Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Προκρίθηκε σήμερα η Εθνική Νέων στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Διεξάγονται στη Σερβία τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, Νέων (κάτω των 19 ετών).
Στους δύο αγώνες που έπαιξε η Εθνική μας, αριθμεί ισάριθμες νίκες. Η Εθνική μας νίκησε σήμερα την Λευκορωσία με 1-0, ενώ προχθές Τρίτη, νίκησε τα Νησιά Φερόε με 2-0. Την Κυριακή η Εθνική αντιμετωπίζει τη Σερβία και ανεξαρτήτου αποτελέσματος, περνάει στη 2η φάση. Και στους δύο αγώνες έπαιξε βασικός και ο Τρικαλινός παίχτης του Ολυμπιακού Γιώργος Νικλητσιώτης, ο οποίος μας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της Εθνικής και την πρόκριση, αλλά και ο ίδιος είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο πατέρας του Γιώργου Νικλητσιώτη, ο Αντώνης Νικλητσιώτης, δε χάνει αγώνα με τον Α.Ο. Τρίκαλα. Χθες τον συναντήσαμε στο δημοτικό στάδιο Τρικάλων, όπου ο Α.Ο.Τ. έπαιζε με την Κρανούλα.
Στη φωτό από δεξιά ο Αντώνης Νικλητσιώτης.
Διαβάστε περισσότερα...

Μαγγίτσης και Τσαντός στον δρόμο για τον Toubkal Trail

Αναχώρησε για το Μαρόκο η ελληνική αποστολή με στόχο τη συλλογή νέων εμπειριών για τον Kentavros Ultra Trail of Pilio
Ψηλές κορυφές, βαθιές χαράδρες, απότομες πλαγιές, απόλυτη αίσθηση περιπέτειας.
Σε αυτή τη γη της καφεκόκκινης πέτρας του Μαροκινού Άτλαντα, του γίγαντα που υψώνεται για περισσότερα από τέσσερα χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα δοκιμάσουν την αντοχή τους ο Νίκος Μαγγίτσης από την Αγριά Μαγνησίας και ο Κώστας Τσαντός από τον Βόλο.
Οι δύο Έλληνες αθλητές με τη συνοδεία 6μελούς ομάδας που αποτελείται από φωτορεπόρτερς και στελέχη της οργανωτικής επιτροπής του Kentavros Ultra Trail of Pilio, αναχώρησαν το πρωί αεροπορικώς με πρώτο προορισμό το τουριστικό Μαρακές (Marrakech). Από κει θα πάρουν το δρόμο για το ορεινό χωριό Imlil στα 1718μ. όπου βρίσκεται η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα.
Στόχος της ελληνικής αποστολής είναι η συλλογή νέων εμπειριών από έναν μεγάλο και δύσκολο αγώνα που πληροί οργανωτικά όλες τις προϋποθέσεις ώστε οι αθλητές να τερματίσουν με ασφάλεια. Παράλληλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Kentavros Ultra Trail of Pilio θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μεγάλα ονόματα από το χώρο του ορεινού τρεξίματος, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και ασφαλώς να κάνουν ευρύτερα γνωστό τον αγώνα του Πηλίου.
Ο αγώνας Toubkal Trail είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, αφού οι 80 περίπου αθλητές που θα πάρουν εκκίνηση στις 8 Οκτωβρίου 2009 στις 04:30 τα ξημερώματα, θα πρέπει να διασχίσουν 125 δύσκολα χιλιόμετρα σε λιγότερες από 56 ώρες, καλύπτοντας 9.000 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή περνάει και από την κορυφή του βουνού Toubkal σε υψόμετρο 4167 μ.
Ο συναγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα υψηλός, αφού οι προκλήσεις και η δυσκολία του αγώνα (συνολικά οκτώ φορές οι δρομείς θα περάσουν πάνω από τη ζώνη των 3000 μέτρων), προσέλκυσαν το ενδιαφέρον διάσημων ονομάτων από τον χώρο του ορεινού τρεξίματος όπως οι FRANCESCO GALANZINO, MARCO OLMO, CORINNE FAVRE, MAURIZIO SCILLA κ.α.
Οι διοργανωτές γνωρίζοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος παρέχουν στους αθλητές τα πάντα προκειμένου να τρέξουν με ασφάλεια, όπως:
15 Σταθμούς τροφοδοσίας (με 60 εθελοντές).
11 Εξοπλισμένους βαστάζους με λάμπες και μουλάρια στις κορφές των βουνών.
4 Ασθενοφόρα 4Χ4 κατά τη διαδρομή του αγώνα.
8 Τετρακίνητα φορτηγά διάσωσης και τροφοδοσίας.
1 Εξειδικευμένο γιατρό (εξοπλισμένος με φιάλες οξυγόνου) κοντά στην κορυφή Toubkal.
1 Εξειδικευμένο γιατρό στο καταφύγιο Toubkal στα 3100 μέτρα υψόμετρο.
1 Διασωστικό ελικόπτερο.
1 Ιδιωτική κλινική για επείγουσα ανάγκη.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ. μυρίστηκαν 200 κιλά χασίς...

Αποκλειστικό του trikalaola.
Μεγάλη επιτυχία για τη δίωξη ναρκωτικών.
Σήμερα το μεσημέρι συνελήφθηκε στην Ηγουμενίτσα ένας Αλβανός, να έχει στην κατοχή του περίπου 200 κιλά χασίς πακεταρισμένο. Οι άνδρες της ασφάλειας Θεσπρωτίας όμως, μετά από επίμονη έρευνα, κατάφεραν να συλλάβουν στην Αθήνα άλλους δύο που εμπλέκονται στο κύκλωμα και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν τελειώσει την υπόθεση, καθώς από στιγμή σε στιγμή θα υπάρξει κι άλλη σύλληψη.
Από την υπόθεση θα έχουμε και φωτό.
Διαβάστε περισσότερα...

Κατασκευή οχετού και τοιχίου αντιστήριξης στη Φιλύρα.

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009 στο Δημοτικό κατάστημα στη Φήκη, υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Πιαλείων κ. Μάμαλη Χρήστου και της κας Σοφίας Μπαλατσούκα Ε.Δ.Ε. συμφωνητικό του έργου, κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού και τοιχίου αντιστήριξης στο Τ.Δ. Φιλύρας, προϋπολογισμού 49.075,01 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΘΗΣΕΑ.
Σύντομα αναμένεται το έργο να πάρει το δρόμο της υλοποίησης, ώστε να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πιαλείων για τη δρομολόγηση του συγκεκριμένου έργου και τόνισε πως ανάλογα έργα αναμένεται να υλοποιηθούν και στα υπόλοιπα Διαμερίσματα.
Διαβάστε περισσότερα...

Και φέτος το trikalaola θα καλύψει το 9ο rally sprint Τρικάλων.

Το trikalaola θα καλύψει με φωτό και βίντεο το 9o rally sprint που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στον Πλάτανο Τρικάλων. Δείτε μερικές φωτό από το αρχείο του trikalaola από τον περσινό αγώνα(2008). Από τον περσινό αγώνα υπάρχει επίσης και βίντεο που θα αναρτήσουμε άλλη στιγμή.
Στο αρχείο υπάρχουν σε φωτό με πλήρη ανάλυση, όλα τα αυτοκίνητα που πήραν μέρος στον αγώνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα ασθενοφόρο του μέλλοντος...

Δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε γιατί αυτό το ασθενοφόρο (jet) του μέλλοντος, κλάνει τόσο δυνατά!
Τα δικά μας προς το παρόν, κλάνουν απλώς…
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/watch?v=5gnmfhk1nlA&feature=player_embedded#
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκά Βραβεία 2009! Η δική σας ψήφος είναι η πιο σημαντική!

Στις 24 Αυγούστου, στις Βρυξέλλες, ανακοινώθηκαν οι 52 φιναλίστ των 4 κατηγοριών των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων eGovernment Awards, οι οποίοι ξεχώρισαν ανάμεσα από 260, από 34 Ευρωπαϊκές χώρες, (http://www.epractice.eu/en/awardsfinalists2009) για τη σημαντική συνεισφορά τους και αποδοτικότητα σε σχέση με τις υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Ο Δήμος Τρικκαίων, με το πρωτοποριακό έργο eDialogos (
http://www.epractice.eu/cases/eDialogos) είναι ένας από τους 24 φιναλίστ της κατηγορίας 2α. «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ενδυναμώνοντας τους πολίτες» (http://www.epractice.eu/en/awards/finalists#category2a) και διεκδικεί ένα από τα 4 μεγάλα βραβεία.
Όλοι οι πολίτες της Ευρώπης, ως τελικοί αποδέκτες των ευρυζωνικών υποδομών και των ψηφιακών έργων, μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το διαγωνισμό και να ψηφίσουν τις 3 καλύτερες υποψηφιότητες. Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί λίγα μόλις λεπτά, αρκεί να κάνετε εγγραφή στο link
http://www.epractice.eu/en/awards/rules και να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Ψηφίστε και κερδίστε μία ελεύθερη συμμετοχή στην τελετή απονομής των βραβείων στη Σουηδία!
Η τελική «αναμέτρηση» θα λάβει χώρα σε μία έκθεση, αφιερωμένη στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, στο Malmo της Σουηδίας από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου, όπου κριτές από όλη την Ευρώπη θα ψηφίσουν με τη σειρά τους και με τα δικά τους κριτήρια, τα καλύτερα έργα.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 19 Νοεμβρίου, μετά από συμψηφισμό της γνώμης του Ευρωπαϊκού κοινού και των κριτών.
Σας καλούμε όλους να στηρίξετε την υποψηφιότητα του Δήμου Τρικκαίων και του eDialogos, συμμετέχοντας ενεργά στα Ευρωπαϊκά δρώμενα, τα Ευρωπαϊκά Βραβεία της χρονιάς!
Τμήμα επικοινωνίας
e-Trikala A.E.
Διαβάστε περισσότερα...

Το δήμαρχο διάλεξαν για να φωτογραφηθούν οι φίλες μας από τη Γερμανία…

Άστραψαν πολλά φλας σήμερα στο δημαρχείο Τρικάλων. Τα περισσότερα όμως ήταν επάνω στο δήμαρχο. Φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί του και οι όμορφες Γερμανιδούλες.
Δήμαρχε βλέπουμε πως έχεις ακόμη πέραση…
Διαβάστε περισσότερα...

Ήρθαν στα Τρίκαλα οι φίλοι μας από το Άμπεργκ της Γερμανίας.

Με κάθε επισημότητα υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος την Γερμανική αποστολή από την αδελφοποιημένη με τα Τρίκαλα πόλη Άμπεργκ, που με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ντανχόφερ έφθασε χθες βράδι στα Τρίκαλα. Η υποδοχή έγινε στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία και του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Αργυροπούλου και Βράντζα, των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Ντιροκάλτση, Αγγελή και Τσιάρα. Αντίστοιχα στην γερμανική αποστολή πέραν του Δημάρχου συμμετείχαν δύο Αντιδήμαρχοι του Άμπεργκ, τέσσερις μουσικοί καθώς και φολκλορικό συγκρότημα από την περιοχή της γερμανικής πόλης.
Καλωσορίζοντάς τους ο κ. Ταμήλος αναφέρθηκε στο ιστορικό της δεκάχρονης αδελφοποίησης των δύο πόλεων και επεσήμανε ότι οι δεσμοί μεταξύ Τρικάλων και Άμπεργκ γίνονται κάθε χρόνο και στενότεροι και αυτό οφείλεται στις συχνές επισκέψεις που πραγματοποιούνται από τις δύο πόλεις. Από την πλευρά του ο κ. Ντανχόφερ (που για Τρίτη φορά επισκέπτεται τα Τρίκαλα) τόνισε ότι η ζεστή φιλοξενία των Τρικαλινών είναι που έχει δέσει ακόμη πιο σφιχτά τις σχέσεις των δύο πόλεων, γι’ αυτό και η συχνότητα των εκατέρωθεν αποστολών.
Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, οι εκπρόσωποι των δύο πόλεων συμμετείχαν σε σύσκεψη με αντικείμενο την διαμόρφωση μιας πλατείας στην Γερμανική πόλη που θα είναι αφιερωμένη στα Τρίκαλα. Η τελική πρόταση στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές ήταν στην εν’ λόγω πλατεία να στηθεί μια μαρμάρινη κατασκευή δύο όψεων. Στην μπροστινή όψη να υπάρχει η προτομή του Ασκληπιού σχεδιασμένη σε φύλλο ορειχάλκου και στην πίσω αναμνηστική επιγραφή στα ελληνικά και Γερμανικά. Επίσης, η όλη κατασκευή θα πλαισιώνεται από δύο σημαίες: Την Ελληνική και του Δήμου Τρικκαίων. Η κατασκευή της προτομής του Ασκληπιού μπορεί να έχει ολοκληρωθεί σε ένα περίπου μήνα παράλληλα με την υποδομή που θα έχουν ετοιμάσει στον Δήμο του Άμπεργκ. Έτσι η πλατεία Τρικάλων θα είναι πανέτοιμη στο τέλος του χρόνου. Φυσικά η τελετή των εγκαινίων θα γίνει το νέο έτος (πιθανότατα την Άνοιξη) με κάθε επισημότητα παρουσία αποστολής του Δήμου Τρικκαίων στην γερμανική πόλη. Να σημειωθεί ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και σε πλατεία των Τρικάλων που θα είναι αφιερωμένη στην αδελφή πόλη του Άμπεργκ.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Δημαρχείο, η γερμανική αποστολή ξεναγήθηκε στην πόλη των Τρικάλων (Κάστρο, Μουσικό σχολείο, Κουρσούμ Τζαμί κ.ά.), ενώ το βράδι θα παραβρεθεί και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της τετραήμερης επίσκεψης της γερμανικής αποστολής περιλαμβάνει:
Αύριο Παρασκευή εκδρομή στην Πύλη και στην λίμνη Πλαστήρα. Το βράδι, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων με χορευτικά των Δήμων Τρικκαίων και Άμπεργκ.
Το Σάββατο, περιήγηση στα Μετέωρα και συγκεκριμένα στις Ιερές Μονές Ρουσσάνου και Βαρλαάμ. Το βράδι, ελληνική βραδιά με παραδοσιακή ελληνική μουσική στο Φρούριο Τρικάλων.
Tην Κυριακή, αναχώρηση από Τρίκαλα για την Γερμανία.
Διαβάστε περισσότερα...

Σε αναμονή κτηνοτρόφοι και αγρότες

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Κατερίνα Μπατζελή.
Δίνουν οι περισσότεροι αγροτοσυνεταιριστές του Νομού μας – Της αναγνωρίζουν «βαθιά γνώση των προβλημάτων» και «αποφασιστικότητα να δώσει λύσεις» - Οι πρώτες προτεραιότητας της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Της εμπιστοσύνης των αγροτοσυνεταιριστών χαίρει η νέα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή. Του Λάζαρου Μάμαλη Οι αγροτοσυνεταιριστές γνωρίζουν την νέα υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Η ίδια, τόσο κατά τη θητεία της στην ΠΑΣΕΓΕΣ, όσο και μετέπειτα, ως ευρωβουλευτής απέδειξε ότι ξέρει σε βάθος τα αγροτικά ζητήματα. Όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά επί της ουσίας, έχει μελετήσει το λεγόμενο αγροτικό ζήτημα και μπορεί να το διαχειριστεί. Οι δηλώσεις του κ. Κόττη Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Κόττης, με δηλώσεις του, στην ΕΡΕΥΝΑ δεν κρύβει την ικανοποίησή του, για τον ορισμό της κυρίας Μπατζελή ως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο ίδιος, αφού πρώτα τη συγχαίρει και της εύχεται καλή επιτυχία στα καθήκοντά της, αναφέρει : «Η κυρία Μπατζελή είναι βαθιά γνώστης των αγροτικών προβλημάτων. Για το λόγο αυτό περιμένουμε να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προβλημάτων. Τη γνωρίζουμε από την ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και τη θητεία της στην Ευρωβουλή. Είναι μία από τις καλύτερες επιλογές του κ. Παπανδρέου και ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί». Οι δηλώσεις του κ. Τσίντζηρα Στο ίδιο μήκος κλίματος και οι δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων κ. Γιώργου Τσίντζηρα. Ο ίδιος ανέφερε στην ΕΡΕΥΝΑ: «Η Κατερίνα Μπατζελή είναι μία από τις πολιτικούς που γνωρίζουν καλύτερα το αγροτικό ζήτημα. Ασχολήθηκε στενά, ως ευρωβουλευτής με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Πέρυσι, μάλιστα, κατά την επίσκεψή της, εδώ στα Τρίκαλα, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις γνώσεις της γι’ αυτά τα προβλήματα. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα καρτέλ και τους μεσάζοντες που στεγνώνουν τον ιδρώτα των αγροτών και των κτηνοτρόφων». Οι πρώτες προτεραιότητες Η κ. Μπατζελή ξεκινά τη θητεία της έχοντας να διαχειριστεί δύο ζητήματα άμεσης προτεραιότητας: - Το ένα θέμα έχει σχέση με το ΟΣΔΕ και την πορεία της ψηφιοποίησης (η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου καλείται να «τρέξει» το σύστημα ώστε να γίνει έγκαιρα η καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες) - Το δεύτερο μείζον ζήτημα σχετίζεται με το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ, με την χορήγηση του οποίου διαφωνούν οι Βρυξέλλες θεωρώντας ότι πρόκειται για κεκαλυμμένες επιδοτήσεις και όχι αποζημιώσεις. Η κ. Μπατζελή γνωρίζει άριστα τις κοινοτικές διαδικασίες κι αναμένεται ότι θα κινηθεί αποφασιστικά ώστε να αποτρέψει τις όποιες κυρώσεις εις βάρος της Ελλάδας. Βέβαια υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν για να επανέλθει η ελπίδα στον αγροτικό κόσμο. Μεταξύ αυτών, οι τιμές σε πολλά (και βασικά) προϊόντα που βρίσκονται έχουν καταρρεύσει και η υλοποίηση με γρήγορο ρυθμό του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης «Αλ. Μπαλτατζής ώστε να διοχετευθεί χρήμα στην αγορά. Στις προτεραιότητές της συγκαταλέγεται και το θέμα του καπνού καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην εκπόνηση του προγράμματος για την απορρόφηση των κονδυλίων που μεταφέρθηκαν από τις επιδοτήσεις στον Πυλώνα 2.
Πηγή: ΕΡΕΥΝΑ Λάζαρος Μάμαλης Διαβάστε περισσότερα...