Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Περισσότερες φωτό και το βίντεο από τα Φλαμίγκο


Συνέχεια από το προηγούμενο δημοσίευμα. Μετά από μήνυμα που λάβαμε από φίλους κυνηγούς για την ύπαρξη φλαμίγκο στην περιοχή μας, κατευθυνθήκαμε στο σημείο που μας είχαν υποδείξει, στο δέλτα Παραποτάμου. Φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε και να καταγράψουμε σε βίντεο αυτά τα σπάνια πουλιά για την περιοχή μας με το ροζ ράμφος. Για το θέμα ενημερώθηκε ο Κυνηγητικός Σύλλογος Τρικάλων και...
…το Δασαρχείο. Η ύπαρξη αυτών των πουλιών αποτελεί εξαιρετικά σπάνιο θέαμα για την περιοχή μας και η ύπαρξή τους εδώ, οφείλεται στην βαρυχειμωνιά που επικρατεί στα βόρεια. Τα φλαμίγκο δεν αποτελούν θηρεύσιμο είδος και οι κυνηγοί σήμερα απέφευγαν να είναι κοντά στα πουλιά για να μην τα ενοχλήσουν. Εμείς βέβαια θα προτιμούσαμε να ξεσηκωθούν για τις ανάγκες του φωτογραφικού φακού, αλλά προσπαθήσαμε να μην τα ενοχλήσουμε και φυσικά δεν υπάρχει φωτό με το εξαιρετικά όμορφο πέταγμά τους. Τα πουλιά με σταχτί απόχρωση είναι τα νεότερα και μεγαλώνοντας αλλάζουν και το χρώμα του φτερώματος και του ράμφους.
Δείτε μερικές εικόνες από τις δεκάδες που τραβήξαμε και το βίντεο με ζωντανό ήχο.
Όλες οι φωτό έχουν μειωθεί σε ανάλυση από 4.750x σε 700x.
Διαβάστε περισσότερα...

Κοπάδι Φλαμίγκο κοντά στον Πηνειό πριν από λίγη ώρα.

Εξαιρετικά σπάνιο θέαμα για την περιοχή των Τρικάλων, αποτέλεσαν ένα κοπάδι από τα πανέμορφα πουλιά Φλαμίγκο, που φωτογραφίσαμε και κινηματογραφήσαμε σε λιμνούλα κοντά......στον Πηνειό, πριν από μισή ώρα! Δείτε τις πρώτες 3 εικόνες και θα αργότερα θα έχουμε λεπτομέρειες για το θέμα, με περισσότερες φωτογραφίες, ίσως να προλάβουμε να αναρτήσουμε και το βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...

Μόλις κυκλοφόρησε «Η Φωνή της Ορεινής Πατρίδας»

Διαβάστε περισσότερα...

«Ο ανεπιθύμητος μετανάστης και ο ρατσιστής»

(Αφιέρωμα στους μετανάστες)
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας -μετανάστης στον τόπο του.
Μιας και πολύ λόγος γίνεται τελευταία για τους μετανάστες στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στον κόσμο, ο γράφων, από το βιβλίο του «Οι Σειρήνες της ξενιτιάς»(1998) επέλεξε ένα απόσπασμα για τους μετανάστες όλου του κόσμου των δεκαετιών του 1970-80 αλλά και των σημερινών...

Το βιβλίο γράφτηκε στη Γερμανία σε μια εποχή που έβραζε, εξακολουθεί να βράζει παντού και που αποτελεί προϊόν της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Όταν τα ελληνικά μεταναστευτικά κύματα πήραν τους δρόμους της φυγής, οι λόγοι ήταν πάρα πολλοί. Μεταξύ αυτών δεσπόζουσα θέση είχαν τα φασιστικά συστήματα, η μετεμφυλιακή περίοδος και η φτώχεια.
Βασική αιτία οι Πόλεμοι που ωθούν τον κοσμάκη όπου δει. Αφού λοιπόν δε θέλουν τους μετανάστες, κόμματα της ΕΕ και οι κυβερνήσεις βεβαίως και οι ακραίες-δεξιές διελκυστίνδες που επιδίδονται σε μια βρώμικη προπαγάνδα ενάντια των μεταναστών, ας φροντίσουν τα μεγάλα «ανθρώπινα» τέρατα να αποτρέψουν τους Πολέμους, να δώσουν κάνα κομμάτι ψωμί και δουλειά στις φτωχές χώρες έτσι που τα μεταναστευτικά κύματα να περιοριστούν. Σε διαφορετική περίπτωση (που ήδη συμβαίνει) στους μεν μετανάστες που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις πρέπει να τους δοθούν τα δικαιώματα που τους αναλογούν, στους δε «λαθραίους» (δημιούργημα των «σύγχρονων» φασιστικών Πολέμων) επίσης πρέπει να απολαμβάνουν τον ανάλογο σεβασμό και φροντίδα από τις Χώρες… υποδοχής και να πάψουν οι γελοίες και απάνθρωπες επαναπροωθήσεις στους τόπους τους, στους οποίους πραγματοποιήθηκαν τα πιο μεγάλα εγκλήματα και καταστροφές.
Τι θα τους κάνουμε και πού θα τους βολέψουμε; Εύλογο ερώτημα που προβάλει η Λερναία Ύδρα του σιωνοφασιστικού καπιταλισμού και τα φερέφωνά της και που ξεδιάντροπα τα μεταφέρουν στην κοινή γνώμη. Απάντηση: Να κόψουν το λαιμό και το σβέρκο τους. Τα μεταναστευτικά κύματα είναι δικά τους δημιουργήματα. Ας τα ανεχτούν και παν απ’ όλα να περιορίσουν τους αδικαιολόγητους φόβους τους και να τους καταπίνουν μόνοι τους.
Κλείνοντας για μερικούς αφελείς, όσο αφορά τους Έλληνες μετανάστες, επισημαίνουμε πως ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα εγκατέλειπε την πατρίδα του και ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα τραβούσε τόσο μεγάλο ανείπωτο πόνο απ’ το πολυδιάστατο ξερίζωμα.
(Απόσπασμα απ’ το «Οι Σειρήνες της ξενιτιάς»)
«Μοντέρνος καπιταλισμός, τάφος βαθύς εργατικός, / εξέλιξη φασιστική, μαλλιά κομμένα χαμηλά να φαίνεται η σβερκαριά / κι εκεί στα τρύπια τους αφτιά κρεμούνε αργυρά.
Μαζί οδεύουνε, ο καπιταλισμός κι ο φασισμός, / σα να’ ναι ξαδελφάκια, καταπιεστικά και ισχυρά, πλάνα και αρπαχτικά, αισχρά και κατασταλτικά, βογκάει αυτή η χώρα.
Χάνεται η ανθρωπιά, έρχεται η ξετσιπωσιά κι αν δε βρεθεί μια δύναμη τη λέπρα
να ξαφρίσει, / σαν μανιτάρια άνοιξης θα πνίξουνε τη φύση.
Και κίνησαν το πρωινό μ’ ανείπωτη χαρά,/άλλοι δυο-δυο, άλλοι πολλοί κι άλλος μοναχός
Μες στη μασχάλη κράταγαν σφιχτά την εντολή, / που λήστεψαν από παλιά απ’ την
Απανθρωπιά και γράψανε την τερατώδη μαύρη τους μελανιά που έλεγε καθαρά:
«Ούτε ένας ξένος σ’ αυτήν εδώ τη γη»!
Τους έδωσε και αποχτούν αυτή η εντολή, / δύναμη ανυπολόγιστη κι ορμή σαν αστραπή
και με διάχυτη χαρά, αυτή την Κυριακή, /να δώσουν και να δείξουνε με πράξεις
και παραδείγματα που είχαν στο πετσί.
Μαζώχτηκαν αλαζονικά ετούτο το πρωί, / γεμάτοι περηφάνια για την αποστολή.
Από βραδύς τον έδωσαν τον όρκο τον βαρύ / και έδωσαν υπόσχεση πως θα τους βγει
η ψυχή, / αν δε βαρέσουν για καλά ετούτη τη φορά.
Προπάντων κάτι άραβες και ασιατικούς, / κάποιους που ήρθαν μ’ άσυλο, όχι πολιτικό,
αυτούς τους είχαν στο λαιμό θα πλήρωναν καλά / κι ανάμεσα τους Τούρκους
που πλήθαιναν πλατιά. / Αυτά τους είχε πει ο αρχηγός και τόνισε καλά,
πως για τους «ασυλάντες» γινόταν η δουλειά.
Μα μέσα στα καθήκοντα τα υπερεθνικιστικά
και τα κομματικά, τους είπε μασουλώντας κι άλλα λόγια σοφά:
-Παραμύθια! Ο ξένος είναι ξένος, εχθρός για την πατρίδα μας, χωρίς καταγωγή, δίχως πολιτισμό, θρησκεία, ιστορία που έχουμε εμείς! / Αυτοί μας πήραν τώρα τις δουλειές, μας πήραν το ψωμί και στις γυναίκες μας, συχνά σπέρνουν ξενοσπορά,
γέμισε η πατρίδα μας με μπάσταρδα πολλά κι αν πάνε έτσι τα πράγματα θα μείνουμε
γυμνοί, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς καταγωγή, θα σβήσει η φυλή!
Νομίζω, κύριοι, πως ήρθε ο καιρός κι αυτά τα παζαρέματα που κάνει η κυβέρνηση,
να κόψει στη στιγμή. Κι αν δεν μπορούν, ίσως γιατί χρόνια τώρα πολλά μπερδεύτηκαν
κι αυτοί στου ξένου την ανάσα και μας μπαστάρδεψαν την άρια φυλή, τι να κάνουμε!
Γι’ αυτό υπάρχουμε εμείς να σώσουμε τον τόπο μας και τούτη τη φυλή!
Και δόθηκε το σύνθημα μέσα από σάπια δόντια / και σήκωσαν αγέρωχα τη χείρα τους τη δεξιά ψηλά, / μες στις καρδιές τους κράταγαν σφιχτά την εντολή
και στις μασχάλες χάιδευαν τα ρόπαλά τους τα σκληρά, που παίρνανε και δίνανε ζωή.
Μαλλιά ξανθά κοντά και ξυρισμένα ως πάνω απ’ τ’ αφτιά, / άγριες οι φωνές κι υστερικές
που σήκωναν κι απ’ τα πιο μακρινά μνήματα / του κόσμου τις ψυχές, με το βαρύ και γρήγορο βήμα τους που χάλαγε τη γη / και μια ματιά άγρια και θολή που έβλεπε με μίσος αυτή την Κυριακή.
Και ο κόσμος που ήρεμα άρχισε να μαζεύεται απ’ όλα τα σημεία τούτης της χώρας,
εδώ στη Βαυαρία κι είχε συγκεντρωθεί, θέλανε όλοι τους μαζί να διατρανώσουνε θερμά
και να φωνάξουν δυνατά που ν’ ακουστεί η φωνή, / πιο πέρα απ’ τους ορίζοντες, μακριά, σ’ όλη τη γη!
Και να προειδοποιήσουν με σηκωμένη τη γροθιά τη μέρα αυτή,
πως γρήγορα θα φτάσουν, σαν παλιά, σύννεφα μαύρα και θολά.
Όλοι τους ήτανε γεμάτοι από ζωή, όψη αγέρωχη και αποφασισμένοι για μια καλύτερη ζωή. / Κι ας έτυχε να ’ναι κοντοί, μελαχρινοί ή μελαψοί, αλλόθρησκοι και παρακατιανοί!
Οδεύει η φάλαγγα αργά κι έχει κάνει μια ουρά / εκατοντάδες μέτρα, δείχνει σαν κύμα απαλό, γαλήνιο, κρυστάλλινο κι αγνό.
Μα ξαφνικά, ενώ όλα πήγαιναν ήρεμα και καλά, ήρθε μια καταιγίδα.
Το νιώθει η φάλαγγα, θα πέσουν κεραυνοί που θα χτυπούνε δυνατά όλο και πιο πολύ.
Σφίγγουν με ρίγος τα πλακάτ και είναι σιωπηλοί / κι οδεύουν μες στα κύματα,
μέσα στους κεραυνούς και μες στην ταραχή.
Σύννεφο τα ραπίσματα, απαίσιες οι βρισιές, αβγά, φτυσίματα και βγάζουν με χαρά
τα μαύρα ρόπαλα…»
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιανουάριος 27 2010
pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Διαβάστε περισσότερα...

BROTHERS

Από την Πέμπτη
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία
BROTHERS
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζιμ Σέρινταν με τους: Τζέικ Τζίλενχαλ, Νάταλι Πόρτμαν, Τόμπι Μαγκουάιρ, Σαμ Σέπαρντ.
Ο έξι φορές υποψήφιος για Όσκαρ Jim Sheridan σκηνοθετεί ένα δυνατό οικογενειακό δράμα...

Όταν ένας παρασημοφορημένος πεζοναύτης αγνοείται στο Αφγανιστάν, ο αδελφός του, το μαύρο πρόβατο της οικογένειας , παίρνει υπό την προστασία του την οικογένεια του πρώτου , με συνέπειες που ταράζουν την οικογένεια συθέμελα. Το "Brothers" διηγείται την δυνατή ιστορία δυο διαμετρικά αντίθετων χαρακτήρων στην ηλικία των 30κατι . Από την μία ο λοχαγός Sam Cahil πεζοναύτης αφοσιωμένος στο στρατιωτικό του καθήκον, οικογενειάρχης , παντρεμένος με τον εφηβικό του έρωτα και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών. Από την άλλη πλευρά ο Τommy ένας άστατος άνδρας που μόλις βγήκε από την φυλακή και στο παρελθόν κατόρθωνε πάντα αυτό που επιδίωκε χάρη στην γοητεία και την ευφυΐα του.
Είναι "σχεδόν αριστούργημα" και από τις πιο ουσιαστικές δραματικές ταινίες με φόντο τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη ψυχή, το μυαλό και την καρδιά. Μετά τον ΕΛΑΦΟΚΥΝΗΓΟ γιατί όχι, η κορυφαία; Οι ερμηνείες δε, σπαρακτικές. Αξιομνημόνευτες, βαθιά χαραγμένες στη μνήμη για καιρό. Δ.Παπαμίχος- MyFilm.
Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνας δρόμου τραπεζιτών για 29 δις. ευρώ!

Ένα δύσκολο δρόμου σε έδαφος κάθε άλλο παρά στρωμένο με… ροδοπέταλα καλούνται να ολοκληρώσουν το 2010 οι Έλληνες τραπεζίτες, ζητώντας γύρω στα 29 δις. ευρώ για την κάλυψη των χρηματοδοτικών τους αναγκών, χωρίς μάλιστα στο ποσό αυτό να υπολογίζονται τα κεφάλαια που πιθανόν να επιστραφούν στο Δημόσιο από το περιβόητο «πακέτο» των 28 δις. ευρώ...
Τις πιεστικές ανάγκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών για το 2010, σε περιβάλλον ασφυκτικό για το Ελληνικό Δημόσιο για τα πιστωτικά ιδρύματα, εξέτασαν χθες οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών, σε σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπό την προεδρία του διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιώργου Προβόπουλου.
Οι χρηματοδοτικές «τρύπες» των ελληνικών τραπεζών είναι μεγάλες και η κάλυψή τους θα πρέπει να γίνει την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιορίζει σταδιακά τις «παροχές» της, χωρίς να αποκλείεται και η αύξηση των επιτοκίων της μέσα στη χρονιά:
- Οι λήξεις παλαιών δανείων των ελληνικών τράπεζων, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πλησιάζουν τα 9 δις. ευρώ μέσα στο 2010 και θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν με νέο δανεισμό από την αγορά.
- Τα ανοίγματα των τραπεζών στην ΕΚΤ ξεπερνούν τα 40 δις. ευρώ και από αυτά θα πρέπει μέσα στο 2010 να επιστραφούν τα μισά, τα οποία θα πρέπει να υποκατασταθούν από ιδιωτικά κεφάλαια, ανεβάζοντας τις συνολικές ανάγκες χρηματοδότησης στα 29 δις. ευρώ.
- Αν οι τράπεζες έβγαιναν από την «ομπρέλα» των κρατικών ενισχύσεων μέσα στο 2010, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα καλούνταν να επιστρέψουν στο Δημόσιο τα ομόλογα 7 δις. ευρώ που έλαβαν ως ενίσχυση ρευστότητας με asset swaps, δεσμεύοντας στο Δημόσιο αντίστοιχης αξίας δάνεια υψηλής ποιότητας.
Η κούρσα για άντληση κεφαλαίων, δυσκολεύει ιδιαίτερα από τον Μάρτιο, καθώς η ΕΚΤ θέτει σε ισχύ τους νέους κανόνες της για τις τιτλοποιήσεις στοιχείων ενεργητικού, σύμφωνα με τους οποίους θα απαιτούνται τουλάχιστον δύο αξιολογήσεις από διεθνείς οίκους για να γίνονται δεκτά τέτοια χρεόγραφα για αναχρηματοδότηση. Ως τώρα, οι ελληνικές τράπεζες αξιοποιούσαν «βολικές» αξιολογήσεις μόνο από έναν οίκο, για να «ανεβάζουν» στην υψηλότερη βαθμίδα (ΑΑΑ) τις τιτλοποιήσεις τους και να γίνονται δεκτές από την ΕΚΤ για αναχρηματοδότηση.
Επιπλέον, το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τράπεζες, κάθε φορά που θα πρέπει να «χτυπούν την πόρτα» της αγοράς για άντληση ρευστότητας, είναι το μεγάλο «άλμα» στο κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, που θέτει υψηλότερα τον «πήχη» και για τις τράπεζες: ήδη, με βάση τις τελευταίες εκδόσεις, το επιτόκιο «βάσης» για δανεισμό 12μήνου έχει ανεβεί στο 2,2%, ενώ για την πενταετία εκτινάχθηκε χθες στο 6,2%.
Αυτές οι πιέσεις δεν αποκλείεται να οδηγήσουν φέτος, ύστερα από πολλά χρόνια, ακόμη και μεγάλες τράπεζες σε μεγάλη μείωση κερδών, ή και σε ζημιογόνα αποτελέσματα: είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Unicredit, ότι για την Τράπεζα Πειραιώς κάθε αύξηση του κόστους χρηματοδότησης κατά μισή μονάδα «σβήνει» το 20% της προβλεπόμενης για το 2010 κερδοφορίας…
Πηγή: banksnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι σαν χιονίζει, η προπόνηση είναι προπόνηση…

Η φωτό πριν από λίγο από περιπατητή, ενώ χιονίζει. Καλό!
Διαβάστε περισσότερα...

Δορυφορική σύνδεση του ΑΝΤ1 από το σχολείο που κάηκε στην Παλαιοκαρυά Τρικάλων τώρα.

Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τι έπαθε ο κύριος που προσπάθησε να κάνει μια βουτιά στην παγωμένη λίμνη...

Τι τα θες άνθρωπε μου αυτά; Δεν είναι για τα κιλά σου!!!
Το βρήκαμε εδώ: apneagr.blogspot.com
Πατήστε κάτω για να δείτε το βίντεοΔιαβάστε περισσότερα...

Πυκνή χιονόπτωση αυτή την ώρα στα Τρίκαλα!

Πυκνές νιφάδες χιονιού, ρίχνει αυτή την ώρα σε όλα τα ορεινά και πεδινά των Τρικάλων.
Η φωτό πριν από λίγο, από την οδό Μετεώρων στην πόλη των Τρικάλων (07:14).
Η θερμοκρασία στο μηδέν.
Διαβάστε περισσότερα...