Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Έτοιμος ο συμπολίτης Στέλιος Βάσκος για τον μεγάλο άθλο, Τρίκαλα-Κωνσταντινούπολη-Τρίκαλα.

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 η ώρα, από την οργανωτική επιτροπή, στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο». Περισσότερα σήμερα το βράδυ.
Δείτε από κάτω το σχετικό βίντεο από όλη τη συνέντευξη τύπου. Αν έχετε αργή σύνδεση το βίντεο θα αργεί να πολύ να κατέβει.

Διαβάστε περισσότερα...

Έπεσε ξύλο σήμερα στο γραφείο του Αντινομάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα (10-6-2009)το πρωί, περίπου στις 11:30, στο γραφείο του Αντινομάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη. Τον κ. Μιχαλάκη είχαν επισκεφθεί σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Εστιαιώτιδας κ. Γιάννης Περιστέρης, με έναν αντιδήμαρχο και μία δικηγόρο του δήμου. Η διαμάχη ήταν για την λειτουργία του λατομείου στο Δ.Δ. της Χρυσαυγής. Ο αντιδήμαρχος μετά από τη λογομαχία, επιτέθηκε στον κ. Μιχαλάκη με κλοτσιές και γροθιές, μπροστά στα μάτια του δημάρχου, της δικηγόρου και των υπαλλήλων της Νομαρχίας. Ο κ. Μιχαλάκης απλώς αντιστάθηκε. Μετά απ’ αυτό, ο αντινομάρχης δεν αποκλείεται να προβεί σε μήνυση κατά του αντιδημάρχου του δήμου Εστιαιώτιδας. Όπως και να έχουν τα πράγματα, τέτοιες κινήσεις είναι καταδικαστέες από το κοινωνικό σύνολο και προσβάλουν το θεσμό της δημοκρατίας. Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη οικολογική καταστροφή σε παραπόταμο του Αχελώου στο νομό Τρικάλων

Χιλιάδες πέστροφες ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού Καμναΐτικου, παρακλάδι του Ασπροπόταμου που χύνεται στον Αχελώο. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από ερασιτέχνες ψαράδες που πήγαν να ψαρέψουν με καλάμια στην περιοχή, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και συγκεκριμένα από το Σάββατο 6-6-2009. Η περιοχή που έγινε αυτό το περιβαλλοντολογικό έγκλημα, είναι από το ύψος του χωριού Πύρρα, Δέση, Άγιος Νικόλαος και προς τα κάτω (δηλαδή όπως ακολουθούν την πορεία τα νερά, μέχρι να χυθούν στον Αχελώο). Κατά μήκος της όχθης στις άκρες, βρίσκονταν διασκορπισμένες οι πέστροφες σε πολύ μεγάλη απόσταση. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην περιοχή. Εκτίμηση είναι, πως την καταστροφή ίσως να προκάλεσε η ρίψη δυναμίτιδας από ασυνείδητους ή να έχει πέσει μέσα στα νερά μεγάλη ποσότητα αποβλήτων ή δηλητήριου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δασαρχείου και τη Νομαρχίας Τρικάλων, να επέμβουν και να διαλευκάνουν αυτό το έγκλημα.
Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων το χειμώνα που μας πέρασε, ανακοίνωσε αύξηση των μέτρων προστασίας της πέστροφας του Ασπροποτάμου.
Με ποιο τρόπο όμως θα γίνει αυτό και με τι προσωπικό φύλαξης;
Η 1η Φωτό είναι σημερινή 10-6-2009 10:17 π.μ. από τον Καμναΐτικο ποταμό. Τέτοιες εικόνες αντικρίζουν κατά μήκος της όχθης, όσοι επισκέπτονται το ποτάμι από το περασμένο Σάββατο. Η 2η φωτό του θέματος είναι από την περσινή ανάλογη καταστροφή στα νερά του Πηνειού.
Σημ. Εάν κάποιος ερασιτέχνης ψαράς έχει ανάλογες φωτογραφίες από τα παραπάνω σημεία, ας μας τις στείλει στο salepisn@otenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...