Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ελευθεροχωρίου.

Πλήθος πιστών επισκέφθηκαν τον ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, στο Ελευθεροχώρι του δήμου Πιαλείων Τρικάλων. Το απόγευμα εψάλει ο Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Μετά το πέρας του εσπερινού, προσφέρθηκε στους πιστούς σχετική φιλοξενία (παραδοσιακή φασολάδα), προσφορά της εκκλησίας. Ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Πιαλείων, είχε διοργανώσει μια μικρή πολιτιστική εκδήλωση στο χώρο του προαυλίου της εκκλησίας. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών, από το παιδικό χορευτικό τμήμα του εκπολιτιστικού συλλόγου Φήκης. Τα παιδιά είχαν παρουσιάσει άψογα τους χορούς, όπως και την προηγούμενη μέρα στην εκδήλωση της Φήκης. Οι μικροί χορευτές, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Χοροδιδάσκαλος είναι η κα. Κάτια-Νανά Μάνου. Κοντά στα παιδιά ήταν και ο Πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Φήκης κ. Γιώργος Σακελλαρίου. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος Πιαλέιων κ. Χρήστος Μάμαλης, ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων κ. Γιώργος Σπαθής, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πιαλείων.
Θα προστεθεί και βίντεο. Διαβάστε περισσότερα...

Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κάτω Ελάτη

(Αρχείο Νίκος Σαλέπης) Αναμονή βίντεου και άρθρου.... Διαβάστε περισσότερα...

Πανηγύρι αλλά Νεο-ελληνικά και Εθνικιστικά… απόψε!

Είδαμε φωτιά σήμερα το βράδυ στο γήπεδο των «Μαύρων Αετών» Ελευθεροχωρίου, του δήμου Πιαλείων Τρικάλων και πλησιάσαμε, σαν περίεργοι που είμαστε, να δούμε τι παίζει. Οι υποψίες μας ότι κάποιο παρτάκι νεολαίας θα έπαιζε, επιβεβαιώθηκαν. Η έκπληξη όμως δεν ήταν καθ’ αυτού ο τζερτζελές που θα γινόταν, αλλά οι σημαίες που αναρτήθηκαν από την ομάδα των νεαρών που θα συμμετείχαν στο παρτάκι αλλά Ελληνικά – Νεοελληνικά και Εθνικιστικά! όπως μας δήλωσαν. Η μία σημαία είχε το σταυρό του Εθνικισμού και η άλλη ήταν η Γαλανόλευκη με το έμβλημα της Ε.Ο.Ν. (Εθνική Οργάνωση Νεολαίας) του Μεταξά. Στην Ελλάδα είμαστε, σε μια ελεύθερη χώρα και ο καθένας μπορεί να εκφράζεται και να διασκεδάζει όπως θέλει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η νεολαία έχει ζωντάνια στα χωριά και το διασκεδάζουν όπως γουστάρουν και όλοι μαζί! (όταν μεγαλώσουν χωρίζουν…). Όσο για τις σημαίες και τα εμβλήματα, αυτά έρχονται δεύτερα μπροστά στο ζωντανό παρτάκι των νεαρών! Κρατάμε μία φράση των παιδιών: «…απόψε γιορτάζει η εκκλησία μας κι εμείς είπαμε να το διασκεδάσουμε αλλά Ελληνικά…».
Σημ. Την άρπαξε τη διαφήμιση ο Μαράβας που γιορτάζει αύριο. Χρόνια Πολλά Κωστάκη Μαράβα και την άλλη φορά να μπεις χορηγός στα πάρτι της νεολαίας του χωριού σου…
Στο τέλος φύγαμε με το τραινάκι του Ιωάννου

Διαβάστε περισσότερα...

Καταστράφηκε ολοσχερώς μονοκατοικία στην Κάτω Ελάτη Τρικάλων από πυρκαγιά.

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη ανακαινισμένη μονοκατοικία, σήμερα αργά το απόγευμα, στην Κάτω Ελάτη του δήμου Καλλιδένδρου Τρικάλων. Για το συμβάν η πυροσβεστική υπηρεσία Τρικάλων ειδοποιήθηκε στις 18:50. Αμέσως έσπευσαν στον τόπο της πυρκαγιάς, 4 πυροσβεστικά οχήματα με 10 άνδρες, με επικεφαλής τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Σεραφείμ Αθανασίου. Το ένα όχημα με τρεις άνδρες ήταν από το κλιμάκιο της Πύλης. Όταν έφτασαν όμως στο τόπο της πυρκαγιάς, ήταν πλέον αργά. Η μονοκατοικία ήταν όλη τυλιγμένη στις φλόγες και είχε καταστραφεί εντελώς. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού κ. Ευαγγελία Δημητρούλη, είχε ανάψει φωτιά στην ξυλόσομπα που βρίσκονταν πίσω από το σπίτι σε βοηθητικό χώρο, για να μαγειρέψει. Κάποιο πρόβλημα που πιθανώς να είχε η σόμπα, δημιούργησε την πυρκαγιά, που άρχισε από το ταβάνι και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο το σπίτι, χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Τα ακριβή αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς, ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων. Σημειωτέο, πως αύριο πανηγυρίζει ιερός Ναός του χωριού, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και σήμερα το απόγευμα ψάλονταν ο Μέγας Εσπερινός.Σημ. Θα προστεθούν περισσότερες εικόνες και το σχετικό βίντεο από την κατάσβεση.
Διαβάστε περισσότερα...

Το Τ.Ν.Τ. και η έμπνευση των παιδιών…

Βρήκαμε μία φωτό μέσα στο Facebook, από το άλμουμ της N.G. Μας άρεσε πολύ, γενικά σαν θεματολογία και την προβάλουμε στο blogs. Το θέμα είναι προφανώς μια ανατίναξη, με τη φοβερή έμπνευση αυτών των παιδιών να στήνονται στο φακό με τέλεια παραστατικότητα. Για μας η φωτό, συγκαταλέγεται στις πιο καλές, σε έμπνευση και παραστατικότητα. «Αρκεί τα παιδιά νε ξέρουν τι ανατινάζουν, με τη δυναμίτιδα T.N.T και γιατί το ανατινάζουν…» Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμη και οι άντρες της security, έβαλαν μάσκες στο νοσοκομείο Τρικάλων

Μάλλον αρχίζει να μας πιάνει πανικός με τη νέα γρίπη Η1Ν1. Ήρθε στην Ελλάδα ένα εισαγόμενο κρούσμα από τη Νέα Υόρκη και είναι ένας 19χρονος Έλληνας φοιτητής που σπουδάζει εκεί. Ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανέφερε ότι επεκτείνονται προληπτικά τα μέτρα φύλαξης από τη θανατηφόρα γρίπη και πως θα δημιουργηθούν θάλαμοι αρνητικής πίεσης σε μερικά Νοσοκομεία της χώρας. Στο Νοσοκομείο Τρικάλων πάντως ακόμη δεν είχαμε κάποιο ύποπτο περιστατικό. Βέβαια τα συμπτώματα που παρουσιάζει η νέα γρίπη, μοιάζουν πολύ με τα συμπτώματα μιας συνηθισμένης γρίπης. Αν όμως τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν, τότε βλέπω να μας πιάνει πανικός. Στο Τ.Ε.Π. (τμήμα, εκτάκτων περιστατικών) του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, κυκλοφορούν όλοι σχεδόν με μια μάσκα. «Φύλαγε τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά». Βέβαια εκτός του νοσηλευτικού προσωπικού, μάσκες φοράνε και οι άντρες της security. Δηλαδή αν εμφανιστεί ο ιός της γρίπης, θα τον πιάσουν και θα τον πετάξουν έξω με τις κλοτσιές… άμα τολμήσουν ας τον πιάσουν. Το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να του φερθούν ευγενικά: Πέρασε έξω καλέ ιέ…
Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 40 χώρες, έχουν ξεπεράσει τις 10.000 και οι θάνατοι από τη γρίπη έχουν φτάσει τους 80. Μετά και αυτά τα δεδομένα είναι να μην μας πιάνει πανικός?
Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλίας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλίας, που προέκυψε από τις εκλγές της 28 Απριλίου 2009 και έχει ως εξείς:
Πρόεδρος : Αγρόδημος Γρηγόρης
Αντιπρόεδρος : Ζαρογιάννης Γιώργος
Γραμματέας : Πατσιάς Νικόλαος
Ταμίας : Ζαρογιάννης Γιώργος
Μέλος : Καλογιάννης Μιχαήλ
Μέλος : Γκόγκος Νικόλαος
Μέλος : Καρράς Δημήτρης



Μέλος : Λέτσας Ξενοφών
Διαβάστε περισσότερα...