Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ευθύς πολιτικός λόγος του Κώστα Σκανδαλίδη χθες το βράδυ στα Τρίκαλα

Κατάμεστο από συντρόφια το memories hall στο οποίο μίλησε χθες το βράδυ (Παρασκευή 19-2-2010), ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Ο κ. Σκανδαλίδης «τα άκουσε» από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ήταν επικριτικοί σε μεγάλο βαθμό για την μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική και ζήτησαν πιο ξεκάθαρες θέσεις. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις από τους ομιλητές και έγινε ένας...
...δημοκρατικός διάλογος, όπου τον συντόνιζε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κ. Αχιλλέας Μανούρας. Ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε στο τέλος στις επισημάνσεις που έκαναν οι ομιλητές. Χαρακτηριστικό ήταν, πως ενώ η εκδήλωση άρχισε λίγο μετά τις 7, τελείωσε στις 11:30. Παρόν στην πολιτική εκδήλωση ήταν φυσικά και οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς και όλοι οι πολιτευτές. Δείτε μερικές εικόνες.
Διαβάστε περισσότερα...

Δείπνησαν με κοντοσούφλια τα παλικάρια της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το δημοσιογραφικό team της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, δείπνησε χθες το βράδυ (Παρασκευή 19-2-10) σε γνωστή ταβέρνα. Μαζί και ο Γιώργαρος, ο οποίος...
...δεν έχασε την ευκαιρία να πιει ένα κρασάκι μαζί τους. Βέβαια ο Γιώργος Σπαθής ήταν στο διπλανό συντροφικό τραπέζι…
Διαβάστε περισσότερα...

Σειρά επαφών του Συντονιστή Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Ευρώπης, κ. Γ. Αμαραντίδης κατά την τριήμερη παραμονή του στην Αθήνα

Φρανκφούρτη, 19.02.2010
Σειρά επαφών είχε ο Συντονιστής Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Ευρώπης, κύριος Γιώργος Αμαραντίδης κατά την τριήμερη παραμονή του στην Αθήνα, όπου μετέβη προκειμένου να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης στις 18 Φεβρουαρίου.

Στην κοινή συνεδρίαση με τον κύριο Αμαραντίδη, τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί ο αμφίδρομος διάλογος ουσιαστικής επικοινωνίας, αλλά και να δρομολογηθούν άμεσα κοινές δράσεις, που αφορούν κυρίως στη δικτύωση των Ελλήνων, σε θέματα πολιτισμού, νεολαίας και υποστήριξης των αποδήμων στις χώρες που ζουν.
Μετά τη συνεδρίαση ο κύριος Αμαραντίδης συμμετείχε με τα Μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής και στη συνέχεια παρέστη στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Φίλιππο Πετσάλνικο.
Ο κύριος Αμαραντίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Α’ Αντιπρόεδρο, κύριο Γρηγόρη Νιώτη για τις επόμενες δραστηριότητες της Περιφέρειας Ευρώπης, που αφορούν κυρίως στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Ελληνόφωνης Παιδείας στο Εξωτερικό, στη συνέχιση της δικτύωσης και δραστηριοποίησης της Νεολαίας, μέσω του ΣΑΕ, αλλά και στην ενεργοποίηση των Δικτύων Επιστημόνων και Επιχειρηματιών της Περιφέρειας.
Σήμερα, ο κύριος Αμαραντίδης σε δύο ξεχωριστές συναντήσεις που είχε με τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Ι.Π.Ο.Δ.Ε.), κυρία Ρωξάνη Ελευθεριάδου, και την Ειδική Γραμματέα Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, κυρία Θάλεια Δραγώνα, ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες γονείς, μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Περιφέρειας Ευρώπης και για τις λύσεις που προτείνουν.
Μεταφέροντας τις θέσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας και των Ομογενειακών Φορέων, ο Συντονιστής ΣΑΕ, Περιφέρειας Ευρώπης τόνισε ότι απαιτείται η διατήρηση στενής συνεργασίας, προκειμένου να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί η Ελληνική Παιδεία στο Εξωτερικό. Επεσήμανε δε την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του θεσμικού ρόλου των Ομογενειακών Φορέων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν άμεσα.
Είναι σημαντικό, τόνισε ο κύριος Αμαραντίδης, τα σχολεία στο εξωτερικό να αποκτήσουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό τέτοιο, προκειμένου τα ελληνόπουλα, να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και να σταδιοδρομήσουν ισότιμα τόσο στη χώρα υποδοχής όσο και στην Ελλάδα.Στις συναντήσεις αυτές ο κύριος Αμαραντίδης απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι τα ζητήματα που έχουν τεθεί για την προσπάθεια αναβάθμισης της Ελληνόφωνης Παιδείας στην Ευρώπη θα αποτελέσουν αντικείμενο λεπτομερούς καταγραφής, έτσι ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δρομολογηθούν λύσεις σε όποια ζητήματα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Νομού Καρδίτσας.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, κήρυξε την έναρξη του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου του Νομού Καρδίτσας, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Το συνέδριο θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Διαχείρισης Αγροοικοσυστημάτων. Ο Υφυπουργός άνοιξε το συνέδριο με την παρακάτω ομιλία:...
«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ευχαριστώ θερμά το κ. Νομάρχη για την πρόσκλησή του στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του νομού Καρδίτσας και όλους τους συνδιοργανωτές και συμμετέχοντες που συμβάλλουν στην διεξαγωγή αυτού του εγχειρήματος. Εγχείρημα που συνιστά αναγκαία συνιστώσα της υλοποίησης του οράματός μας για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πρωτοβουλία των φορέων και των πολιτών που κάνουν πράξη την δημόσια διαβούλευση.
Η διερεύνηση, οι προτάσεις και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτή τη διοργάνωση δεν είναι απλώς σημαντικά αλλά απαραίτητα για την το σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Καρδίτσας, προβλήματα που ταλαιπωρούν την ελληνική περιφέρεια γενικότερα, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την αισιοδοξία μου.
Όχι γιατί υπάρχουν μαγικές λύσεις αλλά γιατί η συνεργασία της κυβέρνησης, των τοπικών φορέων, των επιστημόνων και των πολιτών είναι προϋπόθεση για το ξεπέρασμα των προβλημάτων.
Από την πλευρά της κυβέρνησης μπορώ να διαβεβαιώσω ότι γνωρίζουμε τις ανάγκες της περιοχής και είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας η επιτάχυνση, ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση της κατασκευής απαραίτητων έργων υποδομής.
· η κατασκευή του Ε65 που θα συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό,
· η κατασκευή της Επαρχιακής Οδού Καρδίτσα-Άρτα που έχει ορισθεί ως εθνικού επιπέδου έργο και περιλαμβάνει τη σήραγγα του Τυμπάνου, έργο που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση προς το υπό κατασκευή φράγμα Συκιάς.
· η βελτίωση της Εθνικής οδού Καρδίτσας-Τρικάλων, η αναβάθμιση του οδικού δικτυού σύνδεσης της Καρδίτσας και της Ε65 με τα Φάρσαλα, την Αγχίαλο και το Βόλο,
· η έναρξη των έργων διαχείρισης υδάτων Σμοκόβου, συνιστούν ένα σύνολο αναγκαίων υποδομών που θα δώσουν πνοή στην Καρδίτσα και στην ευρύτερη περιοχή τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη.
Θέλω να επαναλάβω τη δέσμευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την ερήμωση της Θεσσαλίας. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό είμαστε βέβαιοι πως σύντομα η Θεσσαλία θα επανακτήσει τη δυναμική αλλά και βιώσιμη ανάπτυξη της αγροτικής της οικονομίας.
Παράλληλα, επιδιώκουμε τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών σχεδίων για τους ορεινούς όγκους, όπως είναι αυτός των Αγράφων, που μοιράζεται σε 4 περιφέρειες και 5 νομούς. Πυρήνας και κεντρική φιλοσοφία αυτού του ολοκληρωμένου σχεδίου είναι η πράσινη- αειφόρος ανάπτυξη. Η χρηματοδότησή του θα πραγματοποιηθεί από το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για να υπάρξουν ειδικές πολιτικές χρηματοδότησης των ορεινών περιοχών από την Ε.Ε., τόσο στην Δ’ Προγραμματική Περίοδο, όσο και στην επόμενη. Ο σχεδιασμός, η διεκδίκηση αλλά και η διαχείριση ενός τέτοιου ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου, θα γίνει μέσα από ένα φορέα του Δημοσίου, σε συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης αλλά και τους άλλους φορείς εκπροσώπησης των παραγωγικών και κοινωνικών τάξεων των 5 νομών.
Η Δυτική Θεσσαλία έχει χαρακτηριστικά περιφέρειας μέσα στην περιφέρεια. Γι’ αυτό μόνο ένα σχέδιο χωρικής ανάπτυξης που αξιοποιεί τους οδικούς άξονες και δεν καθορίζεται μονομερώς από αυτούς, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, μπορεί να οδηγήσει στην περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση, στην κοινωνική συνοχή.
Κλείνοντας, εύχομαι η διεξαγωγή της διοργάνωσης να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Εύχομαι η διοργάνωση αυτή να μετατραπεί σε θεσμό με συνέχεια και συνέπεια και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές της περιφέρειας.
Καλή αρχή λοιπόν και ευχαριστώ για την προσοχή σας.»
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο νέοι κόμβοι στα Τρίκαλα

Τους δύο νέους κόμβους, δηλαδή στην συμβολή της οδού Καλαμπάκας με τον περιφερειακό της δυτικής παράκαμψης των Τρικάλων και στην γέφυρα Πάσχου δίπλα από το παλιό εργοστάσιο Δερπανόπουλου επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Σακκά και...
...την μηχανικό του Δήμου κ. Σούλα Μπράκη.
Στον υπό διαμόρφωση κόμβο της δυτικής παράκαμψης των Τρικάλων με την οδό Καλαμπάκας εξετάστηκαν οι πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν προκειμένου να υπάρξει ομαλή διέλευση των οχημάτων προς όλες τις κατευθύνσεις. Στην επιτόπια επίβλεψη από τους αρμόδιους του Δήμου εξετάστηκαν τα ενδεχόμενα κατασκευής κυκλικής νησίδας στον κόμβο ή της τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών, ως λύσης για την ασφαλή διέλευση των τροχοφόρων.
Να σημειωθεί ότι στον κόμβο αυτό η κυκλοφορία των οχημάτων αναμένεται να είναι αρκετά αυξημένη καθώς θα συνεχίσει να αποτελεί μία από τις εισόδους και εξόδους της πόλης και ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί και τα οχήματα που θα συνεχίζουν την περιφερειακή οδό προς τα δυτικά (Πύλη κ.λπ.). Με την ολοκλήρωση μάλιστα της δυτικής αυτής παράκαμψης των Τρικάλων «κλείνει» ολοκληρωτικά ο περιφερειακός δακτύλιος της πόλης και βέβαια αναμένεται να «ανασάνει» η κυκλοφορία στο εσωτερικό των Τρικάλων.
Επίσης, σύμφωνα με την Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων (ΔΕΚΕ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο προϋπολογισμός της μελέτης για την ολοκλήρωση των έργων του Περιφερειακού Δακτυλίου των Τρικάλων ανέρχεται στα 3.600.000 ευρώ.
Όσον αφορά τον κόμβο στην γέφυρα Πάσχου, τα έργα κατασκευής της κυκλικής νησίδας έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Με την διαμόρφωση αυτή στον κόμβο, εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο η κυκλοφορία των οχημάτων και παράλληλα έχουν ελαχιστοποιηθεί οι κίνδυνοι των διερχόμενων πεζών, καθώς τα αυτοκίνητα μειώνουν κατά πολύ την ταχύτητά τους.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση του Προέδρου της ΤΕΔΚ στο δήμαρχο Κατσανιάς

Αγαπητέ Δήμαρχε Καστανιάς
Έλαβα την από 17-2-2010 έγγραφη διαμαρτυρία σας για απόφαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ και σας απαντώ ευθέως ότι είναι απαράδεκτη για το ύφος και το περιεχόμενό της. Δεν αρμόζει στο επίπεδο ενός Δημάρχου να επιτίθεται εναντίον των μελών του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν υπευθυνότητα και...
...κύρος σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.
Σε ότι αφορά την πρόταση του Δήμου Καστανιάς σας γνωρίζω ότι έχει διαβιβασθεί στην αρμόδια υπηρεσία της ΚΕΔΚΕ, όπως και οι προτάσεις των Δήμων και Κοινοτήτων που μας κοινοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.
Επισημαίνω όμως ότι στην 164/26-01-10 επιστολή σας ζητάτε την συνένωση του Δήμου σας με τους Δήμους Κλεινοβού, Μαλακασίου και Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου (ΑΔΣ 1/2010), όμως κανείς από τους ΟΤΑ που αναφέρεσθε δεν έχει υιοθετήσει την άποψή σας μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, ο Δήμος Κλεινοβού με απόφασή του επιθυμεί να παραμείνει ως έχει είτε να συνενωθεί με τον Δήμο Καλαμπάκας, η Διευρυμένη Κοινότητα Ασπροποτάμου με απόφασή της επιθυμεί να παραμείνει ως έχει και ο Δήμος Μαλακασίου στην απόφασή του αναφέρει ότι επιθυμεί να παραμείνει ως έχει είτε να συγχωνευθεί με τον Δήμο Μετσόβου. Επομένως, το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ δεν μπορεί να λάβει θέση επί της προτάσεώς σας εφόσον δεν συμφωνούν οι υπόλοιποι ΟΤΑ.
Να είστε βέβαιος ότι εάν όλοι συμφωνήσετε για την δημιουργία του προτεινομένου Δήμου τότε εμείς θα στηρίξουμε την δημιουργία του, όπως έγινε με την περίπτωση της συνένωσης των τεσσάρων Δήμων που αναφέρεσθε.
Τρίκαλα 19-02-2010
Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Ταμήλος
Δήμαρχος Τρικκαίων
Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη για την ανάπλαση του αύλειου χώρου στο 1ο Γυμνάσιο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων εν όψει των έργων για την ανάπλαση του αύλειου χώρου των εκπαιδευτηρίων αλλά και του παρακείμενου γηπέδου στην περιοχή της Μπάρας. Στη σύσκεψη παρών ήταν...
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα ".

...ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο Γυμνασιάρχης κ. Βασίλης Πισκόιας καθώς και το σύνολο των καθηγητών του Γυμνασίου.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση από πλευρά του Δημάρχου για τα έργα ανάπλασης που πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος στον αύλειο χώρο των δύο εκπαιδευτηρίων (συνολικής έκτασης 28 στρεμμάτων) καθώς και στον χώρο του παρακείμενου γηπέδου ούτως να είναι λειτουργικός και για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της πόλης μας.
Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το έργο ανάπλασης του αύλειου χώρου τόσο του 1ου Γυμνασίου όσο και του 1ου Λυκείου Τρικάλων, για την ελαφρά περίφραξη με πράσινο και παγκάκια ανάμεσα στα δύο εκπαιδευτήρια, καθώς επίσης για τους χώρους πάρκινγκ που προβλέπεται να γίνουν στον εξωτερικό χώρο των σχολείων.
Από την πλευρά τους οι καθηγητές συμφώνησαν με τα έργα ανάπλασης που ετοιμάζει ο Δήμος, ενώ αρκετοί από αυτούς υποστήριξαν ότι από το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων λείπει μια κλειστή αίθουσα στην οποία να μπορούν να γυμνάζονται οι μαθητές κατά τις βροχερές ημέρες ή να λειτουργεί ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για εκδηλώσεις κ.λπ.
Με αυτό το αίτημα συμφώνησε και ο Δήμαρχος, ενημέρωσε όμως ότι το παρόν έργο αφορά και μόνο την ανάπλαση του αύλειου χώρου. Επεσήμανε πάντως ότι θα δώσει εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την σύνταξη μιας μελέτης για την κατασκευή ενός τέτοιου χώρου και εφόσον μπορεί να υλοποιηθεί με σχετικά φθηνό κόστος θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.
Από το γραφείο τύπου.
Διαβάστε περισσότερα...