Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Μετάβαση στο www.trikalaola.gr

Για να δείτε νεότερα θέματα, μεταβείτε στη νέα ιστοσελίδα www.trikalaola.gr
Τα περισσότερα θέματα πλέον θα τα βλέπετε μέσα από το trikalaola.gr
Σας ενημερώνουμε επίσης για μια ακόμη φορά, πως η ροή των ειδήσεων θα είναι μειωμένη και με καθυστερήσεις λόγω των αλλαγών. Ότι έχετε για δημοσίευση στείλτε το στο salepisn@otenet.gr Η νέα ιστοσελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή και θα υπάρχουν αλλαγές στην πορεία και ίσως λάθη που θα ξεπεραστούν. Ζητούμε την κατανόησή σας.
Διαβάστε περισσότερα...

Κόντρες για την ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.

Οι αποκαλύψεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου σχετικά με τη σωρεία προσλήψεων συγγενών και φίλων υπουργών της προηγούμενης διακυβέρνησης στην εταιρεία ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν προκαλέσει ενόχληση στους θιγόμενους «γαλάζιους» πρώην υπουργούς. Έντονα αντέδρασε ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος...
...μέσω του ραδιοφώνου απάντησε στον κο Πάγκαλο, κάνοντας λόγο για «γκεμπελικές μεθόδους».
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega ότι «το θέμα της ΑΓΡΟΓΗ το έχουμε αναδείξει από την πρώτη στιγμή και ο πρόεδρος κ. Χανιωτάκης, έφυγε και διορίστηκε άμεσα νέα διοίκηση». Ο κ. Χανιωτάκης αποχώρησε, σημείωσε η υπουργός, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο είχε διαχειριστεί το θέμα των προσλήψεων ενώ είχε εντολή από τη νέα ηγεσία του υπουργείου να μην γίνει καμία πρόσληψη.
Η κ. Μπατζελή επανέλαβε ότι και ο κος Πάγκαλος, δηλαδή ότι τα 270 άτομα που έχουν προσληφθεί θα απολυθούν και ότι «οι προσληφθέντες δεν ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ». Η ΑΓΡΟΓΗ, είπε η υπουργός, είναι ανώνυμη εταιρία οπότε η εκκαθάρισή της θα γίνει με βάση των νόμων περί ανωνύμων εταιριών. Στην ΑΓΡΟΓΗ μέχρι το 2004 υπήρχαν 24 εργαζόμενοι, είπε η κα Μπατζελή, το 2009 οι εργαζόμενοι έγιναν 75 από τον περασμένο Αύγουστο πλέον πολλαπλασιάστηκαν, παραμονές των εθνικών εκλογών. Όσο για τον πρώην υπουργό κ. Χατζηγάκη, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι με τις δηλώσεις που κάνει βρίσκεται στον μέγιστο βαθμό της πολιτικής του καριέρας.
«Ο φορέας θα καταργηθεί και οι 269 εργαζόμενοι θα απολυθούν γιατί προσελήφθησαν παράτυπα», δήλωσε σχετικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, απάντησε ως εξής στις κατηγορίες του Θεόδωρου Πάγκαλου: «Με ιταμό τρόπο και με μεθόδους γκεμπελικές, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως ο κ. Πάγκαλος, επιτέθηκε εναντίον των παιδιών των 800 ευρώ της ΑΓΡΟΓΗΣ ότι, δήθεν, είναι παράνομοι στη θέση, την οποία κατέχουν. Κατ’ αρχήν, θέλω να πω ότι από τις 32 επιχειρήσεις, οι οποίες καταργούνται ή συγχωνεύονται, μόνον η ΑΓΡΟΓΗ έχει απολύσεις. Και ρωτώ: Γιατί; Η απάντηση είναι απλή για τους γνωρίζοντες. Η απάντηση είναι ότι πίσω από τον αθώο εξορθολογισμό του Δημόσιου κρύβεται ένα τεράστιο, ένα βαθύ και πολύπλευρο οικονομικό σκάνδαλο, που το ύψος του φτάνει οικονομικά στο ύψος των περιπτώσεων της Siemens και του Βατοπεδίου, μαζί. Ο βασικός σκοπός που θέλει, κεντρικά, η κυβέρνηση –βάσει του κ. Πάγκαλου- να καταργήσει την ΑΓΡΟΓΗ είναι ότι επιθυμεί να δώσει, στη συνέχεια, το πολύ ευαίσθητο έργο, το οποίο κάνει η ΑΓΡΟΓΗ, σε εταιρείες. Οι εταιρείες σε συνεννόηση με τον εκάστοτε δήμαρχο - ιδίως σε περιοχές, πάλι ευαίσθητες, όπως είναι η Αττική - να επιφέρουν αλλοιώσεις της γης, να επιφέρουν αλλοιώσεις στην πανίδα, με αποτέλεσμα να έχουμε μία συντριπτική ζημιά σε τέτοιες περιοχές. Επικαλέστηκε ότι είναι παράνομο. Αυτό ξεπεράστηκε. Πέρα από το γεγονός ότι υπάρχει και μία απόφαση του κ. Φλογαΐτη, μία γνωμάτευση του καθηγητού, ήδη, τα παιδιά αυτά εργάζονται νομοτύπως και παραγωγικά επί 10 μήνες. Αν υπήρχε κάτι παράνομο, θα έπρεπε να είχε, ήδη, γίνει. Λένε ότι επιλέγησαν ορισμένα παιδιά, που έχουν κάποια σχέση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και επομένως είναι ανήθικο. Και ότι είναι ανήθικο μόνο η σχέση, χωρίς να αποδειχθεί τίποτα άλλο. Μόνο η σχέση, οποιαδήποτε σχέση. Και βάσει αυτής της σχέσεως να καταδικαστούν 270 παιδιά; Και δικαίωμα προς εργασία, άραγε, έχουν μόνο συγκεκριμένοι στην Ελλάδα; Αυτή είναι η ισότητα ενώπιον των νόμων;».
«Ποτέ, ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξαν μαζικοί διωγμοί 269 παιδιών, φτωχών, των 700 ευρώ, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν, είτε την εμπάθεια, είτε άλλους άνομους σκοπούς. Και επειδή, ήδη, “έκοψα το φαΐ” από πολλούς, όταν ήμουν Υπουργός Γεωργίας, έχω σήμερα αυτές τις επιθέσεις, τη στιγμή που ο κόσμος και ο τόπος φλέγονται από πολύ μεγάλα και σημαντικά ζητήματα. Και πάλι ρωτώ: Γιατί;» κατέληξε ο κος Χατζηγάκης.
Επιπλέον, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο Μιχάλης Χαλκίδης δήλωσε ότι η ΑΓΡΟΓΗ δημιουργήθηκε επί πρωθυπουργίας Σημίτη, ενώ απαντώντας στις καταγγελίες Πάγκαλου για την κόρη του, η οποία είναι υπάλληλος της ΑΓΡΟΓΗΣ, είπε ότι προσλήφθηκε το 1999. Ακόμα, κάλεσε τον κ. Πάγκαλο να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με όλους όσους προσλήφθηκαν τελευταίοι στη Βουλή, όπου ο αντιπρόεδρος διόρισε τη δική του κόρη, σύμφωνα με τον κ.Χαλκίδη, προσθέτοντας ότι έγιναν προσλήψεις από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης διέψευσε ότι διόρισε βαφτιστήρι του και κάλεσε τον κ. Πάγκαλο να του ζητήσει συγγνώμη. Ο κ. Πάγκαλος σήμερα απάντησε στις κατηγορίες για την κόρη του λέγοντας ότι "η κόρη μου έμεινε στο δημόσιο μόνο για τρεις μήνες και αποχώρησε".
Σημειώνεται ότι ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς πριν μια βδομάδα εξέφρασε τη στήριξή του στους επίμαχους 269, όταν αυτοί επισκέφτηκαν τη Ρηγίλλης.
Η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας θα αφορά τους 269 από τους 340 υπαλλήλους της εταιρείας, καθώς για τους 70 υπαλλήλους υπάρχει πρόβλεψη μετάταξής τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1998 με τον νόμο 2637/1998 και με σκοπό την αξιοποίηση της αγροτικής γης και τη βοήθεια των αγροτών.
Πηγή: www.tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σωτήρης Χατζηγάκης: "Δεν θα περάσει η γκεμπελίστικη λογική Πάγκαλου"

Για "ιταμή επίθεση εναντίον εργαζομένων των 800 Ευρώ" κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης απαντώντας στις αήθεις κατηγορίες που αυτός εξαπέλυσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA εναντίον των εργαζομένων στην ΑΓΡΟΓΗ. Ο κ. Χατζηγάκης έκανε λόγο για...
"γκεμπελίστικη μέθοδο" την οποία ο κ. Πάγκαλος ακολουθεί σημειώνοντας πως θα επιτρέψει να περάσει αυτή η λογική, ενώ κατήγγειλε ότι πίσω από το προγκρόμ πολιτικών διώξεων που εξαπολύει η κυβέρνηση βρίσκεται ένα μεγάλο σκάνδαλο το οποίο ξεπερνά σε μέγεθος "αυτό της Ζίμενς και του Βατοπεδίου μαζί". Το έργο που μέχρι σήμερα εκτελούσε με εξαιρετική επιτυχία η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., από τη στιγμή που η παραχώρησή του οδεύσει στον ιδιωτικό τομέα, θα κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι κόστιζε η λειτουργία της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. (υπολογίζεται πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αφού θα συμπεριλάβει και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ),
Για τις προσλήψεις ο κ. Χατζηγάκης σημείωσε ότι είναι απολύτως νόμινες, έγιναν σε πολιτικλά ουδέτερο χρόνο τον Αύγουστο του 2009 και τόνισε πως "όλοι οι έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να προσληφθούν σε μια εταιρεία του δημοσίου, ιδιαίτερα όταν για τις προσλήψεις αυτές ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και κριτήριο για την πρόσληψη αυτών είναι τα προσόντα τους".
Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Σ. Χατζηγάκης θα δώσει απαντήσεις για όλα στην πρωινή εκπομπή του MEGA "Κοινωνία ώρα MEGA" σήμερα (Τρίτη) το πρωί.
Διαβάστε περισσότερα...