Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

71χρονος μαχαίρωσε συγχωριανό του και εξαφανίστηκε.

Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης, κατά συγχωριανού του και γείτονά του. Δράστης είναι ο 71χρονος Χ.Χ. από το χωριό Λογγά του δήμου Τυμφαίων Τρικάλων (Επ. Καλαμπάκας) και θύμα ο 36χρονος Ι.Μ. καταγόμενος από το ίδιο χωριό, κάτοικος Λάρισας. Το συμβάν έγινε στο χωριό Λογγά του δήμου Τυμφαίων Τρικάλων (Επ. Καλαμπάκας), χθες Σάββατο 1-8-2009 στις 8:15 το πρωί. Το θύμα έκανε προπόνηση με το ποδήλατό του, στο δρόμο Λογγά προς την ομώνυμη λίμνη της περιοχής, ένα χλμ. μετά το χωριό. Στην πορεία συνάντησε τον 71χρονο και λογομάχησαν στην αρχή, προκαλώντας πρώτος ο δράστης, σύμφωνα με μαρτυρία του αδερφού του θύματος, τον οποίο βρήκαμε και συνομιλήσαμε μαζί του. Επάνω στον φραστικό διαπληκτισμό, ο 71χρονος κάνει κίνηση να χτυπήσει με την γκλίτσα το θύμα και αμέσως μετά, βγάζει ένα μαχαίρι με λάμα 25 εκ. με το οποίο επιτέθηκε στον 36χρονο. Ο δράστης κατάφερε δύο επανωτά χτυπήματα στο θύμα. Ένα στον τετρακέφαλο του ποδιού, όπου ήταν βαθύ το τραύμα και έναν πιο ήπιο στον βραχίονα. Το θύμα αντέδρασε μετά τα χτυπήματα και με μια γρήγορη κίνηση, κατάφερε να αποσπάσει το μαχαίρι από τον δράστη. Σύμφωνα πάντα με ομολογία του αδερφού του θύματος, «…εκείνη τη στιγμή ο αδερφός μου κράτησε την ψυχραιμία του και δεν επιτέθηκε στον δράστη, παρόλο που είχε το μαχαίρι στο χέρι…». Μοναδική αυτόπτης μάρτυς, ήταν μία κοπέλα από το χωριό, η οποία κατευθυνόταν εκείνη την ώρα προς τη λίμνη της περιοχής, οπού διατηρεί το αναψυκτήριο. Το θύμα πήγε μέχρι το χωριό και αμέσως τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου και νοσηλεύεται. Ο δράστης είναι νυν Πρόεδρος του Τ.Δ. Λογγά και το θύμα, είναι Καθηγητής πληροφορικής, τέως γραμματέας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αντιχασιωτών Λάρισας (Ο σύλλογος είναι σε αδράνεια) και νυν Πρόεδρος του συλλόγου Νέων Λογγά. Ο 36χρονος είχε κάνει και μια δεντροφύτεψη στο χωριό, με δικιά του πρωτοβουλία. Οι συγχωριανοί των δύο εμπλεκομένων ήξεραν ότι είχαν κάποιες μικροδιαφορές, αλλά δεν υπολόγιζαν ποτέ ότι θα φτάσουν σε αυτό το σημείο. Ο αδερφός του θύματος ανέφερε πως ο δράστης, απειλούσε συνεχώς τους γονείς τους ότι θα τους σκοτώσει. Όταν όμως ερχόταν στο χωριό τα δύο αδέρφια, τα πράγματα ηρεμούσαν. Η αστυνομία κάνει τις σχετικές έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Πιθανώς ο δράστης θα θέλει να αποφύγει την διαδικασία του αυτοφώρου και κρύβεται.
Δείτε το σχετικό βίντεο - ρεπορτάζ από τον Λογγά, μέσω του You Tube. Κάντε κλικ εδώ:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/uploads/0/MTLUvrlSFBw
Σημ. Τα πρόσωπα που μιλούν και εικονίζονται στο βίντεο, είναι συγχωριανοί των δύο εμπλεκόμενων.

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή η νύχτα ποτέ να μην τελειώσει… στο ΑΡΙΩΝ απόψε με Κώστα Καραφώτη.

Ξεσήκωσε τον κόσμο απόψε (1-8 προς 2-8-2009), ο Τρικαλινός καλλιτέχνης Κώστας Καραφώτης, στο κατάμεστο «ΑΡΙΩΝ» της οδού Καλαμπάκας. Ο Κώστας, το δικό μας παιδί, ερμήνευσε τις δικές του τελευταίες μεγάλες επιτυχίες, αλλά και άλλες επιτυχίες, όπου αποθεώθηκε από τους δεκάδες θαυμαστές και θαυμάστριές του. Ο Κώστας σε όλη τη διάρκεια που βρισκόταν στην πίστα, δεν σταμάτησε να φωτογραφίζεται με όλους και όλες που θέλησαν μία φωτό μαζί του. Σε όλη τη διάρκεια ήταν πάντα σε επαφή με το κοινό και πάντα με το χαμόγελο που τον διακρίνει. Αυτό αποδεικνύει πως ο Κώστας παραμένει ένα απλό παιδί, με μεγάλη αποδοχή σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Στο ΑΡΙΩΝ βρισκόταν και πολλοί γνωστοί Τρικαλινοί. Κώστα να μην μας ξεχνάς.
Σημ. Φυσικά το πρόγραμμα συνεχίζεται στο ΑΡΙΩΝ με τον Κώστα Καραφώτη, αυτή την ώρα που κάνουμε την ανάρτηση.
Αναμονή για το πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ και το σχετικό βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...

Μάγεψε απόψε η παρέα του Δημήτρη Ζερβουδάκη στην Καστανιά Τρικάλων.

Μια βραδιά γεμάτη μαγευτικές νότες, η σημερινή (1-8 προς 2-8-2009), στη δροσερή Καστανιά Τρικάλων (επ. Καλαμπάκας). Στην πανέμορφη τοποθεσία της «Γκούρας», με τα ψηλά πλατάνια και τα κρύα νερά, δόθηκε η συναυλία με τους, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Αντώνη Μιτζέλο και Σοφία Γεωργαντζή, που τελείωσε πριν 2 ώρες. Οι καλλιτέχνες που ερμήνευσαν κυρίως δικές τους επιτυχίες, αποθεώθηκαν από τους δεκάδες θεατές. Στην αρχή της συναυλίας εμφανίστηκε το νεανικό Καλαμπακιώτικο συγκρότημα “Palsar”. Ικανοποιημένος δήλωσε στο «ΤρίκαλαΟΛΑ» ο δήμαρχος Καστανιάς κ. Κώστας Τόλης, ο οποίος ζει στο ρυθμό της νεολαίας. Δεν παρέλειψε βέβαια να ρίξει τις στροφές του, όπως φαίνεται στις φωτό. Στο χώρο της συναυλίας δεν υπήρχαν καθίσματα και τραπέζια. Αντί αυτών, υπήρχαν ξύλινα παγκάκια, σκαμπό και φυσικά το πυκνό γρασίδι, που τιμήθηκε ιδιαίτερα από τους θετές. Η συναυλία διοργανώθηκε από τον δήμο Καστανιάς, σε συνεργασία με τον εμπνευστή της εκδήλωσης κ. Γιώργο Γούλα.
Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από το You Tube σε ανάλυση 640x480, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/uploads/1/2jnxOjSRFwc
Αναμονή για το πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ. Διαβάστε περισσότερα...