Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τιμάται σήμερα και αύριο ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος σε πολλά μέρη των Τρικάλων

Πολλές είναι σήμερα και αύριο οι εκκλησιάστηκες – πολιτιστικές εκδηλώσεις, για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου. Ο φακός του trikalaola κάλυψε μερικές από αυτές τις εκδηλώσεις που έγιναν απόψε. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ενδεικτικές από:
-Τον Άγιο Γεώργιο της συνοικίας Πύργου Τρικάλων.
-Από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα κονάκια των Σαρακατσάνων στα Σεισμόπληκτα.
-Από τον Άγιο Γεώργιο Μικρού Κεφαλόβρυσου.
-Από το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Φωτάδας.
-Από τον Άγιο Γεώργιο Πιαλείας.
-Από το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Πηγής.
-Από το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Λυγαριάς.
Άλλη στιγμή θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ και πολλές φωτογραφίες για την κάθε μια εκδήλωση.

Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή – Κρύα Βρύση 1-2

Πολύ καλό ματς και με πολλές κακές φάσεις σήμερα στην Πηγή, όπου η τοπική ομάδα έχασε στις καθυστερήσεις. Το σκορ για την Κρύα Βρύση άνοιξε ο...
...Ζαρακότας στο 18’ έπειτα από πάσα του Κουβελά. Το 1-1 έγινε από τον Ξαγαρά, ύστερα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Το 1-2 έγινε ύστερα από κόντρες και κοντινό πλασέ του Κουβελά. Οι διαιτητές της συνάντησης: Γρατσάνης, Μπαϊραχτάρης, Νίκου. Διαβάστε περισσότερα...

Δενδροχώρι – Ένωση Δροσερού Μουριάς 2-4

Αγγλικό σκορ σήμερα στο γήπεδο του Δενδροχωρίου, όπου η Ένωση πήρε τους 3 πολύτιμους βαθμούς, πετυχαίνοντας 4 γκολ εις βάρος του Δενδροχωρίου, σε ένα ανοιχτό παιχνίδι και...
...από τις δύο πλευρές. Τα γκολ: Το 0-1 έκανε ο Ανδρέας Κολότσιος στο 14’. Το
0-2 έγινε στο 20’ από τον Γιάννη Μπελετσιώτη. Το 1-2 έγινε στο 35’ από τον Κ. Μπακάλη με πέναλτι. Το Δενδροχώρι κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Στέφανο Τάτσιο στο 40’. Στην επανάληψη η Ένωση πέτυχε δύο ακόμη γκολ. Το 2-3 έγινε από τον Βαρμπομπίτη στο 70’ και το τελικό 2-4 έκανε στο 82’ ο Βαγγέλης Ζυγολίκας. Το διαιτητικό τρίο: Βουτσελάς, Μπλέτσας, Τανάγιας.
Διαβάστε περισσότερα...

Λυγαριά – Πιαλεία 2-1 (πριν από λίγη ώρα)


Παρόλο που η Πιαλεία προηγήθηκε στο σκορ, η Λυγαριά κατάφερε να το ανατρέψει και να πάρει τη νίκη με 2-1. Τα γκολ:...
...Το 0-1 έγινε στο 20’ για την Πιαλεία. Το 1-1 για τη Λυγαριά έγινε στο 28’ από των Σωτήρη Σαργιώτη και το 2-1 έκανε Χρήστος Τσιώκος με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Το διαιτητικό τρίο: Κόκκαλης, Μυλωνάς Χ. και Λάμπρου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑΣ ....

Οι μικροί με την μεγάλη καρδιά....
Ως Μεγάλη Οδηγός, σήμερα, μαζί με την συντροφιά των Οδηγών και των Μ.Ο είχα την εμπειρία όπως κι όλοι μας να αποδείξουμε στον κόσμο αλλά και στον ευατό μας, τί σημαίνει εθελοντισμός και συνεργασία.
Η πράξη αυτή που κάναμε βοηθώντας κι εμείς με...
...τον τρόπο μας τους αθλητές μας έκανε να αισθανθούμε χαρά και να νιώσουμε πως προσφέραμε κάτι ως παιδιά! Μάλιστα, για την προσπάθειά μας αυτή, στο τέλος, κατά την διάρκεια των απονομών βραβευτήκαμε τιμής ένεκεν. Το γεγονός αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα και μας ενθάρρυνε στο να κάνουμε περισσότερα πράγματα για τον τόπο μας.
Τέλος, προσωπικά έμεινα ευχαριστημένη και έχω σκοπό όπως και όλοι οι φίλοι μου οδηγοί να συνεχίσουμε το έργο μας αυτό και να ξανασυμμετάσχουμε εθελοντικά στους επόμενους αγώνες.
Στελίνα Τσουκαρέλη
Μ. Ο.
Τ.Τ. Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα...

Τον Ιούνιο η 2η Γενική Έκθεση Τρικάλων

Θα διεξαχθεί στο νέο «Εκθεσιακό Κέντρο», σε στεγασμένο χώρο, επί της ε.ο. Τρικάλων-Καλαμπάκας, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων όλων των κλάδων
Το διάστημα 3-8 Ιουνίου θα διεξαχθεί η 2η Γενική Έκθεση Τρικάλων με την ονομασία Xenagos EXPO 2010. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο...
...νέο Εκθεσιακό Κέντρο Τρικάλων, στο 7ο χλμ. της εθνικής οδού Τρικάλων-Καλαμπάκας (πρώην εργοστάσιο «Κλωτσοτήρα»). Ο συγκεκριμένος χώρος αναμορφώνεται προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενεί ανάλογες εκθέσεις διαφόρων κλάδων καθʼ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Βρίσκεται σε κεντροβαρή περιοχή, ανάμεσα σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα, ενώ η έκθεση θα διεξαχθεί σε στεγασμένο χώρο επιφάνειας 8.000 τ.μ., και σε αυτή θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας, Δήμοι απʼ όλη την Ελλάδα, Επιμελητήρια, η Τροχαία Τρικάλων και άλλοι δημόσιοι φορείς. Επίσης, έπειτα από αίτησή του, έχει εξασφαλιστεί και η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τιράνων (σ.σ. αριθμεί 75.000 μέλη) στην έκθεση, καθώς και η άφιξη πολυπληθούς
αποστολής Αλβανών επιχειρηματιών οι οποίοι, παρουσία διερμηνέων, θα
έχουν επαφές με έλληνες επιχειρηματίες.
Πέραν των εκπροσώπων θεσμικών φορέων, οι επιχειρήσεις που αναμένεται
να συμμετάσχουν στη φετινή έκθεση και να εκθέσουν υπηρεσίες και
προϊόντα, είναι περισσότερες από 150, ως επί το πλείστον από τη
Θεσσαλία, αλλά και όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων οι «κατηγορίες» της έκθεση αφορούν τους κλάδους κατασκευών, εξοπλισμού και διακόσμησης, υπηρεσιών, τεχνολογίας, τροφίμων και ποτών, αυτοκινήτου κλπ.. Τέλος παράλληλα με την έκθεση προγραμματίζονται ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εγκαταστάσεων του Εκθεσιακού Κέντρου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο της έκθεσης κ. Ευθύμιο Καραγιάννη στο τηλέφωνο 6936588425.
Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της πόλης

Μια από τις πλέον σημαντικές οδικές αρτηρίες της πόλης των Τρικάλων αποκαθίσταται με νέα άσφαλτο με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή διευκόλυνση των διερχόμενων οχημάτων. Πρόκειται για...
...την οδό Συγγρού, μια οδό που καθημερινά εξυπηρετεί εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες αυτοκίνητα, καθώς εξυπηρετεί την σύνδεση των δυτικών περιοχών της πόλης.
Τις εργασίες ασφαλτόστρωσης επέβλεψε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Παζαΐτης οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τόσο για την ποιότητα του νέου οδοστρώματος, όσο και για την ταχύτητα της εκτέλεσης των έργων ασφαλτόστρωσης στους δρόμους των Τρικάλων.
Να επισημανθεί ότι με την βελτίωση των καιρικών φαινομένων οι ασφαλτοστρώσεις σε οδούς της πόλης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς καθώς εκτός των άλλων η καλοκαιρία επιτρέπει την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών. Πρόκειται για οδούς που η νέα άσφαλτος ήταν απαραίτητη καθώς το παλιό οδόστρωμα είχε φθαρεί.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σ. Χατζηγάκης στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα θα βρίσκεται το επόμενο τριήμερο ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Ο κ. Χατζηγάκης ο οποίος σήμερα θα είναι κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης που διοργανώνει στην Αθήνα η Πρεσβεία της Κίνας στη χώρα μας με θέμα...
...τους «αρχαίους πολιτισμούς». Είναι γνωστό πως ο τρικαλινός πολιτικός έχει μελετήσει σε βάθος το «μικρό θαύμα» της Κίνας και μάλιστα έχει συγγράψει δυο βιβλία γιʼ αυτή.
Μετά την ομιλία του στην Αθήνα ο κ. Σ. Χατζηγάκης θα αναχωρήσει για Τρίκαλα, όπου και το Σάββατο θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Α. Τρικάλων με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και δημοσιογραφία». Την Δευτέρα ο κ. Χατζηγάκης θα δει εκπροσώπους φορέων και πολίτες στο πολιτικό του γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου.
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

Στέλιος Βάσκος: Ελλάδα – Βουλγαρία – Τουρκία – Ελλάδα 1600 χλμ. σε 60 ώρες χωρίς στάση! (13 φωτό)


Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο, από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, του νέου μεγάλου εγχειρήματος, του Τρικαλινού πρωταθλητή ποδηλασίας Στέλιου Βάσκου. Τα μέλη της επιτροπής αποτελούν:...
...Πρόεδρος Γρηγόρης Πράπας, ταμίας Ευθύμιος Μαγκουρίτσας, τεχνικός σύμβουλος Βασίλης Καμπαγιάννης. Δείτε το 1ο μέρος του βίντεο από τη συνέντευξη και στη συνέχεια θα αναρτηθούν και τα άλλα δύο μέρη. Δείτε όλες τις φωτό στο trikaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/1600-60-13.html Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει αύριο η αυλαία του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Έντεχνου Χορού «Ευ Δημιουργείν»

Τα Τρίκαλα γίνονται το κέντρο του χορού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σχολές Χορού από όλη την Ελλάδα συναντιούνται στα Τρίκαλα με αφορμή το διαγωνισμό χορού που διοργανώνει το Πανελλήνιο Σωματείο Χορού & Ρυθμικής.
Αύριο Παρασκευή και ώρα...
...15:00 θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων η τελετή έναρξης του διαγωνισμού. Στη συνέχεια θα διαγωνιστούν οι επαγγελματίες και οι φοιτητές επαγγελματικών σχολών χορού σε όλα τα είδη χορού και οι κατηγορίες χορευτών 14-16 ετών και 16 ετών και άνω στο σύγχρονο, τζαζ και χιπ χοπ.
Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν μεγάλα και γνωστά ονόματα του χορού όπως η Νίνα Μίνκοβα, ο Μιχάλης Ναλμπάντης και ο Ρόουαν Θορπ, οι οποίοι για τρεις ημέρες από 23 έως 25 Απριλίου 2010 θα αξιολογούν τους 230 συμμετέχοντες. Το τρικαλινό κοινό μπορεί να απολαύσει τη μαγεία του χορού από Επαγγελματίες Χορευτές & Καθηγητές Χορού και μαθητές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Κέντρο Χορού Τρικάλων Όλγας Παππά-Ναταλίας Διβάνη «Έκφραση & Δημιουργία», του «Κέντρου Τέχνης Σύνθεση» - Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής, της Σχολής Χορού Αγγέλοβα Καλφοπούλου Έλενας – Δράμα, της Σχολής Χορού Γαδετσάκη Μαρίας – Τρίκαλα, της Σχολής Χορού Λαούδη Μήτσης – Βόλος, της Σχολής Χορού Μάντζιαρη Φυλλίς – Θεσσαλονίκη, της Σχολής Χορού Ρουτσάκου Βούλας – Αθήνα και της Σχολής Χορού Τσαμπάζη Αργυρώς «Χοροχώρος» – Θεσσαλονίκη.
Σωματείο Χορού & Ρυθμικής
Διαβάστε περισσότερα...