Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Δραστηριότητες του “Pindos explorer”

To “Pindos explorer” είναι Γραφείο Οικοτουρισμού με έδρα τους Καλογήρους Τρικάλων και δραστηριοποιείται διοργανώνοντας οικοτουριστικές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου και όχι μόνο.
ΟΙ φωτογραφίες από το συγκεκριμένο άλμπουμ τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια οικοτουριστικής εκδρομής στον Ασπροπόταμο που διοργανώθηκε από το γραφείο, στα πλαίσια 3ήμερου promotion trip γνωστής φαρμακευτικής εταιρίας, με ιατρούς κυρίως παθολόγους...

Το πρωί της δεύτερης ημέρα παραμονής τους σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή τρία ποτάμια, οι ιατροί επιβιβάστηκαν στα 4Χ4 του γραφείου που τα οδηγούσαν έμπειροι οδηγοί μας για να διασχίσουμε τα υπέροχα παρθένα δάση με έλατα , μαυρόπευκα και οξιές του Ασπροποτάμου. Κατά τη διάρκεια της πορείας μας μέσα από δασικούς δρόμους , οι Ιατροί και τα στελέχη της φαρμακευτικής εταιρίας είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν μέσα στο δάσος και να ενημερωθούν από τον οικοξεναγό μας , για το σπουδαίο οικοσύστημα της περιοχής , τα ζώα τα πουλιά και να γνωρίσουν από κοντά σπάνια φαρμακευτικά φυτά της Πίνδου και την πρακτική εφαρμογή τους από τους ορεσίβιους κατοίκους. Η περιήγησή μας έφτασε μέχρι τις μυθικές πηγές Βερλίγκα σε υψόμετρο 1950 μέτρα και περιελάμβανε ακόμη πολιτιστική ξενάγηση στα βλαχοχώρια Χαλίκι και Ανθούσα καθώς και στα μοναστήρια Γαλακτοτροφούσας και Τιμίου Σταυρού Δολιανών.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Άριστοι και όχι οι Αρεστοί

Αυτό ήταν το σλόγκαν του κ. Παπανδρέου πρίν αλλά και μετά τις εκλογές .
Τώρα πήρα το βιογραφικό της νέας περιφεριάρχου Θεσσαλίας και προσπαθώντας να μελετήσω τα προσόντα της ώστε να καταλάβω γιατί τόση καθυστέρηση στην επιλογή ώστε να λειτουργήσει το Κράτος ...
Ε λοιπόν δεν τρελάθηκα με τα τυπικά προσόντα της νέας περιφεριάρχου Θεσσαλίας και αν το Πασόκ έχασε τόσο χρόνο στο να επιλέξει ένα άτομο με τυπικά προσόντα το πτυχίο Παραγωγικών Μονάδων του Τ.Ε.Ι Καβάλας δηλαδή με βαθμό εισαγωγής περίπου το 10 !!!! άστο καλύτερα. Στα τυπικά προσόντα δεν διάβασα πτυχίο ξένης γλώσσας , πτυχίο ΑΕΙ μεταπτυχιακό νέες τεχνολογίες , χρήση ή πιστοποίηση ηλεκτρονικού υπολογιστή ,Ιντερνετ αυτά τα έλεγε ο Πρωθυπουργός δεν τα λέμε εμείς αλλά αυτά είναι και τα ελάχιστα τυπικά προσόντα για μια θέση διοικητού σε μια μεγάλη εταιρεία .
Αν αυτοί είναι οι Άριστοι και όχι οι Αρεστοί σκεφτείτε ποιοι θα είναι οι Αρεστοί άντε να δούμε και τα προσόντα των Διοικητών των νοσοκομείων να τρελαθούμε τελείως .
Εάν το Πασόκ ήταν έτοιμο να κυβερνήσει με τέτοια στελέχη δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος γίνει η διαδικασία της αποστολής βιογραφικών με μέσου του διαδυκτίου αλλά να γίνει άμεσα η τοποθέτηση των γενικών γραμματέων ώστε να υπάρχει συνέχεια του κράτους.
Για την οικονομία μας τώρα που όλοι κόπτονται αλλά δεν βλέπω καμιά απολύτως κίνηση στο βαθύ κράτος .
Αν δεν γίνει άμεση μείωση του μισθού των βουλευτών ,των νομαρχών ,δημάρχων άμεση διακοπή των εκτός έδρας ,διακοπή των εξόδων παραστάσεων των επιδομάτων που δεν εμφανίζονται πουθενά και έλεγχος των τρωκτικών του κράτους δεν συμμαζεύεται τίποτε .
Είναι κοινό μυστικό ότι τα πολλά χρήματα που δήθεν πάνε στην εκπαίδευση δεν ελέγχεται τίποτε .ποιος ελέγχει τα πανεπιστήμια για έρευνες κ.λ.π τολμάει κανένας, όχι βέβαια τα ιδρύματα είναι αυτοδιοίκητα .
Πόσα χρήματα πάνε στα νοσοκομεία χωρίς έλεγχο, είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχει σπατάλη γιατί δεν υπάρχει έλεγχος .
Στους δήμους στις νομαρχίες υπάρχει έλεγχος; από την απλό έλεγχο παρουσίας μέχρι τον έλεγχο παραγωγής και παραγωγικότητας ;
AN δεν αλλάξει το βαθύ κράτος και να γίνει έλεγχος δαπανών δεν γίνεται απολύτως τίποτε και με τοποθέτηση σε καίριες θέσεις Αρεστών και όχι Αρίστων είναι μια από τα ίδια .

Με τιμή
Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ
Διαβάστε περισσότερα...

Απόδημος Ελληνισμός

Ο Απόδημος Ελληνισμός, το Δεκατετράχρονο ΣΑΕ και η Ελλάδα
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
«Αναγκαστικά πρέπει να γυρίζουμε πίσω, προκειμένου να συναντήσουμε τη μήτρα που γέννησε τη σημερινή ιστορία, η οποία ως σήμερα δεν καταγράφηκε σωστά παρά κουτσουρεμένα και κάτω απ’ το μακιγιάζ που κατά καιρούς επέβαλαν διάφοροι λόγιοι και συμφέροντα. Από εκεί πρέπει να αρχίσουμε, απ’ τις ρίζες, που δεν φαίνονται αν δεν τις σκαλίσεις». Β.Φ...

Σε μια Ελλάδα υποταγμένη στην αδιαφάνεια και στη διαφθορά, σε μια Ελλάδα βουτηγμένη στο κομματικό βούρκο και μετεξελιγμένη σε «άντρο» λαμογιών, σε μια Ελλάδα ξεπουπουλιασμένη και χρεοκοπημένη που για να ...ξεχρεωθεί πρέπει να ξεπουληθεί, από μια τέτοια Ελλάδα θα είναι ουτοπία και μάταιο να περιμένει ο Απόδημος Ελληνισμός μια, οποιαδήποτε ειλικρινή χειραφέτηση και βοήθεια.
Καθώς διανύουμε τον πρώτο μήνα της δεκαπενταετίας από τη δημιουργία του «Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού» (ΣΑΕ) στη Θεσσαλονίκη στις 30/11/1995, θα τολμήσουμε να κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση όσο αφορά την Ελλάδα των πολιτικών κομμάτων, το ΣΑΕ και τον Ελληνισμό, τον δικό μας Απόδημο Ελληνισμό. Πολλά δεν είδαμε, αλλά πολλά ακούσαμε από το ΣΑΕ και για το ΣΑΕ. Ψιθυρίσματα από «επικριτές», (με εισαγωγικά ή χωρίς) πότε δικαιολογημένα και πότε αδικαιολόγητα και άλλοτε ευχολόγια από υποστηριχτές για το έργο που επιτέλεσε και επιτελεί στο χώρο της Ομογένειας ποντάροντας, οι υποστηριχτές, στην υπομονή και στην ελπίδα.
Παρά τις φιλότιμες και ανεξάντλητες προσπάθειες της ηγεσίας του ΣΑΕ ως προ τις διεκδικήσεις των αναφαίρετων δικαιωμάτων του Απόδημου Ελληνισμού, (αναφέρουμε μόνο δυο, γλώσσα-εκπαίδευση και Επιστολική Ψήφος), για άλλους του Ομογενειακού «μπλοκ» το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό και για άλλους κρίθηκε και κρίνεται αρκετά καλό. Πάραυτα το αποτέλεσμα είναι να διχάζεται ο Απόδημος Έλληνας και να διακατέχεται από το μεμψίμοιρο χτικιό της διχόνοιας, κάτι που η επίσημη «μητέρα» του Ελληνισμού, η Μητροπολιτική Ελλάδα, να χαίρεται ή να το επιδιώκει, όπως «ο λύκος την αντάρα».
Για θέματα - προβλήματα που άπτονται με τον Απόδημο Ελληνισμό και που τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δυστυχώς, τον έχει η Ελλάδα και μέσω των αρμοδίων εκπροσώπων της - υφυπουργών εξωτερικού με τις πολιτικές της εμπαίζει το Απόδημο Στοιχειό, λογική συνέπεια ή αποτέλεσμα από τα συμπαρομαρτούντα του Ελληνικού Κράτους ήταν και είναι να συμπαρασύρεται και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού έτσι ώστε να μην παράγει έργο, να σπαταλούνται ασκόπως χρήματα και να επέρχεται μια απαξίωση σε βάρος του, όπως αυτό φαίνεται μέσα από διάφορα αρνητικά κείμενα «επικριτών» που κατά καιρούς διαβάζουμε στα ΟΜΜΕ.
Η άλλη πλευρά ευελπιστεί και ελπίζει για μια πιο δυναμική, εποικοδομητική και πρακτική προσέγγιση επί όλων των θεμάτων, ιδιαίτερα στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εκτός ΣΑΕ Ομογενειακών Οργανώσεων των πέντε Ηπείρων, που η επιτυχία, αυτών των σχέσεων, προϋποθέτει τη «σύγκρουση» εφ’ όλης της ύλης με το Αθηναϊκό κατεστημένο ή την αποδέσμευσή του, αλλά και η αρμονία μεταξύ των οργανώσεων του ΣΑΕ, που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αρμονική για διαφορετικούς λόγους, φιλοδοξίες και συμφέροντα.
Παρεμπιπτόντως, όσο αφορά το ενδιαφέρον του νυν υφυπουργού της νέας κυβέρνησης του Πασόκ, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και ας μας επιτραπεί να τον πληροφορήσουμε ότι από την ύπαρξη του ΣΑΕ, 30-11-1995 μέχρι σήμερα, οι προηγούμενοι υφυπουργοί είχανε την καλή διάθεση αλλά μόνο ρητορικά. Για όλους τους ως τώρα υφυπουργούς ο Απόδημος Ελληνισμός έχει άποψη. Δυστυχώς, αρνητική: ψεύτες και υποκριτές, γελαστοί ως τα αφτιά που χορτάσανε ταξιδάκια και πολυτελή τραπεζώματα και ξενοδοχεία και τρώνε χαράμι τα λεφτά του φορολογούμενου Πολίτη, κι εδώ συμφωνούμε με την άποψη των «επικριτών». Να ελπίζουμε ότι ο νέος υφυπουργός θα είναι μια εξαίρεση;
Έτσι, κατά την άποψή μας, βέβαιο είναι πως, εάν η Ελλάδα δεν άπλωνε το «μολυσμένο» χέρι της πάνω σε οργανισμούς, όπως το Απόδημο όργανο του Ελληνισμού-που υποτίθεται ότι είναι από μας και για μας- σήμερα τα επιχειρήματα των οποιονδήποτε «επικριτών» θα ήταν περιορισμένα ή ασήμαντα και η πολιτική της Μητρόπολης εκ των πραγμάτων θα είχε αποκτήσει άλλον χαρακτήρα όταν έβλεπε πως Απόδημος Ελληνισμός δεν τρώει χορτάρι και λειτουργεί μονιασμένα.
Λοιπόν, αρνητικά και θετικά πάντα και παντού υπάρχουν, και ευτυχώς, αν δεν υπήρχαν θα είχαμε φτάσει στην… τελειότητα κι εκεί, ίσως, να μην είχαμε τι να λέμε και τι κάνουμε! Η ισοπέδωση και η «πολεμική» δεν είναι πάντα η καλλίτερη λύση κι ούτε αποτελεί φυγή από τα αδιέξοδα. Κι αυτό το λέμε διότι, όπως διαβάζουμε τα αρνητικά το ίδιο διαβάζουμε και τα θετικά.
Υποστηρίξαμε το νυν Πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Στέφανο Ταμβάκη και δεν το μετανιώσαμε και θα το επαναλάβουμε χωρίς δισταγμό. Το ότι περιμέναμε περισσότερα είναι κι αυτό μια άλλη ιστορία για την οποία, ιστορία, απαντήσεις θα μπορούσε να δώσει η Μητροπολιτική Ελλάδα με την απραξία της και την αδιαφορία. Εξού και η μεμψιμοιρία ή καλλίτερα να πούμε τα δικαιολογημένα παράπονα που επικρατούν στους Παγκόσμιους Ομογενείς Πολίτες μας, τα οποία, στο βαθμό που μπορούμε να γνωρίζουμε, το ΣΑΕ όφειλε και οφείλει να τα αφουγκραστεί και να τα αντιμετωπίσει.
Δε θα αναφερθούμε στις θετικές κινήσεις και προσπάθειες που έκανε το νέο ΣΑΕ κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας του για να μη φανεί πως αγιάζουμε τα γένια μας. Καλά θα ήταν να έκανε ακόμα πιο πολλά. Όμως το νέο ΣΑΕ έβαλε επιτέλους το νερό στο αυλάκι, τα γραφεία του λειτουργούν, το ΣΑΕ λειτουργεί. Δείτε την ιστοσελίδα του http://www.sae.gr/ να πειστείτε. Πέρα απ’ αυτά το θέμα δεν είναι αν μας αρέσει αυτό το Προεδρείο ή αν κάποιο άλλο στη θέση του θα ήταν καλλίτερο. Και το προηγούμενο δεν άρεσε. Θυμάστε; Και το βέβαιο είναι ότι εάν και εφόσον οι ισοπεδωτικές «επιθέσεις» συνεχιστούν, και το επόμενο Προεδρείο δεν θα αρέσει.
Λάθη πάντα και παντού γίνονται. Στην περίπτωση που συζητάμε, είναι προτιμότερο να γίνονται επισημάνσεις-παρατηρήσεις λαθών κλπ στα κατά τόπους γραφεία του ΣΑΕ, παρά να επιλέγεται κάτι άλλο. Αλλά φαίνεται πως μας αρέσουν και οι καβγάδες και οι μιζέριες και οι ίντριγκες! Έτσι δεν είναι; Αυτά δεν μας κρατάνε πίσω; Το θέμα είναι, εμείς, οι Απόδημοι τι κάνουμε; Τι θέλουμε; Κατά την άποψή μας, σίγουρα ένα καλό και εποικοδομητικό ΣΑΕ για το καλό των Ομογενών το θέλουμε όλοι. Και το νέο ΣΑΕ σ’ αυτό το βήμα βρίσκεται. Λοιπόν, καλή η κριτική όταν είναι αντικειμενική και τεκμηριώνεται με αδιάψευστα στοιχεία. Αυτά που αναφέραμε ως τώρα είναι απόψεις τις οποίες υποστηρίζουμε σθεναρά, απόψεις προς συζήτηση και προβληματισμό για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Δεκέμβρης 12 2009 pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή στον Πρωθυπουργό έστειλαν οι κυνηγοί.

Φωτό αρχείου.
Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος ενός συλλόγου χωρίς μέλη, ενός συλλόγου - σφραγίδα μας τρέχει. Από το 1987 γίνεται αυτό...
Και κανείς από μας δεν κάνει τίποτα. Βρίζουμε την ηγεσία μας, ξεκατινιαζόμαστε "βάζοντας μπουγάδες" στα forums, περιμένουμε να κάνουν άλλοι , αυτό που μπορούμε πανεύκολα να κάνουμε μόνοι μας. Ο "σύλλογος" του Αγγελέττου έχει 3 ενεργά μέλη. Και κάθε χρόνο μας "πηδάει". Είμαστε 300.000 αδειούχοι κυνηγοί και άλλοι τόσοι -αν όχι περισσότεροι- που δεν μπορούν να κυνηγήσουν είτε γιατί πέρασαν τα χρόνια τους, είτε γιατί δεν φτάνουν τα 700 ευρώ του μισθού τους. Μαζί μας είναι πολλές χιλιάδες κόσμου που είτε άμεσα είτε έμμεσα εξαρτώνται οικονομικά, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, από την κυνηγετική δραστηριότητα. Και μας πηδάει (με τη στρατιωτική και όχι με τη σεξουαλική έννοια φυσικά), ένας Αγγελέττος..Και κάποιοι καλοπληρωμένοι και ανίκανοι να κάνουν οποιαδήποτε τίμια δουλειά, χαραμοφάηδες, βολεμένοι τεμπέληδες, ψευτοεπιστήμονες, επαγγελματίες της "οικολογίας" κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο να πιστεύει πως οι κυνηγοί είναι αιμοδιψή τέρατα που αρέζονται να σκοτώνουν ανυπεράσπιστα ζωάκια, κρύβοντας ή παραποιώντας την αλήθεια.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!..Η ομάδα αυτή θα ετοιμάσει κείμενα διαμαρτυρίας και ενημέρωσης, θα βρεί διευθύνσεις αρμοδίων και αναρμοδίων, θα αντεπιτεθεί σε όσους, χρόνια τώρα, κυνηγούν τους κυνηγούς, μέσα από το διαδίκτυο. Γιά τα σαλόνια και τα υπουργεία, έχουμε τη Συνομοσπονδία μας. Κι αν δε μας αρέσει (γιατί πολλοί που δεν πήγαν ποτέ να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες του συλλόγου τους, έχουν βγεί τελευταία και την πυροβολούν από τον καφενέ, πίνοντας τον fredocchino τους), την αλλάζουμε στις επόμενες εκλογές. Με τη μαζική συμμετοχή μας, με την ενίσχυση των συλλόγων μας και όχι με γκρίνιες , εξυπνάδες και ξεκατινιάσματα από τον καναπέ του σπιτιού μας...Ξεκινάμε λοιπόν. Η διαδικασία είναι απλή: Πιό κάτω θα βρείτε ένα κείμενο που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό. Αντιγράψτε το και στείλτε το. Πέστε και στους φίλους σας να κάνουν το ίδιο.Στη σελίδα του κ. Παπανδρέου http://www.papandreou.gr/ υπάρχει μιά φόρμα επικοινωνίας. Επικολλήστε το κειμενάκι και στείλτε το ΤΩΡΑ..Αν κάποιος θέλει να στείλει το δικό του κείμενο ή να επισυνάψει κάποιο αρχείο, η διεύθυνση είναι: dialogue@politicalforum.gr.Πάμε λοιπόν. Και μη ξεχνάτε να περνάτε από δώ. Θα υπάρχουν συνεχώς νέα μηνύματα και νέοι παραλήπτες.Πάμε να διεκδικήσουμε. Δεν κοστίζει, είναι εύκολο και αποδίδει. Καλή επιτυχία σε όλους μας.
Από τη σελίδα του F.B.
Διαβάστε περισσότερα...

A.O.TPIKAΛΩΝ ΑΙΟΛΟΣ - ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 65 - 52

Δυστυχώς χθες ο φακός του trikalaola δε μπόρεσε να είναι παρόν στη μεγάλη νίκη του Αίολου επί του Φίλλιπου Βέροιας. Το παρακάτω κείμενο καθώς και οι φωτό, είναι από τη σελίδα του Αίολου στο F.B...
Ο Αίολος με μπροστάρη στην επίθεση τον Καντάρκο πήρε προβάδισμα, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ψυχολογία του παιχνιδιού. Βέβαια ο Φίλιππος είχε και αυτός τις δικές τους λύσεις, έτσι η διαφορά δεν έφυγε πολύ, με το21-16 να μαρτυρά ένα ανοιχτό παιχνίδι.Στη β περίοδο ο Αίολος αν και κατάφερε να ξεφύγει για πρώτη φορά με 11 πόντους διαφορά, είδε την αντεπίθεση του Φίλιππου και το 32-26 ήταν το σκορ ημιχρόνου. Ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο κρίθηκε οριστικά το παιχνίδι και καταλύτης για αυτό ήταν ο Δέδες που πέτυχε δυο τρίποντα και μαζί με άλλο ένα του Κατράνα συνέβαλε για να γίνει το 51-37.Έτσι λίγο αργότερα στην 4η περίοδο η διαφορά έφτασε και στην μέγιστη τιμή τους 17 πόντους, όμως ο Φίλιππος στην συνέχεια πάλεψε να μειώσει, έφτασε μέχρι τους 8, αλλά μέχρι εκεί….
Μπράβο παιδιά. Δείξτε ποιος είναι το αφεντικό στον όμιλο.
Διαβάστε περισσότερα...

Μερικές χθεσινές εικόνες από τα κατάλευκα ορεινά των Τρικάλων.

Όμορφες εικόνες από την περιοχή της Ελάτης και του χιονοδρομικού Περτουλίου, όπου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαν την τιμητική τους, καθώς οι επισκέπτες ήταν πολλοί...
Η πίστα του χιονοδρομικού λειτούργησε κανονικά και οι σκιέρ, μικροί και μεγάλοι το απόλαυσαν.
Διαβάστε περισσότερα...