Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Όχι «Ένα καράβι για τη Γάζα», αλλά εννέα από πολλές χώρες

Πραγματοποιήθηκε απόψε στον δημοτικό κινηματογράφο του πάρκου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, η προβολή του ντοκιμαντέρ για τη Γάζα. Στο τέλος της προβολής, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Το πάνελ αποτελούσαν οι:...

...Κα Συλβή Τσάλα μέλος της Τρικαλινής επιτροπής της πρωτοβουλίας για τη Γάζα, ο κ. Τάκης Πολίτης επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο κ. Καρυπίδης σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο οποίος παρακολούθησε το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ. Στην αίθουσα μεταξύ άλλων, παρευρίσκοντο και πολλοί Νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Η πρωτοβουλία «ΑΝΑ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ», θα συμμετάσχει στη διεθνή αποστολή, η οποία με σκάφοι και επιβάτες απ’ όλες τις χώρες, θα πλεύσει και πάλι προς στη Γάζα από τις 20 έως τις 25 Μαΐου, μεταφέροντας ανθρώπους και βοήθεια, προς τον ηρωικό και μαρτυρικό λαό της. Ο αριθμός λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας για όσους θελήσουν να βοηθήσουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια: Αρ. 116/772732-18 Οι φωτό από την αποψινή εκδήλωση.
Διαβάστε περισσότερα...

Yποβάθμιση σε junk από τη Standard and Poor's

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, οι προοπτικές είναι αρνητικές γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να υποβαθμίσει το χρέος της χώρας ξανά.
Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας σε επίπεδο junk (υψηλού ρίσκου/υψηλών αποδόσεων) επικαλούμενος αμφιβολίες για τη δυνατότητα της χώρας να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων χρέους.
Η S&P υποβάθμισε την χώρα κατά...
...τρείς βαθμίδες στο BB+, στην κατηγορία "junk".
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, οι προοπτικές είναι αρνητικές γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να υποβαθμίσει το χρέος της χώρας ξανά.
Η εξέλιξη αυτή είναι «αποτέλεσμα της νέας εκτίμησης της S&P για τις πολιτικές, οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να θέσει το δημόσιο χρέος σε διατηρήσιμη πτωτική τροχιά", αναφέρει η S&P σε ανακοίνωσή της.
Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ο οίκος υποβάθμισε επίσης την αξιολόγηση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας σε ΒΒ+, της Alpha Bank [ACBr.AT] σε ΒΒ, της Eurobank [EFGr.AT] σε ΒΒ και της Πειραιώς σε ΒΒ.
Σύμφωνα με την S&P, οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις των τεσσάρων τραπεζών είναι αρνητικές. Ο οίκος επισημαίνει μάλιστα τη μεγάλη έκθεσή τους σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, την αύξηση του κόστους χρηματοδότησής τους και το επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν.
«Πιστεύουμε ότι η κερδοφορία τους θα μειωθεί περαιτέρω στα επόμενα τρίμηνα, κυρίως λόγο των μεγάλων πιέσεων στα περιθώρια των τραπεζών και στις αυξημένες προβλέψεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της S&P.
Νωρίτερα, ο οίκος αξιολόγησης S&P προέβη σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας κατά δύο βαθμίδες στο Α-.
«Η υποβάθμιση κατά δυο βαθμίδες αντανακλά το δημοσιονομικό ρίσκο που αντιμετωπίζει η χώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας η Πορτογαλία θα προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα της έως το 2013», σχολίασε ο Kai Stukenbrock, αναλυτής της S&P. Ο αναλυτής επιπλέον σημείωσε πως τα δημόσια οικονομικά της χώρας παραμένουν αδύναμα.
ΥΠΟΙΚ: Σταθερό το τραπεζικό σύστημα
Η σημερινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας δεν αντανακλά τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας ούτε την πρόοδο στα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.
Σημειώνει επίσης ότι «οι σημερινές εξελίξεις είναι μέρος ευρύτερων κινήσεων στις αγορές που έχουν αγγίξει πολλές χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας».
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά και με την επέκταση του προγράμματος των 28 δισ. για άλλο ένα εξάμηνο παραμένει σταθερό και με την απαιτούμενη ρευστότητα. Εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα άντλησης όλης της απαιτουμένης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Σε ό,τι αφορά το μηχανισμό στήριξης, στην ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνει ότι παραμένει εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας.
«Οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το πλαίσιο των πολιτικών και της χρηματοδότησης προχωρούν κανονικά και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Με την ολοκλήρωσή τους θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και η χώρα μας θα μπορεί να συνεχίζει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τις δανειακές τις υποχρεώσεις», προσθέτει το υπουργείο.
Eκτακτη Σύνοδος Κορυφής;
To ενδεχόμενο σύγκλησης ειδικής συνόδου κορυφής στις 10 Μαΐου για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας εξετάζουν οι ηγέτες της ΕΕ, σύμφωνα με πηγές της ισπανικής προεδρίας.
«Συζητείται η ιδέα έκτακτης συνόδου του Eurogroup (16 χώρες της Ευρωζώνης) στις 10 Μαΐου» ανέφερε πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.
Παράλληλα, σύμφωνα με προσχέδιο νόμου που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, η πρώτη οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης, θα διατεθεί πριν την ημερομηνία-κλειδί της 19ης Μαΐου.
Όπως αναφέρει το Reuters, το προσχέδιο με τίτλο «Νόμος για τη διατήρηση της σταθερότητας στην νομισματική ένωση», περιελάμβανε αναφορά σε ανεπίσημο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ψηφοφορία από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης στις 10 Μαΐου.
Στο έγγραφο επισημαίνεται επίσης ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να ψηφίσει ένα τριετές πρόγραμμα μείωσης δαπανών στις 6/7 Μαΐου, καθώς και ότι οι συζητήσεις της Ελλάδας με το ΔΝΤ και την Κομισιόν στην Αθήνα έχουν ως στόχο την ολοκλήρωση στις 2 Μαΐου.
Aποκλείει στάση πληρωμών ο Τρισέ
Αποκλείει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ το ενδεχόμενο η Ελλάδα, ή άλλο κράτος μέλος της ευρωζώνης, να προβεί σε στάση πληρωμών.
«Αυτό το έχω ξαναπεί, κατ' εμέ αποκλείεται η στάση πληρωμών από ένα κράτος-μέλος της ευρωζώνης», ανέφερε ο κ. Τρισέ, ερωτηθείς ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για το ευρώ [EUR=X] , εάν η Ελλάδα, ή άλλο μέλος της ευρωζώνης, κάνει στάση πληρωμών.
Εξάλλου, ο κ. Τρισέ αρνήθηκε επίμονα να αναφερθεί σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Στρος Καν: Σε αφόρητη κατάσταση η Ελλάδα αν δεν βοηθηθεί
Στην εκτίμηση πως αν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βοηθήσουν τους Έλληνες, «εκείνοι θα βρεθούν σε μία αφόρητη κατάσταση» προέβη ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκη Στρος Καν, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα La Tribune
Πηγή: www.naftemporiki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρολίγον σύρραξη στον αγώνα Ελευθεροχώρι – Οικουμένιος

Με την επέμβαση ψυχραιμότερων, αποφεύχθηκε σύρραξη στο σημερινό αγώνα Ελευθεροχώρι – Οικουμένιος. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους διαιτητές στο τέλος του αγώνα, για...
....πέναλτι που δεν τους δόθηκε.
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΥΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ τελείωσε.
Ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε ; είμαστε έτοιμοι να πούμε εντάξει βρε αδερφέ, φτου και ξανά από την αρχή ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ .
Πρώτοι από όλους μας οι ηγέτες μας. Όλοι μιλάνε για κρίση .Ποια κρίση ; εδώ μιλάμε για φτώχια, για χρεοκοπία ,όλοι για μέτρα για...
...φορολογία για τεκμήρια αλλά όχι για αυτούς για όλους τους άλλους .
Πρώτοι από όλους οι βουλευτές μας ,οι των πολιτικών γραφείων ,οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοικήσεως, οι ειδήμονες των δημοσίων οργανισμών, των Δέκο, των Νοσοκομείων και τόσοι άλλοι, γνωστά κομματόσκυλα και τρωκτικά του δημόσιου τομέα.
Ήρθε η ώρα πατριώτες να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας να πούμε φτάνει ως εδώ και μη παρέκει .
Εμείς
μόνο εμείς ,ο απλός Λαός ,δεν χρειαζόμαστε κομπάρσους ηγέτες και συνδικαλιστές που στόχο έχουν μόνο τη καλοπέρασή τους και το τομάρι τους .Οι Ηγέτες θα βγουν μέσα από εμάς τους ίδιους .
Μας λένε οι ηγέτες αυτού του τόπου η περίφημη γενιά του πολυτεχνείου που γκρέμισαν την επταετία και πήραν τα ηνία της Πατρίδος στα χέρια τους. Το χρέος της χώρας έχει φτάσει σε απίστευτα μεγέθη, σε απίστευτα ύψη. Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό εμείς ή αυτοί ; .Αυτοί δεν ήταν που πήραν από Ε.Ε ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ; τι έγιναν αυτά βρε αδερφέ πήγαν για ανάπτυξη, για βιομηχανία ,για κατασκευή δρόμων πού ; για νοσοκομεία ,παιδεία που;.
Όλοι μας λένε για σπατάλες αλλά για τις δικές μας όχι για τις δικές τους . Εμείς δεν πληρώνουμε τις εισφορές μας στα ταμεία μας. την εφορία μας ΔΕΗ ,νερό ,ΕΡΤ, ΕΛΤΑ ,ΟΤΕ, ΙΚΑ ,ΚΛΠ ; ποιος τα διαχειρίζεται ;
Οι πολιτικοί με τους κολλητούς τους και έχουν το προνόμιο να μην έχουν κέρδος και να μην ελέγχεται κανένας .
Δώσαμε έγκριση εμείς να γίνουν Ολυμπιακοί αγώνες και να χρεώσουν την πατρίδα με 25 δις Ευρώ; Το κέρδος μας ,γεμίσαμε Πακιστανούς και Αφγανούς .
Μας ρώτησε κανείς εμάς για τους Μεσογειακούς αγώνες που πρόκειται να γίνουν και να χρεώσουν την Πατρίδα μας με μερικά ακόμη δις ευρώ .
Γιατί ; για να κάνουν κάποιοι το κομμάτι τους με ξένα κόλλυβα ;.
Μέχρι και σήμερα κανένας δεν έχει κατανοήσει τι θα μας συμβεί δεν θα μπορούμε να εισάγουμε πετρέλαιο, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης γιατί απλούστατα δεν θα μας δανείζει κανένας και δεν παράγουμε τίποτε για να το ανταλλάξουμε .
Μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι σκέψεις ο υπουργός των οικονομικών απέστειλε έγγραφο ότι μπορεί να γίνει υπέρβαση των μισθών των ΔΕΚΟ κατά 20% των μελών του Δ.Σ . ΕΛΕΟΣ.
ΣΤΑ ΕΛΤΑ οραματίζονται νέους υπαλλήλους και οι Βουλευτές μοιράζουν νέες θέσεις συνοριαφυλάκων .
Ο Βενιζέλος οραματίζεται Αξιωματικούς Αλβανούς ,Πακιστανούς
Αλλά ταυτόχρονα ζητάει από τους πιλότους μας να πετάξουν για την Ελλάδα .Στο όνομα της οικονομίας έκοψε τα μηχανοκίνητα από τις παρελάσεις και αρνήθηκε να διαθέσει ένα τζιπ για την περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Τρυπητής .
Αλλά διέθεσε 21 τζιπ και ανάλογο στρατιωτικό προσωπικό για το καρναβάλι της Ξάνθης .
ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ και όχι οι ΑΡΕΣΤΟΙ έλεγε ο κ. Παπανδρέου. Αλλοίμονο στο νοσοκομείο Τρικάλων τοποθετείται διοικητής η κ .Πέτσα άριστη στο κόμμα αλλά από οικονομικά και διοίκηση άστο καλύτερα σε ένα μήνα θα έχει τελειώσει τα πάντα έχει και τα ανάλογα τυπικά προσόντα !.
Στην ΕΒΟ τοποθετείται ένας πρώην συνδικαλιστής, εργαζόμενος στην εταιρία ξύλου. Τώρα τι σχέση έχουν τα ξύλα με τα αυτοκίνητα ουδείς γνωρίζει μόνο ο υπουργός που τον διόρισε .
Η υπουργός παιδείας στέλνει τον γιο της σε ιδιωτικό σχολείο και όχι βέβαια σε Ελληνικό αλλά διεθνές παράλληλα καταργεί την βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια .
ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ; OΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΜΕ ΠΑΛΙ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ .
MA ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ; BEBAIΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ :
ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ :
Μείωση των μισθών των βουλευτών κατά 50% ,κόψιμο όλων των προνομίων, αυτοκίνητων, προσωπικού, μετακλητών υπαλλήλων ΟΤΕ ,κινητά αγορά υπολογιστών ,σπιτιών ,γραφείων, ξενοδοχείων .
Τις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν μείωση των βουλευτικών εδρών στο ένα τρίτο δεν κατάλαβα γιατί 5 έδρες στα Τρίκαλα .
Το υπουργικό συμβούλιο να αποτελείται από υπουργούς εξωκοινοβουλευτικούς χωρίς το δικαίωμα να πολιτευτούν .
Ένας Δήμαρχος και ένας αντιδήμαρχος κανένας αιρετός του δημοτικού συμβουλίου με μισθό .Κλείσιμο όλες της δήθεν δημοτικές
Επιχειρήσεις που μόνο χρέος προσθέτουν .
Κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και άμεσο έλεγχο των οικονομικών των δήμων από ορκωτούς λογιστές και απόδοση ευθυνών με δήμευση της περιουσίας του κάθε υπευθύνου.
Άμεση πρόσληψη στα δημόσια νοσοκομεία με διαγωνισμό απόφοιτων διοίκησης και οικονομικών με σύμβαση τριετή ανανεώσιμη .
Κανένας εργαζόμενος δεν θα συμμετέχει στο Δ.Σ κανενός δημόσιου οργανισμού .
Παντού να τοποθετούν άμεσοι ελεγκτές του δημοσίου που θα δίνουν λόγο μόνο στον υπουργό οικονομικών .
Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, άμεση απόλυση των υπαλλήλων που χρηματίζονται και άμεση απόλυση των λειτουργών της εκπαίδευσης που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.
Κατάργηση των τριών καναλιών της κρατικής τηλεόρασης και όλοι σε ένα ενιαίο μισθολόγιο χωρίς κανένα διαχωρισμό, ο μόνος διαχωρισμός θα είναι τα τυπικά προσόντα πτυχίο κλπ
Κατάργηση όλων των υπερωριών και των εκτός έδρας. Μας συμφέρει να πληρώνουμε 3 υπαλλήλους για μια βάρδια παρά έναν που να μην εργάζεται και να μας δουλεύει .
Έλεγχο των ιατρών και των συνταγών. Να κόβεται αμέσως η σύμβαση αν ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός χρησιμοποιεί το βιβλιάριο ασθενείας κατά το δοκούν .
Άμεσο κλείσιμο των επιχειρήσεων και δημοσίευση των τίτλων που δεν εκδίδουν αποδείξεις και τιμολόγια.
Αφαίρεση αδείας όταν συλλαμβάνεται κάποιος να μεταφέρει λαθραία καύσιμα .
Η φοροδιαφυγή να γίνει κακούργημα και άμεση έκδοση των δικαστικών αποφάσεων κατά προτεραιότητα από ειδικά δικαστήρια .
Να μην υπηρετούν αστυνομικοί ,στρατιωτικοί ,εφοριακοί και όσοι σχετίζονται με την δημόσια διοίκηση στο τόπο καταγωγής τους.
Μεταθέσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα .
Και το κυριότερο να λειτουργήσει το κράτος και οι Βουλευτές να επιστρέψουν στο έργο τους που είναι στην Βουλή και πουθενά αλλού .
Γιατί αρχίζω να φοβάμαι το ποτάμι της οργής είναι ακόμη βουβό αλλά αλλοίμονο σε όλους μας .
ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ
Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ
Διαβάστε περισσότερα...

Ελευθεροχώρι – Άγιος Οικουμένιος 0-0

Χωρίς νικητή έληξε το σημερινό ματς ανάμεσα στο Ελευθεροχώρι και στον Οικουμένιο, που έγινε στο γήπεδο της Φωτάδας. Βέβαια ο Οικουμένιος που παίζει την παραμονή του στην κατηγορία, πήρε έστω και...
...το βαθμό της ισοπαλίας, που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι, καθώς η Φαρκαδόνα έχασε από το Φλαμούλι με 3-0. Δύο φάσεις από τον αγώνα. Διαβάστε περισσότερα...

ΑΕΤ – Βαλτινό 2-0

Τελείωσαν πριν από λίγο τα παιχνίδια της Α’ ΕΠΣΤ. Στο γήπεδο του Κηπακίου, η ΑΕΤ νίκησε το Βαλτινό με 2-0. Οι παίχτες του Παναγιώτη Γκένα είχαν δύο δοκάρια. Το ένα με τον Πολυζόπουλο στο 40’ και ένα με το Καπέλλα στο 70’. Ακόμη, είχαν πολύ...
...καλές ευκαιρίες να πολλαπλασιάσουν τα τέρματα, αλλά ο τερματοφύλακας του Βαλτινού Ντίνος Ευθυμίου το απέτρεψε, κάνοντας καταπληκτικές αποκρούσεις. Τα γκολ: Ο Τσουρέλας στο 58’ έκανε το 1-0 και ο Μπουλογιώργος στο 80’ το 2-0. Δύο ενδεικτικές φωτό από τον αγώνα. Διαβάστε περισσότερα...

Με… river party θα ξεκινήσει το Πανελλήνιο συνέδριο της Ε.Ο.Δ. στην Καλαμπάκα

Για όσους θέλουν να μάθουν για τις διασώσεις και συγχρόνως να δουν και θέαμα, το τριήμερο 7, 8 και 9 Μαΐου 2010, η κεντρική διεύθυνση της Ε.Ο.Δ. (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης), σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα Τρικάλων, διοργανώνουν το ετήσιο Συνέδριο ορεινής διάσωσης στην Καλαμπάκα. Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, οι διοργανωτές θα αρχίσουν με...
...ένα river party με μπάρμπεκιου κλπ, που θα γίνει στην παλιά γέφυρα της Σαρακίνας την Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ.
Τώρα άμα πέσει κανένας μέσα στο ποτάμι, θα σωθεί σίγουρα από τους διασώστες… Διαβάστε περισσότερα...

Σε στάδιο αποκατάστασης ο Κώστας Μαράβας

Μετά το κάταγμα που υπέστη στο πόδι του στον αγώνα με τον Πυργετό, ο νεαρός παίχτης του Ελευθεροχωρίου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση επιτυχώς, στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και σήμερα...
...κάνει τα πρώτα βήματα, αλλά με την βοήθεια πατερίτσας. Ευχόμαστε στον παίχτη γρήγορα να επιστρέψει στα γήπεδα. Διαβάστε περισσότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑ δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων στην τακτική του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2010 αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Στηρίζει ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι Για Τη Γάζα» (Ship To Gaza) και ειδικότερα...
...της Τρικαλινής Ομάδας Στήριξης της εν λόγω Πρωτοβουλίας που συμμετέχει στην προσπάθεια για διεθνή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον μαρτυρικό λαό της Γάζας.
Δηλώνει την αντίθεσή του στον αποκλεισμό από στεριά, αέρα και θάλασσα της Λωρίδας της Γάζας από τα ισραηλινά στρατεύματα που τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν ουσιαστικά δημιουργήσει το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον κόσμο με 1.500.000 έγκλειστους ανθρώπους.
Υποστηρίζει το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία χωρίς επεμβάσεις και κατοχή γης από τον ισραηλινό στρατό.
Απαιτεί να αρθεί ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, να φύγει ο στρατός κατοχής από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη και να επιστρέψουν στη γη τους όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες.
Από το γραφείο τύπου
Διαβάστε περισσότερα...

Ομάδα αντιεξουσιαστών διαδήλωσε στο κέντρο των Τρικάλων

Την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξαν φέιγ βολάν που αναγράφονταν διάφορα συνθήματα και...
...διαδήλωσαν στην αρχή του πεζόδρομου της Ασκληπιού. Οι φωτό από το σημείο. Διαβάστε περισσότερα...

Τραπεζίτες σε πόλεμο επί ελληνικού εδάφους!

Στο προσκήνιο ήλθε χθες ο ακήρυκτος πόλεμος των μεγάλων του διεθνούς τραπεζικού συστήματος επί… ελληνικού εδάφους, καθώς οι τραπεζίτες που έχουν πάρει μεγάλες θέσεις σε ελληνικά ομόλογα άρχισαν δημόσια να ξεσπαθώνουν κατά της...
...ομάδας των αμερικανικών τραπεζών, με επικεφαλής την Goldman Sachs, που «ποντάρουν» ανοικτά στα πάσης φύσεως σενάρια χρεοκοπίας.
Με μια συνέντευξη στην τηλεόραση του “Bloomberg”, που δεν πέρασε απαρατήρητη στους διεθνείς χρηματοοικονομικούς κύκλους, ο Στίβεν Μέιτζορ, επικεφαλής της ομάδας αναλυτών της αγοράς ομολόγων στην HSBC και γνωστός «ταύρος» της ελληνικής αγοράς ομολόγων, έδωσε την απάντηση των “long” επενδυτών της ελληνικής αγοράς ομολόγων στους διακινητές των σεναρίων αναδιάρθρωσης του χρέους.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα του Έρικ Νίλσεν, κορυφαίου οικονομολόγου της Goldman Sachs, που έδωσαν νέα δυναμική στα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τα οποία τεχνικά ισοδυναμούν με «ήπια» πτώχευση της χώρας. Λεπτομέρεια: όσοι έχουν «ποντάρει» σε CDS, φέρνοντας χθες το κόστος ασφάλισης ελληνικών ομολόγων πάνω από τα αντίστοιχα πακιστανικά ή ουκρανικά, πάνω από τις 700 μονάδες βάσης, θα πληρωθούν για τα στοιχήματα τους με οποιοδήποτε «πιστωτικό γεγονός», από μια «απλή» επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σε εθελοντική βάση, μέχρι μια ευθεία στάση πληρωμών της Αθήνας.
Ο κορυφαίος αναλυτής της HSBC, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στην πρωτογενή αγορά ελληνικών τίτλων, πουλώντας ελληνικά ομόλογα δισεκατομμυρίων σε πελάτες της τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ότι θεωρεί απίθανη μια στάση πληρωμών οποιασδήποτε μορφής από την Ελλάδα, καθώς στην περίπτωση αυτή θα υποστούν τεράστιες ζημιές οι ευρωπαϊκές τράπεζες και άλλοι συντηρητικοί επενδυτές της Γηραιάς Ηπείρου, με μεγάλες θέσεις σε ελληνικά ομόλογα.
Όπως τόνισε ο Μέιτζορ, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν πρόκειται να δεχθούν την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα πλήρωνε δύο φορές η Ευρωζώνη το τίμημα της ελληνικής κρίσης: μία με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και την παροχή δανείων και άλλη μία με τη μορφή των μεγάλων απωλειών που θα είχαν οι τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης.
Χαρακτηριστικά επισήμανε, μάλιστα, ότι ήδη όσοι έχουν επενδύσει σε ομόλογα μεγάλης διάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου βλέπουν στις τιμές των τίτλων να ενσωματώνονται τα χειρότερα δυνατά σενάρια, καθώς υπάρχουν αυτή τη στιγμή κρατικοί τίτλοι που διαπραγματεύονται στο 70% της ονομαστικής τους αξίας.
Σε μια αναφορά, μάλιστα, που θεωρήθηκε από πολλούς «φωτογραφική» για τα διάφορα κερδοσκοπικά hedge funds που συντονίζονται με μεγάλες αμερικανικές τράπεζες στο σορτάρισμα ελληνικών ομολόγων, ο Μέιτζορ τόνισε ότι αυτή την περίοδο όλοι οι «σοβαροί» επενδυτές της διεθνούς αγοράς, έχουν λόγω της κρίσης αποσυρθεί από την ελληνική αγορά ομολόγων, αφήνοντας την τύχη της στα… όρνεα, που πρωτοστατούν στην υποτιμητική κερδοσκοπία.
Ο Μέιτζορ, όπως και όλοι οι “long” επενδυτές των ελληνικών τίτλων προτείνει ως εναλλακτική λύση στα σενάρια πτώχευσης ένα τριετές, σκληρό σταθεροποιητικό πρόγραμμα για τον έλεγχο του ελληνικού χρέους, που θα συνδυασθεί με άφθονες χρηματοδοτήσεις από το διεθνή μηχανισμό στήριξης, ώστε να υπάρχει μια πειστική εγγύηση για τους επενδυτές.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι χθες παρενέβη στη δημόσια συζήτηση θεαματικά και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, προφανώς σε μια προσπάθεια υπεράσπισης των μεγάλων γαλλικών τραπεζών (Credit Agricole, Societe Generale) που έχουν και τις μεγαλύτερες θέσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων. Η Λαγκάρντ ξεκαθάρισε, ότι σε κάθε περίπτωση στάσης πληρωμών από την ελληνική κυβέρνηση, προφανώς ακόμη και αν πρόκειται για μια «ήπια» επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, αυτομάτως θα πατηθεί «φρένο» στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα.
Σε αυτό το κλίμα, είναι προφανές ότι η συμφωνία για την Ελλάδα, που αναμένεται να κλείσει στο τέλος της εβδομάδας και να εισαχθεί την επόμενη για επικύρωση-εξπρές στο γερμανικό Κοινοβούλιο, θα είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία, όπου κράτη και υπερεθνικοί οργανισμοί θα κληθούν να δώσουν την τελική λύση σε αυτή την αναμέτρηση “short” και “long” παικτών της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αγοράς, όπου ως τώρα οι σορτάκηδες με «στρατηγό» την Goldman μετρούν συνεχείς νίκες…
Πηγή:
www.sofokleous10.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ του 2010

Μαυρομμάτι, γενέτειρα του Στρατάρχη Γ. Καραϊσκάκη
Γράφει ο Θεσσαλός Βάιος Φασούλας
Μια Ιστορική και Πολιτιστική Γιορτή Μνήμης, πλαισιωμένη από τις ένδοξες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας και κεντημένη με τα υφάδια του ύψιστου κάλ-λους των αξιών και της λευτεριάς. Μια Ιστορία ποτισμένη από το αίμα των...
...αγωνιστών του 21 που μας χάρισαν τη λευτεριά. Μια λευτεριά, την οποία, σήμερα, οι νεοέλληνες «ταγοί» πότε αδιαφορούν, πότε «συμμετέχουν» και άλλοτε την «υμνούν» μέσα από ξύλινους λόγους, γυμνούς από δέος, σεβασμό και υπερηφάνεια. Μια λευτεριά που εκείνοι που αναγνωρίζουν και τιμούν τη μεγάλη θυσία των αγωνιστών μας, εξακολουθούν να αγωνίζονται όχι μόνο για τη διάδοση αυτού του υπέρτατου καθήκοντος, αλλά για τη σωτηρία του.
Αυτή η Ιστορική και Πολιτιστική Γιορτή Μνήμης διατρανώθηκε και φέτος στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου από το Δήμο Μουζακίου και τον Πολιτιστικό Οργανισμό, από το Τ.Σ. Μαυρομματίου και βεβαίως από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ».
Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, η επικράτεια της αβεβαιότητας, το πεσμένο ηθικό και ο προσανατολισμός-προβληματισμός των Πολιτών το πώς αυτή η χώρα θα αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα. Μάλιστα σε μια περίοδο που η Ελλάδα είναι ορφανή και στείρα από πατριώτες που θα μπο-ρούσαν να αρθρώσουν λόγο, ήθος και ύφος, η προέλευση των προσκυνητών στη γενέτειρα του Γ. Καραϊσκάκη ήταν αρκετά μεγάλη τιμώντας με την παρουσία τους τις κορυφαίες εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή του Ήρωα και Αρχιστράτηγου της επαναστατημένης Ελλάδας Γ. Καραϊσκάκη.
Στιγμές κάλλους, συγκίνησης και υπερηφάνειας επικράτησαν στη πλατεία του χωριού, στιγμές που «θυμάσαι ότι είσαι ακόμα Έλληνας, αντιπαραθέτεις τον εαυτό σου μπροστά στον Ήρωα και συλλογιέσαι αν το χώμα που πατάς το τιμάς, το λατρεύεις και το προσκυνάς και αν την ιστορία αυτού του τόπου τη μεταλαμπαδεύεις στα παιδιά σου…» (11-11-2009)
Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με την προσέλευση των καλεσμένων-επίσημων, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφά-νων στον έφιππο ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη, χαιρετισμοί των επίσημων εκ-προσώπων του Κράτους με την παρουσία της Δημοτικής μπάντας του Δήμου Καρδίτσας και άγημα τιμητικού τμήματος του ελληνικού στρατού.
Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης αποτέλεσαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης» όπου υπό την καθο-δήγηση της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Ευθυμίας Γιώτη, με τους παρα-δοσιακούς χορούς τους γοήτευσαν τα πλήθη. Η παράθεση γεύματος ήταν το τελευταίο κομμάτι της εκδήλωσης έτσι που οι συνδιοργανωτές έδωσαν πραγμα-τικά μια όμορφη και ολοκληρωμένη Ιστορική και Πολιτιστική Γιορτή στη μνή-μη του στρατάρχη Γ. Καραϊσκάκη.
Παρεμπιπτόντως, ένα άλλο χαρακτηριστικό, όσο αφορά τους Μαυρομμα-τιανούς Πολίτες και τα γνωστά πλέον τεκταινόμενα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα, είναι οι ανησυχίες τους που η γιορτή μνήμης δεν μπόρεσε να σβήσει. Το νέο σχέδιο «Καλλικράτης» τους έχει γίνει εφιάλτης. Οι χαρακτηρισμοί που του αποδίδουν είναι πάρα πολλοί και οι φωτογράφισή τους δεν είναι του παρόντος. Αξίζει να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφεία των Μαυρομματιανών είναι αρνητική στη νέα μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» που αμή τι άλλο κομματικοποιεί την Ελλάδα. Ο σθεναρός και με κάθε νόμιμο τρόπο αγώνας τους επικεντρώνεται στην ανεξαρτησία του Μαυρομματίου από το Δήμο Μου-ζακίου που ανήκουν σήμερα. Επί συνόλου 1850 ψηφοφόρων, έχουν μαζέψει 1630 περίπου υπογραφές και τις έχουν αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Το αίτημά τους: Να μείνει ανεξάρτητη Κοινότητα μόνο και μόνο για ιστο-ρικούς λόγους τιμώντας έτσι το Ελληνικό Κράτος στο ελάχιστο όχι μόνο τον Γ. Καραϊσκάκη, αλλά και το Μαυρομμάτι, το χωριό που γεννήθηκε. Τόσο οι Πολί-τες αυτού του ιστορικού χωριού όσο και οι τοπικοί φορείς που τους εκπροσω-πούν εντείνουν τον αγώνα τους με κάθε τρόπο.
Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι οι αγώνες αυτού του μικρού και Ιστορικού χωριού είναι άξιες θερμών συγχαρητηρίων. Ο γράφων χωρίς κανέναν ενδοιασμό τάσσεται στο πλευρό τους και για τη γενέτειρα του στρατάρχη Γ. Καραϊσκάκη, θα επανέλθουμε. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε έναντι των αμαρτωλών μέχρι τώρα συμπαρομαρτούντων των ελληνικών κυβερνήσεων που παράγουν ερημιά και αφαιρούν Πολιτισμό και Ιστορία.

(Στη μνήμη του Γ. Καραϊσκάκη ένα Αργιθεάτικο σατυρικό απόσπασμα)

«Την κρέμασε με προσοχή κι ευλάβεια μεγάλη
τέτοια μορφή και λεβεντιά, πού να ’βρεις τώρα άλλη!
Καραϊσκάκης Γεώργιος και άστραψε η στάνη,
«τ’ ασκέρι σ’ Μήτρου να τον δει να νιώσετε σα νάνοι!»
Του χάιδεψε ευλαβικά, κουμπούρια και μουστάκια
και στο αφτί του έσκυψε πιάνοντας τα χεράκια:
«Ψιτ!», του λέει σιγανά, «άκου, μη λησμονήσεις,
ούλους τους Καλλικρατικούς τήρα να τους προγκίξεις!
Και που ’σαι, Γιώργη μ’ αρχηγέ, ρίξε μια μπαταριά
τα ζλάπια να τρομάξουμε τούτη την Αποκριά.
Στη στάνη θε να σκώσουμε ψηλά το πανηγύρι
δω στα χωριά μας, Στρατηγέ, σ’ έχουμε νοικοκύρη!»
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Απρίλης 26 2009
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...