Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

43η Διεθνής Πολιτιστική γιορτή ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2010

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου
Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
Για ακόμα μία χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ μέσα στις παράπλευρες πολιτιστικές εκδηλώσεις των Καραϊσκακείων που γίνονται στο Μαυρομμάτι , το Σάββατο που μας πέρασε οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τον...
...37ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ . Ο παραπάνω αγώνας –θεσμός πλέον για το Ν. Καρδίτσας δείχνει τη διαχρονικότητα τέτοιων πολιτιστικών –αθλητικών δράσεων όταν γίνονται από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν . Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο αγώνας αυτός αντέχει 37 ολόκληρα χρόνια και κάθε χρόνο δείχνει ,και είναι αναβαθμισμένος και ποιο καλά οργανωμένος από την προηγούμενη χρονιά. Αυτό κατά την άποψή μας συμβαίνει και από την συμμετοχή των Αθλητών –Δρομέων που με την ανιδιοτελή τους συμμετοχή θέλουν να τιμήσουν τον μεγάλο πολεμικό νου του 21’ ,τον Αετό των Αγράφων Γ. Καραϊσκάκη. Αναλαμβάνοντας πριν από εννέα [9] χρόνια σαν Σύλλογος την εξ ολοκλήρου διεξαγωγή του αγώνα πιστέψαμε ότι μπορούμε να τον αναδείξουμε πανελλήνια και να τον κάνουμε σε πρώτη φάση συνείδηση σε όλο το χώρο της Θεσσαλίας . Αλλάζοντας απλώς το σημείο τερματισμού που πρώτα ήταν η πλατεία της Καρδίτσας ,με αυτή της πλατείας του Μαυρομματίου , καταφέραμε πιστεύουμε να δώσουμε ένα επί πλέον κίνητρο στους Αθλητές –Δρομείς γιατί πλέον ξέρουν ότι τερματίζοντας στην πλατεία του Μαυρομματίου μπροστά στον μεγαλοπρεπή έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη, και με ένα σίγουρα μεγάλο πλήθος από κόσμο να τους περιμένει η ψυχολογία τους θα ήταν ανεβασμένη και ο αγώνας τους ποιο εύκολος . Εξ άλλου το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες από όλη σχεδόν την Ελλάδα πληθαίνουν μας δίδει και εμάς τους οργανωτές ένα επί πλέον κίνητρο και κουράγιο ώστε αυτός πλέον ο θεσμός του Καραϊσκάκειου Δρόμου να συνεχίσει να διεξάγεται για πολλά ακόμα χρόνια . Ο πρωτεργάτης και εμπνευστής αυτού του αγώνα κ. Γιάννης Κατσικοβόρδος πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για τον <<γιο του>> και τον διαβεβαιώνουμε ότι είναι σε καλά <<χέρια>> ,τουλάχιστο όσο θα είμαστε εμείς στο Δ.Σ. του Συλλόγου, και ότι κάθε χρόνο αν και δεν έχουμε την στήριξη από κανέναν αθλητικό φορέα του Νομού μας, εμείς θα προσπαθούμε αυτόν τον θεσμό που λέγεται ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ να τον συνεχίσουμε με κάθε τρόπο και να τον κάνουμε ακόμα ποιο γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Φέτος στον Κ.Δ. αποστάσεως 25 χιλιομέτρων έλαβαν μέρος 44 αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας κάτω από τις ποιο ιδανικές όπως μας είπαν καιρικές συνθήκες . Μετά τον τερματισμό και τις καθιερωμένες απονομές των μεταλλίων ,και των κυπέλλων , ο σύλλογός μας παρέθεσε γεύμα σε όλους τους Δρομείς κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και δίπλα από τον έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη στην ομώνυμη ανακαινισμένη πλατεία του χωριού μας. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την μεγάλη του βοήθεια στην διεξαγωγή του αγώνα τον πρόεδρο του Τ.Σ. Μαυρομματίου κ. Επ. Γκινή και τους ανθρώπους των σταθμών νερού κατά μήκος της διαδρομής. Για την ιστορία η γενική κατάταξη των δέκα πρώτων Δρομέων έχει ως εξής:
[Όλα τα ονόματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας που είναι:
www.karaiskakismavrommatiou.blogspot.com]
1. Μπάκος Νικόλαος 1,40,35
2. Κωνσταντινίδης Κοσμάς 1,46,03
3. Γούλας Νικόλαος 1,46,15
4. Καραμέτος Γεώργιος 1,46,53
5. Παρλαπάνος Δημήτριος 1,47,08
6. Τσουλφίδης Ηλίας 1,49,07
7. Γούλας Απόστολος 1,52,49
8. Μουσιάρης Γεώργιος 1,54,12
9. Οικονόμου Δημήτριος 1,58,06
10. Ζησόπουλος Βησσαρίων 2,02,06
Επίσης ο Σύλλογός μας την Παρασκευή 25 Ιουνίου επικεφαλής όλων των χορευτικών αποστολών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παραβρέθηκε στην εναρκτήρια βραδιά των ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΩΝ στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας , και παρουσίασε με το έμπυρο χορευτικό του τμήμα και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλο των χορευτικών μας τμημάτων Ευθυμίας Γιώτη χορούς από την περιοχή των ιστορικών Αγράφων.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τρικαλινός βουλευτής επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος τώρα στο ALTER

Ο τεχνοκράτης Τρικαλινός βουλευτής συμμετέχει στη συζήτηση για το ασφαλιστικό και αναφέρει ακριβώς τι συμβαίνει τώρα και τι θα συμβεί στο μέλλον. Αξίζει να παρακολουθήσουμε τη συζήτηση. Διαβάστε περισσότερα...

«Τάβλι» στο φρούριο Μια διαχρονική θεατρική παρτίδα

ΦΩΤΟ Τάβλι
«Το τάβλι», μια θεατρική παράσταση, από αυτές που δύσκολα φθάνουν στην επαρχία, θα παρουσιαστεί στην πόλη μας απόψε, Δευτέρα 28 Ιουνίου, στο υπαίθριο θέατρο του «φρουρίου» στις 9.30 το βράδυ. Πρόκειται για το διαχρονικό αριστούργημα του...
...Δημήτρη Κεχαϊδη, σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου, με τον Γιάννη Παπαϊωάννου και τον συμπολίτη μας ηθοποιό Βασίλη Νανάκη.
Ο σκηνοθέτης και οι δύο ηθοποιοί καλούν τους Τρικαλινούς να παρακολουθήσουν μια μοναδική παράσταση που άφησε άφωνους κοινό και κριτικούς στην Αθήνα και δικαίως χαρακτηρίστηκε ως «ο νέος δρόμος για το ελληνικό θέατρο», χαρίζοντας στιγμές μεγαλειώδους, ατόφιου, καθαρού θεάτρου, μέσα από μια γκροτέσκα και εξπρεσιονιστική ματιά.
Η υπόθεση
Έχουν περάσει σχεδόν σαράντα χρόνια από τότε που Το Τάβλι του Δημήτρη Κεχαϊδη ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν με τον Γιάννη Μόρτζο και τον Νικήτα Τσακίρογλου. Έκτοτε το μονόπρακτο δοξάστηκε πάμπολλες φορές, άλλωστε τόσο το θέμα του όσο και οι δυο «αντιήρωές» του επιβιώνουν διαχρονικά- σύμβολα της Ελλάδας της αρπαχτής. Την Ελλάδα που σήμερα την αρπαχτή την πληρώνει με τον πιο οδυνηρό και εξευτελιστικό τρόπο…
Στο έργο, δύο άντρες, ένας λαχειοπώλης και ένας καφενόβιος ρεμπεσκιές, και οι δύο λαμόγια, αλλά ο ένας με κώδικα, παίζουν μια παρτίδα τάβλι σε μια αυλή στο Θησείο. Οι τύποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και ενώ τα ζάρια χορεύουν στο τάβλι, ψάχνουν πως θα πιάσουν την καλή με μια μεγάλη κομπίνα. Επεξεργάζονται λοιπόν το «σενάριο» να βγάλουν τη γυναίκα του ενός –και αδελφή του άλλου-στο κλαρί! Και αρχίζει ένα παιχνίδι εξόντωσης ανάμεσα στον «συναισθηματικό» Κόλια και στον ορθολογιστή «Φώντα». Παρακολουθώντας το έργο έπειτα από χρόνια, συνειδητοποιείς πόσο η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλο περιτύλιγμα κάθε φορά. Κάπου το είπε πρόσφατα ο Ρέτσος με δικό του τρόπο «ότι ο Killer ορθολογιστής και ο παρίας καφενόβιος, σήμερα είναι οι τύποι που έχουν off shore και κάνουν κόλπα στα χρηματιστήρια. Τα ίδια πράγματα δεν λέγονται και σήμερα, πάνω από έναν καφέ; Όπως τότε και τώρα πιεζόμαστε κάτω από μια πέτρα που πάει να μας συνθλίψει».
Δευτέρα 28 Ιουνίου
Υπαίθριο ανοιχτό θέατρο «φρουρίου»
Ώρα 9.30 μ.μ. Τιμή εισιτ. 12 ευρώ, φοιτ. 10 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων στον ΠΟΔΤ και στο καφέ του Μύλου Ματσόπουλου.
ένθετο
«Ο Ρέτσος εικονογραφεί τα πρόσωπα του Κεχαΐδη δισδιάστατα και τυπολογικά, μεταφέρει σε αυτά όλη την κωμωδιογραφική υποθήκη της γελοιότητας και το σπασμωδικό γέλιο των μοιραίων. Δεν κρύβεται και δεν υποκρίνεται πίσω από την προοπτική του χρόνου, πίσω από το «βάθος του ήρωα» ή τον όγκο του κοινωνικού ρεαλισμού. Η διδασκαλία του στο «Τάβλι» έχει πριν από όλα να επιδείξει μια άγρια υπερρεαλιστική αθωότητα. Μια αθωότητα χωρίς αναισθητικό. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε άλλη δημιουργικότερη, αποτελεσματικότερη επιβεβαίωση της άποψης ότι το έργο του Κεχαΐδη είναι, πράγματι, ένα από τα λαμπρότερα δημιουργήματα του ελληνικού λόγου. Μιλάμε τώρα για μία από τις μεγαλύτερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων».
Γρηγόρης Ιωαννίδης «Ελευθεροτυπία 17/4/10
Διαβάστε περισσότερα...

Καθοδόν προς το χάος (5) …περιστερώνες της δημοκρατίας…!!

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Πριν περάσουμε στο κύριο σχόλιό μας, θα θέλαμε να στείλουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Βα-σιλάκη, που στις 24 Ιουνίου του 2010 έχασε τη ζωή του και να...
...ευχηθούμε, στην οικογένειά του, δύναμη και κουράγιο. Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται, όμως ο θάνατος δεν συγκινείται! αν η κάθε οικογένεια θέλει την ακεραιότητά της και την ασφάλειά της. Αυτός σφραγίζει (σφράγισε) το σπίτι του με μαύρο, πόνο και θλίψη.
Επίσης πολλά λέγονται και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη. Πρόσφατα ακούσαμε και την κ. Διαμαντοπούλου-βρήκε ώρα η καη-μένη! να λέει λόγια κολακευτικά..., Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει…, ο οποίος, κατά την άποψή μας, κρίνεται τελείως ακατάλληλος, ανίδεος, προκλητικός και κατά συνέπεια επικίνδυνος. Ήδη θα ’πρεπε να τα είχε μαζέψει.
Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στην ΕΛ.ΑΣ και στον ρόλο της. Έχουμε επισημάνει το βαρύ της παρελθόν, όπως έχουμε επισημάνει και την αναγκαιότητα της ύπαρξής της, ιδιαίτερα σε καιρούς χαλεπούς και έχουμε πει πως και η ΕΛ.ΑΣ είναι τμήμα της κοινωνίας των Ελλήνων Πολιτών και η χειραφέτηση των δύο πλευρών (αστυνομίας –λαού) κρίνετε αναγκαία.
Για το βαρύ της παρελθόν των δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, με την εδραίωση της αστικής δημοκρατίας από το 74 και μετά, τα δημοκρατικά βάθρα στερεώθηκαν σε σάπιους δοκούς και στις περιστερώνες της δημοκρατίας αντί να εκκολάπτονται αυγά περιστεριών, εκολλάπτοντο άλλων ειδών αφύσικα πράγματα, «φιλτραρισμένα» και βαμμένα με δημοκρατικό κραγιόν, τα οποία εξελίχτηκαν σε μοχλούς βίαιους και κατασταλτικούς, όσο αφορά την ΕΛ.ΑΣ. Είναι πασιφανής η δράση της, η οποία κάτω από ανήθικες, εγκληματικές, τριτοκοσμικές και αυ-ταρχικές-φασιστικές διαταγές των κυβερνήσεων, δρα ενάντια στη βούληση του λαού και υπέρ των ληστών-κυβερνήσεων, όπως πλέον αποκαλύφθηκαν και δεν μπορούν να κρυφτούν.
Βέβαια, τάχα, ποια ευρωατλαντική Χώρα σήμερα λειτουργεί διαφορετικά απ’ ό, τι στην Ελλάδα; Μόνο που η Ελλάδα κατάντησε αστυνομικό κράτος τύπου made in pax Americana κι αυτό είναι που ελληνικός λαός, ατίθασος μεν, υπέροχος δε, δεν μπορεί να καταπιεί. Ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πράγματι, προς αυτή την κατεύθυνση έδωσε τον καλλίτερο εαυτό του. Εξού και οι απ’ εδώ και οι από κει θάνατοι και του νεαρού Αλέξανδρου και του σημερινού α-ξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ και άλλων. Πέρα από τα δημοκρατικά θεαθήναι περί δη-μοκρατικής Αστυνομίας και τα κροκοδείλια δάκρυα που κάθε φορά χύνουν υ-πουργοί, πρωθυπουργοί και πρόεδροι, η σημερινή κατάσταση μιλά από μόνη της.
Η χρησιμοποιημένη αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά Αστυνομία, έχει κατα-ντήσει σαν μεταχειρισμένο σφουγγαρόπανο στα χέρια των κυβερνήσεων. Από τη μια την χρησιμοποιούν να «απορροφά» τους κοινωνικούς κραδασμούς και από την άλλη χρησιμοποιείται για θελήματα, ίδια με κείνα των δούλων που υπηρετούν τους αφέντες τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εκτελούν εργασίες εκτός αντικειμένου τους, έτσι που η προστασία του Πολίτη να είναι παντελώς απούσα. Θα τους δούμε στα γήπεδα, σε φυλάξεις «υψηλών» προσώπων…, τρομάρα μας, υψηλά πρόσωπα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Από την εποχή των οπλαρχηγών του 21 και μετά τους πάτησε το τρένο, δεν υπάρχει μήτε ένας και ας γέμισαν οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα, τα κάθε λογής ιδρύματα με ονόματα «εθναρχών», που μόνο εθνάρχες δεν υπήρξαν.
Αστυνομία λοιπόν και Πολίτες δεν είναι παρά ένας συνεχόμενος εκκολα-πτόμενος ρατσισμός που πολλές φορές εκδηλώνεται σε φασισμό και διατηρεί το μίσος και το διχασμό στην ελληνική κοινωνία. «Πουλημένο κρέας» τους χαρα-κτήριζαν οι παππούδες μας και αν χάνονταν και κάποιος, ε και τι έγινε. Η οικογέ-νειά του έπαιρνε κι ένα βραβείο ανάλογα με την περίσταση. Όμως οι οικογένειές τους δε θέλανε ούτε βραβεία ούτε δόξες αλλά την ύπαρξη του αγαπημένου τους προσώπου και την καλημέρα του συνανθρώπου τους.
Πριν κλείσουμε γενικεύοντας λίγο το θέμα θα βάλουμε και μια άλλη διά-σταση που αφορά όλους τους αστυνομικούς και με τα σημερινά άσχημα δεδομένα τους έρχεται «καπάκι». Πρώτον για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, όπως προα-ναφέραμε στην πιο πάνω παράγραφο, η επιβαλλόμενη δομή της αυτή είναι. Ας οργανωθεί-συνδικαλιστεί πιο ριζοσπαστικά και δημοκρατικά η ΕΛ.ΑΣ, ας στρέψει τα «όπλα» μακριά από τους Πολίτες της και ας σκύψει το κεφάλι η σημερινή «σοσιαλιστική» κυβέρνηση όσο έχει ακόμα καιρό και ας επανεξετάσει το οι-κονομικό ψαλίδισμα που τους έκανε. Στους πιο εξευτελιστικούς μισθούς του δη-μοσίου –και της ΕΛ.ΑΣ- ο κ. Γ. Παπανδρέου έβαλε μαχαίρι. Αίσχος και ντροπή. Αυτό αποτελεί εθνική καταισχύνει και όχι μόνο για το δημόσιο και λοιπούς λει-τουργούς του, αλλά για ολόκληρο τον λαό. «Άνθρωποι» των κυβερνήσεων του Πασόκ και της ΝΔ ήτανε οι κλέφτες τους οποίους και οι δυο μαζί (Πασόκ και ΝΔ) συγκαλύπτουν. Όταν πρόκειται για κάποιον …τρομοκράτη η αστυνομία παίρνει εύσημα. Όταν πρόκειται για ληστές μεγάλων μεγεθών, εκεί δεν έχει αρμοδιότητες. Οι «εξεταστικές» επιτροπές «ξενυχτούν» και «αγωνιούν» να βρουν τους κλέφτες. Βρε δεν πάνε να πνιγούνε όλοι τους να γλυτώσουμε και τις έχτρα αποδοχές που καταβροχθίζουν!
Επιπλέον η διάσταση της… πτώχευσης της Ελλάδας αποδεικνύεται ληστρικό πα-ραμύθι. Η «πτώχευση» είναι το «επιχείρημα» των σιωνοφασιστών του κεφαλαίου με το οποίο η σημερινή κυβέρνηση συνεργάζεται. Τον χορό του «Ζαλόγγου» τον ξεκίνησε πρώτη η Ελλάδα κατόπιν εντολών των ευρωατλαντικών συμφερόντων και του ΔΝΤ. Το «πήδημα» στο κενό το κάνουν οι Πολίτες και οι θυσίες που καταβάλλει ο λαός, τάχα, να σωθεί η Ελλάδα, είναι θυσίες μάταιες, χωρίς αντίκρισμα. Ο καπιταλισμός θέλει να τα πάρει όλα πίσω(μην τρελαθούμε, Πολίτες περί αυτού πρόκειται) και η σημερινή κυβέρνηση πρωτοστατεί. Οι κοινωνικές και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις είναι πλέον αναπόφευκτες και οι διαδηλώσεις ενάντια στα ποταπά και αναχρονιστικά μέτρα θα πάρουν επικίνδυνες για την καθεστηκυία τάξη διαστάσεις σε όλο τα χάσμα του δυτικόκοσμου. Οι αντιδράσεις του λαού, ως συνήθως, θα χαρακτηριστούν τρομοκρατικές και οι αστυνομίες (μεταξύ και η δική μας) καλούνται να βγάλουν τα ξύλα απ’ τη θράκα. Εδώ, ίσως δούνε οι αφελείς Πολίτες, τι έχουν μέχρι τώρα παράγει οι περιστερώνες της δημοκρατίας.
Εάν τα «αγαθά» της δημοκρατίας είναι η ληστεία, η άφεση αμαρτιών των αρχιληστών, η αστυνόμευση των Πολιτών σε όλα τα μεγέθη και τα κουτοπόνηρα κανάλια, τότε δεν τη χρειαζόμαστε και πολύ περισσότερο δεν χρειαζόμαστε κυβερνήσεις που καταληστεύουν τον λαό, τον περιθωριοποιούν και τον αφοπλίζουν πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομι-κά.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούνιος 28 2010 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

Γεια σου Θέκλα με το χορό σου...

Διαβάστε περισσότερα...

Ευρείας έκτασης ανασχηματισμός προ των πυλών

Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης θα προχωρήσει ο πρωθυπoυργός, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs, σε μια προσπάθεια ανανέωσης του προφίλ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ξεπεράσματος μιας σειράς τριβών...
...και δυσλειτουργιών που θεωρεί ότι εμποδίζουν το κυβερνητικό έργο.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Υπολογίζεται ότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η πολιτική αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και επομένως η στροφή της προσοχής της κοινής γνώμης στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα βοηθήσει να ξεχαστούν ή να περάσουν σε δεύτερη μοίρα οι αντιδημοφιλείς ασφαλιστικές ρυθμίσεις που έχουν προκαλέσει σοβαρά ρήγματα μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Συγχρόνως, η πραγματοποίηση του ανασχηματισμού πριν ξεκινήσουν για τα καλά «τα μπάνια του λαού», θα επιτρέψει σε όσους υπουργούς ή υφυπουργούς αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα ως περιφερειάρχες ή δήμαρχοι, να εκμεταλλευτούν τις καλοκαιρινές διακοπές για να οργανώσουν την προεκλογική εκστρατεία στην περιφέρεια τους.
Ο αριθμός των υπουργών και υφυπουργών που θα αποχωρήσουν δεν είναι καθόλου αμελητέος, τόσο επειδή αρκετοί θα κληθούν να δώσουν την εκλογική μάχη του Νοεμβρίου όσο και γιατί θεωρείται ότι πολλοί υπουργοί δεν έχουν πετύχει στο έργο που έχουν αναλάβει. Το Tvxs έχει υπόψη του μια σειρά από πρόσωπα που θα κληθούν να παραδώσουν τα πόστα τους ή να αλλάξουν θέση. Δεν προχωρά όμως σε απαρίθμηση ονομάτων, τόσο επειδή οι αλλαγές στο νέο σχήμα δεν έχουν πλήρως οριστικοποιηθεί όσο και γιατί η ονοματολογία-φημολογία, που συνήθως προηγείται των ανασχηματισμών στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς για να προωθήσουν την θέση τους στο παιχνίδι εξουσίας ή και για «συντροφικά μαχαιρώματα» , με όπλο τα μέσα ενημέρωσης.
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο τα μέτρα του μνημονίου που προκαλούν την λαική δυσφορία αλλά και οι μεγάλες καθυστερήσεις , τα λάθη και οι συχνές παλινωδίες που παρουσιάζονται στον τομέα δράσης πολλών υπουργείων. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα είναι οι συνεχείς τριβές μεταξύ υπουργών και υφυπουργών του ίδιου υπουργείου, που σε πολλές περιπτώσεις δεν μιλούν ο ένας στον άλλο. Σχεδόν εννέα μήνες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, υπάρχουν υφυπουργοί στους οποίους οι προϊστάμενοι τους δεν έχουν ακόμη αναθέσει ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Αναπαράγεται έτσι το γνωστό μοντέλο όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων στις οποίες οι υφυπουργοί αντιμετωπίζονταν σαν νεοσύλλεκτοι από τον υπουργό τους που τους έκανε καψόνια και δεν είχαν παρά να κάνουν υπομονή ,ώστε να ..παλιώσουν για να γίνουν κάποτε υπουργοί. Ως αντάλλαγμα για την ..υπομονή τους οι υφυπουργοί έπαιρναν την δυνατότητα να κάνουν ρουσφέτια στους ψηφοφόρους της εκλογικής τους περιφέρειας, αλλά αυτή η δυνατότητα έχει περιοριστεί λόγω της πολιτικής που ακολουθεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αλλά και των περιορισμών που θέτει το πρόγραμμα σταθερότητας.
Σε αυτά τα πλαίσια ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για την υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου, με τους υπουργούς να διαλέγουν οι ίδιοι τους υφυπουργούς, ή να προτείνουν στον πρωθυπουργό ένα κατάλογο με 2-3 πρόσωπα δικής τους επιλογής για κάθε θέση υφυπουργού. Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει αποφασίσει αν θα υιοθετήσει την πρόταση η οποία, χωρίς να λύνει όλα τα προβλήματα της κυβερνητικής απόδοσης, αποτελεί ασφαλώς τομή με τις πρακτικές του παρελθόντός. Πηγή: tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Το Δεύτερο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο και Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Τρικκαίων στις 20.08.2010»

Νυρεμβέργη, 26.06.2010
Η επιτυχία που γνώρισε το πρώτο παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο - αντάμωμα το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θεσμοθέτησε...
...ουσιαστικά την ετήσια διοργάνωση μιας τέτοιας πανηγυρικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλία, με το τίτλο «Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών».
Το συνέδριο θα συνδιοργανώνεται κάθε καλοκαίρι με έναν διαφορετικό κάθε φορά Δήμο της Θεσσαλίας. Φέτος, αφού κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις αποφασίστηκε το δεύτερο, να πραγματοποιηθεί στο Δήμο Τρικκαίων, την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010.
Συγκεκριμένα, σε συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας κ. Διαμαντής Γκίκας με το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και με το Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. κ. Μιχάλη Ταμήλο συμφωνήθηκε η διοργάνωση του δευτέρου Παγκόσμιου Θεσσαλικού Συνεδρίου και Ανταμώματος, στο φιλόξενο Δήμο Τρικκαίων, την πατρίδα του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ».
Η πολιτιστική εκδήλωση των Θεσσαλών από όλο τον κόσμο θα ξεκινήσει το πρωί με συνέδριο στο Μύλο Ματσόπουλου, με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων και θα κλείσει πανηγυρικά το βράδυ της ίδιας μέρας, με «Καραγκούνικο Γάμο», μία αναπαράσταση των εθίμων μας, από το Λαογραφικό Σύλλογο «ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ», στο ανοιχτό θέατρο, στο Φρούριο των Τρικάλων. Το ακριβές αναλυτικό πρόγραμμα θα οριστεί από την οργανωτική επιτροπή και ανακοινωθεί αρχές Αυγούστου 2010, το οποίο θα δημοσιευτεί και στην σελίδα της Συνομοσπονδίας
www.panthessaliki.org
Η οργανωτική επιτροπή του δευτέρου παγκοσμίου συνεδρίου και ανταμώματος αποτελείται από τον κ. Διαμαντή Γκίκα (Νυρεμβέργη Γερμανίας), τον κ. Γεώργιο Πορνάρα (Τορόντο Καναδά), την κ. Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη (Αθήνα) και τον κ. Αντώνιο Παπαμιχαήλ (Τρίκαλα).
Η παγκόσμια Συνομοσπονδία έχει ως κύριο σκοπό την συσπείρωση των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα, το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους, οι οποίες αποβλέπουν στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας, την προώθηση στενής συνεργασίας των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, την αλληλοενημέρωση, το συντονισμό των εκδηλώσεων, την ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν τους Θεσσαλούς μετανάστες (επαγγελματικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά) στο εξωτερικό, την επικοινωνία με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη Θεσσαλία καθώς επίσης με φορείς που έχουν παρόμοιους σκοπούς και τη στενή συνεργασία με υπηρεσίες των Νομών της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδος, προς όφελος των Μελών της Συνομοσπονδίας και της ιδιαίτερης πατρίδας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Η οργανωτική επιτροπή
Διαμαντής Γκίκας - Γεώργιος Πορνάρας - Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη - Αντώνιος Παπαμιχαήλ
Διαβάστε περισσότερα...

Οι φίλοι του Σιδηροδρόμου το έκαναν καινούργιο το τραινάκι

Οι φωτογραφίες που δείχνουν πώς ήταν το τρένο πριν και πώς έγινε μετά το βάψιμο. Οι φωτό τραβήχτηκαν από τον κ. Νίκο Παδιώτη (μέλος του ΣΦΣΤ).
Διαβάστε περισσότερα...

Απολογισμός Δράσης της Τρικαλινής Ομάδας Στήριξης “ Ένα Καράβι για τη Γάζα”

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Θα μπορούσε να΄ταν ένα παραμύθι « Μια φορά κι έναν καιρό….». Ένα παραμύθι, που θα λέγεται στα μελλοντικά παιδιά για να μαθαίνουν πως οι άνθρωποι με τη θέλησή τους έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν το όνειρο και το «άπιαστο» σε ταξίδι ελπίδας , δικαιοσύνης και...
...ελευθερίας, που μπορεί να αλλάξει τη θλιβερή πραγματικότητα . Κι όταν μεσοπέλαγα ξεπροβάλει ο «κακός δράκος» και τους επιτίθεται σκοτώνοντας και αρπάζοντας ανθρώπους και καράβια , εκείνοι κάνουν τον πόνο και την οργή πείσμα και αγώνα και συνεχίζουν τα ταξίδια τους μέχρι την τελική δικαίωσή τους.
Μελλοντικό παραμύθι, πραγματική ιστορία των δικών μας καραβιών και των δικών μας ανθρώπων του « Στόλου της Ελευθερίας» που άνοιξαν πανιά για τη μαρτυρική και ηρωική Γάζα, μεταφέροντας και το δικό μας μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και τη δική μας θέληση να σπάσει ο αποκλεισμός , και τη δική μας συμβολική «βοήθεια» , τη μαζεμένη με άπειρη αγάπη κι ελπίδα από παιδικά χέρια και ζεστές καρδιές. Κι αν το κράτος του Ισραήλ, με την ανοχή και τη συνενοχή των υποστηρικτών του , διέκοψε δολοφονικά βίαια και παράνομα τη ρότα τους , νομίζοντας πως έτσι θα φρενάρει και τη θέλησή μας, προς μεγάλη του απογοήτευση , εμείς θα συνεχίσουμε να πολεμάμε το άδικο με τη πίστη και τη βεβαιότητα των ανθρώπων που έχουν το δίκαιο με το μέρος τους.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Σαν Τρικαλινή ομάδα στήριξης νομίζουμε , πως όλο αυτό το διάστημα κάναμε ότι μπορούσαμε . ¨Ένα όμως , είναι σίγουρο. Πως τίποτα δε θα είχε νόημα χωρίς τη δική σας συμπαράσταση και συμμετοχή,
Α. Στις εκδηλώσεις:
1. 27 Απρίλη: προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ «Γάζα ερχόμαστε» . Ενημέρωση και συζήτηση με τα μέλη της Πρωτοβουλίας « Ένα καράβι για τη Γάζα» , Τάκη Πολίτη και Γιάννη Καρυπίδη.
2. 28 Απρίλη: προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ στο Λύκειο Φαρκαδόνας. Ενημέρωση – Συζήτηση με τους μαθητές /τριες του Λυκείου και τα μέλη της Τρικαλινής ομάδας στήριξης Βασιλικής Γάτσιου και Αθανασίας Ζαραμπούκα.
3. 12 Μάη: Θεατρική παράσταση « Ο Μικρός Πρίγκηπας» από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων 4. 31 Μάη: Συγκέντρωση – πορεία διαμαρτυρίας και καταδίκης του κράτους του Ισραήλ για τη δολοφονική επίθεση στο « Στόλο της Ελευθερίας», σε Διεθνή Ύδατα.
5. 16 Ιούνη: Ανοικτή Ομιλία – Συζήτηση με τον Τάκη Πολίτη, μέλος της αποστολής και επιβάτη του πλοίου « Ελεύθερη Μεσόγειος»
6. 18 Ιούνη: Θεατρική παράσταση «Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι» σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου
Β. Στην οικονομική ενίσχυση της αποστολής:
1. 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων : 125 Ευρώ
2. 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων : 220 »
3. 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων : 120 »
4. Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας : 320 »
5. Σύλλογοι Γονέων 1ου και 2ου Δημοτικών σχολείων Φαρκαδόνας : 120 Ευρώ
6. ΕΛΜΕ Τρικάλων : 200 »
7. Πολιτιστική Πρωτοβουλία «εκτός των τειχών »( Συναυλία στη Σουίτα): 530 »
8. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρικκαίων : 804 Ευρώ ( υπολείπονται άλλα 700 Ευρώ)
9. Εκδήλωση 27ης Απρίλη : 645 Ευρώ
10. Θεατρική παράσταση 12 Μάη: 405 Ευρώ
11. Θεατρική παράσταση 18 Ιούνη : 300 Ευρώ
12. Από τη διακίνηση κουπονιών ( μέχρι Τώρα) : 1795 Ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ ( μέχρι σήμερα): 5584 Ευρώ
Όλα τα χρήματα έχουν κατατεθεί στον αντίστοιχο λογαριασμό της πρωτοβουλίας “Ενα καράβι για τη Γάζα”
Γ. Στη συγκέντρωση φαρμακευτκού και εκπ/κού υλικού:
Φάρμακα: Φαρμακευτικός σύλλογος Τρικάλων
Εκπαιδευτικό Υλικό : (8 κιβώτια)
- Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία –Παράρτημα Τρικάλων ( 1 δέμα)
- 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων ( 1 δέμα)
- 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων ( 2 δέματα)
- Λύκειο Πύλης( 4 δέματα)
- 1ο και 2ο Δημοτικά σχολεία Φαρκαδόνας ( 1 δέμα)
Να σημειώσουμε ακόμα τη πολύ σημαντική στήριξη από τα τοπικά ΜΜΕ, που βοήθησαν «τα μάλα» στην προβολή του θέματος και στην επικοινωνία μας μαζί σας, καθώς και τη συμπαράσταση του Δημάρχου Τρικκαίων κ Μιχάλη Ταμήλου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.
Στον αγώνα μας να σπάσει η πολιορκία της Γάζας για μια ελεύθερη παλαιστίνη τελεία δεν βάζουμε! Πέρα από την καταδίκη του κράτους του Ισραήλ πέρα από τη συνείδησή μας και τη συνείδηση όλου του Ελληνικού λαού, πέρα από τις ενέργειες που γίνονται για να καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι υπεύθυνοι της Ισραηλινής κτηνωδίας, βάζουμε stop στα ισραηλινά προιόντα ( το bar code αρχίζει με τον αριθμό 729 ) και τα βγάζουμε από τη ζωή μας. Είναι το δικό μας εμπάργκο σ’αυτούς που δε σέβονται τίποτα. ‘Ηδη στις 20 Ιουνίου , στο λιμάνι Ώκλαντ του Σαν Φραντσίσκο πάνω από 1000 διαδηλωτές ( ανάμεσά τους και 5 ακτιβιστές από το πλοίο « Σφενδόνη») απέτρεψαν το ξεφόρτωμα ισραηλινού φορτηγού πλοίου , ζήτησαν εμπάργκο στα ισραηλινά προιόντα, όπως είχε γίνει παλιότερα εναντίον του απαρχάιντ της Ν.Αφρικής.
Στη καλοκαιρινή ραστώνη θα θρέψουμε τη δύναμή μας για να συνεχίσουμε βαδίζοντας στα ίδια χνάρια, αλλά και σε καινούρια , συνταιριάζοντας τον αγώνα για τα δικαιώματα και τη δική μας ζωή που πολιορκείται αδυσώπητα, με τον αγώνα μας για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.
Σ’ ένα λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του
και έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο καθημερινά
θα εκφράζουμε πάντα
Και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας.
Τρικαλινή Ομάδα Στήριξης
της Πρωτοβουλίας
« ένα Καράβι για τη Γάζα»
Διαβάστε περισσότερα...

Η αλήθεια για το σκάνδαλο στον πολιτιστικό οργανισμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης σύντομα θα λάμψει.

Ήρθε η ώρα να έρθουν όλα στο φως και να λάμψει η αλήθεια όσο και αν προσπαθεί ο κ Βλαχογιάννης εντός και εκτός του νομαρχιακού συμβούλιου απεγνωσμένα να συσκοτίσει την αλήθεια και να κουκουλώσει τις ευθύνες του για την λήψη των χορηγιών με πλαστά...
...παραστατικά δεκάδων χιλιάδων ευρώ χορηγιών στον πολιτιστικό οργανισμό.
Από την πρώτη στιγμή που φέραμε το θέμα στο νομαρχιακό συμβούλιο για το σκάνδαλο στο ΠΟΝΑ ο κ Βλαχογιάννη απέφυγε να παρουσίασε τα παραστατικά λήψης των χορηγιών με φτηνές δικαιολογίες, δεν ζήτησε συγγνώμη από τους Τρικαλινούς πολίτες ως όφειλε να κάνει και αντίθετα με περίσσια θρασύτητα μας αποκάλεσε συκοφάντες.
Τώρα σχεδόν ένα χρόνο μετά ο νομάρχης κ Βλαχογιάννης απαντώντας σε ερώτηση μας παραδέχτηκε ότι διενεργήθηκε έρευνα στην Νομαρχία για την λήψη των χορηγιών από το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών και στην προσπάθεια του να έκδοση ο ίδιος πόρισμα αντί των ελεγκτών επιθεωρητών να μας πείσει ότι υπάρχει παρανομία αλλά μια απλή παρατυπία.
Κοντός ψαλμός αλληλούια ήρθε η ώρα για την νομαρχιακή αρχή και τον κ νομάρχη η αλήθεια θα λάμψει και οι Τρικαλινοί πολίτες θα γνωρίσουν ποιος πραγματικά είναι ο ηθικός αυτουργός, και σε ποιες τσέπες πήγαν τα χρήματα των χορηγιών.
Οι μέρες και τα έργα του κ Βλαχογιάννη έχουμε τονίσει πολλές φορές δεν σταματούν εδώ, από την αδιαφορία του τόσα χρόνια ο νομός δεν διαθέτει ένα πλαίσιο χώροθετησης για λατομικές ζώνες ώστε εξασφαλιστούν με όρους περιβαλλοντικής προστασίας οι μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών και η αμμοληψία από τα ποτάμια του νομού Πηνειού και πορταικου για την εκτέλεση των έργων του ΕΣΠΑ και του οδικού άξονα Ε65.
Την αδιαφορία του νομάρχη κ Βλαχογιάννη και της νομαρχιακής αρχής βιώνουν σήμερα οι επιχειρηματίες ένθεν και ένθεν της οδού Καλαμπάκας, τα ίδια και χειρότερα ίσως προβλήματα θα έχουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα από την ανευθυνότητα τους όπου διέρχεται ο οδικός άξονας Ε65.
Γιώργος Σπαθης
Νομαρχιακός Σύμβουλος
Τρίκαλα 26/6/10
Διαβάστε περισσότερα...