Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠ. ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

«Άνοιξη» στην παράδοση
Άρωμα παράδοσης και πολιτισμού, αναδύθηκε την Δευτέρα στο γραφικό χωριό του Προδρόμου, με τα υπερονόβια πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά και το εκπληκτικό θέαμα από το «μπαλκόνι» των Τρικάλων.
Του ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑ

Για ακόμη μια χρονιά, με πολύ κέφι και μεράκι, ο εκπολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος Προδρόμου «Η Άνοιξη» πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη εκδήλωση ανήμερα της γιορτής των Αγ. Αποστόλων.
Για ακόμη μια χρονιά μίλησαν οι όμορφες εικόνες, με τα παιδιά του συλλόγου να γεμίζουν με τον λεβέντικο χώρο τους τις καρδιές των πολλών επισκεπτών, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζεστό παραδοσιακό φαγητό. Η πιο όμορφη στιγμή της βραδιάς; Όταν οι ηλικιωμένες γυναίκες του χωριού πήραν την σκυτάλη από τα νεαρά παιδιά και με τον χορό τους κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έφυγαν από την εκδήλωση υπερήφανοι για την νεολαία που διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις.
Στην όμορφα βραδιά παρευρέθηκαν, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος, ο δήμαρχος Κόζιακα, κ. Ηλίας Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλλιδένδρου κ. Κώστας Γκαμπλιώνης, ο δήμαρχος Φαλώρειας κ. Αντώνης Ντιντής και φυσικά οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κόζιακα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Καραμπούλας ήταν χαρούμενος και συγκινημένος και ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ενώ υπήρξε και πλούσια λαχειοφόρος, με μέγα χορηγό της εκδήλωσης το ΕΚΟ-ΜΑΡΚΕΤ.
Για να δείτε και τις 10 φωτό από την εκδήλωση, κάντε κλικ εδώ στο σύνδεσμο του "ΤρίκαλαΟΛΑ 2" http://trikalaola2.blogspot.com/2009/07/blog-post.html
Για το κείμενο και τις φωτό, ευχαριστούμε το φίλο μας Γρηγόρη Καραμπούλα.
Διαβάστε περισσότερα...

Απέτρεψαν να δημιουργηθεί μεγάλη πυρκαγιά.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, είχε σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς και τον απόλυτο έλεγχο αυτής, σε δύσβατη δασική έκταση στη θέση «Πλατάνι», του δ.δ. Παλαιοκαρυάς, του δήμου Πύλης Τρικάλων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες Παρασκευή στις 14:30 το μεσημέρι σε υψόμετρο 1100 μ. και πρόλαβε να κάψει 4 στρέμματα ξηράς χορτολιβαδικής έκτασης, κέδρους και μερικούς ξερούς κορμούς ελατιών. Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν γρήγορα, 2 υδροφόρα οχήματα του Π.Κ. Πύλης, με 9 άνδρες, με επικεφαλής τον Επιπυραγό κ. Αντώνη Σπανό, αναπληρωτή διοικητή της Π.Υ. Τρικάλων. Για τα αίτια της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα του Π.Κ. Πύλης. Διαβάστε περισσότερα...