Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Με κλαρίνο και μπουζούκι γλεντάνε απόψε στη Φήκη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε απόψε η μουσικοχορευτική βραδιά στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Φήκης. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φήκης. Στην αρχή παρουσιάστηκαν χοροί από το παιδικό χορευτικό της Φήκης και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με τους ήχους του κλαρίνου και του μπουζουκιού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα 10 παιδιά από τη Φήκη, που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι τοπικές αρχές.
Το σχετικό βίντεο καθώς και το πλήρες άλμπουμ, θα αναρτηθούν άλλη στιγμή. Διαβάστε περισσότερα...

Ποδόσφαιρο αξιώσεων δε δυνατό φιλικό Α.Ο.Τ. – Α.Ε.Λ. 1-1

Έληξε πριν από 30 λεπτά ένα πολύ καλό φιλικό παιχνίδι του Α.Ο. Τρίκαλα με την Α.Ε. Λάρισα. Τελικό αποτέλεσμα 1-1, με τον ΑΟΤ να δείχνει πως, μάλλον είναι το φαβορί για τη Β’ Εθνική. Η Λάρισα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο 1ο ημίχρονο, αλλά συνάντησε έναν ΑΟΤ που με πείσμα διεκδικούσε την κάθε φάση, χωρίς να αφήσει περιθώρια στους παίχτες της ΑΕΛ να κάνουν το παιχνίδι τους. Το 0-1 έγινε στο 12ο λεπτό από τον Τούρκο Μετίν με κοντινό σουτ, ύστερα από λάθος ενέργεια των αμυντικών του ΑΟΤ. Το 1-1 έκανε στο 19ο λεπτό ο Γκαρόζης, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Στο 2ο ημίχρονο ο ΑΟΤ ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες.
Το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα, μπορείτε να το δείτε στο www.goaltrikala.gr
Tο βίντεο του αγώνα, θα προσπαθήσουμε να το έχουμε έτοιμο μέχρι αύριο το μεσημέρι.
Διαβάστε περισσότερα...

Με ενθουσιασμό αλλά χωρίς μεγάλο πλήθος η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Οιχαλία

Διπλό χαρακτήρα είχε χθες βράδυ η εκδήλωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον Βουλευτή Λάρισας κ. Φίλιππο Σαχινίδη στην Οιχαλία και ήταν αφενός να τιμηθούν τα 35 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και αφετέρου να δοθεί το στίγμα των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ και της αισιοδοξίας για νίκη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Αν και ο ενθουσιασμός δεν έλειψε, το συγκεντρωμένο πλήθος δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν αυτό που θα χαρακτήριζε την συμμετοχή μεγαλειώδη. Πάντως ο κ. Σαχινίδης έκανε μία μεστή ομιλία που δυνάμωσε ακόμα περισσότερο την αίσθηση των οπαδών της παράταξης για σίγουρη εκλογική νίκη.
Χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι «ήρθε η ώρα της μεγάλης ανατροπής, ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει, την Ελλάδα της ευημερίας, της ανάπτυξης, της δημιουργίας. Τριανταπέντε χρόνια μετά την ίδρυση του μεγάλου σοσιαλιστικού κινήματος, η χώρα έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τις ριζικές αλλαγές που ενέπνευσαν και εμπνέουν τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.
Η κοινωνική ενότητα, οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία, η δικαιοσύνη, η οικονομική ανάταση και η αναβάθμιση της υπαίθρου, τα δημόσια αγαθά της παιδείας και της υγείας, η εθνική ομοψυχία και ανάταση, οι ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, έχουν υπάρξει αξίες διαχρονικές στην πορεία του κινήματός μας. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας, οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι για όλους μας - και για μένα προσωπικά - ένα κάλεσμα ευθύνης και σκληρής δουλειάς. Ευθύνης απέναντι στην ιστορία αλλά και σκληρής δουλειάς για να γυρίσουμε σελίδα με νέα διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ».
Οξεία κριτική άσκησε προς την Κυβέρνηση για το θέμα της οικονομίας επισημαίνοντας: «Η ελληνική οικονομία, για πρώτη φορά μετά από δεκαέξι χρόνια, βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στην ανεργία, τη μείωση των εισοδημάτων και τη δημοσιονομική κατάρρευση. Οι πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν πέτυχαν και δε μπορούν να προστατέψουν τη χώρα από την κρίση, αντίθετα ανατροφοδότησαν και ενίσχυσαν τις επιπτώσεις της. Οι οικονομικές εξελίξεις καταδεικνύουν πόσο λανθασμένες υπήρξαν οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτη από όλες τη δήθεν «απογραφή» και τη συνεπακόλουθη επιβολή της επιτήρησης.
Επιλογές που οδήγησαν σε δραστικές περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και σε απώλειες κοινοτικών πόρων, στερώντας την οικονομία από σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές, ιδιαίτερα στην περιφέρεια» και έθεσε το καίριο δίλημμα «εάν ο κόσμος θέλει μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια και την ανεργία, την παραγωγή στην κατάρρευση και την οικονομία στο πλήρες δημοσιονομικό αδιέξοδο ή μια νέα πολιτική δίκαιων μεταρρυθμίσεων και δημοσίων επενδύσεων που θα στηρίξουν ολόπλευρα την απασχόληση, θα διασφαλίσουν τα εισοδήματα, θα ενισχύσουν την ιδιωτική πρωτοβουλία και θα δημιουργήσουν προοπτική για τη νέα γενιά;».
Επίσης κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συστρατευθούν με το ΠΑΣΟΚ σε έναν αγώνα αλλαγής πορείας για την χώρα και με ένα κοινό όραμα ανάπτυξης καθώς, όπως ανέφερε, «μόνη διέξοδος είναι η στήριξη ενός διαφορετικού τύπου ανάπτυξης που θα σέβεται και θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας.
Γιατί η Ελλάδα έχει πλούτο ανεκτίμητο που πρέπει να αξιοποιήσει.
Έχει ανθρώπινο δυναμικό, νέους επιστήμονες, Έλληνες με επιχειρηματικό δαιμόνιο και καινοτόμες ιδέες. Έχει πλούσια γη που προσφέρει ποιοτικά προϊόντα. Έχει το δικό της «πετρέλαιο», τον ήλιο και τον αέρα.
Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην πράσινη οικονομία. Αυτή είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και είναι αναγκαία προϋπόθεση για να δημιουργηθούν νέα εισοδήματα και θέσεις εργασίας στη χώρα.
Στις κρίσιμες συνθήκες της σημερινής οικονομικής κρίσης χρειάζεται σχέδιο, σκληρή δουλειά και καθαρές δεσμεύσεις. Κι έχουμε δεσμευτεί γιατί πιστεύουμε στην Ελλάδα».
Χάρης Μαντέλλος - trikalacity Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΛΑ.Ο.Σ. προσχώρησε ο πολιτευτής κ. Κώστας Πατέρας.

Δεν άντεξε άλλο ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας μέχρι χθες, κ. Κώστας Πατέρας και πήρε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο. Έτσι, στις προσεχείς βουλευτικές
εκλογές, θα τον δούμε με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. Το trikalaola εύχεται στον αγαπητό
Κώστα Πατέρα, καλή επιτυχία και να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που έθεσε.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009. Ψηφήστε στη δημοσκόπηση του trikalaola

Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γινόταν σήμερα οι εκλογές;
Νέα Δημοκρατία
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Κ.Κ.Ε.
ΛΑ.Ο.Σ.
Συνασπισμός
Οικολόγοι πράσινοι
Άλλο
Δεν με ενδιαφέρουν οι εκλογές, δεν ψηφίζω.


Λάβετε μέρος στη δημοσκόπηση του trikalaola. Δεξιά πάνω στην οθόνη σας, υπάρχει ο πίνακας της δημοσκόπησης με τις επιλογές. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Πατήστε απλώς μία από τις επιλογές, π.χ. Ν.Δ. ή ΠΑ.ΣΟ.Κ. κλπ. Και μετά πατήστε Vote για να δείτε το αποτέλεσμα. Το trikalaola δεν μπορεί να παρέμβει και να αλλάξει τα ποσοστά ψηφοφορίας.
Διευκρίνιση: Το όνομα του ψηφοφόρου φυσικά δεν εμφανίζεται, καθώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από το σύστημα.
Η ψηφοφορία λήγει την Κυριακή 13-9-09 στις 11:59 μ.μ.
Καλή επιλογή.
Διαβάστε περισσότερα...