Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Δε βλέπεις τη μύτη σου τώρα στα Τρίκαλα απ’ την πυκνή ομίχλη

Για όσους σκάφτονται να βγούνε με τα αυτοκίνητά τους αυτή την ώρα, στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων και σε πολλά τριγύρω χωριά, πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς...
...έχει πέσει πυκνή ομίχλη και καθιστά επικίνδυνη την οδήγηση. Διαβάστε περισσότερα...

Ανεβασμένο… στο «Κατώγι» απόψε το Λογγάκι (Δευτέρα 22-2-10)


Σημ. Ο Α.Ο. Λογγακίου έπεσε θύμα της Google προχθές το βράδυ, καθώς ενώ είχαμε αναρτήσει το θέμα αμέσως μετά την κοπή της πίτας με φωτό και βίντεο, τύχαμε στα προβλήματα με τις αναρτήσεις στα blogs.
Την πίτα έκοψε απόψε στην ταβέρνα «Κατώγι» στα μανάβικα, ο Α.Ο. Λογγακίου, με πολλές ευχές για...
...αλλαγή κατηγορίας. Ήταν όλοι εκεί, παίχτες και παράγοντες της ομάδας. Ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Κώστας Καρατζάς, ευχήθηκε σε όλους υγεία και πάντα η ομάδα να πάει μπροστά, εκπληρώνοντας φυσικά το στόχο που είναι η άνοδος στην Α’ ερασιτεχνική. Βέβαια μετά την πίτα, όλοι πήραν τις απαραίτητες θερμίδες, συνδυασμένες με καλό κρασί. Δείτε το φωτορεπορτάζ και το βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...

Πλεξίδας: Ελληνικό ποδόσφαιρο: Πληρώνεις τη σφαγή σου...

Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2010
Δήλωση Πλεξίδα και ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη διαιτησία.
Αγανακτισμένος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Βαγγέλης Πλεξίδας για τη χθεσινή διαιτησία δήλωσε στην ιστοσελίδα μας: (ΠΑΕ Α.Ο. Τρίκαλα)
"Επιτέλους, πρέπει να μπεί ένα τέλος σ' αυτή την ιστορία. Αν θέλουν κάποιοι διοικούντες το ποδόσφαιρο, τα πρωταθλήματα να διεξάγονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και μόνο σ'αυτούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Δεν μπορεί, τα χρήματα που επενδύουμε...

...στο άθλημα αγνοί επενδυτές να κουμαντάρονται από αυτούς που πληρώνουμε να διευθύνουν τους αγώνες (διαιτητές)...
Εκφράζω τις επιφυλάξεις μου αν το πρωτάθλημα τελικά το διοργανώνει η ΕΠΟ η η επιτροπή διαιτησίας. Όσο συνεχίζονται τέτοια φαινόμενα τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει και δεν θα θέλει πλέον κανείς υγιής επιχειρηματίας να ασχοληθεί και να επενδύσει στο άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο.
Απαίτησα ίση αντιμετώπιση και όχι εύνοια αλλά διστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβα η κατάσταση χειροτερεύει. Ειλικρινά νοιώθω μεγάλη απογοήτευση, επιφυλάσσομαι γαι την συνέχεια..."
Βαγγέλης Πλεξίδας
Η Ανακοίνωση της ΠΑΕ
Οργή και αγανάκτηση για την διαιτησία Φωτιάδη.
Για ακόμη μια φορά γίναμε θεατές μιας σφαγής στον αγώνα με τον Εορδαϊκό στην Πτολεμαϊδα.
Δεν είναι η πρώτη φορά, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται.
Πέρα απο το ανύπαρκτο πέναλτι πού καταλογισε ο ανεπαρκής "διαιτητής" Φωτιάδης και την άδικη αποβολή του ποδοσφαιριστή Γιώτα, λίγα λεπτά προ του τέλους έκοψε φάση και σταμάτησε το παιχνίδι σφυρίζοντας τη λήξη πάνω σε προσπάθεια για σουτ (!) απο το φόβο του να μην "αποδράσει" ο ΑΟΤ με το διπλό.
Θέλοντας να μας "αποτελειώσει" απέβαλλε το ποδοσφαιριστή Τελκίνσκι,ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ήπια για το σφύριγμα.
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι οτι αποχωρώντας στο τέλος του αγώνα καταχειροκροτήθηκε ειρωνικά (!) απο τους φιλάθλους των γηπεδούχων.
Η αγανακτησή μας είναι πολύ μεγάλη, δυστυχώς το Ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ανθρώπους που κάνουν τα δικά τους "παιχνίδια" και σε καμμιά περίπτωση το πρωτάθλημα του δευτέρου ομίλου δεν παίζεται επί ίσοις όροις.
Από την αρχή της σαιζόν είχαμε πει ξεκάθαρα οτι δεν θέλουμε και δεν θα επιδιώξουμε τη εύννοια της διαιτησιας αλλα απαιτούμε ίση αντιμετώπιση.
Δυστυχώς αυτό δεν έγινε γιά ακόμη μία φορά και δεν ξέρουμε τι θά συμβεί στη συνέχεια.
Ο ΑΟΤ θά ζητήσει συνάντηση με τον κύριο Πιλάβιο για να καταθέσει τις ενστάσεις του και τον προβληματισμό του, αλλά και να θέσει το εύλογο ερώτημα "ποιος τελικά κάνει κουμάντο σε αυτό το άθλημα".
Εκ της ΠΑΕ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης στο δημαρχείο Τρικάλων

Σύσκεψη παρουσία της Αντιδημάρχου Τρικκαίων κ. Ελένης Αργυροπούλου και εκπροσώπων του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης μας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διοργάνωση της «Συνάντησης Νέων Δημοτικών Συμβούλων και Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ευρώπη» στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας και συγκεκριμένα...
...στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα από 7 έως 11 Ιουλίου 2010. Πρόκειται για μια συνάντηση που διοργανώνει το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης για όγδοη συνεχή χρονιά.
Η δράση έχει στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας ανάμεσα σε νέους σε ηλικία εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις χώρες της Ευρώπης, στοχεύοντας στη συνειδητοποίηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Περιβάλλοντος και τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Αντίληψης στη διαχείριση των κοινών και ειδικότερα από την οπτική γωνία της νέας γενιάς.
Η φετινή συνάντηση θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, επειδή κλείνει τον δεύτερο κύκλο της και θα συμμετέχουν σε αυτή οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πήραν μέρος στις συναντήσεις των τριών τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα θα προσκληθούν να παραβρεθούν, πάνω από 60 νέοι από την Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Καζακστάν, Ουκρανία, Ολλανδία, Ρωσία και Σουηδία, οι οποίοι έχουν προταθεί από τα μέλη του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, δύο νέοι εκπρόσωποι του Σ.Α.Ε. καθώς και περισσότεροι από 10 νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και την Ελλάδα. Η συνάντηση θα έχει σαν βασική της γλώσσα τα αγγλικά, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δεν είναι ελληνικής καταγωγής.

Τρίκαλα 23 Φεβρουαρίου 2010
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.....

Η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή κερδίζεται μόνο με την αίσθηση που πρέπει να περάσει η ίδια η Κυβέρνηση, ότι τα βάρη αυτή τη φορά μοιράζονται ισάξια,δίκαια και ανάλογα τις οικονομικές δυνατότητες και αντοχές του καθενός μας ...αλλά και το σημαντικότερο, ότι έφτασε επιτέλους...
...ότι η στιγμή και η ώρα,να πληρώσουν αυτοί που ως τώρα είχαν πλήρη φορολογική ασυλία, με συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα προς σ αυτή την κατεύθυνση...
Επίσης κερδίζεται καθαρές πολιτικές θέσεις και πολιτικό λόγο χωρίς καμιά ασάφεια και περιστροφές γύρω από τα εργασιακά θέματα......πείτε το επιτέλους ξεκάθαρα Σύντροφοι της Κυβέρνησης !!..ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ Η ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ!!!...
Και τέλος δεν μπορεί τη φωνή του κόμματος να την αποκαθιστούν τα πρωιναδικα!!!ΕΛΕΟΣ!!!!..Ας βγουν επιτέλους οι σύντροφοι του Κόμματος στην κοινωνία και στο Λαό για ενημέρωση και πολιτική κουβέντα!!!τι έχουμε να φοβηθούμε??..Η θέση των Κινημάτων Σύντροφοι είναι μέσα και δίπλα στο Λαό!!!..να αφουγκράζεται ...να μοιράζεται.. να ενημερώνεται..να ενημερώνει και να είναι ο ιμάντας μεταφοράς των αγωνιών-προβλημάτων-παραπόνων της βάσης!!!..
Ενημερώστε το Λαο!!! ,
Αποσαφηνίστε στο Λαο!!!,
Ξεκαθαρίστε επιτέλους!..μια και καλή το θολό τοπίο γύρω από τις θέσεις της Κυβέρνησης για όλα τα καυτά ζητήματα που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία ...
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!!!
Δημήτρης Καπέλλας ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ
http://vathiprasino.blogspot.com/2010/02/blog-post_7421.html Διαβάστε περισσότερα...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Αύριο Πέμπτη 25 και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθούν οι προβολές ταινιών μικρού μήκους που βραβεύτηκαν στο φετινό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. (Β΄ μέρος)Είσοδος Ελεύθερη...
(Η προβολή της ταινίας Η πόλη της ζωής και του θανάτου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη μόνο των 22.15).
Θα προβληθούν οι ταινίες:
MESECINA. σκηνοθεσία Σοφία Εξάρχου, 32 λεπτά
Ειδικό βραβείο του Ε.Κ.Κ. και της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.
«Τι κάνει, τι κάνεις; Φέρε το χέρι σου. Κλείσε το ένα μάτι. Το βλέπεις εκείνο το αυτοκίνητο που έρχεται; Πάτα το….»
ΠΥΡΕΤΟΣ
2009 ΕΓΧ 35mm 10
Βραβεία: 1ο Βραβείο Σπουδαστικής Ταινίας, Βραβείο ΕΤΕΚΤ Κατηγορία Σπουδαστικές Ταινίες
Σκηνοθεσία: Μπουγιούκος Γιώργος
Οι κωμικοτραγικές περιπέτειες ενός νεαρού άνδρα που έκανε το λάθος ένα βράδυ να βγει από το σπίτι του για να αγοράσει ένα κουτί ασπιρίνες, πρόχειρα ντυμένος και ξεχνώντας να πάρει μαζί του χρήματα…
ΟΣΙΚΙ. σκηνοθεσία Γιάννης Βεσλεμές, 14 λεπτά.
Διακρίσεις: Βραβείο «νέο Ταλέντο fnac» και Βραβείο σκηνικών .
Ο Πέτρος σε λίγες μέρες εγκαταλείπει την Αθήνα. Όμως εμφανίζονται ξαφνικά ένας δεκαπεντάχρονος μουσικό, ο Φελιζόλ, και το ανθρωπόμορφο ψάρι ΟΣΙΚΙ και θα προσθέσουν ακόμη πιο πολλά σύννεφα πάνω από το συννεφιασμένο του μυαλό…
ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΑΖΙ
2009 ΕΓΧ 35mm 13
Βραβεία: Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Τιμητική αναφορά ερμηνείας
Σκηνοθεσία: Αστρινάκη Ελευθερία Ηθοποιός.: Πάνου Θέμης
Ο Εμίν, οδηγός νταλίκας, μεταφέρει δύο νεαρούς Κούρδους λαθρομετανάστες, τον Κερίμ και τον Χασάν, από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν τα ελληνικά σύνορα, ο Χασάν πεθαίνει. Ο Εμίν μαζί με τον Κερίμ θάβουν τον Χασάν λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη. Στη Θεσσαλονίκη, ο Κερίμ φοβισμένος και σοκαρισμένος, αρχικά εκλιπαρεί και στη συνέχεια απειλεί τον Εμίν να τον επιστρέψει πίσω στην Κωνσταντινούπολη. Ο Εμίν έρχεται αντιμέτωπος με τον Κερίμ. Καταλήγει όμως, να τον ενθαρρύνει για να ολοκληρώσει το ταξίδι του στην Ελλάδα…
ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ
2009 ΕΓΧ 35mm 15
Βραβεία: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νοτιανατολικής Ευρώπης, Βραβείο ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ
Σκηνοθεσία: Αμερικάνου Γιάννα
Η Ινέσσα κλειδώνεται μέσα στην τουαλέτα του καμπαρέ όπου δουλεύει. Επιζητά λίγα λεπτά ησυχίας, τόσα για να μπορέσει να καληνυχτίσει την κορούλα της, που βρίσκεται πίσω στη Ρωσία. Μερικά λεπτά αργότερα θα ξεκινήσει ο δικός της Γολγοθάς. Είναι για πούλημα! Αν είναι τυχερή ίσως να μην την βιάσουν ή να την σπάσουν στο ξύλο ο ιδιοκτήτης του καμπαρέ ή οι πελάτες του. Αν είναι ακόμη πιο τυχερή ίσως επιστρέψει πίσω στη χώρα της ζωντανή…
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Λέγκα για τις κατολισθήσεις στο Ροπωτό

Το πρόβλημα των έντονων κατολισθήσεων στο δημοτικό διαμέρισμα του Ροπωτού του Δήμου Πύλης φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ Ν. Λέγκας.
Ο Τρικαλινός πολιτικός με ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, μεταφέρει την έντονη ανησυχία των κατοίκων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν...

...την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, προειδοποιώντας ακόμη και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

Ο πρώην Υφυπουργός σημειώνει ότι το πρόβλημα, το οποίο υφίσταται εδώ και πενήντα χρόνια, αντιμετωπίστηκε ευκαιριακά και αποσπασματικά. Τονίζει όμως ότι τους τελευταίους μήνες, λόγω των καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει μεγάλη επιδείνωση, καθώς παρατηρούνται έντονες κινήσεις βαρύτητας με ερπυσμούς, καταπτώσεις και ολισθήσεις, με αποτέλεσμα δεκάδες σπίτια να έχουν κριθεί ακατοίκητα, εγκαταστάσεις να έχουν εγκαταλειφθεί και τεχνικά έργα να έχουν υποστεί ανεπανώρθωτες ζημιές.

Με την ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά από την κυβέρνηση να ανακοινώσει ποια άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να προστατευτούν αφενός οι ανθρώπινες ζωές και αφετέρου οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής, καθώς πως σκοπεύει να επιλύσει οριστικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Τρικάλων

ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Β) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και
Κλιματικής Αλλαγής
Γ) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνει το γεωλογικό φαινόμενο των κατολισθήσεων στο δημοτικό διαμέρισμα Ροπωτού του Δήμου Πύλης.

Δεκάδες σπίτια έχουν κριθεί ακατοίκητα, εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί και τεχνικά έργα έχουν υποστεί ανεπανώρθωτες ζημιές.

Αν και κατολισθητικές κινήσεις πλήττουν την ευρύτερη περιοχή τα τελευταία πενήντα χρόνια, εξαιτίας της ευκαιριακής και αποσπασματικής προσέγγισης του ζητήματος, η επιδείνωση της κατάστασης τους τελευταίους μήνες, όπου παρατηρούνται έντονες κινήσεις βαρύτητας με ερπυσμούς, καταπτώσεις και ολισθήσεις, προκαλεί έντονη ανησυχία.

Οι κάτοικοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς της περιοχής, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, προειδοποιώντας ακόμη και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

Λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Σε ποια άμεσα μέτρα και ενέργειες θα προβούν ώστε να προστατευτούν αφενός οι ανθρώπινες ζωές και αφετέρου οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής;
2. Με ποιο τρόπο θα επιλυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Τρικάλων
Νέα Δημοκρατία


Από το πολιτικό γρφείο Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ κ. ΡΑΠΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΡΑΠΤΗ ;
(του Χρήστου Μακρυγιάννη )
H σελίδα του δήμου Τρικκαίων δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια ακόμη σελίδα στο διαδίκτυο.
Όπως εξήγησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Οδυσσέας Ράπτης, το έργο κόστισε 328.000 ευρώ περίπου, χρήματα που δεν αντιστοιχούν μόνο στην αισθητική διαμόρφωση της ιστοσελίδας, με τα γραφικά και τις παραπομπές, αλλά...

...στο σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θεωρητικά τουλάχιστον παρέχει ο Δήμος Τρικκαίων. ¨Όπως ο ίδιος σας ακούσαμε να αναφέρεστε
Δηλαδή κ. Ράπτη για πέστε μας σε απλά Ελληνικά τι μας προσφέρει η σελίδα να καταλάβει ο απλός κόσμος γιατί εμείς γνωρίζουμε και κάντε μας και μια απλή επίδειξη .
Βάλτε έναν δικό σας άνθρωπο π.χ τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Νάκη Βασίλειο να εκτυπώσει από το Γαρδίκι ένα πιστοποιητικό γεννήσεως θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν είναι σε θέση να το κάνει. Γιατί η σελίδα πιστεύω έγινε για του μη γνωρίζοντες .
Για να γνωρίζετε για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αναφέρεστε ι σε εμάς είναι κάτι το σύνηθες
Αναρωτιέστε γιατί δεν ζητήσαμε διευκρινήσεις για το κόστος της σελίδας από εσάς ,απλά γιατί δεν το ξέραμε κύριε όπως και πιστεύω ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους καταλαβαίνει σε τι ακριβώς αναφέρεστε .
Αν πρέπει να δώσετε εξηγήσεις καλά θα είναι να επικοινωνήσετε με τα Περιοδικό Επίκαιρα να τους ζητήσετε τον λόγο ή και να τους πάτε στην δικαιοσύνη για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι Τρικαλινοί Πολίτες και σας κατηγορούν κατά λάθος.
Σας πληροφορούμε ότι εμείς θα ζητήσουμε προσφορές από εταιρίες του χώρου που έχουν και την γνώση και εξειδικεύονται στην κατασκευή ιστοσελίδων να ερευνήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της σελίδα σας και να μας κάνουν OIKONOMIKH ΠΡΟΣΦΟΡΑ η οποία εννοείτε ότι θα δημοσιευτεί .
Εννοείτε ότι θα είναι στην διάθεση σας οι εταιρίες αν το επιθυμείτε για περεταίρω οδηγίες όταν ολοκληρώσουν το έργο τους .
Θα μπορούσατε όμως αν το θέλετε να καλέσετε τον Βουλευτή μας και να του αποδώσετε τα στοιχεία σχετικά με την ιστοσελίδα σας που σας ζητάει για γλυτώσουμε όλοι μας χρόνο και χρήμα .
Αλήθεια ακούσαμε για συντήρηση 38.000 ευρώ έχτρα δαπάνη ελπίζουμε να μην αφορούν την συντήρηση του ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.
Με εκτίμηση
Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ
Ειδικός στο ιντερνέτ και Η/Υ ( DIGITAL SCHOOL IN THE ARMY Fort. Bliss TEXAS USA.
)
Διαβάστε περισσότερα...

Αίσιο τέλος στο ατύχημα σε διασταύρωση καρμανιόλα

Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη σήμερα το μεσημέρι στο 6ο χλμ. της οδού Τρικάλων – Καλαμπάκας. Ευτυχώς όμως χωρίς τραυματισμούς, αλλά με υλικές ζημιές. Λόγω της κακής ορατότητας, καθώς της ώρα του ατυχήματος έβρεχε καταρρακτωδώς, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο προερχόμενο από το Μεγ. Κεφαλόβρυσο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με...
...άλλο Ι.Χ. που ερχόταν από Καλαμπάκα. Ευτυχώς κανένας από τους οδηγούς δεν τραυματίστηκε. Προανάκριση διενεργεί η τροχαία Τρικάλων που ήταν στο σημείο του ατυχήματος. Σημειωτέο πως τα φανάρια που τοποθετήθηκαν πρόσφατα, δεν λειτουργούν ακόμη και αναβοσβήνει το κίτρινο. Ας φροντίσουν οι ιθύνοντες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να μπουν σε κανονική λειτουργία τα φανάρια για να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στη διασταύρωση καρμανιόλα.

Το τροχαίο συνέβη πριν από λίγο στο 6 χλμ. Τρικάλων – Καλαμπάκας, στη γνωστή θανατηφόρα διασταύρωση...
Περισσότερα μετά από λίγη ώρα. Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε και τα 3 χθεσινά βίντεο του trikalaola από τις καταστροφές στο Ροπωτό

Πολλοί μας ρωτάτε πως θα δείτε τα βίντεο που καταγράφει η κάμερα του trikalaola. Όλα τα βίντεο που ανεβάζουμε στο You Tube τα βλέπετε πρώτα στην αρχική σελίδα. Για να δείτε όλα τα βίντεο που έχουμε ανεβάσει έως τώρα στο You Tube πατήστε πάνω στο εικονίδιο στη δεξιά μπάρα, που γράφει «TV trikalaola You Tube» και θα ανοίξει το κανάλι βίντεο στο You Tube “Νίκος Σαλέπης trikalaola”. Επίσης, για όλα τα θέματα που έχουν αναρτηθεί στο trikalaola στη δεξιά μπάρα κάτω, υπάρχει η αρχιοθήκη με τις ημερομηνίες. Αν θυμάστε πότε έχει αναρτηθεί το θέμα, πατήστε πάνω στην ημερομηνία. Αν δεν βρήκατε ακόμη το θέμα, πατήστε κάτω στη σελίδα που σας έχει ανοίξει, «παλιότερες αναρτήσεις» ή «νεότερες αναρτήσεις» και συνεχίστε μέχρι να βρείτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Δείτε τώρα και τα 3 χθεσινά βίντεο.
1ο μέρος:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#p/u/2/rMDxNTrOKwI
2ο μέρος:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#p/u/1/RiilwXInlEQ
3ο μέρος:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#p/u/0/XMe3-D36Abs
Καλή περιήγηση στο trikalaola
Διαβάστε περισσότερα...

Με κομμένο ρεύμα και με το φόβο νέων καθιζήσεων, πέρασαν οι κάτοικοι του Ροπωτού το περασμένο βράδυ.

Η ΔΕΗ για λόγους ασφάλειας, έκανε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος χθες το βράδυ και οι κάτοικοι την έβγαλαν με τα λαμπόγυαλα και με το φόβο νέων καθιζήσεων του εδάφους. Η μάντρα από το μαγαζί (που βλέπετε στη φωτό), η οποία στηριζόταν με τα ξύλα και με σίδερα, αυτή τη στιγμή έπεσε και...
...έκλεισε το δρόμο μπροστά από το παραδοσιακό καφενείο του κ. Αργύρη Τσιούλου. Τώρα ο κ. Τσιούλος, απλώς περιμένει το μοιραίο και για το καφενείο του, που διατηρεί εδώ και 35 χρόνια και το είχε και σαν μουσείο, καθώς έχει δεκάδες μοναδικά εκθέματα στην πάροδο των χρόνων και αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά. Από το καφενείο μάζεψε σήμερα το πρωί τα εκθέματά του, μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα και τα μετέφερε σε άλλο σημείο. Τη βαθειά λύπησή για το καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, μας εξέφρασε πριν από λίγο τηλεφωνικώς ο κ. Τσιούλος και ξέρει ότι άμεσα, οι τεράστιοι όγκοι χώματος από τις καθιζήσεις, θα καταπλακώσουν το καφενείο του, που με τόσο μεράκι διατηρούσε και ήταν η ίδια του η ζωή.
Σημ. Ο καλός φίλος Αργύρης Τσιούλος ήταν ο ξεναγός μας σε παλιότερα περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή με τις ομάδες διάσωσης και χθες με την κάμερα του trikalaola, φτάσαμε μέχρι το σημείο που αρχίζει η μεγάλη καθίζηση του εδάφους.
Το ρεύμα επανασυνδέθηκε σήμερα το πρωί Διαβάστε περισσότερα...

Την αλλαγή του ονόματος του Στρατοπέδου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΡΑΚΟΥ ζητά ο κ. Νίκος Γκόγκος

ΘΕΜΑ: Αίτημα για Αλλαγή Ονόματος Στρατοπέδου.
ΣΧΕΤ: α. Η από 11-12 -07 αίτησή μου προς ΓΕΣ/1Ο ΕΓ.
β. Η απ ό 30-3-2008 αίτησή μου προς ΓΕΣ/1ο ΕΓ.
γ. ΓΕΣ/1ο ΕΓ/6 Φ.911.24/1/231815/Σ. 898/29-1-08.
δ. ΓΕΣ/1οΕΓ/6 Φ. 911.24/5/244096/Σ.5491/28-5-08.
ε. Γενική Διαταγή ΓΕΣ/7ο ΕΓ/3/Σ. 371/28/5/84.

Κύριε Υπουργέ,
Στο στρατόπεδο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών δόθηκε το όνομα του στρατηγού Χρήστου Καβράκου το 1973, πολύ πριν εγκατασταθεί εκεί η ΣΜΥ.
Την τελευταία 4ετία, μετά από προσωπική έρευνα έμαθα τα ακόλουθα, τα οποία γνωστοποίησα και στην Τρικαλινή κοινωνία:...

Στις 2 Φεβρουαρίου 1925 συγκεντρώθηκαν οι γεωργοί και οι εργάτες στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, για συμπαράσταση προς τους αγρότες του Καστρακίου Καλαμπάκας, οι οποίοι είχαν καταλάβει μοναστηριακά κτήματα.
Μετά τις ομιλίες ορίστηκε τριμελής επιτροπή για να επιδώσει στο νομάρχη το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Όλοι οδηγήθηκαν προς τη νομαρχία.
Ο νομάρχης δεν δέχτηκε να παραλάβει το ψήφισμα. Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν πέτρες προς τη νομαρχία και να ζητούν από το νομάρχη με φωνές, να παραλάβει το ψήφισμα. Εκείνος κάλεσε το στρατό για να επιβάλει την τάξη.
Ο διοικητής του 5ου ΣΠ αντισυνταγματάρχης Χρήστος Καβράκος, με 100 στρατιώτες, 2 οπλοπολυβόλα και μερικούς αξιωματικούς περικύκλωσαν τους διαδηλωτές. Σε σύσκεψη του νομάρχη με τον αντεισαγγελέα και το Χρήστο Καβράκο αποφασίστηκε η βιαία διάλυση του πλήθους. Εκείνοι δεν έφευγαν και μετά τις εκφοβιστικές βολές στον αέρα, ο διοικητής διέταξε πυρ κατά του πλήθους. Σκοτώθηκαν επτά αγρότες και εργάτες και ένα κοριτσάκι 12 χρονών.
Στη συνέχεια το 5ο ΣΠ μετατράπηκε σε πειθαρχική/σωφρονιστική μονάδα. Ο διοικητής έμεινε εκεί για 10 χρόνια για το σωφρονισμό των «απείθαρχων» / ανεπιθύμητων στρατιωτών στις άλλες μονάδες. Ήταν αυτή η τιμωρία του για τα γεγονότα στις 2-2-1925;
Ως υποστράτηγος διοικητής των Αθηνών στις27-4-41, προετοίμασε τελετή και συμμετείχε στην επιτροπή παράδοσης της πόλης στο Γερμανό κατακτητή.
Σύμφωνα με το σχετικό (α) ο Χρήστος Καβράκος γεννήθηκε στα Τρίκαλα . Κατατάχθηκε στη Σχολή Υπαξιωματικών το 1903. Το 1913 ονομάστηκε ανθυπολοχαγός. Έλαβε μέρος στον Ελληνοτουρκικό (υπηρετούσε τότε;) και Ελληνοβουλγαρικό πόλεμο και στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας. Αποστρατεύτηκε το 1942, λόγω ορίου ηλικίας προαγόμενος στο βαθμό του αντιστράτηγου. Εκτελέστηκε υπό αναρχικών στις 8-12-1944.
Το 1973 η δικτατορική ηγεσία του ΓΕΣ έδωσε το όνομά του σε στρατόπεδο στα Τρίκαλα. Δεν γνωρίζουμε με ποιο σκεπτικό.
Στο Κιλελέρ γιορτάζεται κάθε χρόνο η επέτειος των γεγονότων της αγροτικής εξέγερσης του 1910. Πλήθος επισήμων και αγροτών τιμούν την εκδήλωση με επιμνημόσυνη δέηση στους πεσόντες. Στα Τρίκαλα το ΓΕΣ επέβαλε να τιμάται εκείνος που διέταξε πυρ εναντίον των αγροτών και εργατών συμπατριωτών του. Οι νεκροί και τραυματίες στα Τρίκαλα είναι πολύ περισσότεροι από τους αντίστοιχους στο Κιλελέρ. Όμως δεν τιμώνται. Ούτε καν αναφορά γίνεται σε αυτούς.
Για τα Τρίκαλα ο στρατηγός Χρήστος Καβράκος δεν είναι σωστό να τιμάται ως ήρωας, ούτε αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση στα μελλοντικά στελέχη του στρατού.
Για τους παραπάνω λόγους αιτούμεθα να εξεταστεί η αντικατάσταση του ονόματος του στρατοπέδου της ΣΜΥ, σύμφωνα με το σχετ. (ε). Μέχρι την οριστική λήψη της απόφασης , παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείται από τη ΣΜΥ, στις προσκλήσεις της το όνομα του στρατοπέδου ως τόπος των διαφόρων εκδηλώσεων. Το όνομα της ΣΜΥ είναι τιμητικό και γνωστό σε όλους.
Στο ΓΕΣ έχω υποβάλει τα σχετικά (α) και (β) και έλαβα τις απαντήσεις (γ) και (δ).
Με τιμή
ΓΚΟΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποναύαρχος ΠΝ ε.α.
Βαλομάνδρι Τρικάλων


ΠΡΟΣ: ΥΠΕΘΑ/ Γρ. κ. Υπουργού
ΚΟΙΝ: ΓΕΕΘΑ/ Γρ. κ. Αρχηγού
ΓΕΣ/ 1Ο ΕΓ/6
ΣΜΥ
Βουλευτές:
κ. Χρήστο Χάιδο
κ. Χ. Μαγκούφη
κα Σ. Μεριντίτη
κ. Ν. Λέγκα, κ. Σ. Χατζηγάκη
Νομάρχη Τρικάλων κ. Η. Βλαχογιάννη
Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μ. Ταμήλο
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαίνια στο νηπιαγωγείο Φήκης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τα
εγκαίνια του Νηπιαγωγείου του Δ.Δ. Φήκης του Δήμου
Πιαλείων που θα...
...πραγματοποιηθούν την Παρασκευή
26.02.2010 και ώρα 11:00 π.μ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο χορός της ΣΤΕΓΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το Ίδρυμα της Πύλης ΣΤΕΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010 και...
ώρα 20:00 στο κέντρο "Τ΄ αηδόνια" στο Ριζαριό Τρικάλων.
Τιμή κάρτας 15,00 ευρώ
(Στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό και ποτό)
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Από την Πέμπτη
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν
Ακόμα και μετά από 70 χρόνια, η σφαγή στην τότε πρωτεύουσα της Κίνας Νανγίνγκ παραμένει μια σκοτεινή υπόθεση: η Κίνα ισχυρίζεται ότι βρήκαν το θάνατο γύρω στους 300.000 ανθρώπους, ενώ η Ιαπωνία παραδέχεται ότι σκοτώθηκαν οι μισοί και δεν έχει ακόμα απολογηθεί δημόσια γι΄αυτό το έγκλημα. Με την τρίτη του δουλειά, ο Λου Τσουάν πετυχαίνει μια επική ταινία, διαφορετική από τις περισσότερες του είδους.
Κριτικές: Το City of Life and Death είναι “Ένα σπαραχτικό, σινεμασκόπ αντιπολεμικό δράμα, που οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν” (περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ), ένα “Ιμπρεσιονιστικό αριστούργημα” (Variety), που στοιχειώνει τη μνήμη με εικόνες συγκλονιστικές. Συγκλονιστικές ασπρόμαυρες και σινεμασκόπ εικόνες, πρόσωπα έντονα που ακτινοβολούν μέσα στην φρίκη του πολέμου, ελάχιστη μουσική, ωμή και λιτή σκηνοθεσία. Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.»
Ορέστης Ανδρεαδάκης - Mega/ Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ
«Η υπέρτατη τέχνη της αναπαράστασης. Αν η ταινία ήταν Μade in Αmerica, θα πήγαινε για Όσκαρ σκηνοθεσίας, φωτογραφίας, παραγωγής. Απίστευτη ψιλοβελονιά. Μάθημα κινηματογράφου και Ιστορίας. Στιγμή μοναδική!» Δημήτρης Δανίκας – ΤΑ ΝΕΑ
«Σκληρή, αλλά εικαστικά συναρπαστική απεικόνιση ενός ιστορικά απωθημένου ολοκαυτώματος. Σκηνοθετική δεξιοτεχνία για Όσκαρ, σκηνές μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης…» Χρήστος Μήτσης – Αθην
όραμα
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν οι προβολές ταινιών μικρού μήκους που βραβεύτηκαν στο φετινό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.
Τετάρτη 24/2 ώρα 20.00 (Α΄ μέρος)
και Πέμπτη 25/2 ώρα 20.00 (Β΄ μέρος)
Είσοδος Ελεύθερη.
Οι προβολές θα...

...πραγματοποιούνται στον Δημοτικό Κινηματογράφο στο Μύλο Ματσόπουλου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δημοτικό Κινηματογράφο με την συνεργασία του Φεστιβάλ Δράμας και του Δικτύου Δημοτικών Κινηματογράφων του Υπουργείου Πολιτισμού.
(Η προβολή της ταινίας Αγριόχορτα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη μόνο των 22.15).
Θα προβληθούν οι ταινίες:

ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
Βραβεία: 1ο Βραβείο Μυθοπλασίας, Τιμητική Διάκριση Μοντάζ, Τιμητική Διάκριση Σχεδιασμού ήχου
Σκηνοθεσία: Γρηγοράκης Τζώρτζης
O Αντώνης πρέπει να γυρίσει γρήγορα σπίτι του. H Ευτυχία είναι κολλημένη στην κίνηση. Μια ιστορία για μια σχέση αλληλεξάρτησης…

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Σκηνοθεσία Γιάννης Ζιόγκας, Ίρις Ζιόγκα, 15 λεπτά:
Ειδικό Βραβείο Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου
Η ταινία είναι animation, σε stop motion, η οποία μπορεί να «ξεκίνησε στην πλάκα» όπως είπε ο ίδιος ο σκηνοθέτης αλλά μιλάει για ένα θέμα που απασχολεί πολλούς, την αέναη αναζήτηση του άλλου μας μισού.

ΓΑΤΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ.
Σκηνοθεσία Δήμητρα Νικολοπούλου, 22 λεπτά.
Ειδικό βραβείο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκη.
Μια έγκυος γάτα εισβάλλει στη ζωή της πολυάσχολης Κατερίνας και γεννά 4 γατάκια στο καφάσι των λαχανικών. Η Κατερίνα φροντίζει τη γάτα κι αυτή τα γατάκια της. Όμως, κάποιες μέρες μετά, η γάτα εξαφανίζεται. Η Κατερίνα πρέπει τώρα ν’ ασχοληθεί και με τα τυφλά και ανήμπορα ακόμα γατάκια...

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΗΧΟ - σκηνοθεσία Αχιλλέας Κυριακίδης, 14 λεπτά. Τιμητική διάκριση μουσικής
Μια γυναίκα αργοπεθαίνει σε ένα νοσοκομείο. Ένας άνδρας δέχεται ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή του να την επισκεφθεί.. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος..
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – Θα πετύχει;

Τα νέα δρομολόγια του ΟΣΕ στην περιοχή μας μπορεί να μην ενίσχυσαν τα απευθείας δρομολόγια που έχουν τη μεγάλη ζήτηση και την εξασφαλισμένη πελατεία, δημιούργησαν όμως μία νέα υπηρεσία που καλό είναι να την μάθει το επιβατικό κοινό και αφού την δοκιμάσει, να την αξιολογήσει το ίδιο. Με τα νέα δρομολόγια λοιπόν, μπορούμε να...
...πούμε ότι αποκτούμε επιτέλους μια προαστιακή υπηρεσία στη δυτική Θεσσαλία. Συγκεκριμένα από τα Τρίκαλα έχουμε εννέα δρομολόγια την ημέρα για την Καρδίτσα και άλλα τόσα για την Καλαμπάκα.
Για τη Λάρισα υπάρχουν πέντε απευθείας δρομολόγια την ημέρα και για τον Βόλο τέσσερα ανταποκρινόμενα στο σταθμό της Λάρισας.
Για τον Βόλο και τη Λάρισα υπάρχουν και επιπλέον ανταποκρινόμενα δρομολόγια με τρένο ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ ή ταχεία στον Παλαιοφάρσαλλο.
Ακόμα τα δρομολόγια προς τη Λάρισα επιτρέπουν δύο ανταποκρίσεις προς και από τον προαστιακό της Θεσσαλονίκης στον σταθμό της Λάρισας.
Το εισιτήριο για τις ενδοθεσσαλικές μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικό.
Τρίκαλα-Καλαμπάκα: 1,50 Ευρώ
Τρίκαλα-Καρδίτσα: !,90 Ευρώ
Τρίκαλα-Λάρισα: 4,60 Ευρώ
Τρίκαλα- Βόλος: 6,70 Ευρώ.
Στα επιστροφής εισιτήρια γίνεται έκπτωση 20% και υπάρχουν ακόμα εκπτώσεις για τους φοιτητές, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας κλπ.
Ο χρόνος του ταξιδιού είναι πολύ μικρός.
Για την Καλαμπάκα 15 λεπτά, για την Καρδίτσα 18 λεπτά, για τη Λάρισα περίπου μία ώρα και για το Βόλο περίπου δύο ώρες.
Τα δρομολόγια αρχίζουν στην πόλη μας στις 6.00 το πρωί και σταματούν στις 10.00 το βράδυ.
Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει την προσπάθεια για την επαναφορά του κομμένου ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ για την Αθήνα καθώς και για δεύτερο απευθείας δρομολόγιο για τη Θεσσαλονίκη.
Για να πετύχει όμως ο στόχος μας πρέπει η περιοχή μας να αγκαλιάσει για μια ακόμα φορά το τρένο και να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες που μόνο ο σιδηρόδρομος, ως το πιο ανθρώπινο, ασφαλές και οικολογικό μεταφορικό μέσο μπορεί να προσφέρει.
Γιατί όπως όλοι ξέρουν το τρένο δεν σε μεταφέρει απλά, αλλά σε ταξιδεύει πραγματικά.
Δελτίο τύπου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα...