Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικη Αργιθεάτικη γιορτή

Πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων η Χριστουγενιάτικη γιορτή με τον Άϊ Βασίλη να μαγεύει τα παιδιά...
Περισσότερα με το δελτίο τύπου που θα εκδοθεί από το Δ.Σ. καθώς και φωτογραφίες. Στις φωτό είναι τα δραστήρια μέλη του Δ.Σ. μετά το πέρας της εκδήλωσης
Διαβάστε περισσότερα...

Λεπτοκαρυά – Κηπάκι 2-1


Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Διαβάστε περισσότερα...

Ο ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων


Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.
Μεγάλη επιτυχία, για ακόμη μία φορά, σημείωσε ο ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων. Ο χορός πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο, στην πολύ φιλική και ζεστή αίθουσα του κέντρου «Ονείρων Έπαυλις» ( 5ο χιλ Τρικάλων – Πύλης)...


Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Εκεί Πόντιοι, Μικρασιάτες, Θρακιώτες και φίλοι, χόρεψαν και τραγούδησαν υπό τους ήχους όλων των ποντιακών μουσικών οργάνων αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τη διαχρονική αξία της παράδοσης και τη δύναμη που έχει ο χορός να ενώνει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη Βουλευτή Τρικάλων κ. Σούλα Μερεντίτη, το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και την Αντιδήμαρχο Τρικκαίων κ. Ελένη Αργυροπούλου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Π.Ο.Ε. κ. Λεωνίδας Σαρβανίδης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λακκώματος Χαλκιδικής και ο κ. Κώστας Αλεξανδρίδης, μέλος της Επιτροπής Πολιτιστικών Θεμάτων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ο κ. Σαρβανίδης συνεχάρη την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων αναφερόμενος στην πλούσια δράση της και στη αξιόλογη συμμετοχή του τρικαλινού συλλόγου στις πρόσφατες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας. Ο κ. Αλεξανδρίδης με τη σειρά του αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος σε μια περιοχή όπου δεν υπερτερεί το ποντιακό στοιχείο και αναφέρθηκε στην επικείμενη αποστολή των «Μωμόγερων» στη Λιβερά του Πόντου τον Ιανουάριο του 2010 και στη συμμετοχή σε αυτή και μελών της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων.
Στο χορό παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Φάρου Ποντίων Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Ποντίων Καρδίτσας, του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Λάρισας, της Εστίας Λαογραφικών Μελετών Τρικάλων, του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων, της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας Αθαμανίας, της Ακαδαμίας Χορού Τρικάλων η Λέβεντιά, του Λαογραφικού Συλλόγου Τρικάλων ο Απόλλων, του Συλλόγου Κρητών Τρικάλων ο Ψηλορείτης, του Μουσικού Συλλόγου Φαρκαδόνας ο Αμφίων και του Συλλόγου Μυροφύλλου Τρικάλων. Και βέβαια δεν πρέπει να παραληφθεί η παρουσία των κ. Φώτη Παπαγεωργίου και κ. Νίκου Χατζηκυριακίδη, μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού, με την οποία η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων αδελφοποιήθηκε τον περασμένο Φλεβάρη.
Οι χορευτικές ομάδες του συλλόγου υπό την επιμέλεια του Αχιλλέα Λέρα και οι μουσικοί που συμμετείχαν, ο Νίκος Γαβρίας στη λύρα, τον κεμανέ και το τραγούδι, ο Νίκος Φιλιππίδης στο νταούλι, ο Γιάννης Φιλιππίδης στο τραγούδι, ο Βασίλης Φωλίνας στο αγγείο και τη φλογέρα, ο Κώστας Παπουτσίδης στο τραγούδι, ο Περικλής Κοσκερίδης στη λύρα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στο τραγούδι και ο Βαγγέλης Ιντζεβίδης στο νταούλι, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ξεσήκωσαν τους παρευρισκομένους σε ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι. Ενώ ο Άρης Ντίνας στο τραγούδι και το λαούτο, ο Κουσκουρίδας Σταύρος στο κλαρίνο και ο Γιώργος Ντίνας στα κρουστά ταξίδεψαν το κοινό στους παραδοσιακούς ρυθμούς και τις μελωδίες της υπόλοιπης στεριανής και νησιώτικης Ελλάδας.
Α.Λ.
Για την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων
Σημ. Το trikalaola είχε φωτορεπορτάζ από την ημέρα της εκδήλωσης και είναι σε αναμονή το σχετικό βιντεάκι.
Διαβάστε περισσότερα...

Άντε Καλή Χρονιά από ψηλά…

Φωτό αρχείου
Αίολος Τρικάλων – Λασσάνης Κοζάνης 40-83
Περίπατο έκανε ο Αίολος στην Κοζάνη, καθώς κέρδισε με διπλάσια διαφορά πόντων τον Λασσάνη.
Διαβάστε περισσότερα...

Μίλησε η ψυχή της Πράσινης Γωνιάς-«Έπιπλο Τζέγκας»

Κέρδισε σε ματς γκραν-γκινιόλ που κρίθηκε στην παράταση, του Σοφάδες, με 70-67
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες και πολλά όνειρα για την Πράσινη Γωνιά-«Έπιπλο Τζέγκας». Ωστόσο μετά το εντυπωσιακό ματς στην αυλαία του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Έσπερο, λες και κάποιος την… μάτιασε την ομάδα. Δεν έχει καταφέρει ακόμη να παίξει ένα παιχνίδι πλήρης, ενώ σε συγκεκριμένα ματς μετρούσε ακόμη και τέσσερις απουσίες βασικών της παικτών. Παρόλα αυτά παρέμεινε αξιόμαχη…
Τις δυο τελευταίες αγωνιστικές πάντως η Πράσινη Γωνιά δείχνει να κάνει την ολική επαναφορά. Κέρδισε στο τοπικό ντέρμπι τους Μάγους, που έδειχνα να προευλαύνουν ως τότε στο πρωτάθλημα και προχθές έκαναν το μεγάλο μπαμ, κερδίζοντας στον κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας στην παράταση και σε ένα ματς που διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες (!) τους Σοφάδες, οι οποίοι συγκαταλέγονται στα φαβορί για τον τίτλο.
Το ματς κρίθηκε στην παράταση με τους «πράσινους» να επιβάλλονται 70-67 και να ξεσπούν σε τρελά πανηγύρια μετά το τέλος του αγώνα. Ήταν ένα ξέσπασμα χαράς για όλους, παίκτες, διοίκηση και κυρίως για τον προπονητή Κώστα Ευαγγελακόπουλο που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα και επιτέλους βλέπει τους κόπους να του να δικαιώνονται.
Με ηγέτες Καρδούτσο και Λιάγκα
Το ματς ήταν θρίλερ με όλη τη σημασία της λέξεως. Η Πράσινη Γωνιά ωστόσο ευτύχησε να έχει δυο «θηρία», τον Λιάγκα και τον Καρδούτσο οι οποίοι στις δύσκολες στιγμές έδειξαν χαρακτήρα και οδήγησαν την ομάδα στην ανατροπή και στη νίκη. Αρχικά ο Αλέξης Λιάγκας ο οποίος τροφοδοτήθηκε απ’ τους περιφερειακούς τα έβαλε με όλους τους αντίπαλους ψηλούς και τους νίκησε κατά κράτος. Ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα ζωντανή σε δύσκολες στιγμές, όταν οι Σοφάδες επιχειρούσαν να ξεφύγουν στο σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε ο Νικολάου να κάνει συνεχόμενα κλεψίματα να βγάλει πολλούς αιφνιδιασμούς και να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.
Όμως τη… δόξα την πήρε τελικά ο Κώστας Καρδούτσος! Γιατί; Γιατί στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και με αυτοπεποίθηση και «τσαμπουκά» έβγαλε την ομάδα απ’ τον σκόπελο.
Έτσι 12΄΄ πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα ευστόχησε σε τρίποντο μειώνοντας σε 57-58. Στη συνέχεια οι παίκτες των Σοφάδων ευστόχησαν σε δυο βολές κάνοντας το 57-60, στα 6΄΄ πριν τη λήξη. Η Πράσινη Γωνιά επιχείρησε επαναφορά από το κέντρο, ο Καρδούτσος πήρε τη μπάλα σηκώθηκε για την ισοφάριση από το τρίποντο αλλά αστόχησε! Κέρδισε όμως φάουλ και τρεις βολές… Ευστόχησε και στις 3, ισοφάρισε σε 60-60 και έστειλε το ματς στην παράταση.
Στο έξτρα πεντάλεπτο η Πράσινη Γωνιά έπαιξε χωρίς… περιφερειακούς, καθώς Σίμος και Τσίρος είχαν ήδη αποβληθεί με 5 φάουλ, όμως ο Λιάγκας έκανε «πάρτι». Έδωσε ανάσα στην ομάδα του και προβάδισμα 66-60. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αντεπίθεση και προηγήθηκαν 66-67. Στα 20΄΄ ο Καρδούτσος και πάλι κέρδισε βολές. Αστόχησε και στις δυο. Κέρδισε όμως το ριμπάουντ και στη συνέχεια σκόραρε κάνοντας το 68-67. Οι Σοφάδες πήγαν να κάνουν γρήγορη επίθεση, ο Κωτούλας έκανε εντυπωσιακό κλέψιμο και ο Τσάτσος με δυο βολές σε νεκρό χρόνο διαμόρφωσε το τελικό 70-67.
Για την ιστορία τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-17, 20-29 (ημ.), 42-42, 60-60 (κ.δ..), 70-67 (παράταση).
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ: Τσίρος 8, Πετσιάς, Νικολάου 11, Σίμος 8, Φασούλας, Τσάτσος 2, Κωτούλας 4, Καρδούτσος 17, Αλεξίου 4, Λιάγκας 16.
Του Βασίλη Αλεξίου
Διαβάστε περισσότερα...

Πολλές ζημιές, επεισόδια και Κυνηγητό στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων.

Την ώρα που είχε αρχίσει ο αγώνας μπάσκετ του Α.Σ. Τρίκαλα – ΠΑΟΚ, έξω από το δημοτικό κλειστό, βρισκόταν περίπου 70 οπαδοί του ΠΑΟΚ. Άγνωστο πως, ξεκίνησαν επεισόδια μεταξύ της Αστυνομίας και οπαδών. Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους ταραξίες, αλλά λόγο του ανέμου (βοριάς που φυσούσε εκείνη την ώρα) η οσμή μεταφέρθηκε προς το δημοτικό κλειστό, με αποτέλεσμα να δυσφορήσουν παίχτες και φίλαθλοι και να διακοπεί ο αγώνας...
Οι ταραξίες στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από τα ΜΑΤ και στο πέρασμά τους προκάλεσαν πολλές ζημιές σε αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων. Στην οδό Λαρίσης, έξω από το super market Μπαλή, (βλ. φωτό) πήραν τα μπουκάλια των ποτών που βρισκόταν έξω από το κατάστημα και τα έσπαγαν στο δρόμο και στις βιτρίνες των καταστημάτων. Επίσης ξήλωσαν το κράσπεδο για τις πέτρες (βλ. φωτό). Λίγο πιο κάτω έσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματος της Vodafone (βλ. φωτό).Στην πλατεία Χατζηπέτρου έσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματος Σπυρόπουλου με τα ποδήλατα (βλ. φωτό). Από μαρτυρίες πολιτών που είδαν τα συμβάντα, ανέφεραν ότι προκάλεσαν ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και άλλες βιτρίνες. Ένα από τα αυτοκίνητα ήταν και του καλού φίλου Δημήτρη Μπουντούρη. Τελικά οι οπαδοί έφυγαν με λεωφορεία από την άλλη μεριά της πόλης, τη συνοικία της Αγίας Μονής.
Διαβάστε περισσότερα...

Σε λίγο εικόνες από τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην πόλη των Τρικάλων.

...
Διαβάστε περισσότερα...

Έφτασε στη βρύση χωρίς να πιει νερό ο Α.Σ. Τρίκαλα.


Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πάλεψαν απόψε οι παίχτες του Α.Σ.Τ., αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν και έχασαν από τον ΠΑΟΚ με μόλις ένα καλάθι διαφορά 78-80. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο Πάουελ δεν αστοχούσε στο τελευταίο σουτ στην εκπνοή του αγώνα...



Οι παίχτες του Α.Σ.Τ. καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος από του φιλάθλους της Τρικαλινής ομάδας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν να γυρίσουν το σκορ. Το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα λεπτά στις αρχές του ημιχρόνου, καθώς απ’ έξω από το γήπεδο γινόταν επεισόδια μεταξύ οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και της Αστυνομίας και με τα καπνογόνα - δακρυγόνα που έπεσαν, επηρέασαν παίχτες και φιλάθλους που δυσφόρησαν για πολύ ώρα. Δείτε μερικές εικόνες και πλήρες φωτορεπορτάζ θα έχουμε άλλη στιγμή. Η κάμερα του trikalaola κατέγραψε τα τελευταία δραματικά λεπτά του αγώνα και το βίντεο θα το ανεβάσουμε πιθανών αύριο.
Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρά επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο του Α.Σ.Τ. Τρικάλων.

Σοβαρά επεισόδια εξελίσσονται αυτή την ώρα μεταξύ οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και της αστυνομίας. Οι οπαδοί έχουν σπάσει αυτοκίνητα και έχουν προκαλέσει διάφορες ζημιές πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Αυτή την ώρα κατευθύνονται προς την οδό Λαρίσης και γίνεται κυνηγητό με τα ΜΑΤ. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε. Διαβάστε περισσότερα...

Κ.Κ. ΒΟΛΕΥΤΕΣ !!!!!



Ότι είχε χαθεί το φιλότιμο το ξέραμε, ότι δεν υπάρχει τσίπα το ξέραμε ,αλλά το να υπάρχει τόσο θράσος είναι προκλητικότατο.
Διαβάζω δήλωση του Βουλευτή κ. ΚΕΔΊΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΥ ότι αν του μειώσουν 10% την βουλευτική αποζημίωση ΤΩΝ 7.000 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ θα κλείσει το γραφείο του στην Περιφέρεια και θα δέχεται τους πολιτικούς του φίλους στην βουλή ...


¨Έτερος Βουλευτής κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α. μας κάνει γνωστό ότι ΊΣΑ-ΙΣΑ τα βγάζουμε πέρα .
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ μας υπενθυμίζει ότι οι κ.κ Βουλευτές είχαν πέρυσι μείωση 5% και τώρα με πρόταση του κ. Παπανδρέου για την μείωση 10% είναι αντίθετοι.
Σημειώνεται πως δεν έχει διευκρινιστεί αν η μείωση των αποδοχών θα είναι της τάξης του 10% ή αν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση.
Η σύμβουλος του κ. Βούγια Αφροδίτης ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ με μισθό διάβασα ( 5.000 ευρώ) !!!!! μας είπε ότι μας κάνει χάρη που τοποθετήθηκε στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη και ότι έχει έρθει να προσφέρει όχι να τα οικονομήσει .
Θα ήθελα να μάθω τον μισθό της κ. Καλλιόπης Γερακούδης νέας Περιφεριάρχου
Θεσσαλίας και των επιδομάτων της με πτυχίο Τ.Ε.Ι (ΚΑ.ΤΕ.Ε) για να είμαστε και σοβαροί .
Θα ήθελα να μάθω τον μισθό και τα επιδόματα του Νομάρχη ,το μισθό των συμβούλων του Νομάρχη .
Θα ήθελα να μάθω τις αντιμισθίες των Δημάρχων !!!
Θα ήθελα να μάθω τον μισθό των Διοικητών των ΔΕΚΟ των Διοικητών των Νοσοκομείων ,των Οργανισμών Κ.Λ.Π
Θα ήθελα να μάθω γιατί πρώην υπουργός του Πασόκ έκανε αγωγή στο Ελληνικό Δημόσιο για αναδρομικά της τάξεως αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων εκμεταλλευόμενος της απόφαση των δικαστών.(ΌΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΕΙΠΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ !!!!!! ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ!!! ))
Η αγωγή στρέφεται εναντίον μας όλων μας .
Επίσης Θα ήθελα να μάθω πόση ΚΑΙ αν θα γίνει μείωση των μισθών τους και αν θα φορολογηθούν τα επιδόματά τους .
Θα ήθελα να μάθω γιατί αυτός ο Περήφανος Ελληνικός Λαός δεν τους παίρνει με τις ντομάτες .
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ
ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Προσπαθούν να πούνε στους Πολίτες ότι πρέπει όλοι να συνεισφέρουν για να βοηθήσουν να βγει η Πατρίδα από την οικονομική Κρίση .
ΟΛΟΙ !!! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ; ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ;
ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ;
ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ;
ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ;
ΠΟΙΟΣ ; ΠΟΙΟΣ ;
Είναι οι ίδιοι που λένε ότι πρέπει εμείς να πληρώσουμε την κρίσι ,όχι αυτοί
Ο κ Πάγκαλος σε σχετική ερώτηση είπε καλά αν γίνουν αυτά πόσα λεφτά λέτε να μαζέψουμε ; είναι ο ίδιος που η σύνταξη των 360 ευρώ των αγροτών του φαινότανε μεγάλη .
Γνωρίζεται πόσα χρόνια είναι Βουλευτής και πόσα χρόνια Υπουργός; Βέβαια Έχει ανάγκες μικρά παιδιά, νέα γυναίκα . ΌΛΟΙ εμείς μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα με ελάχιστα χρήματα έχουμε μάθει, μην τα θέλουμε όλα δικά μας .
OΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΤΗΣΙΟ ΜΙΣΘΌ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 10.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ
ΜΗΝΑ ; Χωρίς τα επιδόματα ;
O k. ΛΕΓΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΈΩΣ ΕΔΩ; ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΗΤΑΝΕ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .
ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΑΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΦΕΙΔΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ .
ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΈΛΛΗΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ .
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΟΥΣ;
TO IKA ΤΙΝΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ;
(ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!! ;)
Τώρα έχουμε άλλο
ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ!!!!!!, ΑΛΒΑΝΟΣ, ΑΦΓΑΝΟΣ ,ΙΝΔΟΣ , ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ !!!!!!
(ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ )
ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ !!!!!
Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ
Αναρτήθηκε από ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ στις 12:40 π.μ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΙΝΕΑΚ: ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος στα πλαίσια των ειδικών προβολών για τα παιδιά (ΣΙΝΕΑΚ) θα προβάλλει αυτή τη Κυριακή σε δύο προβολές 11.30 (πρωί) και 17.30 (απόγευμα), στη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου, την μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων
ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Γενική είσοδος 4 ευρώ...
Σκηνοθεσία:ΜΠΟΜΠ ΠΙΤΕΡΣΟΝ
Ηθοποιοί:ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ο 78χρονος Καρλ Φρέντρικσεν, ένας συνταξιούχος πωλητής µπαλονιών, παίρνει τη µεγάλη απόφαση να πραγµατοποιήσει το όνειρο της ζωής του: δένει στο σπίτι του χιλιάδες µπαλόνια και πετάει προς τα άγρια τοπία της Νότιας Αµερικής. Στην πορεία όµως ανακαλύπτει ότι δεν είναι µόνος… Μαζί του βρίσκεται ο µεγαλύτερος «εφιάλτης», ένας 8χρονος λαθρεπιβάτης που ακούει στο όνοµα Ράσελ και που θέλει επίσης να εξερευνήσει το άγνωστο. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν τους πιο εξωτικούς και παράξενους χαρακτήρες, σε µια περιπέτεια γεµάτη γέλιο, δράση αλλά και συναίσθηµα...
Διαβάστε περισσότερα...

Prost, Europa! Prost! «…Μα, τα σημάδια της φύσης…»(3ο)

Στα Ευρωατλαντικά παραμύθια της Χαλιμάς το Οικολογικό μας Σύστημα εκπέμπει sos
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
«Μα, τα σημάδια της φύσης, / τα σημάδια του κόσμου και αυτά της ζωής,
αν τα φτιάχναμε εμείς, / δε θα λέγαμε κι ούτε θα έδειχνε πως τούτο το σήμερα
δε μοιάζει σαν χτες ή προχτές, / δε μοιάζει σαν αύριο ή σαν ένα αύριο,
που όταν θα ρίχνει βροχή, / όταν θα βγαίνει ο ήλιος, όταν θα τρέχει τ’ αγέρι,
όταν θα βγαίνει η σελήνη συντροφιά με τ’ αστέρια / και όταν ακόμα ακούμε και του λύκου φωνή, / που δεν θα ’ναι δικιά του κι ούτε θα μοιάζει δικιά του,
μα θα σκούζει παράξενα, / όταν θα διαιωνίζεται στους αιθέρες
η Μοίρα της Φύσης κι αυτής της Ζωής..!» (Απόσπασμα απ’ το «ΕΙΜΑΣΤ’ ΕΜΕΙΣ...»)...


Πως θα μπορούσε κανείς να μη φωτογραφίσει τα προ ημερών δρώμενα (17-19/12/2009) που ανεπιτυχώς διεξήχθησαν στην Κοπεγχάγη για το Κλίμα; Πώς θα μπορούσε να περιμένει κανείς να επιτευχτεί μια συμφωνία-ρύθμιση για την προστασία του Περιβάλλοντος και γενικότερα του Πλανήτη, όταν η μια πλευρά αποτελείται από κομπανίες τραπεζιτών, πολιτικών, ρατσιστών, πολυεθνικών, από βιομηχανίες φαρμάκων, τροφίμων, πολεμικών, βιολογικών, ραδιολογικών, χημικών και τρομοκρατικών όπλων κλπ, κλπ, και έχοντας για «ασπίδα» τους την αστυνομική βία και καταστολή να αντιπαρατίθεται ενάντια στην άλλη πλευρά των στρατιών των ανέργων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, των ανεξέλεγκτων «λαθρομεταναστών» και άλλων γήινων πληθυσμών, θύματα στις παγίδες των σκοτεινών δυνάμεων του… πολιτισμένου Κόσμου; Πώς θα μπορούσε να περιμένει κανείς επιτυχία στη Διάσκεψη-συνάντηση εκατοντάδων εκπροσώπων κρατών, όταν αυτή η επιτυχία προϋποθέτει την παύση των Πολέμων, την καταστροφή ατομικών όπλων, την κατάργηση διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Π.Ο.Υ.)και λοιπών εκτρωμάτων που δολοφονούν και τη ζωή και τον Πλανήτη;
Τα μεγάλα πολιτικοκοινωνικά άλματα που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες του περασμένου αιώνα και πιο δραματικά πραγματοποιούνται και στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα στην Ευρώπη και γενικότερα στον Πλανήτη, είναι άλματα που σίγουρα οι μεταγενέστερες γενεές θα έχουν να λένε πολλά ή κ α ι τ ί π ο τ α. Οι αλλαγές, μη αναμενόμενες στο σύνολό τους, σ’ ότι αφορά τα φτωχά στρώματα των λαών της γηραιάς ηπείρου, ήταν αλλαγές που οι τεχνοκράτες της Δύσης είχαν προσχεδιάσει εδώ και δεκαετίες έτσι που να φέρουν καρπούς για τους λίγους και φτώχεια για τους πολλούς πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι αναμενόταν. Πέρα απ’ αυτά το «μεγάλο» άλμα των ανεπτυγμένων Χωρών, ήταν και παραμένει το αειθαλές πολύμορφο «κυνήγι» με τον Πλανήτη, τον οποίο καθημερινά τον δολοφονούν. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να διαπιστώσει τις τρομερές αλλαγές που υπέστη ο Πλανήτης μας και τις ανάρμοστες-αφύσικες συμπεριφορές του. Τις βλέπει καθημερινά· ζωντανά και επιπλέον η επιστημονική κοινότητα το επιβεβαιώνει.
Όλα σήμερα είναι δηλητήριο· και αυτά που «εισάγουμε» και αυτά που «εξάγουμε». ΟΛΕΣ οι βιομηχανίες του Κόσμου ανεξαρτήτων προϊόντων που παράγουν, είναι θανατηφόρα μολυσμένες. Και μολυσμένα-διεφθαρμένα είναι και τα κράτη (Ε.Ε, ΗΠΑ, Χώρες της Ασίας κ. ά) με άλλα λόγια οι ηγεσίες δυστυχισμένων εκτρωμάτων, επιβήτορες αξιωμάτων και ολόκληρων λαών, που το πρώτο που κάνανε ήταν να κατασκευάσουν μια αφύσικη και ατέρμονη «χημεία» που, με την ένωσή τους, ο πυρήνας τους θα μετατρέπονταν σε συμπαγή τερατόμορφο μεγιστάνα και στη συνέχεια σε Παγκόσμιο νεκροθάφτη.
Η Ευρώπη, η Ε.Ε., αγκιστρωμένη στο άρμα της «Παγκοσμιοποίησης» και υποταγμένη στα πολιτικά μενού των διεθνών Ελίτ, δυστυχώς, έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς βεβαίως και για την προστασία του οικολογικού μας συστήματος, βάση με τα πολιτιστικά της αποθέματα και τις … διαχρονικές εξαγγελίες της, τα βήματά της είναι ελάχιστα ή ασήμαντα. Θα μπορούσε να είναι ένθερμος πρωταγωνιστής, αλλά όπως προαναφέραμε, και οι δικές της βόμβες τραυμάτισαν και την ίδια και τον Πλανήτη.
Όλες οι μέχρι τώρα ευρωατλαντικές κυβερνήσεις-εκτρώματα, έχουν δώσει τον καλλίτερο εαυτό τους στον μέγα αφέντη, στο κεφάλαιο. Άλλωστε η καταστροφή του Πλανήτη, δεν αφορά τα σημερινά γκρουπούσκουλα κι ούτε τη γενιά των παιδιών τους. Τον κίνδυνο (μακάρι να μη συμβεί ποτέ) με τα υπάρχοντα δεδομένα θα τον αντιμετωπίσουν τα εγγόνια μας. Μέχρι τότε έχουν χρόνο να κάνουν και Πολέμους και ιούς και άλλα μύρια κακά. Έτσι απ’ όσα ακούσαμε από την περιβόητη Διάσκεψη στο «Κέντρο Μπέλα» της Κοπεγχάγης, κατά την άποψή μας, είναι όλα παραμύθια της Χαλιμάς και μάλιστα με μορφή όχι … ανατολίτικη αλλά ευρωατλαντική.
Για το καλό του ερχομού του νέου χρόνου θα πιάσουμε τα ποτήρια μας, θα βροντοφωνάξουμε «Prost, Europa! Prost!», θα καλέσουμε τους λαούς της να ανατρέψουν τα μιάσματά της για τη σωτηρία του Πλανήτη και στους «ταγούς» της θα αφιερώσουμε ένα απόσπασμα από το: «Σταματήστε τον Πόλεμο, άνθρωποι».
«Εσείς του Ατλαντικού κι εσείς οι από δω, της γηραιάς Ευρώπης
Τι κάνετε, φονιάδες και ληστές; / Ποιοι είσαστε και πούθε ήρθατε;
Τούτη η Γη δεν έχει θέση για Πολέμους και οδύνες / Δεν έχει θέση για δίποδα μιάσματα
Τούτη η Γη είναι όλων μας και όχι κάποιον θεών / Αόρατων ή ρευστών
Ανέκαθεν παντοδύναμοι εχθροί της ανθρωπότητας / Τούτος ο Κόσμος δεν έχει ανάγκη από είδωλα· γκρεμίστε τα / Υπάρχουν μεγαλύτερες αξίες που αξίζει κανείς να ζει,
να μάχεται και να παθαίνει: / Για την Αγάπη μεταξύ των Ανθρώπων και την Ειρήνη
Αυτόν το Θεό υπηρετούμε εμείς…»
Χρόνια Πολλά!
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Δεκέμβρης 19 2009 pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Διαβάστε περισσότερα...