Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Άλλοι δύο ανανέωσαν στα Μετέωρα


Τα Μετέωρα προχώρησαν στην ανανέωση της συμφωνίας συνεργασίας με άλλους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι μάλιστα θα λογίζονται σαν «μικροί» όπως λέγεται στη ποδοσφαιρική γλώσσα της Δ' Εθνικής κατηγορίας.
Μάλιστα και οι δύο είναι γεννηθέντες το...

89' οπότε υπάγονται στο μέτρο κάτω των 21 ετών που ισχύει φέτος στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Πρόκειται λοιπόν για τους Ανδρέα Ζήνωνος και Ανδρέα Μπαούτη.
Ο Ανδρέας Ζήνωνος είναι Κύπριος στην καταγωγή και μεταγράφηκε πέρυσι στα Μετέωρα. Ήταν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές κι αγωνίστηκε σε πάνω από 20 παιχνίδια στα περισσότερα εκ των οποίων άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και η εισήγηση του προπονητή ήταν να παραμείνει. Προηγούμενή του ομάδα ήταν ΑΕ Ζεκακίου, ομάδα Γ' Εθνικής Κύπρου.
Ο Ανδρέας Μπαούτης ξεκίνησε από την ακαδημία των Μετεώρων κι αμέσως μετά προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα. Πέρυσι αγωνίστηκε ελάχιστα, αλλά επίσης υπήρχε εισήγηση από τον Βασίλη Γκούμπλια για να παραμείνει και στο φετινό ρόστερ.
Πλέον οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι λίγες αφού κατά ένα μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της Καλαμπακιώτικης ομάδας έχει ολοκληρωθεί και οι θέσεις που μένουν για να καλυφθούν είναι λίγες.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΙΨ

Στις 22-25 Ιουλίου
στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο,
στο Μύλο Ματσόπουλου
θα προβάλλεται καθημερινά στις 21.45
η ταινία
Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΙΨ...

...Γενική είσοδος 6 euro, φοιτητικά- μαθητικά 4 euro.
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 154΄
Σκηνοθεσία: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΓΕΙΤΣ
Ηθοποιοί: ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΑΝΤΚΛΙΦ, ΡΟΥΠΕΡΤ ΓΚΡΙΝΤ, ΡΕΙΦ ΦΑΙΝΣ, ΕΜΑ ΓΟΥΑΤΣΟΝ, ΡΕΙΦ ΦΑΙΝΣ.
Στην έκτη κινηματογραφική συνέχεια των ταινιών Χάρι Πότερ, "Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ", ο Λόρδος Βόλντεμορτ εδραιώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στους κόσμους των Μαγκλ και των Μάγων, ενώ το Χόγκουαρντς δεν είναι πλέον ο ασφαλής παράδεισος του πρόσφατου παρελθόντος. Ο Χάρι υποψιάζεται ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι ακόμα και μέσα στο ίδιο το κάστρο, αλλά ο Ντάμπλντορ ενδιαφέρεται περισσότερο να τον προετοιμάσει για την τελική μάχη που ξέρει ότι είναι πολύ κοντά. Στο μεταξύ, οι μαθητές "δέχονται επίθεση" από έναν μάλλον απρόσμενο εχθρό: τις εφηβικές ορμόνες. Καθώς τα ειδύλλια ανθίζουν, ένας μαθητής παραμένει αποστασιοποιημένος από όλα αυτά. Είναι αποφασισμένος να αφήσει το σημάδι του, και μάλιστα το σκοτεινό σημάδι του. Μπορεί ο έρωτας να πλανάται στην ατμόσφαιρα, το ίδιο όμως και η τραγωδία... Το Χόγκουαρτς μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά το ίδιο.
Διαβάστε περισσότερα...

Κεντρική Εξουσία, Κράτος εν κράτη η αρπαγή και η ρεμούλα (6)

(Ο ρους της… προστασίας του Πολίτη)
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
«Όταν οι κακοί ανέρχονται σε αξιώματα, όσο ανάξιοι είναι, τόσο περισσότερο άμυαλοι γίνονται και γεμίζουν από θράσος και αφροσύνη».(Δημόκριτος).
Καλοκαιριάτικες ανεμοθύελλες συνοδευόμενες με αστραπές και κεραυνούς, με χαλάζι διάφορων μεγεθών, με αγέρα και βροχή, με αντάρα και πτώση της θερμοκρασί-ας, είναι τα...
...κύρια χαρακτηριστικά μιας καταιγίδας, όπως αυτή που πρόσφατα ζήσαμε στη Δυτική Θεσσαλία στις 18-07-2010. Ο αγέρας, σαν ακροβάτης, ο σκύλος, εκτελούσε τα άλματά του ξηλώνοντας στέγες, τέντες σπιτιών και τέντες τσιγγάνων, αλλού έσπασε κλαριά, γκρέμισε δέντρα, έκοψε ηλεκτροφόρα σύρματα και αλλού, ένα άλλο «θηρίο», ο κεραυνός, σκότωσε δεκάδες ζώα και άναψε πολλές φωτιές.
Κάπου μισή ώρα κράτησε το «πανηγύρι» του τρόμου των φυσικών στοιχειών, που τελευταία, παρόλο που η τεχνολογία προοδεύει, όμως σε περιπτώσεις, όπως αυτή που συζητάμε, η ενεργοποίησή της λαβαίνει χώρα μετά τη βροχή(κάπα δεν χρειάζε-ται), ενώ οι συχνότητες και οι εντάσεις αποκτούν επικίνδυνες διαστάσεις. Βέβαια σε πόλεις και κωμοπόλεις, όπως λένε, ενεργοποιείται κι ένας μηχανισμός «πολιτικής προστασίας του Νομού», αλλά συνήθως τον βλέπουμε όταν η μπόρα θα έχει περάσει. Τότε γίνεται και η απομάκρυνση διάφορων αντικειμένων(δέντρα, σμπαραλιασμένα αυτοκίνητα, ξηλωμένες στέγες και άλλα), που ο οργισμένος αίολος προκάλεσε.
Τότε λοιπόν ο… προστάτης του Πολίτη, τρέχει σαν άλογο που το τσίμπησαν στα αχαμνά σφήκες, να συμπαρασταθεί στον Πολίτη που η θύελλα χτύπησε, κάποιες φορές και θανατηφόρα. Τότε θα τρέξει, θα επιληφθεί του αιτήματος ή του παραπόνου του Πολίτη, του οποίου, από διάφορες παραβλέψεις και παντελή πριν των κακών αδιαφορία του «μηχανισμού πολιτικής προστασίας του Νομού», μια καταιγίδα χτύπη-σε.
Παρεμπιπτόντως θα είμαστε εκτός πραγμάτων εάν δεν εξάρουμε τις προσπάθειες ιδιαίτερα των ανθρώπων των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Χώρας, (κι εδώ έχουν πληρώσει με τη ζωή τους!!) οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται μόνο σε έσχατες ώρες ανάγκης και κατόπιν εορτής.
Περιστατικά, δραματικά πολλές φορές και πανελλαδικά, υπάρχουν όχι και λίγα. Πολλά δε εξ αυτών είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν, όπως πλημύρες από κακοτεχνίες των δρόμων και ανύπαρκτων αποχετευτικών δικτύων, καταστροφικές πυρκαγιές- είτε φυσικές είτε «ανθρώπινες»-, περιβαλλοντική καταστροφή από τον πολεοδομικό αναχρονισμό-ποιότητα των Πολιτών και χίλια δυο γνωστά για τον καθένα μας απαράδεκτα πράγματα. Όλα αυτά και άλλα πολλά εάν και εφόσον οι εν λόγω μηχανισμοί λειτουργούσαν θα είχαν περιοριστεί.
Η προχθεσινή «Κατρίνα» της Δυτικής Θεσσαλίας –«καλά» να είναι- μας έδωσε την αφορμή για τούτες τις αράδες κι αυτή η «Κατρίνα» είναι που μας οδηγεί, πού αλ-λού! Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιο βαθιά, στη ρίζα του κακού, στην Κεντρική Ε-ξουσία!
Οι προσπάθειες μερικών τοπικών αρχόντων να παράγουν έργο πάνω σε καθημερινά προβλήματα του Πολίτη, μένουν προσπάθειες χωρίς αντίκρισμα και καταγράφονται με στυλό που το χρώμα του σβήνει. Η ΤΑ έχει υποστεί αθεράπευτη κομματική αρτηριοσκλήρωση, μια γάγγραινα που όλα τα σαπίζει και τα τρώει, παραδόξως όμως αυτή η γάγγραινα μένει αλώβητη και μόνιμα καθισμένη στο σβέρκο των κοινωνιών μεγάλων και μικρών.
Ο Πασοκικός «Καλλικράτης», που όπως έχουμε αναφέρει, θα τρίζουν τα κόκαλά του απ’ το δέος της ντροπής που τον καθιστούν «πολεοδόμο», «ρυθμιστή», «αρχιμάστορα» και «πρώτο» Δήμαρχο, σε ένα κράτος χαβαλέ και ρεμούλας, αρπάχτρων και δίποδων τρωκτικών, όμοια με εκείνα που τρυπώνουν στις σάπιες κοιλιές των ψόφιων ζώων και αφήνουν μόνο τομάρια και κόκαλα.
Επίσης στην καταγραφή του κράτους των λαμόγιων και της ρεμούλας και στα πλαίσια των ερχόμενων «Καλλικρατικών» Αυτοδιοικητικών εκλογών, διακρίνουμε, ίσως για πρώτη φορά, επώνυμους Πολίτες που έχουν προσφέρει έργο στην ΤΑ και έχουν θέσει υποψηφιότητες για τους νέους «Καλλικρατικούς» Δήμους, να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους και να αποδεσμεύονται από το χορό της σπιλωμένης (άντε να πούμε κομματικής Αυτοδιοίκησης) για λόγους αξιοπρέπειας, ήθους και ύφους. Τους συγχαίρουμε και ευελπιστούμε να τους μιμηθούν και άλλοι, μπας και αυτός ο έρμος τόπος και οι παγιδευμένοι στα πλοκάμια των κομμάτων Πολίτες απελευθερωθούν.
Οι Πολίτες-Δημότες δεν χρειάζονται από τα κόμματα «χρησμένους» άρχοντες. Αυτή η μέθοδος έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει οικτρά. Ακούς εκεί, για τον εκλεκτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα μας πούνε οι αρχηγοί των κομμάτων ποιον θα επιλέξουμε; Εκεί μας είχανε φτάσει. Να επιλέγουμε το «καλό» και να απομακρυνόμαστε από το «κακό». Αίσχος Δημότες! Μη συνηγορείτε στο άχρηστο και περιττό. Οι δικές σας επιλογές μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε. Τον «Καλλικράτη» μας τον περάσανε αυταρχικά, δεν μας ρώτησαν. Τουλάχιστον σταματήστε το τρίξιμο των οστών του και επιλέξετε σωστά. Περιττό να πούμε ότι το μέλλον όλης της Χώρας σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τη νέα ΤΑ.
Θα επανέλθουμε στο «έπαθλο» της ΤΑ. Ως τότε επιτρέψτε μας να επαναλάβουμε το μήνυμά μας:
Ε, ’σεις εκεί πέρα! Αδέλφια, ξαδέλφια και ανίψια, φίλοι και γνωστοί
Θυμηθείτε και ψηφίστε
Πείτε στις νύφες σας, γαμπρούς και συμπεθέρους και δώστε το μήνυμα σε φίλους, γνω-στούς, γειτόνους και χωριανούς. Θυμηθείτε και ψηφίστε εκεί που ανήκετε
Διώξτε τα σκότη να περάσει φως κι αφήστε τη «Νέα Εποχή»
Τα αφτιά τα έχουμε για τους χτύπους της καρδιάς…
Μην αλλάζεται τον ρου της. Θυμηθείτε και ψηφίστε…
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούλιος 21 2010 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

Στο… τηγάνι της Βουλής ο Α. Βγενόπουλος

Στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή, όταν εξετάστηκε για την υπόθεση του ΟΤΕ, ο Α. Βγενόπουλος είχε εύκολο έργο. Πολλοί είπαν ότι αξιοποίησε την ελλιπή προετοιμασία των...
...βουλευτών, για να μετατρέψει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων σε one man show. Όμως, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπαίδι, ο ισχυρός άνδρας της Marfin δεν προβλέπεται να έχει εξίσου εύκολο έργο.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 25 Αυγούστου αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των επόμενων μαρτύρων και στη λίστα θα βρίσκεται εκτός απρόοπτου το όνομα του κ. Βγενόπουλου, αφού έγινε σχετική πρόταση από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Η εξέταση Βγενόπουλου δίνει στους βουλευτές μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις σε ορισμένα καίρια ερωτήματα, που αφορούν τη σχέση του ομίλου της Marfin με τους καλόγερους… investment bankers της Μονής Βατοπαιδίου και τις… εταιρικές παραφυάδες αυτών, όπως ήταν η κυπριακή off shore εταιρεία Rassadel.
«Βροχή» ερωτημάτων αναμένεται να τεθούν για τα δάνεια των 156,9 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η Marfin Egnatia Bank στην Rassadel, μια υπεράκτια εταιρεία με τελικό δικαιούχο την Μονή Βατοπαιδίου. Για παράδειγμα,
- Ο κ. Βγενόπουλος, όπως λένε βουλευτές, θα κληθεί να εξηγήσει πώς συμβιβάζεται με τις αρχές της τραπεζικής το τεράστιο μετοχοδάνειο, ύψους 50 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η Marfin Egnatia στην Rassadel, για να αγοράσει μετοχές της Marfin Investment Group, από την περιβόητη αύξηση κεφαλαίου του καλοκαιριού του 2007. Με ποια τραπεζικά κριτήρια, άραγε, μια υπεράκτια εταιρεία, πίσω από την οποία κρυβόταν ένα μοναστήρι, κατάφερε να «ανοίξει» σε τέτοιο βαθμό την «κάνουλα» μιας τράπεζας; Ποιες διασφαλίσεις είχε, άραγε, η Marfin Egnatia, για την κάλυψη ενδεχόμενης ζημιάς, στην περίπτωση που η μετοχή της MIG υποχωρούσε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χρειαζόταν κάλυψη σε μετρητά για να μη γίνει απαιτητό το δάνειο; Θα ήταν σε θέση το μοναστήρι, άραγε, με τις καταθέσεις που διατηρούσε στην Marfin, να καλύψει ένα τέτοιο margin call; Και αν ήταν τόσο μεγάλη η οικονομική επιφάνεια της Μονής Βατοπαιδίου, γιατί άραγε χρειαζόταν να γίνει μια τόσο μεγάλη επένδυση σε μετοχές με δανεικά και μέσω μιας off shore εταιρείας;
- Μια σημαντική «γραμμή» ερωτήσεων θα αφορά την άλλη μεγάλη επένδυση της Rassadel, επίσης με δανεισμό από την Marfin Egnatia, στη μετοχή του ΟΤΕ. Η επένδυση αυτή έγινε, κατά διαβολική σύμπτωση, την ίδια περίοδο που η Marfin Investment Group συγκέντρωνε μετοχές του ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο. Άραγε, οι μοναχοί investment bankers μόνοι τους εντόπισαν στο ταμπλό την επενδυτική ευκαιρία της μετοχής του ΟΤΕ, ή μήπως αξιοποίησαν συμβουλές από πρόσωπα του ομίλου της Marfin, που ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση στην προνομιακή πληροφορία του παράλληλου «μαζέματος» μετοχών του ΟΤΕ από την MIG; Πώς κατάφεραν, άραγε, οι καλόγεροι και η Rassadel να αγοράσουν σημαντικό αριθμό μετοχών του ΟΤΕ, αξίας 30 εκατ. ευρώ και να τις πουλήσουν σε λίγες ημέρες με ένα αρκετά σημαντικό κέρδος; Ποιος ήταν, άραγε, ο αγοραστής των μετοχών; Μήπως κατέληξαν σε κάποιο χαρτοφυλάκιο συνδεδεμένο με την MIG, ή στην ίδια την MIG; Και πώς αξιολογούνται όλες αυτές οι κινήσεις, υπό το πρίσμα της χρηματιστηριακής νομοθεσίας;
Στο μεταξύ, ο κ. Βγενόπουλος έχει καταφέρει, λίγο καιρό πριν κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτική, να προκαλέσει την οργή αρκετών βουλευτών, με την αγωγή που έχει καταθέσει η Marfin Egnatia εις βάρος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, οικονομολόγου Δ. Τσιρώνη, με την οποία ζητείται αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ για υποτιθέμενη δυσφήμιση της τράπεζας από όσα είπε στη Βουλή ο βουλευτής Άρτας.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Τσιρώνης τονίζει: «δεν είναι αυτός που δυσφήμησε τη Marfin, αλλά οι διοικούντες της Τράπεζας. Γίνεται προφανώς μια προσπάθεια να με εκφοβίσουν, να με κάμψουν και να με αποπροσανατολίσουν από το χρέος που μου έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Δε νοείται κάποιοι επιχειρηματίες τραπεζίτες να θεωρούν ότι πρέπει οι ίδιοι να μείνουν στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας μια ιδιότυπη ασυλία».
Πηγή: sofokleous10.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση του Προέδρου ΣΑΕ με το Προεδρείο της ΠΑΔΕΕ

Αθήνα, 22.07.2010
Στενή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔEΕ), στην προώθηση θεμάτων που απασχολούν την Ελλάδα και τους απανταχού ομογενείς, είναι το μήνυμα που στέλνουν οι δύο οργανώσεις...
...Αυτό τονίστηκε σε συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Στέφανος Ταμβάκης με το Προεδρείο της ΠΑΔΕΕ, στα γραφεία της στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ, βουλευτής Αυστραλίας, κ.Γιάννης Πανταζόπουλος, επεσήμανε την ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία, που υπάρχει με τον κ. Ταμβάκης, αλλά και των Συντονιστών του ΣΑΕ με τους ομογενείς βουλευτές, σε κάθε Περιφέρεια. Μία συνεργασία που επισφραγίστηκε και με τη συμμετοχή του εκπροσώπου της ΠΑΔΕΕ, βουλευτή Σουηδίας Νίκου Παπαδόπουλου, στις εργασίες του Προεδρείου του ΣΑΕ, το περασμένο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.
Η συνεργασία αυτή μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, με γνώμονα την ενίσχυση της εικόνας της πατρίδας στο εξωτερικό, ειδικότερα την κρίσιμη αυτή περίοδο, αλλά και για την προβολή θεμάτων της ομογένειας, τα οποία μπορούν να τύχουν υποστήριξης από τα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις των χωρών που εκλέγονται οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΑΕ συνεχάρη την ΠΑΔΕΕ για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει για την στήριξη της Ελλάδας, όπως η πρόσφατη διοργάνωση της επίκαιρης ημερίδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα «Η ελληνική διασπορά και πως μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας». Ο κ. Ταμβάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΣΑΕ σχετικά με το Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας, την προβολή του Τουρισμού, αλλά την προώθηση συνεργασίας ομογενών με την Ελλάδα, σε θέματα επιχειρηματικότητας και επενδύσεων.
Τέλος, ανέπτυξε σκέψεις και απόψεις για την ισχυροποίηση του ρόλου της Ομογένειας και την κοινή πορεία του ΣΑΕ, της ΠΑΔΔΕ και τους οργανωμένους φορείς του Απανταχού Ελληνισμού.
Στη συνάντηση από το Προεδρείο της ΠΑΔΕΕ, εκτός του κ. Πανταζόπουλου, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρός της, ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων και Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW), κ.Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο βουλευτής Σουηδίας, κ.Νίκος Παπαδόπουλος, η βουλευτής Ουκρανίας, κα Όλγα Κοβιτίδη, οι βουλευτές από τις ΗΠΑ κ.κ. Μιχάλης Τσιόκας και Θωμάς Τσιαντώνης και ο βουλευτής Καναδά, κ. Γιάννης Κάννης.
Φωτο: Γιάννης Πανταζόπουλος
Πηγή εικόνας & φωτογραφίας: ΑΝΑ/ΜΠΑ
Διαβάστε περισσότερα...

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ

Στις 26-28 Ιουλίου
στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο,
στο Μύλο Ματσόπουλου
θα προβάλλεται καθημερινά στις 21.45
η ταινία
ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ...
...Γενική είσοδος 6 euro, φοιτητικά- μαθητικά 4 euro.
[Σήμερα Κυριακή θα προβληθεί η ταινία
Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΙΨ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ)].
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ 142΄
Σκηνοθεσία: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Ηθοποιοί: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙ ΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΚΟ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, ΑΝΝΑ ΠΑΡΤΣΑΝΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ.
1949, τρίτη χρονιά του Εμφυλίου Πολέμου. Στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας σε μεγάλες και μικρές μάχες, μέρα και νύχτα, το αίμα κυλάει ποτάμι. Δύο αδέρφια, ο Ανέστης 17 χρονών (Χρήστος Καρτέρης) και ο Βλάσης 14 (Γιώργος Αγγέλκος), βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο πατέρας τους νεκρός από νάρκη, η μάνα τους σε στρατόπεδο αμάχων. Τσοπανόπουλα που γνωρίζουν καλά τα υψώματα, τα δάση, τα ποτάμια και τα περάσματα, τα δύο παιδιά χρησιμοποιούνται ως οδηγοί, ο Ανέστης από τον ανθυπολοχαγό Τριαντάφυλλο του Εθνικού Στρατού (Γιώργος Συμεωνίδης) και ο Βλάσης από τον Καπετάν Ντούλα του Δημοκρατικού Στρατού (Βαγγέλης Μουρίκης). Μοιραία βρίσκονται με όπλο στο χέρι σε ομάδες που πολεμούν απέναντι και βάλλουν η μία εναντίον της άλλης. Στις τοποθεσίες Ψωριάρικα, Χαλασμένα Χωράφια, Μέγα Πλάι ζουν τη φωτιά του πολέμου, τις μάχες ανταρτών και φαντάρων σώμα με σώμα, τα πρόχειρα νοσοκομεία με σακατεμένους και ετοιμοθάνατους, την παράλογη καθημερινότητα του θανάτου, της βίας, της σύγχυσης, του πάθους, του τρόμου. Χουχλιάζοντας συνθηματικά σαν πουλιά καταφέρνουν να συναντηθούν κρυφά τρεις φορές. Την τελευταία, ενώ οι Αμερικάνικες βόμβες Ναπάλμ καίνε ανθρώπους και δάση, ο μεγάλος προσπαθεί να πάρει τον μικρό αδερφό μαζί του. Ο Βλάσης όμως έχει γίνει πια πολυβολητής, αποκαλείται συναγωνιστής Φλόγας και έχει τιμηθεί με το παράσημο του Γράμμου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2010
• 26-28 Ιουλίου ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ 142΄
• 29 Ιουλ.-1 Αυγ. ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 130΄
• 2-4 Αυγούστου IRON MAN 2 ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 125΄
• 5-8 Αυγούστου ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ 138΄
• 9-13 Αυγούστου SHERLOCK HOLMES ΚΩΜΩΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ 129΄
• 16-18 Αυγούστου Ο ΠΕΡΣΙ ΤΖΑΚΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 120΄
• 19-22 Αυγούστου ΝΗSOS KΩΜΩΔΙΑ 100΄
• 23-25 Αυγούστου PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ 117΄
• 26-29 Αυγούστου Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 107΄
• 30 Αυγ-1 Σεπτέμβ. ROBIN HOOD ΕΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ 141΄
• 2-5 Σεπτεμβρίου Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ KΩΜΩΔΙΑ
94΄
Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτή χοιρινού κρέατος αύριο Σάββατο στη Φιλύρα Τρικάλων

Μια ξεχωριστή γιορτή διοργανώνει αύριο Σάββατο 24-7-10 στην κεντρική πλατεία του χωριού Φιλύρα του δήμου Πιαλείων Τρικάλων, ο τοπικός Ευεργετικός Πολιτιστικός Σύλλογος. Το χοιρινό κρέας θα έχει την τιμητική του, καθώς θα σερβιριστεί μαγειρεμένο ή ψημένο στους επισκέπτες. Ως γνωστό τα δ.δ. του δήμου Πιαλείων κατέχουν το μεγαλύτερο...
...ποσοστό παραγωγής χοιρινού κρέατος στο Νομό Τρικάλων, αλλά και Πανελλαδικά. Οι ντόπιοι παραγωγοί πρόσφεραν στο Σύλλογο Φιλύρας γουρουνόπουλα για την αυριανή εκδήλωση κι έτσι αναδεικνύουν το ποιοτικό χοιρινό κρέας που αποτελεί ένα από τα βασικά ήδη διατροφής στο τραπέζι των Τρικαλινών. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει δημοτική και λαϊκή ορχήστρα που θα συντονίσει ο Φιλυριώτης καλλιτέχνης Γιώργος Κολτσίδας και οι επισκέπτες αφού θα απολαύσουν τα διάφορα χοιρινά εδέσματα θα διασκεδάσουν μέχρι πρωίας. Η είσοδος έχει καθοριστεί στην τιμή των 5 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει φαγητό (Κλέφτικο χοιρινό) και ποτό, επίσης θα υπάρξουν έξτρα σουβλάκια και λουκάνικα. Μία καλή πρόταση διασκέδασης για σήμερα Σάββατο, γι’ αυτούς που δεν θα εκδράμουν στα κοντινά παράλια και θα προτιμήσουν τους πρόποδες του Κόζιακα για να δροσιστούν... Διαβάστε περισσότερα...