Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Εισιτήρια για τον αγώνα μπαράζ του ΑΟΤ με τον ΒΥΖΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΡΑΖ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΒΥΖΑ ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΔΗΛΩΣΟΥΝΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ "ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ" ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΑ...
...ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΝΑΥΛΩΘΟΥΝΕ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ.
Σ.Φ. "ΣΑΚΑΦΛΙΑΔΕΣ CLUB"
.....................................................................................
SAKAFLIADES ATHENS CLUB
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΠΙΘΑΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ "ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ"
Διαβάστε περισσότερα...

4ος Kentavros Ultra Trail of Pilio

Με τη συμμετοχή 180 αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 ο 4ος Κένταυρος υπερμαραθώνιος Πηλίου. Οι αθλητές ακολούθησαν την καινούργια χάραξη της διαδρομής, η οποία σαφώς ανέβασε το δείκτη δυσκολίας του αγώνα που από...
...πέρσι αποτελεί κριτήριο για το Mont Blanc Ultra Trail δίνοντας 2 βαθμούς σε όσους τερματίσουν.
Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Ελβετός πρωταθλητής του ορεινού τρεξίματος Marco Gazzola που κάλυψε την απόσταση των 67,7 χλμ σε χρόνο 6:59’:30’’που αποτελεί και ρεκόρ διαδρομής. Ο Gazzola τρέχοντας με σταθερό ρυθμό ξεχώρισε από το γκρουπ των πρωτοπόρων μετά το 30ο χλμ και τερμάτισε στην πρώτη θέση με χαρακτηριστική άνεση, αλλά και διάθεση για χιούμορ ζητώντας ως έπαθλο από τον Νίκο Μαγγίτση μια παγωμένη μπύρα! Τη 2η θέση κέρδισε ο Γιάννης Κουρκουρίκης της Ομάδας Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών (ΟΜΓ) o οποίος με την εντυπωσιακή του εμφάνιση έδειξε ότι διαθέτει στοιχεία δυνατού αθλητή, ενώ 3ος τερμάτισε ο φορμαρισμένος Νίκος Κωστόπουλος ο οποίος προερχόταν από τρεις συνεχόμενους ορεινούς αγώνες στους οποίους μάλιστα και διακρίθηκε. Οι δύο πρώτοι αθλητές εκτός ομάδας salomon o Γιάννης Κουρκουρίκης και ο Κώστας Τσαντός, θα πάρουν μέρος στο Salomon Advance Weekend στις 21 Νοεμβρίου 2010 στον Παρνασσό.
Συνολικά τη γραμμή του τερματισμού πέρασαν 141 αθλητές, ενώ (40) εγκατέλειψαν για διάφορους λόγους και κυρίως λόγω της αυξημένης δυσκολίας του αγώνα που οφείλεται στο συνδυασμό της απόστασης με την υψομετρική διαφορά. Σχετικά με τους κόφτες, η διοργάνωση εκτιμώντας τα χρονικά όρια σε σχέση με τις επιδόσεις των αθλητών, ανακοινώνει ότι από την επόμενη χρονιά αυξάνει το όριο στο 14o χλμ στη Δράκεια από 2 σε 2:30 ώρες και στα Χάνια στο 42ο χλμ από τις 8 στις 8:30 ώρες.
Οργανωτικά ο αγώνας πέτυχε τους στόχους του καθώς το πρόγραμμα ακολουθήθηκε με συνέπεια. Το pasta party που έγινε στην παραλία της Αγριάς το Σάββατο 8 Μαΐου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους, ενώ 3 ζευγάρια αθλητών και εθελοντών απόλαυσαν εν πλω ένα ξεχωριστό και ρομαντικό pasta party στα ανοικτά της Αγριάς.
Στο θέμα της ασφάλειας όπου είχε δοθεί μεγάλη έμφαση, η διοργάνωση πέτυχε το απόλυτο. Η εξαιρετική και πυκνή σήμανση, η συνεπής τροφοδοσία, η ασφάλιση σημείων με πιθανή ολισθηρότητα και η γενικότερη φροντίδα της διοργάνωσης στον τομέα αυτό συνέβαλαν στην αποφυγή κάθε απροόπτου.
Οι διοργανωτές του αγώνα ο Αθλητικός Όμιλος 'Αθλος Αγριάς και η ιστοσελίδα Dromeasclub ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή του και ιδιαίτερα τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγριάς για την υποστήριξή του, το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη για την οικονομική βοήθεια και την διάθεση του χώρου του αμφιθεάτρου, τους 98 εθελοντές και εθελόντριες για την αμέριστη βοήθειά τους, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς και το Διθέσιο Σχολείο Δράκειας.
Επίσης ευχαριστεί όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη συμμετοχή τους και ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για τον 5ο Kentavros Ultra Trail of Pilio που θα γίνει στις 8/5/2011 θα ανοίξουν στις 8 Νοεμβρίου 2010 μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα με όριο συμμετοχών στους 400 αθλητές.
Με εκτίμηση,
Η Οργανωτική Επιτροπή
Διαβάστε περισσότερα...

Λαϊκισμός και δημαγωγία προς άγραν ψήφων…

Όλοι κάνουν λάθη… Το πρόβλημα με τα στελέχη της ΔΑΚΕ είναι ότι δεν μαθαίνουν από αυτά… Μετά τη παρατεταμένη - επταετή - περίοδο σιγής και απραξίας, βγαίνουν από τον κομματικό λήθαργο, προς εξυπηρέτηση του παραταξιακού συμφέροντος.
Με σωρεία ανακοινώσεων, δέκα μέρες πριν τις...
...εκλογικές διεργασίες κορυφαίων Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, επιχειρούν να σπιλώσουν πρόσωπα και θεσμούς και να διαγράψουν τους αγώνες της προηγούμενης περιόδου.
Ματαιοπονούν… Η ιστορία γράφεται από αυτούς που δεν λυγίζουν στα κελεύσματα της εξουσίας και δεν παραγράφεται από εκθέσεις ιδεών, άνευ αντικρίσματος…
Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται απ΄ τους μονίμως απόντες. Εκείνους, που την κρίσιμη ώρα τις μάχης, αποστασιοποιήθηκαν, προτάσσοντας πάνω από όλα την κομματική νομιμότητα και πειθαρχία.
Εκείνους, που επί σειρά ετών προσέφεραν άλλοθι σε πολιτικές επιλογές, χρεώνοντας ως «αποκλειστικό» υπεύθυνο για τη κατάρρευση της Επιχείρησης, τον κακό Αθανασόπουλο..
Εκείνους που καταρράκωσαν τον θεσμικό τους ρόλο και έλαμψαν δια της απουσίας τους σε κάθε μεγάλο αγώνα, (νόμος Πετραλιά, συμπαραγωγές, αποχαρακτηρισμός αλουμίνιο της Ελλάδος).
Ματαιοπονούν… Οι εργαζόμενοι έχουν γνώση. Κρίνουν την ιστορική διαδρομή του καθενός. Γνωρίζουν ότι στο συνδικαλιστικό DNA της ΔΑΚΕ είναι ο κομματικός χαμαιλεοντισμός, η φυγομαχία και η αποφυγή ανάληψης κάθε ευθύνης.
Γνωρίζουν ποιος φέρει τη κύρια ευθύνη για τη σημερινή οικονομική κρίση, το πολιτικό γαϊτανάκι, το κυνήγι της ψήφου, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Καμία λέξη για χθες… Καμία λέξη για σήμερα….
Όσα διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, προφανώς δεν «βολεύει» να γίνονται αντικείμενο κριτικής… Ωστόσο είναι απορίας άξιο ότι ακόμη και σήμερα ακολουθούν την ίδια παθητική στάση και πρακτική.
Σήμερα, που η κυβέρνηση υιοθετεί την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική των προκάτοχων της, είναι να αναρωτιέται κανείς ποιο είναι το πλαίσιο, οι προτάσεις, οι πρωτοβουλίες, η αγωνιστική δράση της ΔΑΚΕ ?
Σήμερα που η προσφυγή στο ΔΝΤ οδηγεί τη χώρα στην φτώχεια και την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, είναι απορίας άξιο γιατί κωφεύει, γιατί κρύβετε, γιατί δεν βγαίνει μπροστά η «αντιπολιτευόμενη» ΔΑΚΕ ?
Δεν απεμπολούμε τις αρχές μας - Δεν κάνουμε έκπτωση στις αξίες μας. Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, έχοντας την ΠΑΣΚΕ ως κινητήρια δύναμη και τα στελέχη της στο τιμόνι, έγραψε και γράφει ιστορία…
Σήμερα, είναι ΤΙΜΗ και ΕΥΤΥΧΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, το τιμόνι της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ να βρίσκεται στα χέρια ενός ακούραστου συναγωνιστή, προερχόμενου από τις τάξεις μας, προερχόμενου από την ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Σε αντίθεση με άλλους παραγοντίσκους που εξαντλούν τη δράση τους σε ανούσιους καιροσκοπισμούς, (κακόπιστη κριτική σε πρόσωπα και όχι στην ουσία και το περιεχόμενο της πολιτικής), η παρουσία του Νίκου του Φωτόπουλου στο τιμόνι της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ αποτελεί εγγύηση και παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… Σεβόμενοι την ιστορία μας και προπαντός τους εργαζόμενους που κληθήκαμε να εκπροσωπούμε, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον ΑΓΩΝΑ..
Δεν πιστεύουμε σε επικοινωνιακά διλήμματα και μονόδρομους…
Δεν μας πείθουν οι μεγαλοστομίες και το εθνικό παραλήρημα της κυβέρνησης.
Δεν πιστεύουμε ότι οι θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός είναι κοινωνικά δίκαιες.
Δεν υπάρχουν διλήμματα…. Δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μας η έννοια κυβερνητικός συνδικαλισμός, γι΄ αυτό και δεν αναμασάμε τα λόγια….
Την κρίση - όπως εχθές, έτσι και σήμερα - την πληρώνουν μονόπλευρα οι ασθενέστεροι. Τα μέτρα της κυβέρνησης κατατείνουν στο να διασφαλιστούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των πιστωτών, ενώ διατηρούν τη φορολογική αδικία και τα κοινωνικά χάσματα. Αυτή είναι η μεγάλη και ουσιώδη διαφορά μας, από τη ΔΑΚΕ…!!! Δεν φοβόμαστε την αλήθεια… Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις… Δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με τον εκάστοτε πολιτικό φορέα, όταν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας …
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι: Οι στιγμές που διανύουμε δεν προσφέρονται για στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις… Αφήνουμε στην κρίση των εργαζόμενων τους αποστασιοποιημένους και συνεχίζουμε τον αγώνα.
Ενώνουμε τη φωνή μας και την ανησυχία μας με τις φωνές και τις ανησυχίες των συναδέλφων μας και αντιδρούμε στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους αναλαμβάνουμε το μερτικό της ευθύνης να μετατρέψουμε την αγωνία, σε ελπίδα και χαμόγελο.
Για την ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ υπάρχει όραμα, υπάρχει διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος, που όλοι μαζί μπορούμε να διανύσουμε. Ο δρόμος του αγώνα, της αλληλεγγύης, της συνοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης.
ΕΜΠΡΟΣ για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος των κατακτήσεων.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη για να ξανακερδίσουμε αυτό που μας ΑΞΙΖΕΙ - αυτό που μας ΑΝΗΚΕΙ.
ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ
Μας εστάλει από τον Δημήτρη Καπέλλα http://vathiprasino.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...

5ος αγώνας δρόμου ΔΟΛΟΠΩΝ στο Σμόκοβο Καρδίτσας

H A.Ε. "Η ΜΕΝΑΛΑΪΣ" Λουτροπηγής Καρδίτσας
Σε συνεργασία με τον δήμο Μενελαϊδας και την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καρδίτσας οργανώνει τον 5o πανελλήνιο αγώνα δρόμου αντοχής

"ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΟΛΟΠΩΝ"
Η διεξαγωγή του αγώνα θα γίνει...
...το Σάββατο 3 Ιουλίου και ώρα 06,οο μμ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα 1000 μ για παιδιά ηλικίας έως 15 χρονών
13 χλ για περιπατητές και δρομείς για όλες τις ηλικίες άνδρες και γυναίκες
Η διαδρομή που θα ακολουθούσουν οι αθλητές είναι σε άσφαλτο διπλά στον ονόχωνο ποταμό και μέσα σε καταπράσινο τοπίο. Παρουσιάζει υψομετρική διάφορα 250 μ
Μετά το πέρας του αγώνα θα πραγματοποιηθούν οι απονομές και πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον χορευτικό όμιλο Σμοκόβου.
Σας περιμένουμε να λάβετε μέρος στον αγώνα να χαρείτε από κοντά τους πρωταθλητές της Ελλάδας που θα τιμήσουν για μια φορά ακόμα τον τόπο μας
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος ΚΕΝΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

υπεύθυνος τμήματος ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Διαβάστε περισσότερα...

Μαζεύουν και τα τελευταία υπολείμματα αμιάντου

Ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες η συλλογή και μεταφορά των λεπτόκοκκών αμιαντούχων υλικών που υπάρχουν στον χώρο της παλιάς ζωαγοράς από εξειδικευμένο συνεργείο της εταιρίας “Intergeo”. Όπως είναι γνωστό, μετά από απαίτηση των...
...γονέων και κηδεμόνων αλλά και των δασκάλων του παρακείμενου 30ου Δημοτικού Σχολείου το συνεργείο της εξειδικευμένης εταιρίας βρίσκεται αυτές τις μέρες στην πόλη μας προκειμένου να ολοκληρώσει την διαδικασία αποκομιδής των υπολειμμάτων των ελενίτ στην παλιά ζωαγορά. Επικεφαλής του συνεργείου είναι ο χημικός μηχανικός κ. Στέργιος Ζησέκας, εξειδικευμένος επιστήμονας της εταιρίας “Intergeo Environmental Technology” που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.
Παρούσες στην όλη διαδικασία της απόσυρσης είναι και η προϊστάμενη του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων κ. Ευαγγελία Τζέλη καθώς και η αρμόδια υπάλληλος κ. Βάνα Αντωνιάδου.
Να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρία είχε προχωρήσει και σε μετρήσεις υπολειμμάτων αμιάντου στην ίδια περιοχή τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος. Τα μεν αποτελέσματα στον αέρα δεν έχουν καταδείξει πρόβλημα όσον αφορά τα μετρήσιμα μεγέθη ψηγμάτων αμιάντου, τα δε αποτελέσματα των μετρήσεων στο έδαφος, τα οποία έχουν σταλεί σε εξειδικευμένα εργαστήρια στην Γερμανία, αναμένονται.
Ακόμη, η εταιρία είχε αναλάβει την επίβλεψη του έργου από εξειδικευμένο μηχανικό, και επιπλέον θα προβεί στη διενέργεια μετρήσεων του αέρα και μετά το πέρας της εκτέλεσης του έργου, θα εκδώσει πιστοποιητικό καθαρότητας του χώρου και θα αναλάβει την μεταφορά των αμιαντούχων υλικών που θα συλλέξει σε αδειοδοτημένο χώρο υγειονομικής ταφής στην Γερμανία.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

H Σούλα Μερεντίτη για άλλη μια φορά στην ολομέλεια της Βουλής για τη Μεσοχώρα.

«Επιβάλλεται, κυρία Υπουργέ, να βρούμε λύση για τα Τρίκαλα, αλλά κυρίως για την Ελλάδα ολόκληρη»
Μ αυτή τη φράση έκλεισε την εισήγηση της στην ολομέλεια της Βουλής η Σούλα Μερεντίτη στις 19/5/2010. Είναι γνωστό σε όλους τους τρικαλινούς ότι...
...η βουλευτής μας, δεν αφήνει αφορμή ανεκμετάλλευτη προκειμένου να αναφερθεί στο φράγμα Μεσοχώρας που ρημάζει αναξιοποίητο λόγω καθυστερήσεων. Με αφορμή την συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έκανε άλλη μία βαρυσήμαντη παρέμβαση για τη Μεσοχώρα , ζητώντας από την αρμόδια υπουργό κυρία Τίνα Μπιρμπίλη να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και να ξεκινήσει επί τέλους η λειτουργία του τόσο σημαντικού αυτού έργου , όχι μόνο για τους τρικαλινούς, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της τρικαλινής βουλευτού έχει ως ακολούθως :
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, πριν από ενάμισι χρόνο είχα την τιμή να είμαι εισηγήτρια στον αντίστοιχο νόμο της Νέας Δημοκρατίας για τις ΑΠΕ και τότε είχα χαρακτηρίσει την ενεργειακή αυτονομία ως εθνικό στόχο.
Φυσικά, οι απόψεις μας απείχαν πολύ από τη φιλοσοφία της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι η πατρίδα μας επί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στη βρώμικη, τη μη φιλική για το περιβάλλον ενέργεια και πρωταθλήτρια στα πρόσωπα.
Ως συνέπεια σε όλα αυτά είχαμε να διασυρόμεθα διεθνώς, για τη μη συμμόρφωσή μας με τους σχετικούς όρους και κανόνες.
Είναι λοιπόν σημαντικό, ότι σήμερα επιχειρούμε να αποκτήσουμε ως χώρα ένα συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Ένα σχέδιο που εναρμονίζεται με τις διεθνείς πρακτικές αλλά και με τις υποχρεώσεις μας, ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι συμφωνούμε εδώ μέσα ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι κεντρικός πυλώνας της βιώσιμης ανάπτυξης και συνιστά μία από τις πλέον δόκιμες μεθόδους για τη θεραπεία του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Παράλληλα, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι ενεργειακή εξάρτηση σημαίνει εθνική εξάρτηση και ως εκ τούτου ενεργειακή αυτονομία είναι ένα βήμα για εμπέδωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Είναι λοιπόν, κρίμα σε μια χώρα σαν τη δική μας που μπορεί να μην διαθέτει πλούσια ορυκτά, αλλά διαθέτουμε ανεξάντλητο ήλιο και αέρα να μην εκμεταλλευόμαστε αυτές τις δύο πηγές για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή μας αυτονομία, να έχουμε καθαρό περιβάλλον, να εξασφαλίσουμε καινούργιες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Οι θετικές επιπτώσεις της διείσδυσης των ΑΠΕ στην Ελλάδα, δεν εξαντλούνται μόνο στο απευθείας όφελος που θα έχουμε, δηλαδή να καλύψουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες αλλά έχουμε και παράπλευρες ωφέλειες όπως παραδείγματος χάρη αν δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη εγχώριας βιομηχανίας των πρώτων υλών, να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική και ρωμαλέα αγορά με πολλαπλές επιχειρηματικές ευκαιρίες και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τις οποίες χρειαζόμαστε.
Για τους παραπάνω λόγους και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν απογοητευτεί από τις ατελέσφορες επιλογές των τελευταίων ετών έχει εξέχουσα σημασία να οργανωθεί σωστά το εγχείρημα και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν.
Η αγορά ιδιαίτερα στη δυσμενή αυτή κατάσταση και συγκυρία που βρισκόμαστε δεν αντέχει άλλες παλινδρομήσεις και θεωρώ ότι το Υπουργείο –και θέλω να πιστεύω- έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις επιτυχίας του φιλόδοξου και χρήσιμου αυτού σχεδίου.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση χαιρετίζω το γεγονός ότι έχετε βάλει, κυρία Υπουργέ -σ’ όλους τους κρατικούς φορείς που εμπλέκονται- δεσμευτικές προθεσμίες ώστε να υπάρξει επιτέλους επιτάχυνση των
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση χαιρετίζω το γεγονός ότι έχετε βάλει, κυρία Υπουργέ -σ’ όλους τους κρατικούς φορείς που εμπλέκονται- δεσμευτικές προθεσμίες ώστε να υπάρξει επιτέλους επιτάχυνση των διαδικασιών.
Έχω όμως, ένα κρίσιμο ερώτημα και το έθεσα και στην επιτροπή. Υπάρχει εκπαιδευμένο στελεχιακό δυναμικό για να αναλάβει αυτό το έργο, κύριε Υπουργέ; Έχουμε –και το γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους μας- μία σειρά από εκκρεμότητες. Είμαστε έτοιμοι για να το αντιμετωπίσουμε αυτό ή θα φανούμε ανήμποροι να υλοποιήσουμε όσα πολύ σωστά εξαγγέλλονται και νομοθετούνται σήμερα; Το λέω αυτό, κύριε Υπουργέ, γιατί γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους μας πόσο χρειαζόμαστε αυτήν την περίοδο επενδύσεις. Πρέπει λοιπόν να δοθούν ισχυρά κίνητρα, θεσμικά αλλά και οικονομικά και χωροταξικά, πάντα με γνώμονα τις ενεργειακές μας προτεραιότητες και βάση συντεταγμένου σχεδίου που θα βασίζεται σε εξειδίκευση του μίγματος και των καυσίμων συνολικά αλλά ειδικά των ανανεώσιμων πηγών. Πρέπει όμως, η διοίκηση να μπορεί να τα υποστηρίξει, είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης πλέον για την Ελλάδα, γι’ αυτό εγώ, στον τίτλο του νομοσχεδίου θα προσέθετα επίσης ότι είναι ένα νομοσχέδιο και για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της χώρας. Γιατί, η εισαγωγή ενέργειας και η δυνατότητα παραγωγής ενέργειας που θα μπορούσαμε να δίνουμε για να είναι πιο φθηνή και με τα πολλαπλασιαστικά οφέλη έχει να κάνει και με τη στήριξη της οικονομίας.
Σπεύδω να τονίσω πως εκτιμώ ότι νομοθετικά αντιμετωπίζονται με επιτυχία οι περισσότερες παθογένειες που απέτρεπαν την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα, δηλαδή τα κίνητρα, οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, η γραφειοκρατία και νομικές αγκυλώσεις και προσκόμματα που σχετίζονται με τη χωροταξία.
Το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα, κινείται πράγματι προς τη σωστή κατεύθυνση, λύνει προβλήματα και δημιουργεί ελπίδες, όμως, διερωτώμαι και το τονίζω: Έχουμε τα όπλα για να ανταποκριθούμε άμεσα σωστά και πλήρως στις μέριμνες του νομοσχεδίου;
Είναι σωστό η θεσμοθέτηση της αναλογίας εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ, δηλαδή το μίγμα και η κατανομή της στο χρόνο, είναι σημαντικό βήμα και ορθώς σπεύδετε να εναρμονιστείτε με το πλαίσιο της Οδηγίας 28/2009. Όμως επαναλαμβάνω, είμαστε έτοιμοι;
Επίσης το ζήτημα της εξασφάλισης της αποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά με ευαισθησία και σοβαρότητα και αναμφίβολα λύνει θέματα.
Η απλούστευση της διαδικασίας για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, η προκαταρκτική περιοδική εκτίμηση και αξιολόγηση, το γεγονός ότι δεσμεύουμε ηλεκτρικό χώρο μόνο με την περιβαλλοντική αδειοδότηση, γενικά η βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αίρει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που ταλαιπωρούσαν την αγορά.
Θετική επίσης, είναι και η νέα αδειοδοτική διαδικασία που εισάγεται για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα. Ομολογώ ότι με ξένισε λίγο όλη αυτή η γραφειοκρατία με τα προεδρικά διατάγματα και τις υπουργικές αποφάσεις και όλα αυτά που περιγράφετε. Υποθέτω ότι θα τα έχετε σκεφτεί. Ελπίζω να μην δημιουργήσουν άλλες καθυστερήσεις γιατί δεν έχουμε περιθώρια.
Δεν θα αναφερθώ στη γη υψηλής παραγωγικότητας γιατί νομίζω ότι καλύφθηκε αυτό, δεσμευτήκατε ότι θα αφορά μόνο τους αγρότες. Επιτρέψτε μου όμως, να κάνω μία αναφορά σε ένα καυτό θέμα για την περιοχή μου, για την Ελλάδα ολόκληρη, το φράγμα Μεσοχώρας. Είναι ένα φράγμα για το οποίο έχει ξοδέψει ο Ελληνικός λαός πολλά χρήματα, ένα φράγμα που αυτήν την ώρα η μη λειτουργία του καθιστά το περιβάλλον κρανίου τόπο, ένα φράγμα που θα έπρεπε να εγκαλούμεθα γιατί με τη μη λειτουργία του καταστρέφουμε το περιβάλλον.
Και δεν μπορώ να κατανοήσω είναι ΑΠΕ, δεν είναι; Να μας το εξηγήσετε.
Αλλά εγώ θέλω και από το Βήμα της Βουλής σήμερα να σας καλέσω να ασχοληθείτε και παράλληλα να δεσμευθείτε ότι θα δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα. Είναι ένα έργο τεράστιας οικονομικής σημασίας για τη χώρα, τεράστιας οικονομικής σημασίας και αναπτυξιακής δυνατότητας και δυναμικής για την περιοχή μας και έχει να κάνει και με το περιβάλλον, γιατί -όπως είπα πριν- είναι κρανίου τόπος. Το χρειάζεται η περιοχή, το χρειάζεται η χώρα. Μπορούμε να παράξουμε άμεσα ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον, που τη χρειαζόμαστε όλοι μας.
Δώστε μια λύση. Μπορούμε να βρούμε –αλλά να μη χρησιμοποιήσω το μπορούμε- επιβάλλεται, κυρία Υπουργέ, να βρούμε λύση για τα Τρίκαλα, αλλά κυρίως για την Ελλάδα ολόκληρη.
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥΛΑΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Χρόνια Πολλά και Καλά φίλε Κώστα Αργυρούση


Σου εύχομαι Χρόνια Πολλά ακόμη στα μικρόφωνα του Ράδιο Ζυγός. Επίσης Χρόνια Πολλά στους συνεργάτες σου, Κώστα Καραποστόλη, Κώστα Παπαγεωργίου και στον μοναδικό Κώστα Χρυσάνθη ( με ένα κορίτσι καλό...).
Βγάλε αυτή τη γραβάτα ρε παιδί μου, καλή είναι, αλλά δε σ’ έχουμε συνηθίσει έτσι…
Διαβάστε περισσότερα...

Θα λιώσει στα σκαλιά του δημαρχείου αν δεν πάρει τα χρήματα που τον οφείλουν


(Συνέχεια του δημοσιεύματος: http://trikalaola.blogspot.com/2010/05/7.html )
Αποφασισμένος να πεθάνει στα σκαλιά του δημαρχείου Εστιαιώτιδας Τρικάλων ο κ. Απόστολος Γεροκώστας, αν δεν του καταβληθούν τα χρήματα που τον οφείλει το δημαρχείο Εστιαιώτιδας, βάση δικαστικής απόφασης που έχει προσκομίσει. Νιώθει οι δυνάμεις του να...
...τον εγκαταλείπουν και ο ίδιος απελπισμένος, δηλώνει πως δεν μπορεί να ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει…
Είναι η 17η ημέρα απεργία πείνας που κάνει και θα συνεχίσει μέχρι που να τον πάρουν σηκωτό από εκεί. Ο κ. Αποστόλης Γεροκώστας μιλά για 2η φορά στην κάμερα του trikalaola. Δείτε στο βίντεο τι μας είπε.
Διαβάστε περισσότερα...

Πολυκοσμία χθες στον εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων (17 φωτό)

Με την παρουσία του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, τελέσθηκε χθες ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Βαρθολομαίου Ιατρίδη. Σήμερα το πρωί θα...
...τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/05/17.html Διαβάστε περισσότερα...

Εορτασμός του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Ελάτης (14 φωτό)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλήθος πιστών επισκέφθηκαν την εκκλησία των Αγίων στην Κάτω Ελάτη Τρικάλων. Μετά τον...
…εσπερινό (Πέμπτη 20-5-10), προφέρθηκε σε όλους τους εκκλησιαζόμενους παραδοσιακό φαγητό. Δείτε τις 14 Φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/05/14_21.html Διαβάστε περισσότερα...

Εκκλησιαστική – Πολιτιστική εκδήλωση χθες βράδυ στα Μεγάλα Καλύβια (16 φωτό και βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (Πέμπτη 20-5-10), η προγραμματισμένη πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Μεγάλων Καλυβίων, στην κεντρική πλατεία Μεγάλων Καλυβίων, παρουσία πλήθος κόσμου. Προηγήθηκε ο...
...Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και η περιφορά της εικόνας. Δείτε το σχετικό βίντεο και τις 16 φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/05/blog-post_20.html Διαβάστε περισσότερα...