Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Στα χέρια του δήμου Τρικάλων κτίσμα από το ιστορικό Βαρούσι Τρικάλων.

Επωλήθη στο δήμο Τρικάλων έναντι 150 χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που η πραγματική του αξία ξεπερνά κατά πολύ την τιμή πώλησης.
Κι αυτό, γιατί ο ιδιοκτήτης, δώρισε στην ουσία το υπόλοιπο της πραγματικής αξίας του ακινήτου, στο δήμο Τρικάλων. Συμβάλλοντας έτσι, στη διατήρηση ιστορικών στοιχείων της παλιάς πόλης των Τρικάλων.
Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ από την διαδικασία πώλησης, που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Τρικάλων.
Αναμονή για περισσότερη ενημέρωση.
Διαβάστε περισσότερα...

Το trikalaola σας εύχεται καλό μήνα και καλό Χειμώνα.

Όχι ακριβώς καλό Χειμώνα, από συνήθεια το λέμε που τελείωσαν τα μπάνια του λαού. Καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο.
Στην Ελλάδα όλες οι εποχές είναι όμορφες λόγω της εύκρατης ζώνης και κάθε μία έχει τις δικές της ομορφιές. Χαρακτηριστικό βέβαια του Φθινοπώρου είναι το κεχριμπαρένιο χρώμα που παίρνουν τα φύλλα των φυλλοβόλων δέντρων, πριν την ελεύθερη πτώση στο έδαφος. Τα φύλλα της οξιάς είναι πολύ χαρακτηριστικά, όπως φαίνεται και στη φωτό που βγάλαμε στην περίφημη Βάλια Κάλντα της Νότιας Πίνδου.
Καλό φθινόπωρο με λιγότερη θλίψη
Διαβάστε περισσότερα...

Παραιτήθηκε για να… διευκολύνει τον Πρωθυπουργό ο Γιάννης Μανώλης.

Την παραίτησή του υπέβαλε από το βουλευτικό του αξίωμα ο Γιάννης Μανώλης. Toν αντικαθιστά ο Δημήτρης Κρανιάς, πρώτος επιλαχών από την ίδια περιφέρεια Αργολίδας. Παραμένουν 151 οι βουλευτές της ΝΔ.
Ο μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ, με επιστολή του στον πρωθυπουργό, είχε προαναγγείλει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, κατά την έναρξη των εργασιών του Γ' Θερινού Τμήματος της Βουλής, το Σεπτέμβριο. Ο κ. Μανώλης, ενημερώνοντας σχετικά τον Πρόεδρο της Βουλής, επισήμανε ότι παραιτήθηκε προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, «να μην υποκύψει σε όσους του προτείνουν εκλογές αυτοκτονίας». «Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, για να διευκολύνω τον Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, ν’ ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη, τα στελέχη της ΝΔ και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν…
Περισσότερα στο ρεπορτάζ του:
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν άντεξαν οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου και έσπασαν τις μπάρες στα νέα διόδια.

Απίστευτη ταλαιπωρία είχαν υποστεί οι Θεσσαλοί εκδρομείς του περασμένου Σαββατοκύριακου, που απέδρασαν σε κοντινές παραλίες της Λάρισας και της Κατερίνης. Χαρακτηριστικό, σύμφωνα με μαρτυρία εκδρομέων, διανύθηκε η διαδρομή Πλαταμώνας – νέα διόδια Πυργετού Λάρισας, σε 2,5 ώρες!
Στα νέα διόδια Πυργετού ήταν όλο το κόλλημα της κυκλοφορίας.
Αποτέλεσμα αυτής της απίστευτης ταλαιπωρίας, μερίδα εκδρομέων, δεν άντεξαν (και καλά έκαναν) και άνοιξαν τις μπάρες.
Φυσικά οι υπόλοιποι από πίσω δεν συγκρατήθηκαν και περνούσαν μετά το άνοιγμα των μπαρών συνεχώς. Πάλι καλά που δεν είχαμε και χειρότερα με επεισόδια. Αυτό να γίνει μάθημα στους υπευθύνους, ώστε το απόγευμα της Κυριακής τα διόδια να είναι ελεύθερα και να μην τους βγαίνει από τη μύτη, η εκδρομή του Σαββατοκύριακου τους χιλιάδες εκδρομείς από Λάρισα και Τρίκαλα.
Υ.Γ. Όχι μόνο τις μπάρες έπρεπε να σπάσουν, αλλά και τα ίδια τα διόδια να γκρεμίσουν. Για να κάνεις μια διαδρομή, όσα λεφτά θέλεις για βενζίνα, θα χρειαστείς και για διόδια. Που πάνε τόσα εκατομμύρια από την είσπραξη των διοδίων; Και να είχαμε και δρόμους της προκοπής!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Η κοιλάδα με τους αρχαίους Ναούς είναι στον Τύρναβο.

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, έχουν έρθει στην επιφάνια το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Τύρναβο.
Στην περισυλλογή και διάσωση των αρχαιοτήτων που εντοπίσθηκαν στον Τιταρήσιο ποταμό, προχωρά η δημοτική Αρχή του Τυρνάβου, ενώ όπως επισημαίνουν οι αρχαιολόγοι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ανακάλυψη, η σπουδαιότητα της οποίας προκύπτει από τον εντοπισμό και την αξία των αρχαίων ευρημάτων. Ήδη οι σπόνδυλοι των κιόνων που βρέθηκαν, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι εντοπίσθηκαν τρίστηλα από τη μετώπη του ναού, βάσεις αγαλμάτων και πολλά άλλα αρχαία ευρήματα, τα οποία ο Δήμος με την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας , σκοπεύει να μεταφέρει σε Δημοτική έκταση και στη συνέχεια να προχωρήσει στην αναστήλωση τους.
''...είναι χρέος της Δημοτικής Αρχής να φέρει στην επιφάνεια τα αρχαιολογικά ευρήματα'' τόνισε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Χρήστος Κιτσίδης, ενώ ο επικεφαλής της προσπάθειας Σάκης Κωστούλας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι, ''…ανακαλύπτουμε τα θεμέλια της ιστορίας μας''.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πρόκειται για σειρά αρχαίων ναών και κτιρίων (σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις) , οι οποίοι βρίσκονται μέσα στην κοίτη του Τιταρήσιου ποταμού και εικάζεται ότι πρόκειται για ένα παρόχθιο συγκρότημα, το οποίο εκτείνεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου. Από το Υπουργείο Πολιτισμού, υπάρχει η εκτίμηση ότι πρόκειται για Ιερό των Νυμφών ή Ναό του Ποσειδώνα.
Από το Υπουργείο υποσχέθηκαν τη χρηματοδότηση του έργου τη νέα χρονιά, ενώ ο δήμος ζήτησε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την άμεση έναρξη των ανασκαφών.
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκαν δύο νέα βίντεο στο You Tube με την Πάολα.

Τα βίντεο (1ο και 2ο μέρος), είναι από τη βραδιά με την «Πάολα» στο "ΑΡΙΩΝ" στα Τρίκαλα, στις 22-8-09.
Δείτε το 1ο μέρος κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/1/hUbN0mf9H0Y
Δείτε το 2ο μέρος κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/pQFs-i3u9Jk (άκυρο)
Διαβάστε περισσότερα...