Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Προστέθηκε το βίντεο Α.Ο. Τρίκαλα – Δόξα Κρανούλας 0-0

Προστέθηκε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις από το σημερινό αγώνα του Α.Ο. Τρίκαλα – Δόξα Κρανούλας 0-0. Μία προσφορά στους αναγνώστες και τηλεθεατές του trikalaola.
Για να δείτε το βίντεο, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο του You Tube:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/-jhNNCFYEQI Διαβάστε περισσότερα...

9o RALLY SPRINT ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή στον Πλάτανο Τρικάλων, το 9ο Rally Sprint. Ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει στις εγκαταστάσεις των ελαστικών Σταυράκη, το Σάββατο το απόγευμα, από 3:30 έως 5:30. Στις 7:30 το βράδυ έξω από τα goodys θα γίνει η τελετή παρουσίασης των πληρωμάτων (πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα). Την Κυριακή το πρωί στις 10:00 στο χωριό Πλάτανος, θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα.
9o RALLY SPRINT ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ 10&11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Α/Α ΑΡΙΘΜ ΣΥΜΜ ΟΜΑΔΑ ΟΝΜ/ΝΥΜΟ ΟΔΗΓΟΥ ΟΝΜ/ΝΥΜΟ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ MΑΡΚΑ AYTOK/TOY
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ 1400
1 1 1 ΚΑΛΟΓΗΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ PEUGEOT 106 RALLY
2 2 2 ΦΙΦΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ PEUGEOT 106 RALLY
3 3 3 ΕΛΕΤΑ ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΠΕΤΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ROVER MG
4 4 4 ΠΛΑΤΩΝΗΣ ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ TOYOTA YARIS
5 5 5 ΕΛΕΤΑ ΚΩΣΤΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΜΑΚΗΣ YUGO
6 6 6 ΠΙΤΣΙΔΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ NISSAN MICRA
7 7 7 ΣΑΡΙΤΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ PEUGEOT 205 RALLY
8 8 8 ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ PEUGEOT 106 RALLY
9 9 9 ΛΑΒΕΡΟΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ SUZUKI SWIFT
10 10 10 ΜΕΓΑΣ ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ PEUGEOT 205 RALLY
11 11 11 ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΠΕΜΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ PEUGEOT 106 RALLY
12 12 12 ΕΛΕΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΣΤΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ PEUGEOT 106 RALLY
13 13 14 ΛΑΤ ΜΠΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ TOYOTA YARIS
14 14 15 ΧΑΙΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ PEUGEOT 106 RALLY
15 15 16 ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ NISSAN MICRA
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1401-1600
16 1 17 ΤΣΙΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ PEUGEOT 106 RALLY
17 2 18 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ CITROEN SAXO
18 3 19 ΑΛΑΜ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΜΠΟΣΙΩΡΑΣ ΝΙΚΟΣ CITROEN C2
19 4 20 ΑΥΦΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΑΛΩΤΗΣ ΔΙΑΝΕΛΟΣ CITROEN SAXO VTS
20 5 21 ΛΕΜΑΧ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΛΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ PEUGEOT 106 RALLY
21 6 22 ΛΕΜΑΧ ΣΑΝΙΔΑΣ ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ PEUEGOT 106
22 7 23 ΣΜΑΚ ΓΚΑΛΦΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ PEUGEOT 106 RALLY
23 8 24 ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΏΤΗΣ ΠΑΡΗΣ PEUGEOT 106 RALLY
24 9 25 ΑΜΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ PEUGEOT 106 RALLY
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1601-2000
25 1 26 ΕΛΕΤΑ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ RENAULT CLIO WILLIAMS
26 2 27 ΕΛΕΤΑ ΣΙΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ RENAULT CLIO WILLIAMS
27 3 28 ΛΑΒΕΡΟΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ PEUGEOT 206 MAXI
28 4 29 ΛΑΒΟΛΟΥ ΜΠΑΛΝΤΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ FORD ESCORT MK2
29 5 30 ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΚΑΝΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ PEUGEOT 206 KITCAR
30 6 31 ΛΑΒΟΛΟΥ ΝΤΑΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΑΗΣ ΠΑΝΟΣ VW GOLF MK2
31 7 32 ΛΑΤ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΗΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ VW GOLF MK2
32 8 33 ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ VW GOLF MK2
33 9 34 ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΤΖΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ HONDA CIVIC TYPER
34 10 35 ΑΛΑΛTEAM ΤΣΙΛΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΙΤΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ OPEL MANTA 2000
35 11 36 ΛΑΤ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ BMW 320
36 12 37 ΛΑΤ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ NISSAN SYLVIA
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2001+
37 1 38 ΒΑΛΙΟΥΡΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΕΔΕΓΚΙΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ SUBARU 555 IMPREZA
38 2 39 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΤΣΙΑΜΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ MITSUBISHI EVO 6
39 3 40 ΝΙΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΛΙΟΥΡΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ BMW M3
40 4 41 ΑΛΑΜ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΣ ΝΙΚΟΣ MITSUBISHI EVO 6
Διαβάστε περισσότερα...

Α.Ο. Τρίκαλα – Δόξα Κρανούλας 0-0

Άσφαιρος και πάλι ο Α.Ο.Τ., δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και τους 3 πολύτιμους βαθμούς. Οι ευκαιρίες ήταν πολλές, ειδικά στο 2ο ημίχρονο, αλλά καμία δεν κατέληξε σε γκολ. Τα τελευταία λεπτά ο Α.Ο.Τ. έπαιζε με ένα παίχτη παραπάνω, καθώς ο Τάτσης από την Κρανούλα αποβλήθηκε, με 2η κίτρινη κάρτα. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, ο διαιτητής δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στον Α.Ο.Τ. κατά τη γνώμη μας. Το trikalaola κατέγραψε τον αγώνα και θα σας προσφέρει το βίντεο τις καλύτερες στιγμές.
Στα πλαίσια συνεργασίας με την ιστοσελίδα goaltrikala.gr δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.goaltrikala.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=680:-goaltrikalagr-&catid=35:2009-01-31-00-38-07&Itemid=95 Διαβάστε περισσότερα...

Οι κυνηγοί να παραλάβουν τα γιλέκα από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων.


Με την άδεια θεωρημένη για το νέα κυνηγετική χρονιά, οι κυνηγοί μπορούν να παραλάβουν τα γιλέκα από τον κυνηγετικό σύλλογο Τρικάλων.
Πρέπει να τα φοράτε, για να μην σας περάσει για αγριογούρουνο κανένας και σας την ανάψει…
Περιμένουμε να μας στείλετε τις πρώτες φωτογραφίες σας από τις μπεκάτσες την φετινής χρονιάς.
Διαβάστε περισσότερα...

Θα αρχίσει η μετεγκατάσταση των αδέσποτων σκυλιών στη Σωτήρα.

Τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Φύλαξης Αδέσποτων Σκύλων στην Σωτήρα επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά εάν βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να φιλοξενήσει άμεσα τα ζώα.
Πράγματι, ο εν λόγω σταθμός είναι ολοκληρωμένος όσον αφορά το κατασκευαστικό μέρος και έτοιμος να φιλοξενήσει τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης των Τρικάλων. Απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες, όπως η τοποθέτηση σκέπαστρου στον εξωτερικό χώρο όπου θα φιλοξενούνται οι σκύλοι, που όμως δεν είναι απαγορευτικές για την έναρξη της μεταφοράς των ζώων στον σταθμό.
Να σημειωθεί ότι στον σταθμό της Σωτήρας θα μεταφερθούν όλα τα αδέσποτα σκυλιά που αυτή την στιγμή φιλοξενούνται στον χώρο του στρατοπέδου Παπαστάθη καθώς επίσης και όσα θα μαζεύονται από τους δημόσιους χώρους της πόλης. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, στον νέο σταθμό της Σωτήρας θα απασχοληθεί και ένα άτομο που θα είναι εξειδικευμένο με την περίθαλψη των σκύλων και το οποίο μαζί με τους φιλόζωους της πόλης μας θα έχουν την φροντίδα των φιλοξενούμενων ζώων.
Επιπλέον ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους δημότες να είναι φιλικοί απέναντι στα αδέσποτα σκυλιά, κυρίως όμως ζήτησε από όσους διατηρούν κατοικίδια ζώα να μην αφήνουν ελεύθερα τα μικρά κουτάβια, διογκώνοντας έτσι το πρόβλημα της πόλης.
Πάντως με την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού φύλαξης στην Σωτήρα, το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων στα Τρίκαλα βρίσκεται σε φάση οριστικής επίλυσης.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση φωτογραφίας (ΛΕΦΚΚ)

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ), συμμετέχει στην εμποροβιοτεχνική έκθεση Καρδίτσας, από 9/10 έως 14/10, με έκθεση φωτογραφίας των μελών της, στο χώρο της πλατείας "Aγροτουρισμού". Στο περίπτερο της ΛΕΦΚΚ θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερώνεται για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των μαθημάτων φωτογραφίας που διοργανώνονται φέτος από 20/10/09 έως 4/2/10, στους χώρους του φωτογραφικού μουσείου (Δημοτική Αγορά, κατάστημα Ι-28). Διαβάστε περισσότερα...

Ορκίστηκε η Νέα Κυβέρνηση.

Ορκίστηκε το πρωί η Νέα Κυβέρνηση και αυτή την ώρα γίνετε το 1ο Υπουργικό Συμβούλιο.
«ΚΑΛΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
Αναμένουμε τις πρώτες 100 ημέρες…
Κοντά στο λαό…
Διαβάστε περισσότερα...

Το υπουργείο Περιβάλλοντος δηλώνει ότι αρνήθηκε ο Νίκος Χρυσόγελος

Η ανάληψη του υπουργείου Περιβάλλοντος προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ στον επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκο Χρυσόγελο, ο οποίος αρνήθηκε, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε στο TV Χωρίς Σύνορα.Ο κ. Χρυσόγελος δήλωσε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του κ. Γερουλάνου, συνεργάτη του νέου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Περιβάλλοντος. Εξηγώντας στο TV Χωρίς Σύνορα το αιτιολογικό της άρνησης των Οικολόγων Πράσινων, ανέφερε ότι δεν έχει προκύψει Κοινοβουλευτική Ομάδα και άρα το κόμμα «δεν έχει στη διάθεσή του τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να διαμορφώνει τους συσχετισμούς» που χρειάζονται για την υλοποίηση της πολιτικής του. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεχίσουν, όπως είπε, να συνδράμουν με τις προτάσεις τους. Ταυτόχρονα, ο κ. Χρυσόγελος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός, όπως είπε, ότι σημειώνονται διαρροές από το ΠΑΣΟΚ πως ουδέποτε έγινε αυτή η πρόταση. Το κόμμα εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί: Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Οι Οικολόγοι Πράσινοι απορρίπτουν πρόταση συμμετοχής τους στην κυβέρνηση. Σήμερα έγινε επικοινωνία από το γραφείο του νέου πρωθυπουργού προς την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων με σκοπό την συμμετοχή τους στην νέα κυβέρνηση. Η απάντηση των Οικολόγων Πράσινων ήταν αρνητική. Ευχαριστούμε το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση αλλά στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές. Η συμμετοχή στην εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας. Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις. Αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είχαμε σήμερα 7 βουλευτές. Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι πιστεύει ότι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, τότε μπορεί να πράξει αναλόγως. Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε κριτικοί στην εξουσία, αλλά και ανοικτοί στον προγραμματικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Τις επόμενες μέρες θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας.
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Πηγή: tvxs.gr Διαβάστε περισσότερα...

Μαθήματα Φωτογραφίας 2009-2010

Αρχίζουν από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009 οι συναντήσεις και οι εγγραφές.
Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων που θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ (τέρμα Ροδόπης, συνοικία Χαραυγής) εκεί όπου φιλοξενούνται οι δραστηριότητες της Φωτογραφικής Λέσχης. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με την τέχνη, την τεχνική και την ιστορία της φωτογραφίας, και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και ώρα 20.30 έως 23.00. Οι δραστηριότητες και φέτος θα ποικίλλουν. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι φίλοι της φωτογραφίας θα μυηθούν όχι μόνο στα μυστικά της απλής φωτογράφησης, αλλά θα μάθουν όλα όσα είναι απαραίτητα για τον κάθε επίδοξο φωτογράφο ώστε να αποθησαυρίσει και να δημιουργήσει τις «δικές του εικόνες» με εξορμήσεις στην ύπαιθρο, επισκέψεις φωτογραφικών εταιριών, (ενημέρωση σε νέα μηχανήματα και υλικά) με καλεσμένους καταξιωμένους φωτογράφους από το θεσσαλικό και από τον Ελλαδικό χώρο αλλά και με θεωρητικούς της φωτογραφικής τέχνης. Μέρος των μαθημάτων θα περιλαμβάνουν την εμφάνιση ασπρόμαυρων φιλμ και την εκτύπωση ασπρόμαυρων φωτογραφιών στον σκοτεινό θάλαμο, ενώ θα δημιουργηθούν ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Επίσης ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων θα περιλαμβάνει και μαθήματα για τη ψηφιακή φωτογραφία και τη ψηφιακή επεξεργασία. Έτσι ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δημιουργικός για τα νέα και παλαιά μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στα γραφεία της Λέσχης από 20.30 έως 23.00 είτε απευθυνόμενοι στα τηλέφωνα: 2410-615608 Ζαφειρίου Βασίλης,6977-802175 Νατσιούλης Φώτης,
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδίκη αρχιφύλακα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Σε φυλάκιση τριών ετών –με τριετή αναστολή- και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αρχιφύλακας, που κατηγορείτο για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών –με τριετή αναστολή-, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο 43χρονος αρχιφύλακας, που κατηγορείτο για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο 43χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Ο 43χρονος χρησιμοποιούσε τον υπηρεσιακό του υπολογιστή, ενώ σε έρευνες που έγιναν στη συνέχεια στο σπίτι του, βρέθηκαν αποθηκευμένες σε σκληρούς δίσκους και cd, φωτογραφίες με άσεμνο υλικό στο οποίο -μεταξύ άλλων- πρωταγωνιστούσαν ανήλικοι.

Πηγή: ant1online.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Παρουσία του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλου, των προϊσταμένων του Τμήματος, σπουδαστριών και σπουδαστών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6-10-2009 αγιασμός στο ΤΕΙ Δομικών έργων στα Τρίκαλα. Τόσο ο Νομάρχης Τρικάλων, όσο και ο Δήμαρχος Τρικκαίων καλωσόρισαν τους νέους φοιτητές του συγκεκριμένου Τμήματος ΤΕΙ και τους ευχήθηκαν καλή σπουδαστική χρονιά και παράλληλα καλή διαμονή στην πόλη μας, υποσχόμενοι αμφότεροι να είναι κοντά τους στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια της χρονιάς στη λειτουργία του ΤΕΙ.
Από την ιστοσελίδα της Νομαρχίας. Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη - Συνδετικός κρίκος με την πατρίδα η Ένωση Θεσσαλονικέων Μελβούρνης και Βικτωρίας

Της Διαμαντένιας Ριμπά
6 Οκτωβρίου 2009
Οι Θεσσαλονικείς της Μελβούρνης έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο χώρο των ομογενειακών οργανώσεων της Αυστραλίας, καταγράφοντας, εδώ και περίπου πενήντα χρόνια, μια συγκινητική προσφορά προς τη γενέτειρα πόλη και την πατρίδα.
Πέρα από τη συνεχή προσπάθεια για τη διατήρηση της ελληνικότητας, των ηθών και των εθίμων, που καταβάλλουν όλα τα μέλη της Ένωσης Θεσσαλονικέων Μελβούρνης και Βικτωρίας, αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια που ευοδώθηκε για την αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης
με τη Μελβούρνη. Μία αδελφοποίηση που λειτουργεί υποδειγματικά από το 1984, με τους
ομογενείς μας να αποτελούν το συνδετικό κρίκο μεταξύ της ιδιαίτερης πατρίδας και της πόλης που αγάπησαν κι έκαναν δεύτερη πατρίδα τους.
"Αυτός ήταν ο στόχος μας και σήμερα είμαστε ευτυχείς που οι δεσμοί μεταξύ των δύο πόλεων, που είναι στην καρδιά μας, συνεχίζουν να δυναμώνουν μέρα με τη μέρα", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γραμματέας της Ένωσης Θεσσαλονικέων Μελβούρνης και Βικτωρίας, Ιάκωβος Γαριβάλδης, ο οποίος έγινε δεκτός το μεσημέρι από το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων των ομογενών με την πατρίδα, και όπως τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, "στη Μελβούρνη υπάρχει μία άλλη Ελλάδα, καλύτερη από εδώ, μία Ελλάδα του πολιτισμού και της ανθρωπιάς".
Από την πλευρά του, ο κ. Γαριβάλδης ευχαρίστησε το νομάρχη για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στην Ένωση Θεσσαλονικέων Μελβούρνης και Βικτωρίας και ευρύτερα στην ομογένεια. Μνημόνευσε ιδιαίτερα τα αποκαλυπτήρια που τέλεσε ο κ. Ψωμιάδης, πριν από ένα χρόνο, στο κέντρο της Μελβούρνης, μιας μαρμάρινης αναθηματικής στήλης, δώρο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στους πολίτες της Μελβούρνης για τα 24 χρόνια της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Η στήλη (με χαραγμένες από τις δύο πλευρές τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη μορφή του Αγίου Δημητρίου), είναι μία ακόμη προσφορά για τις επόμενες γενιές, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γαριβάλδης.
Οι ετήσιες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Θεσσαλονικέων Μελβούρνης και Βικτωρίας συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου, μία ακόμη επιτυχία του μικρού ομογενειακού οργανισμού, που αν και αριθμεί περίπου 200 οικογένειες, καταφέρνει να ξεχωρίσει ανάμεσα στους περίπου 450 που υπάρχουν στη Μελβούρνη.
"Φέτος, διοργανώνουμε στις 21 Νοεμβρίου τον μεγάλο ετήσιο χορό μας, ενώ την επομένη, στο κέντρο της Μελβούρνης, που σε πολλά θυμίζει τη Θεσσαλονίκη μας, θα διοργανώσουμε το Φεστιβάλ μας, όπου θα εμφανιστούν όλα τα χορευτικά μας συγκροτήματα", σημειώνει ο κ. Γαριβάλδης.
Με την ευκαιρία, μάλιστα, της εκδήλωσης εκδίδεται ειδικό λεύκωμα, που φέτος είναι αφιερωμένο στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, άλλη μία "πηγή" υπερηφάνειας για τους ομογενείς μας.
Οι προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στη μετονομασία κεντρικής οδού της Μελβούρνης σε Θεσσαλονίκη, με μια αντίστοιχη κίνηση και από το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Στη συνάντηση, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης προσέφερε στον κ. Γαριβάλδη ένα ασημένιο πρόπλασμα του Λευκού Πύργου και ένα βιβλίο με τίτλο "Μακεδονισμός" κι εκείνος τού ανταπέδωσε τη χειρονομία, προσφέροντάς του την 4η Ανθολογία της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών-Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ), που εκδόθηκε φέτος με τη στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" και του προέδρου του ΣΑΕ Στέφανου Ταμβάκη.
Η έκδοση θα παρουσιαστεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, στο Δήμο της Νέας Τρίγλιας (Χαλκιδικής) από τον κ. Γαριβάλδη, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες του συλλόγου "Αγάπη".
Τεχνικός πληροφορικής στο επάγγελμα, ο κ. Γαριβάλδης έφυγε πριν από 40 χρόνια από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης για τη Μελβούρνη. Σήμερα, διευθύνει το τμήμα πληροφορικής της πολυεθνικής εταιρείας "Interactiv Data", ενώ διδάσκει πληροφορική και σε ενήλικους ομογενείς, στο σχολείο των Αγίων Αναργύρων, στη Μελβούρνη.
Παράλληλα, έχει χαράξει τη δική του πορεία στο χώρο των ομογενών λογοτεχνών, έχοντας εκδώσει έως σήμερα τη δίγλωσση ποιητική συλλογή "Γνωριμίες" κι ένα πεζοτράγουδο, με τίτλο "74 υπό σκιάν", όπου καταγράφει την αληθινή ιστορία ενός Θεσσαλονικιού, που έζησε την τραγωδία της εισβολής στην Κύπρο.
Ο κ. Γαριβάλδης πρωτοστάτησε και στην ίδρυση του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών Αυστραλίας, του οποίου προήδρευσε επί δώδεκα χρόνια. Μέλος του ΔΣ της ΕΕΛΣΠΗ, εργάστηκε για την κατασκευή και λειτουργία της ιστοσελίδας "Διασπορική Λογοτεχνική Στοά" (http://www.diasporic.net/), ενώ, όπως μας είπε, ανταποκρίνεται αφιλοκερδώς στο κάλεσμα κάθε ομογενειακού οργανισμού, που θέλει να έχει τη δική του παρουσία στο Διαδίκτυο.
Το 2008 τιμήθηκε από τον κυβερνήτη της Βικτώριας για τις υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία.
"Αυτό που πρωτεύει για όλους εμάς που ζούμε στο εξωτερικό είναι η σύμπνοια και ενότητα.
Μόνο μέσα από τη συνεργασία θα προωθήσουμε αποτελεσματικά τους στόχους μας. Αυτό που περιμένουμε από την Ελλάδα, την οποία αγαπάμε εξίσου μ' εσάς στην πατρίδα, είναι η ηθική αναγνώριση και υποστήριξη του έργου μας", υπογράμμισε ο κ. Γαριβάλδης.
Διαβάστε περισσότερα...

Διάλογος Φώλια – Δαφούλα για τις Αρκούδες του Μαλακασίου…

Διαβάστε περισσότερα...