Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Έδωσε στίγμα νίκης για το ΠΑΣΟΚ απόψε ο Γιάννης Ραγκούσης από τα Τρίκαλα.

Από τις μεγαλύτερες προεκλογικές συγκεντρώσεις που έγιναν στα Τρίκαλα η σημερινή, που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιάννη Ραγκούση. Το είπαν και το έκαναν στο τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ., ότι θα είναι μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτά στα Τρίκαλα. Η νεολαία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδωσε παλμό ζωντάνια και δε σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα που θύμιζαν εποχές του ’81. Ο κ. Ραγκούσης ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την κυβερνητική πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια από τη Ν.Δ. Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από την ομιλία και από το εκλογικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που επισκέφθηκε αμέσως μετά την ομιλία του ο κ. Γιάννης Ραγκούσης και από τον πεζόδρομο της Απόλλωνος.
Σημ. Από την επίσκεψη στο εκλογικό και στην έκθεση φωτογραφίας, υπάρχει και βίντεο το οποίο θα αναρτηθεί άλλη στιγμή. Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΘΟΔΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΚΑΘΟΔΟΝ ΠΙΣΩ

Μετά το «Ντιμπέϊτ» η πραγματικότητα (4ο)
Από τον Πολίτη Βάιο Φασούλα
«Την ίδια στιγμή που οι ταγοί της πολιτικής εξουσίας στην τηλεοπτική μηντιοκρατία μας, σκιαμαχούσαν σε μια κενή περιεχομένου και ανούσια αντιπαράθεση, για την οποία μόνο οι επικοινωνιολόγοι ενδιαφέρονταν, χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν το δικό τους δράμα. Μέσα σε λίγες μέρες μόνο, χιλιάδες νέοι άνεργοι προστέθηκαν στις λίστες του ταμείου ανεργίας. Οι δεκάδες εργαζόμενοι στην εταιρεία Κανάκης καταρχήν που μπήκε επισήμως σε διαδικασία εκκαθάρισης. Οι 700 ναυτεργάτες της εταιρείας Αγούδημος, της οποίας τα 8 πλοία κατασχέθηκαν λόγω χρεών, κάτι που αφήνει και μια σειρά νησιών του Αιγαίου χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. Οι 2.000 υπάλληλοι των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών της ΑΣΠΙΣ, της πρώτης μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας που βαράει κανόνι από την κρίση, αφήνοντας ξεκρέμαστους και εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους».
Πηγή:
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=156361#156361
Ποδοσφαιρικό στάδιο θύμιζαν τα «ντιμπέϊτ» των αρχηγών των κομμάτων και ιδιαίτερα των κομμάτων εξουσίας. Όλα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία χρόνια (πιο σωστό είναι να πούμε από το 1974 και μετά) πέρασαν από τους δέκτες μας μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αρκετό για τα επιτελεία των κομμάτων να σχολιάσουν τα «υπέρ» τους αφήνοντας τα κατά τους στην άκρη. Ποδοσφαιρικό στάδιο, λοιπόν, το «ντιμπέϊτ», χόρτασαν οι αρχηγοί των κομμάτων και οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί να παίζουν μπάλα πετώντας την ο ένας στον άλλον. Ασαφής ο ένας με τις δεσμεύσεις και τα θα του,… ειλικρινής ο άλλος, όσο αφορά την ρευστή και σκληρή πραγματικότητα που και τα δυο κόμματα, άλλο λιγότερο κι άλλο περισσότερο δημιούργησαν.
Αντιπαραθέσεις πραγματικών καταστάσεων ο ένας, ανατροπές των αντιπαραθέσεων με… επιχειρηματολογία ο άλλος. Με άλλα λόγια θύμιζαν ποδοσφαιριστές που μαθαίνουν να βάζουν γκολ στα έτσι κι αλλιώς ελεεινά τρύπια δίχτυα της εστίας, δηλαδή της ίδιας της Χώρας. Ειπώθηκαν κάποιες αλήθειες, αντικρούστηκαν κάποιες ψευτιές, χτενισμένο το κεφάλι του δικομματισμού με τα δίδυμα χτένια, εμείς δεν καταλάβαμε τίποτα παρά μόνο κομματικό εμπαιγμό και την πραγματικότητα των πραγμάτων να πρυτανεύει.
Βέβαια συζήτησαν για την οικονομία και την αντιμετώπισή της, που σε μεγάλο βαθμό, όπως λένε, ευθύνεται η διεθνής… κρίση, κρίση που σταθεροποιεί και διευρύνει την ανεργία, αλλά αυτά τα ακούσαμε και σε προηγούμενα «ντιμπέϊτ» (η Ελλάδα πάντα έχει οικονομική κρίση και πάντα αντιμετωπίζεται με σκάνδαλα και αέναη λιτότητα… μη τρελαθούμε Πολίτες) και αυτόν τον καιρό τα ακούμε κάθε μέρα, τα βλέπουμε στις τηλεοράσεις, τα διαβάζουμε στον τύπο, η πλύση εγκεφάλου δεν έχει προηγούμενο.
Πολλές οι εντυπώσεις μας, αρνητικές από κάθε άποψη ή αν θέλετε ψεύτικες, τι να πρωτοφωτογραφίσουμε από χιλιοειπωμένα πράγματα; Θα επισημάνουμε μόνο ένα πράγμα που δεν ακούσαμε, εκτός κι αν είμαστε κωφοί…, αλλά και αν ήμασταν θα είχαμε απαλλαγεί, τουλάχιστον, από τα φερέφωνα…!! Μεγάλος λόγος λοιπόν για τη μάστιγα της ανεργίας και για τα προγράμματα αντιμετώπισής της που τάζουν οι υποψήφιοι… τροβαδούροι του βερμπαλισμού. Γνωστό τροπάρι, έχει ξεφτίσει πλέον, ιδιαίτερα οι νέοι άνεργοι ούτε να το ακούνε θέλουν, αλλά εν πάει περιπτώσει η δική μας εντύπωση είναι η εξής: Στην Ελλάδα, η οποία βάση τρεχόντων δεδομένων δεν πρόκειται να σταθεί για πολύ στα πόδια της, θα πρέπει να γνωρίζουν οι «ταγοί» ότι ο τομέας της ανεργίας είναι δηλητηριασμένος από ευρωσύνδρομα, πολλά εξ’ αυτών είναι ελληνικά. Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Υπάρχουν σήμερα άτομα (ίσως άλλος χαρακτηρισμός θα ταίριαζε καλλίτερα) που κατέχουν τρις και τέσσερις και πέντε εργάσιμες θέσεις με πενταπλάσιους μισθούς, ακούτε κύριοι αρχιτέκτονες της ανεργίας, των οποίων οι μισθοί ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας του ανέργου, του συνταξιούχου, του αγρότη, του ασθενή που με το πενιχρό του «εισόδημα» έχει να αντιμετωπίσει και την αγορά των φαρμάκων. Και αυτοί οι προνομιούχοι-πολυθεσίτες δεν είναι απλοί Πολίτες αλλά άτομα με εξασφαλισμένη μόνιμη θέση και μισθό. Θα τους δει κανείς σε δημόσιες υπηρεσίες, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, βεβαίως και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδρύματα, να διδάσκουν σε πανεπιστήμια, να παρουσιάζονται και στα κανάλια και άλλα, άλλα πολλά και μετά έχουμε να κάνουμε λόγο για την καταπολέμηση της ανεργίας, το ανέβασμα του επιπέδου της παιδείας, να τα ακούν οι νέοι άνεργοι, απόφοιτοι επιστήμονες και να τους γίνεται η τρίχα κάγκελο.
Αυτό το βόλεμα που εφαρμόσατε στις… πολιτικές σας, «άρχοντες» του διπολισμού είναι αυτό που χαντάκωσε την Ελλάδα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και καθιερώθηκε η πολιτική υποκουλτούρα και επέτρεψε την εξάπλωση της κομματικής νομενκλατούρας. Αυτό το βόλεμα που αποτελεί τους αντίποδες των «πολιτικών» σας, τι θα το κάνετε; Και τι θα κάνετε αυτούς τους ψηφοφόρους που υπολογίζουν κάπου να βολευτούν; Και τι θα κάνετε μ’ αυτούς, που προαναφέραμε, που κρατούν πολλές θέσεις και στερούν τους νέους επιστήμονες, πολλοί εξ’ αυτών με τα πτυχία στα χέρια τους να παίρνουν των οφθαλμό τους, έτσι που να θυμόμαστε εμείς οι παλιότεροι, την παλιά φυγή των ελλήνων σε ξένες χώρες για λόγους… κοινωνικών φρονημάτων και αποκλεισμού εργασίας λόγο της τότε… ανεργίας.
Ποια λοιπόν η διαφορά του αναχρονιστικού και φασιστικού χτες, με το «εκσυγχρονισμένο» και «δημοκρατικό» σήμερα;
Έλληνες Πολίτες, ξυπνήστε και ψηφίστε να αλλάξει ο κόσμος μας. Προσοχή στις προτιμήσεις σας, μήπως έτσι μπορέσουμε να σταματήσουμε το συνεχόμενο γκρέμισμα της κοινωνίας και πάψουμε να λέμε πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Σεπτέμβριος 25 2009
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ Ν.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μετά από δυο αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων που δικαίωσαν τις αποφάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων υπογράφτηκε η σύμβαση για την «Ανέγερση Διοικητηρίου στέγασης υπηρεσιών Ν.Α. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 16.000.000,00€ με ΦΠΑ μεταξύ του Νομάρχη Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκου και του κ. Χρ. Χρυσοχόου εκπροσώπου της εργοληπτικής επιχείρησης «ΕΡΓΟΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΒΤΕΕ» μειοδότρια του έργου με μέση έκπτωση 29%, παρουσία του Αντινομάρχη έργων Β. Νίκου, του πρώην Νομάρχη κ Β. Αναγνωστόπουλου και της Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών Μ. Μήτσιου.Πιο συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου εκδόθηκε η αριθμ. 686/2009 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίπτονταν η προσφυγή εργοληπτικής επιχείρησης και δικαιώνονταν η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητα Ζωής σε όλες τις αποφάσεις που είχε πάρει μέχρι τότε για την ανάδειξη του αναδόχου ώστε να εκτελεστεί το έργο του Διοικητηρίου ενώ στη συνέχεια στις 21 Αυγούστου κοινοποιήθηκε στην Νομαρχία Καρδίτσας η αριθμ. 398/2009 πράξη του το Ε κλιμάκιου του Ελεγκτικού συνεδρίου σύμφωνα με την οποία «μετά από έλεγχο που έκανε σε όλους τους φακέλους με τα στοιχεία της διαδικασίας ανάδειξης του αναδόχου αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κώλυμα για την υπογραφή της σύμβασης για την «Ανέγερση Διοικητηρίου στέγασης υπηρεσιών Ν.Α Καρδίτσας» προϋπολογισμού 16.000.000,00 € με ΦΠΑ Μετά από αυτές τις εξελίξεις καλέστηκε ο ανάδοχος για ενημέρωση των απαραίτητων εγγράφων και κατάθεση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης τα οποία και προσκόμισε και έτσι έπεσαν οι υπογραφές για ένα έργο που το παλεύουν οι φορείς του νομού για πάνω από 40 χρόνια. Η κατασκευή του έργου θα αρχίσει άμεσα και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μετά από τριάντα μήνες δηλαδή στις 2-4-2012.Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος δήλωσε:Η έλλειψη Διοικητηρίου και η διασπορά των υπηρεσιών σε μισθωμένα και τις περισσότερες φορές τελείως ακατάλληλα κτίρια (20 διαφορετικά κτίρια εμβαδού 7.500 τ.μ. με μηνιαίο μίσθωμα σήμερα πλέον των 30.000,00€ το μήνα δηλ. 360.000,00€ το χρόνο) περιορίζουν όχι μόνο την ταχεία και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών και υπαλλήλων.
Αν και είναι προφανής η ανάγκη στέγασης των υπηρεσιών σε ένα κτίριο αξίζει να αναφερθεί ότι:Ο κατακερματισμός των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την διασπορά των υπηρεσιών σε διάφορα κτίρια καθιστά αντικειμενικά αδύνατη τη λειτουργία ενιαίας γραμματείας, του ενιαίου πρωτοκόλλου της ενιαίας διοίκησης της ενιαίας οικονομικής υπηρεσίας όπως απαιτείται για την λειτουργία ενός ΝΠΔΔ όπως είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.Η στέγαση όλων των υπηρεσιών σε ένα σύγχρονο κτίριο θα δώσει την δυνατότητα αξιοποίησης όλου του ανθρώπινου δυναμικού αυξάνοντας έτσι σημαντικά την παραγωγικότητα.Η άμεση συνεργασία των υπηρεσιών χωρίς άσκοπες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα των υπαλλήλων.Δίνεται η δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις υπηρεσίες επιτυγχάνοντας καλύτερο συντονισμό αλλά και ελέγχου υλοποίησης των αποφάσεων. Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη. Άμεση και γρήγορη όταν μάλιστα πρόκειται να συνεργαστούν δυο ή περισσότερες υπηρεσίες όπως συμβαίνει πολλές φορές για να εξυπηρετηθεί ο πολίτης. Για το λόγο αυτό από την ημέρα που αναλάβομε την διοίκηση του νομού καθημερινά μας απασχολούσε η κατασκευή του Διοικητηρίου. Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα πρόβλημα που απασχολεί όλους μας εδώ και σαράντα χρόνια μπήκε στην τελική ευθεία για την κατασκευή του.Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντινομάρχης κ Β. Νίκου τόνισε ότι:Η κατασκευή σύγχρονου Διοικητηρίου στην Καρδίτσα είναι πολύ παλαιά υπόθεση. Η σχετική αλληλογραφία των Υπηρεσιών της Νομαρχίας με τα αρμόδια Υπουργεία κ.ά για την εξεύρεση, την αγορά ή παραχώρηση χώρου και την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων για την ανέγερση Διοικητηρίου ξεπερνά τις 500 σελίδες, και κατατέθηκαν δεκάδες ερωτήσεις στην Βουλή και γράφθηκαν εκατοντάδες σχόλια στον Τοπικό τύπο.Αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των Φορέων και των κατοίκων του νομού και καταγράφεται από το 1970 σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα του νομού σαν σημαντικό έργο υποδομής που θα συμβάλλει στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και εστάλησαν από όλους τους Νομάρχες έγγραφα προς όλους τους Υπουργούς στην διάρκεια τις 40ετίας με αίτημα την κατασκευή του Διοικητηρίου.Σήμερα επιτέλους μετά από πολλές προσπάθειες πολλών χρόνων βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο για την κατασκευή του Διοικητηρίου αφού υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου που θα γίνει από το ΕΑΠΝΑ-2 και από τους ΚΑΠ αφού άμεσα αρχίζουν οι εργασίες για την κατασκευή του Διοικητηρίου Καρδίτσας ενός κτιρίου με αυξημένες λειτουργικές, αισθητικές και τεχνικές απαιτήσεις. Για το λόγο αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.
Διαβάστε περισσότερα...

Βόλτα με ελικόπτερο πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα…

Μέχρι τώρα κάναμε βόλτα με τις βάρκες και άλλα μικρά πλωτά μέσα στην πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα. Ετοιμαστείτε αυτό το Σαββατοκύριακο να κάνετε βόλτα με ελικόπτερο, όσοι το επιθυμούν. Μια ομάδα ιδιωτών, ιδιοκτητών ελικοπτέρων, από την Λάρισα, την Αθήνα, την Ιταλία και από άλλα μέρη, θα βρεθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 26,27 Σεπτεμβρίου 2009 (από Σάββατο μεσημέρι, μέχρι Κυριακή απόγευμα) στην Πεζούλα, στην καφετέρια που είναι δίπλα στη λίμνη και θα βολτάρουν πάνω από τη λίμνη. Όσοι βρεθούν εκεί, μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους με ένα από τα ελικόπτερα που θα είναι εκεί. Σκοπός των ιδιωτών δεν είναι η συγκέντρωση χρημάτων, αλλά η ανάδειξη της κάθε περιοχής. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Χρήστο, ιδιοκτήτη ελικοπτέρου, θα καταγράψουμε μοναδικά πλάνα (φωτό και βίντεο) από τις πτήσεις πάνω από τη λίμνη και θα τα αναρτήσουμε στο site. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χρήστος, οι τύποι των ελικοπτέρων που θα συμμετάσχουν, θα είναι πιθανώς, Agusta – Bell, Robinson, Hioui κ.α. Μετά τη λίμνη Πλαστήρα, είναι πιθανών σύντομα να οργανωθεί κάτι ανάλογο στο Περτούλι Τρικάλων. Διαβάστε περισσότερα...

Η «απαγόρευση των δημοσκοπήσεων» η «στρουθοκάμηλος» και τα Μπλογκ

Η απαγόρευση της δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν τις εκλογές, θυμίζει εν πολλοίς την «υποχρεωτική συμμετοχή των πολιτών» στην ψηφοφορία. Άπαντες γνωρίζουμε ότι κόσμος και ντουνιάς δεν πάει να ψηφίσει στις εκλογές και τις τελευταίες δεκαετίες ουδείς εκδιώχθηκε. Απολύτως λογικό. Τα περίφημα «μυστικά γκάλοπ» και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούν τα κόμματα καθημερινά, μόνο μυστικά δεν είναι τελικά αφού αρκεί να σηκώσεις το τηλέφωνο και να πάρεις ένα δημοσιογράφο, η έστω τον φίλο του φίλου κλπ, και να μάθεις τα αποτελέσματα τους. Καθόλου δύσκολο. Βοά το διαδίκτυο, βοά η τηλεόραση βοούν οι πάντες για τα αποτελέσματα των μυστικών ( ο θεός να τα κάνει) γκάλοπ. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς αμέσως μετά το τέλος των ντιμπέιτ μια στρατιά πολιτικών αναλυτών και δημοσκόπων με πονηρά χαμόγελα και γκριμάτσες σε ανύποπτο χρόνο επιβεβαίωναν ότι τα αποτελέσματα των ντιμπέιτ δεν επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στις προθέσεις του εκλογικού σώματος. Είπαν δηλαδή το αυτονόητο και αυτό που είχαν κατάλαβαν και οι…πέτρες. Τι επόμενες μέρες και ο τύπος, σε πολλά παραπολιτικά σχόλια «δημοσιοποιούσε» τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Παράδειγμα η εφημερίδα « ΕΘΝΟΣ» (ΦΩΤΟ 1).Έλα όμως που ουδείς διανοείται να τα βάλει μαζί τους.
Για να επιδείξουν λοιπόν την τόλμη και την αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει την ελληνική δικαιοσύνη από την αρχαιότητα μέχρι την εποχή Χριστοφοράκου, τα έβαλαν(καλά το μαντέψατε) με τα blog. Κινήθηκε λοιπόν νομική διαδικασία (ΦΩΤΟ 2) εναντίον του blog “Fimotro” επειδή δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Τώρα πώς θα αναζητήσουν και θα βρουν τον διαχειριστή του blog μέσω της Google (μιας αμερικανικής δηλαδή εταιρίας που υπάγετε στην αμερικανική νομοθεσία) μόνο η μεταφυσική μπορεί να το απαντήσει. Στο στόχαστρο των αρχών μπήκε και το "Τρωκτικό" που δεν έχει δημοσιοποιήσει κανένα έως τώρα γκάλοπ! Το γνωρίζουμε και σχεδόν το έχουμε αποδεχθεί: o στρουθοκαμηλισμός ταιριάζει στον Έλληνα. Ιδιαίτερα, εάν είναι κρατικός γραφειοκράτης σε προεκλογική περίοδο και (προφανώς) αγωνιά για το εκλογικό αποτέλεσμα…
Πηγή: foreignpress-gr.com
Διαβάστε περισσότερα...

Προετοιμάζονται για Ραγκούση και Παπανδρέου στη νεολαία ΠΑΣΟΚ.

«Ανεβασμένη» η Νεολαία ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα, προετοιμάζεται για την ομιλία του Γ. Ραγκούση σήμερα το βράδυ στα Τρίκαλα και για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου την Κυριακή στη Λάρισα. Οι νεολαίοι φιλοδοξούν πως θα ξαναζήσουν στιγμές ’81, όσοι από αυτούς βέβαια είναι λίγο μεγαλύτεροι και θυμούνται το ‘81, όπως ο Γραμματέας της τοπικής οργάνωση Γόμφων κ. Δημήτρης Καπέλλας. Ο κ. Καπέλλας είναι και εναερίτης της ΔΕΗ και σίγουρα θα ασχοληθεί με τα φώτα τα οποία έχει βάψει πράσινα…
Στη φωτό με τον κ. Παπανδρέου, κατά την τελευταία επίσκεψή του στα Τρίκαλα.
Διαβάστε περισσότερα...

Επισκέψεις στον δήμαρχο Τρικάλων κ. Μιχάλη Ταμήλο.

Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο επισκέφθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Μαθηματικής Εταιρίας Τρικάλων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Βαγενά.
Αντικείμενο της επίσκεψης αποτέλεσε το αίτημα της Μαθηματικής Εταιρίας Τρικάλων προς τον Δήμο Τρικκαίων για παραχώρηση χώρου που να περιλαμβάνει ένα γραφείο 15 τετραγωνικών περίπου μέτρων καθώς και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 40 τετραγωνικών μέτρων. Η αίθουσα αυτή, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος, είναι αναγκαία τόσο για την στέγαση της βιβλιοθήκης της Μαθηματικής Εταιρίας, όσο και για την διεξαγωγή των μαθημάτων προετοιμασίας για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς, την υλοποίηση των σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς για την εξοικείωση στις νέες τεχνολογίες.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δήλωσε σύμφωνος με το αίτημα της Μαθηματικής Εταιρίας. Πρόσθεσε ότι, δεδομένου των πολλών κενών αιθουσών σε διάφορα εκπαιδευτικά κτίρια της πόλης, η προτιμότερη λύση στο θέμα είναι η παραχώρηση δύο εξ’αυτών στην εταιρία. Πρότεινε μάλιστα ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η παραχώρηση δύο αιθουσών στο συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Τρικάλων, όπου πράγματι οι κενές αίθουσες είναι πολλές.
Επίσης, αυτές τις ημέρες επισκέφθηκαν τον δήμαρχο στο γραφείο του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Γιώργος Τσιάκαλος και ο υποψήφιος βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Τροχαίο ατύχημα έγινε πριν από λίγο στο δρόμο για Διαλεχτό.

Τροχαίο ατύχημα συνέβη στις 8 η ώρα στον επαρχιακό δρόμο Τρικάλων – Διαλεχτού, κοντά στο άλσος Διαλεχτού. Συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, φορτηγό με σκαπτικό μηχάνημα. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, ήταν να εγκλωβιστεί ο οδηγός του φορτηγού Ν.Γ. ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και του ΕΚΑΒ. Ευτυχώς ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
Στον τόπο του ατυχήματος είχαν σπεύσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρικάλων.
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος θα μας σώσει από τα φυτοφάρμακα;

Το διάτρητο των ελεγκτικών μηχανισμών στα τρόφιμα αποδείχθηκε ηχηρά, όταν η ρωσική υπηρεσία εντόπισε σε εισαγόμενα από χώρες της Ε.Ε. οπωροκηπευτικά (4.701 τόνοι) φυτοφάρμακα, νιτρικά άλατα και νιτρώδη τα οποία υπερέβαιναν τα ανεκτά όρια. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχονταν από τις Κάτω Χώρες (37 φορτία), Πολωνία (66 φορτία) και Ελλάδα (16 φορτία, εκ των οποίων τα 11 ήταν από έναν υπότροπο φορέα εξαγωγής). Αυτόματα η ρωσική πλευρά προχώρησε στην άρση αναγνώρισης των εργαστηρίων τα οποία ευθύνονταν για τον έλεγχο των συγκεκριμένων φορτίων, εγκαλώντας τις υπηρεσίες των χωρών της Ε.Ε. να λάβουν τα προσήκοντα μέτρα για να εξασφαλίσουν την αποστολή φορτίων με υπολείμματα φυτοφαρμάκων τα οποία δεν θα ξεπερνούν τα όρια που προβλέπονται από τη ρωσική νομοθεσία. Προκύπτουν, όπως είναι φυσικό, σημαντικά ζητήματα τα οποία έχουμε την εντύπωση πως θα σκεπαστούν από πέπλο σιωπής. Διαφορετικά θα έπρεπε να είχαν ταρακουνηθεί οι πάντες και μόνο από το γεγονός ότι επετράπη να εξαχθούν αγροτικά προϊόντα επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να προκληθεί δυσφήμιση γενικά της ελληνικής παραγωγής με όλα τα συνεπακόλουθα. Ποιος ευθύνεται για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, σε ποιο εργαστήριο είχε διεξαχθεί ο έλεγχος και πώς δόθηκε άδεια εξαγωγής και μάλιστα σε υπότροπο; Δεν πρέπει να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό; Πέραν όλων αυτών, δημιουργείται εύλογη αγωνία για την υγεία των Ελλήνων καταναλωτών. Υπάρχει φορέας ελέγχου για τα προϊόντα που εισάγονται και για εκείνα που διατίθενται απευθείας στη ντόπια αγορά; Ποιος μπορεί να καθησυχάσει με ασφάλεια τους πολίτες όταν τα φορτία των φρούτων και των κηπευτικών πρέπει να φθάσουν μέχρι τη… Μόσχα για να εντοπιστεί η επικινδυνότητά τους σε περίπτωση κατανάλωσης; Στα ερωτήματα αυτά κάποιοι πρέπει να δώσουν απαντήσεις τόσο ως προς τη θωράκιση της ελληνικής αγοράς, όσο και των προϊόντων που εξάγονται. Και ακόμα καλύτερα θα είναι η καθαρότητα των προϊόντων να διασφαλίζεται απευθείας από το χωράφι.
Πηγή: ΕΡΕΥΝΑ Του Λάζαρου Τσουμένη
Διαβάστε περισσότερα...