Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2009 στο δήμο Τυμφαίων Τρικάλων.

Ο δήμος Τυμφαίων Τρικάλων έχει προγραμματίσει μία σειρά όμορφων εκδηλώσεων τις επόμενες ημέρες του Καλοκαιριού και μας προσκαλεί να τις παρακολουθήσουμε.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/07 ΛΑΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΟΓΓΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2/08 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΟΓΓΑ
ΤΡΙΤΗ 4/08 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΙΔΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΕΛΙ & ΦΩΤΕΙΝΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/08 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΙΔΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΕΛΙ & ΦΩΤΕΙΝΟ
ΠΕΜΠΤΗ 6/08 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΙΔΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΕΛΙ & ΦΩΤΕΙΝΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/08 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑΡΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/08 ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ
Ο φακός του «ΤρίκαλαΟΛΑ» θα παρευρεθεί σε μερικές από αυτές τις εκδηλώσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Είμαστε πειραματόζωα τελικά;

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που δημοσιεύεται στο troktiko και αναφέρεται στα εμβόλια που έχουν γίνει στο παρελθόν. Λέει πολλά!http://troktiko.blogspot.com/2009/07/to_23.html
Οι φωτό είναι του "ΤρίκαλαΟΛΑ"
Τα εμβόλια των χοίρων είναι του κώλου δηλαδή…
Διαβάστε περισσότερα...

Από το στιφάδο στο κοφτό μακαρονάκι…

Απόψε το βράδυ γίνεται το αντάμωμα των ΚΑΠΗ του δήμου Πύλης, στην κεντρική πλατεία Πύλης. Φέτος θα υπάρχει και νόστιμο δωρεάν φαγητό (όπως είχε και τα προηγούμενα), με μια μικρή παραλλαγή. Θα προσφερθεί πρόβειο κρέας (13 σφαχτά) με κοφτό μακαρονάκι. Πέρυσι είχε προσφερθεί πρόβειο κρέας στιφάδο. Μάλλον πέρυσι θα είχε παρενέργειες το φαγητό και το άλλαξαν σε κοφτό μακαρονάκι...
Σημ. Ο φακός (και το στομάχι) του «ΤρίκαλαΟΛΑ» θα παρευρεθούν στην εκδήλωση. Διαβάστε περισσότερα...

Βγάλτε το σε μονόκιλο για να παίρνουν όλα τα νοικοκυριά!

Τα προϊόντα του Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων, δε χρειάζονται σύσταση, τα εμπιστεύονται χρόνια τώρα όλοι οι Τρικαλινοί πολίτες και όχι μόνον. Το είχαμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό και είχαμε κάνει τα παράπονά μας για το τετράκιλο γαλοτύρι που παρασκευάζει το εργοστάσιο. Η συσκευασία είναι πολύ μεγάλη για νοικοκυριό και δε μπορεί να την αγοράσει κανείς. Απευθυνόμαστε προς τους αρμόδιους και τους προτείνουμε να κάνουν μια συσκευασία του ενός κιλού, για να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι αυτό το μοναδικό προϊόν, από φρέσκο αιγοπρόβιο γάλα. Διαβάστε περισσότερα...

Microsoft - Yahoo : Συμφωνία-ορόσημο με στόχο την Google

Η Microsoft και η Yahoo συμφώνησαν την Τετάρτη σε μια συμμαχία που μπορεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό ανταγωνιστικό αντίπαλο της Google στον τομέα των διαδικτυακών αναζητήσεων.Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν την ευρέως αναμενόμενη συμφωνία τους, που αφενός δίνει στη Microsoft τη δυνατότητα να ενσωματώσει την ερευνητική τεχνολογία της Yahoo στις υπάρχουσες ερευνητικές της πλατφόρμες για 10 χρόνια, ενώ καθιστά τη Yahoo βραχίονα πωλήσεων των διαφημίσεων της συμμαχίας και για τις δύο εταιρίες.
«Η συμφωνία δημιουργεί μεγάλες υπεραξίες για τη Yahoo, για τους χρήστες μας και για τον κλάδο, και πιστεύω ότι ανοίγει μια νέα εποχή καινοτομίας και ανάπτυξης στο διαδίκτυο», δήλωσε η Κάρολ Μπαρτζ, διευθύνων σύμβουλος της Yahoo. «Οι χρήστες θα συνεχίσουν να γεύονται τις αναζητήσεις σαν ζωτικό κομμάτι της Yahoo εμπειρίας τους και θα απολαμβάνουν τεχνολογικές εφαρμογές αυξημένης καινοτομίας χάρη στα μεγέθη και τους πόρους που η συγκεκριμένη συμφωνία θέτει στη διάθεσή μας», πρόσθεσε. Η μετοχή της Yahoo έπεσε κατά 6% σχεδόν, στα 16,09 δολάρια ενώ η μετοχή της Microsoft ανέβηκε κατά 1%, στα 27,3 δολάρια.
Η συμφωνία σηματοδοτεί το τέλος της 18μηνης πολιορκίας της Yahoo από την Microsoft, που ξεκίνησε με μιαν προσφορά πλήρους εξαγοράς η οποία συγκλόνισε τον κόσμο του διαδικτύου. Από το περασμένο καλοκαίρι, όμως, ο γίγαντας του λογισμικού άρχισε να επιδιώκει μια πιο χαλαρή συμμαχία που θα συνδύαζε τις τεχνολογίες αναζήτησης και τα συστήματα διαφημίσεων μέσω αναζητήσεων των δύο εταιριών, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητές τους να παλέψουν τον μεγάλο τους ανταγωνιστή, τη Google.
«Παραδοσιακά υπήρχε πολύς ανταγωνισμός στο διαδίκτυο και η εμπειρία μας είναι ο ανταγωνισμός παράγει πολύ θετικά αποτελέσματα για τους χρήστες», δήλωσε εκπρόσωπος της Google την Τετάρτη. «Προφανώς και δεν είχαμε μέχρι στιγμής τη δυνατότητα να δούμε τη συμφωνία, αλλά θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν και είμαστε σίγουροι ότι θα τη δουν εκ του σύνεγγυς και οι εποπτικές αρχές», είπε.
Η Yahoo εκτιμά ότι η συμφωνία θα της αποφέρει 500 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια λειτουργικά έσοδα και θα της εξοικονομήσει 200 εκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιακές δαπάνες. Η Yahoo θα αποζημιωθεί από τη Microsoft μέσα από το μοίρασμα των εσόδων της κυκλοφορίας στο δίκτυο των δικτυακών τους τόπων. Και οι δύο εταιρείες θα διατηρήσουν τα δικά τους τμήματα διαφήμισης και πωλήσεων.
«Μέσω της συμφωνίας με την Yahoo ενισχύουμε την καινοτομία στην έρευνα, προσφέρουμε αυξημένες αξίες στους διαφημιστές και πραγματική επιλογή στους καταναλωτές σε μια αγορά που επί του παρόντος κυριαρχείται από μία και μόνη εταιρεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ. «Η συμφωνία με την Yahoo μας δίνει τα μεγέθη που χρειαζόμαστε για ακόμη ταχύτερους προόδους σε ό,τι αφορά τη σχετικότητα και τη χρησιμότητα στις αναζητήσεις».
Οι συνομιλίες φάνηκαν να ευοδώνονται την περασμένη βδομάδα καθώς οι δύο πλευρές προσέγγισαν τις βασικές γραμμές μιας συμφωνίας η οποία προβλέπει ότι η Yahoo δεν θα πάρει προκαταβολή όπως είχε προτείνει αρχικά πέρυσι η Microsoft, αλλά ότι οι δύο πλευρές θα μοιράζονται τα μελλοντικά έσοδα των διαφημίσεων διαδικτυακής αναζήτησης.
Για τη Yahoo, η συνεργασία με τη Microsoft σημαίνει πρωτίστως εισροές ρευστότητας σε μια εποχή που τα έσοδα στον τομέα της αναζήτησης κινούνται πτωτικά. Η Κάρολ Μπαρτζ, που ανέλαβε την εταιρεία τον περασμένο Ιανουάριο, μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών με τη Microsoft, συνεχίζει τις περικοπές προσωπικού περιορίζοντας δραστηριότητες ήσσονος σημασίας για τον όμιλο. Έχει όμως αποφασίσει ότι η Yahoo πρέπει να διατηρήσει ένα αξιοσημείωτο μερίδιο στην αγορά αναζητήσεων - σήμερα ανέρχεται σε 20% -, γιατί πιστεύει ότι τα δεδομένα των αναζητήσεων αποτελούν βάση για τις στοχευμένες διαφημίσεις με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών, κι επειδή οι διαφημίσεις συνεχίζουν να παίζουν μείζονα ρόλο για το μέλλον της Yahoo.
Μετά την επανεισαγωγή και αλλαγή ονομασίας της μηχανής αναζήτησης της Microsoft, Bing, ένας βασικός επενδυτής της Yahoo δήλωσε ότι το γεγονός πως η Bing αντιπροσώπευε μια μεγάλη τεχνολογική βελτίωση καθησύχασε τις ανησυχίες της Yahoo ότι η συνεργασία με ένα κατώτερο προϊόν που θα έδιωχνε τους χρήστες της Yahoo.
«Νομίζω ότι έγινε καλή δουλειά», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η Κ. Μπαρτζ. Το τελευταίο τρίμηνο, τα έσοδα της Yahoo από τις υπηρεσίες αναζήτησης είχαν υποχώρηση 15% σε ετήσια βάση.
Αλλά ούτε η Yahoo ούτε η Microsoft έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αμφισβητήσουν την ισχυρή κυριαρχία της Google στην παγκόσμια αγορά αναζητήσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Comscore, η Google αύξησε το μερίδιό της στις παγκόσμιες αναζητήσεις από 60% τον περασμένο Αύγουστο σε 69% το Μάιο του 2009, ενώ το μερίδιο της Yahoo συρρικνώθηκε κατά την ίδια περίοδο από 11% σε 9%. Η Microsoft που εισήγαγε την Bing παρέμεινε σταθερή με μερίδιο κοντά στο 3%, πίσω από την κινεζική Baidu με μερίδιο 9% το Μάιο. Ακόμα και ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων των Microsoft και Yahoo δεν μπορεί να φτάσει των της Google. Σύμφωνα με τον ερευνητικό όμιλο Nielsen, η Bing είχε 41 εκατ. αποκλειστικούς χρήστες στις ΗΠΑ τον Ιούνιο έναντι 67 εκατομμυρίων της Yahoo και 136 εκατ. της Google
.
Πηγή: sofokleous10.gr Διαβάστε περισσότερα...

Μούρη με μούρη ασθενοφόρο και αγριογούρουνο…

Το ματς έληξε 0-0 τελικά και δεν είχαμε παρατράγουδα. Τυχερό στάθηκε ένα αρσενικό αγριογούρουνο 70 κιλών περίπου, τη νύχτα που μας πέρασε, (Τετάρτη προς Πέμπτη). Το άγριο ζώο ήρθε αντιμέτωπο με το ασθενοφόρο που κατευθυνόταν στην Κρανιά Ασπροποτάμου για επείγον περιστατικό. Το ζώο πετάχτηκε στο δρόμο (Επ.οδ. Διάβας-Μηλότοπου), μπροστά από το ασθενοφόρο και αντί να πάει στην άλλη πλευρά, συνέχισε την πορεία του ευθεία μπροστά για μερικά μέτρα, ώσπου και χάθηκε από την άλλη πλευρά. Χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του οδηγού, αποφεύχθηκε η σύγκρουση, η οποία θα ήταν σίγουρα σφοδρή και μάλλον θα στοίχιζε τη ζωή του αγριογούρουνου, την αλλαγή της μάσκας του ασθενοφόρου, αλλά και την καθυστέρηση στη διακομιδή του ασθενούς. Όμως, λίγο έλειψε από το φρενάρισμα, να πάει το ασθενοφόρο στο χαντάκι. Κανονικά τα αγριογούρουνα κινιούνται συνήθως σε αγέλες, αλλά αυτό ήταν ένα μόνο του αρσενικό με μεγάλους χαυλιόδοντες. Στην ευρύτερη περιοχή, οι αγρότες για να προστατέψουν τα αγροτικά προϊόντα (κυρίως καλαμπόκια, οπωροφόρα και μελίσσια), από τα αγριογούρουνα, τις αρκούδες και τους ασβούς, έχουν εγκαταστήσει στα χωράφια τεχνητά κανόνια και κάθε λίγο, ιδίως όταν βραδιάσει, πέφτουν κανονιές που κάνουν δυνατό κρότο για να τρομάζουν τα ζώα και να μην πλησιάζουν στα χωράφια.
Πάντως δεν θα ήταν άσχημα στο κατακαλόκαιρο ένα στιφάδο αγριογούρουνο…
Διαβάστε περισσότερα...