Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Από Δευτέρα Γιώργο, από Δευτέρα;…

Πάντως εγώ λόγω πολλών υποχρεώσεων, θα πάω για τον άλλο μήνα… Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Ταμβάκη - Διαμαντοπούλου

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΑΕ, κ. Στέφανου Π. Ταμβάκη με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου
Αθήνα, 15.06.2010
Θέματα που αφορούν στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού, τέθηκαν στη συνάντηση που είχε τη...
...Δευτέρα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου.
Η Υπουργός ενημέρωσε για την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής για την ελληνική γλώσσα και την μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάει το Υπουργείο για την προώθηση, υποστήριξη και προβολή της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε η κα Διαμαντοπούλου, αναλαμβάνεται πρωτοβουλία και για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε 400 πυρήνες, σε όλο τον κόσμο.
Η κα Διαμαντοπούλου τόνισε, επίσης, ότι πάγιο στόχο αποτελεί η επένδυση στη γλώσσα, στην ιστορία και στον πολιτισμό, κεντρικά στοιχεία γύρω από τα οποία θα αναπτύσσεται όλο το εκπαιδευτικό κομμάτι της ομογένειας. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του ομογενειακού εκπαιδευτικού συστήματος, που θα οργανωθεί μετά από προσυνέδρια και συναντήσεις με την ομογένεια. Το συνολικό θεσμικό πλαίσιο θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2010.
Την προσπάθεια αυτή στηρίζει ανεπιφύλακτα το ΣΑΕ, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ταμβάκης, εκφράζοντας την ετοιμότητα συνεργασίας στα ευαίσθητα θέματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, έχοντας ως κοινό στόχο να παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε ελληνόπουλο στο εξωτερικό που θέλει να μάθει ελληνικά.
Σε ότι αφορά στο θέμα των αποσπάσεων ελλήνων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι με απόλυτο σεβασμό στο έργο των ανθρώπων αυτών, που δουλεύουν για την ελληνική γλώσσα στα πέρατα του κόσμου, θα υπάρξει σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, με τους πόρους που έχουμε ως χώρα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε καμία περίπτωση, είπε, δεν θα περικοπούν δαπάνες, και η αναδιοργάνωση και η υπηρεσία των εκπαιδευτικών θα είναι ανάλογη με τα παιδιά, με τα μαθήματα, και γενικότερα με τις αντικειμενικές ανάγκες που υπάρχουν.
Ευνοϊκά εξετάζεται και το θέμα της αξιοποίησης ομογενών εκπαιδευτικών, που έθεσε στην Υπουργό ο κ. Ταμβάκης, όπως και το να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις παροικίες των ελλήνων της διασποράς, ειδικών συνθηκών (χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της Αφρικής και της Εγγύς-Μέσης Ανατολής).
Τέλος, έγινε αναφορά και στις έδρες ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό, για τις οποίες θα υπάρξει συντονισμός συναρμόδιων υπουργείων και κοινωφελών ιδρυμάτων. Η κα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε, επίσης, την πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει στη λειτουργία ορισμένων τμημάτων ελληνικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό. Ως παράδειγμα πιλοτικής εφαρμογής ανέφερε τους χώρους του ελληνικού τετραγώνου στην Αλεξάνδρεια.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 25 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΟ

ΝΕΑ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
Υψομετρική διαφορά διαδρομής 50 μέτρα
Μαυρομμάτι Υψόμετρο 150 μέτρα
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας γενέτειρα του Ήρωα του 21 Γ. Καραϊσκάκη σε Νομαρχιακό επίπεδο και για επτά ημέρες γίνονται μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή του. Μέσα σε αυτές...
...ο σύλλογός μας οργανώνει με μεγάλη επιτυχία και τον Καραϊσκάκειο δρόμο . Ο αγώνας αυτός φέτος θα γίνει το Σάββατο 26 Ιουνίου σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των κάθε αθλητών και αθλητριών . Για τις γυναίκες οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν εκείνη τη μέρα ανάλογα με τον αριθμό των συμμετασχόντων . Κύπελλα θα δοθούν στους πρώτους κάθε κατηγορίας και στους πρώτους τρεις της γενικής κατάταξης . Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας , και ο τερματισμός στην πλατεία του Μαυρομματίου μπροστά στον επιβλητικό έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη. Σε κάθε 4 χιλ. περίπου θα υπάρχει σταθμός με κρύο εμφιαλωμένο νερό .Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια ,δίπλωμα συμμετοχής και μπλουζάκια . Μετά τον τερματισμό των αθλητών θα ακολουθήσει φαντασμαγορικό θέαμα με παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από την Αρμενία ,την Τσεχία , την Αλγερία , Τουρκία, και Ουκρανία. Επίσης θα συμμετέχει και το χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Σοφάδων .
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στα τηλ. 2445097571 κιν.6977947689 κ. Δημ. Γιώτη. και 6973035858 κ. Γ. Τρίψα .
[ Εκ παραδρομής γράφτηκε ότι οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν η πρώτη μέχρι το 35ο έτος του κάθε αθλητή –δρομέα . Το σωστό είναι ότι η πρώτη κατηγορία θα είναι μέχρι και το 29ο έτος της ηλικίας του κάθε δρομέα και θα ανεβαίνει ανά πέντε χρόνια ]
Διαβάστε περισσότερα...

Μη χάσετε το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών αυτό το Σάββατο στη Φωτάδα

Μία μοναδική βραδιά διοργανώνει αυτό το Σάββατο (19-6-10) το βράδυ, σε στεγασμένο χώρο, στο γήπεδο Φωτάδας, ο τοπικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος. Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν χορούς απ’ όλη της Ελλάδα 8 χορευτικά, ενώ μετά θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο με τους...
...ήχους παραδοσιακής ορχήστρας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστεί παραδοσιακό φαγητό σε ενδεικτική τιμή, προς ενίσχυση του Συλλόγου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Διαβάστε περισσότερα...