Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Η μάχη του Σταυρού…

Εδώ μιλάμε για πραγματική μάχη του Σταυρού, καθώς οι βουτηχτές προσπαθούν να πιάσουν το Σταυρό μέσα στα παγωμένα (και μολυσμένα) νερά του Ληθαίου. Όσο για τους υποψηφίους, απόψε είναι η τελευταία βραδιά που θα δώσουν τη μάχη για το «ΣΤΑΥΡΟ» προτίμησης.
Οι φωτό από την ημέρα των Θεοφανείων 2009 στα Τρίκαλα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλίας Προβόπουλος. Ένας φίλος από το Facebook κατέρχεται στον πολιτικό στίβο.

Για τον Ηλία δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι ένας αγωνιστής της δημοσιογραφίας και έχει οργώσει όλη την Ελληνική ύπαιθρο. Έχει καταγράψει μοναδικές στιγμές από την καθημερινότητα και έχουν δει πολλά τα μάτια του. Χωρίς προκαταλήψεις και πολλά – πολλά συμφέροντα, αποφάσισε να κατέλθει στον πολιτικό στίβο, βάζοντας υποψηφιότητα με του Οικολόγους Πράσινους, στο Νομό Φθιώτιδας, απ’ όπου και κατάγεται. Ο Ηλίας από τη στιγμή που αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα, απείχε από τη δραστηριότητα της κοινότητας του Facebook, μη δίνοντας και τόσο έμφαση, προς τιμήν του.
Σίγουρα δεν θα συμφωνήσει με αυτό το δημοσίευμα, αλλά εμείς σαν φίλοι του και για την μέχρι τώρα πορεία του, τον στηρίζουμε.

Φίλε Ηλία καλό αγώνα και μετά τις εκλογές.
Το σύντομο βιογραφικό του είναι στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος γεννήθηκε το 1958 στη Λαμία, μεγάλωσε στη Μεγάλη Κάψη Τυμφρηστού και πήγε Γυμνάσιο στο κοντινό χωριό Άγιος Γεώργιος.Το 1980 κατεβαίνει στην Αθήνα και ύστερα από σύντομη φοίτηση στο «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» πιάνει το 1982 δουλειά ως συντάκτης ύλης στην «Εξόρμηση» και το 1986 αρχίζει να εργάζεται στον ημερήσιο τύπο. Ξεκίνησε από την οικονομική εφημερίδα «Κέρδος», συνέχισε με την «Αυγή», τη «Βραδυνή της Κυριακής» και το 1987 προσλαμβάνεται στην «Ελευθεροτυπία» όπου εργάστηκε στη σύνταξη ύλης μέχρι το καλοκαίρι του 2000. Από τότε και στο εξής συνεργάζεται με διάφορα έντυπα, κυρίως με το «Γεωτρόπιο» της Ελευθεροτυπίας και τα ένθετα της εφημερίδας Έθνους «Κυνήγι», «Ψάρεμα - Φουσκωτό», «ΕXPLORE NATURE» καθώς και με άλλα, με θέματα που αφορούν κυρίως την ελληνική περιφέρεια, τις παραδοσιακές ασχολίες των ανθρώπων και το πραγματικό φυσικό περιβάλλον. Κύριο έργο του, το οποίο ξεκίνησε το 1992 μέσα από τις σελίδες της «Ελευθεροτυπίας» και συνεχίζει μέχρι σήμερα είναι οι «Μικρές Πατρίδες», ένα αρχείο με ειδήσεις, πληροφορίες, κείμενα, συνεντεύξεις και φωτογραφίες από διάφορα χωριά της Ελλάδας τα οποία πολύ σύντομα πρόκειται να αρχίσουν να εκδίδονται σε αυτόνομα βιβλία και να αποτελέσουν επίσης το βασικό υλικό για την ιστοσελίδα www.patrides.gr. Προς το παρών υλικό από τις «Μικρές Πατρίδες» εμφανίζεται στο mikrespatrides.blogspot.com καθώς και στο άλμπουμ «ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» που εμφανίζεται στο FACEBOOK. Από το έργο των «Μικρών Πατρίδων» ξεχωρίζει η έκδοση «Ορεινή Πατρίδα – Στην Πίνδο, τον Άσπρο» που εξέδωσε το 2007 η Διευρυμένη Κοινότητα Νεράιδας Τρικάλων και αποτελεί για τον συγγραφέα έργο ζωής και κατάθεση ψυχής για την Ελλάδα που έφυγε και αυτή, που συνεχώς απομακρύνεται από κοντά μας. Υλικό επίσης από την «ΟΡΕΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» η οποία θα γίνει μια ξεχωριστή ομάδα στο FACEBOOK θα αρχίσει να εμφανίζεται προς το τέλος της εβδομάδας και στο προαναφερόμενο blog. Προς το τέλος επίσης της εβδομάδας θα αρχίσει να εμφανίζεται η ομάδα «ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ» με ανάλογη ύλη και προτάσεις.
Σημ. Στη φωτό μαζί με τον Ηλία Προβόπουλο στο 1ο Αντάμωμα των Καραγκούνηδων στον Παλαμά Καρδίτσας.
Διαβάστε περισσότερα...

Αιφνίδιος θάνατος 44χρονου Τρικαλινού μετανάστη.

Απεβίωσε σε ηλικία 44 χρονών ο Κωνσταντίνος Βαΐου Μιχαλόπουλος, σε πόλη της Γερμανίας όπου εργαζόταν. Η κηδεία του εκλιπόντος έγινε σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στον Πετρόπορο Τρικάλων, απ’ όπου και καταγόταν.
Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος. Διαβάστε περισσότερα...

Επισόδεια με κυνηγητό και συλλήψεις απόψε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ομάδα νεαρών, μερικοί εξ’ αυτών φορούσαν κουκούλες, έκαναν φασαρίες στο περίγυρο του Νοσοκομείου, χτυπώντας τα κάγκελα, φωνάζοντας και σπάζοντας μπουκάλια. Μερικοί από τους νεαρούς ταραξίες εισήρθαν μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου, τραυματισμένοι, πηδώντας από τα κάγκελα.Τα επισόδεια σημειώθηκαν περίπου στις 9:30 χθες το βράδυ (2-10-09). Αυτή την ώρα (00:29 3-10-09) επικρατεί ηρεμία. Ο λόγος των επεισοδίων που σημειώθηκαν, ήταν πιθανώς, η συμπαράσταση των ταραξιών προς τον 72χρονο Ιταλό ληστή, της προχθεσινής ληστείας που έγινε στην τράπεζα Πειραιώς στα Τρίκαλα. Στο Νοσοκομείο έσπευσε αμέσως και ο διοικητής του ιδρύματος κ. Γ. Βαλαέτης.
Ο 72χρονος σύμφωνα με την αστυνομία, σχετίζεται με το χώρο των αντεξουσιαστών. Πληροφορίες του trikalaola, κάνουν λόγο για δύο συλλήψεις που έχουν γίνει από την ΕΛ.ΑΣ. Την ώρα που γινόταν τα επεισόδια, ο 72χρονος ληστής, πάντα με συνοδεία της αστυνομίας, έκανε κάποιες ιατρικές εξετάσεις μέσα στο Νοσοκομείο.
Διαβάστε περισσότερα...