυλία.
Η αξιόλογη δουλειά φάνηκε από το Δ.Σ. του εκπολιτιστικού συλλόγου τα μέλη του οποίου είναι: Πρόεδρος Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Αντιπρόεδρος Φώτης Κατσακιώρης, Γραμματέας Νίκος Δημουλάς, Ταμίας Γρηγόρης Καρράς, Μέλη, Αχιλλέας Μπεκρής, Βασίλης Κουκουράβας και Μίμης Σταμάτης.
Οι φωτό είναι από τη 2η και 3η βραδιά. Οι φωτό της πρώτης βραδιάς αναρτήθηκαν σε προηγούμενο0 δημοσίευμα του trikalaola.
Δείτε το σχετικό βίντεο από την 1η βραδιά του ανταμώματος, μέσα από το You Tube σε ανάλυση 640X480. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/2/Fgc_XkqYwpE
Το πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ θα προστεθεί άλλη στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στις Γαλλικές Άλπεις

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διοργάνωσε ορειβατική αποστολή στις Γαλλικές Άλπεις από τις 31 Ιουλίου εώς τις 11 Αυγούστου με στόχο την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Άλπεων, το Mont Blanc, με υψόμετρο 4810 μέτρα. Η αποστολή αποτελούνταν από οχτώ μέλη, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Ντόβας από την ΕΟΔ Τρικάλων.
Στις 7 Αυγούστου ο στόχος επιτεύχθηκε και έξι από τους οχτώ ορειβάτες της ομάδας κατάφεραν να πατήσουν στην κορυφή ενώ οι υπόλοιποι δύο αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στο καταφύγιο αφού παρουσίασαν προβλήματα λόγω του μεγάλου υψομέτρου.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Chamonix τα μέλη της ΕΟΔ ξεναγήθηκαν στα γραφεία και στη βάση ελικοπτέρων της κρατικής Γαλλικής Ομάδας Ορεινής Διάσωσης (PGHM) και ενημερώθηκαν για τη δομή της, τον τρόπο λειτουργίας της και τις επιχειρησιακές της δυνατότητες.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΕΟΔ επισκέφτηκε την Εθνική Σχολή Σκι και Αλπινισμού (ENSA) και τα μέλη της ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινής Διάσωσης (IKAR), ολοκληρώθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης στην Καλαμπάκα το 2011.
Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνουν για νέο εργολάβο για την ολοκλήρωση του περιφερειακού δακτυλίου

Ο Γενικός Γραμματέας περιφέριας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας, επισκέφθηκε σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι, το δυτικό κομμάτι του περιφερειακού δακτυλίου (Μύλος Τσαγκάδα – Δέλτα Καλαμπάκας) που είναι υπό κατασκευή, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Τρικάλων κ. Μιχάλη Ταμήλο. Ο κ. Γκούπας είδε σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα και ενημερώθηκε περεταίρω από τον κ. Ταμήλο. Ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο, κρίθηκε έκπτωτος και τώρα, σύμφωνα με τον κ. Γκούπα, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη νέου εργολάβου, ο οποίος θα αποτελειώσει το έργο, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι δύο άνδρες σταμάτησαν στον κόμβο Ρογγκίων, όπου είναι ένας κόμβος που χρήζει βελτίωσης, καθώς από τον κόμβο μέχρι τον Πύργο, ο τωρινός σχεδιασμός δεν είναι και ο καλύτερος. Στην κάμερα του trikalaola μιλάνε για το θέμα ο κ. Γκούπας και ο κ. Ταμήλος.
Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του trikalaola ο κ. Γκούπας και ο κ. Ταμήλος. Για να δείτε το σχετικό βίντεο σε ανάλυση 640X480, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο του You Tube: http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/9-WrkskyHMY
Διαβάστε περισσότερα...

Πράσινη ενέργεια από λύματα τυρόγαλου στη γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ στα Τρίκαλα.

Πρωτοποριακή μέθοδο παραγωγής ενέργειας από λύματα τυρόγαλου, εφαρμόζεται εδώ και λίγο καιρό στην γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ στα Τρίκαλα. Η πρωτοποριακή μέθοδο είναι Γαλλικής τεχνολογίας και από τα λύματα της επεξεργασίας του τυρόγαλου, παράγεται το βιοαέριο και στη συνέχεια μετατρέπεται σε ενέργεια, που καλύπτει έως και το 70% της γαλακτοβιομηχανίας ΤΥΡΑΣ, που βρίσκεται στο 8ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων – Άρτας. Για τη μέθοδο αυτή, που είναι μοναδική στην Ελλάδα, σήμερα στις 1 το μεσημέρι, ξεναγήθηκε στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού και ενημερώθηκε, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας. Ο κ. Γκούπας ήθελε να δει από κοντά αυτή τη μέθοδο, για να εκτιμήσει αν υπάρχει δυνατότητα να εφαρμοστεί και στο Χ.Υ.Τ.Α. Τρικάλων, όπου θα γίνει η μονάδα επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων. Τον κ. Γκούπα ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, ο ένας εκ των ιδιοκτητών της ΤΥΡΑΣ και ΟΛΥΜΠΟΣ, ο κ. Μιχάλης Σαράντης. Τον κ. Γενικό συνόδευαν, ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος και ο Αντινομάρχης Τρικάλων κ. Ντίνος Κοτρώνης.
Ένα από τα πιο βασικά πλεονεκτήματα της πρωτοποριακής μεθόδου, είναι πως το νερό που διαχέεται στο ποτάμι (παραπόταμο του Πηνειού), βγαίνει καθαρό κι έτσι δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον.
Μιλώντας κ. Σαράντης στο trikalaola, τόνισε ιδιαίτερα, την μεγάλη σημασία που έχει αυτή η μέθοδο για το περιβάλλον και μακάρι κι άλλες βιομηχανίες του Νομού Τρικάλων, να εφαρμόσουν ανάλογη μέθοδο, ούτος ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον και συγχρόνως να παράγεται ενέργεια.
Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από το You Tube σε ανάλυση 640X480. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Διαβάστε περισσότερα...

Θύμα τροχαίου έπεσε ο πρώην αντιδήμαρχος Τρικάλων κ. Μπάμπης Δεληλήγκας.

Θύμα τροχαίου έπεσε πριν από μισή ώρα, ο πρώην αντιδήμαρχος Τρικάλων κ. Μπάμπης Δεληλήγκας, στο χωριό Πατουλιά Τρικάλων. Ο κ. Δεληλήγκας επέβαινε σε ένα εκ των δύο Ι.Χ. που συγκρούστηκαν, ευτυχώς όμως ελαφρά. Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες αυτή την ώρα. Διαβάστε περισσότερα...

Μερικά “συνθηματάκια” στο φράγμα του Αχελώου στη Μεσοχώρα.

Αυτό που λέει «Προϋπολογισμός της ΑΡΠΑΧΤΗΣ», μας άρεσε περισσότερο…
Από τη διαδήλωση στο φράγμα του Αχελώου στη Μεσοχώρα, υπάρχει πολύ καλό φωτογραφικό υλικό, το οποίο θα αναρτήσουμε σταδιακά.
Aαποκλειστικά από το trikalaola.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...