Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Δεν προλάβαμε να φωτογραφίσουμε το δήμαρχο, φωτογραφίσαμε τον οδηγό του…

Τελείωσε πριν από λίγο μία ακόμη σατιρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.
Δυστυχώς δεν προλάβαμε να κρατήσουμε πλάνο από το δήμαρχο Τρικάλων κ. Μιχάλη Ταμήλο που ήταν σήμερα μέσα στο στούντιο, κρατήσαμε όμως στο τέλος ένα πλάνο στο οποίο φαίνεται ο οδηγός του.
Διαβάστε περισσότερα...

Τηλε-ιατρική από το δήμο Τρικάλων…

Μια ακόμη πρόσκληση συνεργασίας έλαβαν πρόσφατα ο Οργανισμός ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων και η Αναπτυξιακή ΟΤΑ της e-trikala A.E., από το ΤΕΙ Αθηνών- Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων και το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Μελετών της Ακαδημίας Αθηνών, για υποβολή κοινης πρότασης για την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας τηλε-ιατρικής με τον τίτλο e-Aσκληπιός, προς τιμή της πόλης των Τρικάλων, γενέθλιας πολής του Ασκληπίου, πατέρα της Ιατρικής.
Συγκεκριμένα η υποψήφια πρόταση θα κατατεθεί για χρηματοδότηση στην τρέχουσα προκύρηξη της Ειδικής Υπηρεσία Συντονισμού και Εφαρμογής των Δράσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης στους Τομείς της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας (ΕΥΣΕΔ-ΕΤΑΚ) στη δράση «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Ο Δήμος Τρικκαίων προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο πλαίσιο της πρότασης αυτής με βάση την μεγάλη εμπειρία του στην χρήση ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υποδομών και σε καινοτόμα ψηφιακά έργα e-health σε εθνικό και ευρωπαϊκο επίπεδο (π.χ. ISISEMD για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών τηλεπρόνοιας ασθενών με άνοια κα) τα οποία υλοποιούνται ή λειτουργούν ήδη τα τελευταία χρόνια, με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνιες παθήσεις, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κλπ) και ειδικότερα του προγράμματος τηλεπρόνοιας.
Το πρόγραμμα τηλεπρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων υλοποιείται από την την Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ του Δήμου Τρικκαίων e-trikala ΑΕ στα πλαίσια σχετικής προγραμματικής σύμβασης και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων -ΓΝΤ αλλά και με ιδιώτες ιατρούς, με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνιες παθήσεις κλπ).
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Μετεκλογική -«πολιτική» ανασκόπηση σαλάτας

(«Οδός» 2ου δεκαημέρου της νέας κυβέρνησης του Πασόκ)
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Σε πρόσφατο σχόλιό μας, «Μετεκλογικός περίπατος στα «κάστρα» του δικομματισμού», (09.10.2009 ) γράφαμε: «Ας αφήσουμε λίγο τον αφέντη χρόνο να κυλίσει και ας μη φανούμε «μεμψίμοιροι» και «κράχτες». Ας ελπίσουμε ότι ο ελληνικός ο λαός θα βρει το δρόμο του και παν απ’ όλα να μη μένει θεατής στα δρώμενα που προέκυψαν από μια παρένθεση-εναλλαγή που η ταχύτητα των καναλαρχών ρύθμιζε και ρυθμίζει… Παρά αυτά συγχαίρουμε τη νίκη του Πασόκ, όπως είχαμε συγχαρεί και τη νίκη της ΝΔ καθώς και όλους τους υποψηφίους βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων για τον αγώνα τους.
Ευχόμαστε στο Πασόκ κάθε επιτυχία και ευελπιστούμε μόνο σε ένα πράγμα: Να έχει μνήμη».
Σήμερα, καθώς βρισκόμαστε καθοδόν προς τις πρώτες εκατό μέρες, που όλο λιγοστεύουν, σ’ αυτή την περίοδο που διανύουμε, θα παραθέσουμε ορισμένα αποσπάσματα που διαβάσαμε στο διαδίκτυο αφήνοντας τα σχόλιά μας για κάποια άλλη φορά. ΒΦ.
Λοιπόν στο ιντερνέτ διαβάσαμε:
http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=home «Ο Γιωργάκης κέρδισε τις εκλογές γιατί υποσχέθηκε τα πάντα: ! Σιγά-σιγά όμως η ε επίδραση των ψυχοτρόπων, με τα όποια με την βοήθεια των ΜΜΕ ζάλισε τον κόσμο περνά και σύντομα ο Έλληνας θα διαπιστώσει το τι σημαίνει το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε…»
http://www.koutouzis.gr/strava+anapoda.htm
«Αν η Ελλάδα έχει να προβάλλει κάτι διεθνώς, αυτά είναι η Ναυτιλία της και ο Τουρισμός της. Δυο σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές. Για το λόγο αυτό υπήρχαν και τα ομώνυμα υπουργεία. Τώρα η Κυβέρνηση τα συγχώνευσε σε άλλα, ως να ήταν δευτερεύουσας σημασίας. Νομίζουμε ότι αυτό, κυρίως για λόγους ουσίας αλλά και προβολής, ήταν λάθος…»
http://www.dwelle.de/dw/article/0,,4786478,00.html
«Δεύτερο, οριστικό (;) όχι της Καρλσρούης στην έκδοση Χριστοφοράκου Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Η υπεράσπιση του Μιχ. Χριστοφοράκου θα υποβάλει αίτηση άρσης της κράτησής του στις φυλακές του Μονάχου. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas παραμένει, οριστικά όπως όλα δείχνουν, στη Γερμανία μετά και το δεύτερο «όχι» που είπε το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης στην έκδοσή του στην Ελλάδα…»
http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/321-2009-10-15-22-12-34
«Σε θέση… οσφάιντ βγάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες και πάντως τις μεγαλύτερες του κλάδου, με πρόταση για κοινοτική οδηγία, την οποία φέρνει πρώτη φορά στο φως στην Ελλάδα το “B”!Η Κομισιόν, με πρόσφατη πρότασή της για την επιβολή αυστηρού ορίου στο διατραπεζικό δανεισμό, ορίζει την έναρξη μιας δύσκολης αντίστροφης μέτρησης για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, την ώρα που οι τράπεζες της χώρας μας κάνουν… πρωταθλητισμό χρηματοδοτικών ανοιγμάτων προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και χωρίς την άφθονη ρευστότητα που έχουν αντλήσει είναι κοινό μυστικό, ότι θα βρίσκονταν προ πολλού στο «κόκκινο…»
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=158531#158531
«Πράγματι του δίνουν συγχαρητήρια του κ. Χρυσοχοϊδη. Αδιάψευστος μάρτυρας τα παρακάτω τηλεγραφήματα: Διά την σωτήριον επέμβασιν των δυνάμεων της τάξεως εις τα αναρχοκρατούμενα Εξάρχεια και την πάταξιν της ανομίας των αναρχικών συμμοριτών και των κομμουνιστών συνοδοιπόρων αυτών, τα θερμά μας συγχαρητήρια εις το άξιον τέκνον της προσφιλούς πατρίδος κ. Μιχάλην Χρυσοχοϊδην.
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών και Απογόνων της Εθνικής Οργανώσεως "Χ".

Ειλικρινή και εκ βάθους καρδίας συγχαρητήρια εις τον υπουργόν Δημοσίας Τάξεως κ. Μ. Χρυσοχοϊδην. Ημείς οίτινες επί σειράν δεκαετιών κρατώμεν άσβεστον την ελπίδα της επαναφοράς του νόμου και της τάξεως, τόσον διασαλευθείσης μετά την επάρατον 24ην Ιουλίου 1974, τασσόμεθα παρά το πλευρόν του δερέλπιδος υπουργού, δια την πάταξιν των αναρχοκομμουνιστοσυμμοριτών. Ζήτω το Έθνος! Ζήτωσαν τα Σώματα Ασφαλείας! Ζήτω ο Χρυσοχοϊδης!
Εθνική Ένωσις δια την Αποκατάστασιν της Μνήμης των Επαναστατών Αξιωματικών της 21ης Απριλίου 1967…»
http://fatsimaremag.blogspot.com/2009/10/blog-post_1119.html
«Παιχνίδια με την ιστορία. Σαν δε ντρέπονται …
Δοσίλογους, χουντικούς και Τούρκους θα τιμήσει (διαβάζουμε) η ΠΑΣΟΚτσού Δήμαρχος Βέροιας ! Να μια ιδέα και για τον δικό μας Νεοδημοκράτη...»
http://www.trikalaola.blogspot.com/(πηγή:http://www.e-erevna.gr/portal/search.aspx
«Πέρυσι, οι καλλιεργητές έλεγαν πως έχουν να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη χρονιά για το καλαμπόκι. Φέτος, αναθεώρησαν τις περσινές τους, εκτιμήσεις. Η χειρότερη χρονιά για το καλαμπόκι είναι η φετινή. Οι ίδιοι, απογοητευμένοι από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές που δίνει η «αγορά», αφήνουν το καλαμπόκι τους, στα χωράφια…»
http://www.trikalanews.gr/article/5252/
«Εμείς απλά περιμένουμε να δούμε τις υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου να γίνονται πράξη αν και άρχισε ήδη ,το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έπαψε ήδη να υπάρχει (μας έφαγαν οι μουλάδες του Ισλάμ και οι πολίτες του κόσμου.) Αξιότιμε Κ. Χάιδο οι πολίτες των Τρικάλων σας τίμησαν με την πρωτιά ,έχετε πει αρκετές φορές ότι ¨με τον Παπανδρέου Πρωθυπουργό η υγεία θα πετάξει¨ !!! η Μονάδα Εντατικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο μας είναι κλειστή ,ελπίζουμε να μην πετάξουν οι ασθενείς συμπολίτες μας προς τον Ύψιστο.!!! Θα επανέλθουμε .- σύντομα…»
http://www.trikalanews.gr/article/5406/
«Με την φράση «διαθέτω όλα τα προσόντα που ο …. δεν τα αναγνώρισε, δεν τα εκτίμησε και δεν με αξιοποίησε», συνεργάτης Τρικαλινού πρωτοκλασάτου στελέχους της Ν.Δ., έστειλε email στην… Ιπποκράτους και ζητά να διορισθεί σε κρατική θέση…»
http://www.trikalinanea.gr/
«Υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά για την προεδρεία της Ν.Δ. ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης. Επιλέγει διαφορετικό δρόμο από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, που τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Μπακογιάννη…»
http://www.trikalanews.gr/article/5415/
«Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σιούφας, ανακοίνωσε ότι οι κάλπες για την εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα στηθούν στις 6 Δεκεμβρίου. Είπε ακόμη, ότι για να γίνει η ψηφοφορία απαιτείται να υπάρξουν ορισμένες καταστατικές αλλαγές, τις οποίες θα εισηγηθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα συνέλθει μια εβδομάδα πριν από το έκτακτο συνέδριο, το οποίο έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου…»
http://www.trikaland.gr/
«Το δυστύχημα είναι για τους απλούς ψηφοφόρους Νεοδημοκράτες οι οποίοι μετά την εκλογική πανωλεθρία θα παρακολουθήσουν ένα συνέδριο-εκλογή Αρχηγού με τους ίδιους Φεουδάρχες, με τους ίδιους Φύλαρχους που άρχισαν ήδη να κινητοποιούν τις φεουδαρχίες τους και να μαζεύουν υπογραφές για τον επόμενο Φύλαρχο-Φεουδάρχη. Ειδικά εκεί που τα φέουδα της ΝΔ ασκούν ακόμη εξουσία –σε δήμους και νομαρχίες-, το έχουν ήδη ανακηρύξει τον Πρώτο αρχηγό - φύλαρχο πριν απ’ το Συνέδριο. Η ΝΔ οδεύει ολοταχώς για Τετραρχία Φυλάρχων. Άντε να συνεννοηθούν τα 4 Μεγαλοφέουδα και οι 4 Φύλαρχοι και να ασκήσουν αντιπολίτευση. Είναι πασιφανές ότι και σαν αντιπολίτευση η σημερινή ΝΔ θα πάθει ακόμη μεγαλύτερη συντριβή και ακόμη μεγαλύτερη πανωλεθρία…»
http://www.trikalanews.gr/article/5406/
«Χάρη στην ανιδιοτελή προσπάθεια δεκάδων στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε ένας αξιοπρεπής προεκλογικός αγώνας, πάντα μέσα στα πλαίσια που η φιλοσοφία της Αριστεράς επιβάλλει ,μακριά δηλαδή από προσωπικές προεκλογικές στρατηγικές και πρακτικές, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από την αναλογική «διασπορά» της σταυροδότησης σε όλους τους υποψηφίους βουλευτές του συνδυασμού μας…»

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τις προσδοκίες και τους στόχους της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Οι πανηγυρισμοί της ηγεσίας του ΣΥΝ για την είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αποδεικνύουν πόσο χαμηλά βάζει τον πήχη της αποδοχής της Αριστεράς στο εκλογικό σώμα. Δεν μπαίνει, όμως, στον κόπο να μας εξηγήσει γιατί, παρά τους αφορισμούς μας, συνεχίζει να θριαμβεύει ο δικομματισμός…»
http://www.trikalanews.gr/article/5352/
«Πλην των κρατικών οχημάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν και εκείνα τα (ελληνικά) κρατικά οχήματα (όχι λιμουζίνες, αλλά κάτι τζιπ, στρατιωτικά χάμερ κ.ά.), που κυκλοφορούν στην ...Καμπούλ. Αυτά, μαζί με την εκεί παρουσία Ελλήνων στρατιωτών, πέραν όλων των άλλων που δεν μετριούνται σε χρήμα, στοιχίζουν στον ελληνικό λαό ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα (350 το χρόνο). Με αυτήν την ...κρατική σπατάλη, τι θα γίνει (ΚΚΕ).
Τέλος θα κλείσουμε με την Αριστερά που σε κάποιες άλλες εκλογές, (14.04.2000) μεταξύ άλλων γράφαμε: «Ο …αριστερός πανσπερμισμός, εξοπλισμένος με στοιχεία φραμασονίας και αμοραλισμού, φατρίας και οπορτουνισμού, κινήθηκε ως διελκυστίνδα στις «πυραμίδες» του «εκσυγχρονισμού» μεταθέτοντας, μέσω εξανδραποδισμένων αχταρμάδων, το κέντρο βάρους της Ανανεωτικής Αριστεράς στις ατραπούς των άλλοτε ψευτοσυμμαχιών και άλλοτε φιλτραρισμένων πολιτικών. Μ’ αυτές τις συνθήκες-προδιαγραφές, η ήττα με τη σφραγίδα της αποτελεί την καλλίτερη απόδειξη…»
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Οκτώβριος 18 2009 pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Βάιος Φασούλας
Ε.Ο. Καλαμπάκας 134
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
τηλ: +30 24310 72132
http://www.blogger.com/www.fasoulas.de
pelasgos@fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτορεπορτάζ από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Στα πλαίσια συνεργασίας του trikalaola με του goaltrikala, σας προσφέρουν λίγα ακόμη φωτογραφικά στιγμιότυπα από τους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη των διευθύνσεων των υπηρεσιών στο δήμο Τρικάλων.

Σύσκεψη όλων των διευθύνσεων των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλου. Παρόντες ήταν όλου οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών καθώς επίσης και όλοι οι αρμόδιοι για την σύνταξη του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου, ενώ εισηγητής των προτάσεων, οδηγιών και διευκρινήσεων για την σύνταξή του ήταν ο Διευθυντής Προγραμματισμού κ. Γιώργος Χαρίσης.
Ο κ. Χαρίσης περίγραψε τις λεπτομέρειες της σύνταξης του ετήσιου προγράμματος δράσης καθώς επίσης στις τροποποιήσεις που θα πρέπει να υπάρξουν προκειμένου να ξεπερασθούν ορισμένες δυσκολίες ή συγχύσεις όσον αφορά τις αρμοδιότητες των τμημάτων.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο κατάρτισης του ετήσιου προγράμματος δράσης κάθε διεύθυνση του Δήμου Τρικκαίων θα προχωρά στην καταγραφή των μεταβολών που επέρχονται στο τμήμα, όπως επίσης των ενεργειών που απαιτούνται στους τομείς δραστηριότητας του συγκεκριμένου τμήματος.
Ακόμη θα πρέπει να συντάσσει ένα ενδεικτικό παραγραμματισμό του κόστους που απαιτείται για την υλοποίηση του προγράμματος έργων.
Τέλος θα πρέπει να προτάσσει ενδεικτικό προγραμματισμό επενδύσεων που το κάθε τμήμα επιθυμεί να υλοποιήσει.
Παρεμβαίνοντας ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι πράγματι απαιτείται ορθολογικότερος προγραμματισμός από κάθε τμήμα του Δήμου Τρικκαίων και ότι οι οποιεσδήποτε δυσκολίες στη σύνταξη του νέου ετήσιου προγράμματος δράσης σταδιακά θα ξεπερασθούν.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Το ερχόμενο Σάββατο η Ολυμπιακή Φλόγα στα Τρίκαλα.


Την Ολυμπιακή Φλόγα ετοιμάζεται για μια ακόμη φορά να υποδεχθεί η πόλη των Τρικάλων εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2010 στο Βανκούβερ του Καναδά.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009 η Ολυμπιακή Φλόγα θα διέλθει από τα Τρίκαλα, ενώ με τελετή διάρκειας μισής ώρας στην κεντρική πλατεία της πόλης θα γίνει η επίσημη υποδοχή της.
Επτά λαμπαδηδρόμοι που αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένα αθλήματα θα διασχίσουν τα Τρίκαλα μεταφέροντας την Ολυμπιακή Φλόγα οι οποίοι θα είναι οι:
Γιώργος Μαργαρίτης (Ορειβατικό Σκι)
Κατερίνα Μπλέτσα (Κολύμβηση ΑμΕΑ)
Γιώργος Φούντας (Καλαθοσφαίριση)
Περικλής Ιακωβάκης (Στίβος)
Δημήτρης Γεωργαλής (Ποδηλασία)
Κώστας Ζαλαγκίτης (Στίβος)
Εύα Βλάχου (Ορειβατικό Σκι)
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν θα είναι: Από το κατάστημα «Ρουλεμάν Καρτσιούκας», Αντιπροσωπεία «DIAHATSU», Τζαμί, οδός Βενιζέλου, Κεντρική γέφυρα-κεντρική πλατεία, οδός 21ης Αυγούστου, οδός Κονδύλη, αρτοπείο «Αρτογωνία», Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρικάλων.
Ενδιάμεσα της λαμπαδηδρομίας, στις 3.00 μ.μ. του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου 2009, θα πραγματοποιηθεί η τελετή της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας και η αφή της σε βωμό στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει:
- Άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας - Αφή στον βωμό.
- Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Vancouver 2010».
- Ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου Καναδά και του Εθνικού Ύμνου Ελλάδας.
- Έπαρση σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, του Καναδά και της Ελλάδας.
- Χαιρετισμός του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλου.
- Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής «Vancouver 2010» και εκπροσώπου της Καναδικής Πρεσβείας κ. Κωνσταντίνου Κατσιγιάννη.
- Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
- Ανταλλαγή δώρων.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των ηλικιωμένων μέσω νέων τεχνολογιών.

Στην τελική φάση διαπραγματέυσεων με την Ε.Ε. εισέρχεται η επιτυχημένη κοινή πρόταση της e-trikala A.E., της ΔΕΚΑ Τρικάλων και του Οργανισμού ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων του ευρωπαϊκού προγράμματος ΙNDEPEDENT για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ανεξάρτητης διαβίωσης των ηλικιωμένων με την χρήση νέων τεχνολογιών.
Με μια ακόμη επιτυχημένη πρόταση ο Δήμος Τρικκαίων σχεδιάζει αναβάθμιση των υπάρχοντων υπηρεσίων υγείας, πρόνοιας και ανεξάρτητης διαβίωσης των ηλικιωμένων με την χρήση νέων τεχνολογιών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος INDEPENDENT - ICT Enabled Service Integration for Independent Living.


Συγκεκριμένα στην τελική φάση διαπραγματέυσεων με την Ε.Ε., εισέρχεται η επιτυχημένη κοινή πρόταση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΙNDEPEDENT, σε συνεργασία με άλλους 17 εταίρους από όλη την Ευρώπη, όπως Δήμους και άλλους φορείς Νέων Τεχνολογιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση επιλέχθηκε να συγχρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. μαζί με άλλες 2 προτάσεις, μετά από σχετικό διαγωνισμό με 32 συνολικά προτάσεις από όλη την Ευρώπη. Το πρόγραμμα ΙΝDEPEDENT θα είναι το δευτερο που θα υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων καθώς συμμετέχει ήδη στο ευρωπαϊκό προγράμμα ISISEMD για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών τηλεπρόνοιας ασθενών με άνοια στα πλαίσια του call PSP-ICT (Pilot B). Το γενονός αυτό επιβεβαιώνει την μεγάλη εμπειρία του Δήμου Τρικαίων στην χρήση ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υποδομών και σε καινοτόμα ψηφιακά έργα e-health, τα οποία έχουν υλοποιηθεί και λειτουργούν τα τελευταία χρόνια, με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνιες παθήσεις, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κλπ).
Όπως εξηγεί ο κ. Γ. Δαφούλας, Ιατρός του Ιατροκοινωνικού Κέντρου της ΔΕΚΟΜΕΤ και υπευθυνος εφαρμογών e-health, που είχε την ευθύνη συντονισμού της προετοιμασίας της πρότασης του προγράμματος ΙNDEPEDENT τους τελευταίους μήνες: «Μέσω του προγράμματος ΙNDEPEDENT και με την συχρηματοδότηση της Ε.Ε., τα επόμενα 3 χρόνια θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες των δημοτικών επιχειρήσεων στο Δήμο Τρικκαίων προς τους ηλιωμένους και χρόνιους ασθενείς με την χρήση νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα:
- Θα δημιουργηθεί ενιαίος ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος.
- Θα δημιουργηθεί ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα και portal για τις υπηρεσίες του προγράμματος Βοήθεια στο Σπιτι, των ΚΑΠΗ και του προγράμματος τηλεπρόνοιας.
- Θα αναβαθμιστεί η υπάρχουσα τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης με νέα υπηρεσία τηλεσυνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης μέσω τηλεδιασκέψης».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Το βίντεο από τον αγώνα Δενρδοχώρι – Πρίνος και φωτορεπορτάζ.


Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής Δενδροχώρι – Πρίνος 2-1. Επίσης δείτε και μερικά ακόμη φωτογραφικά στιγμιότυπα.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο του You Tube: http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#p/a/u/0/Usw-KaVxkB0
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν οι ληστές της ΑΤΕ Πύλης Τρικάλων.

Μετά από πολύμηνες έρευνες το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε τη συμμορία που διέπραττε ληστείες σε όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας κλεμμένα σκαπτικά μηχανήματα, αλλά και εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία συνελήφθησαν δύο άνδρες, 33 και 44 ετών και μία 24χρονη όλοι ελληνικής υπηκοότητας σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ αναζητούνται τέσσερις ακόμη συνεργοί τους. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 74 κιλά κάνναβης σε 71 συσκευασίες έτοιμες για εμπορία, ένα πολεμικό όπλο καλάζνικοφ, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα αναισθητικό σπρέι, καθώς επίσης, μία ζυγαριά ακριβείας και 8.200 ευρώ.
Από την έρευνα που έχει κάνει έως τώρα η αστυνομία, πρόεκυψε ότι τα συγκεκριμένα άτομα έχουν διαπράξει και τη μεγάλη ληστεία στο τραπεζικό υποκατάστημα στην Πύλη Τρικάλων με λεία 210.000 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι συμβάν είχε σημειωθεί στις 9 Ιανουαρίου 2009 με τους δράστες να κλέβουν τη μοτοσικλέτα από τη Λάρισα και στη συνέχεια να οδηγούνται στην Πύλη όπου και λήστεψαν την Αγροτική Τράπεζα. Οι τρεις κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει τις μεσημβρινές ώρες με περίστροφα στην τράπεζα χτυπώντας τον διευθυντή όταν αυτός προσπάθησε να αντιδράσει.
Επίσης η συμμορία εδώ και οχτώ μήνες διέπραξε και άλλες επιθέσεις όπως: Στις 10 Φεβρουαρίου έκλεψαν φορτηγό- ψυγείο στο Μοσχάτο και λίγες μέρες αργότερα στις 3 Μαρτίου το χρησιμοποίησαν για να εγκλωβίσουν όχημα χρηματαποστολής στο Χαϊδάρι του οποίου προσπάθησαν να σπάσουν το παρμπρίζ με βαριοπούλα και δυναμίτιδα, ενώ πυροβόλησαν και κατά του οδηγού της χρηματαποστολής αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το όχημα γιʼ αυτό τράπηκαν σε φυγή. Στις 23 Μαρτίου έκλεψαν σκαπτικό μηχάνημα τεχνικής εταιρίας δημοσίων έργων από τη Νέα Φιλαδέλφεια και την ίδια μέρα εγκλώβισαν με αυτό όχημα χρηματαποστολής στον Αλιμο, το οποίο προσπάθησαν να ανοίξουν χτυπώντας το με τον εκσκαφέα, καθώς επίσης και με εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος που τοποθέτησαν στην πόρτα. Επίσης, με αυτόματο όπλο πυροβόλησαν κατά του οδηγού αλλά αυτός κατάφερε τελικά να ξεφύγει και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, για ληστείες ενώ σε βάρος του 44χρονου ένταλμα σύλληψης του 4ου ανακριτή Αθηνών για διακεκριμένες κλοπές.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Αθηνών.
Πηγή: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τάσος Πλέντζας Διαβάστε περισσότερα...